- Ιερά εξέταση καλά κρατεί. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Οι αλβανοί μεταφέρουν κάθε μέρα τις κορίνες απο τα σύνορα
![]()
...Ναι...Ναι!!! Όπως κάνουν στα χωριά με τα γειτονικά χωράφια!!!
quote:
Οι σκοπιανοί κοιμούνται στις καλύβες τους
Έχεις πάει ποτέ στα Σκόπια και είδες πολλές καλύβες; ![]()
quote:
Οι κινέζοι έχουν κατακλήσει την αγορά με προιόντα μοναδικής δυσλειτουργίας και προβλημάτων
Αυτό λέγεται "ελεύθερη αγορά"...you know? ![]()
quote:
Οι αμερικάνοι νομίζουν ότι είναι ράμπο και στο βώμο του χρήματος σκοτώνουν κόσμο και κοσμάκη - Χιροσίμα, Ναγκασάκι, - Βιετνάμ, -Λίβανο, - Γιουκλοσλαβία - Ιράκ 1, -Αφγανιστάν, - Ιράκ 2, -Αμερική (Δίδυμους πύργους) και στο μέλλον θα δούμε κι άλλα.
Μα...Εσύ πρώτος θα 'πρεπε να χαίρεσαι που σκοτώνουν όλους αυτούς τους "βρωμιάρηδες" και τα "μιάσματα"...!!! ![]()
![]()
quote:
Οι άγγλοι(η ράτσα, αμώμαλους-ρουφόκαβλους) νομίζουν ότι είμαστε όλοι κατώτεροι και δούλοι τους, γιατί δεν έχουμε βλέπεις εμείς οι θνητοί βασιλικό αίμα στις φλεβες μας (τρομάρα σας), αίμα που προήλθε απο τις ατελείωτες αιμομιξίες για να μην χάσουν το θρόνο απο τα χέρια τους.
Έχεις γνωρίσει πολλούς Άγγλους;
quote:
Εβραίοι- καταραμένη ράτσα να φέρει εις τον αιώνα τον άπαντα το γονίδιο της λέπρας και της ψόρας. Πλαστογράφοι απατεώνες έμποροι της ιστορίας και ανώμαλοι. Από αυτούς ξεκίνησε το κύνημα της πουσταριάς, γιατί έχοντας κομμένο το τσουτσούνι, η απόλαυση δεν είναι η ίδια και έψαξαν άλλλες μεθόδους ευχαρίστησης(να το χώνουν εκει που βρωμάει).
Όσοι έχουν το γονίδιο και δεν έχει ενεργοποιηθεί πλήρως, παρουσιάζουν κάποια "τικ". Για δείτε πιοι Έλληνες πολιτικοί έχουν τίκ;
Και ξανα-μανα...Έχεις γνωρίσει πολλούς Εβραίους; Καλά, όσο για τα "γονίδια της λέπρας και της ψώρας" και τα "τικ", γελάει και το κάθε πικραμένο χείλι μαζί σου!!! ![]()
![]()
quote:
Επίσης θα κάνω βουντού.
Α...Ναι! Αυτό είναι κλασική μέθοδος σύμφωνη με τα αρχαιοελληνικά ιδεώδη!! Ο Πλάτωνας ο ίδιος αν δεν έριχνε καμιά δεκαριά καρφίτσες την ημέρα στη βουντού-κούκλα του, δεν τον έπιανε ύπνος το βράδυ! ![]()
![]()
Να χαρώ εγώ "εκλεπτυσμένη φύση", "Θεόσταλτε"...!!!![]()
![]()
![]()
ΥΓ : Παρακαλώ, κάποιος να τον μαζέψει...Δεν είναι δυνατόν να ακούγονται αυτά τα πράγματα εδώ μέσα! ![]()

Γιατί με νοιάζει αυτό τόσο πολύ;;
Γιατί ατομικά κανείς δεν κερδίζει ένα αγώνα (στο μέλλον) και δεν θέλω να παλεύω με Έλληνες αδέρφια μου που το μόνο λάθος τους είναι ότι είναι ελαφρόμυαλοι.
Όταν πάρουν οι σκοταδιστές χαμπάρι ότι το κατ’ εικόνα που τους πούλησαν δεν υπάρχει, θα ανακαλύψουν το κατ’ ομοίωση μέσα τους.
Θα ανακαλύψουν ένα θεό που δεν είναι τόσο μικρόψυχος για να σε τυραννάει στη κόλαση επειδή δεν υπάκουσες της διαταγές του, ούτε βασίζεται σε ταχυδακτυλουργικά κόλπα του τσαρλατάνου Ιησού για να σε κάνει να πιστέψεις. Ένα θεό που δεν θεωρεί αμαρτία να τρώς κρέας τη Παρασκευή και ούτε θεωρεί λατρεία τη προσωπική σου τιμωρία μέσω της νηστείας (που χαριτωμένα ονόμασαν άσκηση). Ένα θεό που το λεπρό μυαλό των εβραίων δεν μπορεί να περιγράψει, ένα θεό πολύ μεγαλύτερο από τις κοιλιές των παπάδων.
Κάποιοι αρχιβλάκες, αναρωτιούνται γιατί είναι κακό να έχουν οι παπάδες περιουσία.
Καλά, ο θεός σας δεν είναι αυτός που καταδικάζει του πλούσιους να πάνε στη κόλαση;
Ο θεός σας δεν είναι αυτός που είπε “Ο έχων δυό χιτώνες να δίνει τον ένα”;
Ξέρετε, ότι αν η εκκλησία έδινε το 10%, όχι τα μισά, μόνο το 10% του πλούτου της, δεν θα υπήρχαν φτωχοί στην Ελλάδα; Γιατί δεν το δίνει;
Γιατί αν δεν υπάρχουν φτωχοί, αγράμματοι, αφελείς και εγκληματίες ή ανήθικοι που θέλουν να συγχωρεθούν οι αμαρτίες τους, η εκκλησία δεν έχει πελάτες, γι αυτό.
Αν θέλετε να λέτε ότι είστε χριστιανοί διαβάστε την ιστορία της θρησκείας σας, όχι την αγία αντιγραφή, την ιστορία, για να δείτε τι λεεί ο κόσμος απ’ έξω. Αν τώρα καταφέρει και σας πείσει εγώ πάω πάσσο, γιατί οι εγκεφαλικές δυσλειτουργίες δεν είναι η αρμοδιότητα μου.
Για πείτε μου πότε η λέπρα της πίστης υποστήριξε την Ελλάδα και τα συμφέροντα της; Μήπως το έκαναν όταν μετά το Βυζάντιο, ανακήρυξαν το σουλτάνο θεό, γιατί τους “έσωσε” από τον πάπα;
Το δικαίωμα να μιλά το κέρδισε, αυτός που ήξερε να ακούει.
Durden αρχι- και εσύ.
Δηλάδή τα σκόπια δεν πάνε να κλέψουν το όνομα;
Οι αμερικάνοι αμμόρφωτε χτύπησαν λαούς που δεν τους έφταιγαν σε τίποτα, δεν είπα ότι έχω έγω κάτι μαζί τους, ( είμαι με τα θύματα των επιθέσεων).
Στην αγγλία είμουν 4 χρόνια και τους ξέρω τους πισωγλέντηδες καλύτερα απο εσένα.
Από την ελεύθερη αγόρα λίγοι έχουν συμφέρον, όταν φέρνεις προιόντα σε εξευτελιστίκες τιμές πως θα ζήσει ο Έλληνας; Πως θα τα βγάλει πέρα όταν παλεύει για χρόνια στα εργατικά συνδικάτα για να αποκτήσει μια αξιοπρεπέστατη ζωή και έρχεται ο κάθε κινέζος που δεν έχει ποιοτικό επίπεδο και γεμίζει την αγορά με επικίνδυνα προιόντα; Ειναι ελεύθερη αγορά να είναι όλα απο την Κίνα; Είναι ελευθερή αγόρα να εισάγεις τα πάντα και να μην παράγεις τίποτα(μην μου πείτε για φαγώσιμα πχ λάδι, γιατί αυτό έφευγε χύμα απο την Κρήτη για να πάει Ιταλία και μετά να πουληθεί εμφιαλομένο στην Έλλαδα, ως Ιταλικό); Τί έγιναν οι Έλληνες βιοτέχνες; Έκλεισαν γιατί δεν μπορούν να παράγουν τα ίδια πράγματα με τους κινέζους γιατί οι δεύτεροι έχουν για μεροκάματο ένα πιάτο ρύζι.
Εμενα με ενδιαφέρει μόνο το συμφέρον του Έλληνα εργαζόμενου και κανενός αλλοδαπού, στάχτι και μπούρμπερη να γίνουν όλοι. Στην ΄Έλλάδα πρώτα ό Έλληνας. Όταν θα βολευτούν οι Έλληνες θα ασχοληθούμε με τις αλλοδαπές μάζες, οι οποίες δεν θα ξεπερνουν το 2% του πληθυσμού συμφωνά με το καινούργιο νομοσχέδιο.(υπομονή)
Τους εβραίους τους έχω δεί και έχω διαβάσει αρκετά για αυτούς,έχω δει και λεπρούς και ψωριάρηδες, εσύ που τα δίαβασες αυτά που ξέρεις, στο net cafe ή στα club, στο Free ή στο mens health;
Τι εκφράσεις είναι αυτές που χρησιμοποιείς?
Τι τρόπος αντιμετώπισης είναι αυτός?

In anticipation of my resurrection...
Δεν διαφωνώ...Αλλά προσθέτω :
Και η Ημιμάθεια Αρρώστια!
GodsenD...Πες κι άλλα...Make my day! Τη βρίσκω! ![]()
![]()
![]()

ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΕΝΑΝ <<ΑΘΕΟ>> ΜΕΣΑ ΤΟΥ.
quote:
είμαι στα όρια
Αυτά μάλλον τα έχεις ξεπεράσει προ πολλού...
quote:
αλλά μήπως θα μπορούσες να αντικρούσεις αυτά που λέω;
Να αντικρούσω ποιο απ' όλα, "Θεόσταλτε"; Το ότι "οι Εβραίοι φέρουν εκ γενετής το γονίδιο της λέπρας και της ψώρας" πχ; ![]()
![]()
![]()
Κι αν εγώ σου πω ότι πρόκειται για λοιμώδη νοσήματα που ουδεμία σχέση έχουν με "γονίδια", που ανάθεμα κι αν ξέρεις τι είναι αυτά, εσύ θα με πιστέψεις; ΟΧΙ!
Όνειρα γλυκά λοιπόν...Με τις ευχές μου...![]()

Ωραίο επιχείρημα, βασισμένο στην απαξίωση, στην ημιμάθεια και στο σκοταδισμό. Τίποτα πιο εξεζητημένο δεν σας μάθανε στο κατηχητικό; Κάθε πότε πας στην εκκλησιά χριστιανέ για να συγχωρέσεις τις αμαρτίες σου; (Θα πείς πιθανότατα, ότι κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να με ενδιαφέρει γιατί σε θίγει, τρομάρα σου). Πας συχνά; Έχεις πολλές αμαρτίες;
Και κάτω από το πετραχήλι νομίζεις πως θα σβηστούν;
Από τώρα σου λέω άλλαξε μυαλό γιατί σε αυτή τη Γή θα μείνεις κολλημένος, ίσως όμως τελικά και να σου αξίζει έτσι.
Θέλω απάντηση από τους χριστιανόπληκτους...
quote:
Durden όσο ξέρεις εσύ από Dna, γονίδια και εξόνια, άλλο τόσο ξέρει η γάτα μου να πετάει F-16. Ήσουν καλός στη βιολογία στο λύκειο (αν πήγες) και νομίζεις ότι είσαι βιολόγος;
Ωραίο επιχείρημα, βασισμένο στην απαξίωση, στην ημιμάθεια και στο σκοταδισμό.
![]()
![]()
]![]()
![]()
![]()
Θα σου δώσω μια φιλική συμβουλή...
Scripta manent...
Επειδή λοιπόν διάβασες κι εγώ δεν ξέρω που μια χαζομάρα περί "γονιδίων"--είναι και "μονδέρνα λέξη", παναθεμά την--έρχεσαι εδώ και μας το παίζεις ειδήμων...ΟΚ, ό,τι δηλώσει κανείς είναι κιόλας, έτσι την έχουμε δει σήμερα, δυστυχώς!
Αν όμως δεν θες να εκτεθείς περισσότερο απ' όσο έχει ήδη εκτεθεί, ακολούθα τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, σ' αυτό που έλεγε σε μια ταινία του στη Ρίκα Διαλύνα...:
ΜΗ ΜΟΥ ΚΟΛΛΑΣ!!!
![]()
![]()
![]()

Εκκρεμεί η έκβαση αυτού του θέματος...
Το μέλος GodsenD και στο μήνυμά του που απεστάλη στις 12/12/2005, 13:28:17, υποστήριξε ότι :
quote:
Εβραίοι- καταραμένη ράτσα να φέρει εις τον αιώνα τον άπαντα το γονίδιο της λέπρας και της ψόρας.
Ας αφήσουμε κατά μέρος όμως το ανορθόγραφο του πιο πάνω συνομιλητή κι ας απαντήσουμε επί της ουσίας, όπως άλλωστε και ο ίδιος επιθυμεί...
Ακολουθεί αντιγραφή από τον τρίτο τόμο του συγγράμματος "ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ" του καθηγητού Σωτηρίου Ράπτη (Επιστημονικές Εκδόσεις "Γρηγόριος Παρισιάνος", Αθήνα, 1998)
Λέπρα
Η λέπρα είναι μία χρόνια νόσος που προσβάλλει κυρίως το δέρμα και τα περιφερικά νεύρα. Οφείλεται στο Mycobacterium leprae, ένα βραδέως αναπτυσσόμενο ενδοκυττάριο μικρόβιο. Το M. leprae δεν αναπτύσσεται σε τεχνητά θρεπτικά υλικά, ενώ αναπτύσσεται βραδέως σε πειραματικά μοντέλα σε ζώα. Η νόσος είναι διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο και υπολογίζεται ότι υπάρχουν 2.4 εκ. περιστατικά παγκοσμίως. Η μετάδοση της νόσου πιστεύεται ότι γίνεται κυρίως μέσω της αναπνευστικής οδού. Η λέπρα έχει χρόνο επώασης 3-5 έτη, το μεγαλύτερο δε κίνδυνο έχουν όσοι συγκατοικούν με άτομα που πάσχουν από τη νόσο.
Παθογενετικός μηχανισμός : Η νόσος πιστεύεται ότι είναι αποτέλεσμα ειδικής βλάβης στην κυτταρικού τύπου απάντηση του ανοσοποιητικού συστήματος προς το M. leprae. Από τα άτομα που έρχονται σε επαφή με το μυκοβακτηρίδιο M. leprae μόνο το 5% είναι ευάλωτο και εκδηλώνει κλινικά τη νόσο. Τα άτομα με ανέπαφο ανοσοποιητικό σύστημα μπορούν και περιορίζουν τη λέπρα στη φυματώδη μορφή της, ενώ σε άτομα με χαμηλή ανοσολογική απάντηση η λέπρα εμφανίζεται με γενικευμένη μορφή ως λεπροματώδης και με ανεύρεση στους ιστούς μεγάλου αριθμού βακτηριδίων. Μεταξύ των δύο αυτών ακραίων κλινικών καταστάσεων μπορούν να εμφανιστούν διάφορες ενδιάμεσες κλινικές εικόνες. Τα μυκοβακτηρίδια εντοπίζονται κυρίως στο νευρικό ιστό τον οποίο προοδευτικά διηθούν και καταστρέφουν.
Ψώρα
Το άκαρι της ψώρας (Sarcoptes scabiei), κοσμοπολίτικο και δημοκρατικό στην επιλογή των θυμάτων του παράσιτο (σ.σ. κοίτα που κάνει και χιούμορ ο συγγραφέας, ούτε παραγγελία να το είχαμε!), είναι από τις πιο συχνές αιτίες κνησμώδους δερματοπάθειας. Η θήλεια διανοίγει στοά κάτω από την κερατίνη στοιβάδα της επιδερμίδας όπου εναποθέτει 2-3 ωά την ημέρα, από τα οποία εκκολάπτονται προνύμφες που βγαίνουν στην επιφάνεια του δέρματος, γονιμοποιούνται και ή συνεχίζουν να ζουν στον ίδιο ξενιστή ή αναζητούν άλλον. Η μετάδοση διευκολύνεται από τη στενή προσωπική επαφή, το συνωστισμό και την ελλιπή καθαριότητα. Το προσωπικό των επαγγελμάτων υγείας είναι εκτεθειμένο στον κίνδυνο μόλυνσης. Πιο σπάνια μόλυνση γίνεται μέσω κλίνης κοινής χρήσης ή ενδυμάτων και αυτό γιατί το άκαρι της ψώρας επιζεί μόνο μία ημέρα χωρίς επαφή με το ανθρώπινο σώμα. Επιδημίες ψώρας εμφανίζονται σε σχολεία, νοσοκομεία, ιδρύματα κλπ.
Ιδού και δύο ιστοσελίδες για τους πιο "τεμπέληδες"...
Με τις υγείες σας...![]()

Edited by - durden_alie on 12/12/2005 16:40:39
Όσον αφορά Αλβανία και Τουρκία δυστηχώς το γειτονικό στάτους και οι διεκδικήσεις (τίθωνται θέματα συνόρων) ποτέ δεν θα μας αφήσουν να δούμε ψύχραιμα τις αναμεταξύ μας σχέσεις. Με την Μαύρη Φυλή συνήθως τα πάμε καλά (τουλάχιστον καλύτερα απο οτι με άλλες λευκές γειτονικές φυλές) επειδή δεν τίθονται θέματα συνόρων.Η ουγκάντα ποτέ πχ δεν θα διεκδικήσει την Κύπρο,την Κρήτη ή την Μακεδονία. Προσωπικά έχω προσωπική επαφή με πολλούς λαούς (είναι και αυτό ένα ταξίδι που σε ταξιδεύει μέσω αφηγήσεων πέρα απο τα σύνορα της χώρα σου) και ένα μπορώ να πώ σίγουρα: Οι γενικεύσεις,είτε καλές είτε κακές δεν ισχύουν.
Γνωρίζω αλβανούς,έλληνες,τούρκους,αραβικά φύλα,αφρικανούς,εβραίους,αρμένιους οι οποίοι μποροί να είναι απο καλοί έντιμοι οικογενιάρχες,χριστιανοί,παγανιστές εώς και άθεοι, μαφιόζοι και μαστρωποί εώς ανθρωπιστές αλλα κανένας απο αυτούς τους τίτλους δεν μπορεί να χαρακτηρίσει συνολικά μια φυλή.Το άνωθεν είναι προσωπική μου άποψη και τίποτα παραπάνω,έχω περάσει πολύ όμορφες στιγμές με αλλοεθνείςς και ομοεθνείς όπως και έχω περάσει και πολύ άσχημες στιγμές.
Περι Εβραίων: Σίγουρα η λέπρα και η ψώρα ,δεν περιλαμβάνωνται σε γονίδια.Είναι καθαρά μολυσματικές ασθένιες. Το μόνο που θα μπορούσαμε να πούμε επι αυτού του θέματος είναι οτι ίσως ορισμένες φυλές (λόγω αλληλόμορφων τα οποία βρίσκονται σε μεγάλη συχνότητα σε κάποια φυλή) είναι οτι μπορεί να έχουν μεγαλύτερη ή μικρότερη ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ σε μεταβολικά ή αυτοάνοσα γενετικά νοσήματα. Αυτό δεν είναι ανυσηχητικό ,δεδομένοι οτι δεν υπάρχει οριζόντια μετάδωση αυτών των "νοσημάτων".
Πχ. Συγκεκριμένα φύλα της Μαύρης φυλής παρουσιάζουν ελαφρως διαφορετικό μεταβολισμό του λίπους,κυρίως ποσοτική διαφορά ,με αποτέλεσμα ακολουθώντας τον δυτικό τρόπο ζωής να εμφανίζουν μεγαλύτερα πλυθησμιακά ποσοστά παχυσαρκίας.
Ασιάτικα φύλα,παρουσιάζουν πολλές φορές πλυμορφία στην αφυδρογωνάση της αλκοόλης,με αποτέλεσμα να είναι δυσανεκτικοί στο αλκοόλ. Ένα ποτηράκι ούζου εμένα θα με ευχαριστούσε ενώ έναν ιάπωνα φίλο μου ίσως του προκαλέσει τρομερή αντίδραση με αισθήματα, "κάψας" στο δέρμα, αναπνευστική δυσχέρεια,ίλλιγγο,τρομερό κοκκίνισμα και κνησμό. Το έχω δεί με τα μάτια μου και πραγματικά για κανα δεκάλεπτο νομίζαμε στην παρέα οτι ο τυπάκος θα μας άφηνε χρόνους.Πρακτικά τον δηλητηριάσαμε μην γνωρίζωντας οτι είναι φορέας αυτού του αλληλόμορφου΄.¶λλα φύλα παρουσιάζουν παρόμοια δυσανεξία στην λακτόζη,σακχαρίτη που βρίσκεται σε γαλακτοκομικα προιόνταν.
Τέλος, εμείς λόγω φυσικής επιλογής (ελονοσίας) παρουσιάζουμε μεγάλο ποσοστό μεσογειακής αναιμίας. Εντάξει και τί να κάνουμε? Να μην επιλέγουμε και παρτενέρ μας έλληνες ή ελληνίδες? Ναμ η ντους κάνουμε παρέα?
Περι περιτομης Εβραίων:Η περιτομή είναι μερική χειρουργική αφαίρεση της πόσθης που καλύπτει και προστατεύει την βάλανο. Προσωπικά δεν την υποστηρίζω επειδή είμαι κατά οποιασδήποτε χειρουργικής επέμβασης και αφαίρεσης οργάνου χωρίς να συνδράμει ιατρικός λόγος.Αυτό λόγο περιπλοκών που μπορεί να προκύψουν των οποίων η ανάληψη του ρίσκου είναι αποδεκτή μόνο σε καταστάσεις οπου διακυκέβεται η υγεία κάποιου.
Κατα τα άλλα,κάποιος θα μπορούσε να σχολιάσει οτι λόγο αφαίρεσης της πόσθης κατα την σεξουαλική επαφή η βάλανός είναι πλήρως εκτεθημένη,και λαμβάνωντας υπόψιν της ευαισθησίας της δέχεται πλήρες ερέθισμα και κατα την είσοδο αλλα και κατα την έξοδο του πέους απο τον κόλπο (σε κάποιον που δεν έχει περιτομή η βάλανος καλύπτετε μερικώς κατα την έξοδο απο την πόσθη). Η αντίστοιχη "περιτομή" στο γυναικείο όργανο (ναί! έχει γίνε ικαι αυτό απο πλαστικούς χειρούργους ,όχι εβραίους!) δίνει μεγαλύτερη ερεθιστικότα στην γυναίκα πάνω κάτω για τον ίδιο λόγο .
Οι "μοχθηροί και μισητοί" Εβραίοι (αλήθεια πόση παρέα με εβραίους κάνουμε και βγάλαμε αυτό το συμπέρασμα) υπάρχει λόγος που είναι ισχυροί και αυτό το καταλαβαίνεις αν μελετήσεις την ιστορία τους. Έχωντας εκδιωχθεί πολλές φορές απο την πατρίδα τους το μόνο που τους ένωνε στο εξωτερικό ήταν η φυλετική τους ταυτότητα. Για να μην μακρυγορήσω όταν εγκαθίστωνταν κάπου είχαν δύο κύρια χαρακτηριστικα : Α) τρομερή αλλυλεγκύη μεταξύ τους. Ο ένας Εβραίος μαγαζάτορας αν δεν είχε αυτό που ζήτάς θα σε παρέπεμπε σε άλλον συμπατριώτη του (κάνε σύγκριση με λαούς που ...αλληλοτρώγωνται εδώ). Αυτό δημιούργησε ένα κλειστό κύκλωμα συσσώρευσης πλούτου,ότι χρήματα έπερνε ένας εβραίος έμεναν και ανακυκλώνωνταν στην Εβραική κοινότητα.Τίποτα μεμπτο αυτό! Β)Λόγω φυλετικών και θρησκευτικών διαφορών είχαν επίσης πολύ κλειστό κύκλο,έκαναν παρέα αναμεταξύ τους και παντρεύονταν αναμεταξύ τους (όχι αιμομιξία,εδώ εννοώ επιλέγωντας άτομα ιδίας φυλετικής καταγωγής). Με τον ίδιο τρόπο που στην Αγγλία ή την Αμερική θα δείς έλληνες μετανάστες να σχηματίζουν την "Μικρή Ελλάδα" και κινέζους την "Chinatown" και με τον ίδιο τρόπο που οι έλληνες φοιτητάκια κάνουν παρέα αναμεταξύ τους.Αυτό το είχαν και το έχουν οι Εβραίοι σε μεγάλο βαθμό. Αποτελέσματα? Ενίσχυση της εθνικής και θρησκευτικής τους ταυτότητας και επίσης συγχώνευση πλούτου. Φαντάζεσαι μια κόρη πλούσιου υφασματέμπορα να παντευτεί γιο εύρωστης οικογένιας με φαγάδικα που και οι δύο έχουν κοινή φυλετική προέλευση και φροντίζουν να το διατηρήσουν τούτο για δικούς τους λόγους? Έτσι γεννιέται το κεφάλαιο για δημιουργία Κολλοσών! (Υπόψιν : Έχω κάνει εκτενή παρέα και με Εβραικής καταγωγής άτομα.Δεν είναι ούτε κακοί ,ούτε καλοι.Είναι "ακόμα μια εθνότητα)
Αυτό ισως ενοχλεί κάποιους.
Ένα μικρό παράδειγμα : Γνωρίζω στην πόλη οπου διαμένω τρία Ρώσικα φαγάδικα ,με ομολογουμένως συμπαθέστατους ιδιοκτήτες και πολύ καλή κουζίνα. Είναι σε "υποβαθμισμένη περιοχή" και συνήθως σε αυτά γευματίζουν μετανάστες είτε Ρώσσοι είτε αλλοεθνείς. Προσωπικά μαρέσει να γευματίζω εκεί και λόγω ωραίας κουζίνας (Μαρέσει το Μπορστ) και λόγω ευχάριστου περιβάλλοντος,"αλλοεθνούς" μουσικής πολλές φορές απο τους μερακλωμένους θαμώνες και αφήγηση ιστοριών απο Ρωσσία και λοιπές χώρες.
Πιάνωντας συζήτηση με τον Ρώσσο ιδιοκτήτη έμαθα πολλά ενδιαφέροντα.Καταρχήν του έκανε εντύπωση που είμα Έλληνας επειδή λίγοι Ελληνες πατάν στο μαγαζί του.Κυρίως μου είπε εξυηρετεί αλλοεθνείς και συμπατριώτες του. Απο ότι μου είπε οι μέν Συμπατριώτες νίωθουν την Ρώσσικη θαλπωρή εκεί μέσα και μιλάνε για την πατρίδα τους (και εμείς δεν κάναμε το ίδιο σε Γκρέκο εστιατόριο γερμανίας?) και οι αλλοεθνείς αισθάνωνται οτι...δεν ειναι μόνοι εν μέσω "μονίμων κατοίκων" αλλα τρώνε σε ένα μέρος οπου οι θαμώνες και ο εστιάτορας γνωρίζουν την πίκρα του ξεσπιτωμού.Αυτό και μόνο εγκυάται μια καλή εισροή κεφαλαίου,μέτριας ναι μεν αλλα σταθερής! Κατα δεύτερον,έμαθα οτι τα τρία μαγαζιά μεταξύ τους συνεργάζονται και αλληλουποστιρήζονται! ο ένας όχι μονο δεν τρώει την πελατεία του άλλου αλλα αναλογώς το μενού στέλνει πελάτες ο ένας στον άλλον όπως επίσης και υλικά όταν τελειώνουν. Μάλιστα τώρα τελευταία οι δύο απο αυτούς βάζουν μαζί κεφάλαιο και θα συγχωνέυσουν τα μαγαζιά τους. Προσωπικά τον συμβούλεψα να βάλει στην όλη φάση και τον τρίτο και μόλις συσσωρευσουν λίγο κεφάλαιο να πουλήσουν το ένα μαγαζί και...να ανοίξουν ένα μικρό και προσεγμένο μαγαζί στο κέντρο της πόλης,ιδέα που την λάτρεψε!
Που θέλω να καταλήξω? Αυτός ο άνθρωπος παρόλες τις δυσκολίες άνοιξε μια τρύπα με καλό φαί.Έχει το μυαλο και το επιχειρηματικό δαιμόνιο,κάνει σωστές κινήσεις, και ίσως χτυπήσει την ελληνική αγορά του κέντρου με ένα ωραίο ρώσικο φαγάδικο! Ινδικά και Κινέζικα πλέον θεωρούνται " Delicatessen",γιατί όχι και ένα ρώσικό? Θα θησαυρίσει και μόνο απο τους μετανάστες του κέντρου,φαντάσου να γίνει μόδα και σε Έλληνες! Δεν θα κακοφανεί αυτό σε μερικούς? Δεν θα τον επονομάσουν "βρωμορώσσο" ή δεν θα ακουστουν σχολια του τύπου "Αφού είναι μαφιόζος ο βρωμιάρης"? Θα ακουστούν! Επειδή ίσως αυτός έκανε κάτι και πέτυχε λόγω αλληλεγκύης λόγω συσπείρωσης σε μια χώρα στην οποία κοινωνικώς δεν είναι ευπρόσδεκτος.Ελεύθερη λοιπόν η αγορά και την χτυπάει,και καλά της κάνει.Δεν τρώει δουλειά απο Έλληνες! Το ίδο θα μπορούσαν να κάνουν ΚΑΙ Έλληνες (το καναμε μια φορά στο εξωτερικό) και μέσα στην Ελλάδα! Αντί οι σουβλατζήδες, η οι ρουχοποιοι να μαλλώνουν μεταξύ τους και να ανταγωνίζωνται να αρχίσουν να ΣΥΝαγωνίζωνται! Εκεί θα δείς θαύματα φίλε μου!
Περι χριστιανισμού : Έκανα το θρησκευτικό μου φρόνημα γνωστό ( η μάλλον έκανα την ...έλλειψή του γνωστή) στην εισαγωγή μου. Η άποψή μου? Live and let Live. Πολύ απλά ούτε και εγώ "πιστεύω" αλλα δεν λυσωμανώ εναντίων χριστιανών.Παραδέχομαι οτι σε πολλούς χριστιανούς φίλους μυ μου αρέσει να τους βάζω ερωτήματα και να τους σκανδαλίζω λίγο αλλα ούτε να τους αλλάξω προσπαθώ ούτε αυτοί να με προσυλητίσουν. Στην τελική όσο και να λυσομανάς όσο και να φωνάξεις όσο και να βρίζεις,ρε και σε καυτό λάδι να ρίξεις κάποιον δεν θα σε ακούσει όταν έχει την άποψή του.Οπότε αυτός ο τρόπος διεξαγωγης "συζητήσεως" είναι ατελέσφορος αν πχ θες να "ξυπνήσεις" κάποους.Μόνο να τους μουλαρώσεις μπορείς,όπως και εσύ θα μουλάρωνες αν κάποιος καταφερώταν εναντίων του προσώπου σου ή των προσωπικών ΠΙΣΤΕΥΩ σου.
Προσωπικά θεωρώ οποιαδήποτε τον άνθρωπο Ιερό Όν,όπως και όλα τα πράγματα γύρω μας (ακι αυτό δεν το εννοώ "αόρατα και πνευματικά" αλλα και κυρίως επιστημονικά μπροστά στο εξηγημένο ή ανεξήγητο θαύμα της ζωής).Το να προσβάλω κάτι που για κάποιον έχει βαθειά σημασία το θεωρώ για την δικιά μου ηθική άσχημο. Εδώ δεν αφήνουμε κουβέντα να πουν για την μάνα μας και ούτε θα πρέπει να λέμε για τις μάνες των άλλων,θα προσβάλλουμε κάποιο πρόσωπο (φανταστικό ή μή αδιάφορο) που είναι ΙΕΡΟ για κάποιον ,έστω αν και για εμάς είναι "άκυρο"?
Να διαφωνήσουμε? ΝΑΙ!
Να επισυνάψουμε δεδομένα? ΝΑΙ
Να έχουμε μια ένθερμη συζήτηση με αντιπαραθέσεις? ΝΑΙ
Να συμφωνήσουμε στην τελική οτι απλα διαφωνούμε? ΝΑΙ
Να προσβάλουμε όμως και να έχουμε υβρισιτκή συμπεριφορά προς συνανθρώπους μας? ΟΧΙ.Ξεπερνάμε τα όρια σε αυτο το σημείο,τα όρια της προσωπικής ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης της συνειδητότητας του άλλου.
(Τα βιολογικά δεδομένα που παραθέτω ,τα παραθέτω έχωντας σπουδάσει βολογία και έχωντας -εργαστει- σε εργαστήριο με θέμα την ανθρώπινη γενετική καιτον πολυμορφισμό ανθρώπινων γονιδίων. Μην αρκεστείς στο αν έχω "κύρος" ή όχι,ρίξε και μια ματιά στο Pubmed,έχει ειδικό τομέα δημοσίευσης εργασιών με θέμα την ανθρώπινη γενετική αν δεν κάνω λάθος )
Φιλικά,και ελπίζωντας σε μια γόνιμη συζήτηση!
Reality: A serotonine induced Hallucination?
Πες μας που είναι αυτά τα ρώσικα να πάμε και μεις !!
Το Γιαπωνεζάκι ξαναείπιε ούζο ?? Σας ξαναμίλησε ??
Η φύση αγαπάει να κρύβει τον εαυτο της
Κοινα ειναι η αρχή και το τέλος στην περιφέρεια του κύκλου.
Είναι δύσκολο να εξηγήσω που ακριβώς είναι τα Ρώσικα φαγάδικα,δεδομένου οτι είμαι αγεωγράφητος όσον αφορά οδούς (είναι αυτό που λένε "Ξέρω απλά πώς να πάω"). Μολίς βγάλω ακρη με τις οδούς ,θα παραθέσω παραπάνω στοιχεία!
Reality: A serotonine induced Hallucination?
Δεν μπορούν να κατανοήσουν εδω μέσα μερικοί ότι ο φανατικός άθεος διαφέρει από τον φανατικό χριστιανό μόνο στο ότι πιστεύει σε ένα θεό λιγότερο...
τὰ δὲ πάντα οἰακίζει Κεραυνός - Ηράκλειτος