- Απο που.....??? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση επανω στο θεμα ψυχη!Επειδη ειχα μια συζητηση με κατι φιλους τις προαλλες και οντως μου εκανε εντυπωση,οταν παλαιοτερα υπηρχαν λιγοτεροι ανθρωποι επανω στην γη υπηρχαν και λιγοτερες ψυχες και τωρα υπαρχουν περισσοτεροι ανθρωποι και περισσοτερες ψυχες!
Οι ψυχες απο που δημιουργουνται;
Ψυχές.... κάτοικοι σάρκινων οχημάτων που αλλάζουν κατά την πορεία τους πρός την πλήρωση, την θέωση, την συνηδιτοποίηση του είναι τους και τέλος την επανένωση τους με το θεϊκό σώμα απ' όπου άρχισε η πορεία τους.
Αυτά τα λίγα απόψε και με ποιητική διάθεση.
Με εκτίμηση,
Mantis.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΙΛΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΨΥΧΗ.(ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΠΙΘΑΝΟΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ)
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΑ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ΕΙΝΑΙ <<ΧΤΗΝΑ>>ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ.
ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ.
ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.
ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ

quote:
μου εκανε εντυπωση,οταν παλαιοτερα υπηρχαν λιγοτεροι ανθρωποι επανω στην γη υπηρχαν και λιγοτερες ψυχες και τωρα υπαρχουν περισσοτεροι ανθρωποι και περισσοτερες ψυχες!
Αγαπητέ Προμηθέα σκέψου πάνω στην λέξη κλειδί που σου υπογράμμισα. Μόνο στην Γη εν-ψυχώνονται ψυχές...? (Ψυχή από το ψύχω. Ότι απομακρύνεται από την φωτιά δεν «ψύχεται»..?)
Τα πάντα κινούνται σε ομόκεντρους κύκλους. Να σκέπτεσαι όχι ΜΌΝΟ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ Γη , αλλά ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
Φιλε Πλωτινος εχεις απολυτο δικιο πανω σε αυτο που λες και εγω τις ιδιας σκεπτικης ειμαι,απλα το διατυπωσα λαθος!
Φιλε Λουκα στην περιπτωση που μου παρουσιαζεις θεωρεις οτι μπορει να γινει μετεμψυχωση απο ενα ζωο σε εναν ανθρωπο και το αντιθετο;
Τωρα θελω να ρωτησω εκτος απο το απο που...και πως;Eαν γινετε μετεμψυχωση,τοτε επειδη αυξανετε ο πληθυσμος καποιος πρεπει να δημιουργει "καινουργιες" ψυχες (αυτος ειναι και ο Δημιουργος-Δημιουργοι μας!),εκτος και αν δεν γινετε ακριβης μετεμψυχωση απλα η μια ψυχη χωριζεται και δημιουργει και αλλες οποτε δηλαδη δημιουργηθηκε μια αρχικη ψυχη (η τελεια) απο τον Δημιουργο-Δημιουργους και μετα χωριστηκε και εδωσε τις αλλες.
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=316

Μπορω να πω οτι μου εδωσες τα φωτα για αυτο το θεμα!
..Θοδωρης..
Βασίλης

quote:
Καλησπερα σε ολους!!
Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση επανω στο θεμα ψυχη!Επειδη ειχα μια συζητηση με κατι φιλους τις προαλλες και οντως μου εκανε εντυπωση,οταν παλαιοτερα υπηρχαν λιγοτεροι ανθρωποι επανω στην γη υπηρχαν και λιγοτερες ψυχες και τωρα υπαρχουν περισσοτεροι ανθρωποι και περισσοτερες ψυχες!
Οι ψυχες απο που δημιουργουνται;
Xρώματα ψυχής,
σ΄ένα φόντο γαλανό που μοιράζει
ανάσες φωτός.
Θαύματα βροχής
σ΄ένα χάδι αισθαντικό που χαράζει...
σαν λευκός λωτός.
που και που γράφω ποίηση.
ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
----------------------------------------------------------------------
ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].
Λοιπόν.Η ψυχή δεν έχει δημιουργηθεί από κανέναν.Είναι κομμάτι του θεού,το οποίο ακολουθώντας ένα νόμο,πρέπει να ταξιδέψει μακριά από τον πυρίνα του,να περάσει κάποια στάδια,σιγά σιγά να απεξαρτηθεί από την ύλη και να επιστρέψει σε αυτόν.Αυτό ακριβώς το ταξίδι της ψυχής,περιγράφει η Οδύσσεια και η παραβολή του ασώτου.Η ζωη μας στη γη είναι ένα στάδιο του ταξιδιού αυτού και μάλιστα πάρα μα πάρα πολυ απομακρισμένο από τον τελικό μας προορισμό.Δυστυχώς,από εδώ που είμαστε το πιο πιθανό είναι να απομακρυνθούμε ακόμα πιο πολύ(στο κατώτερο σύμπαν) ή να ξαναέλθουμε έδώ...βλέπετε στο σύμπαν που βρισκόμαστε επικρατεί η ύλη κατά το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό(92%)και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια να εξελιχθούμε ανοδικά.Όσο για τα ζώα,υπάρχουν μόνο για να γίνεται ο μεταβολισμός της γης και δεν έχουν ψυχή όπως οι άνθρωποι.
Ευχαριστω Αφροδιτη για την ποιηση...πολυ καλη!!
Ευχαριστω και εσενα φιλε Jass για την γνωμη σου,ολα εδω δεκτα θελω την γνωμη πολλων και να σε καλωσορισω και στο esoterica!!!!
ΒENVENUTO!!!!(ΣΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ!)

Συμφωνώ απολύτως με τον osiris
-myth.Αυτό ακριβώς είπα και εγώ.Πρέπει να αφήσουμε τα πάθη και τις υλικές απολαύσεις,δέσμιους των οποίων μας κρατάει το αρνητικό(του οποίου η αποστολή είναι να μας αποπροσανατολίζει από τον στόχο μας) που επικρατεί στη γη,να καθαρίσουμε την ψυχή μας και να ανέβουμε αργότερα σε ένα ανώτερο σύμπαν.Δεν μίλησα φυσικά για κόλαση και παράδεισο.
Σας χαιρετώ για την ώρα.

Σε χαιρετώ Προμηθέα.
quote:
Αγαπητέ Προμηθέα φαντάσου έναν απέραντο ωκεανό, από όπου ένα κύμα για λίγο υψώνεται πάνω από την μάζα του νερού κάνοντας το μικρό του ταξίδι καταλήγοντας στο τέλος ξανά μέσα στην μεγάλη αγκαλιά του ωκεανού απο όπου και προήλθε..
Χαιρετώ φιλικά και σ'ένα Πλωτίνε.
Ναι καλέ μου έτσι είναι. Μα όμως το ερώτημα του Προμηθέα, εάν κατάλαβα καλά, είναι για τον όγκο της αυξανόμενης μάζας των ψυχών στη σημερινή εποχή.
Η δεύτερη απαντησή σου καλέ μου Πλωτίνε, εμπεριέχει σαφώς την απάντηση στο ερώτημα, μα σε μία γενική εικόνα όμως.
Στα πρώτα μου βήματα του εσωτερισμού, είχα κάνει πολλές ανάλογες ερωτήσεις σε πνευματικούς ανθρώπους και είχα πάρει αρκετές απαντήσεις.
Μία μόνο μπόρεσε να με καλύψει πλήρως, τότε μου την είχε δώσει θυμάμαι, ο διδάσκαλος Τορκόμ Σαρανταριάν, που είχε πεί: <<Έρχεται μια επανάσταση με την Νέα Εποχή. (Αλλαγή μιας εποχής.) Οι περισσότερες δέσμιες στη Γη ψυχές, θα "φορούν" το τελευταίο τους, το ύστατο σώμα, το του ανθρώπου. Μόνο ο πόνος απο τα έργα τους (κάρμα), θα τους συντροφεύει. Η γνώση για την ψυχή που θα κατοικεί δίπλα μας κι όχι μέσα μας, δεν θα είναι αρκετή για να εντοπίσουν οι άνθρωποι την γέφυρα των δύο οχθών με τον κατώτερο τους εαυτό.Διότι η ψυχή-άνθρωπος, έπρεπε να περάσει σε ανώτερες αναπτύξεις που δεν πρόλαβε.>>
Φυσικά ο διδάσκαλος δεν εσχατολογεί με την ευρύτερη έννοια του όρου, αλλά πολύ απλά, έδωσε την εικόνα ήδη της εποχής μας και την απάντηση, γιατί θα υπάρξει ανθρώπινος υπερπληθυσμός στη Γη.
Είναι θα λέγαμε κάτι σαν το αποτέλεσμα της σχολικής μας προόδου, που όλοι στο τέλος θα πάμε να πάρουμε τα αποτελέσματα, αλλά εκείνοι που εργάστηκαν μόνο, θα περάσουν στις παραπάνω κλίμακες.
Ετούτο νομίζω, δίδει την απάντηση στην εικόνα για την συσόρευση της μάζας των ψυχών στις ημέρες μας, αλλά και ποιός είναι "εκείνος ο δημιουργός των ψυχών". Όπου και τελικά είναι τα δικά μας μόνο εργά (κάρμα)!!!
Σας χαιρετώ φιλικά.
quote:
ΙΣΩΣ, ΙΣΩΣ ΛΕΩ Ο ΦΙΛΟΣ ZEZMPERG ΝΑ ΕΧΕΙΔΙΚΙΟ ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΓΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΟ, ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟ ΟΣΟ ΞΕΡΩ, ΔΙΟΤΙ ΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙΡΟΙ ΚΡΙΣΕΩΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ. . . ΑΥΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΙ ΕΡΕΥΝΑ.
Χαιρετώ και σένα Osiris_wyth.
Φίλη είμαι και όχι φίλος
Έδωσα μια απάντηση που είχα ήδη εισπράξει από έναν διδάσκαλο της εσωτερικής γνώσης όταν είχα και εγώ τις δικές μου απορίες. Ίσως να χρειάζεται πράγματι διερεύνησει.
Σας χαιρετώ.
"Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ"