- OSHO - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
"η ΑΓΑΠΗ που ενιωθα ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΑΘΩ που στο καλο πηγε ?" ή μηπως τελικα ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ και δεν υπαρχει ?
makfor ούτε συμφωνώ, ούτε διαφωνώ... Απλά προβληματίζομαι και ξύνω την κεφάλα και παρατηρώ... Πραγματικά έχεις φτάσει σε τέτοιο σημείο διανοητικής δύναμης έτσι ώστε να δέχεσαι τόσο ομαλά το αν ο άνθρωπος σου σου πει ότι ναι μεν αλλά?
Πάντως με το όλο concept δεν διαφωνώ απλά ρε φίλε μου φαίνεται λιγάκι στα χαρτιά.... Λιγάκι δύσκολο...Μακάρι να μπορέσω μια μέρα να κάνω πράξη στη ζωή μου τα όσα λες...Ειλικρινά...απλά ακόμα είμαι μπέμπης για τέτοιου είδους οπτικές....
Και φυσικά δε λέω να σπάσεις τα μούτρα του άλλου...Αλλά προς θεού δηλαδή να μην αντιδράσεις? πφφφφφφφφφφ..... αναστατώθηκα!
life is good
quote:
τον osho τον ρωτησαν εαν συμβει αυτο τι να κανω , και απαντησε να την δεχθεις οπως ειναι
Αυτή είναι και η αλήθεια αγαπητέ,και να θές δεν μπορείς να αλλάξεις κάποιον.Το να δεχτείς τον άλλον όπως είναι,σε απαλλάσσει απο πολλούς μπελάδες.
quote:
το θεμα ειναι ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ οταν συμβει κατι ακραιο και αυτο μπορει να συμβει σε οποιαδηποτε στιγμη , σε οποιδηποτε σχεση κτλπ
Οταν συμβεί αυτό το ακραίο και άν,το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ψάξεις την αιτία που οδήγησε την κατάσταση να έρθει έτσι.Η αιτία βρίσκεται πάντα,μα πάντα στον ίδιο σου τον εαυτό.
quote:
Φιλαράκι εαρινέ μυστήριες οι σχέσεις...κυρίως εκείνες με το άλλο φύλλο... απλά δεν κατανόησα την θέση σου φίλε...Δηλαδή συμφωνείς με το να είμαστε μπάτε σκύλοι αλέστε? Δε ξέρω λίγο μπερδεύτηκα τώρα και φυσικά δεν νοιώθω ότι λες κάτι με κακή διάθεση... Σε παρακολουθώ καιρό όπως και άλλα μέλη του χώρου και οι θέσεις σου είναι πολύ λογικές...![]()
Αλλά ρε παιδιά....? Δηλαδή εντάξει.... Ναι να είμαστε free να αγαπάμε τις αλήθειες...Αλλά τι πιο όμορφο από μια κοπελίτσα που είστε μαζί και να έχετε κάνει μια όμορφη σαπουνόφουσκα όπου κανείς άλλος δεν χωράει εκεί μέσα? Όμάδα... Ένωση!
life is good
Μίλησα για την καταστατικότητα του ανθρώπου φίλε μου , που σε γενικές γραμμές καθόλου σοφία δεν έχει , ίσως κάποτε να είχε ως προς τις προκλήσεις και τους κινδύνους που αντιμετώπιζε , πλέον όμως όλα αυτά σχεδόν εκ-λείπουν...
Αυτό αποδεικνύεται και εμφανίζεται απο τις εν γένει σκέψεις και συμπεριφορές του...
Η Ιθάκη ακόμα δεν ανταμώθηκε φίλε μου , ούτε καν στον ορίζοντα ορατή ακόμα είναι για τον άνθρωπο...θα ματώσει μέχρι να φθάσει..θα πονέσει..αλλα θα μάθει , θέλει δεν θέλει ... θα μάθει..!!!
Υπάρχουν δύο Εαρινοί φίλε μου...
Ο άνθρωπος Εαρινός ... ο διπλανός σου με ανησυχίες και φοβίες αλλα και προβληματισμούς κοινούς σαν του κάθε ανθρώπου...σαν του δικούς σου..
Και..
Κείνος ο "άλλος" που διαμεσολαβεί σε κάθε σκέψη του , έχοντας υπ'οψιν του την σκληρή πραγματικότητα , που δεν λέω...και γώ πολλές φορές ξεχνώ...διότι δεν με συμφέρει...![]()
Δύσκολο να είναι κανείς άνθρωπος..."All road" όχημα..!!!
-Ναι να είμαστε free να αγαπάμε τις αλήθειες...Αλλά τι πιο όμορφο από μια κοπελίτσα που είστε μαζί και να έχετε κάνει μια όμορφη σαπουνόφουσκα όπου κανείς άλλος δεν χωράει εκεί μέσα? Όμάδα... Ένωση!
Θεωρείς ότι αυτό είναι κάτι εύκολο και ότι όλοι μας δεν το θέλουμε..???
Δεν υπάρχει φίλε μου κανείς , όλοι το ίδιο επιζητούν...αλλα κομματάκι δύσκολο , παρά τις καλές προθέσεις του καθενός.."ανοίκειο" εν'τέλλει...
Δεν υπάρχει διαφωνία ανάμεσά μας...κι'αν υπήρχε δεν θα έπαιζε κανένα ρόλο...η κακία χωρίζει τους ανθρώπους αλλα πρίν τους χωρίσει με τους συνανθρώπους τους , τους χωρίζει απο τον εαυτό τους..!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Προσωπικά δεν θα διαφωνήσω...αλλα μολονότι αναφέρει σκέψεις που και μένα εκφράζουν και τολμώ να πώ ότι αποτελούν και δικές μου σκέψεις-αρχές...δεν μας λέει το πως αυτό θα γίνει...!!!
Θα μ'ενδιέφερε απ'οσους έχουν μελετήσει περισσότερα , να μου πούν -αν ξέρουν- για τον τρόπο που υποδεικνύεται για να γίνουν όλ'αυτά!!!
Και ο Χριστός είπε "αγαπάτε αλλήλους" αλλα και άλλες θρησκείες μιλούν για την αγάπη και για όλα όσα σχεδόν αναφέρονται και δώ...αλλα αυτό ουδέποτε άλλαξε την εσωτερική κατάσταση κανενός...

Εαρινός--> [quote Θεωρείς ότι αυτό είναι κάτι εύκολο και ότι όλοι μας δεν το θέλουμε..??? [/quote]
Εαρινός?
θεωρώ πως δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό φίλε μου... Θεωρώ επίσης πως καλό είναι να τα λέμε που και που να τα θυμόμαστε να τα γυρνάμε που λένε.... Γιατί με το πες πες πες... δεν μπορεί ρε φίλε το κλικ θα γίνει..Γιατί τέτοιες προσωπικότητες λένε μεγάλες αλήθειες με απλούστατο τρόπο...Απλά όλους εμάς που δεν το επιλέξαμε αλλά τυγχάνει να είμαστε μέλη μιας κοινωνίας που ίχνος συμπάθειας δεν δείχνει για την ΑΞΙΑ την ανθρώπινη.... Όλους εμάς μας φαίνονται δύσκολα όλα αυτά γιατί το δοχείο είναι full από "φαντάσματα"... Σε πρακτικό επίπεδο για να προσεγγίσουμε την διδασκαλία του όποιου osho ας ξεκινήσουμε με το να γκρεμίσουμε τα τείχη και την καχυποψία μας...Γιατί στο τέλος τέλος εκείνο που αναζητούμε είναι το να νοιώθουμε ΟΜΟΡΦΑ... Και για να νοιώσεις όμορφα δεν χρειάζεται να μελετήσεις κάτι...Χρειάζεται κατα τον uhuru να αφαιρέσεις σκουπιδομάνι από τα όσα σου επιβάλλανε να εστερνιστείς και να υοθετίσεις ως αλήθειες αντίθετες με την παιδική καρδιά σου....
life is good
quote:quote:
"η ΑΓΑΠΗ που ενιωθα ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΑΘΩ που στο καλο πηγε ?" ή μηπως τελικα ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ και δεν υπαρχει ?makfor ούτε συμφωνώ, ούτε διαφωνώ... Απλά προβληματίζομαι και ξύνω την κεφάλα και παρατηρώ... Πραγματικά έχεις φτάσει σε τέτοιο σημείο διανοητικής δύναμης έτσι ώστε να δέχεσαι τόσο ομαλά το αν ο άνθρωπος σου σου πει ότι ναι μεν αλλά?
Πάντως με το όλο concept δεν διαφωνώ απλά ρε φίλε μου φαίνεται λιγάκι στα χαρτιά.... Λιγάκι δύσκολο...Μακάρι να μπορέσω μια μέρα να κάνω πράξη στη ζωή μου τα όσα λες...Ειλικρινά...απλά ακόμα είμαι μπέμπης για τέτοιου είδους οπτικές....
Και φυσικά δε λέω να σπάσεις τα μούτρα του άλλου...Αλλά προς θεού δηλαδή να μην αντιδράσεις? πφφφφφφφφφφ..... αναστατώθηκα!
life is good
φιλε μου εαν αυτα τα λες για να με κοροιδεψεις καλα κανεις , εαν τα λες κυριολεκτικα ΠΑΡΤΑ ΠΙΣΩ ΜΗ ΘΥΜΩΣΩ χαχαχα
οχι τιποτα δεν εχω καταφερει, αλλες φορες ναι νιωθω ετσι οπως το περιγραφω , αλλες παλι με παιρνει ο διαλος και με σηκωνει ... και καλα κανει ... για να μη βαριομαστε χαχα
ξερεις τι με ταλανιζει πολλες φορες ? εαν αυτη η συμπεριφορα μας ειναι εμφυτη ή εαν μας εχουν μαθει ετσι ... δηλαδη εαν μεγαλωναμε σε μια κοινωνια που το να πας με αλλη/αλλο δεν ειναι ΤΟ ΚΑΚΟ , το οτι απλα αποτελει επιλογη και τιποτα αλλο, το οτι ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΧΙ (σε οτιδηποτε) δεν ειναι επισης κακο και οτι δεν ειναι υποχρωμενος να λεει παντα ΝΑΙ ... θες παραδειγμα ? εξω απο γυναικες κτλπ
περπατας στο δρομο και θες να μαθεις τι ωρα ειναι
με σταματας και μου λες
ΤΙ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ
και σου απανταω
ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΩ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ... και φευγω
πως νιωθεις ? γιατι νιωθεις οπως νιωθεις ?
ναι το εχω κανει , πολλες φορες το κανω , πχ μπαινει καποιος στο γραφειο και μου λεει
ΝΑ σε ρωτησω κατι?
και απανταω ΟΧΙ
αυτος φυσικα ρωταει και του λεω
δες σε ακουω ΕΙΠΑ ΟΧΙ !!!
παραξενο ? γιατι μας συμβαινει ? επειδη ετσι μαθαμε ? ή επειδη ετσι ειμαστε ?
γιατι εαν ετσι ειμαστε , ευκολα δικαιολογουμε τα ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ τα μαυρα
εαν ομως ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΜΑΘΑΝ μαυρο φιδι που μας εφαγε !!!
μεγαλη κουβεντα ισως ανοιγω , αλλα γιατι δεν μπορουμε να ζουμε ΑΠΛΑ και ομορφα ? γιατι πρεπει να παιδευομαστε με ενα σωρο θεματα και εαν σωρο ΠΡΕΠΕΙ ? εχουμε σκεφτει ποτε ολα τα ΠΡΕΠΕΙ που λεμε ή μας λενε ?? τρελα ...
εχω την υποψια οτι αυτο λεει ο οσο
ζησε οπως εισαι , ζησε οτι ερχεται , ζησε με οτι μενει , ζησε και ασε οτι θελει να φυγει ... ζησε χωρις πρεπει μη κτλπ που οριζουν αλλοι , το πολυ πολυ ισως να ορισεις εσυ σε σενα τα δικα σου και να πας παρακατω αλλα να ειναι δικα σου
οχι δεν εχω διαβασει πολυ απο οσο (κατι λιγα και εχω και 2 βιβλια που δεν τα ανοιξα καν ακομη) αλλα κατι τετοιο μου εχει αφησει ... αλλα φανταζομαι οτι στον καθενα μας ισως αφηνει αλλο πραγμα...
αγαπη, αλλο μεγαλο θεμα ... αγαπη οπως την εννουμε ή αγαπη οπως την ζουμε? γιατι ειναι 2 εντελως διαφορετικα πραγματα ...

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]
Edited by - makfor on 11/11/2010 17:26:50
life is good
Δ.Μ
quote:
Ναι να είμαστε free να αγαπάμε τις αλήθειες...Αλλά τι πιο όμορφο από μια κοπελίτσα που είστε μαζί και να έχετε κάνει μια όμορφη σαπουνόφουσκα όπου κανείς άλλος δεν χωράει εκεί μέσα? Όμάδα... Ένωση!---> UHURUΕαρινός--> [quote Θεωρείς ότι αυτό είναι κάτι εύκολο και ότι όλοι μας δεν το θέλουμε..???
Εαρινός?
θεωρώ πως δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό φίλε μου... Θεωρώ επίσης πως καλό είναι να τα λέμε που και που να τα θυμόμαστε να τα γυρνάμε που λένε.... Γιατί με το πες πες πες... δεν μπορεί ρε φίλε το κλικ θα γίνει..Γιατί τέτοιες προσωπικότητες λένε μεγάλες αλήθειες με απλούστατο τρόπο...Απλά όλους εμάς που δεν το επιλέξαμε αλλά τυγχάνει να είμαστε μέλη μιας κοινωνίας που ίχνος συμπάθειας δεν δείχνει για την ΑΞΙΑ την ανθρώπινη.... Όλους εμάς μας φαίνονται δύσκολα όλα αυτά γιατί το δοχείο είναι full από "φαντάσματα"... Σε πρακτικό επίπεδο για να προσεγγίσουμε την διδασκαλία του όποιου osho ας ξεκινήσουμε με το να γκρεμίσουμε τα τείχη και την καχυποψία μας...Γιατί στο τέλος τέλος εκείνο που αναζητούμε είναι το να νοιώθουμε ΟΜΟΡΦΑ... Και για να νοιώσεις όμορφα δεν χρειάζεται να μελετήσεις κάτι...Χρειάζεται κατα τον uhuru να αφαιρέσεις σκουπιδομάνι από τα όσα σου επιβάλλανε να εστερνιστείς και να υοθετίσεις ως αλήθειες αντίθετες με την παιδική καρδιά σου....
life is good
[/quote]
Μ'αρέσεις φίλε μου και μ'αρέσεις διότι εμαφανίζεις στοιχεία ευαίσθητου ανθρώπου ... παραπέμπεις με τον λόγο σου σε άνθρωπο που έχει βρει το κλειδί για να μαντέψει τα συναισθήματα του άλλου και αυτό δεν μαθαίνεται εν πολλοίς ... το έχει ή δεν το έχει κάποιος απο την πρώιμη παιδική του ηλικία...
Οι γονείς σου , θα πρέπει να είναι ωραίοι άνθρωποι...!!!

quote:
Οι γονείς σου , θα πρέπει να είναι ωραίοι άνθρωποι...!!!
Εαρινέ? αν σου πω ότι άγγιξες το μεγαλύτερο μου θέμα τώρα...? κι αν σου πω ότι με δυσκολία συγκρατώ τα δάκρυα... γιατί λίγοι μου έχουν πει ότι έχω ωραίους γονείς... και με τους γονείς έχω θεματάρα...
πφφφφφφ anyway....πάω τώρα και έρχομαι μετά.... respect!
χαίρομαι που σας βρήκα αλάνια μου! ![]()
life is good