ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το πραγματικο προσωπο του χριστου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Το πραγματικο προσωπο του χριστου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

gigenis31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ΠΑΝΜέλος
02/08/2003, 15:01:40
ΦΙΛΕ ΓΗΓΕΝΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ.
ΑΠΛΩΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΛΙΓΟ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΑΚΡΑΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΡΙΖΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ.ΗΘΕΛΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ,ΟΠΩΣ ΑΓΑΠΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ.ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΟΧΗ ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ
Η ΑΛΛΑΓΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ
ΗΘΙΚΗΣ,ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΤΟΥ
ΗΤΑΝ Η ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΠΛΟΙ
ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ,Ο ΠΑΤΕΡΑΣ,Η ΜΑΝΑ,Ο ΑΔΕΡΦΟΣ.ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ
ΛΕΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ.
ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ,ΤΟ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,
ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΕΝΑΝ "TΡΕΛΟ",KATA TA
ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΦΑΡΙΣΑΙΩΝ,ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΖΗΤΗΜΑ.

BelisariosΜέλος
02/08/2003, 15:39:31
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η αγάπη συνδέεται με το "χάιδεμα". Αλήθεια δεν το καταλαβαίνω. Υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσά τους;

Δηλαδή όποιος με "χαϊδεύει" με αγαπάει;
Και όποιοσ δεν με "χαϊδεύει" δεν με αγαπάει;

Μπερδεύτικα!!!!!!!!!!!!!!

02/08/2003, 16:01:17
quote:
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η αγάπη συνδέεται με το "χάιδεμα". Αλήθεια δεν το καταλαβαίνω. Υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσά τους;

Δηλαδή όποιος με "χαϊδεύει" με αγαπάει;
Και όποιοσ δεν με "χαϊδεύει" δεν με αγαπάει;

Μπερδεύτικα!!!!!!!!!!!!!!

Πολύ ΟΡΘΑ ρωτάει το νέο μας μέλος ο Βελισσάριος...
Φίλε μου Βελισσάριε, η ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΜΟΥ απάντηση είναι πώς ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ & ΤΟΥ ΧΑΪΔΕΜΑΤΟΣ...
ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ...

'Οποιος ΑΓΠΑΕΙ μπορεί ΚΑΙ να χαϊδέυει..
'Οπους ΧΑΪΔΕΥΕΙ, δε σημαίνει πώς αγαπάει κιόλας...

Φίλε μου Γηγενή...
Επέτρεψέ μου μια ΑΔΙΑΚΡΙΤΗ (ίσως) ερώτηση...
Πόσο ετών είσαι φίλε μου;;;
Και ΠΟΣΟ έχεις ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ τα Ιερά Κείμενα για να είσαι σε θέση να καταλήγεις σε ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ και ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ;;;

Στα ρωτάω αυτά, γιατί ΦΑΙΝΕΤΑΙ πώς ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ σε ποιό πράγμα αναφέρεσαι!!!
ΙΔΕΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ...

'Ακου τι σου λέω ο φίλος Πάνας και ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ...
Μην ΚΟΒΕΙΣ και ΡΑΒΕΙΣ σε ΞΕΝΟ ΥΦΑΣΜΑ...
Πετσόκοψε αυτό που ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ...
Κάνε πάνω σε αυτό τη πρακτική σου, αλλά ΟΧΙ ΣΕ ΞΕΝΟ... (και φυσικά ομιλώ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΑ, όπως και ο Διδάσκαλος Ιησούς ΕΜΙΛΗΣΕ...)

'Εχεις πάει αλήθεια ΦΑΝΤΑΡΟΣ;;;
'Εχεις ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ;;;
Ξέρεις ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ;;;

Κέλσος ο Αλληγορικός

DAGONΜέλος
03/08/2003, 01:56:15
Προς φίλο Κέλσο

Το συμπέρασμα απ'όσα μου έγραψες είναι ότι τα βλέπεις όλα από το πρίσμα της εσωτερίστικης μυωπίας σου. Και επειδή αυτή πλήττεται από την ΛΟΓΙΚΗ, ψάχνεις για μυθολογίες, κοιμήσηδες κλπ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ. Ένα είναι σίγουρο: επιχείρημα δεν είναι η αοριστολογία. Μιλάς για "φωτισμένους","μυήσεις"κλπ. Εντάξει, καλά τα προπαγανδίζεις τα πιστεύω σου. Δεν είσαι όμως αντικειμενικός.
Εαν σε συγκινούν οι δοξασίες, οι μαγγανείες και τα λοιπά ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ τότε καλά κάνεις. Μην πας όμως να πλασάρεις κάποια πράγματα ως δεδομένα γιατί μάλλον υποτιμάς τους συνομιλητές σου.

Κρατάω και κάτι που μου άρεσε

"Που κολάτε και ΔΕ ΤΟΛΜΑΤΕ να το κάνετε;;;
Αλλά ΠΩΣ να το κάνετε αφού ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ ΤΥΠΟΥ "ΔΑΥΛΟΣ" που και αυτά ΑΠΛΑ τα φυλλομετρήσατε!!!!"

Να επιχειρήματα με το τσουβάλι!
Έγινε φίλε, με έπεισες. Παρεπιπτόντως μη διαβάζεις πολύ Μπλαβάτσκυ γιατί σε χαλάει.

03/08/2003, 02:49:25
Αγαπητέ μου Δάγωνα...

Και άλλους ΠΡΙΝ απο εσένα φίλε μου, τους ΠΡΟΚΑΛΕΣΑ να στηρίξουν τα λεγόμενά τους με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ...
ΔΕ ΤΟ ΕΠΡΑΞΑΝ, μόνο λίβελους τους έχουν μάθει να πετάνε όταν τα βρίσκουν ΣΚΟΥΡΑ...

Το αυτό προκαλώ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ...
ΣΤΗΡΙΞΕ τα όσα μου καταλογίζεις και ΑΠΕΔΕΙΞΕ ότι ΔΕΝ είστε ανίκανοι να στηρίξετε τις σαθρές θέσεις σας σε αυτό το νεομυθολογικό ελληνολατρικό ΕΞΑΜΒΛΩΜΑ που προσπαθείτε να περάσετε πρός τα έξω...

Εδώ είμαι, ΑΝΟΙΚΤΟΣ σε κάθε ΔΙΑΛΟΓΟ...
Τις ΦΑΜΦΑΡΕΣ τις έχω ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ...
ΦΩΣ δεν είδα ακόμα, ο εσωτεριστικός μύωπας...
ΦΩΣ...
Αντε να σε δώ παληκάρι μου...
Μπορείς ή μόνο λόγια μάλιστα μεγάλα & δυσανάλογα με το μπόϊ σου λές...

Δείξε μου ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ...
Δείξε μου ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ...
Απλό δεν είναι;;;
Γιατί λέμε πολλά;;;
Επι το έργο λοιπόν...

Κέλσος ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΜΥΩΨ

03/08/2003, 09:45:48
Αγαπητέ dagon ο σκοπός του διαλόγου είναι μέσα ΚΑΙ απο την ανταλλαγή αντίθετων απόψεων η περαιτέρω σκέψη ΚΑΙ πολλές φορές η αναθεώρηση ενδεχωμένος κάποιων πεποιθήσεων μας.
Η μυωπία του καθενός εξαρτάται απο την ατραπό που έχει επιλέξει και το κατά πόσο είναι προσκολλημένος σε αυτήν....

"Στο Στραβάπτι της Βόρειας Ινδίας ζούσε κάποτε ένας βασιλιάς. Μια μέρα διέταξε τον υπηρέτη του να μαζέψει στο ίδιο μέρος όλους τους εκ γενετής τυφλούς(ή βαρία μύωοπες για να το συνδέσω...) της πόλης. Όταν αυτοί συγκεντρώθηκαν, ο βασιλιάς είπε να φέρουν έναν ελέφαντα. Όταν αυτό έγινε, σε άλλους έδωσε να ψηλαφίσουν το κεφάλι - λέγοντας:
"Να πώς είναι ένας ελέφαντας", ενώ σε άλλους έδωσε να ψηλαφίσουν το αυτί ή το χαυλιόδοντα ή την ουρά - λέγοντας, πάντα, την ίδια κουβέντα.
Έπειτα τους ρώτησε: "Πώς είναι ένας ελέφαντας;". Τότε αυτοί που είχαν ψηλαφίσει το κεφάλι δήλωσαν:
"Μοιάζει με δοχείο!".
Αυτοί που είχαν ψηλαφίσει το αυτί δήλωσαν: Μοιάζει με ένα πλεγμένο καλάθι για δημητριακά!".
Αυτοί που είχαν ψηλαφίσει το χαυλιόδοντα δήλωσαν: "Μοιάζει με χωνι!"
Αυτοί που είχαν ψηλαφίσει την ουρά δήλωσαν: "Μοιάζει με σκούπα!". Καθένας φώναζε με επιμονή: "Ο ελέφαντας είναι έτσι και όχι αλλιώς!", ώσπου στο τέλος έφθασαν να χτυπηθούν με γροθιές και κλωτσιές προς μεγάλη διασκέδαση του βασιλιά.."

Και επειδή φαντάζωμαι ότι προτιμάς το Ελληνικό πνέυμα και πολύ καλά κάνεις -και εγώ το προτιμώ- να τι είπε ο Σωκράτης για την γνώση αναρωτήσου σε πιό στάδιο εσύ βρίσκεσαι αφού αανγωνρίσεις σε πιό στάδιο βρίσκονται οι συνομιλητές σου...

Ο Σωκράτης παρομοιάζει την γνώση με μια ευθεία γραμμή η οποία χωρίζεται σε 3 μέρη.

Το κατώτερο μέρος της γραμμής συμβολίζει το φυσικό μας περιβάλλον, τον συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο της ύλης στον οποίο ζούμε, όπου όλα υπόκεινται στον νόμο της αλλαγής, της γέννησης και του θανάτου, τον οποίο αντιλαμβανόμαστε διάμεσο των αισθήσεων μας.

Oσο η νόηση του φιλοσόφου ωριμάζει, τρέφεται δηλαδή με σοφία και άλλες αρετές, αντιλαμβάνεται ένα υψηλότερο επίπεδο ύπαρξης και του αποκαλύπτεται ένα αιώνιο σύμπαν. Τότε βρίσκεται στο μέσο της
γραμμής της γνώσης.

Όσο ανυψώνεται ο αναζητητής στα σταδία της γνώσης και αναζητά την αληθινή φύση των πραγμάτων προσεγγίζει "τις εικόνες της αλήθειας", έως ότου διάμεσου της νόησης έρθει η «αποκάλυψη» πέρα από τα δεσμά της ύλης. Όπως γράφει ο Πλάτωνας στον Φαέθων

«Εάν κάποιος ..μπορούσε να πάρει φτερά πουλιού και να φτάσει στην κορυφή της γης, και σαν ψάρι που βγάζει το κεφάλι του έξω
από το νερό θα έβλεπε έναν υπέροχο ατελείωτο
καινούργιο κόσμο. Και αν η φύση του ανθρώπου μπορούσε να
αντέξει την θέα ,θα αντιλαμβανόταν ότι αυτός είναι ο
πραγματικός παράδεισος και το αληθινό φως και η αληθινή γη.»

Θα επιθυμούσα επίσης να μου απαντήσεις εάν και εσύ το επιθυμείς στην παρακάτω ερώτηση που εχει σχέση με αυτά που ανέφερες για τον Χριστο

Εάν διάλεγες μία διαφορετική θρησκεία απο αυτήν που έχουν οι γονείις σου και ο περίγυρος σου αυτό δεν θα προκαλούσε προβλήματα και διχασμό τόσο σε εσένα όσο και στο κοινωνικό σου περιβάλλον..?

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

DAGONΜέλος
03/08/2003, 18:47:29
Φίλε Κέλσο,
καταντά αστείο πια. Ζητάς επιχειρήματα και λες ότι λαβαίνεις μόνο φαμφάρες και λίβελους όταν ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΈΜΑΤΟΣ(πέρα από τις αοριστολογίες, τις ειρωνίες και τις νουθεσίες)έχεις πει μόνο αυτά:

"Εγώ είμαι Ινδουιστής...
Και ως Ινδουιστής ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ στα ΛΟΓΙΑ & στη ΖΩΗ του ΙΗΣΟΥ, τα ΛΟΓΙΑ & της ΖΩΗ του ΚΡΙΣΝΑ..."
"Και ο Φο-Τσού (Κινέζος στην υπηκοότητα), ένας Δάσκαλος των δοξασιών του Βούδδα, ΑΝΑΛΥΕΙ τα όσα μας είπε ο Ιησούς, με τα ΙΔΙΑ λόγια...
Να υποθέσω ΚΑΙ εδώ ότι τον έβαλαν ΚΑΙ Αυτόν "
"Εγώ είμαι Βουδδιστής...
Και ως Βουδδιστής ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ στα ΛΟΓΙΑ του ΙΗΣΟΥ τα ΛΟΓΙΑ του ΣΙΝΤΑΡΤΑ ΓΚΟΤΤΑΜΑ..."
"Γιατί φίλε μου που ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ, αυτό που ΛΕΩ ΞΕΚΑΘΑΡΑ είναι πώς ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ, τα είπαν ή ΠΡΙΝ ή ΜΕΤΑ απο Εκείνον και "άλλοι"...
Γιατί λοιπόν Εκείνους τους "άλλους" δεν τους "πιάνετε" και να συζητήσουμε για το ΤΙ ΔΙΔΑΞΑΝ ΤΑ ΦΩΤΙΣΜΕΝΑ ΟΝΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ;;;"
"...Οτι ο Ιησούς ΔΕΝ μίλησε για ΑΓΑΠΗ;;;
Μα ΝΑΙ, τι άλλο μπορεί να δίδαξε την ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ (και ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ όπως παιδικά ισχυρίζεσαι);;;
Παρά ΜΟΝΟ την Αγάπη...
Και ποιά είναι η ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ που έφτιαξε;;;
ΚΑΜΜΙΑ...
Μιάς και ο Ιησούς ΟΥΔΕΠΟΤΕ έφτιαξε θρησκεία...
Θα ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΕΣ ΟΜΩΣ με τη θρηκεία που έφτιαξαν οι μαθητές Του εις ανάμνησιν Εκείνου...
Ε, η θρησκεία που φτιάχτηκε στηρίχθηκε ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ στη ΘΥΣΙΑ ΜΕΣΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ που βίωσε Εκείνος...
Ξέρεις...
Και ο Κρίσνα ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ..."

Που λοιπόν είναι τα ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ? Λες ότι πριν από τον Χριστό μίλησαν κι άλλοι ""φωτισμένοι"" για αυτά που μίλησε ο Χριστός. Ωραία και? Πού απαντά αυτό σε αυτά που παραθέτει ο Γηγενής? Σε κόπτει που εμείς οι κοιμήσηδες ανοίξαμε θέμα για τον Χριστό και όχι για τους προηγούμενούς του ή τους επόμενούς του? Λες...λες...λες...Αντικειμενικά δεν μπορείς να εξετάσεις τα παραθέματα? Αυτός είναι εθελοτυφλισμός. Αυτή είναι προκατάληψη. Τί με ενδιαφέρει εμένα εάν μίλησαν και κάποιοι άλλοι """φωτισμένοι""" για αυτά? Εγώ βλέπω να μυθοποιείται ένα πρόσωπο απλώς επειδή έτσι μας το πέρασαν. Εάν εσύ θες να πιστεύεις ότι υπάρχουν φωτισμένοι, μυημένοι κλπ τότε ΠΙΣΤΕΥΕ. Η λέξη πίστη σου ταιριάζει απόλυτα.

Και τώρα το γνωστό τροπάρι
"Και ποιός σου είπε εσένα φίλε μου, πώς με τη ΛΟΓΙΚΗ μπορεί να ερευνηθεί η ΘΕΟΤΗΤΑ, η ΘΡΗΣΚΕΙΑ κλπ κλπ..."

Ωραία, συμφωνώ ότι η Θεότητα είναι κάτι υπερλογικό, κάτι ασύλληπτο. Αυτό όμως που κολλά εδώ? Εδώ εξετάζουμε κάτι συγκεκριμένο. Δεν πάμε να κατανοήσουμε καμία θεότητα. ΤΙ ΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ?

"Αντε να σε δώ παληκάρι μου...
Μπορείς ή μόνο λόγια μάλιστα μεγάλα & δυσανάλογα με το μπόϊ σου λές..."

Ότι πεις μπάρμπα. Το ψώνιο σου κύριε φωτισμένε δεν συμμαζεύεται. Κι ας το παίζεις δήθεν μετριοπαθής. Βέβαια όλοι οι δογματικοί από την φύση τους ψώνια είναι, οπότε δεν μου κάνει εντύπωση.
Έτσι. Συνέχισε. Είσαι σε καλό δρόμο. Δάσκαλοι σαν κι εσένα είναι απαραίτητοι...ΓΙΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ.

Φίλε Πλωτίνε,

"ο σκοπός του διαλόγου είναι μέσα ΚΑΙ απο την ανταλλαγή αντίθετων απόψεων η περαιτέρω σκέψη ΚΑΙ πολλές φορές η αναθεώρηση ενδεχωμένος κάποιων πεποιθήσεων μας.
Η μυωπία του καθενός εξαρτάται απο την ατραπό που έχει επιλέξει και το κατά πόσο είναι προσκολλημένος σε αυτήν...."

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.
ΟΜΩΣ...Απόλυτη είναι και η αλήθεια. Μερικά πράγματα δεν είναι πως θα τα εκλάβω εγώ και πως θα τα εκλάβεις εσύ. Είναι κουκιά μετρημένα. Να αναθεωρήσω την άποψή μου εάν χρειάζεται. Σύμφωνει. Όμως μέχρι τώρα δεν έχω δει κάτι που να την καταρίπτει αλλά μόνο στοιχεία που την υπερισχύουν.(πολύ σωστά παραδείγματα χρησιμοποίησες)

"Εάν διάλεγες μία διαφορετική θρησκεία απο αυτήν που έχουν οι γονείις σου και ο περίγυρος σου αυτό δεν θα προκαλούσε προβλήματα και διχασμό τόσο σε εσένα όσο και στο κοινωνικό σου περιβάλλον..?"

Όχι απαραίτητα.Οι γονείς μου είναι χριστιανοί ορθόδοξοι φίλε μου.
Το ίδιο και κάποιοι από αυτούς που με περιβάλλουν.
Αντίθετα εγώ ήμουν άθεος από τα 10 μου που πρωτοδιάβασα Νίτσε. Φίλε ΠΛΩΤΙΝΕ υπάρχουν οι άνθρωποι που μαθαίνουν να σκέφτονται και να επιλέγουν για τον εαυτό τους και αυτοί που αναμασούν λόγια άλλων. Τώρα εάν υπάρχει ρατσισμός, ναι υπάρχει. Και τι έγινε? Αυτή είναι η ψυχολογία των μαζών. Πάντως δεν αντιλήφθηκα πλήρως τον σκοπό της ερώτησής σου.

03/08/2003, 19:20:28
Αγαπητέ Dagon η ερώτηση μου έχει άμεση σχέση με αυτά που είπε ο Ιησούς. Όταν κάποιος είναι φορέας νέων ιδεών και πρακτικών αναγκαστικά διχάζει προκαλεί και διαφοροποεί.. Αυτό ακριβώς είπε και ο Χριστός στα παραδείγματα που παρατέθηκαν. Αυτά δεν τα λεώ για να υπερασπίσω τον Χριστιανισμό, αλλά γιατί έτσι εγώ τα αντιλαμβάνομαι..

Η αλήθεια δεν είναι απόλυτη φίλε μου θα διαφωνήσω...Αληθινοί για τον άνθρωπο είναι οι ήχοι που μπορεί να ακούσει, υπάρχουν όμως πολύ περισσότεροι που δεν μπορεί να τους ακούσει ...Ακούμε ότι μπορούμε και όχι ότι ΕΙΝΑΙ...

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

03/08/2003, 20:13:20
Γεια σου κελσο αρχιδιδασκαλε παντογνωστη.ειμαι 27 εχω κανει 15 μηνες στα συνορα ετυχε να ειμαι απεναντι απο ενα τουρκικο φυλακιο οταν εγιναν τα ημια.
πιστευω οτι εχω μελετησει αρκετα οχι μονο τον χριστιανισμο αλλα και αλλες θρησκειες.
το ποσο ασχετος ειμαι και το ποσο σχετικος εισαι φαινεται απο τα στοιχεια που αντιπαραθετης στα δικα μου.
ο φοβος του θανατου ειναι η αληθεια που θα αντικρησουν οι πιστοι της καθε θρησκειας.το απολυτο τιποτα γιατι δεν υπαρχει τιποτα μετα θανατον
οσο για το αν μηλουσε αλληγορικα διαβαστε μερικα ακομα

οταν πηγαν να τον δουν η μητερα και τα αδερφια του σε ενα σπιτι που διδασκε αυτος δεν τους δεχτηκε αλλα ειπε οτι μητερα και αδερφια θεωρει αυτους που κανουν το θελημα του γιαχβε.(μαρκος Γ 31-35)

βεβαια πρεπει σαν καλοι χριστιανοι να εισαστε αφελεις να εχετε εμπυστοσινη και ταπεινωση στουσ κυρικες οπωσ τα παιδια στουσ γονεις τους για να πατε στην βασιλεια του γιαχβε.δηλαδη να ειστε μωροι(μαρκος Ι 13-16)(λουκας ΙΗ 15-17)

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

WolffacedΜέλος
03/08/2003, 20:22:09
Πως μπορείς να πάρεις στα σοβαρά κάποιον (κέλσο) που στα forums του esoterica υποστηρίζει πως πιστεύει και στον Βούδα και στον Κρίσνα και στον Γιαχβέ και στον Ιησού και στην Μπλαβάτσκυ και στους μασόνους και... σε άλλους πολλούς. Τώρα πως μπορεί να πιστεύει ταυτόχρονα σε διαφορετικές κοσμοθεωρίες είναι απορίας άξιον. Εμένα περισσότερο σε ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ μου κάνει παρά σε εσωτερική αναζήτηση.

BelisariosΜέλος
03/08/2003, 22:03:58
Αχ πάλι αυτο το αίθημα του ανταγωνισμού στο οποίο μας έχουν καλουπώσει και τσακωνόμαστε σαν τα κοκόρια για το ποιανού το λοφίο έχει καλύτερα χρώματα. Λέω να το αφήσουμε στην άκρη.

Αν έχουμε κάτι να προσφέρουμε στους φίλους που δαπανούν το χρόνο τους ανατρέχοντας στις σελίδες αυτές ας το κάνουμε, ελεύθερα, αβίαστα. Αν σε μας κατεβαίνουν ιδέες, ποιήματα, ας τα κρατήσουμε, ας τα γράψουμε, ας τα αφήσουμε να πετάξουν. Δεν έχει σημασία. Δεν πειράζει αν αρέσουν σε κάποιους και αν δεν αρέσουν σε κάποιους άλλους.

Δεν υπάρχει χώρος στη φιλοσοφία για φανατικούς. Αυτοί ανοίκουν σε άλλη ιστορική στιμγή της Ανθρωπότητας. Ας τους αφήσουμε πίσω. Ας ανοίξουμε τις καρδιές μας και τότε ίσως να ανοίξουν και τα ηλίθια μυαλά μας. Επειδή μπορεί να κατανοούμε με το νου αλλά νικάμε με την καρδιά. Αν δεν έχουμε μια καρδιά δυνατή, κανένα νοητικό οικοδόμημα δεν θα μπορέσει να σταθεί όρθιο μπροστά και στη μικρότερη θύελλα.

Και η θύελλα θα έρθει, ας μη γελιόμαστε. Θα έρθει για να μας διδάξει. Επειδή πρέπει να μάθουμε. Επειδή είμαστε μπούφοι. Και είμαστε μπούφοι επειδή ο ένας καμαρώνει επειδή έχει διαβάσει 600 βιβλία, ο άλλος επειδή έχει γράψει 5000 άρθρα, ο τρίτος επειδή είδε τούρκους στρατιώτες το 1987, ο τέταρτος επειδή είναι ωραίος, ο πέμπτος επειδή είναι έξυπνος, ο έκτος επειδή είναι "πηδηχτούλης", ο έβδομος επειδή δεν είναι ελέφαντας, και πάει μέχρι να τελειώσουν οι αριθμοί.

Ε και? θα πω εγώ για όλα αυτά. Εγώ βέβαια που δεν έχω κάνει τίποτα στη ζωή μου είναι εύκολο να το πω αυτό. Μπορεί όμως να το πει και κάποιος που έχει κάνει κάτι και θεωρεί πως είναι σημαντικός γι' αυτό?

Και κάτι άλλο. Μπορεί να ξέρω πως φτιάχνεται ένα σπίτι. Ε, και? Πόσο διαφέρει αυτό από το να το φτιάξω? Πααααααααααααααααααααρα πολύ φίλοι μου. Τελικά ο άνθρωπος κρίνεται όχι για αυτά που ξέρει αλλά για αυτά που κάνει. Και για να κάνει πράγματα χρειάζεται να νικήσει και πρώτα απ' όλα τον ίδιο του τον εαυτό.

Τέλος πάντων πολύ τράβηξα. Δεν είναι ανάγκη να αποδείξω σε κανέναν πως είμαι σωστός. Ο καλύτερος δρόμος για μένα δεν είναι ο δρόμος κανενός άλλου. Όποιος επιχειρήσει να αντιγράψει τον δρόμο κάποιου άλλου, το πολύ-πολύ να γίνει ένα κακότεχνο αντίγραφο του πρωτοτύπου.

Γι αυτό και δεν επιδιώκω να επιβάλω τις απόψεις μου, τις ιδέες μου, το δρόμο μου, σε κανέναν όσο κι αν τον αγαπώ. Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει εκείνο που πρέπει και θα κριθεί από το πόσο καλά θα το κάνει. Είτε πιστεύει στην κρίση είτε όχι.

Προσωπικές απόψεις είναι αυτά και ζητώ συγνώμη αν ανακατεύτηκα σε μια συζήτηση που δεν με καλέσατε, αλλά θλίβομαι και δεν μπορώ παρά να εκφράσω αυτή τη θλίψη μου.

Φιλικά, Βελησάριος.

Καλιά να σε παίζει ένα χωριό, παρά να σε παίζει ο νους σου.