- Γιατί αφού υπάρχει τόση ενέργεια στο σύμπαν υπάρχει τόση δυστυχία? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Διαβάζω για πανίσχυρες ενέργειες που ο καθένας μπορεί να αντλήσει από την πηγή για να γίνει καλύτερος, για Δασκάλους, για Αδελφότητες, για Μύστες, masters και γω δεν ξέρω τι άλλο αλλά παράλληλα βλέπω μια ανείπωτη δυστυχία. Παιδιά να πεθαίνουν από πείνα, από AIDS, να διαμελίζονται σε αναίτιους πολέμους, ανθρώπους να διώκονται άγρια από τις εστίες τους, τρελλές κούρσες εξοπλισμών, παιδοφιλία, πορνεία, άγρια εκμετάλλευση ανθρώπων από ανθρώπους.
Και απορώ....
Γιατί όλοι αυτοί οι πεφωτισμένοι δεν στέλνουν λίγη από την ενέργεια στους ισχυρούς των κρατών?
Γιατί δεν μαζεύονται να κάνουν έναν διαλογισμό με σκοπό να στείλουν π.χ. ενέργεια στον Μπους να τον κάνουν καλύτερο άνθρωπο και να σταματήσει να παριστάνει τον καουμπόυ και να δολοφονεί ανθρώπους όπου θεωρεί ότι θίγονται τα συμφέροντά του και των υμετέρων?
Μια απορία θέτω...
Γιατί αυτές οι πανίσχυρες ενέργειες αν υπάρχουν δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σταματήσουν οι σφαγές?
Μπορεί η ερώτηση να κριθεί ως αφελής, αλλά θα εκτιμούσα αφάνταστα μία απάντηση.
Δυστυχώς η σοφία έρχεται όταν δεν την χρειαζόμαστε πια
ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΓΚΑΡΣΙΑ ΜΑΡΚΕΣ
Στην φύση αλλά και στο κάθετί γύρω μας υπάρχει μια αρμονία η οποία μπορεί να διαταραχθεί μόνο από την αλαζονεία του ανθρώπου.
Παρόλα αυτά, αν παραλληλίσουμε τον κόσμο μας με ένα νόμισμα θα δούμε οτι η μια όψη του είναι αυτή που ανέφερες κι εσύ κι εγώ πιο πάνω.
Σίγουρα όμως υπάρχει κι η αντίθετη όψη, η θετική εικόνα αυτού του κόσμου στον οποίον ζούμε.
Πολύ απλά, φίλη μου, δεν γίνεται να μην υπάρχει...
Ίσως η αρνητική πλευρά να είναι πιο έντονη και πιο φανερή από την θετική, αυτό όμως δεν κάνει κάνει την θετική πλευρά αυτού του κόσμου ανύπαρκτη.
Ας το δούμε το θέμα παίρνοντας ως παράδειγμα την καθημερινή μας ζωή.
Πόσες φορές έχουμε πονέσει, έχουμε πληγωθεί κι έχουμε απελπιστεί με διάφορες καταστάσεις που μας έχουν φτάσει (φαινομενικά τουλάχιστον) στα όρια μας?
Πόσες φορές βρήκαμε την δύναμη να συνέλθουμε και να σταθούμε στα πόδια μας παίρνοντας δύναμη κι από απλά πράγματα ενδεχομένως, σε μια ανέλπιστη στιγμή.

In anticipation of my resurrection...
Φυσικά υπάρχει και το θετικό, φυσικά υπάρχει και το καλό. Αλίμονο αν ήταν αλλιώς.
Γιατί όμως όλοι αυτοί οι μεγάλοι Δάσκαλοι ή οι διαλογιζόμενοι δεν μπορούν να κάνουν το εξής απλό.
Να στείλουν την θετική τους ενέργειά σε όλους αυτούς που παίζουν χοντρά παιχνίδια στην σκακιέρα του κόσμου?
Αν ήταν τόσο παντοδύναμη αυτή η ενέργεια που εκλύεται από το σύμπαν δεν θα επηρρέαζε συνειδήσεις, τρόπο σκέψης και κατ' επέκτασιν αποφάσεις έτσι ώστε ο κόσμος μας να ήταν καλύτερος?
Μήπως τίποτε από αυτά δεν υπάρχει και τα δημιουργούμε εμείς για να αισθανόμαστε εμείς καλύτερα, διαλογιζόμενοι ήσυχα και ωραία στο δωμάτιο του σπιτιού μας ευτυχισμένοι για αυτή την ροή που μας αγκάλιασε και για το πόσο καλά νοιώθουμε ενώ γύρω μας ο κόσμος καίγεται?
ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΓΚΑΡΣΙΑ ΜΑΡΚΕΣ
Ή αν όχι σε συγκεκριμένα άτομα στον κόσμο γενικότερα?
quote:
Αν ήταν τόσο παντοδύναμη αυτή η ενέργεια που εκλύεται από το σύμπαν δεν θα επηρρέαζε συνειδήσεις, τρόπο σκέψης και κατ' επέκτασιν αποφάσεις έτσι ώστε ο κόσμος μας να ήταν καλύτερος?
Κι αν αυτό κατά κάποιο τρόπο έχει συμβεί με την διατήρηση της ισορροπίας που ανέφερα στο προηγούμενο μήνυμα μου?
Από την άλλη όμως, φίλη μου, εδώ θα μπορούσε να προκύψει ένα ερώτημα:
Μέχρι ποιό βαθμό θα μπορούσαν οι φωτισμένοι (όπως αναφέρεις) να στείλουν την ενέργεια τους σε άλλα άτομα και κατά πόσο μπορούν να επηρρεάσουν την συνείδηση κάποιου ανθρώπου?

In anticipation of my resurrection...
όπως είπε και ο dying incubus υπάρχουν άνθρωποι που μέσω διαλογισμού, προσευχών κλπ στέλνουν θετική ενέργεια στον κόσμο και να είσαι σίγουρη ότι όλο και κάτι πετυχαίνουν.
μην ξεχνάς όμως ότι ο κόσμος δεν είναι κάτι το γενικό και απρόσωπο. ο κόσμος είμαι εγώ, εσύ, ο φούρναρης της γειτονιάς σου και πάει λέγοντας. ο κόσμος δεν θα αλλάξει ξαφνικά από τη μια στιγμή στην άλλη και ούτε αν γίνει καλός ο Μπους θα σωθεί ο πλανήτης.
η αλλαγή θα πρέπει να γίνει αρχικά σε εμάς. ο καθένας μας πρέπει να πάει ένα βήμα παραπέρα. να αναγνωρίσει την δύναμη της θετικής σκέψης, να την ενσωματώσει στη ζωή του και να την γνωρίσει στον άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα του.
έτσι σιγά σιγά, βελτιώνοντας την ποιότητα μας σαν όντα, αλλάζοντας εγώ, εσύ και ο φούρναρης έτσι θα βελτιωθεί και ο κόσμος.
ίσως αυτό να σου φαίνεται μακρόπνοο και αδύνατο. εχε όμως υπομονή!!! ο κόσμος θα βελτιωθεί από τον κόσμο. μην περιμένεις ένα μαγικό χέρι να έρθει να φτιάξει τα πράγματα. να ξέρεις πως η εξέλιξη του είδους μας έχει μια πορεία και μέρος της πορείας είμαστε και εμείς.
θα σου πρότεινα να γνωρίσεις καλύτερα τον χώρο τον ενεργειακό, διαλογισμό, εναλλακτικές θεραπείες, προσευχή κλπ. να ανοιχτείς στην θετική ενέργεια και σκέψη και να την κάνεις τρόπο ζωής. καθώς θα βλέπεις τις αλλαγές που θα γίνονται στην καθημερινότητά σου, τις θετικές συγκυρίες και τα όλο καλήτερα άτομα που θα σε πλησιάζουν, τότε θα καταλάβεις τι εννοώ λέγοντας πως αλλάζοντας εμείς θα αλλάξει και ο κόσμος. το θετικό αποτέλεσμα ίσως εμείς να προλάβουμε να το βιώσουμε μόνο σε πιο πρωσοπικό επίπεδο (μην περιμένεις να σταματήσουν με μιας οι πόλεμοι) αλλά να είσαι σίγουρη ότι αν μαζί με εμάς εξελιχθούν οι φίλοι μας και κύρίως τα παιδιά μας τότε ίσως τα εγγόνια μας να μεγαλώσουν σε ένα πιο ήρεμο κόσμο, και τα δισέγγονά μας σε ακόμα καλύτερο και κάποια μέρα ο κόσμος θα έχει αλλάξει.
quote:
Διαβάζω για πανίσχυρες ενέργειες που ο καθένας μπορεί να αντλήσει από την πηγή για να γίνει καλύτερος, για Δασκάλους, για Αδελφότητες, για Μύστες, masters και γω δεν ξέρω τι άλλο αλλά παράλληλα βλέπω μια ανείπωτη δυστυχία. Παιδιά να πεθαίνουν από πείνα, από AIDS, να διαμελίζονται σε αναίτιους πολέμους, ανθρώπους να διώκονται άγρια από τις εστίες τους, τρελλές κούρσες εξοπλισμών, παιδοφιλία, πορνεία, άγρια εκμετάλλευση ανθρώπων από ανθρώπους.
Και απορώ....
Γιατί όλοι αυτοί οι πεφωτισμένοι δεν στέλνουν λίγη από την ενέργεια στους ισχυρούς των κρατών?
Εγω αλλαζω το ερωτημα και λεω γιατι ο παντοδυναμος Θεος δεν στελνει λιγο απο την ενεργεια του στους ισχυρους των κρατων?Μηπως δεν ειναι παναγαθος η μηπως δεν υπαρχει?
για ποιον θεό ακριβώς μας λές;
πρωσοπικά μιλώντας πιστεύω στην παγκόσμια ενέργεια, στις οντότητες άλλων συχνοτήτων που πολλές φορές μας βοηθάνε όταν τις επικαλούμαστε και γενικά στην πρωσοπική πορεία που πρέπει να διαγράψει ο καθένας μας. μέσα σ' όλα αυτά κυρίαρχο ρόλο παίζει η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΩΝ!!!!
ο καλός θεούλης (αν θες να μιλήσουμε για θεούληδες) μας έδωσε το χάρισμα της επιλογής. εμείς ορίζουμε το διάβα μας μέσω των πράξεών μας. αν θα διαλογιστώ, που και ποια δύναμη θα επικαλεστώ είναι κάτι που θα διαλέξω εγώ. αν θα θελήσω να βρίσω τη μοίρα μου, να κλαίγομαι για τον άδικο κόσμο και την άτιμη κενωνία, εγώ θα διαλέξω να το κάνω. αν πάλι θελήσω να προσφέρω κάτι σε αυτό που λέμε ανάπτυξη και γενικό καλό, πάλι εγώ θα το διαλέξω.
διαλιέχτε και πάρτε που λένε και στα πανηγύρια
Η ερώτησή μου μπορεί να χαρακτηρισθεί αφελής, εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω ότι είναι, αλλά σε καμία περίπτωση ειρωνική ή κακόβουλη.
Δεν μπορώ να απαγορεύσω σε κανέναν την ελεύθερη έκφραση, απλά δεν θα ήθελα η προσωπική μου απορία να χρησιμοποιηθεί ως όχημα για αντιπαραθέσεις, ειρωνίες ή αστεϊσμούς και να χαθεί η ουσία.
Η προσωπική μου θέση, είναι πως σε μία συζήτηση, οι συνομιλητές μπορούν να διαφωνούν και να αντιπαρατίθονται αλλά πάντα με σεβασμό και αξιοπρέπεια χάριν του γόνιμου διαλόγου.
ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΓΚΑΡΣΙΑ ΜΑΡΚΕΣ
ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ. .
ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ
ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΟΙ ΘΕΤΙΚΕΣ.