ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΝΤΑΙΝΙΚΕΝ! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΝΤΑΙΝΙΚΕΝ! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Reo30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
moebiusΜέλος
04/04/2003, 17:01:20
ΥΠΗΡΞΑΝ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ?

Ο Μωυσής αναφέρει στο 1ο Βιβλίο του, Κεφ. 6, Στιχ. 4:
''Κατ' εκείνας τας ημέρας
ήσαν οι γίγαντες επί της γης,
και έτι, ύστερον αφού οι υιοί του Θεού
εισήλθον εις τας θυγατέρας των ανθρώπων,
και αύται ετεκνοποίησαν εις αυτούς,
εκείνοι ήσαν οι δυνατοί,
οι έκπαλαι άνδρες ονομαστοί...

Ποιοι ήταν οι γίγαντες? Ποιοι ήταν οι υιοί του Θεού

ReoΜέλος
04/04/2003, 18:17:27
Αγαπητέ Moebius,
Γίγαντες... προσεχώς. Προς το παρόν με βάζεις στον πειρασμό να αντιγράψω ένα απόσπασμα από ένα ερευνητή τον οποίο σέβομαι:

"Η κλασική προϊστορία φαντάζεται τους προγόνους μας σύμφωνα με τους σκελετούς ατόμων κατά τα φαινόμενα εκφυλισμένων που μπορεί να κατοικούσαν σε σπηλιές, και σύμφωνα με τα αντικείμενα που βρέθηκαν δίπλα τους. Σε ένα εκατομμύριο χρόνια (υποθέτοντας μια μελλοντική καταστροφή του πλανήτη μας), δεν πρόκειται να βρεθούν οι σκελετοί του Μπεκερέλ, του Ροντέν, του Ρενουάρ, του Αϊνστάιν, του Φέρμι, του Πικάσσο, που θά 'χουν γίνει στάχτη μαζί με το σάρκινο περίβλημά τους και το καρυδένιο φέρετρο. Μόνο συμπτωματικά σε καμιά σπηλιά του Πουατού, της Εντρ-ε-Λουάρ ή της Προβηγκίας μπορεί να βρεθεί ο σκελετός κάποιου αλήτη, ή κάποιου μεθύστακα γερο-τρωγλοδύτη (υπάρχουν χιλιάδες στη Γαλλία) που πέθανε μέσα στη σπηλιά - κατοικία του.
Ο σκελετός του, καλοδιατηρημένος χάρη στο ασβεστολιθικό περιβάλλον, θα έχει αντέξει στο χρόνο. Οι ερευνητές της προϊστορίας του έτους 1.001.963 θα έβγαζαν σοβαρά συμπεράσματα:
- Ο άνθρωπος του 20ού αι. μ.Χ. είχε ανάστημα 1 μ. 60. Ήταν καμπούρης, κουτσός και χοιραδικός. Η κρανιακή του κοιλότητα έφτανε τα 1.500 κυβικά εκατοστά και η ευφυΐα του μόλις ξεπερνούσε την ευφυΐα του γορίλλα. Χάρη στον πολιτισμό του γνώριζε την πήλινη κανάτα. Για κάθισμα χρησιμοποιούσε ένα βουναλάκι από πέτρες και δεν ήξερε τι θα πει σπίτι, κατά συνέπεια, αγνοούσε την πόρτα, το παράθυρο και το τζάκι.
Αν ο τρωγλοδύτης είχε υπηρετήσει παλιά στο 6ο Σώμα Μηχανικού μπορεί να βρίσκονταν κοντά στο σκελετό του, ανάμεσα σε άλλα αντικείμενα, και τα δυο χαλίκια που κανονικά αποτελούν μέρος του εξοπλισμού των πυροσκευαστών για να ανάβουν φωτιά όταν μένουν χωρίς σπίρτα.
Απ' αυτό θά 'βγαινε άλλο ένα λογικό συμπέρασμα: ο άνθρωπος του 1963, ας πούμε, αγνοούσε το σίδερο και τον μπρούντζο (αφού θα είχαν διαλυθεί μέσα σε ελάχιστες χιλιετίες) και ζούσε ακόμα στην εποχή του λίθου.
Πόλεις ολόκληρες, μεγάλες σαν τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο ή το Παρίσι, θα εξαφανίζονταν χωρίς ν' αφήσουν ίχνη, θα θάβονταν ή θα διαλύονταν μέσα σε βαθιές κοιλάδες, ή θα γίνονταν άμμος αν είχαν χτιστεί πάνω σε οροπέδια ή σε βουνοπλαγιές.
Ναι, άμμος. Εκατομμύρια χούφτες άμμος και σκόνη, θα ήταν το μόνο που θα απέμενε από τους τοίχους μας, από τα σπίτια μας, από τα βιτρώ μας, από τα μέταλλά μας κι από τα πλαστικά μας.
Και η άμμος των θαλασσών θα πρέπει να είναι κάτι τέτοιο: πόλεις λαμπερές, παλάτια, ναοί, πολυτελή αντικείμενα δουλεμένα αριστοτεχνικά, βιτρώ μητροπόλεων, βιτρίνες μεγάλων καταστημάτων...
Ίσως να διατηρούνταν μόνο οι πολύτιμοι λίθοι, τουλάχιστον για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Πάντως, όμως, θα έμεναν τα χαλίκια που βρίσκονται στους αγρούς μας, ενώ όλα τα άλλα θα είχαν εξαφανιστεί..."

Το απόσπασμα είναι από το βιβλίο του Robert Charroux "Η άγνωστη ιστορία των ανθρώπων" (μετάφραση Ντίνος Γαρουφαλιάς). 40 χρονών βιβλίο, πιστεύω όμως ακόμα φρέσκο.

Γι' αυτό και θα ήθελα να μεταφέρω επίσης ότι ο συγγραφέας αφιερώνει το βιβλίο του:
-Στον πρώτο άνθρωπο που, φτάνοντας από έναν πλανήτη προσεδαφίστηκε κάποτε στη Γη...
-Στον άνθρωπο του Τιαουανάκο που λεγόταν και Προμηθέας και Εωσφόρος...
-Στον κάτοικο του Πουατού που χάραξε τις πλάκες του Λυσσάκ-λε-Σατώ...
-Στον κάτοικο του Γκλοζέλ που έγραψε το μήνυμα του Γκλοζέλ...
-Και στον πρώτο άνθρωπο της εποχής μας που, δραπετεύοντας από τη Γη, θα προσεδαφιστεί ζωντανός σ' έναν άλλο πλανήτη.

moebiusΜέλος
07/04/2003, 10:30:03
Φίλε Reo, καλημέρα
Καταπληκτικό το απόσπασμα που αναφέρεις το οποίο θέτει και ένα άλλο θέμα που με έχει απασχολήσει από τότε που μπήκα στα foroums του esoterica. Πόσο σκόπιμο είναι να χρησιμοποιούμε κείμενα βιβλίων που έχουμε στη βιβλιοθήκη μας? Μήπως είναι καλύτερα να εκθέτουμε μόνο τις προσωπικές μας απόψεις?
Λαμβάνοντας όμως υπόψη πως υπάρχουν πολλοί συνομιλητές μας (κυρίως νέοι) που δεν έχουν πρόσβαση σ' αυτά τα βιβλία, νομίζω πως ναι, είναι σκόπιμο και χρήσιμο.
Θα επανέλθω σύντομα μέσα στη διάρκεια της ημέρας.

07/04/2003, 11:42:45
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ (ΕΝ ΜΕΡΗ) ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ (ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΓΝΩΜΗ).

ΑΛΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ Η ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΟΣ ΔΕΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ???????......

ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΑΣ.

ΑΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΡΑΠΤΟ ΛΟΓΟ......

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

moebiusΜέλος
07/04/2003, 14:25:23
Φίλε AVATAR, σοφά, όπως πάντα τα λόγια σου.
Το πρόβλημα, τουλάχιστον το δικό μου, είναι πως δεν έχουμε τον απαιτούμενο χρόνο ή τις κατάλληλες συνθήκες -εγώ π.χ. επικοινωνώ από το γραφείο μου- για να ανατρέχουμε στις σελίδες σπουδαίων βιβλίων και να φέρνουμε στο φως σημαντικά πράγματα που έχουν γραφτεί στο παρελθόν. Ας κάνουμε λοιπόν ότι μπορούμε, με τον καλύτερο τρόπο που μπορούμε.

ReoΜέλος
07/04/2003, 15:15:13
Φίλε Moebius,
Σχετικά με τη χρήση πηγών… Ναι μεν, αλλά. Εκφράζουμε προσωπικές απόψεις αλλά αν δεν ανατρέξουμε σε πληροφορίες πώς θα τις σχηματίσουμε; Ούτε και είναι καλό να μεταφέρουμε αυθαίρετες σκέψεις. Δεν θέλω να πω με αυτό ότι πρέπει πάντα να τεκμηριώνουμε με βιβλιογραφία, αρκεί να είμαστε αρκετά σίγουροι για όσα γράφουμε.

Παρεμπιπτόντως, αυτό είναι μάλλον το τελευταίο σημείωμά μου στο Esoterica. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την τόσο δημιουργική συντροφιά. Αν κάποιος θελήσει να επικοινωνήσει μαζί μου, το e-mail μου είναι διαθέσιμο.

Καληνύχτα, κύριε Νταίνικεν. :)

moebiusΜέλος
07/04/2003, 15:26:57
Φίλε Reo

Η είδηση της αποχώρησής σου από το forum με στενοχώρησε πολύ. Μοιραία κανείς, διακρίνει δύο-τρία άτομα με τα οποία εκπέμπει στο ίδιο μήκος κύματος κι εσύ είσαι ένα από αυτά. Μήπως πρέπει να το ξανασκεφτείς?

moebiusΜέλος
08/04/2003, 12:02:49
Η ΠΕΔΙΑΔΑ ΤΗΣ ΝΑΖΚΑ
Ένα αίνιγμα χωρίς λύση!

Η πεδιάδα της Νάζκα είναι γνωστή στους περισσότερους. Γι' αυτούς όμως που αγνοούν το θέμα να πούμε ότι πρόκειται για μια πεδιάδα στο Περού, στο έδαφος της οποίας έχουν χαραχτεί, σε άγνωστη χρονικά περίοδο, γιγαντιαίες μορφές ζώων, γνωστών αλλά και άγνωστων. Τα ερωτήματα που ανακύπτουν από την ύπαρξη αυτών των σχεδίων είναι πολλά.

Το μέγεθος των σχεδίων είναι το πρώτο μυστήριο. Σχέδια μήκους 200 και 300 μέτρων, είναι εύκολα κατανοητό πως η θέασή τους από τη γη είναι αδύνατη.
ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΌ.
Μου φαίνεται εντελώς ανόητο πως κάποιοι θα έμπαιναν σε τόσο κόπο να κατασκευάσουν τόσο τεράστια σχέδια, χωρίς να έχει κάποιος τη δυνατότητα να τα δει. Είναι παραπάνω από σίγουρο πως κάποιοι, στο μακρινό παρελθόν, είχαν τη δυνατότητα να πετάνε στον ουρανό!

Η αισθητική των σχεδίων είναι επίσης ένα θέμα προς διερεύνηση. Όποιος ξέρει έστω και λίγο από σχέδιο καταλαβαίνει εύκολα πως τα τεράστια, στυλιζαρισμένα εικονογραφήματα, κρύβουν μια σχεδιαστική ποιότητα πολύ υψηλού επιπέδου και δεν έχουν καμμία σχέση με σχέδια που βρέθηκαν σε σπήλαια ή επάνω σε βράχους.

Ο λόγος που κατασκευάστηκαν αυτά τα σχέδια, παρ' όλο που έχουν γίνει μακροχρόνιες έρευνες, παραμένει άγνωστος. Ισως κάποιοι από το μακρινό παρελθόν ήθελαν να αφήσουν κάποια ίχνη του υψηλού τεχνικού και σχεδιαστικού επιπέδου στο οποίο είχαν φτάσει!

Τα συμπεράσματα δικά σας...

moebiusΜέλος
08/04/2003, 16:24:13
Αγαπητοί Φίλοι

Ξεκίνησα αυτό το θέμα με πολλή όρεξη. Έθιξα διάφορα θέματα, από μυστήρια της Βίβλου, μέχρι Νησί του Πάσχα, Αργοναυτική εκστρατεία κλπ. Η ουσιαστικήανταπόκριση που περίμενα για μια ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων ήταν πολύ μικρή. Ισως να φταίω κι εγώ που δεν παρουσίασα το θέμα με τρόπο που να το κάνω ενδιαφέρον.
Εν πάση περιπτώσει αποφάσισα να τελειώσω εδώ αυτό το θέμα. Ευχαριστώ θερμά όλους τους φίλους που συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο σ' αυτή τη συζήτηση.

09/04/2003, 10:21:29
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΡΕΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΥ ΠΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, ΣΤΟ Εsoterica.
ΕΛΠΙΖΩ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΥΧΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΟΥ ΕΔΩ.

ΕΛΠΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**