ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Michael Design31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
11/03/2009, 15:14:10
quote:
Βλέπεις γύρω σου ανθρώπους ή κατηγορίες;

Λες νεαροί των Εξαρχείων ή ο Αλέξης;

Αστυνομικοί ή ο Διαμαντής;

Μετανάστες ή η Κούνεβα;

Καθηγητές ή ο Πανούσης;

Συγγραφείς ή ο Δοξιάδης;

Βλέπεις πρόσωπα ή αύξοντες αριθμούς;

Ρε φίλε, ρε φίλε ... Αλέξης είναι και ο Κούγιας, Αλέξης είναι και ο Τσίπρας.

συνεχίζεται ...

12/03/2009, 11:09:39
• Μπορείς να χτυπήσεις έναν άνθρωπο που δεν ξέρεις;
Αδιανόητο .

• Μπορείς να σκοτώσεις κάποιον που δεν μισείς;
Μόνο για εκτόνωση νοητικά με την σκέψη .

• Θέλεις να μιλάς ή να μιλάς μόνο εσύ;
Να συμμετέχω σε εποικοδομητικό διάλογο .

• Νομίζεις ότι όποιος δεν είναι μαζί σου είναι εναντίον σου;
Ότι είναι διαφορετικός .
Ο καθένας δικαιούται να έχει την δική του προσωπική αντίληψη.

• Θες έναν κόσμο που θα σκέφτονται όλοι όπως εσύ;
θέλω μία ιδανική κοινωνία για όλη την ανθρωπότητα .

• Μπορείς να χτυπήσεις στο πρόσωπο κάποιον με σιδερογροθιά;
Αδιανόητο.

• Μπορείς να ρίξεις σε μια γυναίκα βιτριόλι;
Αδιανόητο .

• Θέλεις να σε φοβούνται ή να σε αγαπάνε;
Να με σέβονται για αυτό που είμαι .

• Αντέχεις να ζεις σ’ έναν κόσμο που μιλάει για οπλοπολυβόλα MP5, ημιαυτόματα Scorpion και εκρηκτικά ANFO;
Το μόνο που δεν μπορώ να αντέξω είναι η ανεργία ,για μεγάλο χρονικό διάστημα .

• Νομίζεις ότι η λύση για όλα τα προβλήματα είναι η δύναμη; Ο φόβος;
Η σοφία .

• Νιώθεις βέβαιος για όσα πιστεύεις; Αλλάζεις γνώμη όταν αλλάζουν τα δεδομένα; Μαθαίνεις;
Η αναβάθμιση των δεδομένων του επεξεργαστή μου είναι τακτική .

• Θες να ζήσεις σε μια κοινωνία βεβαιοτήτων ή αμφιβολιών;
Σε μία ιδανική .
Όπου ο καθένας θα εισπράττει αυτό που του αξίζει και δικαιούται .

• Στενοχωριέσαι που ο κυνισμός, η κλοπή, η βία είναι μονοπώλιο άλλων; Θα ’θελες να είναι και δικά σου;
Στεναχωριέμαι που η ανθρώπινη βλακεία δεν έχει όρια .

• Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; Ή τα μέσα καθορίζουν τον σκοπό;
Τα μέσα πρέπει να καθορίζουνε τον σκοπό.
Συμβαίνει το αντίθετο .

• Βλέπεις γύρω σου ανθρώπους ή κατηγορίες; Λες νεαροί των Εξαρχείων ή ο Αλέξης; Αστυνομικοί ή ο Διαμαντής; Μετανάστες ή η Κούνεβα; Καθηγητές ή ο Πανούσης; Συγγραφείς ή ο Δοξιάδης; Βλέπεις πρόσωπα ή αύξοντες αριθμούς;
Προσωπικότητες ,όπως είμαι και εγώ .

• Θες να νικήσεις πάση θυσία; Με οποιοδήποτε τρόπο; Ακόμα και με τον τρόπο των εχθρών σου; Αν κοιτάζεις πολλή ώρα την άβυσσο, η άβυσσος θα σε κοιτάξει κι αυτή.
Προτιμώ να αδικηθώ παρά να αδικήσω .

• Φοβάσαι; Το μόνο πράγμα που πρέπει να φοβόμαστε είναι ο φόβος.
Σε έναν προκαθορισμένο χώρο , ο φόβος μου αφορά τα μέλη της οικογενείας μου .
Πιστεύω ότι όλοι είμαστε αιώνιοι και με αυτόν τον τρόπο μετριάζω τον φόβο .

• Να τους πείσεις ή να τους εξαφανίσεις;
Να πάρω ότι καλλίτερο έχουνε να μου δώσουνε .

• Δεν ξέρεις και δεν σε νοιάζει; Η άγνοια δεν δικαιολογεί την κακία.
Η άγνοια αιτιολογεί τα πάντα .

• Δεν υπάρχει τίποτα απελευθερωτικό που να στηρίζεται στο φθόνο.
Αντίθετα επέρχεται συνήθεια & εθισμός .

• Η κουλτούρα της ανευθυνότητας είναι εφεύρεση των εξουσιαστών. Ποτέ όσων αντιστέκονται.
Πλήρη ταύτιση.
+ Διαιωνίζεται σκόπιμα . (Από πάνω προς τα κάτω )

• Δεν υπάρχει ελευθερία χωρίς προσωπική ευθύνη.
Δεν υπάρχει ελευθερία δίχως την επικοινωνία με την ψυχή .

• Όσοι πληγώνουν έναν άνθρωπο είναι πάντα θύτες. Ποτέ θύματα.
Όταν το πράττουνε συνειδητά είναι θύτες .
Όταν το πράττουνε ασυνείδητα , με οδηγό τα συναισθήματα μπορεί να γίνουνε θύματα .

• Η αλήθεια δεν είναι ποτέ απλή. Θες έναν κόσμο με απλές αλήθειες, δικούς μας και εχθρούς, στρατόπεδα, ηρωικούς αγωνιστές και προδότες; Γίνε Ταλιμπάν.
Η αλήθεια είναι μία .
Ο χώρος είναι αιώνιος .
Λόγω του χρονικού περιορισμού (πλάνη των αισθήσεων) τα αντιλαμβανόμαστε όλα με προκαθορισμένες έννοιες .

• Κι όμως, παρ’ όλα αυτά, νιώθεις μέσα σου να πνίγεσαι, θες να χτυπήσεις τη γροθιά σου στον τοίχο; Υπάρχουν δυο είδη ανθρώπων. Αυτοί που ξεσπάνε πάντα στους άλλους. Κι αυτοί που ξεσπάνε στον εαυτό τους για να μην πληγώσουν τους άλλους. Έχεις αποφασίσει σε ποια κατηγορία ανήκεις;
Στην δεύτερη.

• Προσπαθώ να μη γίνω δολοφόνος, γι’ αυτό σκοτώνω τον εαυτό μου. (Tiger Lillys)
Σκότωσε την προσωπικότητα και θα τα πας καλά με τον εαυτό σου .

• Δεν είναι εύκολο, υπάρχει όμως μια απάντηση μόνο που σε απελευθερώνει. Η αγάπη για τη ζωή. Ποτέ το “viva la muerte”.
Μπορεί να μην είναι βολικό, αλλά μόνο οι ηλίθιοι δεν αμφιβάλλουν.
Δεν αμφιβάλλουνε όσοι πιστεύουνε στο καλό .

• Θέλεις να ζήσεις σε μια πόλη στρατόπεδο;
Ζω σε ένα στρατόπεδο.

• Μπορείς να χτυπήσεις έναν άνθρωπο; Μπορείς να επιτρέψεις δίπλα σου, στην πόλη που ζεις, να πληγώνουν έναν άνθρωπο;
Θα επέμβω ,αρκεί να βρίσκομαι στο μέρος εκείνο , όπου συμβαίνει .
Ακόμη και αν κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα .

12/03/2009, 11:36:31
Ααα, ωραία ... βλέπω κι άλλη συμμετοχή ... μπορώ να σχολιάσω ; π.χ

quote:
• Μπορείς να σκοτώσεις κάποιον που δεν μισείς;
- Μόνο για εκτόνωση νοητικά με την σκέψη .

E; πως είπατε ; "νοητικά με την σκέψη" ; "για εκτόνωση" ; Και δεν πας στο γήπεδο ρε αδερφέ καλύτερα ; Κι' αυτό το "νοητικά με τη σκέψη", πως το κάνεις ρε μεγάλε ; Α, ξέχασα, εσύ είσαι άλλου συνειδησιακού επιπέδου, υψηλού, τα κάνετε κάτι τέτοια εσείς οι φωτισμένοι.

Γενικό σχόλιο > φωτισμένε, οι απαντήσεις που δίνεις είναι ΑΣΧΕΤΕΣ με τις ερωτήσεις που γίνονται. π.χ σε ρωτάνε " • Θες έναν κόσμο που θα σκέφτονται όλοι όπως εσύ; " και απαντάς "θέλω μία ιδανική κοινωνία για όλη την ανθρωπότητα ." Αυτό ονομάζεται ασχετοσύνη ή ΥΠΕΚΦΥΓΗ. Wake up! Ποιος είσαι ; ο Βουλγαράκης ;

Edited by - zip on 12/03/2009 11:42:24

12/03/2009, 11:40:06
quote:
Θες να ζήσεις σε μια κοινωνία βεβαιοτήτων ή αμφιβολιών;
- Σε μία ιδανική . Όπου ο καθένας θα εισπράττει αυτό που του αξίζει και δικαιούται .

Άσ' το ρε Ρομπέν, δεν σε συμφέρει αυτό!

12/03/2009, 11:45:51
quote:
• Μπορείς να χτυπήσεις έναν άνθρωπο; Μπορείς να επιτρέψεις δίπλα σου, στην πόλη που ζεις, να πληγώνουν έναν άνθρωπο;
- Θα επέμβω ,αρκεί να βρίσκομαι στο μέρος εκείνο , όπου συμβαίνει .
Ακόμη και αν κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα .

Γκαν - γκαν, γκαν - γκαν, Express Service δηλ. Ρε άνθρωπε, δεν ντρέπεσαι να λες ψεμματάκια ;

12/03/2009, 12:13:42
Λοιπόν, συνεχίζω με τον Αλέξη ...

Όπως έλεγα, Αλέξης είναι και ο Κούγιας, Αλέξης είναι και ο Τσίπρας, Αλέξης είναι και εκείνος που κρύβεται πίσω από τις λέξεις (βλ. alfa-omega, έχει πλάκα να σε λένε και Αλέξη, πολύ θα το χαρώ - άσχετο). Άλλες φορές βλέπω ανθρώπους, άλλες φορές βλέπω κατηγορίες. Εξαρτάται δηλ. την περίσταση. Π.χ σε μια απεργία δεν μπορείς να δεις μεμονωμένα τα πρόσωπα. Τα βλέπεις συλλογικά, σαν κατηγορία. Αν οι αγρότες κατέβουν στα Τέμπη και με εμποδίσουν να φτάσω στον Τέλη στην Λάρισα, τότε θα τα βάλω με τους αγρότες, όχι με τον Μπούτο μόνο. Οι αγρότες κλείνουν τον δρόμο, όχι ο Μπούτος : ο Μπούτος δεν μπορεί από μόνος του να κλείσει ούτε το καπάκι από το ρεζερβουάρ του πετρελαίου. Τώρα σχετικά με τον Αλέξη (το παλικάρι δηλ. που το σκότωσαν), εγώ προσωπικά βλέπω αυτό που λέει και ο Γρίβας > " Η κρατική εξουσία έχει το μονοπώλιο της νόμιμης βίας. "

Πάμε παρακάτω ...

quote:
Αστυνομικοί ή ο Διαμαντής;

Αστυνομικοί, αστυνομικοί δηλ. μπάτσοι. Μια πάστα με τους παπάδες. ΕΟΚ & ΝΑΤΟ / το ίδιο συνδικάτο δηλ.

Άλλο >

quote:
Μετανάστες ή η Κούνεβα;

Κούνεβα διότι είναι γραμματέας του Παναττικού Σωματείου Καθαριστριών και Οικιακών Εργαζομένων το οποίο είναι ίσως το πιο ζωντανό και σέξυ σωματείο των επισφαλώς εργαζομένων στην Ελλάδα. Κου - κου - κούνεβα!

quote:
Καθηγητές ή ο Πανούσης;

Πανούσης, για το ιστορικό "Η προφανής εγκληματική συμπεριφορά δεν ταυτίζεται με την ενοχή για το συγκεκριμένο έγκλημα". Κοινώς, αυτός ο οποίος συμπεριφέρεται ως εγκληματίας, δεν σημαίνει και ότι είναι. [συντονιστές, συντονιστές, το πιάσατε το υπονοούμενο ;] Μεγααάλε Πανούση!

quote:
Συγγραφείς ή ο Δοξιάδης;

Συγγραφείς, διότι υπάρχουν πολλοί σαν τον Δοξιάδη. Υπάρχουν και καλύτεροι φυσικά.

quote:
Βλέπεις πρόσωπα ή αύξοντες αριθμούς;

Ε, κοίτα, στα πρόσωπα υπάρχουν αύξοντες αριθμοί. 1 στόμα, 2 μάτια, 32 δόντια, συνεπώς βλέπω ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ!

Edited by - zip on 12/03/2009 12:16:19

12/03/2009, 12:26:20
quote:
• Θες να νικήσεις πάση θυσία; Με οποιοδήποτε τρόπο; Ακόμα και με τον τρόπο των εχθρών σου; Αν κοιτάζεις πολλή ώρα την άβυσσο, η άβυσσος θα σε κοιτάξει κι αυτή.

A, ωραία ερώτηση ... έχει και σχόλιο στο τέλος για την άβυσσο. Βασικά χέστηκα πατόκορφα αν θα με κοιτάξει η άβυσσος διότι είμαι βουτηχτής και έχει τύχει εκεί που βρίσκομαι στα -20m λίγο πιο δίπλα να είναι ένας γκρεμός με -120m. [Καλά, δεν μιλώ για την αίσθηση όταν βλέπεις, μαύρο που είναι, πίσσα]. Συνεπώς, την κοιτάζω, με κοιτάζει, της κάνω "τζα!", μου κάνει "τζου!", no problem.

Τώρα, σχετικά με την ερώτηση ... βασικά, αποφεύγω να εμπλέκομαι σε μάχες, να παλεύω δηλ. ΟΤΑΝ όμως μπλεχτώ, ε, θέλω πάση θυσία να νικήσω. Τάδε έφη Μιγιάγκι από το Karate Kid [Ξέρετε, εκείνο που πρωταγωνιστούσε η τύπισσα].

Edited by - zip on 12/03/2009 12:28:22

12/03/2009, 12:40:07
quote:
• Φοβάσαι; Το μόνο πράγμα που πρέπει να φοβόμαστε είναι ο φόβος.

- Σε έναν προκαθορισμένο χώρο , ο φόβος μου αφορά τα μέλη της οικογενείας μου .
Πιστεύω ότι όλοι είμαστε αιώνιοι και με αυτόν τον τρόπο μετριάζω τον φόβο .

Φτου, έβαλα και την απάντηση του Αιώνιου. Μου αρέσει το "προκαθορισμένος χώρος", δηλ. σε ποιον χώρο ρε Μακ Κλάουντ ; στο σπίτι ας πούμε, στο τροχόσπιτο ; στην πισίνα μήπως πνιγούνε ; στην τουαλέττα μήπως γλυστρίσουν ; [μίλα βρε άνθρωπέ μου καθαρά να σε καταλάβουμε κι εμείς οι χαμηλού επιπέδου]. Τέλος πάντων ... Για τον φόβο, όπως είπα, είμαι βαθύτατα επηρρεασμένος από τους στοχασμούς του Θανάση. Επίσης ο Πανταζής [όχι ο Λε-Πα, ο άλλος] έχει ένα πολύ ωραίο στιχάκι που λέει "φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα / χωρίς εμένα". Νομίζω αυτό εκφράζει κι εμένα. Σχετικά με το παιδαριώδες σχόλιο " Το μόνο πράγμα που πρέπει να φοβόμαστε είναι ο φόβος., αυτό είναι ένα λογοπαίχνιο για αφελείς. Επιμένω ... Κι εγώ που δεν έμαθα ακόμη ποιος είμαι / ένας κουρασμένος σκοπός χωρίς προοπτική.

Edited by - zip on 12/03/2009 12:46:39

12/03/2009, 13:07:17
quote:
• Να τους πείσεις ή να τους εξαφανίσεις;

Βασικά, να τους πείσω να εξαφανιστούν. Με πρήξανε ρε φίλε, με πρήξανε. Είναι απίστευτο δηλ. πόσο μου τα φούσκωσαν. Είναι συνέχεια στα λόγια, στην θεωρία, στην κουλτούρα και στην φιλοσοφία. Λιαντίνηδες όλοι ρε παιδί μου. Καθηγηταράδες. Εγώ δεν καταλαβαίνω, τι της θέλουμε τις Ακαδημίες ; Ο κάθε νεοελληναράς είναι μια Ακαδημία από μόνος του. Όλοι έχουν γνώμη για τα πάντα. Ο κόσμος χρειάζεται μια σύμπραξη ταχυδακτυλουργών, είναι βέβαιο αυτό.

Ο Μακ Κλαούντ είπε μια αλήθεια εδώ. Τι είπε ; "Να πάρω ότι καλλίτερο έχουνε να μου δώσουνε", αυτό μου ακούγεται "να τους ξεζουμίσω". Το θέμα είναι στο ζουμί Αιώνιε, στο ζουμί! Τι ζουμί θα πάρεις. Αν πάρεις τσίπουρο, πάει καλά, μην πάρεις τίποτε νεροζούμι πρόσεχε.

12/03/2009, 15:11:38
Ότι σου συμβαίνει δεν είναι τυχαίο.
Έχεις άποψη για όλους και αν αυτά που γράφουνε είναι αληθινά .

Αυτό σου συμβαίνει επειδή δεν γνωρίζεις απολύτως τίποτα για την προσωπικότητα που έχεις διαμορφώσει .
Αναφέρομαι στην ψυχή την οποία αγνοείς και εποπτεύει πάνω από αυτήν .
Θα σου απαντήσω τι εννοώ όταν γράφω ‘νοητικά με την σκέψη ‘, για να μην έχεις απορία.
Με αυτόν τον τρόπο δεν βλάπτω κανέναν .

Συμπιεσμένο αρχείο έγραψε :
Γενικό σχόλιο > φωτισμένε, οι απαντήσεις που δίνεις είναι ΑΣΧΕΤΕΣ με τις ερωτήσεις που γίνονται. π.χ σε ρωτάνε " • Θες έναν κόσμο που θα σκέφτονται όλοι όπως εσύ; " και απαντάς "θέλω μία ιδανική κοινωνία για όλη την ανθρωπότητα ." Αυτό ονομάζεται ασχετοσύνη ή ΥΠΕΚΦΥΓΗ. Wake up! Ποιος είσαι ; ο Βουλγαράκης ;

Αφώτιστε η απάντηση είναι σωστή .
Επειδή θεωρείς ότι η ιδανική κοινωνία είναι μύθος , απαντάς μέσω της προσωπικότητας σου και γίνεσαι καραγκιόζης .
Αν είχες καταλάβει ότι για να σκέφτονται όλοι ως μία μονάδα ,θα έπρεπε να διαθέτουνε σοφία ,θα φρόντιζες να καλύψεις την ασχετοσύνη σου .

Θες έναν κόσμο που να σκέφτονται όλοι όπως εγώ o alfa-omega ;

ΞΥΠΝΑ είσαι αιώνιος .
Η συνέχισε να κοιμάσαι με την φθαρτή προσωπικότητά σου .

καλό ύπνο .

12/03/2009, 17:00:37
quote:
Είναι απίστευτο δηλ. πόσο μου τα φούσκωσαν. Είναι συνέχεια στα λόγια, στην θεωρία, στην κουλτούρα και στην φιλοσοφία