- ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙ ΘΕΜΑΤΩΝ (TOPICS) ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ..... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Μην κοιτάς το δάχτυλο όταν σου δείχνουν το φεγγάρι
quote:
Η Ελλάδα πάντως αγαπητε πιστεύω ότι,ούτε τους χρειάζεται ούτε κινδυνεύει από αυτούς.
Η Ελλάδα συνεχίζει την πορεία της.
ΠΩΣ ΟΜΩΣ??? ΜΕ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ??? ΜΕ ΣΤΕΙΡΕΣ ΙΔΕΕΣ???
ΝΟΙΩΘΩ ΛΙΓΟ ΦΟΒΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ... ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ... ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΧΩΡΑ...
Μην κοιτάς το δάχτυλο όταν σου δείχνουν το φεγγάρι
Αυτά αγαπητέ μου υπήρξαν,υπάρχουν και θα υπάρχουν δυστυχώς.
Μόδες είναι.Έρχονται και παρέρχονται.
Πώς ξαναβγήκαν στη μόδα τα παντελλόνια καμπάνα;
Έτσι είναι κι αυτοί
Άσε που είναι και μειωνότητες.
Εμείς....συνεχίζουμε.
Το πιστεύω αυτό.

Προσωπικα θελω να πω οτι εχω τις ιστορικες και θρησκευτικες γνωσεις "δια να ομιλω" απλα δεν εχω ευχερεια στο πληκτρολογιο για να καθομαι να γραφω μεγαλα κειμενα, πραγμα που γνωριζω οτι αποδυναμωνει την θεση μου.
Ειναι λογικο να τα βαζουμε κυριως με τον χριστιανισμο, γιατι αυτον και τους εκπροσωπους του εχουμε στην πλατη μας. Αν ζουσαμε σε ισλαμικη χωρα, θα ασχολουμασταν με το ισλαμ.
Ο Βουδισμος, ο Ταοισμος, ο Κομφουκιανισμος, ο Ανιμισμος,ΔΕΝ ειναι θρησκειες. Ουτε οι γενικα λεγομενες, φυσικες λατρειες, ειναι θρησκειες, δεδομενου οτι δεν διαθετουν οργανωμενα ιερατεια, ουτε κεντρικο δογμα. Βεβαια, επιδη παρακολουθω αρκετα χρονια τους δικους μας αρχαιολατρες, ξερω οτι αν "ερχοντουσαν στα πραγματα" θα επεβαλαν καθεστως χομεινικου τυπου, γιατι μεσα απο την αντιδραση τους στην παρουσα ταξη πραγματων, εχουν οδηγηθει σε αναλογο φανατισμο. Δηλαδη μυλος!!!!
Σε οτι με αφορα, εχω δηλωσει αλλου, οτι δεν πιστευω σε τιποτα. Ειμαι δηλωμενος εχθρος του χριστιανισμου και οχι μονο. Αντιπαθω εξ ισου ολες τις παραφυαδες του εβραικου πνευματος. Σ' αυτες περιλαμβανω και τον τεκτονισμο, μια και το φορουμ ειναι "τεκτονοστρεφες".
Τους εκπροσωπους αυτων των κοσμοθεωρειων τους θεωρω ιδεολογικους αντιπαλους μου και γι αυτο με ενδιαφερουν πολυ οι αποψεις τους και συμετεχω εδω!
ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΕΣ
ΦΙΛΕ ΜΟΥ dryos_pesousis ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ...
quote:
ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΚΙ ΕΓΩ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΧΩΝ ΕΛΛΙΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ( ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΝ ΛΕΓΕΤΑΙ) ΔΕΝ ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΩΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΩΝ? ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΤΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΦΤΑΙΝΕ 2 ΠΡΑΓΜΑΤΑ??? Α): Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΩΝ ΤΗΣ Β): Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΠΩΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ??? ΜΗΠΩΣ ΜΕΣΑ Σ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ???
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟ ΕΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΩΝ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
ΤΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟI (ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ) ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΕΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ.
ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΕΡΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΩΝ (ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ) ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΣΤΗ ΓΗ!
quote:
Στους αιώνες που περασαν ο χριστιανισμός απέδειξε πως δεν έχει τίποτε να φοβηθεί και δεν χρειάζεται κανένα προτάτη.
Άς τους να λένε, το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας αποδεικνύουν την μικρότητά τους.
Ο Χριστός σταυρώνεται και ανασταίνεται αενείως, το κήρυγμά του δεν είναι μάχιμο, μόνο οι πράξεις και τα έργα αυτών που θέλουν να ονομάζονται ΄΄χριστιανοί΄΄ μπορούν να κριθούν και να απορριφθούν, αυτοί όμως δεν είναι η βάση της χριστιανοσύνης, είναι τα παρακλάδια της.
Για άλλη μια φορά αποδυκνύεις στους χρήστες του forum πόσο καλά ξέρει η εκλησία να κρύβεται πίσω απο τις λέξεις ΧΡΙΣΤΟΣ-ΑΓΑΠΗ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ.
Η στρουθοκάμηλος άλλωστε έχει γίνει το σήμα κατατεθέν της Ελληνικής εκλησίας, τουλάχιστον ο πάππας ζήτησε δημόσια συγνώμη για τα εγκλήματα της καθολοκής εκλησίας, πράγμα που τον κατατάσει σε άλλη κατηγορία "ζωντανών οργανισμών", (αυτό το τελευταίο ήταν για να μην φέρω σε δύσκολη θέση τον admin).
Δεν διστάζετε να πετάξετε το μπαλάκι στους ίδιους σας τους ακόλουθους προκειμένου να απαλαγείτε απο το βάρος των πράξεών σας.
Υπενθυμίζετε τακτικά στον εαυτό σας την αέναη ανάσταση του Χριστού για να εφυσηχάζετε ΚΑΙ την συνείδησή σας.
Αποδίδετε δε τις θάλασσες αίματος που δημιουργήσατε όχι στην βάση του χριστιανισμού αλλά σε Χ πρόσωπα που κάθε τόσο προσκυνάτε στους ναούς σας και παρουσιάζετε στον κόσμο ως ΑΓΙΟΥΣ, ενώ μεθοδευμένα τους καλύπτετε για τα ακατονόμαστα εγκλήματά τους.
Δεν παραλείπετε να ΣΦΗΝΩΣΕΤΕ στις λασπολογίες σας υποτιμιτικά σχόλια του τύπου της μικρότητάς μας.
Όσσο όμως εσείς θα κρύβεστε πίσω απο την σκιά των κάλπικων λόγων σας, πίστεψέ με, οι πράξεις που για αιώνες κουκουλώνατε θα αποκαλυφθούν με τον πιο περίτρανο τρόπο.
Και για να κλείσω αυτήν την απάντηση σου ΤΟΝΙΖΩ οτι αυτά που εμείς εδώ λέμε ΚΑΙ που θα ξαναλέμε, ΞΑΝΑ και ΞΑΝΑ και ΞΑΝΑ μέχρι να δικαιωθούμε για την σφαγή των προγόνων μας, ΘΑ ΕΙΝΑΙ τεκμηριωμένα ιστορικά γεγονότα ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ???
ΑΠΟ ιστορικούς υποστηρικτές του ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΣΑΣ αλλά που τους ήταν αδύνατον να μην παραδεχθούν την ορθότητα της απεχθούς ιστορίας σας.
ΑΝ νομίζεις οτι έχεις στοιχεία να αντιπαραθέσεις ή να αποκρούσεις τα τεκμήριά μου, ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ και σε περιμένω.
Ο μικρότατος!![]()
ΦΙΛΕ ΜΟΥ PhoenixGR ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΥ ΕΙΣΑΙ....
ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΗ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΙΟ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΜΕΣΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΚΑΛΟ.
ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΜ ΕΘΝΙΚΩΝ...
15,000 ΕΣΦΑΓΙΑΣΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΙΟ (ΤΟΝ ΜΕΓΑ ??????) ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ..
ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΙΕΡΟΦΑΝΤΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ..
ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΣΤΟ ΜΙΑΛΟ ΜΟΥ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ.
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ (ΜΗΝ ΣΟΥ ΦΑΝΕΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ) ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΑΝΟΥΣ Η ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ...
ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΩ (ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ)EITE XRIΣTIANIKA EITE ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΑΥΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ...
(ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ)
ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΥΝΑΣΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ/ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
quote:
15,000 ΕΣΦΑΓΙΑΣΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΙΟ (ΤΟΝ ΜΕΓΑ ??????) ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ..
Επειδή ήταν εθνικοί, ή επειδή είχαν στασιάσει πιο πριν και είχαν σφαγιάσει τους Γότθους πληρεξούσιούς του; Και ήταν ΟΛΟΙ όσοι σφαγιάστηκαν στον ιππόδρομο εθνικοί; Και οι εθνικοί γιατί είχαν στασιάσει και είχαν σφάξει το Βουδέριχο; Μήπως επειδή είχε φυλακίσει στη βάση νόμου περί απαγόρευσης της ομοφυλλοφιλίας ένα δημοφιλή ηνίοχο; Σα να λέμε είχε αφαιρέσει τρεις βαθμούς από τον Ολυμπιακό και είχαν χαθεί ένα σωρό λεφτά από στοιχήματα; Και ποια ήταν η προϊστορία της πόλης της Θεσσαλονίκης με το Θεοδόσιο και τα πολιτικά συμφέροντα που παίζονταν; Και πώς είμαστε τόσο σίγουροι για τον αριθμό 15.000; Και πώς αντέδρασε η Εκκλησία; Και μήπως οι Εθνικοί 3 χρόνια μετά αναγόρευσαν το Θεοδόσιο σε Θεό, ενώ η Εκκλησία τον αφόρισε; Και πού το ξέρουμε ότι οι Εθνικοί της Θεσσαλονίκης, ενός ελληνιστικού κέντρου που απέκτησε αμιγώς ελληνικό πληθυσμό για πρώτη φορά το 1945, ήταν 100% δωδεκαθεϊστές;
...Αυτές και άλλες απορίες...
Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett
Σε παραπέμπω στο κείμενο που έδωσα στο θέμα :Η ΚΑΘΑΡΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ.
Αν δεν σου φτάνει η συνοπτική και ιστορικά επιβεβαιωμένη αναφορά που παρέθεσα στο topic ζήτησέ μου σχετική βιβλιογραφία.
ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΒΕΙΣ