ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Γνωστικές κινήσεις, Σαμαέλ Αούν Βεόρ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Γνωστικές κινήσεις, Σαμαέλ Αούν Βεόρ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

liamn31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
liamnΜέλος
17/06/2014, 11:22:14
quote:
Αφού έχουν εσένα βρε, τι να τις κάνουν τους δασκάλους;
Ξανά τα ίδια θα λέμε;
Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου;

Γιατί βρε πύρινε, είδες να ζητάω μαθητές να διδάξω, απεναντίας!

Απλά τους κοροϊδεύω, σωκρατική μέθοδος είναι. Είμαι σωκρατική όπως λέει και ο γνωστικός μαθητής!

Δεν το ψυλλιαστήκατε ότι ο Σωκράτης μάλλον ήτανε Best στο τρολλαρισμα;

Κάποιο πιο πετυχημένο troll από αυτόν δεν γνωρίζω.

Θα ανοίξω θέμα, είναι κάτι που αξίζει να δούμε...

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=11929

Edited by - liamn on 17/06/2014 11:34:42

liamnΜέλος
17/06/2014, 11:44:10
quote:
liamn, xristosxatz, killuminati, panpam, Χρίστος Ελ, panosfromlydian, John Boy, Mary Ann, Jim Bob, Elizabeth, Esther, Mary Ellen, Mom, Dad, Granpa και λοιποί.
Σταματήστε να ξεφλουδίζετε το πουλάκι σας. Grow up guys! Κατά τον συρμό, αλλά ευστόχως λεγόμενον, το κόσμος δεν το κληρονομήσατε από αυτούς που ατυχώς σας έσπειραν. Το χρωστάτε σε αυτούς που, εξίσου ατυχώς, έπονται.

Φτάνει το πιτσίλισμα. Στην τελική, υπάρχουν και χαρτοπετσέτες.

Δεν έχω πουλάκι βρε ανίδεε γυναικά είμαι.

Πάντως είσαι πολύ κιτς, χαρτοπετσέτες και χαζομάρες. Είχατε και στο χωριό σου χαρτοπετσέτες βρε χωριάτη;
Εξάλλου εμένα μου αρέσει να τελειώνω αλλού, γι αυτό τελείωνε και εσύ με της βλακείες σου. Χαζοεξυπνε του εσωτερισταν!

17/06/2014, 12:21:10
Πάντως καλά στα μάθανε στη Νέα Ακρόπολη liamn
..Βλέπω το skillset το αξιοποιείς στο φουλ
liamnΜέλος
17/06/2014, 12:30:52
quote:

Πάντως καλά στα μάθανε στη Νέα Ακρόπολη liamn
..Βλέπω το skillset το αξιοποιείς στο φουλ

Ήμουν πολύ καλή μαθήτρια, γι 'αυτό έφυγα, δεν με αντέχαν.

Τους γύριζα το skillset εναντίον τους.

Edited by - liamn on 17/06/2014 13:01:41

17/06/2014, 12:34:37
quote:
Δεν έχω πουλάκι βρε ανίδεε γυναικά είμαι.
Είσαι σίγουρη;

Γιατί εμένα μου θυμίζεις Παντελή χωρίς αρ@@....α

liamnΜέλος
17/06/2014, 12:59:40
quote:
Είσαι σίγουρη;

Γιατί εμένα μου θυμίζεις Παντελή χωρίς αρ@@....α

Τότε αν θες να φωνάζεις panteliamn, εκεί θα κωλύσουμε, τι πειράζει;
Γιατί, liamn ονομάζομε μήπως;
Το θέμα είναι ότι το διασκεδάζεις, από ότι φαίνεται. Αυτό μετράει!

17/06/2014, 13:39:31
Η διασκέδαση θα είναι οταν έρθει η διαχείριση
Προς το παρόν πάρε να χεις:

17/06/2014, 14:01:26

quote:
...βεβαια για να καταλαβει κανεις το μεγεθος της πλανης και του ατσαλου συνοθυλευματικου πνευματος τετοιων κινησεων ..πρεπει κανεις να εχει στοιχειωδως μελετησει την παγκοσμια μυθολογια και τις θρησκειες και να εχει μια βασικη φιλοσφικη παιδεια .

Οχι ,....για να καταλαβει κανεις τι συμβαινει , πρεπει μονο να σκυψει στον εαυτο του

Πουθενα αλλου !!!

Αυτο ομως ειναι πολυ δυσκολο , για τον πολυ απλο λογο , του οτι, κανενας δεν μας εχει πει οτι μπορουμε να κανουμε κατι τετοιο

Δεν ανηκει στην κοινωνικη ημερησια διαταξη

Ακομα και οταν μπουμε σε καποια εσωτεριστικη ομαδα , περιμενουμε αλλους να μας δειξουν τον εαυτο μας

Η συντριπτικη πλειοψηφια των ασχολουμενων με τον εσωτερισμο , δεν εισερχεται ουτε καν στο κατωφλι της ερευνας του εαυτου

Για να κρινει κανεις τον Βεορ και τον καθε Βεορ ....δεν λεω ειναι σημαντικη η πορεια του , που ανηκε , αν εβαφε τα μαλια του κλπ κλπ

Ειναι ολα ενδειξεις , αλλες σοβαρες , και αλλες με λιγοτερη βαρυτητα

Για μενα ομως η μεγαλυτερας βαρυτητας ΑΠΟΔΕΙΞΗ και οχι ενδειξη ειναι αυτα που λεει ο καθενας

Αν εχουν περιεχομενο !!!

Εγω εχω δει οτι αυτα που λεει ο Βεορ , ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ που βεβαια για αυτον που δεν εχει ερευνησει το εσω του δεν ειναι φανερο

Και βεβαια στον καθενα αποκαλυπτονται [μπορει να δει ] μονο στον βαθμο των δικων του ανακαλυψεων

quote:
.πραγματικα πιστευω οτι τετοιες σεχτες αλα Βeoρ μονο ανιστορητα και χωρις φιλοσοφικη γενικη παιδεια ατομα μπορει να ελξουν ..ειναι τα ιδανικο του θυματα ..

Στην γνωση εισερχονται ατομα για πολους και διαφορους λογους

Κανενας ανθρωπος δεν ειναι ανιστορητος

Ο καθενας εχει τους δικους του λογους που εισερχεται

Οσο για την φιλοσοφικη παιδεια που αναφερεις , νομιζω οτι αυτο δεν ειναι θεμα παιδειας , δηλ θεωρητικων γνωσεων , οσο καλουπιου ανθρωπινου , και ισως και πολλων αλλων βαθυτερων αιτιων , που μπορουμε μονο υποθετικα να προσεγγισουμε

Εγω ασ πουμε δεν πιστευω οτι ηταν τυχαιο , που περασα απο τους δρομους που περασα σε ολη μου την ζωψη

Ολα με εσπρωξαν εδω

Δεν κολλαω αλλα κατι μου λεει οτι τιποτα δεν ειναι τυχαιο

quote:
.με το ελαχιστο κοπο απο αποψη φιλοσφικη μελετης τους κανουν να πιστευουν οτι εισηλθαν στην <<Γνωση >>

Και βεβαια εδω συμφωνουμε

Ο δρομος ξεκιναει στο σωμα με τις 5 αισθησεις
Να ξυπνας σημαινει να τις χρησιμοποιεις χωρις να τις μπερδευεις με εσενα

17/06/2014, 14:11:01
Γενικα ομως και εγω εχω ενα κατηγορω απεναντι σε αυτες τις οργανωσεις που λεγονται εσωτερικες

Αυτο ειναι οτι δεν γινονται πολυ συγκεκριμενοι σε αυτο που περιγραφουν

Ετσι ο καθενας πρεπει , ακομα και για να εισελθει στο κατωφλι της ερευνας να καταβαλει μεγαλες και πολυχρονες προσπαθειες

Ισως ομως και τα πραγματα να ειναι φτιαγμενα με αυτον τον τροπο

Αυτο που σιγουρα γνωριζω , και δεν ισχυει μονο για τα εσωτερικα , ειναι οτι τις ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΙΣ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΝΑ ΤΙΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΣ

Αρα πρεπει καθε μας στιγμη να μαθουμε να ανακαλυπτουμε τεχνικες που θα μας οδηγουν σε αυτοπ που θελουμε

Ο δρομος ξεκιναει στο σωμα με τις 5 αισθησεις
Να ξυπνας σημαινει να τις χρησιμοποιεις χωρις να τις μπερδευεις με εσενα

17/06/2014, 14:48:41
quote:

quote:
...βεβαια για να καταλαβει κανεις το μεγεθος της πλανης και του ατσαλου συνοθυλευματικου πνευματος τετοιων κινησεων ..πρεπει κανεις να εχει στοιχειωδως μελετησει την παγκοσμια μυθολογια και τις θρησκειες και να εχει μια βασικη φιλοσφικη παιδεια .

Οχι ,....για να καταλαβει κανεις τι συμβαινει , πρεπει μονο να σκυψει στον εαυτο του

Πουθενα αλλου !!!
...

Η μελέτη παγκοσμιας μυθολογιας - θρησκειών και η βασικη φιλοσφικη παιδεια είναι κάπως δίκοπο μαχαίρι. Μπορεί να καταντήσει κανείς "ειδικός" (ακόμα και "παγκοσμίου κύρους") από τον καναπέ - και να παραμένει άσχετος στην πράξη. "Για να καταλαβει κανεις τι συμβαινει , πρεπει μονο να σκυψει στον εαυτο του" και - θα έλεγα - και να δράσει. Κι αυτά είναι πολύ πιο δύσκολα από το να μαθαίνεις τι είπε ο τάδε φιλόσοφος.

Τέτοια μελέτη έχει νόημα όταν γίνεται για λόγους ελέγχου και κατανόησης - της προσωπικής εμπειρία.

...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ

Edited by - panpam on 17/06/2014 14:54:52

liamnΜέλος
17/06/2014, 15:57:53
quote:
Η διασκέδαση θα είναι οταν έρθει η διαχείριση
Προς το παρόν πάρε να χεις:

Δεν ήξερα ότι σου αρέσει η φοβική ιεραρχική αίσθηση του από πάνω σου.
Εντάξει κάποιοι το γουστάρουν τον σαδισμό, δεν λέω!
Άλλα να το προωθείς κιόλας έτσι ανοιχτά, κάτι μας λέει και τα γούστα σου.
Εγώ δεν έχω ζήτημα, όλοι οι κάλοι χωράνε στο πλανήτη μας, δημοκρατία έχουμε!