ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πουλιανος - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Πουλιανος - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

skartados64 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
KissTheFlameΝέο Μέλος
21/02/2006, 05:06:13

Φίλε/η Savaoth άνοιξες πολύ ωραίο θέμα.

Σίγουρα όχι μόνο στις νότες/συγχορδίες και κλίμακες μπορεί να διαπιστωθεί αυτή η μαθηματική υπόσταση.Ακόμα και για την αρχαία ελληνική γλώσσα έχει αναφερθεί αυτό.Ας μην ξεφύγω όμως από το θέμα.

Παίζω πιάνο 13 χρόνια(σε ωδείο τα 10 και τα υπόλοιπα μόνη μου) αρχίζοντας με αρμόνιο.Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών ήρθα σε επαφή με πολλά άλλα όργανα επίσης(λογικό αλλωστε)..

Κατέληξα στο εξής..Η αρμονία στην μουσική,είτε έχει να κάνει με ήχο είτε με το να γράψεις κομμάτι με ΣΩΣΤΗ ακολουθία νοτών δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί αντικειμενική..Είναι τουλάχιστον σιγουρο πως οι κανόνες της αρμονίας διατυπώθηκαν,όπως διατυπώνονται κανόνες οπουδήποτε αλλού ώστε οι "ενδιαφερόμενοι" να τους ακολουθήσουν με βάση ένα ομοιόμορφο κ γενικά αποδεκτό μοτίβο..

Σε καμία περίπτωση δεν θα συμπεριλάβω στην άποψή μου τα όργανα που χρησιμοποιούνται για μετρησεις κλπ κλπ.Αλλά θέλω πολύ να τονίσω την έννοια "αντίληψη".

Ο κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται τον ήχο άρα και την μουσική διαφορετικά.Πέρα από την ικανοποίηση - ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ-, που νιώθει κάποιος ή όχι όταν ακούει μια "μελωδία" και αυτή τον γεμίζει ή τον αφήνει αδιάφορο ή -ακόμα- δεν την αντέχει, μπορεί και συνήθως ο άνθρωπος έχει την τάση να συνδέει κάποια πράγματα με καταστάσεις και πρόσωπα,πόσο μάλλον την μουσική..Άρα αυτομάτως καταρρίπτονται όλοι οι κανόνες της αρμονίας διότι πλέον η μουσική γίνεται τρόπος σύνδεσης,ένωσης,πείτε το όπως θέλετε, με κάτι ίσως και τελείως άσχετο..

Άλλωστε αν έπρεπε να δεχτούμε μια μοναδική φιλοσοφία, το πιο πιθανό είναι να μην υπήρχε τόση ποικιλία στον ήχο-άρα στην μουσική γενικότερα- και δεν θα υπηρχαν και οι διαχωρισμοί(ταμπέλες -καλώς ή κακώς) στα είδη μουσικής..
Δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι τα κομμάτια των συγκροτημάτων που ακούει είναι αλάνθαστα!!Κ αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα τα απορρίψουμε κιόλας!!

Νιαρρρ :))))

SavaothΜέλος
23/02/2006, 20:46:52

Oι βυζαντινές νότες(όπως όλες είναι το ίδιο),προκύπτουν από προκαθορισμένα μήκη-πάχη χορδών με συγκεκριμένες τάσεις και υλικά.

Παρακάτω μερικά δείγματα αναλογιών νότας και μήκους χορδής:

Νη1 Πα1 Βου1 Γα1 Δι1 Κε1 Ζω1 Νη2
1 8/9 81/100 3/4 2/3 16/27 27/50 1/2

Νη2 Πα2 Βου2 Γα2 Δι2 Κε2 Ζω2 Νη3
1/2 4/9 81/200 3/8 1/3 8/27 27/100 1/4

Από τη φυσική γνωρίζουμε ότι η συχνότητα ενός ήχου είναι αντιστρόφως ανάλογη του μήκους χορδής. Μ΄ αυτόν τον τρόπο προκύπτουν οι παρακάτω σχέσεις συχνοτήτων με αναφορά το φθόγγο Νη1

Νη1 Πα1 Βου1 Γα1 Δι1 Κε1 Ζω1 Νη2
1 9/8 100/81 4/3 3/2 27/16 50/27 2

Νη2 Πα2 Βου2 Γα2 Δι2 Κε2 Ζω2 Νη3
2 9/4 200/81 8/3 3/1 27/8 100/27 4

Στη σημερινή πραγματικότητα, τόσο η μουσική θεωρία, όσο και η μουσική πράξη, ερμηνεύονται με φυσικούς νόμους, που με τη σειρά τους διατυπώνονται με μαθηματικές σχέσεις.

Στην ακουστική (στον ιδιαίτερο κλάδο της φυσικής που έχει ως αντικείμενο τον ήχο και τις ιδιότητές του) ένα μουσικό διάστημα εκφράζεται σαν ο λόγος δύο συχνοτήτων. Σε ορισμένες περιπτώσεις ο λόγος είναι απλής μορφής όπως για παράδειγμα οι γνωστοί μας λόγοι της καθαρής πέμπτης (3/2), της καθαρής τετάρτης (4/3), της οκτάβας (2/1) κ.λ.π. Σε άλλες περιπτώσεις, ελλείψει μεγίστου κοινού διαιρέτη, οι όροι του λόγου είναι μεγάλοι αριθμοί όπως στο διάσχισμα (2048/2025). Προκύπτει λοιπόν το συμπέρασμα ότι είναι δύσκολη, αν όχι αδύνατη, η σύγκριση δύο μουσικών διαστημάτων.

Η απλούστευση στην παράσταση των μουσικών διαστημάτων επήλθε με τη βοήθεια της λογαριθμικής σχέσης

μέγεθος μουσικού διαστήματος = k * log(f2/f1)/log2

στην παραπάνω σχέση, όπου f1, f2 οι συχνότητες των φθόγγων του μουσικού διαστήματος και f2>f1. Το k είναι μια σταθερά η τιμή της οποίας καθορίζει και ένα σύστημα μονάδων μουσικών διαστημάτων.

Συγκερασμοί για τα μουσικά διαστήματα

Ανάλογα με τις τιμές της σταθεράς k (οι οποίες αφορούν διαίρεση της οκτάβας σε τόσα τμήματα όσο η αντίστοιχη τιμή), έχουμε κι ένα σύστημα μονάδων μουσικών διαστημάτων. Οι πιο γνωστές και χαρακτηριστικές τιμές της σταθεράς k, αναφέρονται στη συνέχεια.

ΤΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΑΣ k ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
12 Συγκερασμένο Ευρωπαϊκό ημιτόνιο
53 κόμμα του Μερκάτορα
68 Αραβική μονάδα, βυζαντινό ηχομόριο
72 Βυζαντινό ηχομόριο
301 Savart
665 Delfi unit
1200 cent

26/02/2006, 00:22:21
quote:
ΤΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΑΣ k ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
12 Συγκερασμένο Ευρωπαϊκό ημιτόνιο
53 κόμμα του Μερκάτορα
68 Αραβική μονάδα, βυζαντινό ηχομόριο
72 Βυζαντινό ηχομόριο
301 Savart
665 Delfi unit
1200 cent

Φίλε Σαβαωθ που τα βρήκες αυτα?Είναι πραγατικά πολύ ενδιαφέροντα..
Εκτος απο το Συγκερασμενο ή Συγκεκραμένο Ευρωπαικό ημιτόνιο,το Αραβικό και το Βυζαντινό ηχομόριο, που τα γνωρίζω, τα αλλα πρωτη φορα τα βλέπω..Μπορεις σε παρακαλω να μου πεις καποιες κλίμακες ή λόγους συχνοτήτων των μουσικών διαστηματων των υπόλοιπων κλιμάκων?
SavaothΜέλος
26/02/2006, 10:27:30
Φίλε Χρήστο επειδή δεν κατάλαβα τι ακριβώς μου ζήτησες(ήταν κάπως γενικό αυτό που είπες)σου δίνω μια εξίσωση που μπορείς να βρίσκεις τα μουσικά διαστήματα σε όλες τις κλίμακες:
------------
k=M *lnλ/ln2
------------

Όπου κ ο αριθμός των τμημάτων μιας οκτάβας που δίνουν το διάστημα που θέλουμε,Μ τα τήματα στα οποία χωρίζεται η οκτάβα και λ ο λόγος των συχνοτήτων του διαστήματος που μελετούμε.

06/03/2006, 02:20:16
quote:
Φίλε Χρήστο επειδή δεν κατάλαβα τι ακριβώς μου ζήτησες(ήταν κάπως γενικό αυτό που είπες)σου δίνω μια εξίσωση που μπορείς να βρίσκεις τα μουσικά διαστήματα σε όλες τις κλίμακες:
------------
k=M *lnλ/ln2
------------

Όπου κ ο αριθμός των τμημάτων μιας οκτάβας που δίνουν το διάστημα που θέλουμε,Μ τα τμήματα στα οποία χωρίζεται η οκτάβα και λ ο λόγος των συχνοτήτων του διαστήματος που μελετούμε.

Συμφωνα με τον ορισμο που μου δίνεις πρεπει να εχεις κανει καποιο λάθος..Ο αριθμος των τμηματων μιας οκταβας και τα τμηματα στα οποια χωριζεται η οκταβα είναι το ίδιο πραγμα..
Σου ζητησα αν ξερεις να μου πεις καποια διαστηματα σε ηχιτικα μορια ή σε λόγους συχνοτήτων των κλίμακων Savart, Μερκάτορα, Delfi unit και cent..
Π.χ στη βυζαντινή κλίμακα την οποια χωριζουμε σε 72 μουσικα τμηματα ο μείζων είναι λόγος συχνοτήτων 98 ή 12,23 τμηματα..Στις κλίμακες τις οποιες αναφερεις παρατηρω οτι η κλίμακα χωρίζεται σε παρα πολλα τμηματ π.χ 1200 cent..Σε τι αποσκοπει αυτο? Λογικα πρεπει να υπαρχουν αλλα διαστηματα...
06/03/2006, 03:25:41
quote:
λόγος συχνοτήτων 98

λογος συχνοτήτων 98 ηθελα να πω..
06/03/2006, 03:28:26

quote:
λόγος συχνοτήτων 98

Δεν εμφανίζει την καθετο..9/8
9:8 τελος παντων!!
06/03/2006, 03:30:14
quote:

quote:
λόγος συχνοτήτων 98

Δεν εμφανίζει την καθετο..9/8
9:8 τελος παντων!!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!
SavaothΜέλος
06/03/2006, 16:13:24
Φίλε Χρήστο έχεις δίκιο δεν το διατύπωσα σωστά.Εννούσα ότι το κ έιναι ο αριθμός των τμημάτων που ζητούμε και το μ είναι όλα τα τμήματα.(αν κατάλαβα κι εγώ καλά από το κείμενο που είχα διαβάσει προ ετών...)
SavaothΜέλος
06/03/2006, 16:16:28
Α!!!!!!!!Την πάτησα όπως εσύ...!!!Αντίστροφα είναι.....Το μ εκφράζει τον αριθμό που ζητούμε και το κ όλα τα διαστήματα.Δηλαδή για να βρείς τα διαστήματα που θέλεις λύνεις την εξίσωση ως προς μ.....Πάντως μη βασίζεσαι και πάνω μου γιατί αυτά τα έχω δια΄βασει πάλιά και δεν τα θυμάμαι πολύ καλά...
SavaothΜέλος
28/05/2006, 11:17:23
Mε αφορμή τη χτεσινή εκπομπή του κ. Χαρδαβέλα για τη μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου και την επιλογή της από τη ΝΑΣΑ για το Διαστημικό πρόγραμμα Οδύσσεια,θέτω το εξής ερώτημα:
Κρύβει η μουσική μια ανώτερη δύναμη,μια γλώσσα όπου είναι βασισμένη στα μαθηματικά και την αρμονία?Μπορούμε με τη μουσική να επικοινωνήσουμε με άλλες μορφές ζωής?

Bleat the Christian lie,
only mortals die...

MozΜέλος
30/05/2006, 05:59:15
Savaoth, η «ανώτερη δύναμη» υπάρχει ΠΑΝ-ΤΟΥ, μα... ((ας επικοινωνήσουμε πρώτα με αυτές του οίκου μας, «κι έχει ο Θεός» για τις άλλες.))

((Επληροφορήθην συστράν-τσαπατσουλιές / αληθεύει;!; > Σκέψου να λεγε και «super-string»...))

SavaothΜέλος
01/06/2006, 11:11:23
Φίλε-η Moz εγώ συμφωνώ ότι υπάρχει παντού μια ανώτερη δύναμη,αλλά εσύ το πας με τη θρησκευτική έννοια...Η μουσική όμως είναι από τα λίγα πράγματα που ενώ περιέχει ό,τι το πολυπλοκότερο την καταλαβαίνουν όλοι..

Bleat the Christian lie,
only mortals die...

MozΜέλος
03/06/2006, 07:00:23
Savaoth, πόθεν το συμπέρασμα ότι «το πάω»; / Δεν «το πάω», φίλε μου. Οι θρησκείες εξυπηρετούν άλλα τινά, όχι την Ερώτηση περί της ύπαρξης «ανώτερης δύναμης». ((Αυτό είναι δουλειά της Φιλοσοφίας. / Τώρα «το πήγα»! ))

«In my opinion» το «''μαθηματικό'' δημιούργημα» είναι «μαθηματικό δημιούργημα». Γι αυτό και τα «κρυφά μηνύματα» είναι «κρυφά». Η Μουσική είναι αυτό που EINAI. ((Η Συνειδητοποίηση της Τελειότητας Αποκωδικοποιεί-Αποκρυπτογραφεί+Απαντά τα ΠΑΝΤΑ.))

M©Z > Η γνωστή σέκτα FFriendsOfDirtyHarry

((Ξημέρωσε και σήμερις. Όλα δουλεύουν ρολόι. ))

STERMΜέλος
05/04/2005, 21:56:49
quote:
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΕΝΤΟΜΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ .
ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΓΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΖΩΗ.
ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΝΤΟΜΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΟ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ
ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ.
ΙΣΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΝΤΑ ΠΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ
ΟΠΟΤΕ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ
ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΡΚΟΥΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΔΙΑΡΚΟΥΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.

Έχω κάνει και εγώ παρόμοιες σκέψεις, μάλιστα εγώ πήγα και λίγο παρακάτω δηλαδή ας πούμε ότι κάποιος πέρνει αυτό το έντομο που λές και το πάει στην Αυστραλία.

Το έντομο θα αντιληφθεί το γεγονός σαν θαύμα, σαν μια Θεϊκή παρέμβαση!

Κατάλαβες που το πάω;

Ίσως αυτό είναι μια θεωρία-εξήγηση για τα θαύματα που ζούνε οι άνθρωποι και μιλάνε για Θεϊκή ή αγγελική παρέμβαση...

Αλλά αυτά νομίζω είναι λίγο εκτός topic.

Edited by - STERM on 05/04/2005 21:58:38

06/04/2005, 10:57:24
quote:
Έχω κάνει και εγώ παρόμοιες σκέψεις, μάλιστα εγώ πήγα και λίγο παρακάτω δηλαδή ας πούμε ότι κάποιος πέρνει αυτό το έντομο που λές και το πάει στην Αυστραλία.

Κατάλαβες που το πάω;

Ίσως αυτό είναι μια θεωρία-εξήγηση για τα θαύματα που ζούνε οι άνθρωποι και μιλάνε για Θεϊκή ή αγγελική παρέμβαση...

Αλλά αυτά νομίζω είναι λίγο εκτός topic

ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΝ ΣΤΗ ΓΗ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΤΙΑ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΣΚΑΛΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΦΗ
ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ .
ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΝΟΙΓΑΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ TOPIC ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΑ.
06/04/2005, 11:56:33
Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΙΝΕ ΠΛΗΡΕΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ(ESA)
quote:
http://www.ekt.gr/content/display?ses_lang=el&ses_mode=rnd&prnbr=61271
ΠεφωτισμένοςΝέο Μέλος
06/04/2005, 17:18:57
ΠΩΣ ΛΕΓΑΝΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕΣΟ ΕΝΟΣ LAPTOP ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΥΣ ΘΕΟΥΣ; ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΘΕΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤ'ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΕΟΙ ΑΛΛΑ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΓΙΑ ΘΕΟΥΣ. ΚΑΤΙ ΠΑΡΩΜΙΟ ΜΕ ΤΟ ΕΝΤΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΔΗΛΑΔΗ.

quote:
Σε μια ίσως όχι και τόσο τρελή θεωρία(τελικά) θα μπορούσε να πει κάποιος ότι το σύμπαν μας είναι αποτέλεσμα ενός παρόμοιου test κάποιων όντων πέρα και από το μακρόκοσμο και ότι τα δισεκατομμύρια δικά μας χρόνια είναι για αυτούς χιλιοστά του δισεκατομμυριοστού του δευτερολέπτου...

ΘΥΜΑΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ MEN IN BLACK; Η ΚΑΜΕΡΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ, ΞΕΦΕΥΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑΞΙΑ, ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ,..., ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΞΑΘΝΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΝΟΣ ΟΝ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟΙ

ΑΕΙ ΠΑΙΖΕΙΝ
AD ASTRA PER ASPERA

Edited by - Πεφωτισμένος on 06/04/2005 17:24:04

kostaspΝέο Μέλος
06/04/2005, 17:38:04
quote:
Σε μια ίσως όχι και τόσο τρελή θεωρία(τελικά) θα μπορούσε να πει κάποιος ότι το σύμπαν μας είναι αποτέλεσμα ενός παρόμοιου test κάποιων όντων πέρα και από το μακρόκοσμο και ότι τα δισεκατομμύρια δικά μας χρόνια είναι για αυτούς χιλιοστά του δισεκατομμυριοστού του δευτερολέπτου....
Ισως........

quote:
Η ΘΕΩΡΙΑ ΣΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΜΟΥ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΗΛΑΔΗ .
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΕΝΤΟΜΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ .
ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΓΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΖΩΗ.
ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΝΤΟΜΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΟ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ
ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ.
ΙΣΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΝΤΑ ΠΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ
ΟΠΟΤΕ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ
ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΡΚΟΥΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΔΙΑΡΚΟΥΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.

quote:
--------------------------------------------------------------------------------

Κατάλαβες που το πάω;

Αλλά αυτά νομίζω είναι λίγο εκτός topic

Ολα ειναι πιθανα
quote:

ΘΥΜΑΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ MEN IN BLACK; Η ΚΑΜΕΡΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ, ΞΕΦΕΥΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑΞΙΑ, ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ,..., ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΞΑΘΝΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΝΟΣ ΟΝ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟΙ

Το μονο σιγουρο
valgraphΜέλος
06/04/2005, 22:27:53
Mε τους νόμους της φυσικής, ανθρωπολογίας, λογικής κ.λ.π., αυτοί οι εξωγίηνοι θα πρέπει να είναι τεραστίων διαστάσεων οπότε δεν θα τους συναντήσουμε ποτέ. Bάλατε ποτέ κάποιον ήχο σε πολύ αργή κίνηση? δεν μοιάζει με τον "παλμό" εξωγήινων σημάτων E.Φ. ταινιών? Πιστεύω πως από τέτοιους πολιτισμούς μόνο ήχους μπορούμε να πιάσουμε. Ένα γράμμα κάθε εκατό χρόνια όμως...
Πάντος, το μέσο μέγεθος των "νοήμων" ζωντανών οργανισμών πρέπει να είναι το ανθρώπινο. Aπό κει και πάνω ή κάτω πάμε σε τερατουργήματα ή ...ζωήφια. Eκτός κι αν το γνωστό μας σύμπαν είναι η δομή ενός και μόνο ηλεκτρονίου άλλων οργανισμών. Kάτι σαν φράκταλ... Mαθηματικώς υπάρχει, γιατί όχι και στην πράξη?
Aυτό που είναι ίδιων διαστάσεων με κάθε μονάδα μέτρησης είναι η ψυχή. Tα όνειρά μας μπορεί να είναι η ζωή του ...μεγαλύτερου οργανισμού που είμαστε κομμάτι του.
Ένα όνειρο κρατά 10 δευτερόλεπτα ενώ εμείς εκεί βλέπουμε ώρες από εικόνες.
Ίσως κάποιοι επικοινωνούν με όντα που δεν θα γνωρίσουμε από κοντά ποτέ. Ίσως... Ίσως...

ValGraph

Edited by - valgraph on 06/04/2005 22:29:12

Edited by - valgraph on 06/04/2005 22:29:36

Edited by - valgraph on 06/04/2005 22:30:16