ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πως μπορώ να ξέρω τι σκέφτεται ένας άνθρωπος; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Πως μπορώ να ξέρω τι σκέφτεται ένας άνθρωπος; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

nikos_a198931 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
LQGΜέλος
10/01/2010, 21:49:53
Ο λόγος είναι πραγματικά τόσο σημαντικός για τη συνέχεια των... "οδηγιών"? Θέλω να πω πως δεν το βρίσκω απαραίτητο να γνωρίζουμε το λόγο για τον οποίο κάποιος, και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο φίλος nikos_a1989, θέλει να ξέρει κάτι με θέμα σχετικό με την "ενδο-εγκεφαλική όραση". Δεν είναι δα και τόσο σημαντικό να ξέρουμε αν ο "πελάτης" θέλει να διαβάζει τη σκέψη ενός ατόμου για να ξέρει αν σκέφτεται ένα συγκεκριμένο αντικείμενο ή να ξέρει πώς σκέφτεται να ενεργήσει. Όπως και να έχει, η διαδικασία είναι η ίδια. Τώρα, αν ο "πελάτης" σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την ικανότητα αυτή προς όφελός του εναντίον των άλλων, τότε αυτό απαιτεί μια κάπως τροποποιημένη διαδικασία η οποίο, ευελπιστώ, δεν πρόκειται να εμφανιστεί εδώ. Οπότε πιστέυω πως μπορούμε να συνεχίσουμε την ανάλυση της συνταγής για μια "εντός ορίων" διορατικότητα μέσα στο μυαλό. Όπως καταλαβαίνετε, και εγώ είμαι φανατικός "πελάτης" της ικανότητας αυτής και επιθυμώ να φτάσω στο σημείο αυτό που να μπορώ να πω "ξέρω τι σκέφτεσαι!!" (χωρίς να σημαίνει πως ο άλλος σκέφτεται κάτι ... κακό, ας το πούμε)

ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

11/01/2010, 07:32:26
quote:
LQC

Ο λόγος είναι πραγματικά τόσο σημαντικός για τη συνέχεια των... "οδηγιών"?

Χμ ... αν ένας άνθρωπος σου δώσει την τεχνογνωσία να απομονώσεις την ενέργεια από την διάσπαση του ατόμου, πως θα είναι σίγουρος τι θα μπορούσες να κάνεις εσύ με αυτήν την χρήση της ; Θέλω να πω δηλ. αν σου δώσω πυρηνική ενέργεια, πως με διασφαλίζεις εσύ ότι δεν θα φτιάξεις μια πυρηνική βόμβα ; Γι' αυτό, θα πρέπει να ξέρω τι θα κάνεις με αυτό που θα σου δώσω.

Μικρός, όταν ζητούσα χρήματα από τον πατέρα μου, εκείνος με ρωτούσε "τι θα τα κάνεις ;". Αν δηλ. πραγματικά πούμε ΠΩΣ να διαβάζει κάποιος την σκέψη του άλλου, πως ξέρουμε ότι αυτός που θα λάβει αυτήν την γνώση δεν θα την χρησιμοποιήσει για κακό ; Μπορείς εσύ να μας το εγγυηθείς αυτό με κάποιον τρόπο ;

Αυτό το νόημα έχει ο λόγος για την συνέχεια των ... "οδηγιών".

"ἐγὼ ὅσους ἐὰν φιλῶ, ἐλέγχω καὶ παιδεύω"

Edited by - zip on 11/01/2010 07:37:41

LQGΜέλος
11/01/2010, 17:32:19
Ε τότε, αυτό το θέμα είναι καταδικασμένο. Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζουμε τη συζήτηση εδώ, αφού φαίνεται κάπως δύσκολο να εγγυηθούμε πως η χρήση της γνώσης δεν προορίζεται για κακό. Ακόμα και αν αναφέρουμε ένα λόγο, μπορεί να είναι ψέμα ή μπορεί να είναι η αφορμή που καλύπτει τους πραγματικούς σατανικούς λόγους. Απ'ότι φαίνεται, η "μυστηριώδης" αυτή γνώση θα παραμείνει μυστηριώδης για εμάς τους μη γνώστες. Κι αν πω πως είναι από περιέργεια και ενδιαφέρον? Είναι αρκετά καλός λόγος? Όλοι τρέφουμε μια περιέργεια, πολύ συχνά σε μεγάλο βαθμό, για τις κρυμμένες ιδιότητες και γενικά για αυτό που αποκαλούμε ανεξήγητο/παράλογο/WOW!! Ή μήπως πρέπει να υποσχεθώ πως δεν θα χρησιμοποιήσω τη γνώση για κακό? Είναι ένα αδιέξοδο!! Δεν υπάρχει λογική, με οποιαδήποτε της σημασία σήμερα, που να μπορεί να εγγυηθεί εδώ πως η γνώση προορίζεται για καλό σκοπό ή, μάλλον, για ένα σκοπό άκακο.

11/01/2010, 19:48:18
quote:
LQG

Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζουμε τη συζήτηση εδώ, αφού φαίνεται κάπως δύσκολο να εγγυηθούμε πως η χρήση της γνώσης δεν προορίζεται για κακό.

ΟΚ.

"ἐγὼ ὅσους ἐὰν φιλῶ, ἐλέγχω καὶ παιδεύω"
nikos_a1989Νέο Μέλος
15/01/2010, 02:34:57
ΜΕ ΖΗΤΙΣΑΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΓΓΥΗΘΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΑΙ ΟΔΥΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΓΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ.ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΑΝ ΜΕ ΔΙΝΑΝΕ ΠΥΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΙΣΗΜΟΠΟΙΗΣΩ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΜΙΑ ΒΟΜΒΑ Η ΟΠΟΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΣΚΩΤΟΝΕ ΕΚΑΤΟΜΙΑΡΙΑ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΓΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ Η ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ.ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΥΤΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΟΣΤΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΠΟΛΛΑ ΟΦΕΛΗ Π.Χ ΡΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΕΒΑΣΤΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛς ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΚΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΞΕΡΨ ΤΟ ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.

Υ.Γ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΙΣΗ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΙΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ PC ΜΟΥ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

15/01/2010, 14:01:16
Δεν υπάρχει τρόπος να επιτευχθεί αυτό που ζητάς.
Αν υπάρχει δεν είναι σίγουρος.
Αν είναι σίγουρος χρειάζεται άπειρη δουλειά σε ονευματικό επίπεδο.
Τόση δουλειά που θα χεις πάψει να ενδιαφέρεσαι πια να διαβάσεςι τις σκέψεις του άλλου.
Πιο πρακτικό είναι να διαβάζεις τη δικιά σου σκέψει-όσο βέβαια μπορείς- και αυτό θα σου σποκσλύψει το μυστικό της αιώνιας ευτυχίας.
Αλλά όχι το τρόπο να αποκτήσεις δύναμη που ζητάς.

"..The Matrix can't tell you who you are"
Όταν ο άνθρωπος είναι σίγουρος για τον θεό ο θεός αμφιβάλλει για τον άνθρωπο..
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα

-----Skywalker-----Νέο Μέλος
15/01/2010, 18:18:36
Φίλε nikos_a1989, εγώ προσωπικά αν είχα αυτήν την δύναμη,να βλέπω την σκέψη των άλλων,δέν θα την εφάρμοζα παρα μόνο αν κάποιος θα ήθελε να επικοινωνήσει μαζί μου.Διαφορετικά είναι μαύρη μαγεία,με ποιό δικαίωμα θέλεις να βλέπεις τις σκέψεις των άλλων?

Και εδώ που τα λέμε τί να δείς? ΣΕΞ-ΛΕΦΤΑ-ΣΕΞ-ΛΕΦΤΑ.Αυτά τα δύο είναι οι βασικοί πυρήνες των σκέψεων των ανθρώπων.

Edited by - -----Skywalker----- on 15/01/2010 18:19:14

nikos_a1989Νέο Μέλος
15/01/2010, 23:10:37
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΚΥΝΩΝΩ ΜΕ ΚΑΠΙΟΝ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΙΘΕΙ ΤΗΝ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝΑ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΝΑ ΤΗΣ ΜΙΛΙΣΩ...ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ ΤΟΤΕ...ΤΗΝ ΑΑΛΗ ΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΜΗΛΙΣΑΜΕ ΜΕ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΟΙΜΙΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΙΝΕ.ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΙΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΛΕΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΕΠΙΔΙ ΕΚΑΝΕ ΚΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΦΡΟΝΙΜΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΤΙΣΕΙ ΤΟ <<ΣΠΟΡ>>.ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ.ΠΑΛΕΟΤΕΡΑ ΜΕ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΑΣΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΣΥΝΕΒΕΝΕ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΓΕΚΡΙΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΚΟΙΜΙΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 6 ΤΟ ΠΡΩΙ ΔΙΛΑΔΙ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΣΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ.ΒΕΒΑΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΙΠΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΑΝΤΟΦΛΑ...ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΔΙΠΛΟΙ<<ΕΧΕΤΕ ΣΧΕΣΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ>> ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΑΙ!!!!
LQGΜέλος
16/01/2010, 18:21:21
Το γεγονός που ανέφερες φίλε nikos_a1989 δεν συνδέεται άμεσα με το να διαβάζεις σκέψεις αν γι'αυτό το ανέφερες. Περιλαμβάνει την τηλεπάθεια. Δεν μπορούμε να πούμε πως τέτοια περιστατικά είναι σπάνια ως "αφύσικα", αφού τριγυρίζουν τη ζωή μας αν το σκεφτούμε λίγο π.χ.: σκέφτομαι έντονα την επιθυμία να μιλήσω με έναν φίλο μου και οπ!!! χτυπά το τηλέφωνο με κλήση από αυτόν που μου λέει πως είναι μόνος του και θέλει παρέα και ρωτά αν γίνεται να περάσει από εκεί. Τις περισσότερες φορές, αυτό εκδηλώνεται μέσα από γεγονότα που παρακινούνται από καταστάσεις και ανθρώπους μη υπολογισμένους. Με άλλα λόγια, κινούνται ανθρώποι και καταστάσεις για να γίνει η επιθυμία σου πραγματικότητα. Εσύ σκέφτεσαι το αποτέλεσμα μονάχα το οποίο εν τέλη επιτυγχάνεται χωρίς πλήρη γνώση της διαδικασίας. Για παράδειγμα, ανοίγεις το ψυγείο και αντιλαμβάνεσαι πως δεν υπάρχει γάλα γι'αυτό και φέρεις ως σκοπό σου την αγορά γάλατος. Εσύ σκέφτεσαι το ότι στο τέλος θα υπάρχει γάλα στο ψυγείο. Κάποια στιγμή της ημέρας (πριν πας εσύ στην υπεραγορά) σε παίρνει τηλέφωνο η κοπέλα/μητέρα/γιαγιά/φίλος/πατέρας/παππούς/κ.ο.κ. σου και σου λέει πως είναι στο περίπτερο και αν θέλεις τίποτα απ'εκεί. Εσύ φυσικά του λες πως χρειάζεσαι γάλα και έτσι στο ψυγείο εμφανίζεται το γάλα.

Η εμμονή σου στην ιδέα της κοπέλας σου επέφερε καρπούς. Την σκεφτόσουν τόσο έντονα με επιθυμία να της μιλήσεις που κατά κάποιο τρόπο κατάφερες να της μιλήσεις έστω κι αν εκείνη δε σε άκουγε. Δε σκεφτόσουνα τη διαδικασία (έτσι?) παρά μόνο ότι θες να της μιλήσεις.

Όπως και ο φίλος Skywalker είπε, δεν υπάρχουν και πολλά να δεις στο μυαλό των άλλων σε γενική ανάλυση. Αλλά, σε μεμονωμένες περιπτώσεις, όταν ο άνθρωπος ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ (και εννοώ όταν σκέφτεται με σκοπό να ανακαλύψει κάτι, να κατανοήσει κάτι, να ξεμπλέξει κάτι), τότε η σκέψη του παίρνει διάφορες τροπές πανέμορφες, ή και κατάσχημες, αλλά πάντα μοναδικές και αξιόλογες. Το κακό (που είναι ουσιαστικά το καλό) εδώ είναι πως αυτές οι σκέψεις είναι μοναδικές και ανήκουν αποκλειστικά στο πρόσωπο που τις παράγει. Δεν έχει δικαίωμα ο καθένας να εισβάλλει στο τελευταίο και πιο σημαντικό πράγμα που κάνει τους ανθρώπους μοναδικούς. Όταν το πρόσωπο αποφασίσει να αποκαλύψει τις σκέψεις του, τότε και μόνο θα επέλθουν στη γνώση άλλων ανθρώπων. Το να προσπαθούμε να παραβιάσουμε αυτή την προσωπικότητα της σκέψης είναι κάτι που μας απαγορεύεται αφού αποτελεί το καθαρά πνευματικό στοιχείο του ανθρώπου που τον οδηγεί στη ζωή (το ξέρω πως πριν λίγο εξέφραζα την επιθυμία μου να διαβάσω σκέψεις, αλλά μετά από μια αλυσίδα σκέψεων κατέληξα στο συμπέρασμα πως, ακόμα κι αν ήταν δυνατό, δε θα ήθελα να παραβιάσω την προσωπική ζωή άλλων ανθρώπων).

nikos_a1989Νέο Μέλος
01/02/2010, 04:22:33
ΩΡΕΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΙΣΕΙ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΝ ΟΧΙ ΣΑΣ ΕΦΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΣΥΖΙΤΗΣΗ ΜΑΣ
01/02/2010, 19:35:56
Δεν υπάρχει τρόπος να επιτευχθεί αυτό που ζητάς.
Αν υπάρχει δεν είναι σίγουρος.
Αν είναι σίγουρος χρειάζεται άπειρη δουλειά σε πνευματικό επίπεδο.
Τόση δουλειά που θα χεις πάψει να ενδιαφέρεσαι πια να διαβάσεις τις σκέψεις του άλλου.
Πιο πρακτικό είναι να διαβάζεις τη δικιά σου σκέψει-όσο βέβαια μπορείς- και αυτό θα σου αποκαλύψει το μυστικό της αιώνιας ευτυχίας.
Αλλά όχι το τρόπο να αποκτήσεις δύναμη που ζητάς.