- Τι είναι αλήθεια ο Χριστιανισμός; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Καλα σου εκαναν ρε! Βρε ουστ απο δω!
Οχι βασικά σου έβαλαν παραπάνω απο όσο έπρεπε.. εγώ θα σου έβαζα ασ πούμε 5 μερες. Αλλα θα σου βαζα. Βασικα είσαι κ εσυ σαν κ εμένα "τραμπουκος" κάποιες φορές τα λες μπαμ στα μούτρα του άλλου, αλλα ρε φίλε εγω είμαι λίγο πιο διακριτικος.. και αυτο το λίγο σώζει!
Δες ας πούμε τι έγραψα εδώ:
quote:
Αυτη τη στιγμη μιλάμε για ένα ζητημα που αφορά τον τρόπο αποδοσης δικαιωσύνης και κάπου και κάποτε πρέπει να συζητιέται.
Κατα προτιμιση σε καποιο θέμα που οι Συντονιστες/διαχειριστες κλπ δεν το κοιτανε καθε πασχα και Χριστουγενα.Επισης κανεις δεν απογορεύει σε κανέναν να κάνει τοποθέτηση επι του θέματος. Δοξα το θεό χωρος υπάρχει να συνενοούνται ΟΛΟΙ. Αν για παραδειγα εσυ κ ο Michael θέλετε να συζητησετε επι του θέματος δε σας εμποδίζει κανείς να το κανετε, δεν έχετε παρα να απευθύνεστε ο ένας στον άλλο.
Αυτο δεν προκαλεί κάπως? Προσπαθησα να το αλλαξω αλλα είχε περάσει το όριο χρόνου. Κατι τέτοια γράφεις κ λίγο χειροτερα κ σε κυνηγάνε οι άλλοι
Αλλα στο θεμα "ΣΕΒΑΣΜΟΣ.. μπλα μπλα μπλα" ήταν καλα αυτά που έγραψες ούτε προκαλούσανε ούτε τπτ...
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=nourmU6OSSQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
•Πρέπει να είσαι η αλλαγή που εύχεσαι να δεις στον κόσμο.
Michael Design
Μαλιστα.. καμια άλλη παραγγελία?
Α, και δε μου είπες στο μπακράουντ του καινούριου θέματος θες ηλιοβασίλεμα ή παραλία??.. να ξέρω δλδ μη βαλω ο,τι μου κατεβει κ ακουστουν παραπονα..
Αδερφέ, ωραία θα ήταν να μπορούσαν, να είχαν τον χρόνο, να είχαν την διαθεση οι συντονιστες να κάνουν όσα ζητάς.. αλλα αυτα γίνονται σε ένα ιδανικό κόσμο.. το έχω δοκιμάσει κ γω το κολπο παλιοτερα.. "προτεινω να κανετε αυτο.." αλλα δε.. απλά σε κόπο τους βάζεις.. δεν είναι να πεις οτι έχουν κ το "μαγικο ραβδάκι" κ με μια κίνηση κάνουν κ διορθωσεις κ απο όλα.. είναι πιο πολυπλοκα..
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
Κατά τ'άλλα, θυμήθηκα κάτι που είχα διαβάσει κάποτε και που στάθηκε αφορμή για περαιτέρω προβληματισμό και διερεύνηση...
Μελετούσα λοιπόν τα άπαντα του Λουκιανού, ξέρετε αυτού του σατυρικού συγγραφέα που καυτηριάζει τα δρώμενα της εποχής του.Ο θάνατος του τοποθετείται γύρω στο (180-192 μ.χ.).Αυτός λοιπόν ο Άνθρωπος έβαλλε με τα κείμενα του, κατά πάντων. Κοινώς έκραξε τους πάντες, θεούς και ανθρώπους! Διαβάζοντας τον λοιπόν, κατάλαβα ότι η τάχα πολιτισμένη και εξέλιγμενη κοινωνία μας, δε διαφέρει ουσιαστικά σε τίποτα από τη σάπια κοινώνια που περιέγραψε ο Λουκιανός. Η τότε εποχή με τη σύγχρονη είναι εξωφρενικά πανομοιότυπη!
Τον χαρακτήρισαν σατυρικό και διακωμωδό, δε αντιλέγω, και γω σε πολλά σημεία γέλασα πολύ αλλά στα περισσότερα μέσα απ'το καυστικό χιούμορ του θρήνησα και έκλαψα για την κατάντια μας που είναι μια κατάσταση διαχρονική και αδιαλλήπτως συνεχιζόμενη και είναι τόσο παλιά όσο και ο Άνθρωπος.
Επίσης διαπίστωσα και κάτι ακόμα που σε πολλούς θα περνούσε απαρατήρητο. Απ'τα 86 περίπου έργα που έχουν διασωθεί και μεταφραστεί, διάβασα τα 54 έργα σε μετάφραση Ι.Κονδυλάκη.
Αν δε με απατά η μνήμη μου, σε 3 απ'αυτά ο Λουκιάνος αναφέρθηκε, σε κάποιο σημείο του έργου του και σε γεγονότα που αφορούσαν χριστιανούς της εποχής. Ε λοιπόν αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση είναι πως ακόμα και αυτές οι ελάχιστες αναφορές, επειδή μάλλον δεν συνέφεραν τους χριστιανούς, οδήγησαν στην αποκοπή τους απ'το υπόλοιπο κείμενο! Εκεί λοιπόν που διάβαζα ένα ενιαίο κείμενο με συνεκτικότητα ξάφνου κάποιο κομμάτι έλειπε! Και το κομμάτι που έλειπε είχε να κάνει με κάτι χριστιανικό...Δεν είδα να γίνεται το ίδιο όταν "κορόϊδευε" το 12θεο, παρά μόνο όπου οι αναφορές του στόχευαν σε χριστιανούς! Και αυτό σαν γεγονός με εξόργισε γιατί κάποιοι "μαγείρεψαν" τα κακώς κείμενα μόνο και μόνο γιατί αυτά έρχονταν σε αντίθεση με την εικόνα που ήθελαν να προβάλλουν!
Έτσι λοιπόν σιγά σιγά κατάλαβα πως προκειμένου να επιβληθεί κάποια εξουσία-οργάνωση, παραχαράσσει, διαστρεβλώνει και καταστρέφει οτιδήποτε κρίνει πως θα μπορούσε να τη βλάψει.
Και πλέον έχω αποποιηθεί και το χριστιανισμό, αφού είναι μια οργανωμένη και επίσημη θρησκεία δηλαδή ένας οργανισμός που υποστηρίζει την άσκηση μιας θρησκείας συχνά υπό την μορφή νομικής οντότητας. Και επειδή έχω πολύ σοβαρότερα θέματα να με απασχολούν στο παρόν, έχει πάψει να με απασχολεί το θέμα των θρησκειών που στην τελική διχάζει την Ανθρωπότητα και οδηγεί τους πάντες σε εμφυλίους και σε πολέμους.
Τέλος αν θελήσει κάποιος να μου βάλει ταμπέλα θα μπορούσε να με πεί είτε ά-θρησκο είτε αντί-θρησκο, με το δεύτερο λίγο ανακριβές μιας και δεν στρέφομαι εναντίον θρησκειών ούτε προσπαθώ να προσυλιτίσω οπαδούς κάπου μιας και δεν εντάσσομαι πουθενά!
Υ.Γ. και κάτι τελευταίο σαν παρατήρηση. Έχω γράψει 395 μηνύματα στο παρόν φόρουμ και δεν έχω απώτερο σκοπό να γίνω μέλος των φόρουμς του εσωτέρικα, εξάλλου φαίνεται απ'το γεγονός ότι πλέον δεν γράφω και πολλά! Τα περισσότερα εξάλλου απ'αυτά που ήθελα να καταθέσω, τα'χω πεί. Άλλοι θα παραμείνουν στο φόρουμ σαν επίσημα μέλη και μάλιστα σ'ενα φόρουμ όπου χορηγός είναι το θεοσοφικό κίνημα της Μπλαβάτσκυ!
Και ο νοών νοείτω!
Και μη βιαστούν να βγάλουν αιθέρετα συμπεράσματα τα μέλη του φόρουμς του εσωτέρικα, τουλάχιστον όχι αυτά τα μέλη που έχουν το σθένος και την ανδρεία να καταθέτουν τις απόψεις και τα πιστεύω τους ΕΠΩΝΥΜΑ-αυτό και μόνο σαν γεγονός εμπνεύει το σεβασμό, άσχετα με τις τυχόν διαφοροποιήσεις και διαφορετικές κοσμοθεωρίες και αντιλήψεις!
quote:
Υ.Γ. και κάτι τελευταίο σαν παρατήρηση. Έχω γράψει 395 μηνύματα στο παρόν φόρουμ και δεν έχω απώτερο σκοπό να γίνω μέλος των φόρουμς του εσωτέρικα, εξάλλου φαίνεται απ'το γεγονός ότι πλέον δεν γράφω και πολλά! Τα περισσότερα εξάλλου απ'αυτά που ήθελα να καταθέσω, τα'χω πεί. Άλλοι θα παραμείνουν στο φόρουμ σαν επίσημα μέλη και μάλιστα σ'ενα φόρουμ όπου χορηγός είναι το θεοσοφικό κίνημα της Μπλαβάτσκυ!
Και ο νοών νοείτω!
Και μη βιαστούν να βγάλουν αιθέρετα συμπεράσματα τα μέλη του φόρουμς του εσωτέρικα, τουλάχιστον όχι αυτά τα μέλη που έχουν το σθένος και την ανδρεία να καταθέτουν τις απόψεις και τα πιστεύω τους ΕΠΩΝΥΜΑ-αυτό και μόνο σαν γεγονός εμπνεύει το σεβασμό, άσχετα με τις τυχόν διαφοροποιήσεις και διαφορετικές κοσμοθεωρίες και αντιλήψεις!
Σωστος.. σωστος..
Βασικα.. αλλαζει τπτ κ να γίνεις "ΜΕΛΟΣ"?
Τεσπα κατάλαβα τι λες.. εγω χαίρομαι πολυ που δεν εχω δόσει τα στοιχεία μου πάντως!
Επισης να κοιτάξεις το μέιλ σου.. μπορει να σου στηλω για κάτι..
quote:
Ντόκτορ με χαροποίησε η απόφασή σου να διορθώσεις το αρχικό σου μήνυμα...ορθά έπραξες...
Προσπαθησα να το διορθώσω οσο το δυνατόν πιο γρήγορα καθώς-αν το διάβαζες-θα έβλεπες δυο πραματα, το 1ο οτι αυτα που έγραφα βασίζονταν σε μια υποθεση(η οποία αφου το έγραψα έμαθα πως δε ίσχυει)
Το 2ο οτι το έγραφα εν βρασμο ψυχης, και έτσι γενικά το μηνυμα προκαλούσε.
Αφετέρου, σκεφτηκα να κρατησω κάποια σημεία του αλλα επειδη είχα ήδη κάνει νυξη του θεματος στο "ΣΕΒΑΣΜΟΣ.." δεν υπήρχε λογος να επεκταθω κ εδώ.
quote:
Τρεις λαλούν και δυό χορεύουν!...........
-Να σε σεβαστώ γιατί? επειδή έγραψες το ονοματεπώνυμό σου?...........και ο Εφραίμ ονοματεπώνυμο έχει...........τον σέβεσαι?.........ο σεβασμός είναι κάτι που αποκτιέται μετά από τη δράση (εδώ την πένα), του ατόμου και όχι με την απόκτηση η κατάθεση του ονοματεπώνυμου του...........το σθένος και την ανδρεία σου να τα δείξεις στα σύνορα όταν έρθει ο εχθρός της πατρίδας........εδώ να καταθέσεις όχι το επώνυμό σου! αλλά τα στοιχεία σου ώστε να τεκμηριώσεις τις απόψεις και τα πιστεύω σου............αν τέτοια δε διαθέτεις κανένα ονοματεπώνυμο δε σε σώζει...
.......

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
europaios2
Τον τίτλο του δεν το θυμάμαι. Θυμάμαι μόνο μια πεντάλφα που είχε απέξω........πάνε και σχεδόν 20 χρόνια από τότε!
Μήπως έλεγε Σ-Ι-Ω-Ν-Ι-Σ-Μ-Ο-Σ ….θανάσιμος απειλή κατά της Α-Ν-Θ-Ρ-Ω-Π-Ο-Τ-Η-Τ-Ο-Σ; (1974 Εκδόσεις Μαίανδρος, Δωδεκανήσσου 23)
Μήπως δεν σου άρεσε το κείμενο της 129ης σελίδας;
Ο ανώνυμος λασπολόγος που έκανε τον κόπο να γράψει αυτό το βιβλίο σίγουρα ανήκε στην σφαίρα της θρησκευτικής ιδεοληψίας. Ενώ ο τιποτένιος δεν είχε το σθένος να γράψει το όνομά του καταφέρεται με ένα αισχρό παραλήρημά του κατά των «Ελλήνων στη σκέψη» εξυβρίζοντας πάντοτε ανώνυμα ότι τιμιότερο υπάρχει μέσα στο σύμπαν. Καταγγέλλει την προσευχή στον Ζευ του Κλεάνθη (μαθητή του Ζήνωνος) ως προπαγανδιστικό όργανο των σκοτεινών εχθρών της Χριστιανικής Ελλάδος.
Φοβόταν ο συγγραφέας και έτρεμε μη τυχόν και αναβιώσουν οι Σιωνιστές την αρχαία Ελληνική θρησκεία του Ζευ.
Ερίωπας
Καλά ρε συ, είσαι τόσο θολωμένος που δεν κατανοείς τι γράφω?
Ή μήπως κατανοείς και το παίζεις τρελίτσα?
Εγώ ευρωπαίε δεν είμαι μέλος του φόρουμ του εσωτέρικα!
Όπως βλέπεις στην πολύ όμορφη πυραμίδα του φόρουμ βρίσκομαι ακόμα στη 2η βαθμίδα...άντε να φτάσω το πολύ πολύ στην τρίτη διότι δεν έχω κάποιο απώτερο σκοπό...
Όσον αφορά την επωνυμία, αναφέρθηκα στα μέλη του εσωτέρικα που βρίσκονται στην ανώτερη βαθμίδα και ακριβώς κάτω απ'τους συντονιστές!
Εγώ δε φιλοδοξώ να φτάσω τόσο ψηλά αλλά έχω την απαίτηση από αυτούς τους λίγους που βρίσκονται εκεί ψηλά να μην κρύβονται πίσω από ψευδώνυμα και μάσκες, γιατί έτσι κερδίζουν το σεβασμό μου, ως απλού αναγνώστη...
Και αυτούς που το κάνουν τους θεωρώ ανδρείους γιατί δεν κρύβονται πίσω απ'το δάχτυλό τους. Βέβαια υπάρχουν και άλλα μέλη του φόρουμ του εσωτέρικα που λέγονται και Κώστας και Βαγγέλης και με μπερδεύουν.
Πώς να πάρω στα σοβαρά κάποιο άτομο που τη μια υπογράφει ως Βαγγέλης, την άλλη ως Κώστας και πάει λέγοντας?
Α και κάτι ακόμη, έχω δηλώσει επανειλημμένα πως είμαι ένας τρελός-ονειροπαρμένος-αιθεροβάμων-παράλογος-σκοτεινός...(βάλε και ότι άλλο θές-μέσα θα πέσεις) που καταθέτω απορίες, προσωπικές σκέψεις και εικασίες και δε με νοιάζει να με πιστέψει κανείς γιατί δεν πρεσβεύω κάτι συγκεκριμένο, ούτε εντάσσομαι πουθενά για να το υποστηρίξω. Οπότε γιατί με παίρνεις στα σοβαρά και αφρίζεις απ'το κακό σου?
Τέλος αφού υποστηρίζεις επίσημα το δόγμα του ορθόδοξου χριστιανισμού δεν πρέπει, απο ηθικής άποψης, να γνωστοποιήσεις το ονοματεπώνυμό σου ώστε να γνωρίζουν οι αναγνώστες το πρόσωπο που υποστηρίζει με την πένα του τόσο σθεναρά τη θρησκεία του ή σε βολεύει να κρύβεσαι πίσω απ'την ασφάλεια που σου προσδίδει η ανωνυμία σου?
Εγώ ενα ξέρω: καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται...ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα!
Αλήθεια που χάθηκε ο Σαμουήλ?????
Σαμουηηηηηηηηηηηηλ!
Απάντησε τώρα στον Ερίωπα...
Υ.Γ. μόλις έλαβα επιστημονικό υλικό για την φωτεινότητα που περικλείει τις μαύρες τρύπες. Θα του κάνω κάποια επεξεργασία και θα το αναρτήσω στον Μέγα ιδεολογικό πόλεμο σύντομα.( Έσω έτοιμος).
Ερίωπας
Φίλε Ερίωπα, δεν ξέρω σε ποιόν "ΗΛΙΟ" αναφέρεσαι: τον Νοητό ή τον ορατό....
Για να καταλάβεις τι έχω κάτω από την όψη μου, θα σου απαντήσω με ένα τραγούδι-Ήχο-Λόγο που όποτε το ακούω, όλο μου το Είναι συνταράσσεται και απ'τα τρίσβαθά του, ανασύρονται ξεχασμένες μνήμες...http://www.youtube.com/watch?v=8oekf7rRnUc.Μπρός σ'αυτά τα λόγια, τα δικά μου είναι περιττά...
Και φυσικά θα είμαι έτοιμος για τις μελανές Ωπές..
(Υ.Γ. Τον Λουκιανό μάλλον κάποιοι τον έφτυσαν αμάσητο...ίσως να ήταν δυσκολοχώνευτος και να είχαν προβλήματα δυσπεψίας. Είεν...)