ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ζωή: Τυχαίο φαινόμενο ή Συμπαντική συνωμoσία; - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- Ζωή: Τυχαίο φαινόμενο ή Συμπαντική συνωμoσία; - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

thoth31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
29/03/2005, 17:37:39
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΦΙΑΝΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΒΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΖΩΗ.
ΤΟ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ.
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΖΩΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ.
06/04/2005, 16:11:50
Χαιρετώ τους υπόλοιπους, ως νέο μέλος εδώ πέρα, στο πολύ ενδιαφέρον, από άποψη θεματολογίας και δημοσιεύσεων, forum.

Όσον αφορά το κυρίως θέμα τώρα, προτού αρχίσω να δημοσιεύω και τις δικές μου απόψεις επί του θέματος, να θέσω μερικά ερωτήματα:

-Καταρχήν τι εννοούμε όταν ρωτάμε αν υπάρχει ‘ζωή’ στο σύμπαν? Ζωή με τη μορφή τη δική μας?
Γιατί και ένα μικρόβιο, ένα σκουλήκι ή ένας ιός ή έστω ένας απλός μονοκύταρος οργανισμός ζωή θεωρείται... και το οτι υπάρχει τέτοιου είδους ζωή κάπου αλλού εκτός γης είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο και αποδεκτό από όλους τους σοβαρούς επιστήμονες σήμερα.

Είναι σαφές πως οι περισσότεροι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους την έννοια της ύπαρξης ζωής παραπλήσιων και παρόμοιων αν όχι και ίδιων με εμάς όντων κάπου αλλού. Αυτό μπορεί και να συμβαίνει, μπορεί και όχι, σε ένα τόσο αχανές σύμπαν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν συμβαίνει στη γειτονιά μας, ήτοι το ηλιακό μας σύστημα και τα εγγύτερα ηλιακά συστήματα σε εμάς (γιατί απλούστατα αν συνέβαινε, θα μας είχαν βρει ή θα τους είχαμε βρει, και τώρα θα πίναμε καφέ παρέα….).

Μερικοί ισχυρίζονται ότι αυτά τα όντα υπάρχουν, είναι πιο εξελιγμένα από εμάς, έχουν υπερσυσκευές και υπερόπλα, ταξιδεύουν με ταχύτητες ίσες ή μεγαλύτερες από αυτή του φωτός, κλπ, κλπ. Και επισκέπτονται τη γη ή και ζουν ανάμεσά μας…
Προφανής ερώτηση: Αν είναι τόσο εξελιγμένοι και μάγκες, γιατί να παίζουν κρυφτό?
Σκεφτείτε πχ. Έναν από εμάς να ταξίδευε πίσω στο χρόνο, πχ στην Αθήνα του Περικλή με τις γνώσεις και την τεχνολογία του σήμερα. Θα κρυβόταν ή μήπως θα ήταν και ο πρώτος μάγκας? Δεν θα πήγαινε φάτσα κάρτα στον Περικλή, στην αγορά που μιλούσε, με ένα Jeep Cherokee, πχ. με laptop και κινητά τηλέφωνα, με κανα Καλάσνικοφ και ότι άλλο έκρινε σκόπιμο, ώστε να τον εντυπωσιάσει και να του δείξει την υπεροχή του, και να του προτείνει και καμια βολτίτσα να τα πούνε παρέα? Θα υπήρχε λόγος να κρυφτεί πουθενά, όταν όλοι θα τον είχαν το λιγότερο για ‘Θεό’ ?

Τώρα για το κεντρικό ερώτημα: Αν το συμπαν έγινε ή όχι για τον άνθρωπο (ανθρωποκεντρική αρχή). Είναι γνωστό ότι με τη δύναμη της ανθρώπινης νόησης το σύμπαν αποκτά ένα είδος αυτογνωσίας. Δηλαδή εμείς καθόμαστε εδώ στη γωνιά μας, το παρατηρούμε, το μελετάμε, προσπαθούμε να το ερμηνεύσουμε και να το κατανοήσουμε.
Αυτό όμως δεν ικανή και αναγκαία συνθήκη για να αποδείξει την λεγόμενη ‘ανθρώποκεντρική αρχη’. Διότι κάλλιστα θα μπορούν να υπάρχουν διασκορπισμένες εδώ κι εκεί στο συμπαντικό λιβάδι, ομάδες, κοινότητες και πολιτισμοί ‘ανθρώπων’, οι οποίες να κάνουν τα ίδια ή καλύτερα ή και χειρότερα από εμας. Απλώς και αυτοί και εμείς δεν μπορούμε να ρθούμε σε επικοινωνία μεταξύ μας και άρα δρούμε και συμπεριφερόμαστε μέσα στη συμπαντική μοναξιά μας. Αυτό ενδεχομένως να είναι και το ‘πείραμα’ του λεγόμενου Δημιουργού, π.χ. Να δει ποια από όλες τις κοινότητες θα φτάσει πού και πώς και πότε, όσον αφορά την ανάπτυξη, την εξέλιξη και τη γνώση…

Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος!

06/04/2005, 23:56:43
Πρώτα απ' όλα να σε καλοσωρίσω PY8AGORA και να σου ευχηθώ μια μακρύβια και γόνιμη πορεία στο esoterica...

quote:

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν συμβαίνει στη γειτονιά μας, ήτοι το ηλιακό μας σύστημα και τα εγγύτερα ηλιακά συστήματα σε εμάς (γιατί απλούστατα αν συνέβαινε, θα μας είχαν βρει ή θα τους είχαμε βρει, και τώρα θα πίναμε καφέ παρέα….).

Τώρα που βρεθήκαμε... κερνάω καφέ... σκέτο τον πίνεις?

quote:

Σκεφτείτε πχ. Έναν από εμάς να ταξίδευε πίσω στο χρόνο, πχ στην Αθήνα του Περικλή με τις γνώσεις και την τεχνολογία του σήμερα. Θα κρυβόταν ή μήπως θα ήταν και ο πρώτος μάγκας? Δεν θα πήγαινε φάτσα κάρτα στον Περικλή, στην αγορά που μιλούσε, με ένα Jeep Cherokee, πχ. με laptop και κινητά τηλέφωνα, με κανα Καλάσνικοφ και ότι άλλο έκρινε σκόπιμο, ώστε να τον εντυπωσιάσει και να του δείξει την υπεροχή του, και να του προτείνει και καμια βολτίτσα να τα πούνε παρέα? Θα υπήρχε λόγος να κρυφτεί πουθενά, όταν όλοι θα τον είχαν το λιγότερο για ‘Θεό’ ?

Πέρα από τη πλάκα...

Τα Gherokee, laptop, κινητά τηλέφωνα, Καλάσνικοφ, είναι όλα αντικείμενα... και στο παράδειγμα που φέρνεις τα εισάγεις σε μια εποχή που κυριαρχούσε η Ιδέα...

Εκτός αυτού είναι αντικείμενα από μια άλλη εποχή, το Jeep θα το κινούσες μέχρι να τελειώσει το καύσιμο του... μετά τι θα έκανες?

Το laptop χωρίς ρεύμα δεν δουλεύει...

Το ίδιο και τα κινητά, άσε που δεν θα είχες σήμα, αφού δεν θα υπήρχε δύκτιο...

Το Καλάσνικοφ... όσο θα είχες σφαίρες...

Αν ήθελες να εντυπωσιάσεις τον Περικλή, θα έπρεπε να το κάνεις με τα δεδομένα της εποχής... και πραγματικά λυπάμαι που το γράφω, είμαστε ελάχιστοι και ταπεινοί με βάση τα δεδομένα του Χρυσού Αιώνα...

Οπότε, αν εγώ είχα την δυνατότητα να βρεθώ σε αυτή την εποχή θα ικέτευα να μαθητεύσω κοντα σε αυτούς τους ανθρώπους και δεν θα πήγαινα να τους εντυπωσιάσω με κάτι που δεν θα ήταν γέννημα του δικού μου μυαλού...

Και για να γυρίσω στο θέμα...

Χωρίς να έχω μηδενιστική θεώρηση της ζωής, δεν πιστεύω ότι το σύμπαν έγινε για εμάς... μπορούμε να το μελετήσουμε, παρατηρήσουμε, να κάνουμε άπειρες συζητήσεις, ομιλίες, ημερίδες και συνέδρια, να γράψουμε εκατομμύρια βιβλία γι' αυτό ... και πάλι θα είμαστε στην αρχή...

Η ύπαρξη μας, κατά την άποψη μου, γίγουρα δεν είναι "λάθος", αλλά δεν είμαστε το αποκορύφωμα της Δημιουργίας... αν είμασταν δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτή την κατάντια...

Το ανθρώπινο γένος ήταν κάποτε, αν όχι τέλειο, ότι πλησιέστερο στη τελειότητα, όμως, από τότε έχει ξεπέσει σε βαθμό απελπισίας... τα τεχνολογικά άλματα των τελευταίων 100 χρόνων και η κακοδιαχείρηση τους, μας έφεραν στο χείλος της καταστροφής...

quote:

Διότι κάλλιστα θα μπορούν να υπάρχουν διασκορπισμένες εδώ κι εκεί στο συμπαντικό λιβάδι, ομάδες, κοινότητες και πολιτισμοί ‘ανθρώπων’, οι οποίες να κάνουν τα ίδια ή καλύτερα ή και χειρότερα από εμας. Απλώς και αυτοί και εμείς δεν μπορούμε να ρθούμε σε επικοινωνία μεταξύ μας και άρα δρούμε και συμπεριφερόμαστε μέσα στη συμπαντική μοναξιά μας. Αυτό ενδεχομένως να είναι και το ‘πείραμα’ του λεγόμενου Δημιουργού, π.χ. Να δει ποια από όλες τις κοινότητες θα φτάσει πού και πώς και πότε, όσον αφορά την ανάπτυξη, την εξέλιξη και τη γνώση…

Με αυτή την ιδέα είμαι απόλυτα σύμφωνη... για το μόνο εύχομαι είναι οι άλλες "κοινότητες" να έφεραν καλύτερα αποτελέσματα από τη δική μας, αλλιώς το "πείραμα" της Δημιουργίας πήγε άπατο...

.
.
.
The She Mantis... in anathema mode...

…γεννήθηκα… επέζησα… μεγάλωσα… ανθίζω…

Edited by - Mantis on 07/04/2005 00:00:41

07/04/2005, 20:25:10
quote:
Τώρα που βρεθήκαμε... κερνάω καφέ... σκέτο τον πίνεις?

Αν ήσουν από κάπου αλλού ή κάτι άλλο, αγαπητή Μάντισσα, πολύ ευχαρίστως...
Αλλά και απλός άνθρωπος σαν κι εμένα να είσαι δεν με χαλάει...

quote:
Τα Gherokee, laptop, κινητά τηλέφωνα, Καλάσνικοφ, είναι όλα αντικείμενα... και στο παράδειγμα που φέρνεις τα εισάγεις σε μια εποχή που κυριαρχούσε η Ιδέα...

Εκτός αυτού είναι αντικείμενα από μια άλλη εποχή, το Jeep θα το κινούσες μέχρι να τελειώσει το καύσιμο του... μετά τι θα έκανες?

Το laptop χωρίς ρεύμα δεν δουλεύει...

Το ίδιο και τα κινητά, άσε που δεν θα είχες σήμα, αφού δεν θα υπήρχε δύκτιο...

Το Καλάσνικοφ... όσο θα είχες σφαίρες...

Αν ήθελες να εντυπωσιάσεις τον Περικλή, θα έπρεπε να το κάνεις με τα δεδομένα της εποχής... και πραγματικά λυπάμαι που το γράφω, είμαστε ελάχιστοι και ταπεινοί με βάση τα δεδομένα του Χρυσού Αιώνα...

Οπότε, αν εγώ είχα την δυνατότητα να βρεθώ σε αυτή την εποχή θα ικέτευα να μαθητεύσω κοντα σε αυτούς τους ανθρώπους και δεν θα πήγαινα να τους εντυπωσιάσω με κάτι που δεν θα ήταν γέννημα του δικού μου μυαλού...

Ίσως το παράδειγμά μου να το έδωσα πολύ πρόχειρα και να παρεξηγήθηκε... Εννοείται πως όποιος έχει φτάσει στο σημείο να πραγματοποιεί ταξίδια στο χρόνο (με χρήση κατάλληλων συσκευών, χωροχρονικών πυλών ή οτιδήποτε άλλο) θα μπορεί και θα ξέρει να πηγαινοέρχεται ή τουλάχιστον να διατηρεί ένα δίαυλο επικοινωνίας και ανεφοδιασμού. Συνεπώς τις αιτιάσεις για βενζίνη, σφαίρες και τα συναφή δεν τις αποδέχομαι. Όσο για το laptop, λειτουργεί και με μπαταρίες...
Να δεχτώ ενδεχομένως την αχρηστία του κινητού σε τέτοιο περιβάλλον, αλλά εγώ ήθελα να πω ότι θα μπορούσε να είναι ένα ζεύγος walkie-talkie, ή συσκευές στα VHF (ραδιοερασιτέχνες κλπ) ή κάποιοι πομποδέκτες τελοσπάντων που θα μπορούσαν να δείξουν την έννοια της 'τηλεπικοινωνίας' στους συγχρόνους του Περικλή. Επίσης διάφορες άλλες συσκευές όπως κάμερες ή προτζέκτορες ή ακόμα και απλοί αναπτήρες θα ήταν αντικείμενα που θα ήθελα να τους δείξω...

quote:

Ο εντυπωσιασμός χρειάζεται για να τραβήξει την προσοχή και να κάνει τον άλλον να ασχοληθεί μαζί σου, κατά τη γνώμη μου. Εννοείται πως δεν είναι αυτοσκοπός. Δεν θα πήγαινα εκεί μόνο και μόνο για να τους δείξω πόσο ωραίος και μάγκας είμαι με όλα αυτά τα "γκατζετάκια", αλλά θα ήθελα να κουβεντιάσω μαζί τους, να επικοινωνήσω αμφίδρομα, να δω τις ιδέες και τον τρόπο ζωής τους κλπ. Δεν θα πήγαινα ούτε να τους επιβληθώ, ούτε να τους εξολοθρεύσω, ούτε απλώς για να τους εντυπωσιάζω όλη μέρα-κάθε μέρα... Και το Καλάσνικοφ ή οτιδήποτε άλλο όπλο, πιστόλι κλπ, θα το είχα καθαρά και μόνο για αυτοάμυνα, διότι δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσει ο άλλος όταν σε βλέπει να έρχεσαι από το πουθενά και να είσαι διαφορετικός από αυτόν...
Τελοσπάντων νομίζω ότι έδωσα το βασικό σκεπτικό και έγινα πλέον κατανοητός...

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

Ydroxoos25Μέλος
08/04/2005, 01:17:15
Εγώ θα πήγαινα με ελικοπτεράκι... για να γίνω "από μηχανής" θεός!!!

<<Από τη στιγμή που η επιστήμη θα αρχίσει να ερευνά τα μεταφυσικά φαινόμενα θα προοδεύσει σε μια δεκαετία περισσότερο απ' όσο έχει προοδεύσει σε όλη την ύπαρξή της.>> "Nicola Tesla"

08/04/2005, 12:50:57
quote:
Εγώ θα πήγαινα με ελικοπτεράκι... για να γίνω "από μηχανής" θεός!!!

Φίλε Υδροχόε, αυτό θα ήταν ακόμα καλύτερο... Θα έπαιρνες και τον Περικλή μια βόλτα να δει την Αθήνα από ψηλά!

Όσο για την ψηφιακή υπογραφή που βάζεις (με τα λεγόμενα του Tesla) σκέψου ότι αυτό σχεδόν έχει γίνει, πριν καν η επιστήμη αρχίσει να ασχολείται με τα 'παράξενα' και τα 'μεταφυσικά' (εντός εισαγωγικών γιατί εγώ δεν αποδέχομαι τους όρους 'μεταφυσικά': όλα είναι "φυσικά" εφόσον συμβαίνουν στον κόσμο μας και τα αντιλαμβανόμαστε, άσχετα αν δεν μπορούμε να τα εξηγήσουμε/ερμηνεύσουμε...). Τα τελευταία 30-40 χρόνια σκέψου τήν πρόοδο που έχει κάνει η ανθρωπότητα κυρίως στον τεχνολογικό τομέα και δες αν και πότε συνέβη κάτι αντίστοιχο στην ιστορία της....

.
.
.

Ydroxoos25Μέλος
13/04/2005, 15:30:49
quote:
Όσο για την ψηφιακή υπογραφή που βάζεις (με τα λεγόμενα του Tesla) σκέψου ότι αυτό σχεδόν έχει γίνει, πριν καν η επιστήμη αρχίσει να ασχολείται με τα 'παράξενα' και τα 'μεταφυσικά' (εντός εισαγωγικών γιατί εγώ δεν αποδέχομαι τους όρους 'μεταφυσικά': όλα είναι "φυσικά" εφόσον συμβαίνουν στον κόσμο μας και τα αντιλαμβανόμαστε, άσχετα αν δεν μπορούμε να τα εξηγήσουμε/ερμηνεύσουμε...). Τα τελευταία 30-40 χρόνια σκέψου τήν πρόοδο που έχει κάνει η ανθρωπότητα κυρίως στον τεχνολογικό τομέα και δες αν και πότε συνέβη κάτι αντίστοιχο στην ιστορία της....

Φίλε PY8AGORA θα συμφωνήσω - και το έχω σκεφτεί κι εγώ - ότι η επιστήμη έτσι κι αλλιώς τα τελευταία χρόνια έχει προοδεύσει περισσότερο από όσο είχε σε όλη την ιστορία.

Ωστόσο αν το δούμε αναλογικά η μετάβαση ας πούμε από τα πέτρινα εργαλεία στον τροχό, την εποχή που έγινε, ήταν ανάλογη με τη μετάβαση από ανεμόπτερο σε αεροπλάνο σε νεότερους χρόνους.

Αν μπορούμε να το δείξουμε με αριθμούς θα λέγαμε:

1 2 4 8 16 32 64 128 256 1.024 2.048 4.096 8.192 ........

Αν θεωρήσουμε ότι η εξέλιξη βρίσκεται τώρα στο 8.192, έχουμε κάνει διπλάσια πρόοδο από την εποχή του 4.096. Όμως και σε μία παλαιότερη εποχή η μετάβαση από το 4 στο 8 ήταν επίσης διπλάσια.

Και βέβαια ο Tesla μιλούσε για την εποχή του και την γνωστή μέχρι τότε επιστήμη, και όλοι καταλαβαίνουμε τι ήθελε να πει.

Μάλλον ήθελε να πει:

1 2 4 8 16 32 64 128 256 1.024 2.048 4.096 ... 12.288 ........

Σχετικά με τον όρο "μεταφυσικά" επίσης θα συμφωνήσω ότι είναι και αυτά φυσικά αλλά μη γνωστά επιστημονικά. Η επιστήμη βασισμένη στη γνωστή ύλη και τις ιδιότητές της δεν είναι σε θέση ακόμα να μελετήσει το χώρο αυτό. Όταν στον αστρικό κόσμο η έννοια του χώρου παραμορφώνεται από τη σκέψη είναι πολύ δύσκολο να κάνεις επιστημονικά πειράματα. Θα χρειαστεί πιστεύω μία ριζική ανανέωση του τρόπου μελέτης της πραγματικότητας όπου θα συμπεριλαμβάνεται η ανθρώπινη (ίσως όχι μόνο) διανόηση ως δύναμη διαμόρφωσης του σύμπαντος παράλληλα με τους φυσικούς νόμους.

<<Από τη στιγμή που η επιστήμη θα αρχίσει να ερευνά τα μεταφυσικά φαινόμενα θα προοδεύσει σε μια δεκαετία περισσότερο απ' όσο έχει προοδεύσει σε όλη την ύπαρξή της.>> "Nicola Tesla"

Edited by - Ydroxoos25 on 13/04/2005 15:39:21

21/04/2005, 00:58:43
Θα συμφωνήσω με το μέλος goblynqueen μόνο που θα προσθέσω πως το σύμπαν δεν ξέρουμε εάν έχει δημιουργηθεί για να φιλοξενήσει κάτι είτε ακόμα και αν είναι τα αστέρια είτε η ζωή.. Το σύμπαν δεν φιλοξενεί κανέναν.. είναι σαν να λέμε.. πως ο άνθρωπος φιλοξενεί το χέρι του..

Να προσθέσω επίσης πως οι επιστήμονες δεν ψάχνουν να βρουν εξωγήινη μορφή ζωής.. αυτή την έχουνε βρει ήδη.. ψάχνουν για νοήμωναόντα με πολιτισμό και τεχνολογία.. Πόσο εύκολα όμως μπορούμε να πετύχουμε κάτι ανάλογο μέσα σε ένα σύμπαν με τέτοιες διαστάσεις? Ίσως υπήρχε κάποτε.. κάποια μορφή ζωής με τα δεδομένα που αναζητάμε.. Αλλά ακόμα και τώρα που μιλάμε, ταυτόχρονα με εμάς, μέχρι όμως να μπορέσουμε να τους αντιλειφθούμε.. κάποιος από τους δύο πολιτισμούς ίσως να μην υπάρχει πλεον. Αν και υπάρχει η θεωρία για την αναδίπλωση του χρόνου..

Φιλικά.. ευχαριστώ..

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

21/04/2005, 14:49:42
quote:
Αν μπορούμε να το δείξουμε με αριθμούς θα λέγαμε:

1 2 4 8 16 32 64 128 256 1.024 2.048 4.096 8.192 ........

Αν θεωρήσουμε ότι η εξέλιξη βρίσκεται τώρα στο 8.192, έχουμε κάνει διπλάσια πρόοδο από την εποχή του 4.096. Όμως και σε μία παλαιότερη εποχή η μετάβαση από το 4 στο 8 ήταν επίσης διπλάσια.

Και βέβαια ο Tesla μιλούσε για την εποχή του και την γνωστή μέχρι τότε επιστήμη, και όλοι καταλαβαίνουμε τι ήθελε να πει.

Μάλλον ήθελε να πει:

1 2 4 8 16 32 64 128 256 1.024 2.048 4.096 ... 12.288 ........

Σε αυτόν το συλλογισμό με βρίσκεις σύμφωνο αγαπητέ Υδροχόε...
Κι εγώ κάπως έτσι το αντιλαμβάνομαι (ένα είδος διαφορικού λογισμού, εξέταση του παρόντος σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο, οπότε η εξέλιξη της ανάπτυξης και του πολιτισμού μας, όσον αφορά τη γνώση και την τεχνολογία είναι αύξουσα εκθετική συνάρτηση που δεν έχει πιάσει το maximum της ακόμα...)

Τώρα για να κάνω και έναν άλλο συλλογισμό επάνω στο πολύ ενδιαφέρον αυτό θέμα:
"Ζωή: Τυχαίο φαινόμενο ή Συμπαντική συνωμoσία; "
Νομίζω η διαφορά στην ερώτηση, κάτω από την επιφάνεια, είναι η "ζωή" έχει ένα σκοπό ύπαρξης ή δεν έχει? Δεχόμενοι βέβαια την αντιστοιχία ότι η τύχη εξ ορισμού δεν ασχολείται και δεν την αφορά η κατάληξη της διαδικασίας στην οποία παρεμβαίνει, μιας και μοιράζεται σε πολλά ενδεχόμενα τα οποία "τυχαία" μπορούν να επιβεβαιωθούν χωρίς σκοπιμότητα, ενώ από την άλλη και μόνο η λέξη "συνωμoσία" παραπέμπει σε κάποιο σκοπό (Κανείς δεν κάνει μια συνωμοσία, αν δεν έχει ένα στόχο, αν δεν θέλει να φτάσει κάπου...).

Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρόκειται για "συνωμοσία" μιας και πιστεύω περισσότερο στη σχέση αιτίου-αιτιατού παρά στο γενικευμένο θεϊκό ρόλο της τύχης, και άρα επαγωγικά θα καταλήξω κι εγώ ότι "ο Θεός δεν παίζει ζάρια με τον κόσμο" όπως είπε ο Αϊνστάιν ή και στη μεταγενέστερη/βελτιωμένη έκδοση πως "μπορεί να παίζει ο Θεός ζάρια, αλλά έτσι κι αλλιώς ξέρει εκ των προτέρων το αποτέλεσμα (άρα πάλι αναιρεί την ίδια την έννοια του συγκεκριμένου "παιχνιδιού") "

.
.
.

Ydroxoos25Μέλος
24/04/2005, 05:39:42
quote:
Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρόκειται για "συνωμοσία" μιας και πιστεύω περισσότερο στη σχέση αιτίου-αιτιατού παρά στο γενικευμένο θεϊκό ρόλο της τύχης, και άρα επαγωγικά θα καταλήξω κι εγώ ότι "ο Θεός δεν παίζει ζάρια με τον κόσμο" όπως είπε ο Αϊνστάιν ή και στη μεταγενέστερη/βελτιωμένη έκδοση πως "μπορεί να παίζει ο Θεός ζάρια, αλλά έτσι κι αλλιώς ξέρει εκ των προτέρων το αποτέλεσμα (άρα πάλι αναιρεί την ίδια την έννοια του συγκεκριμένου "παιχνιδιού")

Τα τελευταία πειράματα έχουν δείξει πάντως ότι παίζει ζάρια και δεν ξέρει και το αποτέλεσμα...

24/04/2005, 13:42:08
quote:
Τα τελευταία πειράματα έχουν δείξει πάντως ότι παίζει ζάρια και δεν ξέρει και το αποτέλεσμα...

Επειδή το συγκεκριμένο topic θεωρείται από τα μείζονα ερωτήματα που απασχολούν τους απανταχού φιλοσόφους, επιστήμονες, θεολόγους, αστρονόμους, κλπ και εμένα προσωπικά,
θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον φίλε Υδροχόε να μας αναφέρεις εδώ αυτά τα πειράματα, και πώς συμπεραίνει κανείς ειδικότερα το δεύτερο σκέλος (δηλαδή όσον αφορά τη γνώση του αποτελέσματος από το "Θεό"/"ανώτερη δύναμη"/"Συμπαντική Αρχή"/"όπως θέλετε πείτε το"...)

.
.
.

Edited by - PY8AGORAS on 24/04/2005 13:45:19