- ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΓΙΩΝ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ (Νο 3) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Φαντάζομαι δεν θα ήθελες να το κάνει κάποιος το ίδιο σε ένα θέμα που σε ενδιαφέρει (γιατί προφανώς εδώ απλώς σπας πλάκα, που δεν λέω καλή είναι αλλά "παν μέτρον άριστον", με μέτρο δηλαδή και η πλάκα αλλιώς χάνεται το νόημά της).
Δεν νομίζω να έγραψα κάτι παράλογο απλώς σου ζητώ να σεβαστείς κάποια πράγματα...
Στον 22
quote:
Περονόσπορε,δεν θα σου πω πως το ξέρω,πάντως σίγουρα δεν είμαι ο Τζειμς Μποντ.
Ρε 22 με γνωρίζεις και δεν σε γνωρίζω εγώ
είναι δυνατόν
Άλλωστε εγώ με Πάτρα δεν έχω πάρε-δώσε, ούτε με Νότιο Ελλάδα γενικότερα, πως στο καλό το ξέρεις αν όχι από το όνομα
Αν θές στείλε μου mail, είμαι περίεργος...
Facts: Knowledge is power, Power corrupts.
Conclusion: Study hard, Be evil.
quote:WWalker
Λοιπόν αγαπητέ Johnybegood,Για να σου λύσω την απορία, όσον αφορά το πόσο αντέχω στο να μου σπάνε τα νεύρα άτομα όπως εσύ: είμαι ένας πάρα μα πάρα πολύ κακός Χριστιανός.
Θες αντίποινα μετά για την ωμή σου "αλήθεια";Επίσης, εαν θέλεις αντίποινα, πόσο ωμά τα θέλεις;
quote:Aetos
Λοιπόν...επειδή εγώ δεν είμαι τόσο ευγενικός όσο ο Νίκος, και αν ανοίξω το στόμα μου θα καταλάβετε τι πάει να πει και λιμάνι και τρούμπα...με το καλό, πηγαίνετε στην ευχή του Θεού, και μακριά από εμάς.
quote:menas
Αν θελήσω θα έρθω να σε ρωτήσω. Ξέρω που θα σε βρω.
Παροιμίες 9:10 Αρχή σοφίας φόβος Κυρίου
Όπου «Κύριος», μπορείς να αντικαταστήσεις με τον Πατέρα ΜΟΥ.
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ?
μετα τις καταρες θα περασετε σε αλλες πρακτικες?
ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΧΑΤΕ ΗΔΗ ΚΑΨΕΙ Ή ΛΙΘΟΒΟΛΗΣΕΙ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ" - ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΕΣΤΕ ΕΠΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ!
ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΗΔΟΝΙΖΕΙ, ΟΠΩΣ ΗΔΟΝΙΖΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΠΟΤΕ...
ΠΑΡΤΕ ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΕΝΤΟΝΙ ΝΑ ΣΑΣ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΜΕΡΑ!
ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΩ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΑΠΗ"
Αφιέρωμα στην Υπατία, 370-415
Ο ποιητής Παλλαδάς της αφιέρωσε ένα σύντομο, αλλά χαρακτηριστικό ποίημα:
«Στην Υπατία, που στην λάμψη σου, στα λόγια σου κλίνω γόνυ και υψώνω το βλέμμα μου προς τον έναστρο ουρανό του πνεύματός σου. Γιατί προς τον ουρανό τοξεύει η πράξη σου, προς τον ουρανό οδηγεί των λόγων σου η ομορφιά, θεϊκή Υπατία Ω συ των πνευματικών επιστημών υπέρλαμπρο αστέρι».
Η Εθνομάρτυρας και Φιλόσοφος Υπατία ήταν θυγατέρα του μαθηματικού και Φιλοσόφου Θέωνος. Αν και υπάρχουν αρκετές αμφιβολίες για την ακριβή ημερομηνία γεννήσεώς της, η πιό πιθανή είναι το +370.
Σπούδασε μαθηματικά κάτω από την καθοδήγηση του πατρός της. Για να ολοκληρώσει τις σπουδές της έπεισε τον πατέρα της να την στείλει στην Αθήνα, όπου παρακολούθησε μαθήματα στην σχολή του Πρόκλου και επηρεάστηκε βαθύτατα από τη διδασκαλία του.
Παραδίδεται ότι ο Πρόκλος διέκρινε μεταξύ των μαθητών του την Υπατία, όχι μόνο για την διαλεκτική της οξύτητα, αλλά και για την στέρεη μαθηματική της σκέψη. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην σχολή του Ιεροκλέους.
Η φήμη της ως σπουδαίας Φιλοσόφου διαδόθηκε μεταξύ των νέων συμμαθητών, στους οποίους άρχισε κατ’ ιδίαν να διδάσκει τη θεωρία του Πλωτίνου και τη μέθοδο του διδασκάλου της Πρόκλου, την οποία είχε βαθύτατα αφομοιώσει. Και στις δύο σχολές έγινε αντικείμενο λατρείας για το εξαίσιο πνευματικό και σωματικό της κάλλος. Το θάρρος, η παρρησία, η διαλεκτική δύναμη και η σπάνια αναλυτική ικανότητα την καθιέρωσαν στις συνειδήσεις των συγχρόνων της.
Μετά τις σπουδές της στις νεοπλατωνικές σχολές του Πρόκλου και του Ιεροκλέους επέστρεψε στην Αλεξάνδρεια, όπου επίσης διέπρεψε ως επικεφαλής φιλοσοφικής και μαθηματικής σχολής, δεδομένου ότι η επίδοσή της στα μαθηματικά και την γεωμετρία υπήρξε κορυφαία.
Η φήμη της δρασκέλισε τα τοπικά σύνορα της Αλεξανδρινής σχολής και έφτασε ως την σχολή της Αντιοχείας, την οποία σε μεγάλο βαθμό επηρέασε.
Η Υπατία έγινε επικεφαλής της Πλατωνικής Σχολής της Αλεξανδρείας γύρω στο +400. Δίδασκε μαθηματικά και φιλοσοφία και ειδικώτερα τον Νεοπλατωνισμό. Βάσισε την διδασκαλία της πάνω στον Πλωτίνο και τον Ιάμβλιχο. Περιγράφεται από όλους τους σχολιαστές ως χαρισματική καθηγήτρια.
Η Υπατία συμβόλιζε την επιστήμη και την αρετή.
Το +412 ο χριστιανός Κύριλλος έγινε «πατριάρχης» Αλεξανδρείας. Ο ρωμαίος έπαρχος της Αλεξανδρείας Ορέστης παρακολουθούσε τα μαθήματα της Υπατίας και ως εκ τούτου ο Κύριλλος τον θεώρησε εχθρό του.
Η Υπατία έγινε το κέντρο προσοχής και θεωρήθηκε ως υπεύθυνη για τα εθνικά φρονήματα του Ορέστου.
Μερικά χρόνια αργότερα η Υπατία δολοφονήθηκε από τους μοναχούς που υποστήριζαν τον Κύριλλο.
Σύμφωνα με τον Σωκράτη τον σχολαστικό δολοφονήθηκε από τον χριστιανικό όχλο με επικεφαλής τον χριστιανό αναγνώστη Πέτρο.
Η δολοφονία της σχεδιάσθηκε από τον Κύριλλο που θεωρούσε απειλή της δικτατορίας του την ευρυμάθειά της.
Η δολοφονία της θεωρείται ορόσημο διότι από τότε αρχίζει ο χριστιανικός μεσαίωνας και η απαγόρευση της επιστήμης για 1000 περίπου χρόνια.
Η Υπατία ήταν η τελευταία μεγάλη μαθηματικός και Φιλόσοφος της Αλεξανδρείας.
Με το να γράψει ένα υπόμνημα στα Κωνικά του Απολλωνίου του Περγαίου όπου μίλαγε για τις κωνικές τομές από ένα επίπεδο έκανε την γεωμετρία προσιτή στους φοιτητές της.
Δίδασκε Έλληνες και χριστιανούς.
Μεταξύ των μαθητών της ήτο και ο χριστιανός Συνέσιος της Κυρήνης.
Δίδασκε σύμφωνα με τον Φιλοστόργιο στην Νεοπλατωνική Σχολή της πόλεως από ηλικίας 25-30 ετών. Υπήρξε πνευματική μητέρα αρκετών προσωπικοτήτων της Αλεξανδρείας, λ.χ. Ευοπτίου, Ησυχίου, Ολυμπίου, Ερκουλιανού, Τρωίλου, Ιεροκλέους.
Άνθρωποι απ’ όλες τις πόλεις ερχόντουσαν να την ακούσουν και να μάθουν απ’ αυτήν. Ξεπέρασε ακόμη και την φήμη του πατρός της. Οι πηγές αντιφάσκουν στο αν ήτο παντρεμένη ή όχι. Ο Δαμάσκιος λέει ότι σύζυγός της ήταν ένας σημαντικός άντρας, επίσης φιλόσοφος, ο Ισίδωρος.
Η συμβολή της Υπατίας στην ανάπτυξη των μαθηματικών και ειδικότερα της γεωμετρίας υπήρξε αναμφισβήτητη σε βαθμό, που οι σύγχρονοί της, αλλά και οι μεταγενέστεροι συγγραφείς να την ονομάζουν Γεωμετρική.
Μεγάλος θαυμασμός διαποτίζει τα κείμενα των συγγραφέων τούτων και για τις επιδόσεις της σε τομείς τεχνικούς ή σχετικούς με ζητήματα μηχανικά.
Εφηύρε διάφορα επιστημονικά όργανα: όργανο για απόσταξη του ύδατος, όργανο για την μέτρηση του ειδικού βάρους του ύδατος, έναν αστρολάβο.
Η Υπατία συνέγραψε πολλά έργα, από τα οποία φαίνεται η ευρυμάθειά της. Οι τίτλοι των κυριοτέρων έργων της είναι: «Υπόμνημα εις Διόφαντον», ο οποίος υπήρξε περίφημος προγενέστερός της μαθηματικός. «Υπόμνημα στα Κωνικά» του Απολλωνίου του Περγαίου, που ήταν επίσης διαπρεπής μαθηματικός. «Αστρονομικός Κανών». Γνωστά, επίσης είναι τα «Σχόλια» στο αστρονομικό σύστημα του Πτολεμαίου.
Όμως τα συγγράμματα της Υπατίας τα έκαψαν οι χριστιανοί μαζί με το σώμα της.
Κάποιοι ερευνητές τα αναζητούν στα συγγράμματα τα παραδοθέντα υπό το όνομα του Διονυσίου του Αρεοπαγίτου. Και συγκεκριμένα: Θεία ονόματα (Περί των Θείων ονομάτων). Περί της ουρανίας ιεραρχίας. Περί της εκκλησιαστικής ιεραρχίας. Περί της μυστικής θεολογίας. Δέκα επιστολαί.
Η Εθνομάρτυρας Υπατία συνήθιζε να φορά τον φιλοσοφικό τήβεννο και να περπατά μέσα στην πόλη και να ερμηνεύει τον Πλάτωνα, Αριστοτέλη ή οποιονδήποτε άλλο φιλόσοφο σε αυτούς που ήθελαν να την ακούσουν.
Ήταν δίκαιη και ενάρετη. Όλη η πόλη την αγαπούσε, αλλά οι χριστιανοί ηγέτες την φθονούσαν.
Γιατί αν και η Φιλοσοφία είχε εξοστρακιστεί, το όνομά της έδειχνε μεγαλοπρεπές και εξασκούσε επιρροή στην διανόηση της πόλεως.
Κάποτε ο Κύριλλος, επίσκοπος των χριστιανών, περνούσε δίπλα από το σπίτι της Υπατίας και είδε ένα μεγάλο πλήθος μπροστά στην θύρα της. Κάποιοι ερχόντουσαν, άλλοι έφευγαν και άλλοι στεκόντουσαν τριγύρω.
Όταν ο Κύριλλος ρώτησε γιατί υπήρχε το πλήθος εκεί και τί ήταν όλη αυτή η φασαρία, του είπαν ότι ήταν το σπίτι της Υπατίας της Φιλοσόφου και επρόκειτο να τους μιλήσει. Όταν ο Κύριλλος το άκουσε αυτό γέμισε με τόσο φθόνο ώστε αμέσως άρχισε να συνωμοτεί για την δολοφονία της.
Ο Ιωάννης ο Νικίου, χριστιανός χρονογράφος, συκοφαντεί την Υπατία γράφοντας ότι ασκούσε την μαγεία και εξαπατούσε πολύ κόσμο με σατανικές τελετουργίες.
Και ο κυβερνήτης Ορέστης την τιμούσε διότι τάχα τον είχε εξαπατήσει και αυτόν με τα μαγικά της.
Και ότι ο κυβερνήτης σταμάτησε να έρχεται στην χριστιανική εκκλησία όπως ήταν το έθιμο. Και όχι μόνον αυτό, αλλά έστειλε πολλούς χριστιανούς στην Υπατία, ενώ αυτός δεχόταν απίστους στην οικία του.
Με αυτά τα ψεύδη ο Ιωάννης ο Νικίου υποδαύλιζε το μίσος κατά της Υπατίας.
Μετά από κάποιες διώξεις κατά ιουδαίων στην Αλεξάνδρεια από τον Κύριλλο άρχισαν, σύμφωνα με τον Ιωάννη τον Νικίου, να ψάχνουν για την δαιμονισμένη γυναίκα (Υπατία) που δήθεν ήταν υπεύθυνη για τα επεισόδια. Και αφού την συνέλαβαν, συνεχίζει ο Ιωάννης, της έσχισαν τα ρούχα και την έσυραν στους δρόμους μέχρι που πέθανε.
Και μετά πήγαν το πτώμα της στην θέση Κυναρίων και το έκαψαν. Και ο χριστιανικός λαός περικύκλωσε τον Κύριλλο και τον ονόμασε νέο Θεόφιλο, διότι είχε καταστρέψει τα τελευταία απομεινάρια της «ειδωλολατρείας» στην πόλη.
Με την ευφράδεια και την ευρυμάθειά της η Υπατία θεωρήθηκε από τον χριστιανισμό ως απειλή για αυτόν. Μετά την δολοφονία της, πολλοί φιλόσοφοι, και διανοητές εγκατέλειψαν την Αλεξάνδρεια και από τότε η πόλη έχασε τα πρωτεία ως κέντρου γνώσεων.
Όταν ο χριστιανισμός πήρε την εξουσία στην Αλεξάνδρεια, από την αρχή έβαλε ως στόχο να καταστρέψει δύο από τα σημαντικώτερα μνημεία του αντιπάλου. Την Βιβλιοθήκη και τον Ναό του Σεραπείου.
Ο Θεόφιλος τα κατέστρεψε και τα δύο. Τον Θεόφιλο διαδέχθηκε ο ανιψιός του Κύριλλος ο οποίος μισούσε οτιδήποτε Ελληνικό. Τον Ελληνικό τρόπο σκέψεως, τα Ελληνικά βιβλία, τον Ελληνικό πολιτισμό, τα Ελληνικά Ήθη και Έθιμα.
Και αφού ο θείος του κατέστρεψε την Βιβλιοθήκη και το Σεράπειο, αυτός ανέλαβε να εξοντώσει τους φιλοσόφους, ερευνητές, και ποιητές που ήσαν φορείς του Ελληνικού Πολιτισμού.
Η Υπατία ήταν η πιο αντιπροσωπευτική εκπρόσωπος του Ελληνικού πολιτισμού εκείνο τον καιρό στην Αλεξάνδρεια.
Αν ζούσαμε σε εκείνες τις ημέρες θα γινόμασταν μάρτυρες της τελευταίας ημέρας της κορυφαίας Ελληνίδας Φιλοσόφου.
Όταν την αποχαιρέτησαν οι ακροατές της δεν φανταζόντουσαν τί θα επακολουθούσε, ότι σε λίγη ώρα θα γινόντουσαν ορφανοί. Θα έχαναν την πνευματική τους μητέρα.
Το επόμενο πρωί όταν η Υπατία εμφανίσθηκε για να πάρει το άρμα της μπροστά στην οικία της, ξαφνικά πεντακόσιοι στρατοκαλόγεροι από την αιγυπτιακή έρημο, την κατέβασαν από το άρμα της και τραβώντας την από τα μαλλιά, την πήγαν μέσα στην εκκλησία του αγίου μιχαήλ.
Αυτά τα ανθρωποειδή, με επικεφαλή κάποιον χριστιανό αναγνώστη ονόματι Πέτρο ο οποίος ήτο το δεξί χέρι του Κυρίλλου, την έγδυσαν και άρχισαν να την γδέρνουν ζωντανή με κοφτερά κεραμίδια.
Το πάτωμα πλημμύρισε με το τίμιο αίμα της. Το αίμα πιτσίλισε στους τοίχους, εξαιτίας της βίας με την οποία τα χριστιανικά κτήνη την βασάνιζαν. Μετά άρχιζαν να κομματιάζουν το κορμί της.
Ήταν ο Κλασσικός Πολιτισμός που δολοφονήθηκε στο πρόσωπο της Υπατίας και όχι μόνο μία Φιλόσοφος. Η Υπατία ενσάρκωνε το περήφανο πνεύμα, την ομορφιά, την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Μαζί της δέχθηκε φοβερό κτύπημα ολόκληρη η ανθρωπότητα. Δολοφονήθηκε όλος ο πνευματικός κόσμος. Δεν ήταν απλά ο θάνατος μίας γυναίκας. Είναι παγκόσμιο σύμβολο η Υπατία. Δολοφόνησαν το σύμβολο της Ομορφιάς και της Σοφίας.
Θα τελειώσουμε το αφιέρωμά μας με το απόσπασμα από τον χριστιανό Σωκράτη τον σχολαστικό που περιγράφει με κυνικό τρόπο την φρικιαστική δολοφονία από τα χριστιανικά κτήνη που την έσυραν μέσα σε μία χριστιανική εκκλησία.
Το απόσπασμα είναι από την εκκλησιαστική του ιστορία, Βιβλίο έβδομο, κεφάλαιο 15ο :
...«Αποδύσαντές τε την εσθήτα οστράκοις ανείλον και μεληδόν διασπάσαντες επί τον Κυναριώνα τα μέλη συνάραντες πυρί κατηνάλωσαν».
Δηλαδή την έγδυσαν και με κοφτερά κεραμίδια την έγδαραν και την έκοψαν κομμάτια τα οποία περιέφεραν στην πόλη και αφού έφτασαν στον Κυναριώνα άναψαν φωτιά και τα έκαψαν.
Αφού έκαψαν τα κομμάτια της, έκαψαν μαζί και τα συγγράμματά της κατά πάγια τακτική των χριστιανικών κτηνών, ουρλιάζοντας «στην πυρά μαζί με την μάγισσα».
Τιμή και Μνήμη στην Εθνομάρτυρα Υπατία.
Βιβλιογραφία: Φιλοστόργιος, εκκλησιαστική ιστορία. Μαλάλας, χρονογραφία. Θεοφάνης, χρονογραφία. Σωκράτης ο Σχολαστικός, εκκλησιαστική ιστορία. Παλλαδάς, Ύμνος εις την Υπατίαν, Anthologia Graeca. Δίων Χρυσόστομος, Συνέσιος εκ Κυρήνης. Ιωάννης ο Νικίου, χρονογραφία. Λεξικό Σούδα. Συνεσίου του εκ Κυρήνης επιστολαί. Κώδικες: α) Κώδικες: P codex Parisinus 1538, 10ου αιώνα, β) Κώδικες: S codex Vaticanus 866, γ) Κώδικες: R codex Parisinus 1539, 11ου αιώνα.
Κτησίοχος
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
"O ενας φωναξε τον αλλο και γινατε τελικα ομαδα"
"Επικρότησα" κάποια λεγόμενα του 22 και έθεσα μια απορία στον Αετό.
Από που και ως που εγώ αποπροσανατολίζω το Θέμα;;;; Που δεν σεβάστηκα την γνώμη κάποιου;;;; Που την γελοιοποίησα;;;;
Ως προς τα θέματα τα δικά μου ο κάθε ένας είναι ευπρόσδεκτος εφόσον δεν προσβάλει κάποιον συνομιλητή του.
Τέλος περί των Αρχών και Ηθικής δες την αρχή του παραπάνω μυνήματος του JBG
Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα
Edited by - GDS1 on 02/11/2005 11:35:12
Αν λέγαμε πως μια αρχαία προφητεία των Βίκινγκς ή των Μάγιας προβλέπει πως θα μας επιτεθούν εξωγήινοι το 2005 και γι αυτό πρέπει να κρυφτούμε όλοι στα έγκατα της κούφιας γής, για την οποία μυστικό πέρασμα υπάρχει στην Πεντέλη αλλά το βρίσκεις μόνο Σάββατο βράδυ χωρίς φεγγάρι, όταν ένας λυκάνθρωπος κάνει σήματα μορς με έναν ακτινοβόλο κρύσταλλο, και αν είσαι μυημένος και ξέρεις να τα αποκρυπτογραφείς θα σωθείς, τότε θα είμασταν in.
Ο Aetos όμως έχει δίκιο. Έχουμε ένα θέμα σε ένα site που -ας το πω όσο πιο ευγενικά γίνεται- αντιμετωπίζει ουδέτερα έως εχθρικά τον Χριστιανισμό ως μια απλή φιλοσοφία και διδασκαλία ξεπερασμένη. Κι όμως τσούζουν οι 120 σελίδες και οι 50.000-60.000 χιλιάδες επισκέψεις. Αυτό ενοχλεί, αυτό πονάει, η εξέλιξη της κουβέντας, το δέσιμο της παρέας, η αναγνωσιμότητα της κουβέντας που ξεπερνάει όλες τις άλλες εδώ μέσα, πράγμα που δείχνει ότι ο κόσμος ψάχνει το Χριστό κι όχι το Δαλάι Λάμα, τον Βούδα, κτλ κτλ.
Aetos συμφωνώ και με την άλλη ιδέα, σε παρακαλώ να ενημερώσεις κι έμενα με e-mail. Εγώ καιρό έλεγα ότι ήρθε η ώρα να φύγουμε από δω μέσα.
quote:grypas
Απευθυνω το λογο στον jbg γιατι εχω διαβασει πολλα μηνυματα του σε αλλα topics σχετικα με την Πεντελη κλπ και μου αρεσε ο τροπος γραφης του καθως και η συγκροτημενη σκεψη του.
φιλτατε με εκπλησεις ευχαριστα - για να δουμε αν εχεις δικιο... ![]()
quote:Φιλε Johnie ομως αυτο που κανετε αυτη τη στιγμη εδω λεγεται ΑΣΕΒΕΙΑ.
αυτο που εγω κανω, λεγεται Κριτικη και ασκειται ελευθερα σε αυτην την χωρα.
κριτικαρω τις εμμονές σε προφητες, προφητειες και την καταστροφολογια.
οπως και την προπαγανδα, οσο αθωα κι αν παρουσιαζεται...
επισης κριτικαρω τον φανατισμο, οπου τον συναντησω.
quote:Μπηκε ο dim.kar, μετα ο jbg, μετα ο dying_incubus και ο GDS1. O ενας φωναξε τον αλλο και γινατε τελικα ομαδα!
με επαινεσες για "συγκροτημενη σκεψη"...
σε ερωτω ευθεως, νομιζεις οτι μπηκαμε συνεννοημενοι?
μας υποτιμας ολους!
αυτο το στορυ περι κλικας με εχει κουρασει...
μολις ασκηθει κριτικη σε καποιο τοπικ, οι τακτικοι θαμωνες του, αρχιζουν να βλεπουν κλικες.
αν εμεις που καναμε κριτικη ειμαστε κλικα, οι υπολοιποι φανατικοι εδω μεσα τι ειναι?
φιλτατε dying_incubus συγχαρητηρια!
μολις μπηκες και συ σε κλικα!
quote:Δεν μπορω να καταλαβω, εσεις ανθρωποι με πτυχια, καποιοι παντρεμενοι και ισως με παιδια, ΤΙ σας τραβηξε εδω μεσα τον ενα μετα τον αλλο και αρχισατε να παιζετε ρολους, ο ενας του κακου, ο αλλος του αστειου, ο τριτος του αυστηρου και παει λεγοντας...
ο καθενας προφανως εκφραζεται με τον προσωπικο του τροπο, αλλα ρολο δεν παιζει κανενας!
να σου πω τι τραβηξε εμενα?
το οτι καταστροφολογικα σεναρια βασισμενα δηθεν σε προφητειες καλυπτουν 19 σελιδες, χωρις καμια αποδειξη.
"αν δεν γινει πολεμος τον Νοεμβρη δεν πειραζει, θα γινει τον Μαρτιο - κι αμα δεν γινει τον Μαρτιο θα γινει τον Σεπτεμβριο", και παει λεγοντας το στορυ.
δεν τελειωσε ο κοσμος το 1000μΧ, δεν τελειωσε το 2000μΧ, ε που θα παει, θα τελειωσει καποτε να δικαιωθουν και οι προφητες και οι γραφοντες στο τοπικ...
λοιπον ως πατερας που γνωριζει οτι το φορουμ το διαβαζουν και πολλοι ανηλικοι, προσπαθω να απομυθοποιω τα παραμυθια που μπορει να τους επηρεασουν.
δεν ειναι λιγοι αυτοι που αυτοκτονησαν (ενηλικες και ανηλικοι) επειδη καποιος προφητης ηταν σιγουρος για το τελος του κοσμου και τους προετρεψε να το κανουν!
quote:Γραφετε στα δικα σας topics με συγκεντρωση και προσοχη!
ετσι ακριβως γραφω και εδω!
δεν κανω πλακα, χρησιμοποιω το χιουμορ για την απομυθοποιηση!
quote:Απαιτειται σεβασμο της προσωπικης γνώμης και των γραπτων σας που αντιπροσωπευουν μεθοδικη και συγκροτημενη επιχειρηματολογια και βαθος προσωπικοτητας. Δεν μπορειτε να αναγνωρισετε το δικαιωμα αυτο και σε αλλους;
ειδες πουθενα "μεθοδικη και συγκροτημενη επιχειρηματολογια" εδω μεσα?
μεθοδικη και συγκροτημενη παραποιηση και συρραφη προφητειων ειδα εγω...
quote:Δεν σας ξερω και δεν με ξερετε, οπως αλλωστε δεν ξερω και κανεναν απο ολους εδω μεσα αλλα ακομα και αν δεν ειστε χριστιανοι, μαθετε να ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ!
μην συγχεεις τον Χριστο με τους χριστιανους.
αρκεσου μονο στα οσα ειπε Αυτος!
οσο για την κριτικη που κανω αυτη την στιγμη, εχω δεχθει κριτικη στο παρελθον και θα ξαναδεχθω στο μελλον.
και λοιπον?
ετσι ειναι οι δημοσιες συζητησεις.
νασαι καλα! ![]()
.
quote:μαθήτρια
Έχει δίκιο ο Αετός. Φταίει το portal γιατί το θέμα μας είναι αντίθετο με όλα τα υπόλοιπα.
Αν λέγαμε πως μια αρχαία προφητεία των Βίκινγκς ή των Μάγιας προβλέπει πως θα μας επιτεθούν εξωγήινοι το 2005 και γι αυτό πρέπει να κρυφτούμε όλοι στα έγκατα της κούφιας γής, για την οποία μυστικό πέρασμα υπάρχει στην Πεντέλη αλλά το βρίσκεις μόνο Σάββατο βράδυ χωρίς φεγγάρι, όταν ένας λυκάνθρωπος κάνει σήματα μορς με έναν ακτινοβόλο κρύσταλλο, και αν είσαι μυημένος και ξέρεις να τα αποκρυπτογραφείς θα σωθείς, τότε θα είμασταν in.
αν κανεις μια βολτα απο το "βρυκολακες η αληθεια ειναι αυτο που δεν φανταζεστε" ή απο το "επικλησεις προς τον σατανα", θα με βρεις μεσα να ασκω σκληρη κριτικη.
εσεις που εισασταν να "συνδραμετε" σαν καλοι χριστιανοι?
βουτηγμενοι στις καταστροφολογικες προφητειες...
ολα οσα ανεφερες εχουν γινει αντικειμενο σκληροτατης κριτικης απο εμενα ή απο αλλα μελη που ασκησαν κριτικη και εδω μεσα.
.