- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Πολύ ωραίο θέμα κρίμα που δεν το συνεχίσατε .
Δε το συνεχίσαμε γιατί "πλάτιασε" ανούσια...
Ομως ποτέ δεν είναι αργά... αρκεί μια σπίθα για να ξανανάψει η φωτιά!

Ο ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ Η ΑΛΛΙΩΣ ΜΑΣΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΥΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.ΟΙ ΤΕΚΤΟΝΕΣ Η ΑΛΛΙΩΣ ΜΑΣΟΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΕΞΕΧΟΝΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ!ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΜΥΗΣΟΥΝ,ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΕΔΩ ΟΤΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΣΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΥΗΣΟΥΝ.ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΜΥΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΤΕΛΕΤΗ ΜΥΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ.
Ο ΜΥΟΜΕΝΟΣ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΛΗΡΕΣ ΜΕΛΟΣ.ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ,ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ.ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΚΕΛΕΤΟΥΣ,ΣΠΑΘΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ..
ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΕΞΗΣ ΝΟΜΟΣ ΕΚΕΙ!ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ!!ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟΕΣ,ΟΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΕΚΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ.
The Truth Is Out There..
Θα μπορουσες ισως να μας ενημερωσεις απο που αντλησες τις πληροφοριες που μας δινεις?
Avallon τι ειπες για σπιθα???
And I keep on wondering....
quote:
Ο ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ Η ΑΛΛΙΩΣ ΜΑΣΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΥΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.ΟΙ ΤΕΚΤΟΝΕΣ Η ΑΛΛΙΩΣ ΜΑΣΟΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΕΞΕΧΟΝΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ!
Αν περιμέναμε από τους εφοπλιστές να σώσουν την ανθρωπότητα ζήτω που καήκαμε.
Ποτε δεν θα μπορεσει να φτασει την λειτουργικοτητα τους,γιατι η αλυσιδα εσπασε απο την εξουσια της χριστιανικης εκκλησιας.
Εμεινε μια εξωτερικη μυηση,φιλανθρωπιες ,πολιτικη και κοσμικοτητες αλλα ο Ιεροφαντης πεθανε,ετσι και η μεταδοση της Γνωσης.
Ο Γραβιγγερ ελεγε,οτι ευτυχως που υπαρχουν τοσοι Τεκτονες,γιατι οι περισσοτεροι χρειαζονται για την πληρωμη της συνδρομης.
Ο ιδιος,απογοητευμενος απο την 'εξωτερικοτητα'και ανεπαρκεια του συγχρονου Τεκτονισμου,εφτιαξε ενα δικο του μειγμα για μια ομαδα πιστων μαθητων του,απο Τεκτονισμο,Κριναετο,Θεοσοφια,Αρχαιοελληνικη Σοφια.
Υπαρχει και το γραφομενο στα Πρωτοκολλα των σοφων της Σιων,οτι ο συγχρονος Τεκτονισμος,ειναι οργανο τους,για τα σχεδια τους.
Επισης το θεμα ταιριαζει καλυτερα στην ΑΡΧΑΙΑ ΣΟΦΙΑ,κι οχι εδω,κατα την γνωμη μου.
quote:
Avallon τι ειπες για σπιθα???
Nάτη , νάτη πετιέται!

Βέβαια αυτό είναι πολύ δύσκολο, απ ότι βλέπω, να γίνει διότι μερικοί νομίζουν ότι εδώ είναι η αυλή του σχολείου τους που λένε ότι τους κατέβει στο κεφάλι θέλοντας να πουλήσουν μούρη στη γκομενίτσα .
Lencolas αν λοιπόν έκανες τον κόπο να διαβάσεις τις 19 σελίδες αυτού του θέματος θα έβλεπες ότι τέτοιες απόψεις σαν και τις δικές σου έχουν απαντηθεί και μάλιστα ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ .
Αν εσύ, όπως μας λες, έχεις διαβάσει αρκετά θα σε παρακαλούσα θερμά να μας πεις τους τίτλους των βιβλίων που διάβασες ούτως ώστε να τα διαβάσουμε και εμείς .
Από την άλλη μας λες ότι ενώ έχεις διαβάσει, είναι δύσκολο να εκφέρεις άποψη και μετά λες μετά πεποιθήσεως ότι τον τεκτονισμό τον διοικούν εφοπλιστές .
Στο κατόπι σου συντρέχει και ο μόνιμα παπαρολόγος Wolffaced να εκφέρει την για μια ακόμη φορά ανυπόστατη, ανυποστήρικτη και βλακώδη συμφωνία-συμπέρασμα του.
Εγώ στους μικρούς εξερευνητές διάβασα ότι ο Χιούη την έπεσε στο Λιούη και ο Ντιούη το είπε στους μασόνους και αυτοί για τιμωρία των πέρασαν από μυητική διαδικασία .
Το τι ΣΩ.ΒΕ. ( σωματική βελτίωση ) έφαγε δε λέγετε !
Avallon για σπίθα μίλησες ;;;
Παρακαλώ όποιον έχει να πει κάτι ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ να γράψει σε αυτό το τόπικ ειδάλλως ας γράψει κάπου αλλού που δεν συντρέχουν λόγοι παραπληροφόρησης .
Φίλε Helios απλά θα σου πω πως ο δεύτερος βαθμός είναι καθαρά αρχαιοελληνικός και αυτό γίνετε ΜΟΝΟ στις μυήσεις των Ελληνικών στοών .
Μπορεί να μην υπάρχει η απόλυτη γνώση της αρχαιοελληνικής σοφίας και των αρχαιοελληνικών μυστηρίων γιατί χάθηκε στο πέρασμα των αιώνων και γιατί έβαλε και η εκκλησία το χεράκι τις σε πολλά ( συμφωνούμε σε αυτό ) , αλλά δεν νομίζω πως δε μπορείς να ψάξεις και να βρεις όσα ποιο πολλά μπορείς και ίσως και να τα λειτουργήσεις .
Τώρα μέσα από ποιο σύστημα ή τρόπο αναζήτησης θα το επιτύχεις αυτό είναι καθαρά προσωπικό θέμα .
Άλλος ψάχνει μέσα από τον τεκτονισμό , άλλος από το ροδοσταυρισμό , άλλος από το μοναχισμό και εμείς μέσα από την καθημερινότητα μας και τα διαβάσματα μας .
Ο δρόμος όποιος και αν είναι είναι μοναχικός και δεν επιδέχεται αφορισμούς νομίζω .
Ο Αναζητών
Απόστολος
Έγινε επέμβαση στο μήνυμα από τον Διαχειριστή ΤΗΟΤΗ
quote:
Βέβαια αυτό είναι πολύ δύσκολο, απ ότι βλέπω, να γίνει διότι μερικοί νομίζουν ότι εδώ είναι η αυλή του σχολείου τους που λένε ότι τους κατέβει στο κεφάλι θέλοντας να πουλήσουν μούρη στη γκομενίτσα .
Στο κατόπι σου συντρέχει και ο μόνιμα παπαρολόγος Wolffaced να εκφέρει την για μια ακόμη φορά ανυπόστατη, ανυποστήρικτη και βλακώδη συμφωνία-συμπέρασμα του.Εγώ στους μικρούς εξερευνητές διάβασα ότι ο Χιούη την έπεσε στο Λιούη και ο Ντιούη το είπε στους μασόνους και αυτοί για τιμωρία των πέρασαν από μυητική διαδικασία .
Το τι ΣΩ.ΒΕ. ( σωματική βελτίωση ) έφαγε δε λέγετε !
Αυτός που υποβαθμίζει το θέμα είσαι εσύ με αυτές σου τις εκφράσεις. Νομίζεις ότι το forum είναι κτήμα σου και δεν μπορείς να ανεχτείς απόψεις άλλων. Άλλωστε εξυπνάκια, γνωρίζεις ότι στο θέμα της μασονίας δεν μπορούν να υπάρχουν τεκμηριωμένες θέσεις λόγο τις μυστικότητας της μασονίας. Έτσι <<παίζεις>> εκ του ασφαλούς.
A και κάτι ακόμα, αν η εσωτερική σου αναζήτηση σε έχει οδηγήσει σε τέτοιες εκφράσεις και σε τέτοιες συμπεριφορές απέναντι στον συνάνθρωπο σου σταμάτα την, σε <<χαλάει>>.
Υ.Γ. μην ξαναxρησιμοποιήσεις το nickname μου σε post σου.
Edited by - Wolffaced on 13/06/2003 11:24:31
Κατα τα γραφώμενα του φίλου Ράμογλου, νομίζω (αν πάλι κάνω κάποιο λάθος, ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΜΕ) ότι μπορώ να παραθέσω την άποψή μου για το παρόν θέμα...
Πράγματι για το θέμα ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ, υπάρχει περισσότερο ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ, παρά πληροφορία...
Ο λόγος (κατ'εμέ ΠΑΝΤΑ) είναι ότι όσοι ΔΕΝ κατάφεραν να εισχωρήσουν στα ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ, είναι απο τα πλέον εύκαλα πράγματα να τον ΑΜΑΥΡΩΣΟΥΝ με κάθε λογής ΒΛΑΚΩΔΗ προσπάθεια...
Σχεδόν ΟΛΕΣ έχουν καταριφθεί...
Θα χαιρόμουν λοιπόν να μας παραθέτατε στοιχεία, ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ για τα γραφώμενά σας, γιατί πραγματικά την ιστορία των "Μικρών Εξερευνητών" είναι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ αληθινή!!!!!
Φίλε Λυκοπρόσωπε, ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΣ να ασχολούντε μαζί σου, τότε ΣΥΜΟΡΦΩΣΟΥ με την ΑΠΑΙΤΗΣΗ των μελών και ΔΩΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ για όσα λές....
Αλλιώς γίνεσαι ΚΑΙ εσύ ένας ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΤΗΣ κάτι που αρχίζω να πιστεύω ότι το ΕΠΙΔΙΩΚΕΙΣ κιόλας!!!!!
Κέλσος
quote:
Αυτός που υποβαθμίζει το θέμα είσαι εσύ με αυτές σου τις εκφράσεις. Νομίζεις ότι το forum είναι κτήμα σου και δεν μπορείς να ανεχτείς απόψεις άλλων. Άλλωστε εξυπνάκια, γνωρίζεις ότι στο θέμα της μασονίας δεν μπορούν να υπάρχουν τεκμηριωμένες θέσεις λόγο τις μυστικότητας της μασονίας. Έτσι <<παίζεις>> εκ του ασφαλούς.
A και κάτι ακόμα, αν η εσωτερική σου αναζήτηση σε έχει οδηγήσει σε τέτοιες εκφράσεις και σε τέτοιες συμπεριφορές απέναντι στον συνάνθρωπο σου σταμάτα την, σε <<χαλάει>>.
Υ.Γ. μην ξαναxρησιμοποιήσεις το nickname μου σε post σου.
1ον) Ποια η συνεισφορά σου σε αυτό το θέμα ; Ποια στοιχεία παρέθεσες ; Πού τοποθετήθηκες τεκμηριωμένα και εμπεριστατωμένα ;
2ον) Αν δεν ανέχεσαι την κριτική να μη γράφεις .
3ον) Εγώ σε όποια άποψη απάντησα και ποτέ δεν έσβησα post μου διότι παίρνω πάντα την ευθύνη των γραφομένων μου , ενώ εσύ τρέχεις να τα σβήσεις .
4ον) Στο θέμα του τεκτονισμού υπάρχουν πολλά ( βιβλία, internet, κλπ ) που μπορούν να δώσουν βάση συζήτησης - αναζήτησης , άρα αναιρείται το περί μυστικισμού και ασφαλούς .
5ον) Στο εγχειρίδιο του καλού εσωτεριστή δεν υπάρχει πουθενά ο κανόνας που να λέει «Μην δείχνεις στον αδαή ότι είναι στον κόσμο του» .
Αντίθετα λέει «Αντιτάξου στο ψέμα , στην βλακεία και στην παραπληροφόρηση»
6ον) Αν δηλώσεις άτομο με ειδικές ανάγκες ( ψυχολογικά προβλήματα ή ότι άλλο ) τότε ειλικρινά θα σου απαντώ διαφορετικά στην ακατάσχετη μπουρδολογία σου και στο συνονθύλευμα της σκέψης σου .
7ον) Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιώ το nickname σου κάνε παράπονα στον Admin ή στους διαχειριστές να μου σβήνουν τα post . Ξέρεις κατά το «Κυρία κυρία ο Γιωργάκης με είπε βλάκα» . Κατά τ άλλα μπορείς ακόμα και να μην γράφεις ανυπόστατα πράγματα ή και να μη γράφεις καθόλου .
Το να το παίζεις Νταλάρας και να νομίζεις ότι εγώ είμαι ο Πανούσης και θα μου απαγορεύσει το δικαστήριο να λέω το όνομα σου είναι λάθος σκέψη .
Η απόφαση δική σου , εγώ διατηρώ το δικαίωμα να απαντώ και να κρίνω όπως και να μου απαντούν και να με κρίνουν .
Ο Απαντών
Απόστολος
έχει ξεπεραστεί. Στην εποχή οπου ο άνθρωπος ζει,
το να ζητά τη βοήθεια ενός αγίου, ή του Θεού, ή της
Παναγίας,είνια για μένα ζήτημα ταπείνωσης. Είναι δέίγμα
σεβασμού κι όχι φόβου... Δεν είναι κακό...
Η κομμένη γλώσσα που λές, της Αγίας Αναστασίας, κόπηκε
από καποιον ειδωλολάτρη βάρβαρο και για τους χριστιανούς,
η καρτερία που επέδειξαν τότε οι χριστιανοί, αποτελούν
σημεία απόβ όπου μπορεί κάποιος να πάρει κουράγιο...
Φίλε, τη φύση του ανθρώπου πολεμάς, ή μπορείς να δεις μια
φορά κι εσύ ότι με τον χριστιανισμό, ξεφύγαμε απο τα είδωλα;
Φίλε Elo, "μην ποιήσετε χειροποίητα", όχι μην
αποδίδετε τιμές σε αγίους, ή κάιτ που έχιε γίνει θαύμα και
το τιμάμε...
Οι πρόγονοι μας λάτρευαν τους θεούς κι απέδιδαν τιμές σ' αυτούς με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αποδίδουν τιμές οι πιστοί της χριστιανικής θρησκείας στους αγίους της.
Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί μπερδεύεσαι ή γιατί επιλέγεις να βλέπεις το ίδιο πράγμα με μια Α οπτική για τη μια περίπτωση και με μια Β για την άλλη.

In anticipation of my resurrection...
quote:
trexagireve -Φίλε Elo, "μην ποιήσετε χειροποίητα", όχι μην
αποδίδετε τιμές σε αγίους, ή κάιτ που έχιε γίνει θαύμα και
το τιμάμε...
Άραγε τα οστά των Άγιων φίλε μου που οι πιστοί πάνε και τα προσκυνάνε και τα δεκάδες τάματα που κάνουνε, ποιος είναι ο λόγος, το ξύσιμο στις «θαυματουργές» εικόνες, ποιος είναι ο λόγος, το φιλί της εικόνας, ο χρυσός που καλύπτει πολλές εικόνες, αλλά και λείψανα, ποιος είναι ο λόγος .
Μήπως η λατρεία φίλε trexagireve, βέβαια για να πω την προσωπική μου γνώμη, πίσω από την λατρεία κρύβεται κάτι άλλο ποιο σοβαρό, το εμπόριο η εκμετάλλευση του κάθε πιστού .
Το κακό για εμένα δεν είναι όταν «λατρεύουμε» κάτι που πιστεύουμε, αλλά όταν πρέπει αυτή η πίστη να φανερώνεται μέσα από είδωλα, μέσα από «αντικείμενα» λατρείας, που υποτίθεται ότι απεικονίζει τον κάθε άγιο ή θεό και ειδικά όταν γνωρίζουμε ότι ο θεός είναι άκτιστος, οπότε μη προσωποποιημένος με κάθε τι κτιστό…

η πιστη σε ζώα ώς φέροντα τον θεό, ειδωλολατρεία
είναι και να προσκυνάς αγάλματα που γίναν από γή...
Οι εικόνες του χριστιανισμού, εκφράζουν το σημαίνον,
είναι αντίγραφα του Θεού, της Παναγίας, των αγίων,μέσα
από διηγήσεις και περιγραφές,ενώ στο 12θεο δεν υπήρχαν
πρωτότυπα.....Ήταν είδωλα.
Στον χριστινισμό αναφέρονται τα
χαρακτηριστικά των αγίων, ώστε να απεικονηθούν, στα
αγάλματα, έβλεπαν το ...θεό μέσα από ζώα και αντικείμενα....
φίλε μου Elo, τα οστά και ιερά των αγίων, επειδή ήταν
αθλητές Χρισοτύ, αμείβονταν με το να κάνουν θαύματα κι
εφόσον υπάρχουν αυτά τα αντικείμενα, βοηθούν τον πιστό
να έρθει πιο κοντά στο θείο. Σε καμία περιπτωση , όμως, δεν
είναι άλλα αντι άλλων,με το συμπάθειο, όπως το 12θεο...
Δεν προσκυνά ο χρστιανισμός ανθρωπίνως χειροποίητα
κτίσματα, αλλά και οι εικόνες δεν είναι χειροποίητα είδωλα,
αφού δεν έχουν γλυπτή μορφή, κατά βάση, ώστε να απικονίζεται
καλύτερα το πρωτότυπο...
Ότι υπάρχει εκμετάλευση, φίλε μου, το ξέρεις: Ποιός έχει το
μέλι στα δάχτυλα κα δεν το γλύφει...Αλλά άλλο η εκμετάλευση
κι άλλο η ενέργεια του θείου, προκειμένου να διαπιστώσουμε την δύναμη και το μεγαλείο του Θεού....
quote:Ψηλε , το τι λεει ο ενας και ο αλλος δεν με ενδιαφερει ... το τι εχει δειξει η ιστορια λεω εγω ... και η ιστορια λεει οτι η αρχαια θρησκεια των Ελληνων "βαπτισθηκε" ειδωλολατρικη απο τους χριστιανους .
Κάνεις μέγα λάθος και από το παραπάνω φαίνεται πως αγνοείς ή κάνεις πως αγνοείς, το ότι ακόμη και οι σημερινοί αρχαιόθρησκοι, σε αντίθεση με ορισμένους που δηλώνουν «άθεοι», δεν ντρέπονται και δεν αποφεύγουν να μιλήσουν για το «ειδωλολατρικό παρελθόν».
Βλέπεις πως κάτι μαθαίνεις και από εδώ μέσα; Δεν είναι, λοιπόν, οι Χριστιανοί μόνο που μιλούν για ειδωλολατρικό παρελθόν.
Φαίνεται, πως κάποιοι «άθεοι» προς μεγάλη έκπληξη ακόμη και των αρχαιόθρησκων, έχουν βαλθεί να αλλάξουν την ιστορική πραγματικότητα γιατί δεν είναι του γούστου τους!****Μα τους αρχαιόθρησκους τους ρωτήσατε;;;;;
quote:
Κι εσύ ως πότε νομίζεις πως θα καταφέρνεις να ελίσσεσαι; Δεν βαρέθηκες να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου;;
Εχεις ζωηρη φαντασια .

quote:Ειλικρινα δυσκολευομαι να σε καταλαβω ! Ευχαριστουμε γι΄αυτα που εχουμε τον θεο ... δηλαδη σε καθε περιπτωση εχουμε δεν εχουμε , πρεπει να ειμαστε ευχαριστημενοι διοτι και αν δεν εχουμε κατι υλικο π.χ. νερο (!) , εχουμε την ζωη μας , ζουμε και οσο ζουμε πρεπει να λεμε ευχαριστω ... αν πεθανουμε τοτε δεν μπορουμε να πουμε τιποτα ετσι κι αλλιως ... ολα καλα ... ευχαριστωωωωωωω ... .
Φίλε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, άλλο η τιμή στον Θεό κι άλλο
τα γιατρσόφια και μαγγανείες με μυστικές τελετές
και βουντού...
Το να αναγνωρίζεις Θεό, Παναγία και αγίους , έχει να
κάνει με την παλιά ρήση, "η κότα πίνει νερό , κοιτάζει και
τον Θεό", δλδνα ευχαριστούμε γι αυτά που έχουμε ,αλλά
το θέμα είναι όταν κάποιος δεν δέχεται ως ιδέα τον χριστιανισμό,
υπάρχει περίπτωση να δεχτεί τις ιδέες το όσο σωστές κι αν
είναι;...

να καταλάβεις.. Φαίνεται εξ άλλου, από την προσπάθεια
που κάνεις...
Όσο για το ευχαριστώ προς το Θεό για ότι έχουμε, αυτό
το κάνουν άνθρωποι ρεαλιστές, που λένε ότι "θα μπορούσα
να είμαι σε χειρότερη μοίρα", αλλά αυτά φαντάζομαι δεν τα λέει
ένας αλλοιώτικος άνθρωπος, όπως εσύ...
quote:
Ειλικρινά πρέπει κανείς να έχει άπειρα όρια
ανοχής για να μπορεί να λέει ειδωλολατρικά
τα θαύματα και τα θαυμάσια του χριστιανισμού
συγκρίνοντας τα με τα ξόανα...
Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτό το παραμύθι φίλε τρεχαγύρευε.
Τα "πρόσωπα" τα οποία αναφέρει ο χριστιανισμός αν υποθέσουμε ότι υπήρξαν ποτέ, τότε σίγουρα δεν είχαν καμία σχέση με το μεγάλο ψέμα του χριστιανισμού.
Οι καρικατούρες που λατρεύουν οι σημερινοί χριστιανοί είναι απλά ξόανα. Δεν θυμάται κανένα ο πιστός βλέποντας τα, γιατί απλά δεν υπήρξε ποτέ το πρόσωπο που απεικονίζουν.
Όλους τους συμβολισμούς των Εσσαίων πήρε ο χριστιανισμός έβαλε μέσα και λίγη αρχαιοελληνική σκέψη και φιλοσοφία και αφού τα ανακάτεψε καλά έφτιαξε την μεγάλη πόρνη, την ίδια την εκκλησία. Δεν ξέρω αν προσβάλλεται κανείς, αλλά το μεγάλο ψέμα θα αποκαλυφθεί σύντομα παρά τις προσπάθειες δεκαετιών να αποκρυφτούν τα χειρόγραφα της νεκράς θάλασσας.

quote:quote:
Κάνεις μέγα λάθος και από το παραπάνω φαίνεται πως αγνοείς ή κάνεις πως αγνοείς, το ότι ακόμη και οι σημερινοί αρχαιόθρησκοι, σε αντίθεση με ορισμένους που δηλώνουν «άθεοι», δεν ντρέπονται και δεν αποφεύγουν να μιλήσουν για το «ειδωλολατρικό παρελθόν».
Βλέπεις πως κάτι μαθαίνεις και από εδώ μέσα; Δεν είναι, λοιπόν, οι Χριστιανοί μόνο που μιλούν για ειδωλολατρικό παρελθόν.
Φαίνεται, πως κάποιοι «άθεοι» προς μεγάλη έκπληξη ακόμη και των αρχαιόθρησκων, έχουν βαλθεί να αλλάξουν την ιστορική πραγματικότητα γιατί δεν είναι του γούστου τους!****Μα τους αρχαιόθρησκους τους ρωτήσατε;;;;;
Ψηλε , το τι λεει ο ενας και ο αλλος δεν με ενδιαφερει ... το τι εχει δειξει η ιστορια λεω εγω ... και η ιστορια λεει οτι η αρχαια θρησκεια των Ελληνων "βαπτισθηκε" ειδωλολατρικη απο τους χριστιανους.
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Ώστε οι αρχαιόθρησκοι που φροντίζουν και εκδίδουν περιοδικά που εσύ διαβάζεις (Δαυλός π.χ.) έγιναν ξαφνικά "ο ένας και ο άλλος";
Να λοιπόν ακόμη μια έκδοση ιστορίας που γνωρίζει ο Αδιάβαστος, διαφορετική ως φαίνεται, ακόμη και από εκείνη π.χ. του Δαυλού.
Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω, αλλά η ιστορία, όχι η δική σου, δεν δείχνει αυτό που εσύ ισχυρίζεσαι!!!

παραμύθι βλέπεις στον χριστιανισμό, αλλά,αρνείσαι
εσκεμμένα να δεις στο ειδωλολατρικό 12θεό ή αλλού;
Ο χριστιανισμός, αποτελεί την αλήθεια επι γης, ασχέτως
εκτελέσεων, στα 3, 5 ή και 7 μέτρα, αντί εκτελέσεως που
του κάναν τα τελευταία χρόνια και με συνδυασμένη δουλειά
μασόνων, οργανώσεων, κλπ,οι ιερείς που πληρώνονται για να
είναι λειτουργοί του Υψίστου, αλλά κοιτάνε την κονόμα και τα υλικά αγαθά και αμαρτίες...
Είναι η μόνη θρησκεία με πνευματκό προσανατολισμό, προς την
ουράνια βασιλεία του Θεού, όπου είμαστε συγκληρονόμοι αυτής...
Φίλε μου, αυτό που δεν λές και λέτε, όσοι πολεμάτε με τόση
μανία τον χριστιανισμό, είναι ότι αυτό που ενοχλεί είναι ότι
δεν έχει παραμύθι, τίποτε άλλο...
Όσο για ανακατέματα, άστο γιατί, όλες οι θρησκείες δρέπουν ένα μικρό τεμάχιο αλήθειας και τα υπόλοιπα ειναι συνδυασμοί όλων των
άλλων....
Περί ουσίας σε ενδιαφέρει; Βλέπεις εσύ άλλη θρησκεία που
ο ίδιος ο Υιός του Θεού, έρχεται να διδάξει θέωση και υπόσχεται
τόσα πολλά από αγάπη; Γιατί τόση μανία με τους παιδικούς θεούς
που υπόσχονται γήινες απολαβές; Ως πότε θα είμαστε παιδιά;
Θέλουμε αληθινή θρησκεία κι όχι παραμύθια για ζηλιάρηδες και
γκομενιάρηδες θεούς και διαβόλους... Ας ωριμάσουμε, δεν είναι
επί γης ο τελικός προορισμος του ανθρώπου..