- ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:ΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΛΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙ?
ΕΠΙΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΟΝ?
ΑΠΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΗΚΩΣ ΗΛΙΘΙΟΣ.
gretel μ αρεσει ο τροπος που σκεφτεσαι!
συμφωνω απολυτως
αυτη η κουκουβαγια δεν ειναι ασχετη, ε?
χαχαχα
.
καλη μου Zadok
Food for thought:
1ον. η καθε ειδους προκαταλειψη τυφλωνει
2ον. ο καθενας πλαθει τον κοσμο του, την πραγματικοτητα του - στην δικη μου τα κερια χρησιμευουν για να φωτιζουν γλυκα
.
ΥΓ. και οι δυο εχουμε δικιο απο την "οπτικη γωνια μας"
εγω εχω το κακο συνηθειο να προσπαθω να κοιταω απο "ψηλα" τις "ατομικες πραγματικοτητες" και να αντικρυζω το συνολο
ναστε καλα
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
Όταν η προκατάληψη γράφεται με "ει" τυφλώνει σίγουρα.
quote:
2ον. ο καθενας πλαθει τον κοσμο του, την πραγματικοτητα του - στην δικη μου τα κερια χρησιμευουν για να φωτιζουν γλυκα
Προσωπικά, ασχολούμαι να πλάθω κουλουράκια (γλυκό κι αυτό) για τα Χριστούγεννα τελευταίως και αφήνω σε εσένα το προνόμιο να πλάθεις κόσμους...
quote:
ΥΓ. και οι δυο εχουμε δικιο απο την "οπτικη γωνια μας"
Αν έτσι νομίζεις, έτσι θα είναι...
quote:
εγω εχω το κακο συνηθειο να προσπαθω να κοιταω απο "ψηλα" τις "ατομικες πραγματικοτητες" και να αντικρυζω το συνολο
Επέτρεψέ μου να παραφράσω το ποίημα του Κ. Παλαμά:
« …Όσο ψηλά κι αν ανεβείς,
από κει θα αγναντεύεις μια άλλη πλάση - ξελογιάστρα
και στην κορφή σαν φτάσεις την ψηλότερη,
πάλι θα καταλάβεις πως βρίσκεσαι
σαν πρώτα κάτω απ ΄όλα τα άστρα…»
...και πάντα πρέπει να προσέχεις τις πτώσεις. ![]()

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:Καλέ μου jonniebegood,
Όταν η προκατάληψη γράφεται με "ει" τυφλώνει σίγουρα.
χαχαχα
αυτο κατι μου θυμιζει ρε συ - ντεζαβου θαναι
αλλα προκατειλημενη ΚΑΙ με την ορθογραφια? - αυτο σε κανει προβλεψιμη...
quote:Προσωπικά, ασχολούμαι να πλάθω κουλουράκια (γλυκό κι αυτό) για τα Χριστούγεννα τελευταίως και αφήνω σε εσένα το προνόμιο να πλάθεις κόσμους...
πλαθοντας τα κουλουρακια πλαθεις και την πραγματικοτητα σου - σου ευχομαι ναναι μελιγλυκα αμφοτερα
quote:
Αν έτσι νομίζεις, έτσι θα είναι...
ειπες κατι πολυ σοφο κι ας τοκανες ειρωνικα
quote:Επέτρεψέ μου να παραφράσω το ποίημα του Κ. Παλαμά:
« …Όσο ψηλά κι αν ανεβείς,
από κει θα αγναντεύεις μια άλλη πλάση - ξελογιάστρα
και στην κορφή σαν φτάσεις την ψηλότερη,
πάλι θα καταλάβεις πως βρίσκεσαι
σαν πρώτα κάτω απ ΄όλα τα άστρα…»...και πάντα πρέπει να προσέχεις τις πτώσεις. [:)
σου επιτρεπω και ειναι ωραιοτατο, αλλα δεν καταλαβες τι ειπα προφανως
δεν πειραζει, αρχιζω να συνηθιζω...
νασαι καλα
[quote]
Προσωπικά, ασχολούμαι να πλάθω κουλουράκια (γλυκό κι αυτό) για τα Χριστούγεννα τελευταίως και αφήνω σε εσένα το προνόμιο να πλάθεις κόσμους...
quote]
μια και μιλαμε για "κοσμους" και "πραγματικοτητες" ας παραθεσω αποσπασματα απο ενα πολυ ενδιαφερον αρθρο σχετικο με το θεμα που διαβασα προσφατα:
..."Ο Tyson λοιπόν παρουσιάζει μέσα από υποθετικά παραδείγματα, πώς θα αντιλαμβανόμασταν τον κόσμο αν οι αισθήσεις μας λειτουργούσαν λίγο ή πολύ διαφορετικά!
Αν, για παράδειγμα, τα μάτια μας «έβλεπαν» όχι στο φάσμα των ορατών ακτινοβολιών, αλλά στον χώρο των ραδιοφωνικών κυμάτων, θα βλέπαμε – μέρα μεσημέρι – έναν κατασκότεινο ουρανό με κάποιες φωτεινές κηλίδες που θα αντιπροσώπευαν κάποια ουράνια σώματα αναλόγως με την συχνότητα στην οποία «στρέφαμε» τον δέκτη μας (δηλ.τα μάτια μας).
Με κατάλληλο συντονισμό θα βλέπαμε πολύ ξεκάθαρα το κέντρο του γαλαξία μας (πίσω απ’ τον αστερισμό του Τοξότη) και πολύ λιγότερο τον ήλιο μας!
Αν τα μάτια μας ήταν «έβλεπαν» στον χώρο των μικροκυμάτων θα βλέπαμε ένα «τοίχος φωτός» που ταξίδευε στον χώρο σαν απομεινάρι της Μεγάλης 'Eκρηξης (Big Bang).
Αν βλέπαμε στο φάσμα των ακτίνων X, θα μπορούσαμε να εντοπίζαμε με «γυμνά μάτια» κάποιες μαύρες τρύπες, ενώ αν βλέπαμε στο φάσμα των ακτίνων Γ θα βλέπαμε πολλές συμπαντικές εκρήξεις καθημερινά, απλά σηκώνοντας το βλέμμα μας προς τον ουρανό.
Πόσο διαφορετική όψη θα είχε τότε το σύμπαν !!!
Αν είχαμε κάποια αίσθηση μέσα απ’ την οποία θα αντιλαμβανόμασταν τον μαγνητισμό δεν θα χρειάζονταν να εφεύρουμε την μαγνητική πυξίδα! Ίσως απλά να γυρίζαμε το κεφάλι μας μέχρι να ευθυγραμμιστούμε με την κατεύθυνση των μαγνητικών γραμμών της Γης! Ή ακόμα αν τα μάτια μας λειτουργούσαν σαν αναλυτές φάσματος, απλά θα κοιτάζαμε την ατμόσφαιρα ενός πλανήτη για να «δούμε» τη χημική σύσταση των αερίων της.
Κι αν όλα αυτά σαν φαίνονται υποθετικά και … παράλογα, σκεφτείτε ότι κάποια ζώα που ζουν στον ίδιο κόσμο με εμάς, τον αντιλαμβάνονται εντελώς διαφορετικό καθώς βλέπουν και ακούν σε διαφορετικά μήκη κύματος (π.χ. η νυχτερίδα ή το δελφίνι, αλλά και τα πιο κοντινά μας, η γάτα και ο σκύλος).
...'Oπως επίσης διαπιστώνει ο Tyson, αυτή η αναζήτηση δεν είναι κάτι πρόσφατο. Απασχόλησε τον άνθρωπο εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Αποτελέσματα αλλά και ερωτηματικά αυτής αναζήτησης βρίσκομαι σε κείμενα κι διδασκαλίες αρχαίων πολιτισμών.
'Oπως δήλωνε ο Γερμανός φυσικός και θεμελιωτής της Κβαντομηχανικής Max Planck: « Η σύγχρονη Φυσική μας εντυπωσιάζει ειδικά με τη σχέση της με αρχαίες διδασκαλίες, οι οποίες διδάσκουν ότι υπάρχουν πραγματικότητες πέρα απ’ την αντίληψη των αισθήσεών μας».
Κάτι τέτοιο θα δικαιολογούσε τον ισχυρισμό πολλών ανθρώπων ότι κατέχουν μια έκτη αίσθηση με την οποία μπορούν να αντιληφθούν πράγματα και καταστάσεις που δεν μπορεί να αντιληφθεί ο μέσος άνθρωπος.
Μάντεις και άτομα με ικανότητες που αποκαλούμε παραψυχολογικές, απλά έχουν μια άλλη (διευρυμένη) αντίληψη της πραγματικότητας.
Άσχετα όμως απ’ τα εκάστοτε εργαλεία (αισθητηριακά, τεχνολογικά ή παραψυχολογικά) σημασία έχει ότι, ο άνθρωπος ανέκαθεν βρίσκονταν σ’ αυτήν την αναζήτηση: να συνθέσει τον εαυτό του με το απέραντα μεγάλο και το απέραντα μικρό … ουσιαστικά κάνοντας μια «βουτιά» στον ίδιο του τον εαυτό !"
Μετάφραση - Απόδοση - Σχολιασμός: Esoterica.gr
ΠΗΓΗ : ESOTERICA.GR

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
quote:
αυτο κατι μου θυμιζει ρε συ - ντεζαβου θαναι
Τί λες, ΡΕ ΣΥ! Ξέρεις κι απ' αυτά;;;
quote:
αλλα προκατειλημενη ΚΑΙ με την ορθογραφια? - αυτο σε κανει προβλεψιμη...
Ξεκόλλα ... γιατί η λέξη δε σε "πάει" μου φαίνεται είτε σε ουσιαστικό, είτε σε επίθετο.
quote:
πλαθοντας τα κουλουρακια πλαθεις και την πραγματικοτητα σου - σου ευχομαι ναναι μελιγλυκα αμφοτερα
Τί μας λες ΡΕ ΣΥ!!! Σοβαρά;;;
quote:
ειπες κατι πολυ σοφο κι ας τοκανες ειρωνικα
Είδες πού μόνο αυτό κατάλαβες, όμως;
quote:
σου επιτρεπω και ειναι ωραιοτατο, αλλα δεν καταλαβες τι ειπα προφανωςδεν πειραζει, αρχιζω να συνηθιζω...
Ε, αφού με καταλαβαίνεις εσύ, τί μένει σ' εμένα να πω;
Κάνε μας τη χάρη τώρα και αντί ν' αντιγράφεις ολόκληρα κατεβατά, ασχολήσου με το θέμα, εάν και εφόσον μπορείς.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:Κάνε μας τη χάρη τώρα και αντί ν' αντιγράφεις ολόκληρα κατεβατά, ασχολήσου με το θέμα, εάν και εφόσον μπορείς.
απο την πρωτη μου στιγμη σε αυτο το φορουμ παραθετω πληροφοριες και στοιχεια - ετσι εχω μαθει να τεκμηριωνω τις αποψεις μου
το αν συμφωνεις ή διαφωνεις με αυτα δεν με απασχολει - υπαρχουν και ατομα που μπορει να τους ενδιαφερουν
ομως δεν εχεις το δικαιωμα να προσπαθεις να με φιμωσεις ριχνοντας το επιπεδο της συζητησης με το να μου απαντας σε σχολιο μου ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ προς τον θεματοθετη, κατ αυτον τον τροπο: "Το μόνο που είναι πραγματικά επικίνδυνο είναι η μπουρδολαγνεία μερικών - μερικών εδώ μέσα."
και παλι οι απαντησεις μου περιειχαν πληροφοριες σε αντιθεση με την δικη σου αρνητικη ειρωνια, στην οποια επιμενεις ακομη
αλλα δεν θα σου ζητησω την αδεια για να παραθεσω πληροφοριες επειδη δεν ενδιαφερουν εσενα
αν κατι στα μηνυματα μου ενοχλει, νομιζω πως θα ειχα δεχτει συστασεις απο τους διαχειριστες του φορουμ
ΥΓ. θα ηταν χρησιμο να μην ασχολεισαι με τα κειμενα μου αν δεν εχεις στοιχεια να παραθεσεις ωστε να μπορει να γινει συζητηση
quote:ΥΠΗΡΧΕ ΜΗΠΩΣ ΚΑΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝ ΒΛΕΠΑΜΕ ΕΤΣΙ??
δεν νομιζω
αλλα ριξε μια ματια στο πως ζωγραφισε τον εαυτο του ενας ζωγραφος σε ενα επιστημονικο πειραμα διευρυνσης της αντιληψης
ενδιαφερον εχουν και τα λιγοστα σχολια του
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=4478&whichpage=6&ARCHIVE=
Όσο δικαίωμα έχεις εσύ να γράφεις, έχω και εγώ και τ' ανάποδο. Αυτό είναι δεδομένο!
Τώρα, αν εσύ έκανες αγώνα ν' αποδείξεις ότι η πρότασή μου περί "μπουρδολαγνείας" σε αφορά, ένιωσα την υποχρέωση να σου υπενθυμίσω ότι δεν είναι αυτό το θέμα της παρούσας κουβέντας.
Αν θέλεις, ανοίγουμε ένα άλλο και το συζητάμε, αλλά και πάλι νομίζω ότι θα είμαστε εκτός της γενικότερης θεματολογίας του esoterica.
Αν δεν ισχύουν τα ανωτέρω, τότε άσε τη μύγα κάτω, διότι ανήκει σε άλλον χρήστη αυτού του χώρου. ![]()

Οφείλω να ευχαριστήσω τον jonniebegood γιατί έστειλε το πρώτο μήνυμα με ουσία σ'αυτό το θέμα. Επιτέλους έχουμε μια θέση από κάποιον, μια άποψη. Και αρκετά ενδιαφέρουσα.
Κάτι ξεκίνησε να λέει και η Zadok αλλά το μετάνιωσε! Μήπως θα ήθελε να το ξανασκεφτεί και να μοιραστεί μαζί μας περισσότερα; Δεν θα είναι πιο ενδιαφέρον από τις μεταξύ μας ...αβροφροσύνες;
No Method, No Guru, No Teacher
Τέτοια παράσταση κι ούτε μία κριτική
........![]()
.
.
.

all the world is a stage...
WARNING !
I have an attitude and I know how to use it!
Fantasio σου έστειλα ένα E-mail απάντησε μου και θα δώ αν μπορώ να βοηθήσω.
Αν διαβάσει κάποιος για την μαγεία των κερίων ίσως να ήξερε οτι έχουν φτάσει μέχρι και σε δαιμονισμό άνθρωποι και δεν θα μπουρδολογούσε(σόρρυ για την επίθεση αλλά πολλές φορές τίποτα δεν είναι έτσι όπως φαίνεται).
Fantasio σου έστειλα ένα E-mail απάντησε μου και θα δώ αν μπορώ να βοηθήσω.
Αν διαβάσει κάποιος για την μαγεία των κερίων ίσως να ήξερε οτι έχουν φτάσει μέχρι και σε δαιμονισμό άνθρωποι και δεν θα μπουρδολογούσε(σόρρυ για την επίθεση αλλά πολλές φορές τίποτα δεν είναι έτσι όπως φαίνεται).
Εγώ 8έλω να παραθέσω μία διαπίστωση που΄έκανα όταν διάβασα το post του Fantasio. Πριν από αυτό όμως, μία σύντομη απάντηση στον Wendigo.
Φίλε, με ρώτησες από που αντλώ τις πληροφορίες για το ότι κάποιοι τα παίρνουν ως αστεία και τα δοκιμάζου, με όχι και τόσο ευχάριστες συνέπειες. Πιστεύω ότι η περιπέτεια του Fantasio να είναι αρκετή για απάντηση, αν και το θεώρησα αυτονόητο. Anyway.
Όταν διάβασα το μήνυμα του Fantasio, θυμήθηκα ένα τραγούδι του Power/Epic Metal συγκροτήματος Blind Guardian που είχε κάποιους ύποπτους στίχους. Πριν ορμήξουν όλοι οι μεταλάδες να με κατσαδιάσουν επειδή δήθεν "βγάζω το συγκεκριμμένο συγκρότημα σατανιστικό", να πω ότι είμαι κι εγώ οπαδός των Blind Guardian, όχι φανατικός, αλλά μου αρέσουν αρκετά. (Αλήθεια ρε παιδιά, πότε θα ξαναπεράσουν από Ελλάδα τα παλικάρια, να γουστάρουμε
; )
Ένα τραγούδι τους ονομάζεται "And the story ends". Η αλήθεια είναι ότι όταν πρωτοάκουσα τους στίχους σε συνδυασμό με την πορωτική μουσική του, μου άρεσε αρκετά. Υπήρχε όμως ένα σημείο που με ενοχλούσε... δε μου καθόταν καλά. Το τραγούδι έχει έναν γενικό χαρακτήρα, σχετικά απαισιόδοξο και κάπως αποφασιστικό, κάτι σαν αποδοχή ήττας αλλά συνέχεια. Υπάρχει όμως ένα σημείο που κυριολεκτικά δε φαίνεται και τόσο "γενικό" και μάλιστα δεν "πολυκολλάει" με το υπόλοιπο τραγούδι. Είχα σκεφτεί ότι ίσως ήταν υπονοούμενο αλλά δεν έδινα και πολλή σημασία... μέχρι που διάβασα το μήνυμα του Fantasio. Θα παραθέσω όλους τους στίχους του τραγουδιόυ και τις επίμαχες στροφές θα τις γράψω με bold, italics και underline. Τα συμπεράσματα δικά σας. Και επαναλαμβάνω για τους φίλους metalheads: ΟΧΙ, ΔΕΝ κάνω κριτική στους Guardian, που όπως είπα, μου αρέσουν... αλλά δεν κολλάνε ρε γαμώτο αυτοί οι στίχοι στο And the Story ends...
Να οι στίχοι:
AND THE STORY ENDS - BLIND GUARDIAN
And the story ends
Insanity said coldly still waiting for the chance
So out of nowhere it will rise
And another journey starts
By the call of the moon
Was it really me I saw in the mirror screaming (πρώτος ύποπτος στίχος αλλά υπομονή)
I swallowed hate and lies
Through a thousand cries
Someone's sucking out my energy
What can I do on this road to nowhere
Heart of dragon lies
At the edge of time
And the story ends
Into insanity's claws
(Εδώ αρχίζουν τα "ωραία". Διαβάστε, έχοντας στο νου σας το μήνυμα του Fantasio)
Come with me
And join me
A new life's waiting for you
Jump through the mirror
Leave fear behind
No matter where I tried
The candle light seemed lost forever
Before my vision fails
Cathedral, falling tears
We're not alone
There's someone else too
From the mirror's other side
Reflecting the cruel part of your soul
It's time for your choice
Heart of dragon lies
At the edge of time
And the story ends
By the call of the moon
Heart of Dragon lies
Heart of Dragon lies
Heart of Dragon lies
At the edge of time
And the story ends
Into insanity's claws
I'm not a king
I'm just a bard
Oh, the story ends
Όπως είπα, τα συμπεράσματα δικά σας
----------
"Το να σου παραδώσω την Πόλη ούτε θέλημα δικό μου είναι, ούτε όσων κατοικούν σε αυτήν. Κοινή απόφαση έχουμε λάβει όλοι να πεθάνουμε και δε θα λογαριάσουμε τη ζωή μας"
Κωνσταντίνος Παλαιολόγος
Βασιλεύουσα, 29/5/1453
Πέραν τούτου, την περιπέτεια που περιγράφει ο Fantasio δεν τη θεωρεί καθόλου δυσάρεστη, άρα δεν συνιστά απάντηση. Το βασικό ερώτημα, όμως, είναι άλλο: Πέρα από ανώνυμες ιστορίες σε κάποιο forum ή site, ακαθόριστα urban legends του τύπου "μου το είπε κάποιος που το δοκίμασε η ξαδέρφη του μπατζανάκη του αδελφού του", και αποθαρρυντικές απόψεις που διαβάσαμε σε κάποιο βιβλίο, έχει κανείς (εσύ ή άλλος φίλος/η) προσωπική εμπειρία από το θέμα που να δικαιολογεί την σιγουριά για ανείπωτους και τρομερούς κινδύνους;
Όσον αφορά το σχόλιο του Cagliostro:
Προσωπικά έχω ΔΙΑΒΑΣΕΙ πολλά πράγματα. Εσύ έχεις ΚΑΝΕΙ κάτι που να σου δώσει ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ για το θέμα και που θα μπορούσες να καταθέσεις αν ήθελες;
Οι γεμάτες σιγουριά απόψεις μας είναι όλες από δεύτερο χέρι;
No Method, No Guru, No Teacher
Τί σε προβληματίζει με τους στίχους; Εγώ δε θεωρώ ότι αναφέρεται σε κάποια εμπειρία τύπου fantasio, αλλά αντιθέτως, δίνει κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τη φύση του καθρεπτίσματος.
Πάντως, μία ανάλογη συζήτηση έχουμε στο θέμα: Ροκ μουσική και σατανάς?

quote:Φίλοι μου ένας ψαγμένος ξέρει τι είναι αυτό στον καθρέφτη(θύληκή πλευρά...τι να πώ??????)
τι να πεις αμα δεν ξερεις τι ειναι η anima...
μονο οτι λεω μπουρδες
παρεπιπτοντως σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια
quote:Αν διαβάσει κάποιος για την μαγεία των κερίων ίσως να ήξερε οτι έχουν φτάσει μέχρι και σε δαιμονισμό άνθρωποι και δεν θα μπουρδολογούσε
αν διαβασει?
εξαρταται τι θα διαβασει φιλε μου
quote:(σόρρυ για την επίθεση αλλά πολλές φορές τίποτα δεν είναι έτσι όπως φαίνεται).
συμφωνω μαζι σου: τιποτα δεν ειναι οπως φαινεται
περασε και η Αλικη εναν καθρεπτη, ε?
billh