- ΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΣΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ,ΠΟΙΑ ΘΑ ΗΤΑN - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
το φοκους απλα πουλαει οτι θελει ο κοσμος ... κανοντας χοντρς πατατες τοσο που δεν το ξαναδιαβασα !!!! ακομη και να το εχει πει αυτο δεν παει να πει οτι εχει και το αλαθητο ... αλλωστε εχει κανει και αυτος τις πατατες του παρα του οτι ειναι Ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ !!!!
ειναι απατη αυτο το 90% - 10% , καμια ερευνα (ερευνα οχι μαμουνιες) δεν το επιβεβαιωνει , ισα ισα , ακομη και η αποψη οτι για καποιες διεργασιες ηταν υπευθυνα συγκεκριμενα σημεια του εγκεφαλου , εχουν βρει οτι τελικα συμμετεχουν και αλλα σημεια ... ολος ο εγκεφαλος ειναι ενεργος και ολος χρησιμοποιειτε ...
φυσικα αποψη μου τα παραπανω , αλλα επειδη οπως σου ειπα το εχω ψαξει (ερευνητικα κεντρα)
οι μυθοι ναι ισως κρυβουν καποιο ειδους αληθεια που μπορει να ειναι και εντελως ασχετο με την ιστορια , οι ΑΣΤΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ σπανια κρυβουν εστω και ψηγματα αληθειας , καθως κανουν χρηση "μερους" μιας αληθειας για να πατησει και να εξαπατησει ...
ριξε μια ματια εδω εαν θες
http://www.skepdic.gr/suburbanmyths.htm
δες και τα λινκ [1][2] το [3] δεν δουλευει σε μενα !!!

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]
Edited by - makfor on 17/09/2010 14:40:30
Edited by - makfor on 17/09/2010 14:42:29
το να βάζεις τάξη στο χάος' αυτό είναι δημιουργία.
quote:
επειδη εχει τυχει να το ψαξω το θεμα , μη μασαςτο φοκους απλα πουλαει οτι θελει ο κοσμος ... κανοντας χοντρς πατατες τοσο που δεν το ξαναδιαβασα !!!! ακομη και να το εχει πει αυτο δεν παει να πει οτι εχει και το αλαθητο ... αλλωστε εχει κανει και αυτος τις πατατες του παρα του οτι ειναι Ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ !!!!
ειναι απατη αυτο το 90% - 10% , καμια ερευνα (ερευνα οχι μαμουνιες) δεν το επιβεβαιωνει , ισα ισα , ακομη και η αποψη οτι για καποιες διεργασιες ηταν υπευθυνα συγκεκριμενα σημεια του εγκεφαλου , εχουν βρει οτι τελικα συμμετεχουν και αλλα σημεια ... ολος ο εγκεφαλος ειναι ενεργος και ολος χρησιμοποιειτε ...
φυσικα αποψη μου τα παραπανω , αλλα επειδη οπως σου ειπα το εχω ψαξει (ερευνητικα κεντρα)
οι μυθοι ναι ισως κρυβουν καποιο ειδους αληθεια που μπορει να ειναι και εντελως ασχετο με την ιστορια , οι ΑΣΤΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ σπανια κρυβουν εστω και ψηγματα αληθειας , καθως κανουν χρηση "μερους" μιας αληθειας για να πατησει και να εξαπατησει ...
ριξε μια ματια εδω εαν θες
http://www.skepdic.gr/suburbanmyths.htm
δες και τα λινκ [1][2] το [3] δεν δουλευει σε μενα !!!
[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]
Edited by - makfor on 17/09/2010 14:40:30Edited by - makfor on 17/09/2010 14:42:29
Αγαπητέ makfor,καλησπέρα,
και σε εμένα που δουλεύει είναι
στα αγγλικά!!!
Οπότε μάλλον δύσκολο μου
φαίνεται να καταφέρω να το διαβάσω.
Είδα όμως πιό κάτω,αυτό με τους
Δημιουργιστές,το θέμα, και είναι
στα ελληνικά.
Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον!
(Ίσως να το προτείναμε στους
ευρωπαίο2 και αριστοτέληων;!!!)
Όπως και να έχει,μην νομίζεις
πως παίρνω πάντα κατα γράμμα ότι
οι επιστήμονες(όποιοι επιστήμονες) λένε...
Προσπαθώ, όσο μπορώ,να ψάχνω και αν είναι
δυνατόν να διασταυρώνω εμπειρικά,ώστε η
άποψή μου να είναι περισσότερο
εμπεριστατωμένη,κατά κάποιον τρόπο,και
μέσα απ'τις δικές μου δυνατότητες ...νόησης!
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
Edited by - kapodistria on 17/09/2010 15:22:02
και παντα πιστευω πρεπει να αφηνουμε ενα κενο γιατι κατι που θα ανατραπει ή για κατι νεο που θα βρεθει ... αλλα ολα πρεπει να περναει απο την λογικη ... αλλιως θα χασουμε την μπαλα και αντε να την βρεις μετα ...
ως παιδι ακουγοντας αυτον τον αστικο μυθο , τον πιστευα αλλα στην πορεια η ιδια η ζωη με εφερε να μαθω για αυτα λογω δικου μου θεματος (σχετικο με .... ;) )οποτε εκει το εψαξα και δεν βρηκα ικανοποιητικη απαντηση οπως ΣΕ ΟΛΑ αυτα τα αορατα και μαγικα που εμφανιζονται (απο την θρησκεια εως τον κοπερφιλντ που κοβει ανθρωπους !!! ΧΑΧΑ)
η λογικη πανω απο ολα , αλλα και αυτη θελει την ΤΡΟΦΗ ΤΗΣ εαν την αφησεις νηστικη τοτε δεν θα ειναι σε θεση να σε βοηθησει!!!!

quote:...η λογικη πανω απο ολα , αλλα και αυτη θελει την ΤΡΟΦΗ ΤΗΣ εαν την αφησεις νηστικη τοτε δεν θα ειναι σε θεση να σε βοηθησει!!!!
Έτσι είναι αγαπητέ makfor,
θέλει και αυτή την τροφή της,όπως λες.
Παίζει όμως ρόλο και τι την ταϊζει κανείς...
Σκέψου πόσοι ακολουθούν "υγιεινή διατροφή" και
κυρίως,πόσοι γνωρίζουν αν η "τροφή" που
λαμβάνουν τους ωφελεί!!!
Αυτό το ζουζούνι,είναι
κατσαριδα;
Ξέρεις έχω μεγάλο "θέμα" με
τα ζούδια αυτά!!!
Μόνο μ'αυτά,
κυριολεκτικά!!!
και το ερωτημα ειναι ποιος ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ τι θα φαμε ? με ενα αλλα ...
υπαρχουν ανθρωποι που ενω τους ταϊσαν τα "χειροτερα" τελικα επιλεξαν τα "καλυτερα"... ή αντιδρασαν οταν μπορεσαν ή δεν ξερω τι αλλο ... οποτε καμια σκεφτομαι οτι ισως το εχει και η κατασκευη μας , το γονιδιο μας αλλα γιαυτο κανεις δεν ειναι σιγουρος και κανεις δεν ξερει ... γιατι εαν ισχυει κατι τετοιο (που ισως κατακει θα παει) τοτε προκυπτει ενα σοβαρο θεμα " η ελευθερη βουληση " χαχαχαχαχα

quote:
συμφωνω !!!και το ερωτημα ειναι ποιος ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ τι θα φαμε ? με ενα αλλα ...
υπαρχουν ανθρωποι που ενω τους ταϊσαν τα "χειροτερα" τελικα επιλεξαν τα "καλυτερα"... ή αντιδρασαν οταν μπορεσαν ή δεν ξερω τι αλλο ... οποτε καμια σκεφτομαι οτι ισως το εχει και η κατασκευη μας , το γονιδιο μας αλλα γιαυτο κανεις δεν ειναι σιγουρος και κανεις δεν ξερει ... γιατι εαν ισχυει κατι τετοιο (που ισως κατακει θα παει) τοτε προκυπτει ενα σοβαρο θεμα " η ελευθερη βουληση " χαχαχαχαχα
Η ελεύθερη βούληση!!!
Και ναι,το γέλιο που συνοδεύει την
επισήμανσή σου,μου φαίνεται πως
είναι ενδεικτικό για το τι
τελικώς και πώς μπορεί να προσδιορίσει
κανείς,την ...ελεύθερη βούληση!!!
Αλλά μάλλον είναι συζήτηση για
άλλο θέμα και όχι του παρόντος!
Ή μήπως μπορεί να συσχετισθεί;
Επιμένω όμως,για το
ζούδι,δεν απάντησες...
quote:
η μαλον καλυτερα ,για να μην ειμαι πλεονεκτησ...εστω και ενα θα μου ηταν αρκετο.........
Ο Στοβαίος γράφει ότι ο Ερμής έγραψε 42 βιβλία, ο δε Μανέθων λέει ότι αυτά βρισκόντουσαν στην βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και από εκεί τα αντέγραψε ο Μωυσής ( και αφού τα αντέγραψε μετά έπρεπε δια της πυρράς να εξαφανιστούν και να μείνουν μόνο σαν πρωτότυπα του Μωυσή. Μπράβο τους που αποφάσισαν να καταστρέψουν όλες τις γνώσεις χιλιάδων ετών .
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του γραμματολόγου Ιωάννη Στοβαίου τα κείμενα των έργων του Ερμή, γραμμένα στην ιερογλυφική γραφή και κρυμμένα στους αιγυπτιακούς ναούς και στις πυραμίδες, βρέθηκαν από τον αρχιερέα των ναών της Αθηνάς και του Ποσειδώνα στην αρχαία Αθήνα, Βούτη. Ο Βούτης που υπήρξε γενάρχης της ιερατικής κάστας των Ετεοβουτάδων, ήταν γιος του βασιλιά της Αττικής, Πανδίονα και όταν διαμοιράστηκε η εξουσία του πατέρα του, αυτός πήρε την ιερατική εξουσία και ο αδελφός του, Ερεχθέας, την πολιτική. Στην Αίγυπτο όπου ακολούθησε τον βασιλιά της Κρήτης Μίνωα, βρήκε τα κείμενα αυτά και τα μετέφρασε στην ιερατική γραφή.
Παυσανίας "Κορινθιακά" 3 - 4 : "Αυτά που λένε στις μυστικές τελετές της Μητρός (Δήμητρας) σχετικά με τον Ερμή και το κριάρι, αν και ξέρω πολύ καλά τι συμβολίζουν, δεν τα μνημονεύω".
Κατά την Ερμητική θεολογία, ο Ποιμάντρης είναι η αποκαλυπτική παρουσία του υπέρτατου Όντος σε μια στιγμή έκστασης του Ερμή του τρισμέγιστου. Η αποκάλυψη της δημιουργίας ξεκινάει από τον πρώτο Νου, τον Πατέρα και την εμφάνιση του φωτός και του σκότους. Από το φως εμφανίζεται ο λόγος, δηλαδή ο γιος του Θεού. Στη συνέχεια το φως οργανώνεται σε ένα κόσμο αμέτρητων δυνάμεων. Δημιουργείται ο άνθρωπος - αρχέτυπο από τον πρωταρχικό Νου κατ' εικόνα του Πατέρα και στη συνέχεια ο ίδιος ο άνθρωπος αρχίζει και αυτός να δημιουργεί και με τη θέληση του Πατέρα γίνεται και αυτός δημιουργός. Στο εσχατολογικό μέρος του Ποιμάντρη αναφέρεται ο θάνατος και η μελλοντική ζωή της ψυχής, όπου η μεν μορφή διαλύεται στα στοιχεία που την αποτελούσαν και τα οποία επανέρχονται στη προηγούμενη κατάστασή τους, αδρανοποιημένου πια και του θνητού χαρακτήρα, η δε ψυχή απελευθερωμένη διέρχεται από τις 7 σφαίρες της κάθαρσης για να φτάσει προ των πυλών της αιωνιότητας. Εκεί θα περάσει από την θύρα που οδηγεί στους κόσμους των ανωτέρων δυνάμεων.
Στον πρώτο λόγο ( 24 - 26 ) γίνεται υπαινιγμός στις Πύλες και στις Θύρες που οδηγούν στην Ογδοατική φύση, δηλαδή στους θείους κόσμους των παραλλήλων. Διακρίνεται επίσης η αναφορά στη χημική διαδικασία της σύνθεσης και της αποσύνθεσης της ύλης με υπαινιγμό, επίσης της θείας ουσίας, που ενώνει την ύλη με το πνεύμα.
Στο δεύτερο λόγο αναλύεται η φύση και η αιτία της κίνησης στο χώρο της ακινησίας καθώς και η αιτία του πρώτου κινούντος. Όλα αυτά που λαμβάνουν μέρος στο χώρο των συμπάντων κόσμων, αποτελούν " κοίλα στοιχεία " περιδινούμενων κυκλώνων ενεργείας.
Στην ουσία οι " θεϊκοί κύκλοι " του Ερμή, οι παραδοσιακοί θεοί της αρχαιοελληνικής θεολογίας (Ωκεανός - Τηθύς - Φόρκυς - Κρόνος - Ρέα - Δίας - Ήρα και άλλοι) και οι θεοί του Πλάτωνα (Τίμαιος 41) είναι αυτό ακριβώς που αναφέρει ο τελευταίος, δηλαδή κατώτεροι θεοί που είχαν την δυνατότητα να διαμορφώνουν τα δημιουργήματα του Θεού.
Ο Ερμής ο Τρισμέγιστος γράφει ότι " αυτό που είναι ψηλά μοιάζει με εκείνο που είναι χαμηλά " και ότι το ελάχιστο μοιάζει με το μέγιστο" . Χιλιάδες χρόνια πριν από την έλευση του Ιησού Χριστού στην γη, ο Ολύμπιος Ερμής, ο υιός του Δία και της Μαίας, αξιώνεται της πρώτης αποκαλύψεως από τον ίδιο τον Θεό, τον οποίο αποκαλεί Ποιμάντρη. Ο ύμνος του Ερμή προς Παντοκράτορα (Σινά 327, φ 234 β - Ιβήρων 386, φ 174 β) :
Βλέμμα ακοίμητου πυρός γρηγόρει.
Εσύ που ζωογονείς τον δρόμο του αιθέρα,
που ενισχύεις την θέρμη του ήλιου,
που δίνεις την λαίλαπα εις τα νέφη,
εσύ, που το όνομά σου δεν χωρά εις τον κόσμο.
Βλέμμα άφθαρτο, αιώνιο, φοβερό,
που εποπτεύει τα πάντα, πατέρα όλων,
που είσαι ένας και μοναδικός Θεός,
που δεν έχεις καμία αρχή από πουθενά,
σε έχω γνωρίσει.
Έναν μόνο τιμώ μετά από εσένα,
τον Υιόν που προέρχεται από εσένα,
με απόρρητη δύναμη και οξύτερη φωνή,
με ξεχωριστό τρόπο ευθύς χωρίς φθόνο και πάθος,
χωρίς γέννηση γέννησες τον Λόγο,
που είναι Θεός,
την ουσία εκ της ουσίας,
ο οποίος φέρει την δική σου εικόνα,
του Πατέρα, την όμοια σου εις όλα.
Ώστε εκείνος να ευρίσκεται μέσα σε εσένα,
εσύ δε μέσα σε εκείνον,
ως καθρέπτης κάλλους και
πρόσωπον αμοιβαίας ευφροσύνης.
Η υπερφυσική αποκάλυψη του πνεύματος του Θεού, καθιστά τον Ερμή τον πρώτο "Απόστολο" του μονοθεϊσμού.
Το όνομα Ερμής και η λέξη Θρησκεία έχουν τον ίδιο λεξάριθμο.
ΕΡΜΗΣ = 353 = ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Από την ιστοσελίδα:http://www.inout.gr/showthread.php?t=16278
που είσαι και νεοφερμένος και
δεν σε καλωσόρισα: Καλως μας όρισες!!!
Και φυσικά,στο εσοτερικα στην
σελίδα:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1807
μπορείς να πάρεις πληροφορίες για
τον Ερμή τρισμέγιστο.
Τώρα όσο αφορά τα βιβλία του,
ωχ,συγγνώμη ένα σου αρκεί είπες,
το βιβλίο του,ποιός ξέρει,κάπου
όλο και θα υπάρχει ερμητικά κρυμένο,αν
είσαι τυχερός,μπορεί η ευχή σου
να ...πραγματοποιηθεί!!!
quote:
καλησπερα και απο μενα φιλε καποδιστρια...εχω 4 βιβλια του ΕΡΜΗ,..τα εχω διαβασει και ειναι πραγματικα ΘΕΙΚΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ........ενασ φιλοσ μου που ασχοληθηκε χρονια με την γνωση μου ειπε οτι εχει γραψει 3000 συνγραματα ο ΕΡΜΗΣ αλλα ειναι ολα κρυμενα ........
Τότε τι ζητάς από τον Θεό,έστω
και ένα;
Με μπέρδεψες...![]()
Επί των βιβλίων του Ερμή τρισμεγίστου
διαβάζουμε από την ιστοσελίδα της
Βικιπαιδεια,η ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια:
Στον "Τρισμέγιστο Ερμή" αποδίδονται πολλά ελληνικά συγγράμματα τα οποία γράφηκαν κατά τη ρωμαϊκή εποχή και εκπροσωπούσαν το διανοητικό κίνημα του ερμητισμού. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται:
«Λόγος τέλειος», σε λατινική μετάφραση με την επιγραφή «Ασκληπιός» ή «Ερμού Τρισμέγιστου Ασκληπιός ήτοι περί φύσεως θεών διάλογος»,
«Ερμής Τρισμέγιστος Ποιμάνδρης»,
«Κυρανίδες» ως αποδίδονταν παλαιότερα οι Τυρανίδες, καθώς και άλλα συγγράμματα ιατρομαθηματικά, αστρονομικά κ.ά.
Ο Ερμής ο Τρισμέγιστος έγινε γνωστός στη Δύση κατά την Αναγέννηση όταν ο Μαρσίλιο Φιτσίνο μετάφρασε στα λατινικά το (ελληνικό) κείμενο των σωζόμενων ερμητικών γραπτών, γνωστών σήμερα ως Hermetica ή Corpus Hermeticum. Το κείμενο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους αλχημιστές της εποχής και κρατούνταν μυστικό, οπότε η ετυμολογία της "ερμητικής γνώσης" και της λέξης "ερμητικός" προέρχεται από εδώ.
Γνωστότερο γραπτό που αποδίδεται στον Ερμή τον Τρισμέγιστο είναι ο Σμαραγδένιος Πίνακας (αγγλιστί Emerald Tablet).
Τα γραπτά του Ερμή υποτίθεται πως διδάσκονταν στους μύστες από τους Αιγυπτίους ιερείς πολύ πριν από την εποχή του Πλάτωνα. Δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί η ηλικία τους αλλά η απώτατη καταγωγή τους χάνεται στη φαραωνική Αίγυπτο. Ωστόσο κατά την ελληνιστική και τη ρωμαϊκή εποχή οι διδασκαλίες του Ερμή του Τρισμέγιστου εξελληνίστηκαν και απέκτησαν έναν λιγότερο πρακτικό και πιο φιλοσοφικό χαρακτήρα, επικεντρωμένο στο μυστικισμό και την αλχημεία ως οδό για τη θεουργία. Έτσι προέκυψε ο ερμητισμός, ως κίνημα των κατώτερων κοινωνικών τάξεων της κατεχόμενης Αιγύπτου, το οποίο διαδόθηκε ευρύτατα στη ρωμαϊκή Ανατολή κατά τους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες. Οι Έλληνες που είχαν σπουδάσει στην Αίγυπτο και αλλού ήταν γνώστες των γραπτών του Ερμή του Τρισμέγιστου, αλλά δε μιλούσαν ανοικτά για αυτά τηρώντας όρκους μυστικότητας.
Edited by - kapodistria on 17/09/2010 23:14:55
για κατσαριδα οχι για μυγακι ή μυρμιγκακι μου κανει :) !!!!
και εγω εχω μια ανατριχιλα με τις κατσαριδες χωρις να ξερω το γιατι , καθως ουτε να με κανουν κατι κακο θελουν, ουτε εγω σε εκεινες ...

quote:
σορυ...ο ΕΡΜΗΣ ηθελα να γραψω....
http://www.inout.gr/showthread.php?t=16278,
στο σάϊτ αυτό λέει για 25000πΧ
αλλά έχω διαβάσει στο βιβλίο του
Παντελή Ιωαννίδη " Η Άγνωστη Προϊστορία των Ελλήνων",
περί το 3300 π.Χ.,όπου έγινε αντιβασιλέας
του Κρόνου ή Μίνωα μετά την
εκστρατεία των Ελλήνων κατά
των Ιξώς. Αν θυμάμαι καλά,
πάνε κάποια χρόνια που το
διάβασα. Άν ήμουν Ναύπλιο,όπου
έχω τα περισσότερα βιβλία μου,
και το συγκεκριμένο,
θα το έψαχνα.
Αλλά ναι,3300-3000 π.Χ. αυτό
λέει ο Ιωαννίδης.
quote:
καποδιστρια σορυ αλλα τωρα ειδα το ερωτημα για το ζουζουνι ...για κατσαριδα οχι για μυγακι ή μυρμιγκακι μου κανει :) !!!!
και εγω εχω μια ανατριχιλα με τις κατσαριδες χωρις να ξερω το γιατι , καθως ουτε να με κανουν κατι κακο θελουν, ουτε εγω σε εκεινες ...
Επιτέλους!!!
Να μου φύγει αυτό το "κάτι"
που ένοιωθα κοιτάζοντάς το.
Η αλήθεια είναι πως απέφευγα να
το κοιτάζω...![]()