ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Helios84 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/5
HeliosΜέλος
11/04/2003, 15:11:26
ΑΓΑΠΗΤΗΑΜΑΛΙΑΕΤΣΙΑΚΡΙΒΩΣ-Η-ΠΕΡΙΠΟΥΕΤΣΙΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΑΕΓΡΑΦΑΝΟΙΑΡΧΑΙΟΙ.
ΤΟΝΑΕΙΝΑΙΚΑΠΟΙΟΣΗΟΧΙΟΠΑΔΟΣΤΟΥΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ-Η-ΜΕΛΕΤΗΤΗΣΚΑΙΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣΝΑΕΦΑΡΜΩΣΕΙΟΠΟΥΔΥΝΑΤΑΙΤΗΝΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣΚΕΨΗ,
ΕΙΝΑΙΠΡΟΣΩΠΙΚΗΙΣΤΟΡΙΑ.
ΑΝΣΟΥΑΡΕΣΕΙΟΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣΕΙΝΑΙΔΙΚΟΣΟΥΘΕΜΑ.
ΕΜΕΝΑΔΕΝΜΟΥΑΡΕΣΕΙ.ΤΙΝΑΚΑΝΟΥΜΕΤΩΡΑ.
ΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣΔΕΝΘΑΔΙΑΛΥΘΕΙ,ΑΛΛΑΘΑΓΙΝΕΙΠΡΑΞΗΗΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΚΑΙΑΥΤΟΝΟΜΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΤΩΝΕΘΝΙΚΩΝΣΤΟΩΝ.
ΕΤΣΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣΘΑΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΘΕΙΚΑΙΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣΘΑΦΩΤΙΣΕΙΤΟΝ
ΚΟΣΜΟ,ΕΝΑΝΤΙΑΣΤΗΝΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ.
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕΚΑΙΘΑΔΟΥΜΕ...

12/04/2003, 01:49:55
Νομίζω πως η ευχή όλων μας είναι αυτή .

Μια κοινωνία μυημένων , μια κοινωνία αγνή γεμάτη φως , χωρίς εγωπάθειες , χωρίς δόγματα , με γνώση και ανάταση προς την τελειότητα .

Εύχομαι και ελπίζω αυτό να γίνει κατορθωτό .

O αναζητών
Apostolos

V.I.T.R.I.O.L.Μέλος
13/04/2003, 12:24:51
Ελπίζω στην Πνευματική Αφύπνιση της Ανθρωπότητας, η οποία θα λάβει χώρα, όταν κάποιες ενσαρκωμένες ψυχές βάσει του Θείου Σχεδίου, ταράξουν τα λιμνάζοντα πνευματικά ύδατα της υλιστικής μας εποχής.Μιας εποχής όπου ο Ορθός Λόγος ταυτίστηκε λανθασμένα με τον ορθολογισμό.Αυτές οι ενσαρκωμένες Ψυχές έλκονται απο τα ονομαζόμενα Μυσταγωγικά Συστήματα και Εταιρίες, που έλκουν την καταγωγή τους απο τη μακρινή αρχαιότητα...Και αυτό το αιώνιο και παγκόσμιο Πνεύμα δείχνοντας το ενδιαφέρον Του προς το δημιούργημά Του, του έδωσε τις αναλλοίωτες αρχές, ακτίνες του Φωτός, ώστε να μη χάνει το δρόμο του το ατελές Όν. Αλλοίμονο όμως! Το Όν χάρηκε απο την ύλη, βούτηξε βαθύτερα και ο Λόγος απωλέσθη...Γιαυτό τα αβατάρας του Όντος υπο διαφορετικές μορφές (μεγάλοι Μύστες) ήρθε στη Γη, για να βάλει τάξη στο Χάος. Χρέος του Ανθρώπου είναι πλέον η αληθινή μύηση ώστε περνώντας απο την ύλη (και ζώντας αρμονικά μαζί της) να αναστήσει το νεκρό Διδάσκαλο.
Με τιμή
Θησέας( που επέστρεψε...)

13/04/2003, 12:55:36
Φίλε Helios νομίζω ότι είναι άδικο να γράφεις με αυτό τον τρόπο .
1ον ) Δε βοηθάς με αυτό τον τρόπο το συνομιλητή σου να καταλάβει τα λεγόμενα σου και ίσως να ενστερνιστεί το λόγο σου
2ον ) Αναγκάζεις και όλους τους υπόλοιπους να παίζουν με τον κέρσορα ούτως ώστε να διαβάσουν και τα υπόλοιπα κείμενα.

Οι αρχαίοι Έλληνες έγραφαν πάνω σε κεραμικά και σε όστρακα με αυτόν τον τρόπο όχι σε οθόνες υπολογιστών .
Οι αρχαίοι Έλληνες πάνω απ όλα είχαν ΣΕΒΑΣΜΟ .

O αναζητών
Apostolos

HeliosΜέλος
22/04/2003, 21:17:15
Αν παρατηρησεις φιλε Ραμογλου,η οθονη του υπολογιστη μοιαζει με ενα μεγαλο οστρακο.
Αν εννοεις οτι το να γραφω οπως οι Αρχαιοι,υποτιμω τους Νεοελληνες,τι εχεις να πεις για τον σεβασμο που οφειλαν να δειχνουν,αυτοι που αναφερω αλλου,για τις αλλοτριες αποψεις-τις οχι εβραιοχριστιανικες-και δεν το εκαναν?
Εγραψες τιποτε για αυτους/
Κι αν δεν κατανοεις αυτα που γραφω...
εγραψες τιποτε για την εβραιοχριστιανικη προπαγανδα των κ.κ.
ΦΩΤΙΟΥ-ΑΝΤΩΝΙΟΥ-ΕΟΝ-ΚΕΛΣΟΥ?
Η μηπως η προπαγανδα σεβεται την προσωπικοτητα,και δεν το ξερω.
Εγραψες τιποτε για την αναγκη σεβασμου προς τις αποψεις λογοκριμενων και διωγμενων απο τον χωρο η
ανηκεις στο mainstream?

Ρωταω,μηπως?
Τελος για την εβραιοχριστιανοποιηση των ελαχιστων στοιχειων Πυθαγορισμου,που υπαρχει στον συγχρονο Τρκτονισμο-που παραπλανητικα ονομαζεται-'συγκρητισμος'-θα επανελθω,γιατι υπαρχει ενδεια χρονου.
Εβραιοχριστιανικος Τεκτονισμος=της Υορκης,πιο στυγνο προπαγανδιστικο Σιωνιστικο κατασκευασμα δεν υπαρχει.

Knight MIXAILΜέλος
22/04/2003, 22:52:10
Αγαπητοι φιλοι,

Τα εσωτερικα ταγματα -και ως τετοιος και ο Τεκτονισμος στις διαφορες μορφες του- μεταφερουν μια, προφορικη κατα κυριο λογο , παραδοση. Σε καθε εποχη αλλαζε μορφη , τροπο εκφρασης , εξωτερικο ενδυμα κλπ. Αλλα η αλυσιδα ηταν αδιακοπη μεχρι πισω στα βαθη των αιωνων.
Οι μυημενοι , οι κατοχοι της παραδοσης αυτης, δια της μυησεως κατειχαν τον τροπο εργασιας για την αναζητηση του Φωτος.
Οσους αναφερεις, αγαπητε Helios , ηταν και ειναι- οχι μονο 'ακουστικοι' αλλα εξωτερικοι. Ναι εκμεταλλευτηκαν το συστημα.
Αυτο που εχει σημασια ειναι η διατηρηση και η διαιωνηση της παραδοσης αλλα και του τροπου εργασιας για την επιτευξη του σκοπου.
Ο ανθρωπος προερχεται απο μια Θεια Πηγη και μπορει εργαζομενος , οχι μονο να ανακαλυψει το Αναγεννητικο Υδωρ , μεσα του, αλλα και να επιστρεψει στην Πηγη του.

LOVE IS THE LAW
HARMONY THE EFFECT

Knight ΜΙΧΑΗΛ

22/04/2003, 23:25:05
quote:

ΑΓΑΠΗΤΗΑΜΑΛΙΑΕΤΣΙΑΚΡΙΒΩΣ-Η-ΠΕΡΙΠΟΥΕΤΣΙΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΑΕΓΡΑΦΑΝΟΙΑΡΧΑΙΟΙ.
ΤΟΝΑΕΙΝΑΙΚΑΠΟΙΟΣΗΟΧΙΟΠΑΔΟΣΤΟΥΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ-Η-ΜΕΛΕΤΗΤΗΣΚΑΙΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣΝΑΕΦΑΡΜΩΣΕΙΟΠΟΥΔΥΝΑΤΑΙΤΗΝΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣΚΕΨΗ,
ΕΙΝΑΙΠΡΟΣΩΠΙΚΗΙΣΤΟΡΙΑ.
ΑΝΣΟΥΑΡΕΣΕΙΟΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣΕΙΝΑΙΔΙΚΟΣΟΥΘΕΜΑ.
ΕΜΕΝΑΔΕΝΜΟΥΑΡΕΣΕΙ.ΤΙΝΑΚΑΝΟΥΜΕΤΩΡΑ.

Αγαπητε Helios.

Εμενα προσωπικα δεν μου πολυαρεσει η μαγειριτσα, ετσι το μεγαλο Σαββατο φτιαχνω μανιταροσουπα, που ειναι πολυ πιο ωραια. Επισης την Κυριακη της Λαμπρης, λατρευω την αστακομακαροναδα.

Ευχαριστω πολυ που μου απαντησες, αν κι εγω λογω τεχνικων αιτιων, αργησα να δευτερολογησω.

Γνωριζω οτι σου αρεσει πολυ η κολοκυθοπιτα, λατρευεις δε το κοκορετσι, ιδιως οταν εχει αρκετη ριγανη, αρα τελικα συμφωνουμε σε ολα!
Καλο Πασχα λοιπον, κι αν δεν καταλαβες το ΚΟΑΝ, ευχαριστως να σου το εξηγησω...

αυτή...που τα κατάφερε!

23/04/2003, 09:40:54
Αν κάποιος θεωρείς ότι δε σε σέβεται τότε απλά αδιαφορείς και δεν απαντάς .
Δεν γίνετε να ασπάζονται όλοι τις ιδέες σου , τις δικές μου ή κάποιου άλλου.
Κάπου συμφωνούμε κάπου διαφωνούμε αυτό όμως μπορεί να γίνει με απλή συζήτηση , κάτι που οι προγονοί μας το έκαναν συστηματικά .
Δεν έβριζε ο Σωκράτης κάποιον που διαφωνούσε μαζί του , μίλαγε και με το διάλογο έβγαζε συμπέρασμα .
Το δύσκολο είναι να κουβεντιάσουμε ήρεμα , το εύκολο είναι να αντιπαρατεθούμε με ύβρεις .

O αναζητών
Apostolos

HeliosΜέλος
26/04/2003, 19:14:28
Αμαλια,μονον ο Ιησους σωζει...
Φιλακια.

Edited by - Helios on 26/04/2003 19:48:31

HeliosΜέλος
26/04/2003, 19:19:50
Φιλε Ραμογλου θα σε παραπεμψω σε παλιοτερες 'συζητησεις και απαντησεις' των εν λογω κυριων και κυριω'ν,για να δεις μονος σου,τον σεβασμο στην προσωπικοτητα και τις γνωμες αλλων.
Για να αποκτησεις προσωπικη εμπειρια,και να μην απεχθανεσαι το γραψιμο μου μονον.
Για να γραφω ετσι,τα εν λογω ατομα με εμπνεουν.
Οπως και η φτηνιαρικη εβραιοχριστιανικη τους προπαγανδα.
Για τα αλλα,θα συζητησουμε συντομα.
Αν και η Εαρινη Ισημερια και η Ενεργεια της περασε,καλη 'φορτιση'.
***Οι Αρχαιοι,εγραφαν με ομοιο τροπο,ΚΑΙ,στα χειρογραφα.

Edited by - Helios on 26/04/2003 19:49:37

27/04/2003, 13:13:31
quote:

Αμαλια,μονον ο Ιησους σωζει...
Φιλακια.

Ουάου!!!!!

αυτή...που τα κατάφερε!

filosΝέο Μέλος
21/05/2003, 01:45:46
Πραγματικά δυσκολεύτηκα να διαβασω 19 σελίδες με γνώμες και απόψεις.
Πραγματικά χάρηκα που είδα πόση γνώση και πόση αγνοια υπάρχει γύρω απο το θέμα.Εχω την εντύπωση οτιοι γνώστες σωπαίνουν και εκθέτουν τις απόψεις τους αλληγορικά.Οσοι καταλάβουν κατάλαβαν.Αλλωστε αν ρωτήσεις κάποιον αν είναι τέκτων θα απαντήσει οι αδελφοί μου με αναγνωρίζουν.
Αγάπη και φως σε όλους.

nitro912grΜέλος
21/05/2003, 02:22:23
basika i agnoi kai i gnosi se auto to 8ema einai le3eis pou den 8a eprepe na xrisimopoioume, gia to logo oti kai oi tektones einai mia mistiki etairia
kai mia mistiki etairia afinei na diaerefsoun kai psemata gia tin leitourgia tis ,merikes ali8ies pou bgenoun stin fora sini8os pnigonte ston okeano psematon , opote den 3eroume an 3eroume oute 3ereoume an den 3eroume
den 3ero an me poianete

I Stand Alone

21/05/2003, 09:23:08
Φίλε Filos κατ’ αρχάς να σε καλωσορίσω ευχόμενος μια δημιουργική παρουσία στο esoterica .

Το θέμα αυτό θα μπορούσε να είναι ακόμα ποιο μεγάλο αν δεν βάζαμε μέσα προσωπικές αντιπαραθέσεις και το εξετάζαμε ποιο ερευνητικά και με ποιο ανοικτό μυαλό .
Ας είναι όποιοι κατάλαβαν κατάλαβαν .
Φίλε Nitro αν και εσύ άνοιξες το θέμα μάλλον δεν πείρες τίποτα απ αυτό , αν θέλεις τεκμηρίωσε την άποψη σου και μπορεί να σου απαντηθούν τα ερωτήματα σου .
Και μια παράκληση ή κάνε αυτό το τεράστιο Nitro ποιο μικρό ή βγάλτο κουράζει ( όπως και τα greeklish αλλά αυτά δε τα κάνουμε ποια θέμα ) .

O αναζητών
Apostolos

21/05/2003, 19:18:01
quote:

Και μια παράκληση ή κάνε αυτό το τεράστιο Nitro ποιο μικρό ή βγάλτο κουράζει ( όπως και τα greeklish αλλά αυτά δε τα κάνουμε ποια θέμα ) .

Φίλε nitro θα συμφωνήσω με τον κύριο Ramoglou...είμαι σίγουρη ότι μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο απ' αυτό. Το σημείο του Ταο που είχες ήταν πιο...profound...(no offence)

"Τάδε έφη Avallon"
nitro912grΜέλος
21/05/2003, 22:41:59
kalitera tora?

I Stand Alone

21/05/2003, 23:41:09
Ωχ! παιδιά ο nitro "τα πήρε"!

Εεε... δεν είπαμε κι έτσι

Συγνώμη φίλοι αν βγήκαμε λίγο εκτός θέματος αλλά πιστεύω ότι τα επανέλθουμε λίαν συντόμως...

"Τάδε έφη Avallon"
filosΝέο Μέλος
21/05/2003, 23:49:10
Να σας ευχαριστήσω για το καλωσόρισμα,και να θεωρίσω οτι σε ένα τετοιο θέμα δεν νομίζω να χωράνε προσωπικές αντιπαραθέσεις.Μπορούν να πούν ολοι την γνώμη τους χωρίς να προσπαθούν να επιβάλουν την άποψη τους.Οσο για το οτι οι Τέκτονες διαρέουν διάφορα για να συντηρούν την μυστικότητα επιτρέψτε μου να πω την γνώμη μου.
Κάποτε ολα ήταν μυστικά...ας πουμε........Σήμερα όμως? Μπορεί να βρή κανείς τα παντα μέχρι και στόν πάγκο με τα βιβλία στα πανηγύρια.Η γνώση είναι διάσπαρτη παντού αρκεί να είμαστε έτοιμοι να την δεχτούμε.
Αλλωστε σε πολλά μέρη του κόσμου οι Τέκτονες δεν το κρύβουν Νομίζω οτι στήν Ελλάδα και σε λίγα ακόμα κρατη είναι μίασμα για πολλούς ο Τεκτονισμός.Βέβαια Τεκτονισμός δέν είναι ένα club όπως στήν Αμερική όπου ακόμα και παρελασεις κάνουν φορώντας τα περιζώματα και τα μετάλια τους.Επειδή όμως είναι και αυτό μια μικρή κοινωνία και δεν είναι ενας κοσμος όμορφος αγγελικά πλασμένος ο κάθε ένας δίνει ότι μπορεί και παίρνει ότι του χρειάζετε προσπαθώντας να γίνει καλύτερος.Τώρα... αν δέν παρει τίποτα αυτό είναι άλλη ιστορία .Πάντως χειρότερος δεν πρόκειτε να γίνειΑπλά ίσως δέν ήξερε να΄δώσει και δέν ήτανε έτοιμος να πάρει.Περιμένω απόψεις. Αγάπη και Φώς σε όλους.

23/05/2003, 18:25:36
Πόσο δίκιο έχεις φίλε...
Πολλοί μπαίνουν στον Τεκτονισμό χωρίς να είναι έτοιμοι να δώσουν αλλά μόνο να πάρουν... και φυσικά μπαίνουν για εντελώς λάθος λόγους...

"Τάδε έφη Avallon"
KleioΝέο Μέλος
12/06/2003, 12:46:43
Πολύ ωραίο θέμα κρίμα που δεν το συνεχίσατε .