- Περί εξουσίας:ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ADMIN (ΟΧΙ ΣΕ FORUM) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
τοσο πολυ, τη ζωη και το μυαλο σας!!
Το απλο το μετατρεπετε σε περιπλοκο, πολυπλοκο, δυσκολονοητο!
Αν δεν σας αρεσει βρε παιδια, εχετε λυσεις.
Θα αναφερω 3:
Ή απομονωθειτε, κλειστητε σε 4 ντουβαρια για να μην πληγωνεστε...
(αφου αδυνατειτε να κατανοησετε την πραγματικοτητα-πρακτικοτητα)
Ή βγειτε να διαδηλωσετε...
(αφου θελετε να αντιδρασετε)
Ή μπορειτε να ασχοληθειτε και με την Πολιτικη για να διορθωσετε
τα κακως εννοουμενα.
quote:
"συναισθηματική" δύναμη (θρησκεία), "νοητική" δύναμη (χρήμα, επιστήμη).
Απο αυτη τη φραση, προσωπικα, δεν μπορω να βγαλω νοημα!!!
Εχω ξαναπει... οσο μεγαλωνω...μαθαινω!!!
Μην μπερδευετε τ΄αυγα με τα καλαθια βρε παιδια...
Φιλικα, Angi
quote:
Μπορεί να είναι "σωματική" δύναμη (όπλα), "συναισθηματική" δύναμη (θρησκεία), "νοητική" δύναμη (χρήμα, επιστήμη).
Γεια σου angi
Ο force δίνει όλο το φάσμα στο οποίο μπορεί να εκδηλωθεί η δύναμη.Μικροκοσμικά αν το δείς αναφέρεται στα τρια κύρια κέντρα του ανθρώπου και πως αυτη εκδηλώνεται μεσα και πάνω σε αυτα.Εγω αυτό τουλαχιστον καταλαβα.Τι ακριβώς όμως δεν καταλαβαίνεις εσυ;
quote:
Το απλο το μετατρεπετε σε περιπλοκο, πολυπλοκο, δυσκολονοητο!
Αν δεν σας αρεσει βρε παιδια, εχετε λυσεις.
Θα αναφερω 3:
Ή απομονωθειτε, κλειστητε σε 4 ντουβαρια για να μην πληγωνεστε...
(αφου αδυνατειτε να κατανοησετε την πραγματικοτητα-πρακτικοτητα)
Ή βγειτε να διαδηλωσετε...
(αφου θελετε να αντιδρασετε)
Ή μπορειτε να ασχοληθειτε και με την Πολιτικη για να διορθωσετε
τα κακως εννοουμενα.
Η τεταρη λύση είναι να το ψάξουμε λίγο angi.Kαι σε αυτό το τόπικ γίνεται με τον πιο αξιόλογο τρόπο.Άλλωστε η σκέψη και ο προβληματισμός είναι χαρακτηριστικό του ανθρώπινου όντος.

Edited by - TheChosenNone on 13/01/2006 15:36:09
quote:
Προς Lorenzo
Σε γενικές γραμμές άναλύεις εκτεταμένα την θέση του εξουσιαζόμενου (21 σειρές) και την θέση του εξουσιαστή (που είναι και το ζητούμενο στο αρχικό ερώτημα σε 2 σειρές) Παρατηρώ επίσης ότι και στις δύο περιπτώσεις μιλάς σε τρίτο πρόσωπο και μάλλον απαξιωτικά διότι αναφέρεσαι πιθανόν περιπτωσιολογικά (σε συγκεκριμένο γεγονός)
Η πρόθεση μου όπως πολύ καλά κατάλαβε ο durden alie (και ίσως δεν κατέστησα αρκετά σαφές) ήταν κοιτώντας στον καθρέφτη να μας πεις και εσύ και όλοι τι θα έκανες ό ίδιος.
Ναι κατάλαβα τι εννοείς περί "εαυτού" αλλά σε παρακαλώ εξήγησέ μου τι θα κάνει ο εαυτός σου αν κάποια μέρα (υποθετικό είναι το ερώτημα )
κρατάς την χατζάρα στο χέρι σου. Θεωρείς σωστό να αφανίσεις κάποιον έστω για το υποκειμενικώς εννοούμενο καλό όλων??
ΑγαπητΕ geox,
Είμαι σε θέση ισχύος και κρατάω την χατζάρα στο χέρι μου όπως γράφεις και επομένως δεν υποθέτω..
Η Διοίκηση φίλε είναι πολύ πιο βαρύ φορτίο όταν την ασκείς από όσο φαντάζεσαι, υποθέτεις ή νομίζεις κρίνοντας την ως παρατηρητής και επομένως εκ του ασφαλούς. { Δεν απευθύνομαι προσωπικά βέβαια!}..
Πρόσεξε τις μεγαλόστομες {ανέξοδες ως ανεύθυνες} δηλώσεις των ηγετών των κομμάτων που δεν έχουν καμιά ελπίδα διαχείρισης της εξουσίας..
Στο στρατό υπηρέτησα ως έφεδρος αξ/κος και ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα σε αυτήν την θέση και μάλιστα να την «σπουδάσω»..
Φαντάσου τώρα ένα μέλος του «Ρήγα Φεραίου», έναν πρώην επαναστάτη φοιτητή, ξαφνικά αξιωματικό της Χούντας και μάλιστα λίγο πριν ξεψυχήσει..
Όταν λοιπόν ανέλαβα καθήκοντα με όλο αυτό το επαναστατικό background, δεν άργησα πολύ να γίνω «φανταροπατέρας»
Η γυμναστική για μένα ήταν είναι και θα είναι τρόπος ζωής..
Θεώρησα λοιπόν ότι οι περισσότεροι λειτουργούν σαν εμένα και οι άλλοι καλό θα ήταν να δοκιμάσουν ..
Έτσι από την πρώτη μέρα που πήγα στο στρατόπεδο κάθε πρωί πριν την αναφορά τους έβαζα και κάναμε γυμναστική {λίγη σουηδική λίγο τρέξιμο}..
Στο λόχο υπηρετούσε κι ένας φαντάρος που ήταν γείτονας και παιδικός μου φίλος.
Μου έκανε εντύπωση ο τρόπος συμπεριφοράς του μέσα στο στρατόπεδο αλλά σκέφτηκα ότι δεν ήθελε να δώσει δικαιώματα στους υπολοίπους για σχόλια.. Όταν όμως έτυχε να συναντηθούμε εκτός στρατοπέδου πάλι τα ίδια.. Επιφυλακτικός, τυπικός, και το χειρότερο διέκρινα στο βλέμμα του κάτι σαν.. φόβο, αποδοκιμασία, απογοήτευση.. κάτι τέλος πάντων μ’ όλα αυτά.. Ένοιωσα πολύ άβολα και τον ρώτησα τι συμβαίνει? Χρειάστηκε να τον πιέσω πολύ να μου πει.. και τότε ξεσπάθωσε κι έβγαλε από μέσα του έναν άλλο άνθρωπο που έμεινα άναυδος όση ώρα μιλούσε..
Ο λόγος.. χμ.. η πρωινή γυμναστική την οποία μετέφρασε/αν ως πρωινό καψόνι!!! Πρόσεξε ποια ήταν η πρόθεση και ποια η μετάφραση?
Και ποια η δική μου μετάφραση εξ αιτίας της δικής τους μετάφρασης?
Άλλο παράδειγμα πιο πρόσφατο. Συνάδελφος με τρία παιδιά με γυναίκα τετραπληγική, μπαίνει στην τάξη να διδάξει - σε εφήβους με ότι αυτό συνεπάγεται – και συχνά πυκνά χμμ.. τρελαίνετε.. Τι κάνεις? Σκέψου!!! Στην απόφαση που καλείσαι να πάρεις πόσα πράγματα θα πρέπει να συνεκτιμήσεις ?
Από τη μια πλευρά την θέση αυτού του δυστυχισμένου ανθρώπου κι απ’ την άλλη όλες αυτές τις ευαίσθητες ψυχούλες που εσύ θα διαπλάσεις!!!
Φίλε τίποτε δεν είναι ό,τι κι όπως φαίνεται!!!
Μεταξύ των δύο καταστάσεων εξουσιαστή κι εξουσιαζόμενου προτιμώ την αυτογνωσία που οδηγεί στην ευθυκρισία ώστε να φτάσεις στην αυτοδιάθεση αυτοδιοίκηση στην καλώς εννοούμενη βέβαια αναρχία!!!
Θα μου πεις ότι είναι στην σφαίρα του ιδεατού και της ουτοπίας, αλλά μήπως κι όλα τα Ιδανικά δεν είναι το ίδιο???!!
"I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand."
--Confucius
Καλο θα ήταν και χρήσιμο να μας αναλύσεις ολοκληρωμένα την άποψή σου στα ερωτήματα του θέματος πριν προχωρήσεις σε σχολιασμό των απόψεων των υπολοίπων
quote:
Δεν μπορω να καταλαβω, γιατι αρεσκεστε στο να δυσκολευετε
τοσο πολυ, τη ζωη και το μυαλο σας
Αυτό που σου φαίνεται δύσκολο μπορεί για άλλους να είναι το φυσιολογικό. Για να μην κρίνουμε εξ ιδίων τ'αλλότρια
quote:
Μην μπερδευετε τ΄αυγα με τα καλαθια βρε παιδια...
Η σωστή έκφραση είναι "Χάσατε τα αυγά και τα Πασχάλια" τα δε Πασχάλια δεν έχουν σχέση με τα καλάθια.
Μπέρδεμα εκ βιασύνης i assume
quote:
Πιστέυεις ότι σήμερα σ΄ όλες τις κοινωνικές δομές η ιεραρχία είναι διαπραγματεύσιμη
Νομίζω θα συμφωνήσεις ότι έχει μια δυναμική που εξαρτάται σε ικανό βαθμό απο ειδικό βάρος των μονάδων που την συνιστούν. Δεν είναι διαπραγματεύσιμη σε όλες τις δομές κάτι που αποτελεί και πρωταρχικό στόχο των ολοκληρωτικών μορφών εξουσίας.
quote:
Το συλλογικό κριτήριο αποτελείται απο πολλά ατομικά
Συμφωνώ και συμπληρώνω ότι εξίσου έχει αμβλυνθεί , πρώτιστα ίσως το ατομικό.
Στην περιοχη μου, χρησιμοποιουμε και τις δυο εκφρασεις.
Καθε μια, για διαφορετικο λογο.
Ryche
Θα σου απαντησω μεσω e-mail.
quote:
Αν είναι όμως αλαζόνας ανίκανος ή ακατάλληλος ουτε θα καταλάβει ούτε θα αισθανθεί τίποτα πέρα απο την πρόσκαιρη αυτοικανοποίηση (το "συμφέρον" είναι μια μεγάλη παράλληλη ιστορία την οποία δεν θίγω κι εγώ προς το παρόν).
Και τι πρέπει να γίνει τότε ?
Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί τέτοιοι άνθρωποι που είναι εξεραιτικά επιβλαβέστατοι σε όλο το κοινωνικό σύνολο. Αργά ή γρήγορα αποκαλύπτωνται και είναι καθήκον της ίδιας της κοινωνίας άν λειτουργεί σωστά να τους απομονώσει.
quote:
Εσύ πως στέκεσαι απέναντι σε τέτοιους ανθρώπους?
Πως αντιδράς?
Προσπαθώ όσο μπορώ να τους αποφεύγω ... και εάν καταφέρω να τους πληρώσω και με το ίδιο νόμισμα.
http://www.seasite.niu.edu/Indonesian/Indonesian_Elections/Indo-pemilu99/21.jpg
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ
Σε ευχαριστώ ιδιαίτερα που καταθέτεις εμπειρίες απο την ζωή σου.
Με την ευκαιρία του παραδείγματος του στρατού θα ήθελα να αναφέρω πως ένας απο τους ανθρώπους πρότυπα στη ζωή μου ήταν ο Διοικητής της μονάδας στην οποία υπηρέτησα. Επρόκειτο γαι ένα σπάνιο είδος ανθρώπου που συνδύαζε εργατικότητα, ανιδιοτέλεια, υπευθυνότητα, συνείδηση της θέσης του , εξαιρετικό αίσθημα δικαίου και ισονομίας. Ενώ ήταν εξαιρετικά αυστηρός (δεν θα αναλύσω αλλά δεν υπήρχε ατομική τιμωρία) στα παραπτώματα (για όποιον υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις καταλαβαίνει πως μεταφράζεται αυτό) ακόμη και οι τιμωρημένοι έπιναν νερό στο όνομά του. Αισθάνομαι τυχερός διότι "κοντά" του ανακάλυψα ότι όι δυνάμεις μου και οι αντοχές μου (ψυχολογικές και σωματικές) δεν έχουν τα όρια που πίστευα.
Θέλω να πω πως αυτός ο χαρισματικός ηγέτης είχε τον τρόπο, την θέληση, την συνεχή εκπαίδευση για να εμπνέει τους υφιστάμενους και την "βάση". Χωρίς να προβάλλεται χωρίς να αφανίζει χωρίς να συνωμοτεί .
Αλήθεια πόσους ανθρώπους με τέτοια χαρακτηριστικά αναγνωρίζετε σε ανάλογες θέσεις "admin"
Συνήθως Lorenzo
(και μη διανοηθείς ότι υπονοώ κάτι για εσένα)
Πολλοί επαναστάτες φοιτητές με το πέρασμα του χρόνου επιβραδύνουν, και αργά αλλά σταθερά στριμώχνονται στις οργανωμένες κυψέλες του συστήματος εξουσίας ως κηφήνες διότι το μέλι είναι γλυκό (και κατά σύμπτωση παχαίνει) Λες και επηρεάζονται απο την εντροπία που τους επιβάλλει η χοντρότερη όλων ...η βασίλισσα
Αλήθεια ιστορικά υπήρξε κανένας χοντρός επαναστάτης?
Μήπως "πρέπει" μεγαλώνοντας να γινόμαστε περισσότερο "αναρχικοί"
Πάντως για να είμαι ειλικρινής αν και δε μου το λες κατάμουτρα δεν σε κόβω να πάίρνεις κεφάλια.
Όσο για την γυμναστική ... καλά έκανες γιατι άν έμπαιναν οι Τούρκοι καμμιά φορά τουλάχιστον ΄θα είχαν μια ευκαιρία να γλιτώσουν τρέχοντας![]()
να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα
(με την προυπόθεση ότι υπάρχει και κάποιος προιστάμενος σου)
Αν αντιληφθέις ότι ο προισταμενός σου φέρεται άτιμα (λέω άτιμα γιατί είναι λιγότερο υποκειμενικό απο το ΄΄αδικα) σε κάποιον συνάδελφό σου
πως τον ελέγχεις, πως τον επικρίνεις, και εν τέλει πως τον ανέχεσαι?
quote:
Αυτών οι οποίοι συμφωνούν (σαν αντίλαλος) και στρουθοκαμηλίζουν διότι πάσχουν (μεταξύ άλλων) απο συγγενή έλλειψη κριτικής ικανότητας σκέψης αλλά και θάρρους
Συμφωνώ
Για την ολοκληρωμένη αποψη μου τώρα. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με την Οστρια.
Ειδικότερα θεωρώ ότι η εξουσία ΑΝ διακατέχεται από σοφία ξέρει πότε επιβάλλεται να κατεβάσει τον διακόπτη και πρέπει να το κάνει. Αλλιώς είναι ανίκανη και αναξια εμπιστοσύνης.
Αν πριν την προδοσία του Εφιάλτη είχα ανακαλύψει τις προθέσεις του Ναι θα του έπαιρνα ακόμη και το κεφάλι.
Θα φέρω ένα παράδειγμα ποδοσφαιρικό απόφασης κατεβάσματος διακόπτη.
Όταν στον αγώνα Λιβερπουλ Γιουβέντους σκοτώθηκαν άτομα λόγω χουλιγκανισμού των άγγλων φιλάθλων το 85 και όταν αργότερα σπάσανε οι ιδιοι χουλιγκανς τα πάντα στο Λοξεμβούργο η ΊΔΙΑ η Αγγλία απαγόρευσε στις ομάδες της να βγαίνουν Ευρώπη ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΕΠΙΠΟΝΟ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ.
Εκει νομίζω είναι η ειδοποιός διαφορά, όταν η Εξουσία δεν ΠΟΝΑΕΙ όταν κατεβάζει το διακόπτη αλλά το κάνει με ικανοποίηση αισθανόμενη πιο δυνατή ΤΟΤΕ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΘΑΡΕΙ.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Θα ήθελα σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις πως προσδιορίζεις την "σοφία" της εξουσίας.
quote:
Αν πριν την προδοσία του Εφιάλτη είχα ανακαλύψει τις προθέσεις του Ναι θα του έπαιρνα ακόμη και το κεφάλι
πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση διότι
α) Για σκέψου ... αν το είχες προλάβει τι θα λεγες σήμερα αν είχες ένα άσχημο όνειρο
"Δεν μπορούσα να κοιμηθώ ... είχα ένα "αρτέμη μάτσα?""
β) Έχεις δει μια ταινία στο σινεμά με τον τίτλο
"minority report". Αν και είναι αμερικανιά, πραγματεύεται με άριστο τρόπο (έστω χολιγουντιανό) την τιμωρία της πρόθεσης πριν γίνει το έγκλημα. Ακόμα προβληματίζομαι με την σκοπιμότητα της.
γ) Να υποθέσω ότι είσαι και υπέρ της θανατικής ποινής?