ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

kokoakis26 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
18/02/2010, 12:05:00
Αγαπητέ Dying Incubus,καλή μέρα και ώς γνωστόν, λέω να ...διαφωνήσω μαζί σου....Θέλω να πω, απο όσα ξέρουμε, πέραν της καλής μας διάθεσης, ο άνθρωπος,δεν αποτελεί τμήμα σε καμία διαδικασία, ή αλυσίδα,διατροφική,η όποια άλλη σε αυτόν τον πλανήτη...
Αποτελεί ένα όν, διαφορετικό,απο ταζώα,πουζούν με τα ένστικτα τους και σαν διάκοσμος του πλανήτη... Ένα όν,που έγινε μετά την δημιουργία του κόσμου, για να τον εξουσιάζει...
Όσον αφορά τον αφανισμό,ειμαι υπέρ....Εννοώντας,φυσικά,τον αφανισμό αυτού του ανθρώπου ζώου, που έχουμε μέσα μας και μας εξουσιάζει ακόμη....Περιμένουμε,δε και συντελείται,αυτη η μετάλλαξη ή εξέλιξη μας σε ένα άλλο ανώτερο όν, που πραγματικά ειμαστε και κρύβεται μέσα μας...
Να σου θυμίσω, έτσι πρόχειρα, τα μικρά πουλιά που δεν έχουν φτερα,μέχρι να μεγαλώσουν...Δεν πάυουν να είναι πουλιά και θα φανεί στην ώρα του και αυτό...
18/02/2010, 13:31:33
Αγαπητέ trexagireve, στο τελευταίο μήνυμα σου σε κάποια σημεία νομίζω πως συμφωνείς μαζί μου διαφωνώντας και σε άλλα διαφωνείς όντως.
Η διαφωνία μπορεί να είναι αρκετά γόνιμη υπό ορισμένες προϋποθέσεις, άλλωστε σε πολλά μηνύματα που έχουμε ανταλλάξει εμείς οι δύο διαφωνούμε.

Κατά την γνώμη μου ο άνθρωπος αποτελεί τμήμα της Φύσης και μια έκφανση της ιστορίας της ζωής όπως αυτή εμφανίστηκε στον πλανήτη μας.
Ακόμη κι από βιολογική πλευρά ο άνθρωπος αποτελεί ένα μέρος της τροφικής αλυσίδας ως ένας από τους καταναλωτές της ανώτερης τάξης.
Πέρα από αυτό όμως, κι ορισμένα ζώα θα μπορούσαν να τραφούν από τον άνθρωπο...
Δεν θεωρώ τον άνθρωπο ως ένα ον το οποίο είναι αποκομμένο από την φύση και φυσικά δεν αποδέχομαι ότι εμφανίστηκε στην Γη με σκοπό να εξουσιάσει τα άλλα ζώα.
Πρώτα απ' όλα δεν διαβλέπω καμία ανάγκη ώστε να εξουσιαστούν τα ζώα ή η Φύση εν γένει, η οποία μάλιστα έχει προνοήσει κατά κάποιον τρόπο έτσι ώστε να υπάρχει μια αρμονία μέσα στα πλαίσια της.
Εν δευτέροις, μια θέση η οποία ορίζει ότι ένας από τους σκοπούς του ανθρώπου είναι να εξουσιάσει τα ζώα και την Φύση μου φαίνεται άκρως επικίνδυνη διότι μπορεί να ερμηνευτεί με λάθος τρόπο και να οδηγήσει τον άνθρωπο να κάνει ακόμη μεγαλύτερες υπερβάσεις εναντίον της και να δούμε μεγαλύτερες ακόμη καταστροφές από αυτές που έχουμε ήδη δει.

Όσον αφορά αυτό που αναφέρεις:

quote:
Όσον αφορά τον αφανισμό,ειμαι υπέρ....Εννοώντας,φυσικά,τον αφανισμό αυτού του ανθρώπου ζώου, που έχουμε μέσα μας και μας εξουσιάζει ακόμη....

Νομίζω πως λέμε το ίδιο πράγμα με άλλα λόγια.

In anticipation of my resurrection...

18/02/2010, 22:35:13
Αγαπητέ μου Dying Incubus, η λέξη διαφωνούμε, ειναι μάλλον παραπλανητική, γιατι, στην ουσία, απλά βλέπουμε διαφορετική οπτική γωνία του ιδίου αντικειμένου...Η αποκλειστικότητα, ειναι το όλο ζήτημα...
Φίλε μου, δεν λεγεται τμήμα της αλυσίδας, ο καταναλωτής...Λέγεται αλλοιώς, βρές εσύ τη λέξη,αλλά σε καμία περίπτωση, δεν λέγεται μέρος της αλυσίδας...Ο ......"καλαθάκιας" του ....σούπερ μάρκετ του σύμπαντος,είναι καλύτερος πρισφιορισμός του...Γιατί, αν πάμε και στο διάστημα, που θέλουν μερικοί,λες και δεν φτάνει όση ζημιά κάνουμε εδώ, τότε, δεν ειμαστε..διεθνείς, αλλά συμπαντικοί...Αν όχι πνευματικά, θα το πετύχουμε σωματικά,τελικά όλα αγοράζονται;...
Αυτός είναι ένας αφανισμός;
Τώρα, περί αποκομμένου ανθρώπου απο τη φύση, ....φυσικά συμφωνούμε, καθώς, δεν ήρθε για πλάκα κι ο άνθρωπος.Κάποιο ρόλο παίζει...Αλλά, να βρούμε τον ρόλο του αυτόν,έχει τη σημασία του κι αυτό..
19/02/2010, 20:45:44
quote:
Φίλε μου, δεν λεγεται τμήμα της αλυσίδας, ο καταναλωτής...Λέγεται αλλοιώς, βρές εσύ τη λέξη,αλλά σε καμία περίπτωση, δεν λέγεται μέρος της αλυσίδας...Ο ......"καλαθάκιας" του ....σούπερ μάρκετ του σύμπαντος,είναι καλύτερος πρισφιορισμός του..

Φίλε μου, απ' όσο ξέρω - από τη Βιολογία τουλάχιστον - οι καταναλωτές είναι τμήματα της τροφικής αλυσίδας ενός συστήματος.
Οπότε ο άνθρωπος ως τμήμα της αλυσίδας αυτής, υπάγεται σε αυτό το σύστημα.

quote:
Γιατί, αν πάμε και στο διάστημα, που θέλουν μερικοί,λες και δεν φτάνει όση ζημιά κάνουμε εδώ, τότε, δεν ειμαστε..διεθνείς, αλλά συμπαντικοί...

Αυτό είναι ένα θέμα που πραγματεύεται αρκετά καλά κατά την άποψη μου η ταινία Avatar, οπότε και θα στην συνιστούσα, εάν δεν την έχεις δει.

In anticipation of my resurrection...

19/02/2010, 22:09:58
Φίλε μου Dying Incubus,αν εννοείς και τον ..ιδιοκτήτη του σούπερ μάρκετ, μέσα σε αυτήν την αλυσίδα...Γιατι εγώ μιλούσα για ζώα, που τρώνε το ένα το άλλο, όχι που τα συναλλάσουν με χρήμα...
Ακόμη κι όταν κυνηγούσε, ο άνθρωπος στράφηκε στη γή και στην καλλιέργεια της...Αυτό, πάλι καμια σχέση με την τροφική αλυσίδα, πιστεύω...
Δεν εξαρτάται αοπ αυτόν η αύξηση, βελτίωση και διατήρηση άλλου ειδους...Ούτε..την γύρη δεν μαζεύει...Κοινώς, άσχετος με αυτήν,αλλά,ένας κύριος ενός κόσμου,μάλλον....
Όσο για το Άβαταρ,νομίζω, ότι η φαντασία, απέχει στην πράξη απο τη
θεωρία για ότι μιλάμε σε σχέση με το διάστημα...Και δεν ξέρουμε, αν δυνάμεθα να το διαπεράσουμε, για λόγους, πέραν της τεχνολογίας...
Μην παρασυρόμεθα, απο την ικανότητα κάποιων...
mystery flowerΜέλος
06/12/2011, 12:33:42
Αν όλοι οι ανθρώπινοι εγκέφαλοι είχαν τις τάσεις που αναφέρεις μόνοι μας θα είχαμε αλληλοεξοντωθεί και θα αφανίζαμε το είδος μας. Κάπου λανθάνεις ή έχεις πάρει λάθος πληροφορίες. Χρειάζεται να γίνουμε περισσότερο άνθρωποι και να παραδειγματιστούμε μέσα από τα λάθη μας. Προτείνεις να γίνει ένα άλλο όν. Πού ξέρεις ότι θα είναι καλύτερο; Και αν είναι χειρότερο από τον άνθρωπο;

Ταξίδι στο άγνωστο