- ΜΑΓΕΙΑ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Όπως και να έχει το πράγμα, εγώ τόσο σε εσένα, όσο και σε όλους όσοι ασχολούνται με την πορεία τους πάνω στη "σκάλα του Ιακώβ", εύχομαι να βρούνε το δρόμο που τους γεμίζει και τους κάνει ευτυχισμένους και πλήρεις. Ας μην ξεχνάμε πως ο δρόμος προς αυτό που ο καθένας ορίζει ως "θεό" του, δεν είναι μοναδικός αλλά έχει πολλά μονοπάτια (τελικά τόσα όσοι και οι άνθρωποι επί της Γης). Είναι δικό σου θέμα το πιο μονοπάτι θα διαλέξεις να πορευτείς αλλά ένα είναι το σίγουρο:
Όλα τα μονοπάτια οδηγούν στον ίδιο θεό...
Trithemius, δε συμμερίζομαι την άποψή σου, κατά την οποία λίγο πολύ όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ‘θεό’, το υπέρτατο ον. Αν και αρκετά ελκυστικές οι απόψεις των γνωστικών, έχουν πάψει να τρώνε πολύτιμο χρόνο από τη σκέψη μου. Ένας είναι ο δρόμος για τη σωτηρία και την εύρεση της αλήθειας, ο μεσσίας Ιησούς Χριστός. Ο οποίος μας λέει για αυτό το δρόμο:
Κεφ. ζ΄ Κατα Ματθαίον
14 τι στενή η πύλη και τεθλιμμένη η οδός η απάγουσα εις την ζωήν, και ολίγοι εισίν οι ευρίσκοντες αυτήν!
quote:
Είναι λοιπόν δύσκολο να εξηγήσεις σε κάποιον μάγο της Βαβυλώνας πως οι πρακτικές του σχετίζονται με μία οντότητα που ως "ιστορική" ατομικότητα "θα" υπάρξει...
Δε σε καταλαβαίνω. Ο καθένας κρίνεται αναλόγως με το τι ξέρει, που και τι ζει, και τι περνά στη ζωή του. Και κρίνεται αναλόγως με την αλήθεια που διέπει τη σχέση του με το Θεό.
Ευτυχώς η αλήθεια του Ευαγγελίου έλαμψε, δυστυχώς η αφροσύνη της Βαβυλώνας υπάρχει ακόμη.
Edited by - Tilegonos on 04/12/2007 01:03:04
Κεφ. στ΄
Κατά Λουκά
21 μακάριοι οι πεινώντες νύν, ότι χορτασθήσεσθε. μακάριοι οι κλαίοντες νύν, ότι γελάσετε.
25 ουαί υμίν οι εμπεπλησμένοι, ότι πεινάσετε. ουαί υμίν οι γελώντες νύν, ότι πενθήσετε και κλαύσετε.
Κρίμα που επιζητάς να χάσεις ότι πνευματικό μισθό κέρδισες. Γιατί βλέπεις το αναμφισβήτητα δύσκολο παρόν και όχι την αιωνιότητα;
Κεφ. Ια΄
Κατα Ματθαιον
28 Δεύτε προς με πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι, καγώ αναπαύσω υμάς. 29 άρατε τον ζυγόν μου εφ' υμάς και μάθετε απ' εμού, ότι πράός ειμι και ταπεινός τή καρδία, και ευρήσετε ανάπαυσιν ταίς ψυχαίς υμών·30 ο γάρ ζυγός μου χρηστός και το φορτίον μου ελαφρόν εστιν.
Γράφεις:
quote:
NA GEMISEI TIS BATARIES TOY KAI NA SYNEXISEI...ME DYNAMH STH ZWH
Η δύναμη και η ελπίδα που θέλεις στη ζωή, μπορεί να έρθει μόνο από Αυτόν που δίνει και τα τρία αυτά πράγματα. Μου έχουν έρθει δεκάδες πράγματα στο μυαλό, και έχω σβήσει άλλα τόσα που θα έγραφα. Δε μπορώ όμως να κάνω τίποτα. Ούτε βέβαια στα είπα αυτά με το σκεπτικό ότι μπορούσα. Τα είπα με αγάπη. Απ’ ότι βλέπω το έχεις βάλει στο νου να προχωρήσεις. Εξακολουθώ να λέω όμως πως αν θελήσεις αληθινή βοήθεια από εμένα, θα είμαι εδώ πρώτα ο Κύριος.
Ο Κύριος να διαφυλάξει τα βήματά σου.
Edited by - Tilegonos on 04/12/2007 01:11:02
quote:
8ELW NA ASXOLH8W EDW KAI KAIRO TWRA ME THN LEYKH MAGEIA...PEITE .. EITE APO MONAXIA??? EITE APO LYPH??? APO APELPISIA??? MPAS KAI GYRISW LIGAKI .. TOSODA MONAXA THN TYXH MOU??? (DIOTI DEN EIMAI APO TA PLEON TYXERA ATOMA)...
OLE αρχικά καλωσόρισες στο Εσωτέρικα.
Ακολούθησε το λινκ του Dying_Incubus γιατί τα γκρηκλις είναι τρομερά δυσανάγνωστα.
Κατά δεύτερον σκέψου λίγο πάνω στην λέξη "μαγεία". Η μαγεία δεν είναι κάτι που "μαγικά" θα μας λύσει τα προβλήματά μας και θα μας κάνει να βγούμε από την θλίψη ή από την απελπισία μας, ούτε θα μας κάνει πιο τυχερούς.
Δεν είναι αυτή η αποστολή της, ποτέ δεν ήτανε.
Μάλλον το αντίθετο θα συμβεί σε μία τέτοια περίπτωση, γιατί όταν θα δεις ότι τίποτα δεν λύνεται έτσι και πιο μόνη και πιο απελπισμένη θα καταλήξεις.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
quote:
Trithemius, δε συμμερίζομαι την άποψή σου, κατά την οποία λίγο πολύ όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ‘θεό’, το υπέρτατο ον. Αν και αρκετά ελκυστικές οι απόψεις των γνωστικών, έχουν πάψει να τρώνε πολύτιμο χρόνο από τη σκέψη μου. Ένας είναι ο δρόμος για τη σωτηρία και την εύρεση της αλήθειας, ο μεσσίας Ιησούς Χριστός
1. Η τοποθέτησή μου ήταν πως "όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον ίδιο θεό". Τι σημαίνει αυτό; πως κάθε κοσμοθέαση και κάθε ιδέα περί θεού, μπορεί μεν να σκιαγραφεί διαφορετικά από τις άλλες την υπόσταση του θεού αλλά όλα τελικά έχουν την ίδια πηγή, την ίδια προέλευση. Προοπτικά, τόσο τα θετικά (που στον χριστιανισμό ορίζονται αμιγώς τον Ιησού χριστό), όσο και τα αρνητικά (που αμιγώς συνδέονται με τον διάβολο), δεν είναι παρά εκφάνσεις του ίδιου θεού, της ίδιας πηγής. Εκεί ακριβώς κατευθύνεται η φράση μου και καταδεικνύει πως η προέλευση των ΠΑΝΤΩΝ είναι μία και μοναδική, επομένως, οποιαδήποτε οδό προς αυτή και να ακολουθήσουμε, όλοι στο ίδιο σημείο θα βρεθούμε. Αυτό δεν είναι αποκελιστικά μια γνωστική άποψη αλλά μια κοσμική αλήθεια.
Σαφώς για τον χριστιανό, η μόνη οδός είναι ο Ιησούς (άραγε οι άλλες που οδηγούν;
). Όμως για τον μουσουλμάνο ή κάποιον άλλο, ο δρόμος είναι άλλος κι όχι αυτός που θα ακολουθήσει ο χριστιανός. Ποιός έχει δίκιο τελικά; Είναι η λογική θέμα στατιστικής; Όχι, όλες οι πιθανές απαντήσεις είναι σωστές, αρκεί, αυτή που θα επιλέξουμε να μας εκφράζει απόλυτα. Αν όχι, τότε πρόκειται για λάθος επιλογή, για λάθος απάντηση...
2. Αν και θα ξεφύγουμε από τη συζήτηση (για λίγο), θα ήθελες να μας ορίσεις την έννοια του μεσσία και πως τη συνδέεις με τον Ιησού;
A.E.T.E.R.N.I.T.A.S.
31 ιδού ημέραι έρχονται, φησί Κύριος, και διαθήσομαι τώ οίκω Ισραήλ και τώ οίκω Ιούδα διαθήκην καινήν, 32 ου κατά την διαθήκην, ήν διεθέμην τοίς πατράσιν αυτών εν ημέρα επιλαβομένου μου της χειρός αυτών εξαγαγείν αυτούς εκ γής Αιγύπτου, ότι αυτοί ουκ ενέμειναν εν τή διαθήκη μου, και εγώ ημέλησα αυτών, φησί Κύριος. 33 ότι αύτη η διαθήκη μου, ήν διαθήσομαι τώ οίκω Ισραήλ μετά τας ημέρας εκείνας, φησί Κύριος· διδούς δώσω νόμους εις την διάνοιαν αυτών και επί καρδίας αυτών γράψω αυτούς· και έσομαι αυτοίς εις Θεόν, και αυτοί έσονταί μοι εις λαόν. 34 και ου μη διδάξωσιν έκαστος τον πολίτην αυτού και έκαστος τον αδελφόν αυτού λέγων· γνώθι τον Κύριον· ότι πάντες ειδήσουσί με από μικρού αυτών έως μεγάλου αυτών, ότι ίλεως έσομαι ταίς αδικίαις αυτών και των αμαρτιών αυτών ου μη μνησθώ έτι.
Σε αυτή τη νέα διαθήκη που προφητεύτηκε, μας εισήγαγε ο Ιησούς Χριστός. Ο δρόμος προς το Θεό είχε κλείσει από την πτώση του ανθρώπου, λόγω της ανυπακοής του.
Η έλευση και η σταυρική θυσία του Θεανθρώπου εξαγόρασε τις αμαρτίες του ανθρώπινου γένους και η ανάστασή Του κατήργησε το θάνατο. Ο δρόμος προς τον Πατέρα είναι πλέον ανοιχτός μια για πάντα. Κατά αυτό τον τρόπο λοιπόν, ο Ιησούς λειτούργησε ως μεσσίας.
Κατά Ιωάννην Κεφ. Ιδ΄
6 λέγει αυτώ ο Ιησούς· Εγώ ειμι η οδός και η αλήθεια και η ζωή· ουδείς έρχεται προς τον πατέρα ει μη δι' εμού. 7 ει εγνώκειτέ με, και τον πατέρα μου εγνώκειτε αν· και απ' άρτι γινώσκετε αυτόν και εωράκατε αυτόν.
12 αμήν αμήν λέγω υμίν, ο πιστεύων εις εμέ, τα έργα ά εγώ ποιώ κακείνος ποιήσει, και μείζονα τούτων ποιήσει, ότι εγώ προς τον πατέρα μου πορεύομαι, 13 και ό,τι αν αιτήσητε εν τώ ονόματί μου, τούτο ποιήσω, ίνα δοξασθή ο πατήρ εν τώ υιώ. 14 εάν τι αιτήσητέ με εν τώ ονόματί μου, εγώ ποιήσω.
Και όσον αφορά τους μουσουλμάνους και γενικά όσους δεν πιστεύουν στον Ιησού Χριστό, πρέπει να γνωρίζεις πως Εκείνος δεν είναι άδικος. Ξέρει ποιος τον αναζήτησε και ποιος όχι, ποιος άκουσε γι’ Αυτόν και ποιος όχι, και αναλόγως θα κρίνει.
Αυτά στα γράφω επειδή τα πιστεύω και επειδή με ρώτησες. Το να μπούμε στη διαδικασία να συζητήσουμε πόσο σωστά ή λάθος, αληθή ή ψευδή είναι αυτά, νομίζω κατανοείς πως δεν είναι εφικτό. Καθότι εσύ δεν τα δέχεσαι από ό,τι κατάλαβα, ούτε και ‘γω δέχομαι τις θέσεις σου σχετικά με αυτά που συζητάμε.
Εννοώ πως ο ρόλος του Ιησού ως "μεσσίας" για την Ιουδαία των προ Ιησού χρόνων, δεν ήταν ο ίδιος με αυτόν που εξηγείς εσύ. Άλλου είδους μεσσία περίμεναν οι ιουδαίοι κι όχι αυτόν που "υλοποιήθηκε" στο πρόσωπο του Ιησού. Αυτό είναι ιστορικό δεδομένο και δεν χωράει αμφισβήτηση. Επομένως, ο ρόλος του Ιησού πρέπει να χαρακτηριστεί κάπως αλλιώς, πάντως όχι "μεσσιανικός".
Τέλος, αυτό που γράφεις για την κρίση των μουσουλμάνων (πχ) από τον Ιησού, είναι δική σου εικασία. Δεν υπάρχει πουθενά αναφορά για τέτοιου είδους "κρίσεις" και επιλεκτικές λυτρώσεις. Ο Ιησούς δεν ψάχνει να δει ποιός τον αναζήτησε. Αν κάποιος λέγεται μουσουλμάνος, τότε ακολουθεί τον Αλλάχ, άρα δεν αναζήτησε τον Ιησού. Αυτό δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Δυστυχώς, πάνω σε τέτοιες ερμηνείες και υποτιθέμενες (και αναπόδεικτα δεδομένες) ρήσεις και τρόπους συμπεριφοράς του χριστιανικού θεού, έχουν στηρίξει γενιές τώρα τη θεολογία. Ο θεός είπε αυτό, είπε το άλλο, μας θέλει έτσι κι αλλοιώς, αυτός γνωρίζει, πονά, χαίρεται, λυπάται, αποφασίζει κλπ.
Μήπως τελικά φτιάξαμε τον θεό κατά δική μας εικόνα και ομοίωση;
Χμμ...
A.E.T.E.R.N.I.T.A.S.
quote:
Εννοώ πως ο ρόλος του Ιησού ως "μεσσίας" για την Ιουδαία των προ Ιησού χρόνων, δεν ήταν ο ίδιος με αυτόν που εξηγείς εσύ. Άλλου είδους μεσσία περίμεναν οι ιουδαίοι κι όχι αυτόν που "υλοποιήθηκε" στο πρόσωπο του Ιησού. Αυτό είναι ιστορικό δεδομένο και δεν χωράει αμφισβήτηση. Επομένως, ο ρόλος του Ιησού πρέπει να χαρακτηριστεί κάπως αλλιώς, πάντως όχι "μεσσιανικός".
Ο μεσσίας που προφητεύτηκε από τους προφήτες της εποχής της παλαιάς διαθήκης, ήρθε και είναι ο Ιησούς Χριστός. Το αν οι Ιουδαίοι στην πλειοψηφία τους δεν κατενόησαν τις προφητείες και δεν πίστεψαν στον Ιησού επειδή περίμεναν κάποιον να τους βγάλει από τη δικτατορία της Ρώμης και όχι από τη σκλαβιά της αμαρτίας, αυτό δεν καταργεί το πραγματικό μεσσιανικό και λυτρωτικό έργο του Ιησού.
quote:
Τέλος, αυτό που γράφεις για την κρίση των μουσουλμάνων (πχ) από τον Ιησού, είναι δική σου εικασία. Δεν υπάρχει πουθενά αναφορά για τέτοιου είδους "κρίσεις" και επιλεκτικές λυτρώσεις.
Συνήθως προσπαθώ να μη βγάζω πράγματα από το μυαλό μου, αλλά να είναι βασισμένα στην Αγία Γραφή. Επειδή πράγματι μπορεί να μην εξηγώ καλά αυτό που θέλω να πω, θα το πω με άλλα λόγια. Το θέμα είναι όμως ότι αυτά που λες:
quote:
Δεν υπάρχει πουθενά αναφορά για τέτοιου είδους "κρίσεις" και επιλεκτικές λυτρώσεις.
ερμηνείες και υποτιθέμενες (και αναπόδεικτα δεδομένες) ρήσεις και τρόπους συμπεριφοράς του χριστιανικού θεού
μου αφήνουν ελάχιστα έως μηδαμινά περιθώρια επιχειρηματολογίας. Όταν λοιπόν λες «Δεν υπάρχει πουθενά αναφορά», που θα έπρεπε για σένα να υπάρχει, για να συζητήσουμε; Δηλαδή για σένα ο λόγος του Ιησού στο Ευαγγέλιο είναι απόδειξη ή όχι; Ο λόγος του Παύλου στις επιστολές είναι αξιόλογη αναφορά για σένα ή όχι; Αυτό που λες περί «δικής μου εικασίας» εννοείς πως δεν στηρίζεται στο ευαγγέλιο ή στις γνωστικές θεωρήσεις; Επί ποίας βάσης λοιπόν θα συζητήσουμε;
Όπως και να ‘χει, εννοώ πως δεν είναι το ίδιο ένας που γνωρίζει, με ένα που δε γνωρίζει το θέλημα του Ιησού Χριστού.
Κατά Λουκάν Κεφ. Ιβ΄
47 εκείνος δε ο δούλος, ο γνούς το θέλημα τού κυρίου αυτού και μη ετοιμάσας μηδέ ποιήσας προς το θέλημα αυτού, δαρήσεται πολλάς· 48 ο δε μη γνούς, ποιήσας δε άξια πληγών, δαρήσεται ολίγας. παντί δε ώ εδόθη πολύ, πολύ ζητηθήσεται παρ' αυτού, και ώ παρέθεντο πολύ, περισσότερον αιτήσουσιν αυτόν.
Καθώς και κατά τον απ. Παύλο οι μη Χριστιανοί κρίνονται κατά τη συνείδησή τους. Δεν είναι το ίδιο για το Θεό ένας που ζει στη ζούγκλα της Αυστραλίας και δεν άκουσε για τον Ιησού Χριστό, δεν είναι το ίδιο ο μουσουλμάνος που άκουσε και δεν έψαξε, και δεν είμαι το ίδιο εγώ που ξέρω τις εντολές Του. Από εμένα θα απαιτήσει πολύ περισσότερα. Αυτό εννοούσα.
quote:
Μήπως τελικά φτιάξαμε τον θεό κατά δική μας εικόνα και ομοίωση;
Χμμ...
Κάποιοι το έχουν κάνει και αυτό. Φτιάξαν το Θεό στα μέτρα τους.
Μαγεία …μεγάλο το θέμα , έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά , αιώνες απασχολεί την ανθρωπότητα .
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι μελωμένες μπούρδες .
Μια τέτοια δύναμη δεν θα ήταν τόσο εύκολα προσβάσιμη στον κάθε τσαρλατάνο που θέλει να ξεγελάσει το υποψήφιο θύμα . Οι κατέχοντες θα ήταν πανίσχυροι θα εξουσίαζαν τον κόσμο . Ο τρόπος , τα αποτελέσματα του θα τα βιώναμε καθημερινά .
Θα ήταν η δύναμη που θα κυβερνούσε όχι μόνο τη γη αλλά και παραπέρα .
Τα υλικά που χρησιμοποιούνται δηλώνουν αυτόματα τον τσαρλατανισμό της , τρίχες , κούκλες , υφάσματα κλπ .
Η θέα τους προκαλεί στα υποψήφια θύματα τρόμο , ο τρόμος αδρεναλίνη και η αδρεναλίνη ανοίγει το δρόμο για εύκολο χειρισμό του θύματος .
Κατάλοιπα του παρελθόντος , ότι δεν μπορούσαν να κατανοήσουν το θεωρούσαν μαγικό
Φόβος του παρόντος , πολλά μυαλά είναι εξελιγμένα , δυνατά ,γρήγορα στη σκέψη , στην επεξεργασία δεδομένων ,στην ανίχνευση συναισθημάτων .
Όπως εκπαιδεύεται το σώμα και δυναμώνει , το ίδιο μπορεί να συμβεί και στο μυαλό . Σίγουρα είναι ποιο δύσκολο αλλά εφικτό . Η εκπαίδευση του σώματος είναι τρόπος ζωής , για κάποιους η εκπαίδευση του μυαλού είναι το ίδιο , τα αποτελέσματα θεαματικά .
Αυτό σήμερα θεωρείται μαγεία , η μη κατανόηση της πνευματικής δύναμης ορισμένων ανθρώπων που σε καθηλώνουν με τον τρόπο σκέψης τους , σε αποδυναμώνουν , σε κάνουν να φοβάσαι , εκεί εστιάζουν από την αρχή στο ΦΟΒΟ .
Φοβάσαι μην καταλάβουν ότι δεν ξέρεις , ότι τους έχεις ανάγκη , ότι χρειάζεσαι τη δουλειά , για την υγεία του δικού σου ανθρώπου , ΦΟΒΑΣΑΙ γενικά .
Μόλις το αντιληφθούν είσαι το επόμενο θύμα τους……….
ΞΕΡΩ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΑΛΛΑ ΨΑΧΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ..ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΦΥΓΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ..ΑΝ ΚΑΠΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗ8ΗΣΕΙ ΘΑ ΤΟΥ ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΕΥΓΝΟΜΟΝ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...
νιαου