- ΟΛΥΜΠΟΣ Το ψηλότερο βουνό της Ελλάδος(?) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Με βάλατε λοιπόν πρωί-πρωί να ξαναδιαβάζω την άκρως επιμορφωτική εργασία του κ.Νίκου Λίτσα " Η Ιερή Γεωγραφία της Ελλάδος". Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Μαθαίνουμε λοιπόν ότι Όλυμπος η αλλιώς Κόλυμπος ήταν η πρώτη στεριά, η πρώτη γη που εμφανίστηκε στον πλανήτη γή πριν απο 140.000.000 χρόνια.
Στον ίδιο γεωγραφικό παράλληλο βρίσκεται ο Άθως!!
Και τα δύο βουνά έχουν φυσικές γεωπυραμίδες οι οποίες λειτουργούν ενεργειακά και ως πύλες, δηλ το οροπέδιο των Μουσών στον Όλυμπο και το πλάτωμα του βωμού του Αθώου Διός στο Άγιο Όρος, που οδηγούν σε αστρικό επίπεδο η στα ενδότερα της Γης.
Οι πύλες αυτές, που υπάρχουν σε πολλά μέρη της Ελλάδος, δεν είναι ενεργές όλες τις μέρες και ώρες. Οι Πύλες που οδηγούν στο αστρικό επίπεδο ενεργοποιούνται τις τρείς πρώτες μέρες της νέας Σελήνης για μία περίπου ώρα πρίν το μεσημέρι και γίνονται αντιληπτές ως στήλες έντονου κόκκινου φωτός. Ενώ οι Πύλες που οδηγούν στα ενδότερα της Γης ενεργοποιούνται τις τρείς μέρες της Πανσελήνου για μία ώρα πάλι λίγο μετά το μεσημέρι και φαίνονται ως στήλες αμυδρού πράσινου φωτός.
Οι Έλληνες γνώριζαν όλα τα ενεργειακά, τελλουρικά ρεύματα και γραμμές L που διασχίζουν την γη σαν ζωντανά νεύρα οργανισμού. Ο Δελφικός Ομφάλιος Λίθος που φέρει την επιγραφή Γας=Γαία έχει ανάγλυφα τα τελλουρικά ρεύματα της Γης.
Αυτά για τον πρωινό καφέ και θα συνεχίσω στην διάρκεια της μέρας ![]()
Αυτό ακριβώς το βιβλίο εννοούσα παραπάνω !
O αναζητών
Apostolos
Η ανάγκη για μετρήσεις - πέρα από τις παρατηρήσεις πλανητών και αστεριών - δημιουργήθηκε από τις αρχές της ανθρώπινης ύπαρξης. Η αύξηση του ενδιαφέροντος για τη Γη εστιαζόταν και την καλύτερη κατανόηση των διαφόρων φυσικών φαινομένων.
Από τις μετρήσεις αυτές και την ανάγκη της επεξεργασίας τους αναπτύχθηκαν η Γεωμετρία και η Γεωδαισία (επιστήμη για τον προσδιορισμό της μορφής και του μεγέθους ολόκληρης της γήινης επιφάνειας ή τμημάτων αυτής)
Edited by - elpida on 07/05/2003 13:04:03

ΥΓ.Απορία είναι, οχι αντιπαράθεση ![]()
ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ARCHON

Η απάντηση στην ερώτησή σου είναι ότι κατά την Μεσοζωική περίοδο, δηλ. περίπου 140.000.000 πριν η πρώτη ορογενετική κίνηση ανύψωσε πάνω απο την θάλασσα την Πελαγονική οροσειρά που περιελάμβανε την βορεια Μακεδονία(Πελαγονία), τον Όλυμπο, την ανατολική Θεσσαλία και την βόρεια Εύβοια. Πρίν απο μόνο 35.000.000 σχηματίστηκε η οροσειρά της Πίνδου, ο υπόλοιπος ελληνικός χώρος απο το Ιόνιο μέχρι την Μικρά Ασία και τις νότιες περιοχές της Κρήτης. Περίπου την ίδια περίοδο φάνηκαν οι υψηλότεροι ορεινοί όγκοι των Άλπεων, των Πυρηναίων και των Ιμαλαίων. Άρα ο πολιτισμός του ελλαδικού χώρου αναπτύχθηκε περίπου 100.000.000 νωρίτερα !!!
Ελπίζω να σε κάλυψα
To βιβλίο αυτό το έχω ακουστά εγώ έχω την "ΙΕΡΗ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ" του ίδιου συγγραφέα, τώρα το κατά πόσον ο κος Λίτσας έχει τις γνώσεις για αυτά τα θέματα μιας και μακράν απέχουν από τον κλάδο του είναι μια άλλη ιστορία. Αλλωστε περισσότερα μαθαίνει κανείς από τους ερασιτέχνες, ανεξάρτητους ερευνητές παρά από τους "επαγγελματίες"πτυχιούχους αρχαιολόγους και ανθρωπολόγους που φοβούνται να μιλήσουν ακόμη και αν ξέρουν κάτι...
Προς αεροπλάνο(plane)
Βρε συ προσγειώσου... Επειδή το Εβερεστ είναι πιο ψηλό δε σημαίνει ότι δημιουργήθηκε πριν από τον Ολυμπο!![]()

Προς Αρχων
Θες να πεις αν ο Ολυμπος είναι "κούφιος" ή συμπαγής πέτρα?

quote:
Νομίζω ότι το Εβερεστ ανακαλύφθηκε πολύ αργότερα.
Αν και δέν νομίζω οτι η λέξη -ανακαλύφθηκε- είναι η καταλληλότερη για ένα βουνό όπως το Έβερεστ και πάλι αυτό δεν πάει να πεί καί ότι ο Όλυμπος (2917 μ) ήταν η πρώτη στεριά που εμφανίστηκε στην γή και τα Ιμαλαϊα (8.848 μ.) που εκτείνονται στο Πακιστάν στην Ινδία στο Νεπάλ στο Θιβέτ και το Μπουτάν να ήταν κάτω απο την θάλασσα.
Εκτός και αν ο Όλυμπος έγινε πρίν τη μετατόπιση και σύγκρουση της Ηπειρωτικής Ινδικής Πλάκας με την Ευρασιατική Πλάκα.![]()
ΡΩΤΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ, ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ, ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΒΡΩ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ...ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΨΑΞΑ ΣΩΣΤΑ
π

Βρε συ Avallon μη βαράς μια άποψη είπα.
ΥΓ.Το nick μου plane δεν σημαίνει αεροπλάνο![]()