ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

martlou62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
geoxΜέλος
28/10/2007, 01:40:29
"Είχα σκεφτεί να βάλω κάμερα αλλά όταν το γεγονός εξελίσσεται σε διάστημα εβδομάδων είναι πρακτικά αδύνατο με την handycam να το καταφέρω. Επίσης μια απλή κάμερα ίσως δεν καταγράφει τίποτα παραπάνω απο αυτά που βλέπει το μάτι και το λέω αυτό γιατί ενώ ήμουν παρών κάποιες φορές αν και δεν είχα άμεση οπτική επαφή με το ποτήρι δεν είδα η δεν αισθάνθηκα κάτι περίεργο σε σχέση με το γεγονός"

"Υπάρχει και ένα ακόμα ερώτημα το οποίο θέτω ξεχωριστά. Έστω ότι η θραύση του γυαλιού οφείλεται σε ένα απο τα ας πούμε λογικοφανή αίτια όπως ένα ηχητικό κύμα. Πως εξηγείται να συμβαίνουν πέντε διαφορετικές σε χρόνο θραύσεις, αλλά να αφορούν αντικείμενα ιδίας ποιότητας σχήματος και κατασκευής (επρόκειτο για ποτήρια ίδιας σειράς, ίδιο καλούπι όχι κρυστάλλυνα αλλά απο χοντρό γυαλί) τα οποία βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Η χρονική διαφορά ήταν απο μερικές ώρες έως μερικές ημέρες. Δηλαδή γιατί έσπαγαν χώρια και όχι ταυτόχρονα η έστω με μικρή απόκλιση (λεπτών) κάτω απο την επίδραση του ίδιου ερεθίσματος. Η λογική λέει πως όταν κάτω απο παρόμοιες (αλλά σχεδόν ίδιες- η αν θέλεις με μικρό εύρος απόκλισης- στατιστικά ασήμαντο) συνθήκες επαναλαμβάνεται το ίδιο φαινόμενο υπό την επίδραση αγνώστου παράγοντα τότε ο παράγοντας αυτός οφείλει να είναι μοναδικός , ο ίδιος. Τι είναι λοπόν αυτό που προκαλει το φαινόμενο στο Α αντικείμενο αλλά ΄οχι στα πανομοιότυπά του την ίδια χρονική στιγμή."

geoxΜέλος
28/10/2007, 01:44:21
σε γενικές γραμμές υπάρχουν αρκετες αναφορές για ποτήρια τα οποία κόβονται συμμετρικά στον πάτο και η εντύπωση που έχω σχηματίσει είναι ότι αυτό αποτελεί κατασκευαστικό - τεχνικό αρκετά σύνηθες φαινόμενο το οποίο είναι όμως εντελώς διαφορετικό απο αυτο που περιγράφει τόσο η συγγραφέας όσο και άλλοι συμπεριλαμβανομένου και εμού

προσωπικά δεν μπορεσα να βρω ικανοποιητική εξήγηση για αυτό που συνέβη.

martlouΝέο Μέλος
28/10/2007, 03:06:45
Καλησπέρα geox, μου άνοιξες νέους ορίζοντες όσο αφορά τα ηχητικά κύματα, για τα οποία δεν γνωρίζω τίποτα απολύτως.
Σκέφτηκα ότι κάτω από το - τότε - σπίτι μου, ίσως 20-30 μέτρα πιο πλάγια περνάει ο υπόγειος ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, και συγκεκριμένα η διαδρομή Βικτώρια - Αττική. Για να τον ακούσω , έπρεπε να υπάρχει απόλυτη ησυχία, αν και έμενα στο ισόγειο.
Πάλι όμως δεν με πείθει ούτε αυτή η εξήγηση, γιατί;
Εμεινα τρία χρόνια σε αυτό το σπίτι και άλλα πέντε στο ακριβώς παραδίπλα ( το τραίνο πάλι πέρναγε εκεί κοντά)
Κανένα άλλο περιστατικό τέτοιου ή παρόμοιου τύπου , δεν είχα ποτέ.Ούτε ποτέ άκουσα από κάποιον γείτονα, να παραπονεθεί ότι του σπάνε πράγματα.
Έρχομαι τώρα στην σύμπτωση, του να περάσανε δύο τραίνα ταυτόχρονα. Γιατί δεν έσπασε τίποτα άλλο;
Σκέφτηκα μήπως δούλεψε κάποιο κομπρεσέρ εκεί κοντά ή κάποιο άλλο εργαλείο. Με τον θόρυβο που θα έκανε, πρώτα θα ξύπναγα, και μετά θα έσπαγε το ποτήρι.
Έχω δει γυάλινα αντικείμενα να σπάζουν από πολύ δυνατή μουσική. Πάλι τότε έχουν μετακινηθεί πρώτα από την θέση τους και έπειτα σπάνε.
Το δικό μου ποτήρι έσπασε επί τόπου. Δεν έπεσε, δεν μετακινήθηκε, δεν έμεινε τίποτα. Στο ηχητικό κύμα θα ράγιζε, θα έσπαγε σε μεγάλα κομμάτια.
Επομένως δεν με ικανοποιεί η εξήγηση του ηχητικού κύματος.
Εκτός άν ήταν κύμα άλλης συχνότητας.

Οι διαφορετικές συμπεριφορές των δικών σου ποτηριών, ενισχύουν την άποψή μου ότι κάτι περίεργο συμβαίνει.
Πως σταμάτησαν να σπάνε τα δικά σου ποτήρια;

Αποκλείω την εμφάνιση poltergeist , γιατί σε αυτό το σπίτι δεν είχα γενικώς ενοχλήσεις από τίποτα , με εξαίρεση το ποτήρι.

Θα συμφωνήσω μαζί σου, με ενδιαφέρει μια τέτοια εξήγηση...

quote:

Αν κάποιος μπορεί να απαντήσει τεκμηριωμένα σε αυτά και ίσως και κάποια άλλα ερωτήματα τότε η λογικοφανής αλλά ελκυστικά απλουστευμένη θεωρία περί ηχητικών κυμάτων μπορεί να αποδειχθεί. Αν όχι παραμένει μια απλή υπόθεση.
quote:

MARTLOU

geoxΜέλος
28/10/2007, 09:14:10
Τα περί ηχητικών κυμάτων και συντονισμού στην δική μου περίπτωση ήταν μια απλή λογική υπόθεση για την οποία όμως δεν μπορεσα να βρω πειστικά στοιχεία. Δεν γνωρίζω καν αν το γυαλί ή έστω ο συγκεκριμένος τύπος γυαλιου μπορεί να σπάσει με την επίδραση ηχητικών κυμάτων τα οποία δεν είναι αντιληπτά στο ανθρώπινο αυτί. Ο ηλεκτρικός υπόγειος σιδηρόδρομος παράγει μάλον πολύ αδρούς ήχους.όπως και το κομπρεσέρ.
Στην περίπτωση μας μιλάμε πιθανόν για κάποιο ερέθισμα το οποίο δεν γίνεται αντιληπτό.
Τα δικά μου ποτήρια σταμάτησαν να σπάνε όταν τελείωσε η σειρά. Ήταν 5 ίδια ποτήρια. Αρχικά ήταν 6 αλλά είχα σπάσει ένα κατα λάθος πριν αρχίσει η ιστορία.
Αυτή η ιστορία με τα πολτεργκαιστ και οποιαδήποτε αλλη υπόθεση περί ψυχικής επίδρασης είναι επίσης ελκυστικές αλλά δεν υπάρχει τρόπος να αποδειχθούν.
geoxΜέλος
28/10/2007, 09:20:10
Ο τρόπος δε με τον οποίο εσπασε το τελευταιο ποτήρι με έβαλε σε σκέψεις.
Ενώ είχαν σπάσει τα άλλα τέσσερα σε διάστημα 2-3 εβδομάδων και αμέσως μετά το τέταρτο, το ίδιο βράδυ το "έστησα" στην μέση του τραπεζιου της κουζίνας (σαλοκουζίνας για την ακρίβεια. και μάλιστα πάνω σε διπλωμένο τραπεζομάντηλο. Ποτήρι στεγνό, φώτα σβηστά, θερμοκρασία δωματίου περίπου 22 και κατα τις 12 πήγα για ύπνο. στις 4 το πρωί διαπίστωσα ότι είχε γίνει κομμάτια.. Νομίζω ότι στον καθένα θα φαινόταν περίεργο.
geoxΜέλος
28/10/2007, 09:37:51
Οφείλω να πω ότι στην περιοχή στην οποία έμενα τότε υπήρχαν μαρτυρίες απο άλλα πρόσωπα για άλλα περίεργα φαινόμενα για τα οποία όμως δίσταζαν να μιλήσουν διότι φοβόντουσαν μήπως χαρακτηριστούν γραφικοί. Αυτό το θέτω ως παρατήρηση χωρίς να υπονοώ απαραίτητα κάποια συσχέτιση.

Υπήρχαν μαρτυρίες ανθρώπων (μεταξύ των οποίων και δυο στο φιλικό μου περιβάλον) για την "εμφάνιση" ενός πλάσματος το οποίο έμοιαζε με μικρό παιδάκι και φαινόταν να τριγυρνά στην γειτονιά. Στο σπίτι τους είχε γίνει σχεδόν συγκάτοικος για ένα διάστημα. Η εμφάνισή του συνδεόταν με άλλα παράξενα φαινόμενα πολλές φορές.

Ένα αλλο παράξενο φαινόμενο ήταν το εξής
Την ίδια χρονική περίοδο που έσπασαν τα ποτήρια , συνέβη ταυτόχρονα και ένα ακόμα ανεξήγητο γεγονός. Κάποιο απόγευμα διαπίστωσα τυχαία πως ένα αντικείμενο - μπιμπελό το οποίο είχα τοποθετημένο στην οροφή της βιβλιοθήκης είχε αλλάξει θέση. Δηλαδή απο θέση ισορροπίας (ξαπλωτό με επίπεδη βάση ) το βρήκα τοποθετημένο διαγωνίως σε θέση στήριξης, μια θέση δηλαδή που δεν θα το έβαζε κάποιος για να το παρουσιάσει. Να σημειώσω ότι αποκλείεται κάποιος να το άλλαξε θέση μιας και στο σπίτι ήμουν μόνος για αρκετές ημέρες και βέβαια το αντικείμενο βρισκόταν σε σημείο απο το οποίο το μετακίνησα μονο όταν μετακόμισα (δηλαδή ψηλά) Επίσης το σημείο είχε σκόνη (όπως μαζεύεται πάνω απο τα έπιπλα) και δεν υπήρχαν ίχνη η δακτυλιές που να φανερώνουν ότι κάποιος έβαλε το χέρι του. .... Αν έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία θα την άκουγα με ενδιαφέρον.
Γενικά μπορώ να πω ότι αν και έμενα μόνος στο σπίτι, ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι κάτι με απειλεί.
Ένας συνάδελφος μου περιέγραψε το εξής: Γυρνόντας στο σπίτι διαπίστωσε παρουσία νερού κάτω απο το τζάμι του γραφείου του (γεμάτο νερό δηλαδή) όπως επίσης και στη μέση του δωματίου χωρίς όμως να βρει ποτέ σημείο διαροής.(αυτός και ο υδραυλικός) Και καλά το πάτωμα... στο γραφείο πως έμπαινε το νερό κατω απο το τζάμι.....

Όλα τα παραπάνω συνέβησαν την ίδια χρονική περίοδο στην ίδια περιοχή της Θεσσαλονίκης ..ας πόύμε μεταξύ Μαρτίο, Μπότσαρη και παραλίας.

Τυχαία στην τηλεόραση σε κάποια εκπομπή της Πάνια για περίεργα φαινόμενα υπήρξαν παρόμοιες καταθέσεις για την συγκεκριμένη περιοχή κυρίως σε ότι αφορά το "παιδάκι"

martlouΝέο Μέλος
29/10/2007, 01:37:40
Έστω ότι υπήρξαν ηχητικά κύματα μη αντιληπτά στο ανθρώπινο αυτί. Τότε γιατί δεν έσπασε, έστω ένα ακόμη ποτήρι, ταυτόχρονα με το άλλο;
Αναφέρομαι στα δικά σου ποτήρια που ήταν ίδια.
Πιστεύω τελικά ότι πρέπει να αποκλειστεί η ύπαρξη των φυσικών αιτίων.
Παράξενο μου φαίνεται ότι έσπασαν ποτήρια μόνο μιας σειράς.
Μπορεί στην δική σου περίπτωση να υπήρξε κάποιο πνεύμα περαστικό από το σπίτι σου, γι αυτό και βρήκες μετακινημένο αντικείμενο.
Μπορεί το "παιδάκι", να έκανε τα παιχνίδια του.
Αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση , είναι ότι περίεργο σπάσιμο ποτηριού δεν συνέβηκε μόνο σε μένα, αλλά και σε άλλους ανθρώπους, άγνωστους μεταξύ τους και από διαφορετικές περιοχές.
Στατιστικά φαίνεται ότι είναι πολλοί περισσότεροι αυτοί που είχαν ανάλογη εμπειρία , και " φοβήθηκαν " να μιλήσουν, ή υποτίμησαν το γεγονός.

MARTLOU

FRODOΜέλος
29/10/2007, 20:45:54
Παιδιά ξέρω ποιος έσπασε το ποτήρι...
Ο Crucifier, αλλά δε μπαίνει στο τόπικ αυτό να σας το πει, γιατί φοβάται τις αντιδράσεις σας... Από την άλλη, φταίω κι εγώ, γιατί ήμουν αυτός που τον έβαλε να το κάνει...
Συγνώμη...

FRODO:re kai tsiraki me eipate kai pet,gelaw kai me to ena kai me to allo(mono,na mou peite ti eimai gia na xerw kai pws na systinomai)...

29/10/2007, 20:59:21
τι χαζό παιδί...

πρώτα μου λέει να κάνω κάτι, και μετά βγαίνει και μας καρφώνει και τους δύο...

ρε χαφιέ, εμένα γιατί με κάρφωσες;!

...εγω θα έλεγα ότι το έκαναν τα φαντάσματα της δρούζα! σωστά κύριε αντμιν;!

FRODOΜέλος
29/10/2007, 21:11:29
quote:
...εγω θα έλεγα ότι το έκαναν τα φαντάσματα της δρούζα! σωστά κύριε αντμιν;!

Τί λές ρε!!! Αφου το είπαν ξεκάθαρα!!! Το φαντάσματα, τα πιάνει ο συναγερμός!

FRODO:re kai tsiraki me eipate kai pet,gelaw kai me to ena kai me to allo(mono,na mou peite ti eimai gia na xerw kai pws na systinomai)...

martlouΝέο Μέλος
30/10/2007, 01:13:23
crucifire και FRODO
τις σεβαστές σας απόψεις και συμπεριφορές τις έχω δει και σε άλλα τοπικ.
Αν κάποια θέματα δεν σας ενδιαφέρουν , δεν χρειάζεται να τα διαβάζετε .
Προσωπικά δεν πρόκειται να ξαναδιαβάσω κάτι δικό σας. Σέβομαι τον εαυτό μου.

MARTLOU

silence2000Νέο Μέλος
16/06/2005, 21:44:45
Μετα τον θάνατο που πηγαινει η ψυχη του ανθρωπου.Οι θρησκεια μας λεει οτι καπου περιμενει μεχρι να γινει η δευτερη παρουσια.Αλλες θρησκειες λενε οτι παει σε ενα σωμα που γεννιεται εκεινη την στιγμη.Ποια νομιζεται ειναι η πιο σωστη θεωρια???
who knowsΜέλος
16/06/2005, 22:50:52
Ωραία απορία...
Έχω ακούσει ότι η ψυχή μας μετά το θάνατο,περιμένει κάποια χρόνια ''κάπου''... και μετά μπαίνει σε άλλο σώμα και με βάση το κάρμα ερχόμαστε πάλι να ζήσουμε..
Βέβαια είναι και η θεωρία της κόλασης κ του παράδεισου.. αλλά μου φαίνεται ότι αυτό που συμβολίζει δεν είναι 2 χωράφια,το ένα με καζάνια και το άλλο σαν την hawaii...
Πάντως και οι δυο.. καταλήγουν στην τιμωρία ή επιβράβευση ανάλογα με τις πράξεις μας εδώ..

never say never **

oneiric1Μέλος
17/06/2005, 15:52:08
Ένα από τα ερωτήματα που βασανίζουν και ‘μένα.

Πιστεύω στην ύπαρξη της ψυχής, αλλά για τα «υπόλοιπα» δεν έχω άποψη ακόμα.

- Άραγε ισχύει η θεωρία της μετενσάρκωσης? (αμφιβάλω...)
- Υπάρχει ο διαχωρισμός των «καλών» από των «κακών» ψυχών (δε νομίζω, αλλά θα το ήθελα).
- Μετά τον θάνατο που βρίσκεται η ψυχή... υπάρχει κάποιο είδος «αποθήκευσης»....?
- Αν ναι, ως τι..?

* Ειρήνη *

~ Love is the only truth ~

17/06/2005, 15:58:31
quote:

- Υπάρχει ο διαχωρισμός των «καλών» από των «κακών» ψυχών (δε νομίζω, αλλά θα το ήθελα).

Για φαντάσου, εσύ που πιστεύεις οτι είσαι καλή, να καταντήσεις να είσαι δίπλα μου...

Οχοχοχοχοχοχοοοο, τέτοιο πανηγύρι δεν θαθελα να χάσω με τίποταααα...

Deghar AdharkΜέλος
17/06/2005, 18:16:55
καλησπερα

προσωπικα πιστευω οτι υπαρχουν και αλλες ζωες.
οι επομενες θα ειναι καλες η κακες αναλογα με τις πραξεις μας σε αυτην την ζωη.
αυτα δηλαδη πιστευουν οι ανατολικες θρησκεις,και νομιζω εχουν δικιο

Ismail vilehand
Toorc icefist
Geleb Flamefinger
Bremm Sparkfist
Wyand Voidbringer
Maffer Dragonhand
"the high council of zakarum

filosofos3Μέλος
17/06/2005, 19:16:43
Η έννοια της μετενσάρκωσης προυποθέτει ότι κάτι "βγαίνει" από το σώμα και "μπαίνει" σε άλλο σώμα. Όμως αν και θα σας φανεί παράξενο ΔΕΝ εννοούν κάτι τέτοιο οι ανατολικές θρησκείες. Είναι απλά κακή μετάφραση , κακή απόδοση των εννοιών των αρχαίων σοφών από τους μεταγενέσυτερους, και ειδικότερα από τους δυτικούς μεταφραστές.
Κατά τη γνώμη μου έχουν δίκιο ΚΑΙ υτοί που υποστηρίζουν τη "μετενσάρκωση" ΚΑΙ αυτοί που λένε ότι δεν υπάρχει μετενσάρκωση. Η απάντηση βρίσκεται στους ΟΡΙΣΜΟΎΣ ΤΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ.
Πχ ο όρος "ψυχή" έχει διαφορετκό νόημα από εποχή σε εποχή στον ελληνικό κόσμο και δεν είναι αντίστοιχος πάντα του "άτμα" ή κάποιου άλλου από τους ινδικούς όρους. Οι μεταφραστές τους έχουν κάνει σαλάτα κυριολεκτικά χρησιμοποιώντας αδιακρίτως τον όρο ψυχή για πολλούς ανατολικούς όρους, επειδή δε γνώριζαν τον αντίστοιχο δυτικό, ή δεν ήξεραν τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ των νοημάτων των όρων.

Όλα είναι τέλεια

17/06/2005, 19:18:06
quote:

Όλα είναι τέλεια

Πολύ μου άρεσε αυτό !

17/06/2005, 19:19:54
quote:

Όλα είναι τέλεια

Πολύ μου άρεσε αυτό !

skepticΜέλος
17/06/2005, 20:21:28
Τόσο πολύ που το έστειλες 2 φορές

...To be or not to be. That is the question.