- Αντιμέτωποι με τον εαυτό - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
ΜΥΘΗΡΑ
σχολιο 34
...χμ πολυ καλη αυτη η ροη σκεψης ..ισχυρα διδασκαλικη θα ελεγα ..
ναι η εξομοληγηση των λαγνικων επιθυμιων ειναι λυτρωτικη ...ακομη κι αν γινετια σε ενα εικονικο μεσο επικοινωνιας ...
αλλα τι ορισζουμε ως λαγνεια >> ετυμολογικα δυσεξιχνιαστη οχι ξεκαθαρη κι διφορουμενη πολυ διφορουμενη ...
τι ειναι τα λαγνικα συναισθηματα ...δεν ειναι "'καθαρος"" ερωτας ??????η μηπως ειναι κατι αλλο ?????? πιστευω οτι εδω η εννοια λαγνεια ετην σημασια που κατεντησε να εχιε μπορει να συναντηθει με την εννοια των ""ταμπου""καθως πιστευω οτι λαγνεια μπορουμε να νιωσουμε οχι εξαιτιας της τροφης η καποιων κακων εθισμων του σωματος αλλα εξαιτιας της υπαρξης νοητικου συμπλεγματος - υποδομης που τροφοδοτει την ιδεα της ηδονης θελω να πω Χρηστο οτι στο βαθος του κηπου των συναισθηματων υπαρχει η πηγη της νοητικης παραγωγης ,,και εκει πρεπει να αναζητησουμε την αιτιογενεια της λαγνειας ...τα συναισθηματα γεννιουνται απο σκεψεις, νοηματοδοτησεις μιδεοληψιες ...απλα η αφορμη τεης κδηλωσης τους μπορει να ειναι καποιοι διατροφικοι εθισμοι ,, η αφορμη τους ομως οχι η αιτια γενεσης τους .......
εγω απο την μερια μου μπορω να δωσω καποιους ορισμους για ττο πως εννοω τα "ταμπου "που ανεφερα ..αλλα λογω της παρεξηγησης δεν θελω να ειμαι εγω αυτη που θα ανοιξει θεμα νεο ...
αν θες καντο εσυ ...
ΟΙ ΙΔΕΕς ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗς ΖΩΗς...ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕς ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙς ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ...............
Edited by - xristosxatz on 13/07/2014 21:23:29
quote:
Φίλε μου θα σου πω εγω απο τη δική μου πορεία σε αυτό το χώρο που είναι μακρόχρονη , ότι καμία συνήθεια και καμία ενασχόληση , όσο κατώτερη και αηδιαστική κι αν σου φαίνεται , δεν φέυγει ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ.
Μόνο αν το εγώ σου και ο νους σου πεισθεί εν τοις πράγμασι ότι η νεα απασχόληση σου είναι καλύτερη απο την προηγούμενη , μόνο τότε θα απαλαχθείς απο αυτήν
Με τις ροπές του νου σου και τις συνήθειες με τις οποίες εχει συνηθίσει να παίρνει ευχρίστηση εδω και εκατομμύρια χρόνια δεν ξεμπλέκεις έτσι εύκολα όπως νομίζεις .
Ούτε μπορέις να κοροιδέψεις και να ξεγελάσεις το μυαλό σου .
Το μυαλό σου εχει συνηθίσει να αποζητά αυτό που του δίνει ευχαρίστηση.
Και το μυαλό σου δεν έιναι ενα μικρό παιδάκι που θα του κόψεις την σοκολάτα και θα το δεχτεί με λίγα κλάματα και λίγη θλίψη.
Το μυαλό σου πρέπει να το πείσεις ότι η νεα σου ασχολία θα του προσφέρει πολυ μεγαλύτερη ευχαριστηση απο τη παλία .
Και αυτή η νεα ασχολία , ειναι ο διαλογισμός , μέσω του οποίου θα αισθανθείς τέτοιες ηδονές που οι σωματικές απολάυσεις θα σου φαίνονται όπως τα μικρά παιδάκια που παίζουν με τα παιχνιδάκια τους..
Ο λατρεύων τους θεούς λατρεύει τον θεόν
Κάθε υπόσταση προθεσιακά φέρεται μεθεκτικά πρός την ανώτερή της ώστε να καταστεί εντελέστερη
Και βεβαια ολες οι προσεγγισεις ειναι σωστες
Ο διαλογισμος ομως , για οσο δεν κατανοουμε τον εαυτο θα παραμενει μια απλη , και αλλη μια κουφια ενοια
Εμεις ειμαστε που πρεπει να βρουμε τον δρομο για τον διαλογισμο
Τον εαυτό μας δεν μπορουμε να τον κατανόήσουμε με αυτό το σακί απο ύλη που φοράμε .
Πρέπει να αποβάλλουμε αυτο το νεκρικό σάβανο για να αντικρύσουμε την αλήθεια .
Θυμήσου τι έλεγε ο Σωκράτης .
Καθήκον του αληθινού φιλοσόφου είναι να διαχωρίζει στνεχώς την ψυχή απο το σώμα του .
Για να έρθουμε λοιπόν σε επαφή με τη ψυχή μας που είναι ο ανώτερος εαυτός μας πρεπει να βρεθούμε εκτός υλικού σώματος.
Θυμίσου την οδό της αλήθειας του Παρμενιδη με το άρμα της ψυχής που τον οδήγησε πέρα απο τις αιθέριες πύλες της γνώσης , θυμίσου το όραμα του ιεζεκιήλ που πανω σε ένα χρυσό άρμα οδηγήθηκε έμπροσθεν του Θεού.
ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΌς είναι η μόνη διέξοδος για να γνωρίσουμε τον αληθινό εαυτό μας , όλα τα υπόλοιπα είναι φιλολογικές και ανούσιες νοητικές κατασκευές που δεν οδηγούν πουθενά
.
Κάθε υπόσταση προθεσιακά φέρεται μεθεκτικά πρός την ανώτερή της ώστε να καταστεί εντελέστερη
quote:
αλλα τι ορισζουμε ως λαγνεια >> ετυμολογικα δυσεξιχνιαστη οχι ξεκαθαρη κι διφορουμενη πολυ διφορουμενη ...τι ειναι τα λαγνικα συναισθηματα ...δεν ειναι "'καθαρος"" ερωτας ??????η μηπως ειναι κατι αλλο ??????
Τα συναισθηματα της λαγνειας , οπως αλλωστε ισχυει και για ολα τα αλλα , ειναι εκδηλωσεις του εγω που εχουν αντικτυπο στο σωμα
Το καθε ''εγω '' εχει διαφορετικες εκδηλωσεις στο σωμα
Αλλου ειδους εκδηλωση ο θυμος , αλλου η ζηλεια , αλλο η λαγνεια αλλο η τεμπελια
Αισθησεις λαγνικες , μπορει να συνυπαρχουν , με την αναγκη εκτονωσεως της ενεργειας , αγαπης προς τον συντροφο και θελησης να ενωθουμε μαζι του κλπ , μπορει ομως και οχι
Για παραδειγμα ........μπορει κανεις να δει ηλικιωμενους ανθρωπους , που δεν εχουν πια ενεργειες που θα τους ωοθουν να κανουν ερωτα , εχουν ομως , ολη την διαθεση , αλλα που παραμενει αναγκαστικα λογω ελειψης ενεργειας στο επιπεδο του θελω αλλα δεν μπορω
Ενα αλλο παραδειγμα , μπορει να ειναι , η καθε ειδους ''ανωμαλια '', που μπορει ο καθενας μας να εχει στο ''βαλιτσακι του''
Αλλος μπορει να ηδονιζεται με τα εσωρουχα , αλλος με το αρωμα , και βεβωαια ο καταλογος ειναι ανεγκξαντλητος
Σε αυτες τις περιπτωσεις συναντα κανεις καθαρη λαγνεια , που μπορει ξαναλεω να ενεχει σεξουαλικη διεργερση , μπορει ομως και οχι
Αυτο ειναι ενα μερος της φυσης του συναισθηματος ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΥΠΑΡΚΤΟ
Ολα αυτα καθιστουν την λαγνεια , χαρακτηριστικο που πρεπει, να εργαζεται κανεις με αυτην πρωτα απο ολα
Οι ενεργειες εχουν αμεση σχεση με την συνειδητοτητα, ιδιοτητα -ικανοτητα , να μπορει κανεια να ''βλεπει'' , και να διαχωριζει τον εαυτο του απο τα ανεπιθυμητα στοιχεια
την δυναμη του σωματος , και την υγιεια του , αλλα και την υγιεια της ψυχης
Οσο για αυτους , που αντιμετωπιζουν ψυχολογικα προβληματα , ειναι σιγουρο , οτι η αιτια αλλλα και η λυση η μερος της λυσης και αιτιας , βρισκεται στην σεξουαλικοτητα
Edited by - xristosxatz on 13/07/2014 21:57:50
.
quote:
Μας ανέλυσες απόλυτα διεξοδικά το πρόβλημα , δεν μας είπες όμως πως θα το αντιμετωπίσουμε .
.Ο λατρεύων τους θεούς λατρεύει τον θεόν
Αν θα προσεξεις καλυτερα το κειμενο , υπαρχουν πολλες κατευθυνσεις δυνατοτητες , που και εγω αλλωστε χρησιμοποιω
Ετσι πιστεύεις ότι θα ανακαλύψεις τον Εαυτό σου ;;;
Edited by - ΣΕΡΑΠΙΣ on 13/07/2014 22:18:21
quote:
εξαιτιας της υπαρξης νοητικου συμπλεγματος - υποδομης που τροφοδοτει την ιδεα της ηδονης θελω να πω Χρηστο οτι στο βαθος του κηπου των συναισθηματων υπαρχει η πηγη της νοητικης παραγωγης ,,και εκει πρεπει να αναζητησουμε την αιτιογενεια της λαγνειας ...τα συναισθηματα γεννιουνται απο σκεψεις, νοηματοδοτησεις μιδεοληψιες ...απλα η αφορμη τεης κδηλωσης τους μπορει να ειναι καποιοι διατροφικοι εθισμοι ,, η αφορμη τους ομως οχι η αιτια γενεσης τους .......
Και αυτο που λες , ειναι βεβαια , ετσι
Η αρχικη αιτια , βρισκεται , στην νοηση
Εκει ειναι που χρειαζεται η αυτογνωσια
Η γνωση δηλαδη της καθε στιγμης μας
Και δεν πρεπει καθολου να υποτιμουμε τις αισθησεις , διοτι , εκει βρισκεται η διαδικασια μεσα απο την οποια οδηγηθηκαμε στα συγκξεκριμενα αποτελεσματα , μεσα εκει βρισκεται η αιτια ,τα αιτια που δεν μπορουμε να δουμε , αλλα και η δυνατοτητα που εχουμε να αναπτυξουμε συνειδηση
Επισης σημαντικο ειναι , να θυμομαστε ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ
Προσαρμοζουμε δηλαδη , τις ενεργειες μας , στην δικη μας κατανοηση , και οχι στην κατανοηση καποιου αλλου
Αν αυτο που μπορουμε , ειναι , να μην τρωμε κρεας και δην χοιρινο , να χειριστουμε δηλαδη μονο το διατροφικο κομματι ''ολα καλα ειναι ''
θα εχουμε βεβαια και τα αναλογα αποτελεσματα
Το ''δυσκολο επιπονο και μακροπνοο ''κομματι ειναι η κατανοηση του εαυτου
quote:
Φίλε μου , όλο σου το νήμα είναι μια αυτοεξομολόγηση , εκανα αυτό , εκανα εκείνο , δεν εκανα αυτό , γιατί εκανα εκείνο , και συνεχώς πλαταγιαζεις σε ατέρμονες και αδιέξοδες αναλύσεις των πράξεων και των σκέψεων σου .
Ετσι πιστεύεις ότι θα ανακαλύψεις τον Εαυτό σου ;;;
Ποτε δεν ισχυριστηκα οτι εχω ολες τις απαντησεις
Και να τις ειχα ομως , απο την μια , ειναι πολυ λιγος ο χωρος και ο χρονος για να αναφερθω στο ζητημα της αυτογνωσιας και απο την αλλη , η εμπειρια ειναι κατι που δεν μεταφερεται
Αν θα το ψαξεις εχω κανει αναφορες και σκεψεις για αυτογνωσια αλλου
Αν νομιζεις πως μπορεις να συμπληρωσεις πραγματα , ... ''ειμαστε ολοι αυτια''
Αν επισης νομιζεις οτι εχω πει κατι λαθος , και παλι , να σε ακουσουμε
Αρκει η διαθεση σου να ειναι ο επικοδομητκος διαλογος και οχι η ανωφελη και ανουσια διαμαχη
Edited by - xristosxatz on 13/07/2014 22:44:38