- ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
HAPPY BIRTHDAY TO YOU!!
Αν ήταν ημέρες τα μηνύματα σου thoth θα γινόσουν 1 χρονού σήμερα.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ-ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ!!!
Όπως και στα πραγματικά μου γενέθλια έτσι και εδώ άλλοι μου τα υπενθυμίζουν.
Τι να κάνω; Το έχει και το όνομά μου, εξάλλου (ΤΗΟΤΗ - Ερμής Τρισμέγιστος). Αν δεν στέλνει τόσα μηνύματα ένας αγγελιοφόρος των Θεών ποιος άλλος θα τα στέλνει;;;;
Ευχαριστώ και πάλι. Τι να σου ευχηθώ;
Α, κάτι σύντομο και εφικτό. Να τα εκατοστήσεις!!! (τα μηνύματα)

Αγαπητέ nagual, για τον συγκεκριμένο βράχο υπάρχει ειδικό συνεργείο του οποίου ξεχνάω συνεχώς το τηλέφωνο...
Ευχές και από μένα στον "Αγγελιοφόρο" για τοποθετήσεις χειρουργικής ακρίβειας ανάμεσα στα "βράχια" που αφήνουμε εμείς οι επισκέπτες...![]()
THA EITHELA NA SAS RWTHSW BOREI NA PSOSDIORISTEI TO KAKO ??????????
BOREI NA PEI KANENAS PWS AYTO EINAI KAKO H AYTO EINAI KALO ????????
EYXARISTW.
** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **
quote:
THA EITHELA NA SAS RWTHSW BOREI NA PSOSDIORISTEI TO KAKO ??????????
BOREI NA PEI KANENAS PWS AYTO EINAI KAKO H AYTO EINAI KALO ????????
Αγαπητέ AVATAR, η ερώτησή σου συμπίπτει με το θέμα της συζήτησης.
Αυτό που θα είχε ενδιαφέρον να ρωτήσουμε ίσως θα ήταν: αν μπορούσαμε να προσδιορίσουμε το κακό, θα μπορούσαμε και να το αποφύγουμε;![]()
Ας πούμε, "τα Greeklish είναι κακό πράγμα σε μια συζήτηση" δεν μπόρεσες όμως να τα αποφύγεις.![]()
Μήπως το κακό είναι "αναγκαίο κακό";
Τι το ον αεί, γέννεσιν δε ουκ έχον, και τι το γιγνόμενον δε αεί, ον δε ουδέποτε;
Αλλά όχι από εμάς.Εμάς λέγοντας, εννοώ ανθρώπους οι οποίοι τελούν υπό σύγχυση και ΑΓΝΟΙΑ(oπως έχει τονιστεί επανειλημένα σ‘αυτή τη γωνιά του forum).
Πόσο μάλλον όταν αυτή η σύγχυση και η άγνοια συνοδεύονται από διάφορα κόμπλεξ,εγωισμούς,αλαζονείες,μνησικακίες,τραυματικές παιδικές εμπειρίες κλπ κλπ του εσωτερικού μας κόσμου και υποσυνείδητου.
Θα μπορούσα να μας παρομοιάσω με τυφλούς και από τους τυφλούς δεν έχεις μεγάλες απαιτήσεις προσδιορισμού.
Νομίζω οτι όσο προχωράει ο άνθρωπος στην ατραπό της ΓΝΩΣΗΣ και της ΑΡΕΤΗΣ αρχίζει σιγά σιγά να βλέπει αμυδρά στην αρχή κάποια σχήματα θολά και αφηρημένα ώσπου να επαναποκτήσει πλήρως την όραση του.
Στο ερώτημα σου φίλε aenaon αν προσδιορίζοντας το κακό θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε πιστεύω πως ναι, αρκεί να έχουμε ΑΡΕΤΗ και ΘΕΛΗΣΗ.
Αυτά είναι τα όπλα μας.ΓΝΩΣΗ,ΑΡΕΤΗ,ΘΕΛΗΣΗ.Και τα τρία ισάξια.
Οσον αφορά το αναγκαίο κακό που λες,υποστηρίζω και εγώ την αναγκαιότητα του κακού στον κόσμο της πλάνης που ζούμε σαν απαραίτητο στοιχείο γιά να αποκτήσουμε ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και να στραφούμε με την θέληση μας προς το ΚΑΛΟ ή ΑΛΗΘΙΝΟ αν προτιμας.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ
Διαφωνώ. Κατά την άποψή μου η Γνώση, η Αρετή και η Θέληση δεν είναι όπλα αλλά στόχοι, επιτεύγματα.
Βέβαια, το σημείο της διαφωνίας σε κάθε συζήτηση βρίσκεται στην περιφέρεια των πεποιθήσεών μας και ποτέ στο κέντρο της συνείδησής μας. Εκεί συμφωνούμε όλοι.
Εκεί ίσως και να βρίσκεται ο σπόρος της Γνώσης, της Αρετής και της θέλησης για να "πολεμήσουμε". Με αυτό τον τρόπο διαφωνόντας καταλήγω να συμφωνήσω.
Τι το ον αεί, γέννεσιν δε ουκ έχον, και τι το γιγνόμενον δε αεί, ον δε ουδέποτε;
Σοβαρά τώρα.
Και εγώ, έτσι όπως εννοείς(αν κατάλαβα καλά) τις ΓΝΩΣΗ-ΑΡΕΤΗ-ΘΕΛΗΣΗ τις θεωρώ στόχους-επιτεύγματα.
Αλλά εγώ εννοούσα πχ την γνώση σαν αφηρημένη κατάσταση η οποία στοχεύει προς την ΣΟΦΙΑ.
Την αρετή το ίδιο, η οποία στοχεύει προς την ΑΓΙΟΤΗΤΑ(ίσως δεν είναι σωστός ο όρος).
Και μία ερώτηση:Αν αυτά τα 3 είναι οι στόχοι μας τότε ποιά είναι τα όπλα μας;
quote:
...Αν αυτά τα 3 είναι οι στόχοι μας τότε ποιά είναι τα όπλα μας;
Ναι, αγαπητέ nagual, επειδή οι λέξεις χρειάζονται όλο και περισσότερες λέξεις για να τις επεξηγήσουν είμαστε υποχρεωμένοι να παίζουμε αυτό το αέναο(ν) παιχνίδι της συμφωνίας και της διαφωνίας.
Πρίν αναζητήσεις όπλα πρέπει να διευκρινίσεις τον εχθρό σου. Μέχρι ένα σημείο οι λέξεις σε βοηθούν να το κάνεις αυτό, από ένα σημείο και μετά βοηθούν τον εχθρό σου.
Έτσι καλοί είναι οι στόχοι, όπως και να τους ονομάσουμε. Ποιά είναι όμως εκείνη η δύναμη που είναι εχθρός των λέξεων; Αυτό είναι το μόνο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε.
Δεν μπορείς να πολεμήσεις το σκοτάδι με σκοτάδι. Δεν μπορείς να νικήσεις το νου με το νου. Πρέπει να καταφύγεις σε άλλα μέσα.
(εντός παρένθεσης)
Όταν ένα μικρό παιδί κάθε μέρα που βγαίνει από την πόρτα του, το κάνουν μαύρο στο ξύλο καμμιά ντουζίνα μαντράχαλοι, τί κάνει; τι ελπίδα νίκης έχει; Τι όπλο μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα μικρό παιδί εναντίον τους; Κάποιον φωνάζει, έτσι δεν είναι;
(τέλος παρένθεσης)
Η πειθαρχία βοηθάει να αντέχει κανείς τη μάχη αλλά η προσευχή είναι που κρίνει το αποτέλεσμα.
Τι το ον αεί, γέννεσιν δε ουκ έχον, και τι το γιγνόμενον δε αεί, ον δε ουδέποτε
Edited by - aenaongr on 14/10/2002 21:42:14
ερώτηση σου:Τι όπλο μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα παιδί εναντίον τους;
αυθόρμητη απάντηση:την αθωότητα.
Μήπως είναι αυτό που έχουμε χάσει και ψάχνουμε στα βιβλία σαν λυσασμένοι να βρούμε τι μας λείπει;Και παραφουσκώνουμε τον εγκέφαλο μας με ατελείωτες πληροφορίες;
Μήπως είναι τόσο απλά τα πράγματα και ταυτόχρονα τόσο δύσκολα;
Η ΧΑΜΕΝΗ ΜΑΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑ.
Νομίζω και ο Ιησούς το είπε καθαρά και ξάστερα:
...των γαρ τοιούτων εστίν η βασιλεία του θεού.
αμήν λέγω υμίν,ος εάν μη δέξηται την βασιλείαν του θεού ως παιδίον,ου μη εισέλθη εις αυτήν...
SYMFONW *** APOLYTA *** ME TON nagual PWS ΓΝΩΣΗ,ΑΡΕΤΗ,ΘΕΛΗΣΗ
TA KATAKTAS ME THAROS KAI KOURAGIO.
GIA NA PROXORITHEIS
FILE MOU aenaongr NOMIZW PWS H PARABOLH ME TO PEDAKI DEN EINAI DOKIMI
GIA AYTO TOULAXISTON POU SYZHTAME.
EYXARISTW.
** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **