- H EΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:quote:
Καλησπέρα σε όλους....
Εαρινέ, γιατί πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να θεωρήσουμε ένα σύστημα παρηκμασμένο;; Εμείς ως "παρουσίες" μέσα στο "σύστημα", είμαστε σίγουροι ότι πράττουμε τα σωστά;; Μήπως οι λανθασμένες δικές μας πράξεις, οι οποίες οφείλονται σε κακές ή λάθος ερμηνείες, είναι αυτές που αλήθεια παρήκμασαν το "σύστημα" και όχι αυτό εμάς;
Αυτό λέμε, το ένα φέρνει το άλλο, αυτά τα δύο δεν είναι δύο ξέχωρες καταστάσεις. Το ότι το σύστημα ειναι παρηκμασμένο φαίνεται απ' τους καρπούς του. Το ότι το σύστημα είναι παρηκμασμένο οφείλεται στο ότι οι άνθρωποι επιμένουν στο λάθος, επιμένουν να μην κοιτάνε τον εαυτό τους στον καθρέπτη.Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 27/09/2011 18:02:17
Φίλε doc, δε το διατύπωσα σωστά. Μήπως οι δικές μας πράξεις κάνουν
το "σύστημα" να ΦΑΙΝΕΤΑΙ παρηκμασμένο ενώ στην ουσία δεν ΕΙΝΑΙ;
Μήπως τα δικά μας λάθη αντί να τα δούμε κατάματα, είναι πιο εύκολο να τα φορτώσουμε στο όποιο "σύστημα";;
quote:Καλησπέρα σε όλους....
Εαρινέ, γιατί πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να θεωρήσουμε ένα σύστημα παρηκμασμένο;; Εμείς ως "παρουσίες" μέσα στο "σύστημα", είμαστε σίγουροι ότι πράττουμε τα σωστά;; Μήπως οι λανθασμένες δικές μας πράξεις, οι οποίες οφείλονται σε κακές ή λάθος ερμηνείες, είναι αυτές που αλήθεια παρήκμασαν το "σύστημα" και όχι αυτό εμάς;
Το έχουμε ποτέ σκεφτεί αυτό ή η σκέψη και μόνο να το σκεφτούμε, μας κάνει να θέλουμε να τρέξουμε μακρυά;;
"Εύλογη" η ερώτηση , καθόλου "εύλογη" όμως η πραγματικότητα φίλε μου...
Όταν κάτι -το οτιδήποτε- χρήζει επιμέρους ερμηνειών και απολαμβάνει επιμέρους ερμηνειών , τότε χανόμαστε στην μετάφραση και ορίζει εμπόδια τόσο στην επικοινωνία , όσο και στις επιμέρους προσωπικές σκέψεις και πράξεις...
Αν ένα σύστημα αρχών είναι ορθό , είναι και σαφές και αποτελεσματικό...και δεν επιδέχεται κριτικής ή ερμηνείας...στην πράξη αποδίδει και επι της ουσιας λειτουργεί...
Είναι εύληπτο και ξεκάθαρο και επι της ουσίας πρακτικό..όταν ένα σύστημα φαίνεται ότι "λύνει" ορισμένα ερωτήματα και δημιουργεί άλλα τόσα και μάλιστα μας διαμελίζει τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά με τους συνανθρώπους μας , πρόκειται για ένα σύστημα φαινομενικά καλό και αποδοτικό και η ζωή η ίδια είναι ο καθρέπτης του αλλα και τα αποτελέσματά του...
Όταν ένα σύστημα δεν ρέπει στην δημιουργική σκέψη και στην σύνθεση και δεν προάγει κάθε δυναμικό που υπάρχει εντός του κάθε ανθρώπου αλλα τον κατηγοριοποιεί και τον στιγματίζει με τους μηχανισμους αξιολόγησης που έχει θεσπίσει , πρόκειται για ένα σύστημα σαθρό και θυματοποιητικό...
Να υποθέσουμε ότι υπάρχουν άχρηστοι άνθρωποι...ανθρωποι με χαμηλό και υψηλό δείκτη I.Q KAI E.Q και ότι τα συστήματα αξιολόγησης δεν είναι πολύ ευτελή και ρηχά???
Να υποθέσουμε ότι ένα σύστημα αρχών και αξιών που προτάσσει την συνεργασία και την συνεύρεση των ανθρώπων , ότι είναι όντως καλό και αποδοτικό και η μη αποδοτικότητά του οφείλεται σε λάθος ερμηνεία δική σου ή δική μας ... τελικά είναι θέμα ερμηνείας???
Χαθήκαμε στην μετάφραση φίλε μου και δυστυχώς το ίδιο το σύστημα με την φωνή του , προσπαθεί εναγωνίως να μας κάνει να το πιστέψουμε ΚΑΙ αυτό...
Απλά ΔΕΝ δουλεύει...τελεία και παύλα!
Άποψή μου και πεποίθησή μου και δεν είσαι υποχρεωμένος να θεωρήσεις οτιδήποτε είπα ως σωστό...απλά καταθέτω την άποψή μου και θα ήθελα ΚΑΙ την δική σου και μακάρι αυτό να αποτελέσει αφορμή για μια γόνιμη συζήτηση!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:Φίλε Κάβειρε, το σύστημα είμαστε εμείς, γιατί αν εμείς αύριο αποφασίζαμε να αλλάξουμε νοοτροπία σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας, το σύστημα θα κατέρρεε. Όταν τα φορτώνουμε στο σύστημα, τα φορτώνουμε προτίστως στον εαυτό μας, στους γονείς μας, στους προγόνους μας, και στη γυναίκα μας. Σε όλους.
Μήπως τα δικά μας λάθη αντί να τα δούμε κατάματα, είναι πιο εύκολο να τα φορτώσουμε στο όποιο "σύστημα";;
Πράγματι φίλκε Κάβειρε έχεις δίκαιο ότι πολλοί λένε "το σύστημα φταίει" εννοώντας ότι φταίει π.χ. ο καπιταλισμός άρα θα έπρεπε να έχουμε.. κομμουνισμό, ή εννοώντας ότι φταίει η αντιπροσωπευτική δημοκρατία άρα θα έπρεπε να έχουμε.. χούντα. Ναι δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί οι ρομαντικοί που τα λένε αυτά. Αλλά εμείς γνωρίζουμε ότι όλα αυτά είναι βλακείες. Τι άμεση δημοκρατία, τι χούντα, τι κουμμουνισμός, άλλαξε ο Μανωλιώς και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.
Όσο θα υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να εκμεταλλευτούν τους συνανθρώπους τους, τίποτα δε θα αλλάξει. Είναι ουτοπία να πιστεύουμε ότι θα αλλάξει η κοινωνία αλλά χωρίς να αλλάξει ο άνθρωπος. Η κοινωνία που οραματίζονται αυτοί οι ουτοπιστές, είναι μια κοινωνία που ο αλληλο-έλεγχος θα είναι τόσο σφικτός που κανείς δεν θα μπορεί να εκμεταλλευτεί τον συνάνθρωπο του. Κατ' αρχήν, τέτοιος έλεγχος δεν υπάρχει, αλλά αν υπήρχε μάλλον θα ήταν όπως σε εκείνο το βιβλίο του Όργουελ (1984). Αυτό οραματιζόμαστε για το μέλλον μας;
Προτίστως λοιπόν πρέπει να βγάλουμε εμείς οι ίδιοι το μικρόβιο απο μέσα μας, και όπως λες να στρέψουμε τα μάτια όχι προς τα έξω αλλά προς τα μέσα.
Απο κει και πέρα αν θεωρείς ότι το σύστημα μοιάζει για παρηκμασμένο, αλλά δεν είναι, υπάρχουν πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν το αντίθετο, και κατ΄αρχήν το πλήθος των δυστυχισμένων ανθρώπων που θα 'δεις άμα μπεις σε ένα λεφορείο, ένα τρόλλει κοκ.
Το σύστημα είναι η φυσική συνέπεια της εσωτερικής μας κατάστασης.
quote:
[quote]
"Εύλογη" η ερώτηση , καθόλου "εύλογη" όμως η πραγματικότητα φίλε μου...
Όταν κάτι -το οτιδήποτε- χρήζει επιμέρους ερμηνειών και απολαμβάνει επιμέρους ερμηνειών , τότε χανόμαστε στην μετάφραση και ορίζει εμπόδια τόσο στην επικοινωνία , όσο και στις επιμέρους προσωπικές σκέψεις και πράξεις...
Αν ένα σύστημα αρχών είναι ορθό , είναι και σαφές και αποτελεσματικό...και δεν επιδέχεται κριτικής ή ερμηνείας...στην πράξη αποδίδει και επι της ουσιας λειτουργεί...
Είναι εύληπτο και ξεκάθαρο και επι της ουσίας πρακτικό..όταν ένα σύστημα φαίνεται ότι "λύνει" ορισμένα ερωτήματα και δημιουργεί άλλα τόσα και μάλιστα μας διαμελίζει τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά με τους συνανθρώπους μας , πρόκειται για ένα σύστημα φαινομενικά καλό και αποδοτικό και η ζωή η ίδια είναι ο καθρέπτης του αλλα και τα αποτελέσματά του...
Όταν ένα σύστημα δεν ρέπει στην δημιουργική σκέψη και στην σύνθεση και δεν προάγει κάθε δυναμικό που υπάρχει εντός του κάθε ανθρώπου αλλα τον κατηγοριοποιεί και τον στιγματίζει με τους μηχανισμους αξιολόγησης που έχει θεσπίσει , πρόκειται για ένα σύστημα σαθρό και θυματοποιητικό...
Να υποθέσουμε ότι υπάρχουν άχρηστοι άνθρωποι...ανθρωποι με χαμηλό και υψηλό δείκτη I.Q KAI E.Q και ότι τα συστήματα αξιολόγησης δεν είναι πολύ ευτελή και ρηχά???
Να υποθέσουμε ότι ένα σύστημα αρχών και αξιών που προτάσσει την συνεργασία και την συνεύρεση των ανθρώπων , ότι είναι όντως καλό και αποδοτικό και η μη αποδοτικότητά του οφείλεται σε λάθος ερμηνεία δική σου ή δική μας ... τελικά είναι θέμα ερμηνείας???
Χαθήκαμε στην μετάφραση φίλε μου και δυστυχώς το ίδιο το σύστημα με την φωνή του , προσπαθεί εναγωνίως να μας κάνει να το πιστέψουμε ΚΑΙ αυτό...
Απλά ΔΕΝ δουλεύει...τελεία και παύλα!Άποψή μου και πεποίθησή μου και δεν είσαι υποχρεωμένος να θεωρήσεις οτιδήποτε είπα ως σωστό...απλά καταθέτω την άποψή μου και θα ήθελα ΚΑΙ την δική σου και μακάρι αυτό να αποτελέσει αφορμή για μια γόνιμη συζήτηση!
Μιλάς για ένα "σύστημα" αξιών που άπτεται της "Κοινωνίας" και της
"Πολιτείας" του ατόμου. Δε νομίζω ότι θα διαφωνήσω μαζί σου...
Τι γίνεται όμως αν μιλήσουμε για Φιλοσοφικά ή Θρησκευτικά "συστήματα";; Θεωρείς ότι συμβαίνει το ίδιο, όπως προηγουμένως ανέλυσες;
quote:
NtoctorΌσο θα υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να εκμεταλλευτούν τους συνανθρώπους τους, τίποτα δε θα αλλάξει. Είναι ουτοπία να πιστεύουμε ότι θα αλλάξει η κοινωνία αλλά χωρίς να αλλάξει ο άνθρωπος
Αυτή είναι μια σωστή προσέγγιση.
Η βάση δηλαδή στο νέο σύστημα θα πρέπει να είναι, πως θα πρέπει να διαπαιδαγωγήσουμε ανθρώπους που θα βλέπουν του συνανθρώπους τους σαν ανθρώπους ίδιους και απαράλλαχτος με τους ευατούς τους, αναγνωρίζοντας τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις.
Αντιμετωπίζοντας τους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που θα ήθελαν να τους αντιμετωπίζουν και αυτοί.
Για δες βρε ντοκτορ, παραμερίζοντας τις βαθυστόχαστες φιλοσοφικές σου προσεγγίσεις , πως εσύ μπορείς να κάνεις πράξη αυτή την νοοτροπία..
Μάθε να δέχεσαι δηλαδή ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους σαν ίσους και με τα ίδια δικαιώματα με σένα, γιατί σε έχω ακουστά να διατυπώνεις παράξενες ιδέες (ρατσιστικές) για τους Ινδούς, τους Τούρκους, και πιθανόν άλλους συνανθρώπους μας.
ΌΛΑ τα υπόλοιπα είναι φανταχτερά περιτυλίγματα.
Τώρα τελευταία χαίρομαι να σε διαβάζω.
Τι έγινε ξαφνικά και βγάζεις ολα αυτα τα ωραία και σωστά?
Εκανες ήδη το αναμενόμενο...συνειδησιακό άλμα?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ξέρεις φυσικά οτι,είμαι απολύτως σύμφωνος με οτι γράφεις και οτι αυτα ακριβώς θα έγραφα,σαν αποτέλεσμα σκέψεων,εκει στις βιωματικές εμπειρίες αν δεν μου γ....σαν το θέμα!
Θυμάσαι που λέγαμε για μια αχρήματη κοινωνία και κατα πόσο είναι εφικτή?
Ο ΚΑΒΕΙΡΟΣ λέει:...τα φορτώνουμε στο σύστημα
Εσύ λές:...το σύστημα είμαστε εμείς
Εγω σου έλεγα:...είμαστε λίγοι που σκεπτόμαστε ετσι.Οταν γίνουμε πολλοί το σύστημα θα καταρεύσει.
Ενστερνίζομαι τις απόψεις σας και δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο.Ας τις διαβάσουν και μερικοί άλλοι,να <<ξεστραβωθούν>>!!![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Το σύστημα είναι η φυσική συνέπεια της εσωτερικής μας κατάστασης.
Συγκοινωνούντα δοχεία θα έλεγα...το ένα -σύστημα- καθρεπτίζει την εν γένει κατάσταση των μελών μιας κοινωνίας και το αντίστροφο...
Τελικά απο που να πιάσεις και που να τελειώσεις είναι φίλε μου...ως Λερναία ύδρα θα το έλεγα...
Ως "καρκίνο" θα παρομοίαζα την ανθρωπότητα και τους ανθρώπους -το έχω ξανακάνει παλιότερα- που μέσα στην απληστία του δεν αντιλαμβάνεται ότι επι της ουσίας αυτοκαταστρέφεται ο ίδιος κατατρώγονοντας και θανατώνοντας τον ίδιο του τον εαυτό...διότι δεν λαμβάνει υπ'οψιν το απλό -απλούστατο- ότι με το να σκοτώσει έναν οργανισμό , μετά θα πεθάνει και ο ίδιος , διότι δεν θα έχει τίποτα να φάει...
Το καλό και το κακό εδράζεται στο μυαλό μας και στην ψυχολογική μας έδραση -θέση ζωής του καθενός- , ένας άνθρωπος που μπαίνει σε μια κοινωνία , έχοντας ως στόχο αυτό που του πέρασαν γονείς και εμπειρίες του "θα σας @#$%&&& όλους.." ή "φάτους πριν σε φάνε.." ή άλλα όμορφα , τότε αποτελεί μέρος της συντήρησης του ιδίου του συστήματος που αναπαράγει θύτες και θύματα -ανταγωνιστές και όχι συνεργάτες , γνωστούς και όχι φίλους-...μολονότι εν τέλλει όλοι θύματά του είναι..όλο και κάποιος πιο "μάγκας" απο τον ίδιο θα υπάρξει!
Μας έπεισαν ότι έτσι είναι ο άνθρωπος...
Καταναλωτικό είδος και μηχανή παραγωγής ηδονής και σέξ...
Οπότε ξεκινούν όλα απο εκεί...για να κερδίσω το σέξ , θα πρέπει να κερδίσω την Ρούλα/Φούλα/Κούλα....αλλα για να ρίξω την Φουλοκουλορούλα θα πρέπει να έχω και ωραίο ντύσιμο και ωραίο αυτοκίνητο και φράγκα...ΚΑΙ αν η Φουλοκουρορούλα έχει και ιδιαίτερες απαιτήσεις αρχίζουν τα προβλήματα και αν υπάρξει κάποιος που μπορεί να καλύψει τις επιθυμίες της , αρχίζουν άλλα "Φουλοκουλορουλοπροβλήματα"....αν δε -υπόθεση εργασίας- η Γονείς της Φουλοκουρορούλας δεν μας εγκρίνουν -διότι θέλουν το καλο παιδί με την Πόρσε που εντελώς τυχαία είναι γόνος εργοστασιάρχου..
- αρχίζουν και άλλα προβλήματα να συσσωρεύονται...και η "Βρόχα έβρεχε ράι θρού"...
Ο Ζαμπέτας το είπε το τελευταίο...για την κυρία που "απομνημονευόταν τα απομνημονεύματά της"...![]()

quote:quote:Φίλε Κάβειρε, το σύστημα είμαστε εμείς, γιατί αν εμείς αύριο αποφασίζαμε να αλλάξουμε νοοτροπία σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας, το σύστημα θα κατέρρεε. Όταν τα φορτώνουμε στο σύστημα, τα φορτώνουμε προτίστως στον εαυτό μας, στους γονείς μας, στους προγόνους μας, και στη γυναίκα μας. Σε όλους.
Πράγματι φίλκε Κάβειρε έχεις δίκαιο ότι πολλοί λένε "το σύστημα φταίει" εννοώντας ότι φταίει π.χ. ο καπιταλισμός άρα θα έπρεπε να έχουμε.. κομμουνισμό, ή εννοώντας ότι φταίει η αντιπροσωπευτική δημοκρατία άρα θα έπρεπε να έχουμε.. χούντα. Ναι δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί οι ρομαντικοί που τα λένε αυτά. Αλλά εμείς γνωρίζουμε ότι όλα αυτά είναι βλακείες. Τι άμεση δημοκρατία, τι χούντα, τι κουμμουνισμός, άλλαξε ο Μανωλιώς και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.
Όσο θα υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να εκμεταλλευτούν τους συνανθρώπους τους, τίποτα δε θα αλλάξει. Είναι ουτοπία να πιστεύουμε ότι θα αλλάξει η κοινωνία αλλά χωρίς να αλλάξει ο άνθρωπος. Η κοινωνία που οραματίζονται αυτοί οι ουτοπιστές, είναι μια κοινωνία που ο αλληλο-έλεγχος θα είναι τόσο σφικτός που κανείς δεν θα μπορεί να εκμεταλλευτεί τον συνάνθρωπο του. Κατ' αρχήν, τέτοιος έλεγχος δεν υπάρχει, αλλά αν υπήρχε μάλλον θα ήταν όπως σε εκείνο το βιβλίο του Όργουελ (1984). Αυτό οραματιζόμαστε για το μέλλον μας;
Προτίστως λοιπόν πρέπει να βγάλουμε εμείς οι ίδιοι το μικρόβιο απο μέσα μας, και όπως λες να στρέψουμε τα μάτια όχι προς τα έξω αλλά προς τα μέσα.
Απο κει και πέρα αν θεωρείς ότι το σύστημα μοιάζει για παρηκμασμένο, αλλά δεν είναι, υπάρχουν πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν το αντίθετο, και κατ΄αρχήν το πλήθος των δυστυχισμένων ανθρώπων που θα 'δεις άμα μπεις σε ένα λεφορείο, ένα τρόλλει κοκ.Το σύστημα είναι η φυσική συνέπεια της εσωτερικής μας κατάστασης.
Το "σύστημα" λόγω των δικών μας πράξεων, ΜΟΙΑΖΕΙ παρηκμασμένο.
Οι αξίες του παραμένουν αυτές που ήταν, δεν έχουν αλλάξει.
Ερμηνεύουμε λανθασμένα τις έννοιές του, πράττουμε λανθασμένα και
"παγιώνουμε" αυτό το λάθος, νομίζωντας ότι αυτό είναι σωστό...
Άρα, είναι το "σύστημα" παρηκμασμένο ή εσφαλμένη η δική μας αντίληψη;; Θα ωφελήσει πραγματικά τον άνθρωπο αν το εγκαταλήψει ή είναι προτιμότερο να αναθεωρήσουμε "πράγματα";
ΥΓ.ΑΠΟΨΗ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.
quote:Μιλάς για ένα "σύστημα" αξιών που άπτεται της "Κοινωνίας" και της
"Πολιτείας" του ατόμου.Δε νομίζω ότι θα διαφωνήσω μαζί σου...
Τι γίνεται όμως αν μιλήσουμε για Φιλοσοφικά ή Θρησκευτικά "συστήματα";; Θεωρείς ότι συμβαίνει το ίδιο, όπως προηγουμένως ανέλυσες;
Πόσο μπορεί ένα κοινωνικό σύστημα αξιών να αποδώσει μόνο και ξεκομμένο απο τα υπόλοιπα που αναφέρεις φίλε μου???
Αλλα όταν λέμε "κοινωνικό σύτημα αξιών κοκ..- τι εν-νοούμε???
Δεν εμπεριέχει και όλα τα υπόλοιπα???
Δηλαδή να υποθέσουμε , ότι ένα νεαρό άτομο εκπαιδεύεται απο γονείς και την κοινωνια γενικότερα απο κάποιο κοινωνικό συστημα που δεν εμπεριέχει στοιχεία φιλοσοφικά-θρησκευτικά-τοπικά ή οτιδήποτε άλλο???
Θεωρώ ότι η εκπαιδευση -του- διέρχεται απο ένα "αχταρμά γνώσεων" και ειδικά εδώ στην Ελλάδα άστο καλύτερα μην το αναλύσουμε διότι θα "στενοχωρηθούμε" φίλε μου...
Ο Νίκος Δήμου -και άλλοι- έχουν αναφερθεί στον Ελληνο-Χριστιανικό Πολιτισμό -μας- έναν αλληλογρονθοκοπούμενο "πολιτισμό" που προσπαθεί να βρεί ταυτότητα και που ως διυποκείμενος θα ψάχνει ες αεί...![]()

quote:Το "σύστημα" λόγω των δικών μας πράξεων, ΜΟΙΑΖΕΙ παρηκμασμένο.
Οι αξίες του παραμένουν αυτές που ήταν, δεν έχουν αλλάξει.
Ερμηνεύουμε λανθασμένα τις έννοιές του, πράττουμε λανθασμένα και
"παγιώνουμε" αυτό το λάθος, νομίζωντας ότι αυτό είναι σωστό...
Άρα, είναι το "σύστημα" παρηκμασμένο ή εσφαλμένη η δική μας αντίληψη;; Θα ωφελήσει πραγματικά τον άνθρωπο αν το εγκαταλήψει ή είναι προτιμότερο να αναθεωρήσουμε "πράγματα";
ΥΓ.ΑΠΟΨΗ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.
Το σύστημα -όπως σε μερικές χώρες του εξωτερικού- δουλεύει μονο του φίλε μου και δεν ρέπει προς το να αναζητάει τον καλύτερο αλλα αυτόν που λειτουργεί όπως το σύστημα ορίζει...να ακολουθεί τις οδηγίες του συστήματος....και οι άνθρωποι το ακολουθούν γενικά εν πολλοίς , θέλουν δεν θέλουν ... διαφορετικά θα τους απορρίψει -εφόσον υπάρχει πρόβλεψη-...
Αν ας πούμε υπάρχει πρόγραμμα συντήρησης ενός μηχανήματος και αυτό ακολουθείται απο τον συντηρητή -του- και παρ'ολ'αυτά συνεχώς χωλαίνει και παρουσιάζει ζημιές , τότε ή το πρόγραμμα συντήρησης είναι λάθος -πράγμα δύσκολο- ή το μηχάνημα έχει κατασκευαστικά λάθη και πρέπει να αντικατασταθεί!
Σε κάθε περίπτωση θεωρώ , ότι ένα σωστό και αποδοτικό σύστημα πείθει για την αποδοτικότητά του με την ίδια του την απόδοση και πείθει και τους "υπηρετες" του για την χρησιμότητά του και την αφοσίωσή τους σε αυτό!
Αυτό όμως δεν συμβαίνει και με το σύστημα αρχών της κοινωνίας μας...δοκιμάσθηκε επι χρόνια και συνεχώς οδηγεί σε παρεκτροπές και πόνο...σε παρακμιακά σύνδρομα...
Να μην υποθέσουμε καν ότι χωλαίνει και να πούμε ότι το πρόβλημα εστιάζεται στους ανθρώπους???
Αλλα τους ανθρώπους αυτούς ποιός τους νοηματοδοτεί???
Εγώ και σύ φίλε μου???
Μην βιασθείς να μου απαντήσεις , διότι είναι σίγουρο ότι είμαστε ΚΑΙ μείς...και μείς λειτουργούμε ως "μηνυτορές" του και απαιτουμε απο λαμβάνοντες το μήνυμά -παιδιά- να σκεφθούν και να αισθανθούν αλλα και να πράξουν διαφορετικά απο εμάς...
Μα είναι δυνατόν???
Όσες φορές και να βάλεις σε μια κατσαρόλα τα ίδια συστατικά ... το ιδο φαγητό θα προκυψει , δεν πα'να λέμε όσα κύριε ελέησον θελουμε....

Η ατμοσφαιρική ρύπανση καταστρέφει και τα λουλούδια κάνοντάς τα να χάνουν το άρωμά τους. Η απώλεια του αρώματος των ανθέων μπορεί να έχει βαθύτερες συνέπειες, επισημαίνουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια.
Τα έντομα επικονιαστές, όπως είναι οι μέλισσες, θα δυσκολεύονται να φθάσουν στην πηγή της τροφής του, εάν εξαλειφθεί το άρωμα των λουλουδιών. Επιπλέον, δεν θα μπορούν να αποκρούσουν τον εχθρό, αλλά και να προσελκύσουν το ταίρι τους.
Οι Αμερικανοί επιστήμονες υπογραμμίζουν πως το φαινόμενο αυτό πιθανότατα εξηγεί τον λόγο, για τον οποίο, ορισμένοι άγριοι πληθυσμοί επικονιαστών, που τρέφονται με νέκταρ, μειώνονται αισθητά σε διάφορα σημεία και πλάτη της Γης.
Μέλισσες
Οπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα «Ιντιπέντεντ», η αισθητή μείωση των πληθυσμών μελισσών στις ΗΠΑ οφείλεται, πολύ πιθανόν, στο γεγονός αυτό. Τουλάχιστον το 1/4 των 2,5 εκατομμυρίων μελισσών στην Αμερική έχουν μυστηριωδώς εξαφανιστεί από τις κυψέλες τους.
Αλλά και τα ευρωπαϊκά άνθη βρίσκονται στο στόχαστρο των ρύπων .Γι αυτόν τον λόγο και στη «γηραιά ήπειρο», συγκεκριμένα στη Βρετανία, ο πληθυσμός των μελισσών έχει μειωθεί. Πριν από 200 χρόνια, αναφέρουν οι ερευνητές, το άρωμα των λουλουδιών μπορούσε να φθάσει έως και 1.200 μέτρα, χάρη στο καθαρό περιβάλλον.
Σήμερα, όμως, κυρίως στις μεγάλες πόλεις, όπου η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει την... τιμητική της, το άρωμα των λουλουδιών «ταξιδεύει» το πολύ 200 με 300 μέτρα.
πηγή:www.ethnos.gr

(Εικόνα καταστροφής στη λίμνη Κορώνεια)
Αθήνα
Ήταν 22 Απριλίου 1970 όταν εκατομμύρια Αμερικανοί βγήκαν στους δρόμους ζητώντας μέτρα και σεβασμό για το περιβάλλον. Σε ανάμνηση εκείνης της πρώτης ουσιαστικά κινητοποίησης, η 22α Απριλίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα της Γης.
Πάνω από ένα δισεκατομμύριο πολίτες θα λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί με ένα ζητούμενο: λιγότερα λόγια, περισσότερα έργα.
Ο πλανήτης σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπος με τεράστια προβλήματα, όπως λιμοί, κατάρρευση οικοσυστημάτων, μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών και λειψυδρία.
Όπως αναφέρει Το Βήμα της Μεγάλης Τρίτης, τα τελευταία 30 χρόνια, ο πλανήτης έχει χάσει πολύτιμα τροπικά δάση έκτασης ίσης με εκείνη της ΕΕ. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, το 16% των θηλαστικών ανά τον κόσμο κινδυνεύει από αφανισμό.
Στην Ευρώπη το ποσοστό αυτό φθάνει το 42%, ενώ μόνο για το 8% των θηλαστικών διαπιστώνεται αύξηση του πληθυσμού τους. Αλλωστε η Γηραιά Ηπειρος τον τελευταίο μισό αιώνα έχει απολέσει περισσότερο από το 50% των υγροτόπων και των γεωργικών εκτάσεων που θεωρούνται υψηλής φυσικής αξίας, ενώ ταυτόχρονα έχουν υποβαθμιστεί και πολλά από τα θαλάσσια οικοσυστήματα της- τα τελευταία 15 χρόνια υπολογίζεται ότι τα νερά της Μεσογείου έχουν «εμπλουτιστεί» με 55.000 τόνους πετρελαίου.
Μάλιστα, ερευνητές του Πανεπιστημίου Πρίνστον και του αμερικανικού WWF (η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Μammalogy») βρήκαν ότι από το 1500 μ.Χ. ως σήμερα τουλάχιστον το 35% των θηλαστικών άνω των 20 κιλών έχει χάσει πάνω από τον μισό πληθυσμό του.
Σύμφωνα με την Έλενα Δανάλη από το ελληνικό γραφείο της Greenpeace αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να εκτιμηθεί άμεσα είναι το πραγματικό συνολικό κόστος της σύγχρονης γεωργίας «που είναι πλέον ασήκωτο τόσο για την ανθρώπινη υγεία όσο και για τα οικοσυστήματα».
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ο ΣΥΝ καλεί τους πολίτες του «πλανητικού χωριού» να προστατέψουν το κοινό σπίτι από την υποβάθμιση και τη ρύπανση.
«Η επιβίωση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής περνάει μέσα από την ορθολογική χρήση των πόρων μας και τη φιλική προς το περιβάλλον καλλιέργεια της γης, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για έναν βιώσιμο πλανήτη για όλους».
Newsroom ΔΟΛ

Ποινή αποκλεισμού τριών μηνών στην Ελλάδα από το σύστημα του Κιότο
Ποινή αποκλεισμού από το Σύστημα Εμπορίας Ρύπων για τρεις μήνες επέβαλε στην Ελλάδα η Επιτροπή Συμμόρφωσης της Γραμματείας του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.
Η Γραμματεία απέρριψε το νέο σύστημα μέτρησης των αερίων του θερμοκηπίου από τη βιομηχανία που παρουσίασε το ΥΠΕΧΩΔΕ στις 14 Απριλίου, σε μια προσπάθεια να καλύψει τα κενά που είχαν επισημανθεί από τον ΟΗΕ από πέρυσι το Δεκέμβριο.
Η Ελλάδα παραμένει έτσι η μόνη από τις 141 χώρες του Πρωτοκόλλου που δεν έχει πείσει ότι διαθέτει αξιόπιστο σύστημα μέτρησης των ρύπων από τη βιομηχανία.
«Η Επιτροπή του ΟΗΕ, παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζει τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει για την δημιουργία ενός νέου Εθνικού Συστήματος Απογραφής Εκπομπών, ζητάει να επανεξετάσει το σύστημα τους επόμενους μήνες» δήλωσε ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Σταύρος Καλογιάννης.
Το θέμα είχε προκαλέσει κόντρα ανάμεσα στον Γιώργο Σουφλιά και τον επίτροπο Περιβάλλοντος Σταύρο Δήμα, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει «αναξιόπιστο το σύστημα που επέλεξε το ΥΠΕΧΩΔΕ».
Ο κ. Καλογιάννης, πάντως, θεωρεί ότι η νέα δυσμενής εξέλιξη είναι αποτέλεσμα «της μεγάλης δυσπιστίας που δημιουργήθηκε στην αρμόδια Επιτροπή του ΟΗΕ» λόγω των χειρισμών από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και την ομάδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου που συνέταξε τις εκθέσεις για τους αέριους ρύπους από το 1995 έως το 2007.
«Η καταδίκη αφορά αποκλειστικά και μόνο τους χειρισμούς του ΥΠΕΧΩΔΕ, μετά τη διακοπή της σύμβασης με την ομάδα αυτή», απαντούν με ανακοίνωσή τους ο υπεύθυνος Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης και η ευρωβουλευτής Αννυ Ποδηματά.
«Η απόφαση της Επιτροπής Συμμόρφωσης της Σύμβασης-Πλαίσιο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, με την οποία η χώρα μας αποκλείεται από τους μηχανισμούς του Πρωτοκόλλου του Κιότο, εκθέτει τη χώρα και είναι δηλωτική της απουσίας πολιτικής βούλησης από μεριάς της κυβέρνησης για τα ζητήματα περιβάλλοντος».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε ότι «η Ελλάδα του κ. Καραμανλή πρέπει να μπεί στο βιβλίο Γκίνες, γιατί είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που αποβάλλεται».
Οι Οικολόγοι Πράσινοι σημειώνουν ότι ο κ. Σουφλιάς είναι ικανός πολιτικός, όχι όμως για τα θέματα που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον: «Συχνά φαίνεται να μην τα κατανοεί πλήρως και να σκέφτεται με όρους της δεκαετίας του 1950 και του 1960» τονίζουν.
Newsroom ΔΟΛ
ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΙΕΘΝΩΣ ΡΕΖΙΛΙ

Ο Στίβεν Χόκινγκ καλεί για μια νέα εποχή διαστημικής εξερεύνησης
Προσκεκλημένος σε εκδήλωση για την 50ή επέτειο της NASA, ο Βρετανός θεωρητικός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ απηύθυνε έκκληση για μια νέα εποχή διαστημικής εξερεύνησης, που θα οδηγήσει σε επιτεύγματα αντίστοιχα με την ανακάλυψη του Νέου Κόσμου από τον Κολόμβο.
«Κατά κάποιο τρόπο, η σημερινή κατάσταση είναι σαν την Ευρώπη πριν από το 1492. Ο κόσμος θα μπορούσε κάλλιστα να είχε υποστηρίξει ότι ήταν πεταμένα λεφτά να στείλουν τον Κολόμβο στο κυνήγι μιας χίμαιρας» δήλωσε ο διάσημος επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο του Τζόρτζταουν στην Ουάσινγκτον.
«Όμως η ανακάλυψη του Νέου Κόσμου οδήγησε σε ριζικές αλλαγές στον Παλαιό Κόσμο. Σκεφτείτε μόνο ότι δεν θα είχαμε Big Mac ή KFC» αστειεύτηκε.
«Η εξάπλωσή μας στο Διάστημα θα φέρει ακόμα μεγαλύτερες αλλαγές. Θα αλλάξει εντελώς το μέλλον του ανθρώπινου είδους και ίσως καθορίσει αν θα έχουμε καν μέλλον [...] Το να πάμε στο Διάστημα δεν θα είναι φθηνό, θα απαιτήσει όμως ένα μικρό μόνο μέρος από τους πόρους όλου του κόσμου» πρόσθεσε ο 66χρονος καθηγητής.
Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το διαστημικό πρόγραμμα που οραματίζεται ο Χόκινγκ περιλαμβάνει την κατασκευή βάσης στη Σελήνη εντός 30 ετών, καθώς και την ανάπτυξη ενός συστήματος προώθησης που θα επιτρέψει αποστολές εκτός του Ηλιακού Συστήματος σε 200 με 300 χρόνια.
Ο Βρετανός φυσικός, διάσημος για το έργο του στην κοσμολογία, τις μαύρες τρύπες και την κβαντική βαρύτητα, πάσχει από πλάγια μυατροφική σκλήρυνση, μια εκφυλιστική πάθηση των κινητικών νευρώνων, από την ηλικία των 20 ετών. Ζει σήμερα καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο και μπορεί να μιλά μόνο με τη βοήθεια ενός συνθεσάιζερ φωνής.
Παρά την αναπηρία του, ο Χόκινγκ έζησε πέρυσι την εμπειρία της μηδενικής βαρύτητας πετώντας με ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο από το ακρωτήριο Κανάβεραλ.
Στο κοντινό μέλλον ελπίζει να γίνει ένας από τους πρώτους επιβάτες της Virgin Galactic, η οποία σχεδιάζει να ξεκινήσει τουριστικές υποτροχιακές πτήσεις το 2009.
Newsroom ΔΟΛ

Χάκερ χτύπησαν το προεδρικό μέγαρο της Νοτίου Κορέας
Σεούλ
Ο Γαλάζιος Οίκος, η προεδρική κατοικία της Νοτίου Κορέας, δέχτηκε επίθεση από ξένους χάκερ που κατάφεραν να υποκλέψουν εμπιστευτικές πληροφορίες, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Τρίτη.
Το περιστατικό ήρθε στο φως λίγο καιρό μετά την αποκάλυψη ότι άγνωστοι χάκερ κατάφεραν να υποκλέψουν προσωπικά στοιχεία 11 εκατ. πελατών του Auction, της μεγαλύτερης επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου της χώρας.
Η κυβερνοπίθεση στον Γαλάζιο Οίκο έγινε αντιληπτή δύο εβδομάδες αφότου συνέβη στη διάρκεια ελέγχου των συστημάτων ασφάλειας στις αρχές Μαρτίου, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Οι χάκερ επιχείρησαν να επιτεθούν ξανά το Σάββατο, δεν κατάφεραν όμως να περάσουν από το πύρινο τείχος (firewall) του συστήματος.
Για το περιστατικό ενοχοποιείται ένας αξιωματούχος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας του τέως προέδρου Ρο Μου-Χιούν. Το online σύστημα του προεδρικού μεγάρου δεν λειτουργούσε όταν ο νέος πρόεδρος Λι Μιούνγκ-Μπακ ανέλαβε καθήκοντα στις 25 Φεβρουαρίου και χρειάστηκε δέκα ημέρες για να αποκατασταθεί.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Χανκούκ, οι χάκερ πιστεύεται ότι έδρασαν από την Κίνα ή τη Βόρειο Κορέα.
Newsroom ΔΟΛ

Ερευνητικό σταθμό στην ηπειρωτική Ανταρκτική σχεδιάζει η Κίνα
Πεκίνο
Η Κίνα θα ξεκινήσει το Νοέμβριο την κατασκευή ερευνητικού σταθμού στο υψηλότερο σημείο της Ανταρκτικής, μετέδωσαν τα κινεζικά μέσα. Θα είναι η τρίτη βάση της χώρας στην παγωμένη ήπειρο.
Ο Σουν Μπο, επικεφαλής της κινεζικής αποστολής στην Ανταρκτική, δήλωσε στο επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα ότι ο νέος σταθμός θα ανεγερθεί στον Θόλο Α, μια περιοχή που βρίσκεται σε υψόμετρο 4.093 μέτρων.
Το κατώτερο τμήμα του πάγου κάτω από τη θέση του σταθμού πιστεύεται ότι έχει ηλικία 1,2 εκατ. ετών και θα μπορούσε να δώσει πολύτιμα στοιχεία για το κλίμα της Γης στο μακρινό παρελθόν, αναμεταδίδει το Reuters.
Η κατασκευή του νέου σταθμού θα ξεκινήσει το Νοέμβριο και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο.
Newsroom ΔΟΛ

Ένα δυαδικό σύστημα μαύρων οπών στο μακρινό κβάζαρ OJ 287, έχει δείξει κάποια αγάπη στη φυσική του Αϊνστάιν. Μια κεντρική μαύρη τρύπα, με μάζα ίση με 18 δισεκατομμύρια φορές αυτής του ήλιου, στρέφεται γύρω από μια μικρότερη, και η αλληλεπίδραση του συστήματος με τα περίχωρά του παράγει αλλαγές της φωτεινότητας. Επιτρέπει έτσι στους αστρονόμους να μελετήσουν την εξέλιξη της τροχιάς της μεγαλύτερης μαύρης τρύπας.
Αυτή η εξέλιξη κυριαρχείται από μία από τις πιο παράξενες προβλέψεις της γενικής θεωρίας της σχετικότητας: την εκπομπή των κυμάτων βαρύτητας.
Οι αστρονόμοι πιστεύουν ότι οι πολύ βαριές μαύρες τρύπες κρύβονται στα κέντρα των περισσότερων γαλαξιών αλλά, όπως στην περίπτωση του Γαλαξία μας, παραμένουν συχνά 'σιωπηλές' και είναι δύσκολο να τις ανιχνεύσουμε. Σε άλλες περιπτώσεις όπου οι μαύρες τρύπες περιβάλλονται από έναν δίσκο με το υλικό που τελικά θα πέσει μέσα σε αυτές (δίσκοι συσσώρευσης), το υλικό που πέφτει θερμαίνεται και εκπέμπει τεράστιες ποσότητες ακτινοβολίας: τότε ο ενεργός πυρήνας ενός γαλαξία μπορεί να εμφανιστεί σαν κβάζαρ.
Ένα τέτοιο κβάζαρ είναι το OJ 287, η κεντρική περιοχή ενός γαλαξία κάπου 3,5 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά στον αστερισμό του Καρκίνου. Αυτό το αντικείμενο έχει την εξής ιδιαιτερότητα: εκπέμπει σχεδόν περιοδικούς παλμούς ενέργειας κάθε δώδεκα χρόνια, με δύο έντονα ξεσπάσματα στο διάστημα αυτό. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nature επιβεβαιώνει τη μία από τις πιθανές ερμηνείες για αυτήν την συμπεριφορά: αυτό το κβάζαρ τροφοδοτείται από ένα δυαδικό σύστημα μαύρων οπών.
Η πολύ βαριά μαύρη τρύπα περιβάλλεται από έναν δίσκο συσσώρευσης, την κλασσική εικόνα ενός κβάζαρ, αλλά μια δεύτερη, πολύ πιο ελαφριά μαύρη τρύπα στρέφεται γύρω από την βαριά μαύρη τρύπα και εκλύουν απότομα υλικό στο δίσκο προσαύξησης, δύο φορές σε κάθε περίοδο: το γεγονός αυτό παράγει τους σχεδόν περιοδικούς παλμούς.
Η ερευνητική ομάδα, που καθοδηγείται από το Mauri Valtonen του πανεπιστημίου του Turku στην Φινλανδία, έχει αναλύσει τη συμπεριφορά αυτού του συστήματος. Ο τρόπος που η φωτεινότητα αλλάζει κατά τη διάρκεια πολλών ετών, τους βοήθησε να σχεδιάσουν την τροχιά της μικρής μαύρης τρύπας και αυτό εν συνεχεία τους έκανε να μετρήσουν με ακρίβεια τη μάζα της μεγάλης μαύρης τρύπας: 18 δισεκατομμύρια ηλιακές μάζες. Έχουν επίσης παρακολουθήσει την εξέλιξη της τροχιάς και έλεγξαν ότι το μέγεθος και ο προσανατολισμός της αλλάζουν σε πλήρη αναλογία με τις προβλέψεις της γενικής θεωρίας της σχετικότητας.
Οι προηγούμενες δοκιμές της γενικής θεωρίας της σχετικότητας του Αϊνστάιν έχουν πραγματοποιηθεί σε ασθενή πεδία βαρύτητας, αλλά η μελέτη αυτή παρουσιάζει σαφώς ένα παράδειγμα που φτιάχνει κύματα βαρύτητας, μια από τις πιο εξωτικές προβλέψεις της θεωρίας του Αϊνστάιν. Είναι εντυπωσιακό, ότι η τροχιά του δυαδικού συστήματος 'στενεύει' (ελαττώνεται η ακτίνα της) και εξελίσσεται με έναν τρόπο που μπορεί να εξηγηθεί μόνο εάν χάνει τεράστιες ποσότητες ενέργειας υπό μορφή ακτινοβολίας βαρύτητας.
Οι παρατηρήσεις που οδηγούν σε αυτήν την ανακάλυψη έχουν γίνει χάρις στην κοινή συνεργασία διάφορων παρατηρητήριων στην Ιαπωνία, την Κίνα, την Τουρκία, την Ελλάδα, τη Φινλανδία, την Πολωνία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ισπανία. Περισσότεροι από 25 αστρονόμοι από 10 χώρες συμμετείχαν στην εκστρατεία.
Δύο σημεία αξίζουν μια ειδική αναφορά: κατ' αρχάς, ότι όλα τα τηλεσκόπια που εμπλέκονται θεωρούνται "μικρού" ανοίγματος (μόνο δύο από αυτά ήταν διαμέτρου κοντά στα 2,5 μέτρα), και δεύτερον, ότι αρκετοί βασικοί συμμετέχοντες ήταν ερασιτέχνες αστρονόμοι που δουλεύουν με τα τηλεσκόπιά τους.
Το παρατηρητήριο Alto Calar συμμετείχε στις παρατηρητικές εκστρατείες με το τηλεσκόπιο των 2,2 μέτρων του, εξοπλισμένο με το όργανο CAFOS, για να εκτελέσει τις φωτομετρικές και πολωσιμετρικές παρατηρήσεις. Τα πολωσιμετρικά στοιχεία ήταν κρίσιμα γιατί μπορούν να επιβεβαιώσουν τα συμπεράσματα της μελέτης.
Το μοντέλο της δυαδικής μαύρης τρύπας που αναπτύχθηκε από τον Valtonen και τους συνεργάτες του προβλέπει ένα νέο ξέσπασμα ακτινοβολίας του κβάζαρ OJ 287 το 2016. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πολλά τηλεσκόπια θα κοιτάξουν στη μεριά του Καρκίνου γύρω από τις προβλεφθείσες ημερομηνίες εκείνης της χρονιάς.
ΠΗΓΗ http://www.physics4u.gr/news/2008/scnews3304.html

Τo πιθανότερο είναι να υπάρχει ζωή στο Διάστημα, αλλά σε πρωτόγονη μορφή, είναι το συμπέρασμα του Στίβεν Χόκινγκ, ύστερα από δεκαετίες ενασχόλησης με το Σύμπαν.
Ο διάσημος κοσμολόγος είχε πολλά κέφια στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια της NASA, στο πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσιγκτον.
Στην ομιλία του είπε ότι υπάρχουν τρία ενδεχόμενα σχετικά με την ύπαρξη ζωής πέρα από τη Γη:
1) Δεν υπάρχει ζωή πουθενά αλλού. 2) Υπάρχει ευφυής ζωή, αλλά όταν εξελίσσεται αρκετά ώστε να στείλει σήματα για την ύπαρξή της στο Διάστημα, φτιάχνει και πυρηνικά όπλα. 3) Η πρωτόγονη ζωή στο Σύμπαν είναι διαδεδομένη και η ευφυής ζωή σπάνιο φαινόμενο.
«Προσωπικά, προτιμώ την τρίτη εκδοχή. Αν και πολλοί λένε πως η γήινη μορφή ζωής απέχει ακόμα πολύ από το να γίνει ευφυής!», είπε ο 66χρονος Βρετανός επιστήμονας, που είναι καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα λόγω σπάνιας μυοσκελετικής νόσου.
Ο Στίβεν Χόκινγκ τάχθηκε κατά των περικοπών στην εξερεύνηση του διαστήματος, λέγοντας πως όποιος δεν θέλει να ξοδεύονται χρήματα γι αυτόν τον σκοπό, θυμίζει εκείνους που αντιτάσσονταν στο ταξίδι του Χριστόφορου Κολόμβου, το 1492.
πηγή:www.ethnos.gr

Προδικαστική διαδικασία κατά της Ελλάδας κινεί η Κομισιόν για το σύστημα ρύπων
Μετά την κόκκινη κάρτα των Ηνωμένων Εθνών για την ελληνική ανεπάρκεια στο σύστημα παρακολούθησης των εκπομπών ρύπων, η Κομισιόν ετοιμάζει προειδοποιητική επιστολή, η οποία αποτελεί το πρώτο βήμα για την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Κοινοτικά στελέχη που επικαλούνται Τα Νέα της Μεγάλης Τετάρτης σημειώνουν ότι η «αξιόπιστη παρακολούθηση των εκπομπών από κάθε χώρα- μέλος επηρεάζει τη συνολική εικόνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Η Ελλάδα παραμένει η μόνη από τις 141 χώρες του Πρωτοκόλλου του Κιότο που δεν έχει πείσει ότι διαθέτει αξιόπιστο σύστημα μέτρησης των ρύπων από τη βιομηχανία.
Το θέμα είχε προκαλέσει κόντρα ανάμεσα στον Γιώργο Σουφλιά και τον επίτροπο Περιβάλλοντος Σταύρο Δήμα, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει «αναξιόπιστο το σύστημα που επέλεξε το ΥΠΕΧΩΔΕ.
Το χρονικό της επιβολής ποινής αποκλεισμού της Ελλάδας από το Κιότο περιγράφουν Τα Νέα: από τις 28 Δεκεμβρίου 2007 οι τεχνικοί σύμβουλοι του ΟΗΕ είχαν επισημάνει βασικά ερωτήματα όσον αφορά την ικανότητα της Ελλάδας να παρέχει αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.
Στις 8 Φεβρουαρίου το εκτελεστικό όργανο του ΟΗΕ ζήτησε τη συμβουλή τεσσάρων ειδικών της Διακυβερνητικής Επιτροπής για τις Κλιματικές Αλλαγές, εκ των οποίων οι δύο είχαν εντοπίσει ήδη προβλήματα στον ελληνικό μηχανισμό καταγραφής εκπομπών.
Στις 4 και 5 Μαρτίου εκλήθη στη Βόννη ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ για να δώσει εξηγήσεις και να προσκομίσει στοιχεία, ενώ λίγες ημέρες αργότερα κοινοποιήθηκε από την Ελλάδα το νέο σύστημα παρακολούθησης αερίων ρύπων, όπου συμμετέχουν 152 ελληνικές επιχειρήσεις.
Ωστόσο, στις 17 Απριλίου η ίδια επιτροπή έκρινε ότι το σύστημα παρακολούθησης δεν συμμορφώνεται με τις δεσμεύσεις του πρωτοκόλλου του Κιότο δείχνοντας στην Ελλάδα την πόρτα της εξόδου από το χρηματιστήριο των ρύπων.
Newsroom ΔΟΛ

Η Microsoft παρουσιάζει διαδικτυακή υπηρεσία για διασύνδεση συσκευών

Ρέντμοντ, Ουάσινγκτον
Μια διαδικτυακή υπηρεσία που συγκεντρώνει και συγχρονίζει φωτογραφίες, έγγραφα και άλλα αρχεία από διαφορετικές συσκευές του χρήστη, όπως PC και κινητά τηλέφωνα, παρουσιάστηκε την Τετάρτη από τη Microsoft σε δοκιμαστική μορφή.
H υπηρεσία Live Mesh («ζωντανό πλέγμα») συγχρονίζει τα αρχεία έτσι ώστε αν κάποιο από αυτά τροποποιηθεί οι αλλαγές θα περάσουν αυτόματα στα αντίγραφα που διατηρούνται σε άλλες συσκευές.
Για παράδειγμα, ο συγχρονισμός αυτός θα επέτρεπε σε μια ψηφιακή κορνίζα στο σπίτι να προβάλλει αυτόματα μια εικόνα που τραβήχτηκε από το κινητό λίγη ώρα νωρίτερα.
Η υπηρεσία θα διευκολύνει επίσης τη συνεργασία μεταξύ συναδέλφων συγχρονίζοντας τα κοινόχρηστα αρχεία τους μεταξύ διαφορετικών υπολογιστών.
Όπως αναφέρει το Reuters, η υπηρεσία είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε 10.000 Αμερικανούς χρήστες πρόθυμους να τη δοκιμάσουν και λειτουργεί μόνο στα Windows. Αργότερα πάντως θα επεκταθεί σε κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές Mac και άλλες συσκευές που συνδέονται στο Διαδίκτυο.
Το πρόγραμμα είναι το πνευματικό τέκνο του Ράι Όζι, ο οποίος αντικατέστηκε τον Μπιλ Γκέιτς ως υπεύθυνος αρχιτεκτονικής λογισμικού στη Microsoft.
Το Live Mesh θεωρείται υπηρεσία-κλειδί στη νέα στρατηγική της εταιρείας, η οποία εστιάζεται σε υπηρεσίες που τρέχουν στους διακομιστές της εταιρείας, αντί στους υπολογιστές των χρηστών -μια τακτική που οι εταιρείες τεχνολογίας αποκαλούν «υπολογιστικό νέφος» (cloud computing).
Newsroom ΔΟΛ