- Αφήστε με να μιλήσω για το καλό>> - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you
Edited by - reptilesalonica on 11/05/2003 03:53:57
Edited by - reptilesalonica on 11/05/2003 03:55:06
Edited by - reptilesalonica on 11/05/2003 03:55:50
Edited by - reptilesalonica on 11/05/2003 03:57:24
Edited by - reptilesalonica on 11/05/2003 03:58:33
Edited by - reptilesalonica on 11/05/2003 03:59:36
~Γρηγόρης~
ΦΙΛΕ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΟΙΞΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ????????
ΟΧΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΑΛΛΩΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ???????
ΔHΛΑΔH ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΝΩΜΗ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ??????
ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟΠΙΚ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ????????????
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΤΕ ....
ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΦΙΛΕ ΓΡΗΓΟΡΗ
quote:
Διάβαζα μερικά post άλλων μελών και κουράστηκα απο τη δαιμονολογία και τους σκοταδισμούς.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΟΠΙΚ ΕΙΔΕΣ ** ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΠΑΝΤΑ** ΔΑΙΜΟΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥΣ.
ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΧΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑNΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()
~Γρηγόρης~
Πιστεύω ότι θα βρεις αρκετά ενδιαφέρουσα την απάντησή μου στο topic Παγανισμός
Όχι μόνο την δική μου βέβαια. Απλός, το αρχικό σου μήνυμα μου έδωσε το ερέθισμα για παραπομπή στην απάντησή μου.
http://esoterica.gr/FORUMS/topic.asp?TOPIC_ID=1097
είναι αυτό το μήνυμα…… Posted - 05/05/2003 : 09:19:52

Πάνα καλώ κρατερόν,νόμιον,κόσμοιο τό σύμπαν...
Φιλικά~Γρηγόρης
quote:
Αφήστε με να μιλήσω για το καλό>>
και δεν μιλάς ..? ποιος σε εμποδίζει..?![]()
Γιώργος
ΦΙΛΕ ΜΟΥ reptilesalonica ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ...
ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΣ ΕΚΑΝΑ ΑΠΛΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ.
ΑΝΑΦΕΡΩ
quote:
Διάβαζα μερικά post άλλων μελών και κουράστηκα απο τη δαιμονολογία και τους σκοταδισμούς.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΟΠΙΚ ΕΙΔΕΣ ** ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΠΑΝΤΑ** ΔΑΙΜΟΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥΣ.ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΧΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑNΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.....
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΙΜΟΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥΣ.
ΕΑΝ ΤΥΧΟΝ ΕΙΔΕΣ ΕΝΤΑΣΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΝΩΜΗ.
ΑΝΑΜΕΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()
quote:
Γράφω αυτό το post γιατί θέλω να μιλήσω για τη δύναμη του "καλού".
Η δύναμη του καλού.. το τι θεωρείς-ω ότι είναι αυτή η δύναμη εμπίπτει στις κοσμοθεωρείες του καθενός μας..
Στη δική λοιπόν δεν είναι έξω απο μένα η δύναμη αυτή ..είμαι εγώ..
όπως και η δύναμη του κακού.. πάλι εγω είμαι.
Η ποιότητα μας ως άνθρωποι ειναι που καθορίζει και το τι απορέει απο εμάς
Όσο για το.."Δαιμονολογία"... πάλια λέξη μου θύμιζει άλλες εποχές... για να την αναγνωρίσεις όμως πρέπει πρώτα να την αποδέχεσαι.. την αποδέχεσαι ??? Εγώ όχι..
otan den exeis kati na peis tote kalytera na swpaineis..
ektos_oriwn:
quote:
Η δύναμη του καλού.. το τι θεωρείς-ω ότι είναι αυτή η δύναμη εμπίπτει στις κοσμοθεωρείες του καθενός μας..
Δεν είναι τι θεωρείς εσύ ή εγώ ή ο Α και ο Β. (Πάλι αυτή η διττότητα) Υπάρχει απλά το καλό και το κακό και αυτός που το αντιλαμβάνεται και το δέχεται ή το αποδέχεται. Δέχομαι οτι υπάρχει το καλό και το κακό, αποδέχομαι το καλό.
[/quote]
Δεν είναι τι θεωρείς εσύ ή εγώ ή ο Α και ο Β. (Πάλι αυτή η διττότητα) Υπάρχει απλά το καλό και το κακό και αυτός που το αντιλαμβάνεται και το δέχεται ή το αποδέχεται. Δέχομαι οτι υπάρχει το καλό και το κακό, αποδέχομαι το καλό.
[/quote]
Γι αυτο σου είπα φίλε μου reptile ότι ειναι θέμα κοσμοθεωρίας του καθενός..
Το πως αντιλαμβάνεσαι εσύ το καλό και το κακό δεν συμφωνει με το πως το αντιλαμβάνομαι εγώ.
Η διαφορά μου με σένα είναι οτι εγώ πιστευω πως το κακό δεν είναι κατι έξω απο το ανθρωπινο με δική του βούληση και νοή.. όπως και το καλο το ίδιο..
Είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι που δημιουργούμε και τα δύο.. έμεις γενναμε και το ένα και το άλλο.
--και τι θα πει αποδέχεσαι το καλό?
απο τη στιγμή που αναγνωριζεις την ύπαρξη του αυτόματα το αποδέχεσαι ..
Εννοείς μήπως οτι εσύ είσαι καλός άνθρωπος και πράττεις μόνο το καλό????
Και πάλι θα σου πω οτι πέρα απο τις κοσμοθεωρίες ανεξράτητα απο το τι πιστεύει ο καθένας, υπάρχει το καλό και το κακό αντικειμενικά. Κάποιος πέρα απο την υποκειμενικότητά του βλέπει την κυκλική σφαίρα του yin-yian που είναι ακριβώς οτι συμβαίνει μ' αυτές τις δύο δυνάμεις. Δε διαφωνώ μαζί σου. Συμφωνούμε απόλυτα (ίσως στα προηγούμενα μηνύματα δεν ήμουν κατανοητός). Το κακό υπάρχει μέσα σε όλους απλά δεν υπάρχει στην ίδια ποσόστοση σε όλα τα άτομα.
quote:
--και τι θα πει αποδέχεσαι το καλό?
απο τη στιγμή που αναγνωριζεις την ύπαρξη του αυτόματα το αποδέχεσαι ..
Εννοείς μήπως οτι εσύ είσαι καλός άνθρωπος και πράττεις μόνο το καλό????
Όχι φίλε μου, δεν είναι έτσι. Άλλη η σημασία της λέξης δέχομαι και άλλη της λέξης αποδέχομαι. Άλλο να έχω άγνοια του κακού, άλλο να γνωρίζω οτι υπάρχει και δε το αποδέχομαι και άλλο να γνωρίζω οτι υπάρχει και να το αποδέχομαι. Δηλαδή εσυ ότι γνωρίζεις το αποδέχεσαι? Γνωρίζεις οτι ο Bush και οι όμοιοί του είπαν ψέμματα ως πρόφαση για να βομβαρδίσουν αμμάχους και γυναικόπεδα. Επειδή το γνωρίζεις σημαίναι αυτόματα οτι το αποδέχεσαι? Κάνουμε και επιλογές στη ζωή μας θέλω να πιστεύω. Όσων αφορά για την έκπληξή σου ρωτώντας αν είμαι καλός άνθρωπος, πιστεύω οτι ταλαιπωρούμαι αρκετά στη ζωή μου απο την ιδιοσυγκρασία μου-δρώντας εκ φυσικού και όχι επιβαλόμενα απο τον παρατηρητή μέσα μου- (μη μπορώντας να κάνω κακό) που να αξίζει να ονομαστώ καλός άνθρωπος (με όλη την ταπεινότητα). Δεν πράττω μόνο το καλό αλλά απ' όσο γνωρίζω πράττω ελάχιστες φορές το κακό και τουλάχιστον όχι στο μεγαλύτερο ή μέγιστο βαθμό του.
~Γρηγόρης~
ΦΙΛΕ ΜΟΥ reptilesalonica ΑΝΟΙΞΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΚΑΝΕΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΑΛΛΟΙ.
ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΟΛΟΓΙΕΣ ....
ΜΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ (ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΕΣ).
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΡΑΦΗΣ ΜΟΥ....
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΙΕΣ Η ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΟΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΟΤΙ ΔΙΝΩ ΕΜΦΑΣΗ ΣΕ ΠΡΟΤΑΣΗ.
ΕΑΝ ΚΑΤΙ ΜΕ ΑΝΟΧΛΕΙ ΣΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΧΡΗΣΤΗ ΔΕΝ ΧΡHΣIΜΟΠΟΙΩ ΚΩΔΙΚΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΤΟΥ ΤΟ ΛΕΩ.
ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΝΤΙΜΟ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ.
Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΑΥΤΑ ΠΟΥ AΝΑΦΕΡΕΙ????
ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΛΩΘΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕΣ.
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ.....
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ...
ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()
reptilesalonica, και βεβαια να μας μιλησεις για το καλο!Δεν εμποδιζει κανεις![]()
![]()
Η πολυ σκοτουρα κ η δαιμονολογια παντα επικρατουν βεβαια,γιατι εκει υπαρχει πιο εντονο το συναισθημα του φοβου,αφου μιλαμε για εξωπραγματικες δυναμεις και τελειως ανεξηγητα φαινομενα..
Αλλα και η δυναμη του "καλου" οπως λες και εσυ,πιστευω οτι ειναι εξισου ενδιαφερον!
Περιμενουμε απαντηση σου λοιπον!
Φιλικα,
Τζο
Δεν έκανα κριτική. Πρέπει να προσέχουμε και τις λέξεις που χρησιμοποιούμαι και τον τρόπο γραφής γιατί απο τη στιγμή που δεν ακούμε ο ένας τον άλλον δια ομιλίας πρέπει να υπακούμε σε ορισμένους άτυπους κανόνες. Δε σε κατηγόρησα για τίποτε απλά σου υποδεικνύω ποιός είναι ο αποδεκτά κατανοητός τρόπος γραφής ανα τον κόσμο. Απο εκεί και πέρα εσυ και βέβαια κάνεις ο,τι γουστάρεις αλλά μην εκπλήσεσαι απο τις απαντήσεις που θα λαβαίνεις λόγω του έντονου ύφους γραφής σου.
tzo:
Φίλε, δεν ανταγωνίζομαι κανέναν, δεν αποβλέπω στο να κερδίσω τίποτε σ' αυτό το site ούτε έχω συμμάχους(...) και επίσης δεν βρίσκομαι πίσω απο καμμία ταμπέλα (μιλώ για μένα, δεν είναι υπονοούμενο για κανέναν που ψάχνει μύγες να μυγιαστεί). Όντας καλός δε σημαίνει οτι δεν σου επιτρέπεται να αντιδράς. Και νεύρα έχω και φωνάζω και βγαίνω εκτός ορίων -δυστυχώς- ακόμα δεν έχω φτάσει στη θέωση -λίγη υπομονή...
~Γρηγόρης~
Edited by - reptilesalonica on 15/05/2003 03:00:30
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ reptilesalonica ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΣΕ ΡΩΤΑΩ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΤΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΜΟΥ ??
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ???????
ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ......
ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ......
(ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΦΙΛΕ reptilesalonica ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΛΘΑ ΣΤΟ ESOTERICA.gr ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.)
ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΡΑΣΕΙΣ.
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ......
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()
quote:
(ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΦΙΛΕ reptilesalonica ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΛΘΑ ΣΤΟ ESOTERICA.gr ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.)
Και ο Γαλιλαίος ήταν ο μόνος που πίστευε οτι η Γη είναι στρόγγυλη. Μη χρησιμοποιείς την προφύλαξη των άλλων. Γράφω σε διάφορα forums 5 χρόνια τώρα και σου λέω κάτι. Ε!...δε με νοιάζει αν θα ανοίξεις το κεφάλι σου να το καταλάβεις ή αν θα συνεχίσεις να γράφεις έτσι-εγώ όφειλα να σε ενημερώσω.
'
'
Ότι είχα να πω για το καλό το είπα στο 1ο μνμ. Απο κει και πέρα εσυ τι θέλεις να μάθεις απο μένα. Τι απάντηση περιμένεις?
~Γρηγόρης~
ΦΙΛΕ ΜΟΥ reptilesalonica ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΣΥ ΓΙΝΕΣΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ...
ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΜΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ... ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ..
ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ Η ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ
quote:
ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΡΑΣΕΙΣ.
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ......
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΕΡΙ ΚΑΛΟΥ ...
ΟΠΩΣ ΕΙΔΕΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()