ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Επικοινωνια μεσω παλιου ηλεκτρονικου υπολογιστη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Επικοινωνια μεσω παλιου ηλεκτρονικου υπολογιστη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Taigetos31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
TaigetosΜέλος
09/09/2004, 22:08:26
Κατι εχω ακουσει για ατομα που προσπαθησαν να στειλουν μηνυμα σε θεους μεσω παλιου ηλεκτρονικου υπολογιστη -κοντα σε αρχαιους ελληνικους ναους κι... οτι πηραν απαντηση!

Τι ειναι αυτο παλι?

Ασχετα με το αν ειναι αληθεια ή ψεμματα θα ηθελα να γραψει καποιος πώς εχει η ιστορια (πώς,ποιοι που , ποτε κτλπ)

KoutsouroΝέο Μέλος
09/09/2004, 22:28:53
--------------------------
Τι ειναι αυτο παλι?
--------------------------

ΟΞΕΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ..

XDΜέλος
10/09/2004, 07:51:45
Η συγκεκριμένος «αστικός θρύλος» (urban legend) οφείλεται σε κάποιο βιβλίο του Λιακόπουλου (αν δεν κάνω λάθος –με κάθε επιφύλαξη) ο οποίος υποστήριξε πως κάποιο βράδυ ενώ διανυκτέρευε πλησίον ή μέσα (εδώ η πηγή μου είναι ασαφής) σε αρχαίο ναό έλαβε στον φορητό υπολογιστή του (Laptop) ένα μήνυμα από τους Ολύμπιους Θεούς (δεν γνωρίζω το περιεχόμενο του) το οποίο όμως ..δεν μπορούσε να αποθηκευτεί αλλά ούτε και να φωτογραφηθεί (χα,χα,χα –γιατί άραγε;) δηλαδή δεν μπορούσε να αποτυπωθεί πουθενά αλλού (άρα και να αποδειχθεί ).

Η πηγή μου δοκίμασε να το επιβεβαιώσει και φυσικά απέτυχε (παρ’ όλα αυτά επικοινώνησε με τον συγγραφέα του βιβλίου που την διαβεβαίωσε πως ήταν αληθινή εμπειρία) καθώς αν γνωρίζεις λίγο από πληροφορική και έχεις την ελάχιστη δυνατή κοινή λογική καταλαβαίνει πως πρόκειται για μια τεράστια ανοησία..

Αυτά!

XDΜέλος
10/09/2004, 07:57:49
Συγγνώμη αλλά γιατί δεν μπορώ να κάνω edit τα μηνύματα μου ώστε να διορθώσω κάποια σφάλματα;
takvraΜέλος
10/09/2004, 08:39:15
Είναι από βιβλία του Γεράσιμου Καλογεράκη, εκδόσεις ΔΙΟΝ http://www.psarasbooks.gr/

Stavros_ΗΜέλος
10/09/2004, 10:38:45
Και γιατί η επικοινωνία γίνεται μέσω παλιού ηλεκτρονικού υπολογιστή ??

Φαίνεται οτι οι Ολύμπιοι Θεοί είναι πίσω στην τεχνολογία και δουλεύουν ακόμα με 486 και Windows 3.11 for Workgroups ή μάλλον Windows 3.11 for Olympian Gods ...

Ήμαρτον !

ThiosΜέλος
10/09/2004, 10:46:46
quote:
αν γνωρίζεις λίγο από πληροφορική και έχεις την ελάχιστη δυνατή κοινή λογική καταλαβαίνει πως πρόκειται για μια τεράστια ανοησία..
Φίλε XD: Τίποτα δεν είναι αδύνατο... Για την εν προκειμένω περίπτωση, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πάμε μακριά: το laptop του συγγγραφέα μπορεί να υποστήριζε bluetooth και κάποιος μπορεί να του έστειλε μήνυμα. Κάποιος, όχι απαραίτητα Θεός.

10/09/2004, 13:10:28
quote:

... το laptop του συγγγραφέα μπορεί να υποστήριζε bluetooth και κάποιος μπορεί να του έστειλε μήνυμα. Κάποιος, όχι απαραίτητα Θεός.

Για το bluetooth δεν ξέρω...

Αλλά με το greenhorse γίνεται σίγουρα.... !!!!

(Υ.Γ. Λές και το TCP/IP έχει σχέση με το άν είναι νέος ή παλιός ο υπολογιστής... !!!
Τι είν' ο λάπτόπης ρε ??? Μπρίκι ??? Όσο πιο παλιό τόσο καλύτερες οι ... φούσκες ??? )

ΥπερασπιστηςΝέο Μέλος
10/09/2004, 14:12:12
Καλημερα σε ολους.Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι το συγκεκριμενο συμβαν ειναι μια τρυπα στο νερο.Ειναι μια ακομη ιστορια... που κατασκευαστηκε απο καποιο επιτηδειο για να παρει τα λεφτα του κοσμακι απο πωλησεις βιβλιων ή κατι αναλογο.Και αν ακομη δεν εχει γραφθει καποιο βιβλιο για το συγκεκριμενο θεμα,ειμαι βεβαιος οτι συντομα θα κυκλοφορησει στα ραφια των βιβλιοπολειων.
Συγγνωμη αν γινομαι λιγο κακοβουλος,αλλα οταν βλεπεις λιγο ξεκαθαρα τα πραγματα,καταλαβαινεις την κοροϊδια και τρελαινεσαι.Ειναι δυνατον ρε παιδια να μην μπορουσε να το φωτογραφησει ή να κανει κατι τελος παντων για να το δειξει και σε ''μας'' και να εχει συνεπως και αποδειξεις?Μην χαυουμε ο,τι μας λενε χωρις να σκεφτομαστε τι μας λενε και αν ειναι δυντον να συμβαινει γυρω μας κατι τετοιο.!Δοξα το Θεο δεν ειμαστε και βλακες(νομιζω τουλαχιστον) Τα λεμε.

ThiosΜέλος
10/09/2004, 14:44:28
quote:
Αλλά με το greenhorse γίνεται σίγουρα.... !!!!

XDΜέλος
10/09/2004, 19:03:20
greenhorse v 2.1 (now with ELF support ) he,he,he..
ALOSΜέλος
11/09/2004, 00:43:42
παλιού; πόσο παλιού; Sinclair Spectrum ZK48? Αυτόν είχα το 84 αλλα
μόνο GWBASIC έπαιζε. Συνδεόταν με κασσετόφωνο και τηλεόραση.
Δέν ήξερα οτι μπορούσε να συνδεθεί και με όλυμπο...
Συνδέεται με Κάϊρο;

junk95Μέλος
11/09/2004, 01:07:06
Μου θυμίζει τη "Διαθήκη του Προμηθέα" του Γ. Καλογεράκη.

Ο συγγραφέας ισχυρίζεται ότι το βιβλίο αποτελείται από μηνύματα
που εμφανίστηκαν στον 8088 του εις άπταιστον αρχαίαν ελληνικήν.

Ο 8088 δεν ήταν συνδεδεμένος σε κάποιο δίκτυο.

Τα μηνύματα είχαν τη "θαυμαστή" (και εξόχως βολική) ιδιότητα να εξαφανίζονται όταν εμφανιζόταν αντικειμενικός παρατηρητής.

ΟΚ. Φταίω εγώ να πω ότι όποιος τα πιστεύει όλα αυτά είναι τρόμπας;

KoutsouroΝέο Μέλος
11/09/2004, 02:51:18
Τι θα γινει με αυτους τους θεους επιτελους????

Μας εχουν γα.... στα spam!

astral-projectΜέλος
11/09/2004, 09:29:57
ο ενας και μοναδικος θεος σου ριχνει εφτα πληγες και σου αλλαζει τα φωτα και ολο το φοκλορ.

αυτα τωρα με τα μηνυματα των θεων μεσω η/υ δεν τα καταλαβαινω.

αυριο δηλαδη μπορει να λαβω και στο κινητο μου μηνυμα απο τους 12?

που ειναι τα παλια χρονια που εμφανιζοταν η αθηνα στον οδυσσεα?

που ειναι οι παλιες οι δοξες?

τωρα πρεπει για να μιλησεις με τον θεο σου να χεις περασει πρωτα απο τον Γερμανο?

------------------------

11/09/2004, 12:53:52
Δεν ξεβρω βρε παιδιά, αλλά πολλή κακία σας διακρίνει.

Γιατί δηλαδή ΔΕΝ μπορείτε να αποδεκτείτε, οτι σε μια ιστοριούλα που ξεκινά με το γνωστό Ενας/μια/ενα, μετά γίνεται κάπου/κάπως/κάποτε, ενδείξεις ή αποδείξεις δεν υπάρχουν, και το βασικότερο, σ αυτήν την ιστοριούλα υπάρχει εκείνο το μαγικό στοιχείο, οτι αυτό που περιγράφεται βασίζεται σε κάτι, που δεν μπορούν να το έχουν όλοι: ο παλιός υπολογιστής. Πoσο παλιος δηλαδη ?
1995 ?
1985 ?
1975 ?
1965 ?
1955 ?
1941 ? ( Z3, Konrad Zusse, με ηλεκτρονόμους ???? )

Άντε συ και γώ, οι κοινοί θνητοί, οι "αμύητοι" (χα χα χα χα χα)
να βρούμε τέτοιο καρούλι σήμερα να πάρουμε και μείς κανένα μήνυμα...

Admin, μήπως θάπρεπε να το μεταφέρουμε στο ΑΝΕΚΔΟΤΑ ?????

Πάντως, από ψυχολογικής πλευράς και μόνο, όποιος μιλάει για παλιό υπολογιστή, πρέπει να είναι και ο ίδιος ... παλιός. Ίσως και ψιλοάσχετος από πληροφορική. Εξού και αυτά τα "θαύματα".
Σε ποιό ΙΡ-adress ¨η έστω eMail΄"εστειλε" ο άλλος μηνυμα και πήρε απάντηση ?

Συμβουλή προς ναυτηλευομένους.
Πετάξτε τον παλιό υπολογιστή.
Είναι αργός, κουράζει τα μάτια και εκπέμπει πολλή ακτινοβολία.
Βλάπτουν την πνευματική υγεία και έχουν και συνέπειες, ώς πόστινγκς.

Αυτά.
Βρίλ

TaigetosΜέλος
11/09/2004, 13:26:07
Μαλλον καποιος ηθελε να βγαλει λεφτα απο την ολη μουφα..

Παρακαλω τη διαγραφη του topic που αρχισα.

Ενταξει καταλαβαμε

CYBERMASTERΜέλος
11/09/2004, 15:58:09
ΜΑ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚ0...
Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗΣ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΟΥΛΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΨΑΧΝΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΡΧΑΙΟ ΝΑΟ!!!
ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΜΕΙΝΕ ΕΚΕΙ!!!
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΛΑΠΤΟΠ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΚΑΜΙΑ ΠΑΣΙΕΝΤΖΑ???
ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΛΕΕΙ ΑΣ ΜΠΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΝΕΤ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΠΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΙ ΠΙΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ Τ1!!!!
Ε ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ CHAT ΜΕ ΠΙΠΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΙ ΘΕΟΙ ΕΝΑΝ ΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΠΑΝΕΙ ΑΘΩΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ!!!
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΔΙΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΚΗΝΥΓΑΕΙ ΠΙΠΙΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ!!! ΥΣΤΕΡΑ ΤΟ ΛΑΠΤΟΠ ΕΣΒΗΣΕ!!!!
ΟΡΙΣΤΕ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ....!!!¨

------------------------

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!

11/09/2004, 16:34:12
Βρε cybermaster ώρες ώρες δεν παίζεσαι....! καταπληκτική η ιστορία με τα πιπίνια....! Εδώ όμως σας θέλω τώρα όλους να μου εξηγήσετε αυτό που μου συνέβει πριν από μία ωρίτσα... Στο συγκεκριμένο τοπικ είχα ξαναμπεί, διάβασα τις απαντήσεις, συμφωνούσα με όσα διάβασα και έτσι δεν είχα τίποτα να προσθέσω. Πριν από λίγο έλαβα ένα email από διεύθυνση (unknown) και ήταν κενό.... Βέβαια ο υπολογιστής μου δεν είναι παλιός (κρίμα και έχω πετάξει τον spectrum128, που θα ήταν και μουσειακό κομμάτι τώρα), ούτε με συγκινεί ιδιαίτερα το 12θεο. Οπότε ? ποιος έστειλε το mail και γιατί ? Τι ήθελε να πει ο ποιητής? Αντε ψάξε να βρεις.... αν και κάπου πάει το μυαλό μου cybermaster, αν καταλαβαίνεις για ποιον λέω...

...για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος...

XDΜέλος
11/09/2004, 18:54:23
Συγγνώμη, παρεξήγηση, λάθος, σαμποτάζ! ξέχασα να σας πω μια μικρή λεπτομέρεια.. το μήνυμα το έλαβε υποτίθεται δίχως απολύτως καμία σύνδεση απλά εκεί που δούλευε το laptop ξαφνικά τσουπ! να’ σου ένα μήνυμα των Ολύμπιων στην οθόνη!

Προφανώς και πρόκειται περί ανοησίας (όπως είπα εξ αρχής) ακόμα και για τους πιο αδαείς στην πληροφορική παρ’ όλα αυτά υπάρχει κόσμος που το δοκιμάζει..

Υ.Γ.
Δες το IP address του email σου και κάνε εάν απλό trace .. όλο και κάτι θα βρεις!