ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ποιός είσαι; Τι είσαι; Πού είσαι; Πότε είσαι;..... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ποιός είσαι; Τι είσαι; Πού είσαι; Πότε είσαι;..... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

thoth30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
thothΙδρυτικό Μέλος
27/08/2003, 01:57:17
quote:
ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΣ ΤΑ ΛΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΟΥΜΑΣΤΕ.ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ Η ΝΕΟΑΡΧΕΟΛΑΤΡΕΙΣ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΟΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ.

ΚΑΙ ΣΕ ΕΙΧΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΛΕΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΕΝΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ

Ωχχχ...

Δηλαδή πρέπει να είμαι σε κάποιο στρατόπεδο;

Εγώ Iamblixe δεν ανήκω πουθενά ούτε έχω να διαλέξω φίλους κι εχθρούς.

Από ότι σε βλέπω με τα μηνύματά σου, μάλλον σε χειρότερη θέση θα βρισκόμαστε στο τέλος.

Καλύτερα να μην το επιχειρήσεις γιατί στην προηγούμενή μου ζωή, αν δεν ήμουν κανένα παιδί που έκανε τα θελήματα στους Νεοπλατωνικούς (μακάρι να ήμουν μαζί τους και ας τους έκανα απλά τον καφέ, αν και ο καφές ήρθε από την Αμερική ) θα ήμουν στην χειρότερη περίπτωση κανένας Γνωστικιστής Χριστιανός, στην Ομάδα του Βαλεντίνου (ξέρεις αυτούς τους παλιοαιρετικούς που τους εξαφάνισε η Εκκλησία, μαζί με τα συγγράμματά τους)

Αν μου δινόταν η επιλογή, (που ελπίζω να μην φτάσει ποτέ αυτή η ώρα) θα προτιμούσα την Εθνική Ιστοριολαγνεία, παρά έναν Εκκλησιαστικό Σκοταδισμό.

Όλη μου η κουλτούρα είναι 99% από εθνικές παραδοσιακές πηγές (είτε Ελληνικές, είτε Αιγυπτιακές, είτε Ινδικές) και ... 1% από χριστιανικές.

Μάλλον κομμάτι δύσκολο το βλέπω να είμαι... "σκεπτόμενος", όπως το εννοείς;

Και για πολλοστή φορά δηλώνω.

Δεν μου καίγεται καρφί ποιος πολιτισμός είναι αρχαιότερος.

Δεν γεννήθηκα για να διαφημίζω συσκευασίες, αλλά για να τρέφομαι με τα περιεχόμενα.

Δεν έχω την ανάγκη να προβάλλω και να αποδείξω την ελληνικότητά μου. Μου αρκεί να την ζω και να την χρησιμοποιώ.

Δεν με νοιάζει αν οι πρόγονοί μου ήταν οι πιο σοφοί. Με ξένα πτυχία δεν μπαίνω στα πανεπιστήμια. Με φωτογραφίες φωτιάς δεν ζεσταίνομαι.

Δεν είμαι οπαδός καμιάς φυλής και κανενός δόγματος.

Είμαι Ψυχή και η Ψυχή δεν έχει θρησκεία γιατί είναι θρησκεία, η Ψυχή δεν έχει φύλο γιατί δεν έχει σώμα, η Ψυχή δεν έχει ιστορία γιατί είναι κάτοικος του άχρονου Μυθότοπου.

Θέλω να γυρίσω σπίτι μου! Και οι λέξεις μίσους, τα φυλετικά κάγγελα, και οι σωτηριολογικές υποσχέσεις είναι πλέον εμπόδια για την ελευθερία μου.

Ας πάω τώρα να διαβάσω ξανά τον "Φαίδωνα" για να θρέψω τα "φτερά" μου.

Τέρμα οι χαμηλές πτήσεις. Ώρα για ένα ταξίδι στον Ήλιο

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

27/08/2003, 02:17:35
Φίλε THOTH θα τα ξαναπούμε.
Φίλε Κέλσο πλάκα έκανα με το . . .κοπάνισμα. Αλλά επιμένω, άλλο μύθος και άλλο αλληγορία, διαφορετικά δεν θα μιλάγαμε για μύθους και αλληγορίες αλλά για μύθους ή αλληγορίες. Τέλος πάντων γνώμες είναι αυτές. Επιφανειακά το παίρνω. Έτσι φαίνεται στην καθομιλουμένη.

Ειλικρινά δεν έχω χρόνο για άλλα βιβλία (αμάν πια). Στο κάτω κάτω γιατί να μην ακούσω τον φίλο μου τον Κέλσο που φαίνεται και μελετημένος; Με τις αναφορές σου μερικές φορές με πήρες σε άλλους κόσμους που θα ήθελα να δω έστω και από μακρυά.
Δεν είμαι εσωτεριστής το παραδέχομαι. Είμαι της πρακτικής σχολής. Του μικροσκοπίου Με ενδιαφέρουν φυσικά όλες οι απόψεις και γι αυτό πολύ θα ήθελα να ακούσω μερικές από έναν καλό εσωτεριστή όπως εσύ.
Οι πρώτες μου απορίες θα ήταν αυτές:
1)Όλοι οι εσωτεριστές που κολυμπούν στα βαθιά, συμφωνούν μεταξύ τους;
2)Τι ψάχνει ο εσωτερισμός;
3)Που το ψάχνει;
4)Βρήκε κανένας εσωτεριστής αυτό που ψάχνει;
5)Τι είναι τελικά αυτό που βρήκε;
Διάβασα ερκετά πράγματα για τον εσωτερισμό σ' αυτό το sight, αλλά είναι άλλο πράγμα η συζήτηση με ερωτοαπαντήσεις. Άν έχεις λίγο χρόνο κάνε μου τη χάρη σε παρακαλώ. Θέλω τη δική σου άποψη.

Φυσικά και είμαι πρόθυμος να απαντήσω κι εγώ σε δικές σου ερωτήσεις. Αν θες μπορείς να ακούσεις απόψεις από έναν άθρησκο, ανέντακτο, αδογμάτιστο και μοναδικό (με την έννοια του ότι τις απόψεις μου τις σχηματίζω ελεύθερος από όποιαδήποτε επιρροή πέραν της δικής μου έρευνας και συνείδησης) σαν τον Ελεύθερο του esoterica.
Το μόνο που δηλώνω είναι Έλληνας του κόσμου.

Ελεύθερος

AIONΜέλος
27/08/2003, 08:29:27
quote:
3)Που το ψάχνει;

1. Τα βαθιά είναι αρκετά αφηριμένη έννοια ...θα στο πώ αλλιώς ... Οσοι εσωτεριστές κινούνται απο αγάπη και πόθο και όχι απο φοβίες και ψυχαναγκαστικές καταστάσεις(φόβος του θανάτου),όσοι έχουν μια εσωτερική ποιότητα που ίσως και να είναι προιόν της εως τώρα πορείας στον κύκλο των ενσαρκώσεων τους, όσοι θέλουν να προσφέρουν στον άνθρωπο και τον εαυτό τους.... συμφωνούν τουλάχιστον στο οτι και αν διαφωνήσουν ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΕΙΝΑΙ...
2. Την Ελευθέρια
3. Παντού
4. Αμα πεί κανείς οτι βρήκε κάτι...είναι σαν να αυτοκτονεί.
5. Αμα επιμένει οτι βρήκε κάτι ...τότε είναι απλά άλλο ένα εμπόδιο.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο...

Τhoth o καφές είναι Αραβο-αιθιοπικό (Νουβικό) προϊόν....

thothΙδρυτικό Μέλος
27/08/2003, 09:23:21
quote:
Τhoth o καφές είναι Αραβο-αιθιοπικό (Νουβικό) προϊόν....

Πω, πω !!!

Τι είναι αυτό που μου είπες βρε ΑΙΟΝ;

Πως θα το αντέξει τώρα η Ελληνική μου περηφάνια που είμαι εξαρτημένος σε ένα ξενόφερτο προιον, και μάλιστα από αυτές τις υπανάπτυκτες χώρες;

Για εξέτασέ το. Μήπως εμείς τους μάθαμε την αξία και την καλλιέργειά του; Δεν μπορεί κάτι θα έχει γράψει κανένας... Πεφωτισμένος

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

AIONΜέλος
27/08/2003, 09:30:05
εμείς ανακαλύψαμε το άλεσμα των ρεβυθιών...που κάνει κάτι σαν καφέ αλλά στο πιό "λασπώδες"...

Το πίνανε πολύ στην κατοχή οπου ο πραγματικός καφές είχε εξαφανιστεί.

Edited by - AION on 27/08/2003 09:35:41

AIONΜέλος
27/08/2003, 09:34:50
Επίσης η Νουβία (σημερινή Αιθιοποία) είναι ενα κράτος-έθνος που υπάρχει απο το 3.000 π.χ. και πέρασε απο πολλά στάδια ακμής και παρακμής. Μην ξεχνάς οτι είναι δίπλα στην Αίγυπτο και οι πηγές του Νείλου ξεκινούν απο τα οροπέδια της Νουβίας.
Συνεπώς το υποανάπτικτη μπορούμε να το πούμε μόνο με τα σημερινά μέτρα και σταθμά...

hrismigΜέλος
27/08/2003, 11:30:41

Γειά σας καλοί μου φίλοι,

Γύρισα και εγώ και με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο διστυχώς.

Ανοίγω ένα θέμα και βλέπω τη μάχη μεταξύ των χριστιανών και των αντιχριστιανών. Ανοίγω δεύτερο...το ίδιο πάλι. Τρίτο...να μην τα πολυλογώ ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ με μοναδική εξέρεση την "ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΝΩΕ".

Μάλιστα με λύπη μου είδα και ανθρώπους (όχι ότι δεν το περίμενα βέβαια) που βάζουν ένα θέμα προς συζήτηση και κάνουν τεράστιες τοποθετήσεις χωρίς να πέρνουν καν μέρος στην συζήτηση. Οι Δάσκαλοι ανά τον κόσμο πάμπολλοι. Να δω που θα βρείτε μαθητές.

Αναρωτιόμουν λοιπόν μήπως θα έπρεπε να αλλάξουμε τακτική.
Προτείνω να δημιουργηθεί ένα νέο θέμα με τίτλο κάτι σαν..."ΕΔΩ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΩΨΥΧΑ ΣΑΣ" όπου θα μπαίνουμε όλοι μέσα να κάνουμε συζητήσεις του τύπου από που κατάγεται ο καφές, τι είδους καφές είναι αυτός, τον είχαν ανακαλύψη μέ ζάχαρι ή σκέτο; και άλλα τέτοια.

Όταν λοιπόν θα παρουσιάζεται ένα νέο θέμα μέσα από αυτές τις συζητήσεις, θα το διαφοροποιούμε τοποθετόντας το σαν "νέο θέμα" σε δική του σελίδα και όσοι ενδιαφέρονται θα μπαίνουν μέσα και θα συζητούν (όχι με copy/paste) ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ!

Είναι τόσο δύσκολο πια να συζητάμε; Είναι τόσο δύσκολο πια να μην ξεφεύγουμε από το θέμα;

Συγνώμη αν φαντάζουν κάπως σκληρά τα λόγια μου μα...ψιλοαπελπίστικα

Edited by - hrismig on 27/08/2003 11:32:41

27/08/2003, 12:24:32
Καλή σου μέρα Ελεύθερε...

Φίλε μου, ΕΡΕΥΝΗΣΕ το ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ οι λέξεις "Μύθος" - "Αλληγορία" - "Παραβολή" και ΙΣΩΣ να κατανοήσεις την ΚΟΙΝΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ, υπο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΙΣΜΑ...

Σε αυτό που λές περί "καθομιλουμένης", ε! σε αυτό είναι που έχω "ΚΥΡΗΞΕΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟ"...
"Αηδιάζω" (και σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΤΩΣΗ δεν υπονοώ ΤΙΠΟΤΑ για σένα φίλε μου, ΕΙΛΗΚΡΙΝΑ) με το να βλέπω να ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΕ λέξεις και έννοιες ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ απο τον ΚΑΘΕΝΑ που ΑΓΝΟΕΙ την ΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ και άρα ΚΑΙ τη ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ...
Φυσικά ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ...

Στα "περί Μύθου & Αλληγορίας" ΜΑΛΛΟΝ δε διάβασες το μύνημά μου που ΕΠΕΞΗΓΗΣΑ τη θέση μου, θέση του ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ ως πρός το ΠΩΣ κανείς πρέπει να ερευνά και ΓΙΑΤΙ υπάρχει η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ για Μύθους, Αλληγορίες, Παραβολές όταν ΑΠΕΥΘΗΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΜΥΗΤΟ ΚΟΜΣΟ...
Στο παραθέτω λοιπόν, για να δείς ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΠΗΓΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ...

Και μιας και φτάσαμε σε αυτό το ΚΟΜΒΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ, σημείο που μπορεί ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ να στηρίξει την ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ μέσα στους χώρους συζήτησης που θα αφορά θέματα που ΑΠΤΟΝΤΑΙ στη "Μυθολογία" ή στην "Αλληγορία", θεωρώ ότι θα πρέπει να σας δείξω (και εννοώ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ τους φίλους που ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ή ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ την ΑΝΑΓΚΗ για "Αλληγορία", μέσα στα Ιερά Κείμενα ΟΛΩΝ των ΛΑΩΝ) το ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ και από ΠΟΙΟΥΣ τα παραλάβαμε "έτσι"…

Δια τον φόβο των Ιουδαίων, ΔΕ ΘΑ χρησιμοποιήσω ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΗΓΗ, παρά τις ΝΕΟΠΛΑΤΩΝΙΚΕΣ (εάν δεν έχετε και εσείς αντίρρηση ΦΥΣΙΚΑ)…
Συγκεκριμένα θα μιλήσω για το ΤΙ ΛΕΕΙ ο πιστός φίλος του Εστεμμένου Φιλοσόφου Ιουλιανού, ο Σαλούστιος (Σατορνίνος Σαλούστιος Σεκούνδος) στο ΥΠΕΡ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ έργο του "Περί Θεών και Κόσμου"

Κεφάλαιο ΙΙΙ "Περί μύθων - ότι θείοι οι Μύθοι"
Ρωτάει ρητορικά, "γιατί οι Αρχαίοι έδιναν τα ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΤΟΥΣ χρησιμοποιώντας ΜΥΘΟΥΣ;;;"
Και αμέσως απαντάει ο ίδιος στην ερώτηση: "Το ΠΡΩΤΟΝ προτέρημα το οποίον αντιλαμβάνομαι εκ της χρησιμοποιήσεως ΜΥΘΩΝ, είναι ακριβώς αυτή η ΙΔΙΑ Η ΕΡΕΥΝΑ, διότι τοιουτοτρόπως η διάνοια ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΡΓΗ."

Δηλαδή όταν "κάποιος" ασχολείται με τους ΜΥΘΟΥΣ και το ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, είναι αυτόματα "κερδισμένος", γιατί η διάνοιά του παραμένει ΕΝΕΡΓΗ…

Και συνεχίζει ο Σαλούστιος : "Και το ότι είναι Θείοι οι ΜΥΘΟΙ, δυνάμεθα να το ΒΕΒΑΙΩΣΟΥΜΕΝ, στηριζόμενοι εις εκείνους που τους ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ.
Εκείνοι μεταξύ των ποιητών οι οποίοι ΗΤΑΝ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟΙ ΥΠΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ (Θεόληπτοι) και άριστοι μεταξύ των Φιλοσόφων, εκείνοι οι οποίοι ΕΔΙΔΑΞΑΝ ΤΑΣ ΜΥΗΤΙΚΑΣ ΤΕΛΕΤΑΣ, αλλά ΚΑΙ αυτοί οι Θεοί, κατά τη ΧΡΗΣΜΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ, όλοι λοιπόν ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΘΗΚΑΝ ΜΥΘΟΥΣ."

Στη συνέχεια αναφέρεται ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ στους Θεούς και στους ΜΥΘΟΥΣ που αναφέρονται σε Αυτούς…
"Σχετικός με τους Θεούς, αυτούς καθ' εαυτούς, οι ΜΥΘΟΙ τους παριστάνουν ΣΥΜΦΩΝΟΣ με εκείνο που ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ, σχετικά με το ρητό και το άρρητο, το αφανές και το ορατό, το σαφές και το αποκρυπτόμενον , πάντα ταύτα ΑΠΟΜΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΥΘΟΙ, ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΟΥΝ την αγαθότητα των Θεών, διότι όπως Εκείνοι μεταδίδουν προς ΟΛΟΥΣ τα αγαθά τα οποία προέρχονται ΕΚ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΤΩΝ, ενώ τα ΝΟΗΤΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΜΟΝΟΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΜΦΡΟΝΑΣ ΧΟΡΗΓΟΥΝ, ομοίως και οι ΜΥΘΟΙ λέγουν εις ΑΠΑΝΤΑΣ ότι οι Θεοί ΥΠΑΡΧΟΥΝ, αλλά ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΙΣ ΤΟΥΤΩΝ και ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ, ταύτα διδάσκουν ΜΟΝΟ εις τους ΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ…"

Νομίζω ότι είναι ΑΡΚΕΤΟ το απόσπασμα που παρέθεσα και ΣΤΗΡΙΖΕΙ από άκρη εις άκρη τη θέση μου και τη στάση μου ΩΣ ΠΡΟΣ τους ΜΥΘΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΛΑΩΝ…
Μεγάλος νεοπλατωνικός Σαλουστίος, Επαρχος της Ανατολής και πιστός ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ του Αυτοκράτορα - ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ Ιουλιανού τόσο σε διοικητικά θέματα όσο και φιλοσοφικά, ΣΕΒΕΤΑΙ τους ΜΥΘΟΥΣ και τις ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΛΛΗΓΟΡΙΕΣ…
Το κάνει γιατί ΓΝΩΡΙΖΕΙ…

Παρατήρησε φίλε μου Ελεύθερε το ΒΑΘΟΣ των ΝΟΗΜΑΤΩΝ που ξεχυλίζουν απο τα λόγια του Σαλουστίου...
Καλό το ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ σου φίλε μου, αλλά με αυτό το εργαλείο ΑΠΛΑ εισχωρείς στον ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ, ενώ με το ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ του ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ, εισχωρείς στο ΜΑΚΡΟΚΟΣΜΟ...

Το αποτέλεσμα (για έναν που ΓΝΩΡΙΖΕΙ και ΚΑΤΕΧΕΙ) είναι το ΙΔΙΟ, γιατί είναι κάτοχος του "ΜΥΣΤΚΟΥ" που μιλάει περί ΑΝΑΛΟΓΙΑΣ των ΕΠΑΝΩ με τα ΚΑΤΩ!!!

Σε αυτά που με ρωτάς για τον ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ, θα σου απαντήσω ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ δώσω μια εικόνα του ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ, γιατί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πολλοί τον επικαλούντε, αλλά δε γνωρίζω ΠΟΣΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ λειτουργούν βάση αυτού...

Για τον ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ, ναι μπορώ να σου πώ δυό λόγια, μιάς και είναι Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΤΙΚΕΤΑ που δέχομαι, αυτή του ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗ...

Ο Εσωτερισμός εξετάζει ΟΛΑ τα φαινόμενα που η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ επιστήμη είτε ΑΓΝΟΕΙ είτε κάνει πώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...
Μελετάει κάθε τι που είναι ΑΓΝΩΣΤΟ, ΜΗ ΕΝΤΟΠΙΖΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 5 ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ και προσπαθεί με την ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ του Φυσικοεγκέφαλου ή αλλιώς Ανθρωπονού, να ΣΥΛΛΑΒΕΙ, να ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ, να ΓΝΩΡΙΣΕΙ, να ΑΝΑΛΥΣΕΙ και τέλος να ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙ - ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΕΙ, κάθε τι που θεωρείται ΚΡΥΦΟ, ΑΟΡΑΤΟ, ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ και ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ στην Ανθρώπινη φύση...

'Οσα ο ΕΞΩΤΕΡΙΣΜΟΣ δέν κατέχει και δέν γνωρίζει, ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ προσπαθεί να ΓΝΩΡΙΣΕΙ και να βοηθήσει με όσα εκείνος ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ και ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΕ ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΤΑ, τον ΕΞΩΤΕΡΙΣΜΟ να εμβαθύνει εκείνος με τα δικά του μέσα (5 αισθήσεις και τη λογική τους)...

Τα μέσα που χρησιμοποιεί ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ είναι η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ με συγκέντρωση και διαλογισμό καθώς και με πιό βαθύτερα συστήματα που σκοπό τους έχουν να κάνουν τον Νού πιό ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, την ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΣΗ που είχε πέσει σε "αχρηστία" μέχρι τη στιγμή εκείνη ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΝΤΑΣ ΤΗΝ να την κάνει να ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ με την αδελφή της ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ που μέχρι τώρα είχε το ΚΥΡΙΟ και ΠΡΩΤΕΥΟΝΤΑ ρόλο και τη ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ της ακόμα πιό εξελιγμένης μας ΥΠΕΡΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ, ώστε ο Ανθρωπονούς να ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ τις υψηλότερες ΔΟΝΗΣΕΙΣ...

Νομίζω ότι εντελώς επιγραμματικά έδωσα μερικές πτυχές του ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ...

Με ρωτάς τώρα :

quote:
3)Που το ψάχνει;

1) Συνιθίζω να λέω πώς κολυμπάμε ΟΛΟΙ (εσωτεριστές & μή) στον ΩΚΕΑΝΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ...
Κάποιοι, κολυμπούν στην ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ (ΕΞΩτεριστές) και κάποιοι προσπαθούν (με τους ΑΝΑΛΟΓΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ) να φτάσουν στο ΒΥΘΟ ΤΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ αυτού (ΕΣΩτεριστές)...
Εκεί μέσα στα ΑΠΥΘΜΕΝΑ ΒΑΘΗ, ανακαλύπτουν πράγματα καταστάσεις, όντα κλπ κλπ που εκείνος που ΑΠΛΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ, όχι μόνο ΔΕ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ, αλλά και όταν επιστρέψουμε εμείς απο τη βουτιά μας και περιγράφουμε τι ΒΛΕΠΟΥΜΕ (και άρα τι έχουμε ΓΝΩΡΙΣΕΙ), εκείνος ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ και ΠΕΡΙΓΕΛΑ τα όσα του "αποκαλύπτουμε"...

Είναι ΔΥΝΑΤΟΝ μέσα σε αυτόν τον ΑΠΥΘΜΕΝΟ και ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΒΥΘΟ, κάποιοι απο τους ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΟΥΣ δύτες, να δούν ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;;;
Αλλού έκανε τη βουτιά του ο ένας, αλλού ο άλλος κλπ κλπ...

ΟΜΩΣ, όταν οι ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΟΙ αυτοί δύτες, ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, γνωρίζουν ΚΑΙ αντιλαμβάνονται ότι αυτά που είδαν και γνώρισαν οι "άλλοι" ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, αλλά ΜΟΝΟ σε λεπτομέριες που ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ λόγο της ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΟΠΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ...

ΕΤΣΙ, δε θα δείς ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΕΣ να διαφωνούν μεταξύ τους, αλλά τις ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΠΤΙΚΕΣ τι λαμβάνουν και τις συγκρίνουν με τις δικές τους και έτσι κάνουν ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ...

2) Ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ όπως σου έδειξα, ΔΕ ΨΑΧΝΕΙ...
Δε ψάχνει ΓΙΑΤΙ αυτός ο ΙΔΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ...
Και με τις γνώσεις που ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ, ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ ΨΑΧΝΕΙ για να βρεί την ΑΛΗΘΕΙΑ (όπως αναφέρει ο φίλος Αίον)

3) ΠΑΝΤΟΥ (κοίτα ΠΩΣ συμφωνούμε με τον Αίον!!!)

4) ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ναι υπάρχουν ΟΝΤΑ που ΗΤΑΝ 'Ανθρωποι και που ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ την ΑΛΗΘΕΙΑ...

5) Η ΑΛΗΘΕΙΑ και που μέσα απο Αυτήν ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΕ τον ΤΡΟΠΟ για την ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ και ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στην Πρώτη Του Παντώς Πηγή, απ' όπου και προήλθε...

Θα μπορούσα να σου δώσω ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΕΣ απαντήσεις, αλλά προτίμησα να απαντήσω με ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ώστε να γίνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ με τις ερωταπαντήσεις....

Λές στο τέλος:

quote:
Αν θες μπορείς να ακούσεις απόψεις από έναν άθρησκο, ανέντακτο, αδογμάτιστο και μοναδικό (με την έννοια του ότι τις απόψεις μου τις σχηματίζω ελεύθερος από όποιαδήποτε επιρροή πέραν της δικής μου έρευνας και συνείδησης) σαν τον Ελεύθερο του esoterica.
Το μόνο που δηλώνω είναι Έλληνας του κόσμου.

Μα ΑΥΤΑ είναι τα ΧΑΡΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ένος ΕΝ ΔΥΝΑΜΗ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗ φίλε μου Ελεύθερε του Esoterica.gr

Η "διαφορά μας μεταξύ μας" είναι ότι ΕΣΥ δηλώνεις ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ενώ η αναξιότης μου, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΣΟΥ...

Και κάτι για τον Δάγωνα...
Κάτσε και ΜΕΛΕΤΗΣΕ τον διάλογο με τον Ελεύθερο και έχεις να μάθεις ΠΟΛΛΑ για τον ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ φίλε μου...
Ρητό που σου αρμόζει;
'Οσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια...

Φίλε Αίον, σε ευχαριστώ για την απάντηση...
ΟΝΤΩΣ ΒΟΗΘΗΣΕ, μιάς και "αποδεικνυει" την ορθότητα του "Μύθου" ή της "Αλληγορίας" ή της "Παραβολής" που έδωσα σχετικά με το ΒΥΘΟ και το ΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΚΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

27/08/2003, 17:33:46
Θα απαντήσω λίγα στον ΑΙΟΝ φίλε Κέλσο και αφού μελετήσω καλά τα δικά σου θα επανέλθω. Δεν σηκώνουν βιασύνη αυτά τα πράγματα.

Φίλε μου ΑΙΟΝ, αναγνωρίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να εκφράσει κάποιος αυτα τα λεπτεπίλεπτα θέματα χωρίς να πέσει σε λούκια. Πρέπει να σου πώ ότι μελετώντας με το "μικροσκόπειο μου" τόσο καιρό (και δεν είμαι κάνα παιδαρέλι που μακάρι να ήμουν), κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτός που ασχολείται με αυτά τα θέματα, είναι τον εαυτό του που σπουδάζει τελικά. Ίσως να βάζει σε λειτουργία την προσπάθεια για το γνώθι σ' αυτόν. Η μεγαλύτερη απογοήτευση όμως έρχεται μετά. Παρουσιάζεται πλέον η αδυναμία του να εκφράσει τα ευρήματα του, τις σκέψεις του τέλος πάντων και ανακαλύπτει και ο ίδιος ότι δεν μπορεί να αποφύγει το πέσιμο σε αντιφάσεις ή καμιά φορά και σε αερολογίες. Δεν έχει λάθος ο άνθρωπος απλά δεν είναι ρήτορας, φιλόλογος ή δεν ξέρω τι ή, κάποια πράγματα δεν μπορούν να αποδωθούν με την ανθρώπινη γλώσσα παρά μόνον μένουν μέσα στον εγκέφαλο κρυμμένα για κείνον μόνο.
Αυτή είναι σοφία. Να καταλάβεις ότι αυτό που ξέρεις, δεν μπορείς να το πεις με λόγια και να σιωπήσεις γιατί αλλιώς θα πείς άλλ' αντ' άλλων και θα ρεζιλευτείς (Μιλάω γενικά τώρα) Ίσως γι αυτό οι μεγάλοι μίλησαν αλληγορικά.

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Λες: Όποιος πει ότι βρήκε κάτι είναι σαν να αυτοκτονεί. Εγώ από τη μεριά μου δεν μπορώ να δεκτώ ότι κατάφερες να εκφράσεις σωστά αυτό που ήθελες να πεις. Διότι η αντίφαση είναι καθαρή. Αν δεν βρήκες κάτι τότε ο εσωτερισμός σου δεν απέδωσε τίποτε. Ποια η χρήση του τότε;
Και όμως σε είδα να υποστηρίζεις χίλια δυό πράγματα μέχρι τώρα. Τα βρήκες εκτός εσωτερισμού; Ε! αφού απο δω βρήκες κάτι, από κει δεν βρήκες τίποτα, τότε γιατί δεν έμεινες από δω που βρίσκεις και πήγες από κει που δεν βρίσκεις; Νομίζω ότι εκείνο που ήθελες να πεις είναι ότι το "εν οίδα ότι ουδέν οίδα" ισχύει και στον εσωτερισμό και προ πάντων σ' αυτόν. Η γνώση του ότι δεν μπορούμε να γνωρίσουμε σχεδόν τίποτε είναι μεγάλη σοφία.
Άμα επιμένει κάποιος ότι βρήκε κάτι τότε είναι απλά ένα εμπόδιο λες.
Αυτό μάλιστα. Κολλάει με τα πιο πάνω. Ώστε εκείνοι που επιμένουν ότι ξέρουν (και για να το ξέρουν πάει να πεί ότι βρήκαν κάτι και το ξέρουν) σημαίνει ότι δεν είναι καλοί εσωτεριστές. Γιατί; Γιατί βάζουν στον εαυτό τους εμπόδια. Δυστυχώς όλοι μας έχουμε εμπόδια. Αλλά για να είμαστε εντάξει με τον εαυτό μας δεν πρέπει να πούμε ότι πρέπει να αφαιρέσουμε τα εμπόδια για να είμαστε καλοί εσωτεριστές; Ο θεός (όπως κι αν τον εννοεί ο κάθε ένας) και η μετενσάρκωση που φαίνεσαι να είσαι βέβαιος γι αυτά, δεν είναι κάτι; Και βέβαια είναι, για θεό ολόκληρο μιλάμε. Μα τότε πρέπει να απαλλαγείς και απ αυτά τα εμπόδια. Άντε λοιπόν. Μπορείς;
Απαντώντας σε ερωτήσεις περί εσωτερισμού δίνεις τέτοιες απαντήσεις, που καθιστάς τον εαυτό σου εκτός εσωτερισμού. Και όμως είμαι σίγουρος ότι το εν οίδα ότι ουδέν οίδα σε εκφράζει. Και το γνώθι σ αυτόν επίσης.
Τελικά είσαι εσωτεριστής; Λειτούργησε σαν τέτοιος.
Αν δεν είσαι, άσε τον εσωτερισμό ήσυχο. Όπως τον άφησα κι εγώ.
Με σύγχυσες. . . .νά ξερες πόσες φορές το πέταξα το μικροσκόπειο μου.
Συζητώντας με ανθρώπους γενικά κατάλαβα ότι όλοι μας άλλα λέμε, άλλα εννοούμε και άλλα καταλαβαίνουν αυτοί που μας ακούνε.

Ελεύθερος

Edited by - Ελεύθερος on 17/10/2003 20:51:10

28/08/2003, 02:21:17
Μου φαίνεται ότι αντί για διακοπές στην εξοχή θα κάνω διακοπές μπροστά στο pc.

Φίλε Κέλσο.
Δεν έχω και πολλά να διαφωνήσω μαζί σου, πέραν του να σου αναφέρω ότι με βαρειά καρδιά αντικρύζω παραπομπές σε άλλα βιβλία ή κείμενα ξένα. Εδώ πέρα θέλω να ακούσω ιδέες των φίλων μας, εκτός και αν το θέμα είναι η συζήτηση κειμένων, βιβλίων, προσώπων κλπ.
Λοιπόν. Ας μή μιλάμε αόριστα. Ας εστιάσουμε την προσοχή μας κάπου.

quote:
4) ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ναι υπάρχουν ΟΝΤΑ που ΗΤΑΝ 'Ανθρωποι και που ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ την ΑΛΗΘΕΙΑ

Η αλήθεια είναι θέμα πίστης άνευ λογικής ή θέμα παρατήρησης, πειραματισμού και επαλήθευσης ή έστω απότοκο λογικής σκέψης; Πως κατέληξες στο πιο πάνω συμπέρασμα;
Για να σε προφυλάξω. . . Η πίστη άνευ λογικής για μένα είναι πολύ κοντινή έννοια με τις λέξεις πείσμα, γινάτι, χούι κλπ. Σημαίνει έτσι το θέλω εγώ να είναι, έτσι θα είναι, τελείωσε. Πετάει ο γάιδαρος; Ναι πετάει. Μα. . . . . . .Είπα . .τελείωσε.

Ελεύθερος