- Θρησκευτικές μεταρρυθμίσεις - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Όσο και άν φαίνεται οτι υπάρχει ανεξιθρησκεία δείχνει οτι είναι γραμμένη μόνο στα χαρτιά.
Παρακολουθώντας τις τελευταίες συζητήσεις στο Esoterica γύρω απο τον Χριστιανισμό διαπίστωσα, απο τις έντονες διαμαρτυρίες κατά του Χριστιανισμού πολλών μελών - εκτός απο τις δικές μου καθημερινές εμπειρίες - οτι ο τρόπος εφαρμογής του σήμερα εδώ στην Ελλάδα δέν έχει ανταποκριθεί καθόλου στα δεδομένα της εποχής του. Ανεξιθρησκεία δέν υπάρχει και όποιος Έλληνες σήμερα δέν είναι Χριστιανός περιορίζονται αισθητά οι γνώμες και οι επιλογές μου.
Επειδή προτιμώ τα έργα απο τα λόγια προχωράω στο "δια ταύτα" : Eπειδή να καταργηθεί ο Χριστιανισμός σήμερα απο την Ελλάδα είναι κάτι το εντελώς αδύνατο γιατί έχει διεισδύσει πολύ βαθιά στο αίμα του σημερινού Έλληνα δέν συζητάω κανένα ενδεχόμενο κατάργησης του. Μπορεί όμως να μεταρρυθμιστεί να πραγματοποιήσει δηλαδή κάποιες αλλαγές στα δόγματα και την λειτουργία του ώστε να μή προσβάλλει την προσωπικότητα των ανθρώπων που δέν τον δέχονται.
Ποιά βήματα πιστεύετε οτι πρέπει να γίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση?. Και επειδή η Πολιτεία πάνω σε αυτό το θέμα -και όχι μόνο- συμπεριφέρεται πολύ παχυδερμικά εμείς σάν απλοί πολίτες τί πρέπει να κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή ώστε να απαιτήσουμε απο την Πολιτεία να προχωρήσει στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις?
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ
αν κατσουν να διαβασουν ολα αυτα και μπορεσουν να σχηματισουν γνωμη
για το τι τρεχει με την θρησκεια που λενε οτι πιστευουν αλλα δεν ξερουν βασικα πραγματα π.χ.(οτι συμφωνα με την γεννεση ο ηλιος και η σεληνη φτιαχτικαν την τεταρτη μερα της δημιουργιας οτι ο μονος πλανητης ειναι η γη κα ιτα αστρα ειναι σημεια στο ουρανιο στερεωμα που το ουρανιο στερεωμα εχει σκοπο να διαχωριζει τα πανω νερα απο τα κατω)τοτε δεν θα υπαρξουν και πολυ που θα δεχτουν να γινουν χρ.
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:
Μπορεί όμως να μεταρρυθμιστεί να πραγματοποιήσει δηλαδή κάποιες αλλαγές στα δόγματα και την λειτουργία του ώστε να μή προσβάλλει την προσωπικότητα των ανθρώπων που δέν τον δέχονται.
Ποιά βήματα πιστεύετε οτι πρέπει να γίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση?. Και επειδή η Πολιτεία πάνω σε αυτό το θέμα -και όχι μόνο- συμπεριφέρεται πολύ παχυδερμικά εμείς σάν απλοί πολίτες τί πρέπει να κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή ώστε να απαιτήσουμε απο την Πολιτεία να προχωρήσει στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις?
Krisnna, κανένα βήμα.
Γιατί να μεταρρυθμιστεί κάτι το οποίο στηρίζεται σε ένα ψέμα?
Για να συνεχίσουμε να ζούμε σε ένα ψέμα πιο καλοφτιαγμένο?

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
Γνώμη μου είναι να γίνεται με την ενηλικίωση στα 18 αλλά άντε να καταφέρεις σήμερα να περάσεις τέτοια τροποποίηση φαντάζει απίθανο!!
Φίλε Dying_Incubus έχω ξαναπεί οτι όσο και να στηρίζεται ο Χριστιανισμός στο ΨΕΜΑ έχει διεισδύσει πολύ βαθιά σε κάθε τομέα του κράτους που ζούμε και είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε μαζί. Είναι αδύνατο να καταργηθεί στο σημείο που έχουμε φτάσει και το ερώτημα είναι τί θα έπρεπε να γίνει ώστε ο Χριστιανισμός να μήν είναι αιτία να αισθάνονται καταπιεσμένοι απο αυτόν και τα όργανα του όσοι/ες δέν τον δέχονται και τον απορρίπτουν.
ΒΑΚΩΝ
quote:
Είναι αδύνατο να καταργηθεί στο σημείο που έχουμε φτάσει και το ερώτημα είναι τί θα έπρεπε να γίνει ώστε ο Χριστιανισμός να μήν είναι αιτία να αισθάνονται καταπιεσμένοι απο αυτόν και τα όργανα του όσοι/ες δέν τον δέχονται και τον απορρίπτουν.
Η λύση θα ήταν η Εκκλησία να κοίταζε τη δουλειά της και να μην έχωνε τη μύτη της παντού σε θέματα που δεν την αφορούν.

ΛΥΣΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΨΑΞΟΥΜΕ.
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ.

Τι μεταρρυθμίσεις θα μπορούσαν να γίνουν σήμερα; Σίγουρα το θέμα της βάπτισης σε νηπιακή ηλικία είναι κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει, αλλά δεν συμφέρει την εκκλησία να το αλλάξει επειδή έτσι θα περιοριστεί κατά πολύ ο αριθμός των πιστών της. (Θα μάθει όμως την πραγματική δύναμη της σε αριθμούς).
Ενα άλλο που θα πρέπει να αλλάξει -κατά την γνώμη μου- είναι να φύγουν τελείως οι διάφορες δεισιδαιμονίες που αν και φαίνεται ότι έχουν περιοριστεί, επηρεάζουν και σήμερα πολύ κόσμο και είναι αυτή ακριβώς η πίστη που την εκμεταλλεύονται διάφοροι και μέσα και έξω από την εκκλησία. πχ. οι εξορκισμοί, τα μάγια κλπ.
Στο θέμα της κατήχησης θα πρέπει να μάλλον να γίνει πιό κατανοητή και ουσιαστική. Δεν ξέρω αν θα έχει θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα ως προς την πίστη, αλλά η σημερινή κατάσταση όπου σου δίνουν έτοιμες απαντήσεις που δεν τις καταλαβαίνεις και τις μαθαίνεις παπαγαλία για να "απαντήσεις" είτε σε δικά σου ερωτήματα είτε σε ερωτήματα άλλων, είναι τουλάχιστον αστεία. Το ίδιο αστείος μέχρι και απαράδεχτος είναι ο τρόπος που σε κατευθύνουν να ανταπαντάς στις αντίθετες θέσεις "Οταν αμφισβητήσουν την παλαιότητα ή την εγκυρότητα της Αγίας Γραφής, αμφισβητείστε ττην παλαιότητα ή την εγκυρότητα των αρχαίων κειμένων... όταν σας ρωτήσουν για την σκληρότητα που υπάρχει μέσα στην ΠΔ, απαντήστε για την σκληρότητα που υπάρχει στις αρχαίες θρησκείες" κλπ.
Τέλος θα πρέπει να γίνει πιό διάφανος ο τρόπος με τον οποίο γίνεται κάποιος παπάς και μετά ανεβαίνει στην ιεραρχία. Εκεί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.
ΛΥΣΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΨΑΞΟΥΜΕ.
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ.
Η εκκλησία δεν καταπιέζει και δεν επιβάλει τίποτα, η κοινωνία όμως κάνει και τα δύο. Και για να μην έρθεις σε αντίθεση με την οικογένεια σου και την οικογένεια του άλλου και πιθανόν με κάποιους φίλους και γνωστούς, πρέπει να κάνεις κάποιες παραχωρήσεις.
Βέβαια να διευκρινίσω τα παραπάνω.
Προσωπικά έχω παραιτηθεί από μία δουλειά (μαζί με ομάδα συνεργατών) επειδή δεν δεχτήκαμε να κάνουμε θρησκευτική προπαγάνδα.
Οι παραχωρήσεις που λέω παραπάνω ισχύουν σε προσωπικό επίπεδο. Δεν έχω καμία διάθεση να τα χαλάσω με την μητέρα μου ή την πεθερά μου ή την καλύτερή μου φίλη επειδή άλλα πιστεύουν αυτοί και άλλα εγώ. Οταν τους κάνω το "χατήρι" το κάνω μέσα στα όρια που δεν με ενοχλούν ή με προσβάλλουν ως προσωπικότητα.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Edited by - Ostria on 10/08/2005 12:13:07
quote:
Οι παραχωρήσεις που λέω παραπάνω ισχύουν σε προσωπικό επίπεδο. Δεν έχω καμία διάθεση να τα χαλάσω με την μητέρα μου ή την πεθερά μου ή την καλύτερή μου φίλη επειδή άλλα πιστεύουν αυτοί και άλλα εγώ. Οταν τους κάνω το "χατήρι" το κάνω μέσα στα όρια που δεν με ενοχλούν ή με προσβάλλουν ως προσωπικότητα.
Εγώ δε θα μπορούσα να το κάνω αυτό για να μη στενοχωρήσω την οικογένεια μου ή τους φίλους μου κτλ κτλ.
Ο γάμος μου εμένα πχ είναι αυστηρά δική μου υπόθεση και της γυναίκας μου, όπως κι ο τρόπος βάφτισης των παιδιών μας.
Σέβομαι τους γονείς μου, τα μελλοντικά πεθερικά μου αλλά μερικές αποφάσεις αφορούν το ζευγάρι και την κοινή του ζωή.

quote:
Εγώ δε θα μπορούσα να το κάνω αυτό για να μη στενοχωρήσω την οικογένεια μου ή τους φίλους μου κτλ κτλ.
Ο γάμος μου εμένα πχ είναι αυστηρά δική μου υπόθεση και της γυναίκας μου, όπως κι ο τρόπος βάφτισης των παιδιών μας.
Σέβομαι τους γονείς μου, τα μελλοντικά πεθερικά μου αλλά μερικές αποφάσεις αφορούν το ζευγάρι και την κοινή του ζωή.
Τα λες αυτά επειδή δεν σου έχει τύχει (μάλλον) ![]()
Το πρόβλημα για μένα δεν είναι ούτε στον γάμο ούτε στην βάπτιση (που έχουν πιά για τους περισσότερους τυπικό χαρακτήρα) αλλά σε πιό σημαντικά θέματα, όπως αυτά που αναφέρω πιό πάνω για τις δεισιδαιμονίες που καλλιεργούνται ακόμα και σήμερα μέσα στον Χριστιανισμό.
-Arthur C. Clarke-
quote:
Τα λες αυτά επειδή δεν σου έχει τύχει (μάλλον)Το πρόβλημα για μένα δεν είναι ούτε στον γάμο ούτε στην βάπτιση (που έχουν πιά για τους περισσότερους τυπικό χαρακτήρα) αλλά σε πιό σημαντικά θέματα, όπως αυτά που αναφέρω πιό πάνω για τις δεισιδαιμονίες που καλλιεργούνται ακόμα και σήμερα μέσα στον Χριστιανισμό.
Ναι, δε μου έχει τύχει ακόμα αλλά τείνω να παραμένω σταθερός στις αποφάσεις μου...
Φυσικά και τα υπόλοιπα που αναφέρεις είναι πιό σημαντικά και τα έχω αναφέρει κι εγώ πάνω-κάτω.
Απλά ήθελα να πώ τη γνώμη μου και σε αυτό. ![]()

quote:
Το πρόβλημα για μένα δεν είναι ούτε στον γάμο ούτε στην βάπτιση (που έχουν πιά για τους περισσότερους τυπικό χαρακτήρα) αλλά σε πιό σημαντικά θέματα, όπως αυτά που αναφέρω πιό πάνω για τις δεισιδαιμονίες που καλλιεργούνται ακόμα και σήμερα μέσα στον Χριστιανισμό.
Φίλη Ostria όταν λές δεισιδαιμονίες θα εννοείς κεριά, καντήλια, λιβάνια, ευχέλαια και όλα τα επακόλουθα. Αυτό μόνοι μας τα επιλέγουμε ή λόγω της προκατάληψης μας, ή του χαμηλού νοητικού μας επιπέδου. Ευτυχώς τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει ο κόσμος σταδιακά να τα απορρίπτει σε παλιότερες εποχές τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα.
Κατα τα άλλα νομίζω οτι πάσχουμε σημαντικά σε επεμβάσεις εκ'μέρους της Πολιτείας και σε μεταρρυθμίσεις απο το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Άν δέν γίνουν αυτές όσο και να απαρνούμαστε τις δεισιδαιμονίες τόσο περισσότερο θα πέφτουμε πάνω τους και δέν θα τις γλυτώνουμε.
quote:
Σίγουρα το θέμα της βάπτισης σε νηπιακή ηλικία είναι κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει, αλλά δεν συμφέρει την εκκλησία να το αλλάξει επειδή έτσι θα περιοριστεί κατά πολύ ο αριθμός των πιστών της. (Θα μάθει όμως την πραγματική δύναμη της σε αριθμούς).
Άν μπορούσε να αλλάξει και αλλάξει τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Οι διάφοροι φανατικοί Χριστιανοί θα απομονόνονταν και δέν θα είμασταν οι υπόλοιποι υποχρεωμένοι να τους γλύφουμε ή να κρυβόμαστε κάτω απο την ποδιά τους. Την εκκλησία φυσικά και δέν την συμφέρει αλλά αυτό δέν εξαρτάται απο την εκκλησία αλλά απο την Πολιτεία, και όπως είπα πιό πάνω είναι θέμα μεταρρυθμίσεων της Πολιτείας.
Και η Πολιτεία δέν θέλει με κανέναν τρόπο γιατί τα έχει κάνει πλακάκια με την εκκλησία και τρώνε απο το ίδιο πιάτο.
Και κοντά στην Πολιτεία δέν αντιδρά και ο ίδιος ο λαός να την πιέσει. Γιατί οι μισοί παριστάνουν τους φανατικούς θρησκευόμενους και οι υπόλοιποι μετριοπαθέστεροι επειδή δέν θέλουν να κοντραριστούν συμβιβάζονται και σιωπούν.
Είναι πολλά ακόμα που θα μπορούσαν να γίνουν, όπως αφαίρεση απο τα εκκλησιαστικά κείμενα τροπάρια της Παλιάς Διαθήκης που προσβάλουν άσχημα μεγάλη μερίδα του κόσμου σήμερα όταν είναι υποχρεωμένοι να τα ακούνε και να τα δέχονται σιωπαίνοντας.
Γιατί πλάκα-πλάκα οι περισσότεροι βλέποντας και εδώ απο το Esoterica έχουν απορρίψει συλλήβδην την θεοπνευστία της Βίβλου. Και επειδή εδώ εκφράζονται ή εκπροσωπούνται μερίδες του έξω-κοινωνικού συνόλου το ίδιο φαντάζομαι θα συμβαίνει και εκεί.
ΒΑΚΩΝ
quote:
Ναι, δε μου έχει τύχει ακόμα αλλά τείνω να παραμένω σταθερός στις αποφάσεις μου...
Φυσικά και τα υπόλοιπα που αναφέρεις είναι πιό σημαντικά και τα έχω αναφέρει κι εγώ πάνω-κάτω.
Απλά ήθελα να πώ τη γνώμη μου και σε αυτό.
Και γω τείνω προς το ίδιο. Αλλά, κάποιες υποχωρήσεις είναι απαραίτητες μερικές φορές επειδή έτσι κι αλλιώς είμαστε κοινωνικοποιημένα ζώα.
quote:
Φίλη Ostria όταν λές δεισιδαιμονίες θα εννοείς κεριά, καντήλια, λιβάνια, ευχέλαια και όλα τα επακόλουθα. Αυτό μόνοι μας τα επιλέγουμε ή λόγω της προκατάληψης μας, ή του χαμηλού νοητικού μας επιπέδου. Ευτυχώς τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει ο κόσμος σταδιακά να τα απορρίπτει σε παλιότερες εποχές τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα.
Και γω έτσι νόμιζα φίλε μου, όταν τα είδα μπροστά μου να γιγαντώνονται από άτομα που ήταν μέχρι τότε "μετριοπαθείς χριστιανοί" και άνθρωποι αρκετά υψηλού νοητικού επιπέδου. Οι δύσκολες καταστάσεις είναι που βγάζουν στην επιφάνεια τις θαμμένες προκαταλήψεις. Και αυτό συνεχίζει να γίνεται με την "ευλογία" της εκκλησίας.
-Arthur C. Clarke-
Ο νοών νοείτω!

Αυτό δεν ισχύει σήμερα στην χώρα μας. Παράδειγμα σχιζοφρένειας:
Οι Ελληνες πρέπει να πάρουν άδεια (από ποιούς;) για να λατρέψουν την Ελληνική θρησκεία. Και δεν τους δίδεται.
Απαγορεύεται η ανέγερση Ελληνικών ναών!
Από ποιούς; Από τους Ελληνες;
Από την εποχή του Θεοδοσίου ισχύει αυτό...
Γι' αυτό θα συμφωνήσω με 'σάς, ότι δηλαδή αποκλείεται να καταργηθεί ο Χριστιανισμός.
Αν δεν τους αφαιρεθεί η περιουσία (κινητή και ακίνητη), δεν πρόκειται να φύγουν από τον σβέρκο μας.
Να στρατεύονται(*) κανονικά, και να εργάζονται επίσης (οι ιερείς).
Αυτό είναι το πρώτο βήμα για μία μεταρύθμιση.
Το δεύτερο βήμα είναι η παιδεία, η οποία είναι ανύπαρκτη.
Και το τρίτο (και σημαντικότερο), είναι η διδασκαλία στα σχολεία, των έργων του Χριστιανισμού επί του Ελληνισμού.
Δηλαδή η διδασκαλία της πραγματικής ιστορίας.
Δεν θα μείνει ούτε τρίχα από αυτούς στην χώρα μας, εάν γίνει το τελευταίο.
Και είναι οξύμωρο να γίνουν εσωτερικές μεταρυθμίσεις σε μια θρησκεία. Τι θα γίνει δηλαδή;
Θα πούμε ότι ο Κύριος έκανε λάθος και το αλλάζουμε;
Και τώρα μια ερώτηση:
Ποίοι εμποδίζουν (ή θα) την επίτευξη αυτών των βημάτων;
(*)Γνωρίζετε ότι ο οποιοσδήποτε ιερέας είναι αξιωματικός στον στρατό, δηλαδή δίνει διαταγές χωρίς να είναι στρατεύσιμος;
Ξέρετε από πότε ισχύει αυτό; 1500 χρονάκια...
Edited by - Αίολος on 10/08/2005 14:43:48
quote:
Και είναι οξύμωρο να γίνουν εσωτερικές μεταρυθμίσεις σε μια θρησκεία. Τι θα γίνει δηλαδή;
Απο την στιγμή που όπως είπα και ξαναλέω όπως δείχνουν τα πράγματα ο Χριστιανισμός δείχνει αδύνατο να καταργηθεί οι μεταρρυθμίσεις είναι μιά λύση έκτακτης ανάγκης στην εποχή που ζούμε και μας έχει πάρει η κάτω βόλτα μπάς και μπορέσουμε λίγο να ορθοποδήσουμε.
Και ανοίγει ένα παραθυράκι μήπως και στο μέλλον όταν αλλάξει λίγο η κατάσταση προς το καλύτερο άν τυχόν και γίνει να μπορέσει να καταργηθεί ευκολότερα απο την στιγμή που θα έχει πέσει η ισχύς του.
quote:
Και τώρα μια ερώτηση:
Ποίοι εμποδίζουν (ή θα) την επίτευξη αυτών των βημάτων;
Ο νοών νοείτο. Οι κατευθυνόμενοι πολιτικοί απο ξένα συμφέροντα και κέντρα εξουσίας.
ΒΑΚΩΝ
Στις πρακτικές ίσως λίγο.
Προς το παρόν, θα λείψω γι'αυτές τις ημέρες, οπότε τα λέμε από βδομάδα.
Να περνάτε καλά όλοι σας!![]()
quote:
(*)Γνωρίζετε ότι ο οποιοσδήποτε ιερέας είναι αξιωματικός στον στρατό, δηλαδή δίνει διαταγές χωρίς να είναι στρατεύσιμος;
Ξέρετε από πότε ισχύει αυτό; 1500 χρονάκια...
Οχι δεν το γνώριζα αυτό! Χμμ...
Καλές διακοπές! ![]()
-Arthur C. Clarke-
quote:
Αυτό δεν ισχύει σήμερα στην χώρα μας. Παράδειγμα σχιζοφρένειας:
Οι Ελληνες πρέπει να πάρουν άδεια (από ποιούς;) για να λατρέψουν την Ελληνική θρησκεία. Και δεν τους δίδεται.
Απαγορεύεται η ανέγερση Ελληνικών ναών!
Από ποιούς; Από τους Ελληνες;
Από την εποχή του Θεοδοσίου ισχύει αυτό...
Πέστα κι εσύ γιατί εγώ όταν τα λέω γίνομαι κακός κι ανίδεος...
quote:
Γι' αυτό θα συμφωνήσω με 'σάς, ότι δηλαδή αποκλείεται να καταργηθεί ο Χριστιανισμός.
Αν δεν τους αφαιρεθεί η περιουσία (κινητή και ακίνητη), δεν πρόκειται να φύγουν από τον σβέρκο μας.
Σιγά μην αφήσουν οι παπάδες να γίνει κάτι τέτοιο!΄
quote:
Και το τρίτο (και σημαντικότερο), είναι η διδασκαλία στα σχολεία, των έργων του Χριστιανισμού επί του Ελληνισμού.
Δηλαδή η διδασκαλία της πραγματικής ιστορίας.
Αυτό πόσο μάλλον σιγά μην το επιτρέψουν!!!
Θα βγούν πάλι στους δρόμους να λένε οτι η Εκκλησία βάλλεται ασύστολα και θα σέρνουν μαζί και τα πρόβατα τους, όπως τότε με τις ταυτότητες...
quote:
Να στρατεύονται(*) κανονικά, και να εργάζονται επίσης (οι ιερείς).
Στη στράτευση θα αρνηθούν για να μην πιάνουν όπλο και για την εργασία...
Εργάζονται όταν μετά το ευχέλαιο που σου κάνουν θέλουν να πάρουν το κατιτίς τους κι αυτοί! ![]()
quote:
Σωστός!