ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- λαβυρυνθιδική συνδρομή - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- λαβυρυνθιδική συνδρομή - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

xaris1002 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
xaris100Νέο Μέλος
07/03/2005, 12:18:28
Προ 2 μηνών ο ΩΡΛ διέγνωσε λαβυρινθίτιδα. Απο τοτε και μετα απο μια αγωγή με χάπια εχω την αίσθηση οτι ο ίλιγγος (σύμπτωμα) δεν έχει υποχωρήσει.Γνωρίζεται κάτι για την νόσο η τρόπους θεραπείας?Για την ακρίβεια ο γιατρός μου είπε οτι έχω λαβυρινθιδική συνδρομή...Ευχαριστώ
chocolatΝέο Μέλος
14/03/2005, 12:48:09
Γεια σου xaris 100!

Η λαβυρινθίτιδα προκαλείται από επέκταση φλεγμονής του μέσου αυτιού προς το λαβύρινθο, ο οποίος αποτελεί το έσω αυτί. Ο οπίσθιος λαβύρινθος τώρα, σε συνεργασία με την όραση, είναι ο κατ' εξοχήν υπεύθυνος για την ισορροπία του σώματος και για τον προσανατολισμό του ανθρώπου στο χώρο, γι' αυτό και όταν υπάρχει κάποια βλάβη σ' αυτόν ένα βασικό σύμπτωμα είναι ο ίλιγγος.

Υπάρχουν 2 μορφές λαβυρινθίτιδας:
α)η ορώδης, η οποία συνήθως προκαλείται μετά από τραυματισμό του αυτιού ή μετά από μόλυνση από κάποιο ιό και οι βλάβες είναι αναστρέψιμες, και
β)η πυώδης, που προκαλείται από εισβολή μικροβίων και είναι πιο δύσκολη στην αντιμετώπιση, με μη αναστρέψιμες βλάβες.

Η θεραπεία αποσκοπεί κατά κύριο λόγο στην καταπολέμηση της φλεγμονής με τη χορήγηση αντιβιωτικών, ενώ ταυτόχρονα είναι αναγκαία η φαρμακευτική καταστολή του λαβυρίνθου για ανακούφιση από τον ίλιγγο.

Η συμβουλή μου είναι να απευθυνθείς στο γιατρό σου και να τον ενημερώσεις για ό,τι συμβαίνει. Οπωσδήποτε να του πεις ότι ο ίλιγγος δεν ανακουφίζεται, οπότε ή να αλλάξει την αγωγή ή να κάνεις ξανά έναν έλεγχο για να δει την πορεία της νόσου.

Μην φοβάσαι ή ντρέπεσαι να ρωτήσεις τον γιατρό σου να σου εξηγήσει οποιεσδήποτε απορίες έχεις. Γενικά να προτιμάς ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις άνετα για να μπορείς να συζητάς μαζί τους. Περαστικά σου και να είσαι απαιτητικός από τους γιατρούς. Όπως τους σέβεσαι εσύ, πρέπει το ίδιο να σε σέβονται και αυτοί. Να μην το ξεχνάς αυτό.

"Πέτα, για μένα, σημαίνει αφέσου, δείξε εμπιστοσύνη στη δύναμη του αοράτου"