- ΑΓΑΠΗ-μηπως πισω απο την λεξη κρυβουμε εμεις οι ανδρες ΜΟΝΟ την ερωτικη μας επιθυμια;;; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Μερικοί απλά ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ.Γιατί αυτά είναι ξεκάθαρα,και ένα παιδάκι του δημοτικού τα πιάνει.
Edited by - alex22 on 21/06/2011 10:21:56
"Μα Εαρινέ, δεν αρνήθηκε κανείς ότι μπορεί να υπάρξει σεξ χωρίς αγάπη. Δεν αρνήθηκε κανείς ότι αποτελεί οργανική επιθυμία. Αυτό είναι σίγουρο.
Αλλά όταν είσαι σε μια σχέση και αγαπάς κάποιον, το σεξ παύει να αποτελεί απλώς μια σωματική ανάγκη. Να σε ρωτήσω το εξής: Όταν είσαι με τη γυναίκα που αγαπάς και σε αγαπάει, υπάρχει λόγος να κάνεις σεξ με οποιεσδήποτε άλλες? (δεν εννοώ ότι το κάνεις αυτό, ένα ερώτημα σου θέτω)
Αν μπορούμε να "συνενώσουμε" την αγάπη και το σεξ(δηλαδή να συνευρισκόμαστε ερωτικά με τον άνθρωπο που αγαπάμε), γιατί να μην το κάνουμε"?
Ναρκίσσα καλημέρα...
Θα σου πώ το εξής..
"Μου την "δίνει" η ανθρώπινη υποκρισία και ομιλία και μιλάω γενικά και όχι ειδικά για κάποιον!
Προσωπικά δεν μου λέει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ η εκφώνηση της λέξης "αγάπης-αγαπώ" ... απολύτως τίποτα και δεν μου αρέσουν ΚΑΘΟΛΟΥ οι δηλώσεις..
Αν μ'αγαπάς -παράδειγμα- δεν θέλω να μου το λές αλλα εγώ να το βλέπω και να το εισπράττω έμπρακτα...τι να τις κάνω τις δηλώσεις αν συνεχώς η αγάπη σου με τσιτώνει..με εκνευρίζει...με "χαλάει" γενικότερα???
Τι να την κάνω την αγάπη σου , αν δεν με εμπιστεύεσαι και με ελέγχεις διαρκώς και με πνίγεις???
Τι να την κάνω την -υποτιθέμενη- αγάπη σου αν δεν σέβεσαι αυτό που είμαι και προσπαθείς διαρκώς να το αλλάξεις???
Απο την άλλη μεριά φίλη μου , η αγάπη -ειλικρινής- μπορεί να πονάει...
Με ρώτησες προσωπικά και μολονότι δεν έχει νόημα να καταθέτει ο καθένας προσωπικά του βιώματα , για πρώτη φορά θα το κάνω...
Την λεκτική διατύπωση της αγάπης , προσωπικά την έχω ερμηνεύσει ως προβολή συναισθημάτων της στιγμής...και θεωρώ ότι έτσι είναι και τίποτα περισσότερο...δεν μπορεί κανένας και ειδικά η αγάπη να υπογράψει συμβόλαια διαρκούς ύπαρξής της...δεν πιέζεται και δεν υπόσχεται απολύτως τίποτα και σε κανέναν και διαρκεί όσο εκείνη βιώνει και αισθάνεται την ύπαρξη των απαραιτήτων προϋποθέσεων , ενδεχομένως και μια ολόκληρη ζωή!
Προσωπικά όλο τον κόσμο αγαπάω -είναι το πρώτο συναίσθημα που αναβλύζει αυθόρμητα απο το είναι μου- κατ'αρχάς...ωστόσο πολύ σύντομα γνωρίζοντας τους ανθρώπους αυτό παύει να υπάρχει -εκτός εξαιρέσεων- χωρίς ωστόσο να την αντικαθιστά το μίσος ή η εχθρότητα...απλά θα έλεγα μια ουδέτερη κατάσταση!
Αναρρωτιέμαι δε , υπάρχουν -ή θα έπρεπε να υπάρχουν- άνθρωποι που αγαπούν -το/την οποιοδήποτε- που δεν τους ομορφαίνει την ζωή???
Που δεν τους προσφέρει ηρεμία και γαλήνη???
Που δεν τους προσφέρει ασφάλεια???
Που δεν τους κάνει να αισθάνονται μοναδικοί???
Που δεν τους μιλάει με σεβασμό και κατανόσηση???
Που δεν "καταπατάει" ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό -όταν χρειάζεται- και συγκρατώντας τον σε επιμέρους πράγματα που θα έβλαπταν τον/ην αγαπημένο/η του???
Που δεν φροντίζει να παρέχει τα καλύτερα στον/ην αγαπημένο/η του???
Και απο την άλλη μεριά αναρρωτιέμαι , όταν κάποιος/α αγαπάει προσφέρει τι???
Το άσχημο -κορμί και πνεύμα- ή το όμορφο και καλλιεργημένο...τι θα πρόσφερε κάποιος σε κάποιον που -λέει- ότι αγαπάει φίλη μου???
Το άσχημο..το άρρωστο...το κακό και το μίζερο ή το όμορφο , το υγιές και καλλιεργημένο???
Προσωπικά δεν θα μπορούσα να αγαπήσω κάποια που δεν σέβεται και δεν προσέχει τον ίδιο της τον εαυτό , δεν φροντίζει γί'αυτόν είτε σωματικά , είτε πνευματικά , είτε σε επίπεδο χαρακτήρα.....δεν θα μπορούσα να αγαπήσω έναν αυτο-καταστροφικό άνθρωπο...έναν τεμπέλη και αδιάφορο..έναν που ζεί και πορεύευαι με λόγια και όχι πράξεις που πιστοποιούν την αγάπη του , πρωτίστως για τον εαυτό του τον ίδιο...
Θα ήθελα τις απόψεις σου και θα συνεχίσω...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Μια χαρά όλα αυτά Εαρινέ... Έχω κάποιες ενστάσεις για το γεγονός πως δεν θα μπορούσες ποτέ να αγαπήσεις τα είδη των ανθρώπων που αναφέρεις, αλλά αυτό "ανοίγει" μια διαφορετική συζήτηση. Ας επικεντρωθούμε σε αυτό που πραγματευόμαστε τώρα.
Ακόμα δεν έχεις απαντήσει στο ερώτημά μου.
Edited by - Narkissa555 on 21/06/2011 11:14:25
Το θεμα σεξ και αγαπη τωρα...Αν το δεις σαν βιολογικη αναγκη,ναι,η αγαπη δεν παιζει κανεναν ρολο...Αν ομως δεις το σεξ σαν μια σωματικη και πνευματικη ενωση, τοτε εχεις αγαπη...Η ερωτικη επαφη και η αγαπη ουσιαστικα συνενωνονται και δημιουργουν αυτη την ενωση....Και γενικα διαφωνω καθετα,οριζοντια και διαγωνια με την αποψη του "ἁφηνω την γυναικα μου να παει με οποιον θελει γιατι την αγαπαω"...Αυτο δεν εχει λογικη..Οταν αγαπας τον αλλο, δεν δεχεσαι να ειναι μαζι σου και ταυτοχρονα με πολλους...Τον αφηνεις τελειως ελευθερο αν τον αγαπας πραγματικα...Στην περιπτωση της πολυγαμιας,οχι μονο σε εναν γαμο,αλλα σε μια σχεση, εγω πιστευω οτι η "αγαπη" ουσιαστικα συγκαλυπτει ενα "Ναι,αγαπη μου, απο την στιγμη που σ'αγαπαω,σου δινω καθε δικαιωμα να εισαι ελευθερος-η" το οποιο κρυβει ενα συννεφακι που λεει "Δεν πειραζει...Ασε να του-της λεω οτι τον-την αγαπαω, για να την εχω κατοχυρωμενη..Που να ψαχνω για καβατζα... " Η θα μπορουσε να υπαρχε η σκεψη οτι κανενας δεν θα κανει κατι σοβαρο ουτε με τον εναν υτε με τον αλλο,οποτε με κοινη συναινεση και των 2, εχουν σαν ρεζερβα ο ενας τον αλλο,αν δεν τυχει κατι εκτος..."συνωμοσιας"..
Όταν ο κλόουν του τσίρκου, αυτοκτόνησε πάνω στη σκηνή, όλοι νομίσαν ότι ήταν μέρος του σόου και γελάσανε ακόμη πιο πολύ
quote:
Πλάτωνας
"Η ΑΓΆΠΗ, δεν έπρεπε να ήταν στην ΑΡΧΗ κάθε μας πράξης?
Φίλε Πλάτωνα θα συμφωνούσα μαζί σου, αυτό ακριβώς πιστεύω και εγώ πως η αγάπη θα “έπρεπε” να είναι το προαπαιτούμενο κάθε μας πράξης, θεωρητικά .
Επί της ουσίας όμως είναι?
Από την άλλη μεριά αυτό που λέει ο φίλος Αντώνης είναι αληθές και το έχω αναφέρει και εγώ.
Άλλο έρωτας – που είναι πάθος - . και άλλο η αγάπη που είναι συναίσθημα, και μάλιστα το σπουδαιότερο και ανώτερο.
Ο έρωτας σαν πάθος, είναι ζηλότυπος (η ζήλια είναι πάθος), τυφλωτικός (πάθος), βίαιος (πάθος) , διεκδικητικός( πάθος), παράλογος (πάθος), και μπορεί να μετατραπεί κεραυνοβόλα σε σφοδρή χωρίς καμία λογική, εκδίκηση (πάθος).
Έρχεται κεραυνοβόλα, και με τον ίδιο τρόπο, ορισμένες φορές φεύγει (όταν τελειώσει το μέλι, που αναφέρει ο φίλος Αντώνης).
Σε ορισμένες περιπτώσεις βεβαίως, μπορεί να μεταλλαχθεί σε αγάπη, αν μπορέσει να καταπολεμήσει τον εγωισμό, την ιδιοτέλεια, και την εξάρτηση με τα προαπαιτούμενα.
Ασφαλώς και θεωρώ ότι αποτελεί την καλύτερη και πιο υγιή μορφή -μάλλον την υγιή μορφή- συνεύρεσης δυό ανθρώπων και πρέπει να το κάνουμε -απο που προέκυψε ότι εγώ διαφωνώ με αυτό??-...και μάλιστα τότε ο άνθρωπος συλλαμβάνει ΚΑΙ εμπειρικά την ειδοποιό διαφορά ανάμεσα στο "στυγνό σέξ" και στον έρωτα....!!!

quote:
Ναρκίσσα , αν εννοείς αυτό.."Αν μπορούμε να "συνενώσουμε" την αγάπη και το σεξ(δηλαδή να συνευρισκόμαστε ερωτικά με τον άνθρωπο που αγαπάμε), γιατί να μην το κάνουμε"?Ασφαλώς και θεωρώ ότι αποτελεί την καλύτερη και πιο υγιή μορφή -μάλλον την υγιή μορφή- συνεύρεσης δυό ανθρώπων και πρέπει να το κάνουμε -απο που προέκυψε ότι εγώ διαφωνώ με αυτό??-...και μάλιστα τότε ο άνθρωπος συλλαμβάνει ΚΑΙ εμπειρικά την ειδοποιό διαφορά ανάμεσα στο "στυγνό σέξ" και στον έρωτα....!!!
Πολύ ωραία, τότε δεν διαφωνούμε κάπου μέχρι τώρα. Σου έθεσα και ένα άλλο ερώτημα πριν από αυτό όμως και, όπως σου είπα, δεν είναι προσωπικό.
Μου απάντησες γενικότερα για την αγάπη και δεν συγκεκριμενοποίησες την απάντησή σου.
Edited by - Narkissa555 on 21/06/2011 11:41:48
"ἁφηνω την γυναικα μου να παει με οποιον θελει γιατι την αγαπαω".
Απο που προέκυψε ότι εγώ φίλη μου είπα κάτι τέτοιο???

quote:Πολύ ωραία, τότε δεν διαφωνούμε κάπου μέχρι τώρα.
Που και πότε ανάμεσά μας προέκυψε κάποια διαφωνία αλλα και αν διαφωνήσουμε δηλαδή αυτό τι σημαίνει πρακτικά..???![]()
![]()