ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΕΧΝΗ! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΕΧΝΗ! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

moebius31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
moebiusΜέλος
10/04/2003, 11:02:17

moebiusΜέλος
10/04/2003, 11:12:42
Έχεις σταθεί ποτέ μπροστά σε ένα κομμάτι άσπρο χαρτί θέλοντας να σχεδιάσεις κάτι και να μη ξέρεις πως ν' αρχίσεις? Έχεις προβληματιστεί ποτέ για τη μαγεία και το βάθος της Ζωγραφικής?

Έχεις σκεφτεί να γράψεις ένα βιβλίο? Έχεις αντιληφθεί πόση δύναμη έχουν οι λέξεις από κάποιον που ξέρει να τις χρησιμοποιήσει? Έχεις γράψει ποτέ ένα ποίημα?

Σ' ενδιαφέρει η μουσική? Έχεις σκεφτεί πως γράφεται η μουσική?

Έχεις εμπειρίες από κάποια μορφή τέχνης? Περιμένουμε να τις μοιραστείς μαζί μας!

Moebius
''Ars longa, vita brevis''

moebiusΜέλος
10/04/2003, 12:57:59
Επειδή βλέπω ότι μου είσαστε λιγάκι ντροπαλά, θα ξεκινήσω με μια μικρή ιστορία από τη μακρόχρονη θητεία μου σαν γραφίστας.

Πριν από αρκετά χρόνια λοιπόν, εργαζόμουν στο διαφημιστικό τμήμα μεγάλης ελληνικής τράπεζας. Υπήρχε ένα παραδοσιακό τυπογραφείο κοντά στην πλατεία Κλαυθμώνος, το τυπογραφείο Δαβία.
Ο Δαβίας ήταν ένας εξαιρετικά λεπτολόγος και τελειομανής τυπογράφος τον οποίο ταλαιπωρούσαν οι πελάτες του, πότε για το μέγεθος των γραμμάτων, πότε για κάποιο χρώμα που το ήθελαν διαφορετικό και πολλά άλλα.
Κάποια μέρα λοιπόν που τον είχαν εκνευρίσει αρκετά και έτυχε να βρίσκομαι εκεί μου λέει: κ. Π.... καλύτερα αυγουλάς, ούτε τυπογράφος ούτε γραφίστας. Όλα τα αυγά είναι όμοια, δεν μπορεί κανείς να σου ζητήσει κάτι διαφορετικό!

Αν θέλετε βέβαια και τη δική μου άποψη, δεν μετάνοιωσα ποτέ που έγινα γραφίστας!

Moebius

ananasssΜέλος
10/04/2003, 13:37:44
quote:
Αν θέλετε βέβαια και τη δική μου άποψη, δεν μετάνοιωσα ποτέ που έγινα γραφίστας!

Συνάδελφε (αποκαλύφθηκα κι εγώ!)... Υπάρχει όμως και το μεγάλο ερώτημα που εκκρεμεί (σε άλλο forum) αν η Γραφιστική είναι Τέχνη ή τεχνική...

"Να'μαι καλά, να σ' αγαπώ..."

moebiusΜέλος
10/04/2003, 14:06:35
Φίλε Ananass, ασχολούμαι με την γραφιστική και την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων πάνω από 25 χρόνια και έχω περάσει από ολες της φάσης αυτής της τέχνης. Γιατί, τέχνη είναι, και μάλιστα υψηλού επιπέδου. Όπως όμως γνωρίζεις πολύ καλά, αν αγνοείς τα τεχνικά θέματα, δεν στέκεσαι με τίποτα. Βέβαια, παλαιότερα, πριν την εποχή των υπολογιστών, όταν τα πάντα έπρεπε να σχεδιαστούν με το χέρι, τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα, αλλά είμαστε πιο λίγοι οι γραφίστες και γι' αυτό περιζήτητοι. Τώρα...
Πάντως χαίρομαι που υπάρχουν συνάδελφοι εδώ μέσα. Πιστεύω πως θα έχουμε πολλά ενδιαφέροντα να πούμε...

Moebius

whyΝέο Μέλος
10/04/2003, 14:14:16
Είναι εντυπωσιακό αλλά μέχρι τώρα έχω μετρήσει τέσσερεις επαγγελματίες γραφίστες στο forum χωρίς να υπολογίζω τον εαυτό μου. Ενδιαφέρον!. Η τέχνη λοιπόν. Μέχρι να σπουδάσω για αυτήν θεωρούσα ότι είναι κάτι απελπιστικά μάταιο! Δεν με ενδιέφερε καθόλου εκτός από την μουσική αφού μου άρεσε να τραγουδάω το θέτρο και την λογοτεχνία. Πότέ όμως μη λές ποτέ. Μετά από αρκετά χρόνια ενασχόληση με την τέχνη της γραφιστικής την αντιμετωπίζω σαν έναν τρόπο επικοινωνίας και έκφρασης σαν μια παγκόσμια γλώσσα που ακόμα βέβαια μαθαίνω να χρησιμοποιώ.
Η γραφιστική φίλε ανανά είναι τέχνη, εφαρμοσμένη και στο παρελθόν πρίν από τους υπολογιστές ήταν πολύ περισσότερο από σήμερα δημιουργική από καλλιτεχνικής άποψης.
Όσο για εμπειρίες moebius πολλές θα έλεγα η πιο σημαντική η πρώτη μου επιτυχημένη καλλιτεχνική προσπάθεια που τυπωθηκε κυκλοφόρησε και δέχθηκε επαινετικά σχόλια από ανθρώπους που θεωρούσα αξιόλογους ήταν κάτι σαν την αίσθηση που έχεις όταν κάποιος παινεύει το παιδί σου ειλικρινά!
Νομίζω ότι θα έχουμε αρκετά να πούμε στο μέλλον

moebiusΜέλος
10/04/2003, 14:36:09
Φίλε Why, με γύρισες πολλά χρόνια πίσω. Το να δούμε τυπωμένη την πρώτη μας δουλειά, είναι κάτι που μπορεί να το καταλάβει μόνο όποιος το έχει ζήσει. Για την ιστορία, η πρώτη μου δουλειά ήταν μια μικρή καταχώριση για μια οδοντόβουρτσα και μου την είχε αναθέσει κάποιος κοντινός συγγενής.
Παιδιά, σκεφτείτε ότι πριν από τους υπολογιστές, τύχαινε να πρέπει να σχεδιάσουμε μερικές φορές τίτλους π.χ. με το χέρι. Δεν σας λέω τίποτα. Ευτυχώς που είχανε βγει και τα Letraset κάποια στιγμή.
Επιτρέψτε μου πάντως να σας πω ότι, όποιος θέλει να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα, εκτός από τα καλλιτεχνικά και τεχνικά εφόδια που πρέπει να διαθέτει, πρέπει και να ενημερώνεται συνεχώς για τα πάντα. Λόγω της δουλειάς συναντάς συχνά επιχειρηματίες, προέδρους εταιρειών κλπ. που είναι γενικώς ''γάτες'' και αν δεν είσαι ενημερωμένος δεν στέκεσαι απέναντι τους. Επίσης μεγάλο ρόλο παίζει η συνέπεια στην παράδοση της εργασίας.
Παρασύρθηκα όμως και άρχισα τις συμβουλές. Ζητώ συγγνώμη.
Περιμένω και τις δικές σας εμπειρίες...

Moebius

10/04/2003, 16:49:46
για την τεχνη...

καποτε καποιος, που αναγνωριζω σαν δασκαλο ειπε το εξης επιτυχημενο:

αυτος που μπορει να σχεδιασει ενα τελειο δακτυλιδι, μπορει να σχεδιασει και ενα τελειο ουρανοξιστη...

η τεχνη της καλλιτεχνικης δημιουργιας ειναι μια και μοναδικη, με πολλες βεβαια εκφρασεις και εφαρμογες, αλλα ειναι μια.
και σαν τετοια υποκειται σε κανονες που ισχυουν για ολα τα ειδη της.

βεβαια, μια βασικη καταταξη μεταξυ των τεχνων υπαρχει, αλλα και αυτη δε σημαινει οτι οι ιδιοι νομοι δεν ισχυουν σε ολα τα μερη. ετσι, η μουσικη διαχωριζεται απο τις τεχνες -τις κατασκευαστικες- στο χωρο, η τις οπτικες αν θελετε.

υπαρχει επισης και η τεχνη μεσα στην τεχνη. κατα αυτη την εννοια, καθετι που κανουμε μπορει να αναχτει σε τεχνη...

επιστερεφω αργοτερα δρυμητερη

λιλιθ -η πρωτη γυναικα

moebiusΜέλος
10/04/2003, 17:06:13
Αυτός που σου το είπε, είχε απόλυτο δίκιο, αγαπητή λιλιθ. Όμως το θέμα της Τέχνης είναι ατελείωτο. Η ενασχόληση με οποιαδήποτε μορφή τέχνης μας κάνει τη ζωή καλύτερη. Μας κάνει κι εμάς καλύτερους ανθρώπους. Επειδή όμως πρέπει να φύγω τώρα θα κλείσω με ένα ποίημα του Νικηφόρου Βρεττάκου το οποίο είχα διαβάσει πολλά χρόνια πριν και το οποίο, πιστεύω πως έχει ένα μοναδικό ''άρωμα'':

Ήρθανε χτες απ' το χωριό,
μαύροι τσιγγάνοι, οι καημοί,
κι έφεραν μήνυμα κακό,
πως πέθανε το γιασεμί.

Το γιασεμί, μοσχοβολιά
στην πόρτα που σκορπούσε,
μαυροι τσιγγάνοι με βιολιά,
μούπαν πως ξεψυχούσε...

Καλό απόγευμα σε όλους.

moebius
''η τέχνη μακρά, ο βίος βραχύς''

ananasssΜέλος
10/04/2003, 18:36:08
Πόσα πολλά θέλω να πω στο θέμα! Μα φοβάμαι... μην παρασυρθώ και δεν καταφέρω (και πάλι) να συγκεντρωθώ σε ένα και μόνο. Την Τέχνη. Μα είναι ΕΝΑ μόνο η Τέχνη; ΠΩΣ και ΤΙ να περιγράψεις ως Τέχνη; Τέχνη είναι και το τιτίβισμα ενός πουλιού... Μα... το "τιτίβισμα" του ανθρώπου που το κάνει εν γνώσει του, και με καλλιτεχνία, είναι το ύψιστο επίτευγμα νου και πνεύματος, που του δίνει την υπόσταση που του πρέπει στον πλανήτη και το σύμπαν... Με την Τέχνη μπορείς να υμνήσεις το Θείο, να εκφράσεις το ανείπωτο, απογυμνωθείς, να εξηλεωθείς, να υπάρξεις...

Είμαι Γραφίστας φίλοι μου (moebius και why) μα είναι το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ μου... Το αγαπώ, το λατρεύω, το υποστηρίζω, μα εξαρτώμαι απ' αυτό και -κυρίως- από τους πελάτες μου... οι οποίοι φυσικά ΔΕΝ σου επιτρέπουν να κάνεις Τέχνη... Ναι είναι ιδιαίτερη και πολύ ευαίσθητη η στιγμή της πρώτης δικής σου εκτύπωσης, μα είναι η ΧΑΡΑ της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ φίλοι μου που κάνει να συμβαίνει αυτό, και όχι η ικανοποίηση που προέρχεται από ΕΚΦΡΑΣΗ ψυχισμού και συναισθημάτων...

Για να μην παρονοηθεί η άποψή μου, ΠΙΣΤΕΥΩ πως η Γραφιστική είναι Τέχνη, ΑΠΑΙΤΕΙ τεχνική για να υπάρξει, μα είναι Τέχνη.

Το πρόβλημα είναι πως όταν κάτι το κάνεις καθημερινά και "αναγκαστικά" μερικές φορές, χάνει τη μαγεία του και μένει μόνο η τεχνική... Όπως και... η Υποκριτική είναι Τέχνη, μα όταν "αναγκάζεται" ο ηθοποιός να κάνει κάτι καθημερινά και εις διπλούν πολλές φορές, επιστρετεύει όλη του την τεχνική τελικά για να βγει τουλάχιστον αξιοπρεπής... και η Τέχνη μένει γι' αργότερα, για κάποιες πιο ιδιαίτερες στιγμές και συνθήκες...

Φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν μετάνιωσα για την επιλογή μου, αντιθέτως με χαροποιεί ιδιαίτερα που κάθε μέρα είναι διαφορετική από την άλλη, και που κάθε εργασία που αναλαμβάνω έχει τον δικό της προσωπικό χαρακτήρα. Πράγμα που δεν αφήνει περιθώρια να βαρεθεί κάποιος, ιδιαίτερα αν αγαπάει αυτό που κάνει...

Εντωμεταξύ, θεωρώ υποχρέωσή μου, για να μην ενοχλούμε και τους υπόλοιπους με τα δικά μας, να σας καλέσω (αν δεν έχετε πάει ήδη) στο forum του grafistas.gr, όπου τέτοιες συζητήσεις έχουν άλλη βαρύτητα εκεί... και για να μην συνεχιστούν τα "περί Γραφιστικής" μιας και δεν αφορά τους υπόλοιπους εδώ μέσα...

Μα προς Θεού! Μην αφήσετε το esoterica επ' ουδενί (θα πουν τώρα πως είμαι κανένα "τσιράκι" του esoterica... Θού Κύριε...)!!!

Άντε... ας αφήσουμε τώρα τα δικά μας κι ας συνεχίσουμε να μιλάμε γενικότερα για την Τέχνη...

"Να'μαι καλά, να σ' αγαπώ..."

10/04/2003, 21:18:22
EGW TWRA TI PREPEI NA KANW??? NA ANIKSW TOPIC GIA SKITSOGRAFOUS(KAI OLA
OSA PERILAMVANEI AYTH H TEXNH)???
DROPH SAS! XAXAXAXAXAXXAXAXA

Darkangel_78Μέλος
10/04/2003, 23:49:59
Γειά σας και εδώ...
Για μένα η ζωγραφική είναι μια ΤΕΧΝΗ με δύναμη έκφρασης μεγαλύτερη και από αυτή του ΛΟΓΟΥ...
Ασχολούμαι ερασιτεχνικά περίπου 10 χρόνια αλλά δυστυχώς η δουλειά και άλλες υποχρεώσεις με κρατάνε μακριά από την αγαπημένη αυτή ασχολία...
Δείγματα? Δείτε το σκιτσάκι κάτω από την υπογραφή μου...
Σας χαιρετώ!

O Σκοτεινός Άγγελος!
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

catΜέλος
11/04/2003, 00:05:07
Τελικά ειχα δίκιο ...οι μισοί Ελληνες εχουμε γίνει Γραφίστες τελικά lololololol

Πόλλές φορές εχω κάτσει σπαζοκεφαλιάζοντας να βρώ τον σωστό ορισμό τι ειναι τέχνη για μένα ...

΄The aRT is fantasy...
the fantasy is aRT...

And the aRT iS...
the fantasy of soul !!!!!!

"Η τέχνη ειναι φαντασία...
Η φαντασία ειναι τεχνη

Και τεχνη ειναι....
η φαντασία της ψυχής !!

Αυτό ειναι τέχνη για μένα !!!!!

"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡOΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"

11/04/2003, 02:43:24
το προβλημα με την Τεχνη ειναι οτι εχεις
τοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοσα να πεις, που τελικα δεν ξερω αν εχει νοημα να τα πεις!

θα προτεινα λοιπον να μιλησουν -οσοι επιθυμουν- με κατι που εχουν κανει και εκπροσωπει την τεχνη τους...

λιλιθ -η πρωτη γυναικα

moebiusΜέλος
11/04/2003, 14:05:43
Φίλοι μου
Ευχαριστώ όλους για τα μηνύματά σας. Πράγματι τα σύνορα της τέχνης είναι ατελείωτα.
Εγώ ζωγραφίζω για προσωπική μου ευχαρίστηση εδώ και πολλά χρόνια κι όμως κάθε φορά που είναι να ξεκινήσω ένα καινούριο θέμα, στέκομαι με δέος μπροστά στον άσπρο μουσαμά και δεν ξέρω πως να αρχίσω.
Σκοτεινέ Αγγελε, συγχαρητήρια, το σκίτσο σου πολύ ευαίσθητο!
Συμφωνώ ananass, αν έλειπαν οι πελάτες η ζωή μας θα ήταν πολύ πιο εύκολη.

Διάβαζα πρόσφατα φίλοι μου για τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες ζωγράφισε ο Μιχαήλ Αγγελος το θόλο της Καπέλα Σιξτίνα. Επί τέσσερα χρόνια ήταν ανάσκελα επάνω στη σκαλωσιά (για σκεφτείτε το λίγο), για να δημιουργήσει αυτό το τιτάνιο έργο που ξεπερνάει βέβαια τα ανθρώπινα μέτρα. Και κάθε τόσο να τον ρωτάει ο Πάπας ''πότε θα τελειώσει''.
Αυτά έγιναν το 1508 και σήμερα όλοι ξέρουν και θαυμάζουν το Μιχαήλ Άγγελο, αλλά κανείς δεν θυμάται τον Πάπα (για την ιστορία ήταν ο Ιούλιος ο Β'). Αυτή είναι η δύναμη της Τέχνης!

Να είστε καλά!

moebius

oneiric1Μέλος
11/04/2003, 16:38:13
Δυστυχώς... δεν ξέρω... δεν νομίζω ότι έχω κάποια «καλλιτεχνική φλέβα». Ποτέ δεν ζωγράφισα καλά, ποτέ δεν σκέφτηκα να γράψω κάποιο βιβλίο.

Τέχνη πάντα ονόμαζα οτιδήποτε με ενέπνεε (ένα βιβλίο, έναν πίνακα ζωγραφικής, ένα τραγούδι). Δεν ξέρω αν υπερ-απλουστεύω την έννοια της τέχνης αλλά έτσι την νιώθω μέσα μου.

Το μόνο που με συγκλονίζει (εκτός από το διάβασμα) είναι η μουσική. Δεν μπορώ να βρω ένα υποκατάστατό της, σε περίπτωση που δεν υπήρχε. Ειλικρινά όμως πέρα από αυτό που ακούω και γεμίζω μέσα μου, δεν έχω ιδέα για την πρακτική της έννοια.

* Irene *
~ Love is the only truth ~

11/04/2003, 16:54:42
EKANEΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ,
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ,
Η AΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΝΑΧΑ ΜΙΑ.
ΝΑΙ!ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ!

Η ΤΕΧΝΗ...EINAI...
Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ME ΤΙΣ 7 ΜΟΥΣΕΣ...

MA ΚΑΘΩΣ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΟ...

ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ..R.STONES...
ΠΟΥ ΕMΠEΡΙΕΧΕΙ...ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ...

She's A Rainbow (Mick Jagger / Keith Richards)

[She comes in colors ev'rywhere,
she combs her hair
She's like a rainbow,
coming, colors in the air
Oh, everywhere, she comes in colors

She comes in colors ev'rywhere,
she combs her hair
She's like a rainbow,

Have you seen her dressed in blue ?
See the sky in front of you
And her face is like a sail,
speck of white so fair and pale
Have you seen a lady fairer ?

Have you seen her all in gold ?
Like a queen in days of old
She shoots her colors all around like
a sunset going down
Have you seen a lady fairer ?
She comes in colors ev'rywhere,
she combs her hair
She's like a rainbow,

She's like a rainbow,
Oh, everywhere, she comes in colors ]

VAND-E!

'manava seva, madhava seva'

Edited by - ΑΤΜΑ on 11/04/2003 17:00:40

moebiusΜέλος
11/04/2003, 17:12:21
Η Τέχνη, φίλη oneiric, είναι το ίδιο σημαντική για τη ζωή μας, είτε τη δημιουργούμε, είτε απολαμβάνουμε τους καρπούς της. Θα σου πω και ένα μυστικό. Ο κάθε καλλιτέχνης από τη στιγμή που τελειώσει ένα έργο, πίνακα, τραγούδι, βιβλίο, αποξενώνεται από το δημιούργημά του, αυτό ανήκει πια στους άλλους. Το απολαμβάνουν οι άλλοι, αλλά όχι αυτός. Τα μυστήρια της ανθρώπινης ψυχής!
Πάντως διάβασα σε κάποιο άλλο topic ότι στο παρελθόν είχες ασχοληθεί με κάποια άλλα, ενδιαφέροντα θέματα (πρόβλεψη μέλλοντος κλπ). Κάποια στιγμή ελπίζω πως θα μας δοθεί η ευκαιρία να το συζητήσουμε.

moebius

moebiusΜέλος
11/04/2003, 17:23:45
Μυστηριακή ΑΤΜΑ...

Θα σου απαντήσω με δύο στιχάκια του Νίκου Καββαδία:

Ανέμισες για μια στιγμή το μπολερό,
και το βαθύ πορτοκαλί σου μεσοφόρι.
Αύγουστος ήτανε-δεν ήτανε θαρρώ,
τότε που φεύγανε μπουλούκια οι σταυροφόροι...

11/04/2003, 17:30:57
EXEIΣ + ΠΑΛΙ ΔΙΚΙΟ...
"ΗΤΑΝ Η ΩΡΑ...
ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ...
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΘΕΙ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ..
ΥΠΟ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ...
ΕΠΙΔΟΞΩΝ ΑΓΕΛΑΔΑΡΗΔΩΝ
ΠΟΥ ΑΥΤΟΑΝΑΚΥΡΗΧΘΗΚΑΝ
ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΕ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ...
ΩΩΩΩ!!!
ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ...
ΤΙ ΒΟΥΝΟ!...
ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΩΑΜΕΘ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΝΑ-ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ...
+ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ...
ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΑ-ΒΟΥΝΑ...
ΠΗΓΑΙΝΕΙ..ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΕΙ...
ΣΕ ...
ΧΟΛΥΓΟΥΝΤΙΑΝΑ..ΜΕΤΟΧΙΑ..."
(ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ... ΕΜΠΝΕΥΣΗ!
ΣΤΟ ΧΑΡΙΖΩ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΓΡΑΦΗ...!)

ΑΛΗΘΕΙΑ...ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ..
ΠΟΥ ΦΕΡΕΙΣ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ,ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ;
(ΩΩΩ..ΑΤΜΑ ΜΗ ΡΩΤΑΣ "Ξ****"... ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ!)

Vande!

'manava seva, madhava seva'

Edited by - ΑΤΜΑ on 11/04/2003 17:34:22