ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Λίγους φίλους...να μιλήσουμε! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Λίγους φίλους...να μιλήσουμε! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

ΠΛΑΤΩΝΑΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
18/06/2012, 21:11:53
Επειδή μίλησες για αλλεργίες, όταν κανείς μακροχρόνια διατροφική προσοχη, γίνεσαι αρκετα ευαίσθητος, ώστε να αισθάνεσαι στο σώμα σου, (και στο δέρμα) τι σου προκαλεί την αλλεργία. Πχ την σοκολάτα το κρέας τον καφέ, το σώμα μου δεν τα θέλει, πάραυτα ένα κομματάκι σοκολάτα που και που, του το δίνω. Και καφέ, μα όχι πάνω απο δυο.

Το κρέας άμα βγεις απο την επιρροή του, θα το συχαινέσε, θα αισθάνεσαι τη μυρωδιά, και θα σκέφτεσαι, μα καλα πως το τρώνε!

Πάντως είναι θετικά αρκετα με αυτα που νομίζεις πως στερείσαι.

Σου αναφέρω μερικά,

1. Είσαι κύριος του σώματος σου και όχι κοιλιοδούλος.
2. Δείχνεις 15-20 χρόνια μικρότερος απο οτι είσαι.
3. Είσαι γεμάτος υγεία.
4. Δεν κουράζεσαι, ότι και να κανείς.
5. Η πρόσοχη σου είναι αναλογη (ΚΑΙ) του πόσο αδύνατος είσαι.
6. Έχεις ομορφια και αντίληψη
7. Είσαι πάντα χαρούμενος

Είναι και αλλα, θα τα συμπληρώσει ο γιουγκι.

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 18/06/2012 21:13:33

18/06/2012, 21:31:46
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ !!!
με ολα αυτά που διαβάζω ... αισθάνομαι σαν εγκληματίας !!!

Old for rock.. young for death
18/06/2012, 22:17:02
quote:

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ !!!
με ολα αυτά που διαβάζω ... αισθάνομαι σαν εγκληματίας !!!

Όοπς! Σορρυ αιθεροβαμωνα, δεν είσαι εγκληματίας.

Εμείς είμαστε....παράξενοι!

Αστο Γιογκι, μιλά για αλλα...

18/06/2012, 22:33:01
Οχι βρε παιδιά , πείτε τα ... πλάκα έκανα

Ετσι εύκολα νομίζεις οτι κόβετε το μπριζολάκι ???

δε μπα να λετε ...

YUGI-OHΜέλος
18/06/2012, 22:36:25
Ωχ,εντάξει έγινε! Δε γράφω άλλα
Καλά λες, με τις δικιές μας παραξενιές ας μη κάνουμε φίλους όπως ο aitherovamon αλλά και γενικά κανεναν να νοιώθει τέτοιου είδους ενοχές.

Πλάτωνα, να μη γράψω τουλάχιστον ένα όγδοο σε συνδυασμό με το πέμπτο που έγραψες;

AitheroVamon, τώρα είδα ότι ήδη έγραψες πριν 3 λεπτά

Edited by - YUGI-OH on 18/06/2012 22:38:03

18/06/2012, 22:44:45
Ελεύθερα YUGI ...
ισα ισα , σας θαυμάζω !
πότε δεν ήμουν τόσο "δυνατός" για κάτι τέτοιο .

YUGI-OHΜέλος
18/06/2012, 23:23:56
AitheroVamon, ξέρεις πιο είναι το παράξενο και ωραίο της υπόθεσης; Μερικές φορές δίνεται το κατάλληλο "δυνατό" ερέθισμα[π.χ.αλλεργία] και το κάνεις απλά μπαίνοντας στο χορό χωρίς να το πολυζαλίζεις με δεύτερες και τρίτες σκέψεις.

Είναι έτσι όπως τα γράφει ο Πλάτωνας στο προηγούμενο πόστ.
Κάνεις μακροχρόνια διατροφική προσοχή, γίνεσαι αρκετά πιο ευαίσθητος στο να ακούς το σώμα, κι όλα τα θετικά!

Πλάτωνα, όλα είναι εκπληκτικά, κι αυτό που γράφεις στο "5. Η πρόσοχη σου είναι αναλογη (ΚΑΙ) του πόσο αδύνατος είσαι.", καλά απλά δεν υπάρχει η εκπληκτική αίσθηση αυτού του αδύνατος που νοιώθεις ανάλαφρος.

Οι δε αισθήσεις είναι πιο καθαρές, πιο οξυμένες και πιο διάφανες.

Και με το κρέας τα λες απλά και τέλεια!
Είναι έτσι ακριβώς.
Δεν θα πώ κάτι άλλο, μόνο ένα θα το περιγράψω κάπως λάϊτ γιατί νομίζω πως είναι ωραίο.
Ερχόταν Πάσχα αφού είχαν περάσει 3-4 μήνες τότε, είχα πεί ήδη στους δικούς μου ότι δεν μπορούσα να φάω κρέας, δε μου έβγαινε παρά μάλλον το αντίθετο να το αποφεύγω.
Περάσαμε για κάποια ψώνια απο το κέντρο.
Εκεί οι δικοί μου, ήθελαν να μπούμε στην κρεαταγορά.
Μου είπαν έλα μια στιγμή να πάρουμε το κρέας και μετά συνεχίζουμε.
Περνώντας απο εκεί, η αίσθηση ήταν πρωτόγνωρη.
Είχα μια αίσθηση βαριάς ενεργειακής δόνησης του χώρου και μια πολύ βαριά μυρωδιά άρχισε να με τυλίγει.
Οι αισθήσεις μου άρχισαν να βαράνε αλέρτ. Πρωτόγνωρο τότε, δεν το είχα ξαναζήσει πριν.
Όπως λέει ο Πλάτωνας, σ'εκείνη τη περίπτωση αναρωτιόμουν για πρώτη φορά στη ζωή μου πως αντέχουν και δουλεύουν οι άνθρωποι οι κρεοπώλες εκεί. Απίστευτο βίωμα.

Edited by - YUGI-OH on 18/06/2012 23:26:52

19/06/2012, 05:35:07
Καλημέρα!

Είναι 4 το πρωι εδω, μα είναι η ώρα που συνήθως ξυπνω.

Αντί να συκωθω και να πάω στην κουζίνα για πρωινό, αφου δεν έχει, τετοιο, αφουγκραζουμε το χώρο.

Το μικρο σκυλάκι μιας ανεψιας που φιλοξενω για λίγες μέρες, είναι δίπλα μου και θέλει παιχνίδι. Το χαϊδεύω αναλαφρα, και αντΑποδιδει με ένα παρατεταμεο γλυψιμο. Και αυτο λυτοδιαιτο φένεται καθότι τα αφεντικά του, το έχουν μάθει να τρώει μόνο μπισκότακια. Μα αυτο έχει κοφτερα δόντια, και φοβερους Κυνοδοντες, δείγμα πως είναι προγραμματισμένο διαφορετικα, να τρώει διλ και να κόβει σάρκες. Πράγματι, αν το φυλεψεις με κανά κοψιδι, (κρυφά απο τα αφεντικά του), γίνεσαι ο θεός του!

Μπορειται να κάνετε μια καλη διάγνωση, για το αν βοηθά το σώμα και το DNA σας, να είσαστε όχι κρεατοφαγοι. Κοιταχτε τα δοντια σας, έχουν Κυνοδοντες μεγαλους?
Αν ναι, τότε για σας το κρέας είναι βασική τροφη.

Ένας άλλος παράγοντας, που παίζει σοβαρο ρολο, είναι και η ομάδα αίματος.

Αν είσαστε ομάδα Α, υπολογισμοι που έγιναν, έδειξαν πως παρουσιάσθηκε τον καιρο που ο άνθρωπος αρχησε να καλλιεργεί και να τρέφεται απο την Γη, τότε είναι πιο εύκολο σε σας να είσαστε vegetarian, απο ένα που η ομάδα του είναι Ο, που είναι και η πιο αρχαία, και ΚΑΤ εξοχήν η πλέον φίλοκρεατοφαγος.

η ΑΒ είναι η πλέον πρόσφατη! Παρουσιάσθηκε μολις πριν 300 χρόνια, (έτσι λένε) και είναι απροσδιοριστων προτυμησεων.

Όλα τα παραπάνω, δεν είναι κανόνες, υπάρχουν και εξέρεσεις

υπάρχουν Ένα σωρό διάσημοι χόρτοφαγοι. Σχεδόν οι περισσότεροι φιλόσοφοι, τοσο της αρχαιότητας, όσο και σύγχρονοι, αν και θα τους χαρακτηρίζα περισσότερο λΙγοδιαιτους. Αυτη είναι με τα χρόνια και η δικη μου αντιμετώπιση, όσο αφορα την τροφη. Όσο περνα ο καιρός, αντί του πιατου, προτιμώ να τσιμπαω κατι. Βέβαια καθε τόσο, φτιάχνω και μια ξεγηρισμενη μακαρόναδα...και την καταβροχθίζω!

Το πιο συνταρακτικο που ανακάλυψα πριν καιρο ηταν πως vegetarian ήταν και ο Χιτλερ, μάλιστα οι προτιμήσεις μου, ήταν όλο ίδιες με τις δικές του!

Ευτυχώς ταίριαζουμε μόνο σε αυτο, μα αναρωτιέμαι...

Αν κάποιος είχε τη δύναμη που είχε αυτός, (εκείνα τα χρόνια) θα ήταν αυτός που είναι στη φύση του, η κάποιος άλλος?

Λίαν φιλοσοφικο ερώτημα!

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 19/06/2012 05:43:20

stanfromgreeceΜέλος
19/06/2012, 10:58:38
quote:

Οχι βρε παιδιά , πείτε τα ... πλάκα έκανα

Ετσι εύκολα νομίζεις οτι κόβετε το μπριζολάκι ???

δε μπα να λετε ...

Εμένα που μου το έκοψαν "μαχαίρι" τί να πώ;
Χοιρινό; Καθόλου...
Αρνί;Κατσίκι; Το ίδιο (καλά, δεν το έτρωγα και ποτέ για να μου λείψει)
Γλυκά; Εννοείτε καθόλου... τον διαβήτη μου μέσα μαμώ! (εδώ και ειδικά για τα παγωτά, έχω ΜΕΓΑΛΟ προβλημα... θέλω οποσδήποτε, πριν πεθάνω να φάω μία βάφλα με 2 μπάλες παγωτό, σιρόπι σοκολάτα και σαντυγύ... εναλλακτικά, συμβιβάζομαι και με ζεστή σοκολατόπιτα με παγωτό βανίλια!)
Ζυμαρικά; Μόνο ολικής άλεσης...
Ρύζι; Μόνο αναποφλοίωτο...
Σάλτσες; Κομμένες...
Ψωμί; Μόνο μαύρο,και αυτό πολύ λίγο (2 φέτες την ημέρα)
Τυροκομικά-Γαλακτωκομικά; Μόνο με χαμηλά λιπαρά (βάλε Φίνα που λέει και η διαφήμιση... μόνο που είναι σαν να τρως πλαστικό!)
Χυμοί; Απαγορεύονται...

Δε μαμιέται... θα μιμηθώ και εγώ τον Πλάτωνα... δεν χάνω και τίποτα

ΑΜ ΕΠΟΣ ΑΜ ΕΡΓΟΝ 1996-1997 96ΛΜΧΕΘ ΧΙΟΣ

19/06/2012, 13:01:25
Δεν το σκέφτεσαι,απλά το πράττεις,όπως λές YUGI-OH.Απο άποψη ψυχολογίας νομίζω πως αυτό είναι το καλύτερο.

ΠΛΑΤΩΝΑ σίγουρα δεν είναι τυχαίο οτι πολλά μεγάλα πνεύματα της ιστορίας είχαν λιτή διατροφή.

Να κάνω μια παρατήρηση που είμαι σίγουρος οτι όλοι μας έχουμε κάποια ιδέα περι αυτής.Το σώμα μας,και ειδικότερα τα κύτταρά μας,χρειάζονται ζωτική ενέργεια για να λειτουργήσουν,ηλεκτρομαγνητικό φορτίο δηλ.Αυτό το φορτίο,δεν το βρίσκουμε στις βαριές τροφές όπως το κρέας.Το κρέας τί είνα? Νεκρή σάρκα,νεκρή ύλη,χωρίς ζωτική ενέρεγεια μέσα του,ή με ελάχιστη ζωτική ενέργεια αποθηκευμένη.Anyway τα φρέσκα φρούτα και λαχνικά έχουν πολλύ απο αυτή την ενέργεια που χρειαζόμαστε.Μπορούμε να αρχίσουμε απο αυτά,προτού γίνουμε ικανοί να την συλλέγουμε απο τον διαλογισμό.

Όσο πιό ελαφρυα τρώμε,τόσο το καλύτερο.Οι δονήσεις του σώματός μας εκλεπτίνονται.

YUGI-OH,την πρώτη φορά που πέρασα απο την κρεαταγορά,είχα πάθει κάτι σαν σόκ.Εβλεπα παντού γδαρμένα πτώματα,δεν είναι και λίγο.Το πάσχα που φάγαμε κρέας,έκανα την βλακεία και έφαγα κανονικά την μερίδα,για δύο μέρες αισθανόμουνα βαρύς και ασήκωτος και στο σώμα και στο μυαλό.Αστα να πάνε.Το κρέας σου ρίχνει κατακόρυφα τις δονήσεις σου.

Edited by - alex22 on 19/06/2012 13:07:30