- Αποικίες σε άλλους πλανήτες... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Θα ήθελα να πώ κι εγώ τη δική μου γνώμη στα όσα παρατέθηκαν από εχθές το μεσημέρι που είδα για τελευταία φορά αυτό το topic.
Δεν πιστεύω οτι μία εποίκηση σε κάποιον άλλον πλανήτη μελλοντικά, όποτε υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να γίνει αυτό, θα γίνει μόνο και μόνο για να εξοριστούν εκεί οι κοινωνικά απόκληροι (μόνιμα ή προσωρινά).
Αν δεχτούμε το γεγονός οτι η εποίκηση μπορεί να γίνει λόγω καταστάσεων που μπορεί να κάνουν δυσχερή την διαβίωση μας στη Γή πχ υπερβολική μόλυνση του περιβάλλοντος ή τεράστιες φυσικές καταστροφές, το πιο πιθανό είναι οι κοινωνικά απόκληροι να είναι αυτοί που θα μείνουν στη Γή.
Ο Vril έκανε έναν ωραίο διαχωρισμό των τάξεων ως έχει στον κόσμο μας σήμερα.
Σίγουρα η τάξη που επί το πλείστον θα είχε το προνόμιο να σωθεί σταδιακά θα ήταν η πολύ πλούσια.
Ίσως και κάποιοι από την "μεσαία".
Όσον αφορά την πολύ φτωχή έχω αρκετές επιφυλάξεις για το αν θα ενδιαφερόταν κανείς να κάνει κάτι για αυτήν.
Εδώ δεν κάνουν κάτι για αυτήν τόσα χρόνια, θα κάνουν τότε που η "διαφυγή" θα είναι λύση ανάγκης για λίγα άτομα?
Αν λοιπόν γίνει αυτό στον επόμενο πλανήτη οι πλούσιοι παραμένουν και πάλι πλούσιοι κι η "μεσαία" τάξη θα πρέπει να δουλεύει για τους πλούσιους...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
Δεν μιλάμε για αποικία σε κάποιο άλλο νησί της γης.
Ακόμα και ένα γίνει κάποιου είδους καταστροφής είναι σχετικά αδύνατον να μεταφερθεί η άρχουσα και η πλούσια τάξη σε κάποιο άλλο πλανήτη. Η αποίκηση (εποίκηση σημαίνει ότι υπάρχει ήδη ιθαγενής πλυθησμός) σημαίνει πολύ πιο πολλά πράγματα από ένα θόλο με μερικούς εκατοντάδες ανθρώπους. Χρειάζεται ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ για τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της αποικίας.
Το ξεχνάτε αυτό.
Δεύτερο τι θα γίνει σε περίπτωση που κάποια άγνωστη ασθένεια, πιθανώς ΤΟΠΙΚΗ πλήξει την αποικία;
Μου προκαλεί κατάπληξη το ότι μιλάτε για μία αποκία σε εχθρικό - άγνωστο περιβάλλον σαν να ήταν σε ένα διπλανό νησί. Λες και αύριο ο Αίολος θα ρίξει ούριους ανέμους για να σπρώξει τα καράβια προς νέες ηπείρους.

Το παρελθόν είναι δάσκαλος του παρόντος και οδηγός του μέλλοντος
Το παρελθόν είναι δάσκαλος του παρόντος και οδηγός του μέλλοντος
Είναι σα να μιλάμε το 1940 πως θα είναι τα αεροπλάνα το 2005...

quote:
Μου προκαλεί κατάπληξη το ότι μιλάτε για μία αποκία σε εχθρικό - άγνωστο περιβάλλον σαν να ήταν σε ένα διπλανό νησί. Λες και αύριο ο Αίολος θα ρίξει ούριους ανέμους για να σπρώξει τα καράβια προς νέες ηπείρους.
Πολύ ενδιαφέρουσα παρομοίωση αλλά τηρουμένων των αναλογιών πάντα κάτι τέτοιο φαίνεται όντως να ισχύει αν σκεφτεί κανείς τι τεχνολογία είχαν οι τότε γήινοι άποικοι θαλασσοπόροι με τη σημερινή αλματώδη άνοδο της τεχνολογίας και την τεχνολογία που θα διαθέτουν οι μελλοντικοί διαστημικοί άποικοι σε 100+ χρόνια από σήμερα γιατί προσωπικά τότε τοποθετώ την πρώτη δειλή απόπειρα...
"The only way of discovering the limits of the possible is to venture a little way past them … into the impossible." -- A.Clarke’s Second Law
Όσο ο διεθνής διαστημικός σταθμός μοιάζει με ποντικοφωλιά δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Αλλά ακόμα και να μην παίξει αυτό το σενάριο χρειάζονται χρήματα και επιστημονικό δυναμικό για να γίνει έρευνα. Όσο τα χρήματα και οι προσπάθειες των κρατών, που έχουν την δυνατότητα για τέτοιου είδους έρευνα, καταναλώνονται σε πολέμους, στην αντιπυραυλική άμυνα, στον αντικαταστάτη του F/A-22 και των Σουκχόι,τότε ούτε σε 200 χρόνια θα δούμε αποικία σε άλλον πλανήτη. Μακάρι να κάνω λάθος...