- ** Εκκλήσεις Κοινωνικής Ευαισθησίας ** - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
ο << νεκροσκοπος >> ειναι απο τις εκδοσεις Οξύ.ειναι πολυ δυνατο βιβλιο.ειναι το αγαπημενο μου. (εχε υπ οψην οτι υπαρχουν 5 τομοι)
Τωρα αν θυμαμαι καλα το βιβλιο Lilith ειναι απο τις εκδοσεις Ανουβις ή Αρχετυπο.θα το κοιταξω και θα σου πω.
Ακόμα αν κάποιος διαβάζει ένα βιβλίο παει να πεί οτι θα βγεί σε ένα forum και θα πεί ψέματα. Και εγώ διαβαζω τέτοιου είδους βιβλία και είμαι σίγουρη άλλοι χιλιάδες. Θα είχαμε γεμίσει αν ήταν έτσι!
Φιλικά πάντα
Δεν έχω ακούσει τόσα πολλά όσα θα ήθελα να βγάλω ενα ξεκάθαρο συμπερασμα, να πω βάζω το χερι μου στη φωτιά. Αλλα λέω αν ήταν ένας τύπος που διαβαζε ένα βιβλίο και μετά νόμιζε οτι ζούσε ότι διαβαζε θα ήταν πιο αλλοπρόσαλλος πιο πυροβολημμενος. Απο τις απαντήσεις του μου φαίνεται φυσιολογικός άνθρωπος. Βεβαια μετά μπορει να λένε όλοι οτι είμαι και εγώ ψυχάκι γιατί πιστεύω οτι μπορεί να υπάρχουν βρυκόλακες αλλα c'est la vie !
προς άρη
Το βιβλιο του lumley είναι μυθιστόρημα σωστά; Για πολύ καλό μυθιστόρημα είναι της laurel k. Hamilton μια σειρά την ξερεις; Εγώ έχω τρελαθει με τα βιβλία αυτά αλλα στην ελλαδα κυκλοφορούν μονο τα δύο πρωτα.
Εγώ παντως έχω αυτό του Μακ Ντόναλντ και είναι νομίζω απο Ψυχογιώπουλο...Με ένα πράσινο εξώφυλλο...
Νo time to run, no place to hide, when your life is just a lonely ride as the lord of fire and ice. And all your dreams behind your eyes turned out to be just...lies...
το βιβλιο Lilith ειναι απο εκδοσεις Αιολος τελικα.
θα ηθελα να πω στο φιλο hantok οτι ο <<νεκροσκοπος>> ειναι βιβλιο του φανταστικου .το ιδιο και το <<lilith>> .σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν λαμβανω υπ οψην μου τετοιου ειδους βιβλια για να βγαλω τα συμπερασματα μου.κι ας βασιζονται σε μια δοση αληθειας.το βιβλιο <<νεκροσκοπος>> το συστηνω ΜΟΝΟ σε οσους ειναι λατρεις του ειδους.
στο κατω κατω φιλε μου , αν δεν το εχεις διαβασει το γα@%&:νο μην εχεις αποψη,κανεις δεν βρεθηκε να στο μαθει οταν ησουν μικρος?
αν ολα αυτα τα βρισκεις παραμυθια τοτε σε αποχαιρετω απο τωρα, γιατι εφοσων δεν μασας τα παραμυθια, λογικα δεν θα σε ξαναδουμε σε αυτο το forum.στο καλο λοιπων και να μην μας γραφεις
quote:
το κειμενο σου αναφερεται καθαρα σε εγκυκλοπαιδικες, γνωσεις.αυτα λιγο πολυ μας ειναι γνωστα.
αλλα θελω να σου πω επεισης οτι στα αρχαια ελληνικα μυθος = γεγονως
Φίλε ΑΡΗΣ δε νομίζω πως "μας είναι λίγο πολύ γνωστά" όλ'αυτά. Ελάχιστοι έχουν κάνει τον κόπο να ψάξουν εμπεριστατωμένα το θέμα. Ίσως, λόγω ενδιαφέροντος, να είσαι από τις εξαιρέσεις. Το σίγουρο, πάντως, είναι πως στα αρχαία ελληνικά "μύθος" δεν είναι "γεγονός".
Έχει συμβεί να ανατρέξω κι εγώ στη λογοτεχνία για να βρω στοιχεία που θα συμπληρώνουν με κάποιο τρόπο θεωρίες και υποθέσεις. Η λογοτεχνία, όμως, δεν είναι κάτι που αντικαθιστά την αμερόληπτη προσωπική και "εγκυκλοπαιδική" έρευνα. Απλά προσφέρει εμπνεύσεις και ιδέες για να αξιοποιηθεί η έρευνα καλύτερα. Ο μυθοπλόκος Lumley (κατά το προσωπικό μου γούστο όχι από τους καλύτερους) για παράδειγμα, δεν θα πει στον "Νεκροσκόπο" την αλήθεια για τους βρυκόλακες -όποια κι αν είναι αυτή- γιατί δεν είναι η δουλειά του να το κάνει: δουλειά του είναι να είναι καλός παραμυθάς και να μας γοητεύσει με τη φαντασία του. Το ίδιο ισχύει για κάθε συγγραφέα fiction, όσο καλός κι αν είναι και όση έρευνα ("εγκυκλοπαιδική") έχει κάνει πριν γράψει το έργο του. Πιθανή εξαίρεση τα μυθιστορήματα στα οποία ένας ειδικός μελετητής κάποιου θέματος βάζει πλοκή για να εξηγήσει με ομορφότερο ή πιο εύπεπτο τρόπο στοιχεία στα οποία έφτασε με ...επιστημονικότερες μεθόδους.
No Method, No Guru, No Teacher
Edited by - wendigo on 15/05/2005 17:59:17
θα ηθελα σε αυτο το σημειο να σας ευχαριστησω για την ανταποκριση σας,
με τιμα ιδιαιτερα το οτι μοιραζεστε τις εμπειριες σας μαζι μου.
οι γνωσεις που μου εχουν δωθει ειναι 98% απο βιωματα και 2% απο βιβλιογραφιες. αυτο το αναφερω σε οσους νομιζουν οτι εχω επιρρεαστει απο παραξενα βιβλια. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.
ποιος μπορει να φερθει το ηλιθια ωστε να θεσει σε κινδυνους την ζωη του ,λεγοντας ψεματα?
<<δυστυχως υπαρχουν πολλοι>> θα μου πειτε.
μα φιλοι μου! κανεις δεν κυνδυνευει απο τα ψεματα, εκτος κι αν ειναι τοσο ατυχος ωστε να πεσει <<μεσα>> στην αληθεια με αυτα που λεει.
Τωρα οσων αφορα εμενα,ουτως η αλλως κινδυνευω, φυσικα εχω παρει τις προφυλαξεις μου,πριν ξεκινησω αυτη την ιστορια και πιστεψτε με δεν ειναι καθολου ευκολο,να τις διατηρω.
γι αυτο θελω την κατανοηση σας εαν καθυστερω να απαντησω στα μηνυματα σας ή αν καποιες φορες χανω την ψυχραιμια μου, με καποιους απο εσας.
μην ξεχνατε οτι ειμαι ενας και ειστε χιλιαδες,ειναι φυσικο λοιπον να δεχθω επικρισεις απο πολλους,και να απαντησω αναλογα.
αυτο δεν σημαινει οτι περνω ελαφρα την κατασταση ή οτι δεν εχω την ωριμοτητα να χειριστω την κατασταση οπως πρεπει.απλα καποιοι καταλαβαινουν μονο με τον τροπο που μιλουν οι ιδιοι.
τελος θελω να σας πω οτι σε καμια περιπτωση δεν απολογουμαι.απλα σας τονιζω καποια πραγματα.
ευχαριστω πολυ
φιλικα Αρης
ΦΙΛΕ ΑΡΗ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΜΟΥ, ΠΩΣ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ (KATA THN ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ) ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ (ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ...
-ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΠOY NA MHN TO ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ....
-ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΠΕΖΟΥΝ (ΟΙ ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ) ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ?????
-ΕΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΤΙ ΝΑ SOY ΤΟ ΠΟΥΝ ΘΑ ΣΤΟ ΕΛΕΓΑΝ...
-ΕΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΘΑ ΣΤΟ ΕΚΑΝΑΝ...
ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙ....
ΕΠΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
(ΣΟΦΙΚΟ) ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΠΕΘΑΝΤΩΝ (ΒΡΥΚΟΛΑΚΩΝ)
ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ESOTERICA.gr....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
και η γιαγια μου τους ειχε δει και προσπαθουσαν να μπουν στο σπιτι.
απο κει και περα. τι σχεση υπαρχει με τον τυπο εξω απο το σπιτι, που μπορει να τον φωτογραφισει κι ολας και να φωναξει και την αστυνομια, γιατι δεν αποκλειεται να προκειται περι ανωμαλου (τοσα γινονται)
ειδικα εαν ο πατηρ εγραφε περιεργες ιστοριες τις οποιες μπορει να θεωρει καποιος ως αληθινες....

Θα καταθέσω την εμπειρία μου πάνω σε μια πολύ παρόμοια υπόθεση με τη δική σου.
Χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω αυτά που λές, και σε καμία περίπτωση να υπαινιχθώ ότι τα γράφεις επειδή είσαι ψυχάκιας και θέλεις να τραβήξεις την προσοχή, πρέπει να τονίσω ότι ΔΕΝ είμαι ορθολογίστρια, πιστεύω σε ξωτικά και οντα του αόρατου κόσμου.
Ωστόσο αισθάνομαι την υποχρέωση να σου αναφέρω την υπόθεση ενός φίλου συμφοιτητή.
Πριν από κάποια χρόνια, και για αρκετό καιρό γνώριζα ένα άτομο, που είχε παρόμοια ιστορία με τη δικιά σου, "παρακολουθήσεις, φωτοφοβία, κλπ". Ηταν πραγματικά τρομακτικό όχι μόνο γιατί τους εβλεπε ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε, αλλά γιατί βασανιζόταν από πόνοκέφαλους και διπλοπία.
Η συνέχεια είναι η ίδια, ογκίδια στο κεφάλι, ταξίδια στο εξωτερικό ώσπου έμαθα από τη μητέρα του πριν από ένα χρόνο ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Μόναχο, ο συμφοιτητής μου επετέθηκε και τραυμάτισε θανασιμα ένα ατομο πεπεισμένος ότι δεν θα πέθαινε γιατί ανήκε στους απέθαντους. Το θύμα φορουσε μαυρα γυαλια παρ'ότι ήταν βράδυ την μέρα του φόνου, και το επάγγελμά του ήταν δάσκαλος γαλλικών. Και φυσικά ήταν τελειως άνθρωπος παρ'ότι ήταν ασπρος με μπλε ματια.
Φυσικά η διάγνωση ήταν ότι τα ογκίδια στο κεφάλι του με τα οποια συζούσε για παραπάνω από 8 χρόνια χωρίς να το γνωρίζει του δημιουργούσαν ισχυρές παραισθήσεις.
Σου ξανατονίζω ότι πιστεύω στον αόρατο κόσμο και έχω δει όντα του.
Θα συμφωνήσω όμως με τον ΑΒΑΤΑΡ ότι, είτε είσαι 50% κάτι άλλο είτε όχι, τα Βαμπιρ δεν παιζουν κρυφτούλι.
Το πιο πιθανό αν δεν έχεις σοβαρές παραισθήσεις, πάντα κατά τη γνώμη μου, είναι να έχεις χάσει τον έλεγχο του αστρικού σου σώματος και να μεταβαίνεις ακούσια στα κατώτερα επίπεδα του αστρικού κόσμου όπου κυκλοφορούν τέτοια όντα. Κάτι σαν αστρική προβολή στον ξύπνιο σου.
Αυτό παθαίνουν συνήθως και όσοι έχουν οράματα.
Κατά τη γνώμη μου αφού αποκλείσεις την περίπτωση της παραίσθησης, και αφού ανακάμψεις από την ασθένειά σου, το εύχομαι το ταχύτερο, πιστεύω ότι πρέπει να επικοινωνήσεις με κάποιον που να ασχολείται με τις ψυχικές έρευνες γιατί αν κάνεις ακουσιες βόλτες στον αστρικό κόσμο και δεν μπορείς να το ελέγξεις είναι θέμα χρόνου να σκιστούν οι αστρικοί αιθέρες σου και να την ψωνίσεις.
Πάντα με καλή διαθεση

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
εχει καμια εμπειρια σχετικα με αυτα;κυριως ρωταω για αστρικες προβολες στον υπνο σου.
Καλα και κανενα ξωτικο να εχεις δει δεν θα με πειραζε να ακουσω,τα σχετικα..!
φιλικα παντα,
κιμωνας
για να αποφασισω να ανοιξω αυτο το θεμα σιγουρευτικα οτι το αστρικο μου βρισκεται στην θεση του και φυσικα οτι ΔΕΝ εχω παραισθησεις.επισεις σε διαβεβαιω οτι δεν την πεφτω σε οποιον υποψιαστω οτι μπορει να ειναι σαν <<εκεινους>>.
το οτι καποιος φοραει γυαλια ηλιου το βραδυ και ειναι ασπρος με μπλε ματια δεν ειναι κινητρο για να του την πεσουμε.
τελος θελω να σου αναφερω οτι δεν εχω ογκιδια ή καποιο ειδους ογκου στο κεφαλι. η παθηση μου δεν επιρρεαζει την νοημοσυνη μου ή καποια αλλη λειτουργια του εγκεφαλου μου.
ωστοσο σε ευχαριστω για την ιστορια σου
ο εγκεφαλος σου επιμενει σε αυτες τις τρεις πιθανοτητες.κριμα.
θετεις λαθος ερωτηματα.
σε ρωτω εγω τωρα.
τι ειναι αυτα που γνωριζεις ως τωρα ? και αυτα που λεω τα ξερεις ηδη?
ποιος σου ειπε οτι θελουν το κακο μου τελικα?
ποιος σου ειπε οτι αν θελουν να μου πουν κατι ,δεν θα το κανουν οταν ερθει η ωρα?
παιζουν σκοπιμοτητες. ΔΕΝ μπορω να ξερω ποιες ειναι, αυτο που ξερω ειναι οτι γινονται ολα για καποιο λογο.εσυ επιμενεις να σου εξηγησω αυτες τις σκοπιμοτητες.
το να εισαι τοσο κολημενος σε μια θεωρια ειναι κακο,γιατι δεν σε αφηνει να σκεφτεις παραπερα.
στο ξαναλεω αν δεν με πιστευεις προβλημα σου. ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΝΑ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ.