ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Παρατηρητής & Παρατηρούμενο>> - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Παρατηρητής & Παρατηρούμενο>> - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

reptilesalonica55 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
shankaraΜέλος
28/01/2004, 11:06:42
φίλε simori αναφέρεσαι όχι σε έναν,αλλά σε δύο κορυφαιούς γερμανους φιλοσόφους.στον immanuel kant και στον arthur shopenhauer οι οποίοι μίλησαν για το πράγμα αυτό καθεαυτό.ο immanuel kant έλεγε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει γνωστό μέσω της ανθρώπινης νόησης.αντίθετα ο shopenhauer o οποίος ήταν βαθύτατος μελετητής της ινδουιστικής και βουδιστικής φιλοσοφίας έλεγε πως το πράγμα αυτό καθεαυτό γίνεται γνωστό στον ανθρωπο,με την άρνηση της βούλησης
φίλε reptilesalonica αν πέσει ποτέ στα χέρια σου η lankavatara sutra,για μένα η πληρέστερη sutra στον σχολιασμό της σχολής μαχαγιάνα θα βρεις φοβερές απαντήσεις σε αυτό που σε προβληματίζει δηλαδή πως γίνεται ένας Νους ατροποποίητος,δίχως σκεπτοδιαδιακασίες και απαλλαγμένος από έννοιες όπως χωριστικότητα και κάθε μορφής δυαδισμού να ατενίσει ελευθερος πιατην εσώτερη φύση του.
όποτε θα έχω χρόνο θα αναφερθώ αναλυτικότερα στα παραπάνω.
αλλά πίστεψέ με αυτή η sutra θα σε βοηθήσει σημαντικά.
πιστεύω και ο φίλτατος thoth θα γνωρίζει την αξία της lankavatara.

quote:
Πολλοί σοφοί αναρωτήθηκαν και αναφέρθησαν σε αυτό το πρόβλημα… κατ εμένα ίσως το σπουδαιότερο….. μαζί με την κατανόηση της επιθυμίας και του φόβου
φίλε πλάτωνα συμφωνώ μαζί σου πως είναι από τα σπουδαιότερα προβλήματα με τα οποία ασχολήθηκαν όχι απλά πολλοί σοφοί αλλά πολλές σχολές και σε ορισμένες από αυτές ήταν και το επίκεντρο της όλης τους φιλοσοφίας.

29/01/2004, 01:36:03
quote:
Δεν ξέρω εάν είχες στο μυαλό σου κάτι από διαλογισμό όταν το έγραφες, μα εμένα προς τα εκεί με παραπέμπει...
Νομίζω πως γνωρίζεις, ότι ο παρατηρητής θα περάσει 49 υποκειμενικά στάδια παρατηρούμενου, εώς ότου πλέον, ο "καθαρός" νους-παρατηρητής μπορεί να έχει με τα "δίχως πέπλα" την αντικειμενική παρατήρηση στο παρατηρούμενο.
Υπάρχουν 7 βασικές πνευματικές -ενεργειακές- έδρες ως αντανάκλαση του αληθινού μας εαυτού, από τον μακρόκοσμο σαν κομμάτι του άϋλου σύμπαν, στο μικρόκοσμό μας κομμάτι του υλικού σύμπαν. Όπου η κάθε μία από τούτες, αντανακλώνται άλλες 7 φορές μέσα στο συνολικό δημιούργημα εικόνα-άνθρωπο.

Αγαπητή zezmperg, ναι, είναι κάποιου είδους διαλογισμός...
Ίσως ο αρτιότερος κατ' εμέ. Διότι δεν αναφέρομαι σε κάποια προσπάθεια του ατόμου να διαλογιστεί, να καθίσει κάπου και να προετοιμάσει τον εαυτό του προς μια τέτοια κατεύθυνση, παρά να υπάρχει συνεχώς μέσα σε μια κατάσταση διαλογισμού, να γίνεται ταυτοχρόνως ο παρατηρητής και το παρατηρούμενο, την ώρα της αέναης προσοχής των όσων διαδραματίζονται γύρω του και μέσα του.
Ο κατα προετοιμασία διαλογισμός είναι καλός αλλά δεν υπερθεματίζω επ' αυτού.
Είναι μια τεχνητή διαδικασία που ο ίδιος Νούς γνωρίζει εκ των προτέρων τι περίπου θα επακλολουθήσει και ίσως υπάρχει και εξαρτημένη αντίδραση.
Η αέναη προσοχή στην οποία αναφέρομαι είναι ένος είδους διαλογισμός -δε θέλω να δίνω αυτή την ονομασία, απλά να γίνομαι κατανοητός- ο οποίος υπάρχει στη δράση, στο τώρα.
Αυτή η προσοχή είναι η συνεχής φλόγα της παρατήρησης δίχως κέντρο, όπου ο παρατηρητής ταυτίζεται, γίνεται ένα με το παρατηρούμενο, έτσι ώστε να γίνει ο ίδιος η δράση που θα απελευθερώσει τον εαυτ'ό του την ίδια στιγμή και δε θα αξαπατάται απο τον πονηρό και εικονοπλάστη Νού, ο οποίος σε κάποιου άλλου είδους διαλογισμό, ετοιμάζει τον εαυτό του να εισαχθεί σε μια κατάσταση.
Εκεί στη φλόγα της προσοχής, στη δράση του τώρα, ζυμώνεται ο εαυτός κάθε στιγμή και ταυτοχρόνως γίνεται η δράση.
Αυρό είναι μάθηση, αυτ'ο είναι ουσιαστική γνώση.
Γιατ'ι η γνώση μπορεί μόνον να υφίσταται σε μια τέτοια πλήρους συνειδητότητας κατάστασης.
Η γνώση όταν συσσωρεύεται και μεταφέρεται μέσω των φραγματικών λέξεων, παύει να είναι γνώση, μετατρέπεται σε μνήμη, σε σκέψη.
Η σκέψη και η μνήμη ανήκουν στο παρελθόν.
Η παρατήρηση του παρατηρητή όντας ένα με το παρατηρούμενο δεν είναι κάποια διαδικασία που έχει σχέση με το παρελθόν.
Αυτή η φλόγα της παρατήρησης είναι ενα συνεχές τώρα, στο οποίο η δράση απελευθερώνει τον εσώτερο εαυτό μέσα απο μια διαδικασια αποκάλυψής του στον κόσμο και μιας αποκάλυψης του κόσμου μέσα στον εαυτό του.
ΑΥΤΟ...σημαίνει ΓΝΩΣΗ...απελευθέρωση.

Ω Μητέρα! Ο αέρας είν'εκείνο το ανάλαφρο πράγμα..
που γυρίζει μέσα στο κεφάλι σου και γίνεται πιο καθαρό όταν γελάς!

Edited by - reptilesalonica on 29/01/2004 01:36:35

29/01/2004, 01:45:53
quote:
φίλε reptilesalonica αν πέσει ποτέ στα χέρια σου η lankavatara sutra,για μένα η πληρέστερη sutra στον σχολιασμό της σχολής μαχαγιάνα θα βρεις φοβερές απαντήσεις σε αυτό που σε προβληματίζει δηλαδή πως γίνεται ένας Νους ατροποποίητος,δίχως σκεπτοδιαδιακασίες και απαλλαγμένος από έννοιες όπως χωριστικότητα και κάθε μορφής δυαδισμού να ατενίσει ελευθερος πιατην εσώτερη φύση του.

Φίλε shankara, πολύ ενδιαφέρουσα η πληροφορία αναφορικά με την lankavatara sutra, μα δεν ενδιαφέρομαι αυτούσια για την αυτοεξερεύνηση του Νου.
Πιστεύω πως ο Νούς μπορεί να με φτάσει μέχρις ενός σημείου.
Είναι η βάρκα που θα με φτάσει μέχρι κάποιο (όχι πολύ μακρινό) σημείο.
Έπειτα, αναλαμβάνει η "καρδιά", το συναίσθημα, η σιωπή της λέξεως μέσα στο Νού, που θα δονηθεί στις αλήθειες που της ανοίγονται μπροστά της -και αν είναι τόσο ευαίσθητη και καινούργια- ώστε να είναι ικανή να πιάνει και τις λεπτοφυέστερες δονήσεις γύρω της και μέσα της.
Έπειτα, έρχεται η κατανόηση μέσα απο μια διαδικασία που δεν ανήκει στη σκέψη, δεν είναι μνήμη.
Είναι καθαρό αγνό ζήσιμο του τώρα. Είναι η φλόγα της παρατήρησης και η αντίληψη αυτής της πραγματικότητας μετατρέπει αυτομάτως, μετασχηματίζει δίχως φθορά.
Μετσχηματίζει σε γνώση-βίωμα, αυτό που δε μπορεί να μεταφερθεί με λέξεις.

Edited by - reptilesalonica on 29/01/2004 01:53:04

ΜιαΜέλος
30/01/2004, 03:14:23
Όταν μια Ψυχή "Βλέπει" με τα εσωτερικά μάτια της Ψυχής είναι και ο Παρατηρητής και το Παρατηρούμενο.Σε αυτο το Τώρα όπου η Ψυχή έχει φτάσει στην Ενεργειακή κατάσταση της Αβύσσου της κάθε μορφή Δυαδικότητας γίνεται Ένα.
Το Νού και η Ψυχή γίνονται Ένα.
Υπάρχει μόνο η Απόλυτη εμπειρία της Πραγματικότητας.Δεν παρατηρούμε
μέσα απο την υποκειμενική ενέργεια της Ύλης αλλά απο την Αντικειμενική ενέργεια της Ψυχής.

30/01/2004, 03:36:31
quote:
Όταν μια Ψυχή "Βλέπει" με τα εσωτερικά μάτια της Ψυχής είναι και ο Παρατηρητής και το Παρατηρούμενο.Σε αυτο το Τώρα όπου η Ψυχή έχει φτάσει στην Ενεργειακή κατάσταση της Αβύσσου της κάθε μορφή Δυαδικότητας γίνεται Ένα.

Πολύ εύστοχο, συμφωνώ. Θα μου επιτρέψεις μόνο να αφαιρέσω τη λέξη "Άβυσσος".
Η Ενεργειακή Κατάσταση δεν είναι απαραίτητο να προυποθέτει Άβυσσο.
---
quote:
Υπάρχει μόνο η Απόλυτη εμπειρία της Πραγματικότητας.Δεν παρατηρούμε
μέσα απο την υποκειμενική ενέργεια της Ύλης αλλά απο την Αντικειμενική ενέργεια της Ψυχής.

Έχεις φτάσει σε λεπτό σημείο...χαίρομαι.
Αυτός που είναι ικανός να φτάσει στο σημείο να "βλέπει" μέσω της ψυχής του, είναι υπεράνω ενεργειακών καταστάσεων και ατενίζει εντός του τον καθρέφτη του κόσμου, καθώς καθρεφτίζεται μέσα στον κόσμο.
Δυστυχώς όμως, η πλειονότητα, βλέπει μέσω της υποκειμενικότητας.

MaraΜέλος
03/06/2003, 15:43:35
Και ελεγα που να το γραψω που να το γραψω...και θυμηθηκα το αναλογο τοπικο (αυτο θα πει αναλαμπη!!!)

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΝ ΚΑΛΟ ΜΑΣ AVATARGR ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ..... ΤΑ....ΑΧΜΜΜ....ΤΑ.....
Ε ΟΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ... ΠΑΝΤΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ

And I keep on wondering....

Edited by - Mara on 03/06/2003 16:14:39

Darkangel_78Μέλος
03/06/2003, 16:04:08
Χρόνια πολλά και καλά AVATARGR!!
Λίγα λουλούδια για σένα!

O Σκοτεινός Άγγελος!
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

elpidaΜέλος
03/06/2003, 16:32:26
Αγαπημένε φίλε Avatar,

Στην θέση μιας συνηθισμένης ευχής βάλε εσύ την δική σου επιθυμία και εγώ θα εύχομαι να γίνει πραγματικότητα

Χρόνια Πολλά με υγεία και αγάπη !

FotiniΜέλος
03/06/2003, 16:37:09
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΛΕ ΜΟΥ AVATAR ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠ'ΟΛΑ

ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΕΑΝ ΔΕ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ

ΦΙΛΙΑ

thothΙδρυτικό Μέλος
03/06/2003, 16:52:12
Χρόνια πολλά κι από εμένα AVATARGR

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

03/06/2003, 17:03:51
Χρονια πολλα Φιλε μου!!!

03/06/2003, 17:51:50
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ....

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΝΑΤΕ ΝΑ ΝΙΟΣΩ ΟΜΟΡΦΑ ....

ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΕΛΑΧΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ..............

ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ...
ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

MaraΜέλος
03/06/2003, 17:56:19
Τι ετσι ?? Ετσι απλα??? Χωρις τουρτα??? Χωρις κερασμα ???

Να σαι παντα καλα και παντα να πιστευεις :)

And I keep on wondering....

DanaiΜέλος
03/06/2003, 21:51:57
Xρόνια πολλά
και ευτυχισμένα και απο εμένα AVATARGR
σου ευχομαι τα επόμενα χρόνια της ζωης σου
να είναι χρονια
περιπέτειας
απολαυσης
γνωσης
και πανω από όλα φιλοσοφίας και αναζητησης!!!

Και επειδη απο ότι βλέπω μας τελειωσαν οι τουρτες..
μας φερνω μερικές ακόμη

Καλή σας νύχτα! :)

"To χθες δεν ειναι τιποτα περισσοτερο απο την ανάμνηση του σήμερα και το αυριο είναι το όνειρο το σήμερα"
Χαλίλ Γκιμπράν
(Ο προφητης)

ananasssΜέλος
03/06/2003, 23:04:40
Αγαπητέ AVATARGR (κατά κόσμον κ. Γιώργο)
κι από μένα:
Χρόνια καλά κι ας είναι και πολλά...

"Να'μαι καλά, να σ' αγαπώ..."

GlorfindelΜέλος
03/06/2003, 23:36:43
ΑΒΑΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡ ΧΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΝΙΑΑΑΑΑ ΠΟΛΛΑ.....ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ...ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ....
ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΒΕΒΑΙΑ!ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!

ΓΛΥΚΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΩ!

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!

03/06/2003, 23:47:49
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ....

ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΓΛΥΚΩΝ..........

ΟΧΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ .....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

04/06/2003, 01:11:42
Πάντα ήμουν της άποψης "Λίγα και καλά" ακόμα και σε αυτό το θέμα!
Αν όμως μπορούν να'ναι ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ...γιατί όχι?

ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ

Και επειδή πολλά γλυκά πλακώσανε και θα πάθουμε χοληστερίνη σου στέλνω 2 τριαντάφυλλα

ένα λευκό για να'ναι η ψυχή σου πάντα λευκή

και ένα κόκκινο για να έχεις πάντα πάθος για Γνώση...

"Τάδε έφη Avallon"
ΔΩΡΙΔΑΜέλος
04/06/2003, 03:36:40
Χαρούμενα Γενέθλια

κι από μένα AVATARGR!
Πάντως είσαι δύο μέρες μεγαλύτερός μου, αφού γεννήθηκα στις 5 Ιουνίου!

ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

04/06/2003, 08:52:58

EYXAΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**