ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σκύλος, ψυχές και πνεύματα! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Σκύλος, ψυχές και πνεύματα! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

MagicalDog31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
MagicalDogΜέλος
19/02/2004, 23:42:03
ok mpwrei na to e8esa la8os k egw
pantws egw genika mesa ap ayto to room 8elw na kanw mia kalh skilosyzhtisi h k na kanoume se sinergasia ena allo topic
me geniko 8ema twn skilo alla 8a 8ela na akousw k na sizitisw k alles apopsis

drumx13Μέλος
20/02/2004, 19:17:03
quote:
Και κλείνω με μια ερώτηση προς τον κ.Εκπαιδευτή(ωχχ!άρχισαν ήδη οι ερωτήσεις...)
Εντάξει δεν πιάνει ο σκυλος το μεταφυσικό.
Άλλα φαινόμενα όμως?
Σεισμούς,έναν δυνατό τυφώνα ίσως?
Αν και νομίζω πως ξέρω ήδη την απάντηση.
Μάλλον η ακοή του.Ή σκυλίτσα μου(στα νιάτα της,γιατί τώρα βαριακούει)καταλάβαινε πότε ξυπνάνε οι γείτονες.

Εγινε προσφατα μια ερευνα πανω στο θεμα και προβληθηκε και ενα ντοκυμαντερ στην τηλεοραση που εφτανε στο συμπερασμα οτι τα ζωα με τριχωμα και τα ζωα που βρισκονται κοντα η μεσα στην γη
οπως φιδια, αρουραιοι, και εντομα οπως κατσαριδες εχουν την δυνατοτητα να αντιληφθουν μεταβολες του στατικου ηλεκτρισμου στις περιοχες οπου ζουν και αυτο λογω του τριχωματος τους τα μεν αλλα και της τριβης με την γη τα δε

Μια αλαγη στον στατικο ηλεκτρισμο γινεται αντιληπτη ευκολα απο τα ζωα
αλλα και απο τους ανθρωπους

παρατηρηστε μια μερα με βοριο ανεμο (ξηρο) οτι αν ακουμπησε τε καποια επιφανεια γειωμενη θα κανει τσαφ
(εξαρταται βεβαια και απο τα παπουτσια που φορατε και τα ρουχα τα μαλινα πχ πρωσωμιαζουν ευκολοτερα το τριχωνα που ειχαμε καποτε)
Αυτο εχει να κανει με την τριβη που προκαλει ο αερας στα ρουχα

ενω στον Νοτια ειναι ποιο σπανιο να συμβει το τσαφ καθοτι υγρος ανεμος και η υγρασια εκτονωνει τον στατικο ηλεκτρισμο στην ατμοσφαιρα

παρατηρησεις απο τον σεισμο της κοζανης εδειξαν οτι μιση ωρα πριν το σεισμο γεμισε η πολη αρουραιους και κατσαριδες που βγηκαν απο τα φρεατια.

Τα ζωα με τριχωμα λοιπον μπορουν να αντιληφθουν αυτες της μεταβολες
Αν αυτες η μεταβολες στο στατικο ηλεκτρισμο οφειλονται σε σεισμο ή σε ηλεκτρικη καταιγιδα ή σε τυφωνα δεν μπορει να προβλευτει
οποτε ως μεθοδος προγνωσης ειναι αναξιοπιστη ...
και καλα για τυφωνα ή καταιγιδα εσχουμε την ΕΜΥ

...για σεισμο ομως δεν μπορουμε να βγαλουμε τον κοσμο στους δρομους γιατι τα ζωα φερονται παραξενα....

ουτε η ψχς παραγουν στατικο ηλεκτρισμο κατα την ενδεχομενη παρουσια του διπλα μας οποτε δεν γινονται αντιληπτες.

Η 6η αισθηση κατα την γνωμη μου ειναι εφευρημα για να εκλογικευσουμε καποιες συμπεριφορες ανθρωπων και ζωων που την στιγμη που γινονται δεν ειναι κατανοητο το γιατι
αλλα στο Τελος φαινεται να υπαρχει λογος κρινοντας απο το αποτελεσμα

και το λαθος ειναι οτι κρινουμε το αποτελεσμα

Η ακοη
αν υπαρχει ηχος πριν το σεισμο τοτε ναι μπορουμε να πουμε οτι διαμορφωνει την συμπεριφορα του σκυλου

αλλα αν ηταν τοσο απλο
και καθε σεισμος παραγει ηχο
εστω και σε συχνοτητες που δεν γινονται αντιληπτες απο το ανθρωπινο αυτι θα τοποθετουσαμε μηχανηματα που μπορουν να συλαβουν ηχους μεγαλυτερης η μικροτερης συχνοτητας απο το αυτι μας και θα ειχαμε μια εγκαιρη προγνωση σεισμου.

Αρα ηχως δεν παραγεται παντα πριν το σεισμο...

Η σκυλιτσα σου που ξυπνουσε μαζι με τους γειτονες ηταν γιατι ειχε προηγουμενα με τους γειτονες και τους θεωρουσε εχθρους

αυτο που εκανε ηταν να μπαινει σε κατασταση συναγερμου για να προλαβει την μαχη πριν εκδηλωθει διοτι οπως και στους ανθρωπους η βια ειναι η τελευταια λυση...

Υποθετω πως γαυγιζε.....

.... για να διξει στους αλλους οτι ειναι εκει και να μην τολμησουν να μπουν στην περιοχη της και δευτερον να σημανει συναγερμο στα υπολοιπα μελη της αγελης της (εσενα και την οικογενεια σου πιθανων) για τον ενδεχομενο εισβολεα...

Η περιοχη που τρωνε ζουν και βρισκουν νερο ειναι η ζωτικη περιοχη για τον σκυλο -λυκο και ολα τα αρπακτικα ζωα
για αυτο και την οριοθετουν (ουριση) προστατευουν( φυλαξη ) και οποιος μαπινει πρεπι να ειναι φιλος η με την γλωσα του σωματος να δειξει στον σκυλο οτι δεν ειναι εχθρος

Τελος να επαναλαβω οτι ο σκυλος μας μιλαει καθημερινα στην γλωσα του....
εμεις πρεπει να μαθουμε να καταλαβαινουμε τι μας λεει

δεν ειμαστε ρατσιστες αυτοι ... ειναι γαυροι

MagicalDogΜέλος
20/02/2004, 19:53:48
μια παράκληση... γράφτε βρε παιδιά λίγο πιο απλά.. δεν δίνετε διαγώνισμα

drumx13Μέλος
20/02/2004, 21:19:26
quote:
μια παράκληση... γράφτε βρε παιδιά λίγο πιο απλά.. δεν δίνετε διαγώνισμα

Τι ενοεις φιλε μου

20/02/2004, 22:19:33
Καταρχήν να σε ευχαριστήσω φίλε μου για τις απαντήσεις που έδωσες.
Προσωπικά με κάλυψες.
quote:
Η σκυλιτσα σου που ξυπνουσε μαζι με τους γειτονες ηταν γιατι ειχε προηγουμενα με τους γειτονες και τους θεωρουσε εχθρους

αυτο που εκανε ηταν να μπαινει σε κατασταση συναγερμου για να προλαβει την μαχη πριν εκδηλωθει διοτι οπως και στους ανθρωπους η βια ειναι η τελευταια λυση...

Υποθετω πως γαυγιζε.....

Χμ...σαν να ήσουν εκεί όταν γινόταν!
Γρύλιζε δείχνοντας τα δόντια της και έξυνε την πόρτα,για να βγει έξω.
Έπειτα έτρεχε από το ένα δωμάτιο στο άλλο μας κοίταγε ,και ξανά το ίδιο.Γρύλισμα-πόρτα-δωμάτια.
Δεν τους συμπαθούσε καθόλου,διότι ο ένας από αυτούς την κλώτσησε και τη χτύπησε όταν ήταν ακόμη κουβάτι.Ακόμη το θυμάται.
Ευχαριστώ και πάλι!

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>

MagicalDogΜέλος
21/02/2004, 03:12:30
enoo ligo poio apla...

drumx13Μέλος
21/02/2004, 08:01:25
quote:
enoo ligo poio apla...

Τι δεν καταλαβες ?
πεσμου να το κανω ποιο "λιανα"

και δεν το παιζω εξυπνος ή εξυπνιακιας

τα σκυλια ειναι η δουλεια μου εδω και 12 χρονια...
τα μικα ζωα ειναι το χομπι μου απο παντα

ειναι λογικο να γραφω πραγματα (που για εμενα ειναι ευκολα και κατανοητα) χωρις να καταλαβαινω οτι για καποιους αλλους ειναι δυσκολα

21/02/2004, 11:25:03
quote:
enoo ligo poio apla...

Για μένα απλά ήταν και κατανοητά.
Αλλά φίλε μας Μαγικέ σκύλε,πες μας τί ακριβώς σε μπέρδεψε να καταλάβουμε και να εξηγήσουμε.
Καλημέρα!
Να περάσετε ένα όμορφο τριήμερο!

XDΜέλος
21/02/2004, 15:18:59
Το ένα ζήτημα που έχω παρατηρήσει με τα σκυλιά (μιας και συμμετάσχει εκπαιδευτής οπότε ας ρωτήσω επ’ ευκαιρίας), είναι ότι γίνονται επιθετικά αν τα κοιτάξω στα μάτια ή αν φοράω μαύρα γυαλιά, η αλήθεια είναι ότι επειδή μικρός είχα δαγκωθεί από ένα στον λαιμό δεν τα συμπαθώ καθόλου ως ζώα (αντίθετα με τις γάτες) οπότε αν υπάρχει κάποια συμβουλή που να τα απομακρύνει από κοντά μου είναι καλοδεχούμενη (συνήθως όταν τα δω, απλά αδιαφορώ –εκτός και αν είναι μικρά και «παιχνιδιάρικα» οπότε αλλάζω δρόμο –αν τα ψυχολογήσω ως «υπερδραστήρια»).

Για να μην ξεφύγω τελείως από το θέμα βέβαια, μπορώ να πω ότι εδώ και μερικές μέρες τα βράδια άκουγα «γοερά» κλάματα σκυλιών (η περιοχή μου είναι γεμάτη από αυτά), τελικά έμαθα πως πέθανε ένα άτομο από την περιοχή οπότε και τα κλάματα προς το παρόν σταματήσανε.. (δεν λέω ότι συμβαίνει πάντα αλλά ήταν αρκετά χαρακτηριστικό το timing μεταξύ του κλάματος & της είδησης του θανάτου του, τώρα που το σκέφτομαι πιο καθαρά..)

21/02/2004, 15:27:48
Ναι, αντιδρούν όταν φοράς μαύρα γυαλιά,καπέλα κλπ.
Όπως έχω παρατηρήσει ότι αντιδρούν παρόμοια σε αλλοδαπούς.Κυρίως σε Αλβανούς,ειδικά άμα τους ακούνε να μιλάνε.
Επ, μην παρεξηγηθώ,δεν το γράφω ρατσιστικά.
Απλά είναι κάτι που πρόσεξα στα δικά μου.
Αλλά καλύτερα να απαντήσει ο ειδικός.Ο εκπαιδευτής.
quote:
Για να μην ξεφύγω τελείως από το θέμα βέβαια, μπορώ να πω ότι εδώ και μερικές μέρες τα βράδια άκουγα «γοερά» κλάματα σκυλιών (η περιοχή μου είναι γεμάτη από αυτά), τελικά έμαθα πως πέθανε ένα άτομο από την περιοχή οπότε και τα κλάματα προς το παρόν σταματήσανε.. (δεν λέω ότι συμβαίνει πάντα αλλά ήταν αρκετά χαρακτηριστικό το timing μεταξύ του κλάματος & της είδησης του θανάτου του, τώρα που το σκέφτομαι πιο καθαρά..)

Αυτό το έχω ακούσει πολλές φορές να το λένε.
Σε κάποια δική μου περίπτωση,ο ετοιμοθάνατος,από καιρό άρρωστος,δεχόταν κόσμο,στα τελευταία του,υπήρχε μια αναστάτωση στο σπίτι.Και υπέθεσα πως γι'αυτό αντέδρασαν έτσι τα σκυλιά.
Μπορεί να κάνω και λάθος.

drumx13Μέλος
21/02/2004, 18:20:25
quote:
είναι ότι γίνονται επιθετικά αν τα κοιτάξω στα μάτια
Σε καθε αρπακτικο και τα σκυλια υπαρχει ενας ζωτικος χωρος που τα συνορα του ειναι καθορισμενα απο οσμες . Στα σκυλια το ιδιο

Στην στην γλωσα του σωματος το κοιταγμα στα ματια ειναι αιτια πολεμου και οχι μονο στα σκυλια
Ενα ζωο (ακομα και ο ανθρωπος) που εχει την δυνατοτητα να εστιασει και με τα δυο ματια σε ενα σημειο δεν κοιταζει ποτε τον αλλον στα ματια παρα μονο αν η προθεσεις του ειναι "πονηρες" (πχ καμακι)ή ειναι ετοιμος να δωσει μαχη.

Στα σκυλια που δεν τιθεταιθεμα καμακιου (ελπιζω) το αποτελεσμα ειναι να λαμβανεται απο τον σκυλο ως ανοικτη επιθεση
και τα γιαλια που δεν τα χρησιμοποοιει ο σκυλος παιρνουν την θεση δυο μεγαλων ματιων...που τρομαζουν τον σκυλο

Κατι που συναντατε σε πολλα ζωα οπως το παγωνι που η ουρα του ειναι γεματι απο ψευτικα ματια και σκοπο εχει περα απο το να προσεγγισει το θυλικο να τρομαξει τους εχθρους του

απλη στρατηγικη αποφυγης μαχης
μην φοβασαι διοτι γινεται αντιλιπτο απο τα σκυλια απο την γλωσα του σωματος αλλα και απο τους χτυπους της καρδιας σου
και τελος κανε πως σκυβεις να παρεις μια πετρα ή παρε μια πετρα και πεταξε την προς τον σκυλο
αν προκειτε για αδεσποτο θα την κοπανησει..καθως δεν εχει διαθεση να θεσει σε κυνδηνο την ζωη του για ενα χωρο.

Μονο αν προειτε για εκπειδευμενο να νικα ανθρωπους θα εχεις αληθηνα προβλημα
αν προκειτε για αγελη αλαξε δρομο και ειδοποιησε την αστυνομια και τον Δημο στην περιοχη σου.

ουρλιαχτο

ειναι το μεσο εκεινο που θα φερει κοντα τα μελη μια αγελης
εκφαζεται οταν η συνοχη της αγελης λογω κυνηγιου η απουσιας ειναι μικρη
οταν τα μελη δεν ειναι κοντα και οταν υπαρχει η ελειψη ενος μελους..

ο θανατος ειναι εληψη αλλα δεν προβλεπετε απο τα σκυλια

Τα σκυλια αντιδρουν στο θανατο (του αφεντικου τους συνηθως) αφου αυτος εχει συντελεστει και οχι πριν...Αντιλαμβανονται την εληψη

Οταν φευγω απο τα σκυλια μου ουρλιαζουν σαν να προκειτε να πεθανει καποιος και αυτο γινεται καθε μερα.

οι Αλβανοι ειναι
ενα ξενο ζωο στην περιοχη με διαφορετικη μυρουδια απο τα συνιθησμενα ζωα της περιοχης (εμας) τους που τους ειναι αγνωστο και κατα συνεπεια εχθρος.

βεβαια ειναι αναποδεικτο αυτο και επιστημονικα δεν "στεκει'
Υπαρχουν και αλλες θεωρειες.

Ειναι δικο μου συμπερασμα κα δεν ειμαι ρατσιστης (παρα μονο με τους ολυμπιακους)

η ζωη του σκυλου ειναι βασισμενη στην αισθηση της οσμης και λιγοτερο στις υπολοιπες αισθησεις