- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΕΣΥ και οι εν Χριστώ αδελφοί σου ξεκινήσατε να μιλάτε κατ'αυτό τον τρόπο ΟΝ-ΟFF. ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΑΣ ΣΤΑ FORUM ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ: ΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΕΝΑ. H μήπως είσαι ένας με πολλά ψευδώνυμα; Κάποιον άλλο μου θυμίζει αυτό...τέλοσπαντων.
"Επίσης, αν θες να σε πάρουμε στα σοβαρά και να συζητάμε σοβαρά μαζί σου, μάθε να σέβεσαι τους συνομιλητές σου και τα πιστεύω τους."
Γιατί μήπως εσύ σεβάστηκες εμένα που απο το ΠΡΩΤΟ ΣΟΥ ΚΙΟΛΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΑΡΧΙΣΕΣ ΝΑ ΞΕΡΝΑΣ ΧΟΛΗ; Και σιγά μην συζητούσες ποτέ μαζί μου, ακόμα και...χριστιανός να ήμουνα. Αφού υπάρχει..."προϊστορία" στην διαμάχη Κ Α Ι Ξ Ε Ρ Ε Ι Σ Π Ο Λ Υ Κ Α Λ Α Τ Ι Ε Ν Ν Ο Ω ! ! !
"Και τρίτον και τελευταίο, επειδή διέκρινα ένα απειλητικό και υβριστικό ύφος στο τελευταίο θλιβερό μηνυματάκι σου, να σου επιστρέψουμε τον Σατανά, που τόσο σου αρέσει καθώς φαίνεται, και να σε στείλουμε ομαδικώς εκεί όπου προφανώς ανήκεις."
Όχι αγοράκι μου γλυκό, ούτε απείλησα, ούτε έβρισα. ΕΙΡΩΝΕΥΤΗΚΑ. Αλλά που να τη δείς εσύ τη διαφορά όντας τυφλός. Άλειψε και'σύ με λάσπη τα μάτια σου μπάς και ξεστραβωθείς. Μπορείς.
"Εις το διάλο δηλαδή!"
Μετά χαράς!!! Θες να μιλήσω ως Διάβολος; ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ, ΠΑΡΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!
Όπως καταλαβαίνεις ειρωνεύομαι πάλι. Αλλά έτσι δείχνεις το πόσο καλός χριστιανός είσαι τελικά. Διαολοστέλνοντας όποιον αμφιβάλλει και θέτει ερωτήματα όσον αφορά την θρησκεία της ερήμου. Σε άλλες εποχές θα με είχες κάψει στην πυρά άθλιε!
ΔΕΝ σας έβρισα, ΔΕΝ σας ΔΙΑΟΛΟΣΤΕΙΛΑ, ΟΥΤΕ μ΄αρέσουν οι κόντρες. ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕ ΒΡΙΖΕΤΕ, ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΟΛΟΣΤΕΛΝΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΥΔΑΙΟΛΟΓΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ. Τις κόντρες τις προκαλείτε εσείς. Εγώ απλώς έθεσα ερωτήματα τα οποία δεν μπορείτε και ούτε θα μπορέσετε να απαντήσετε με ΜΟΝΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ τον ΡΑΜΟΓΛΟΥ. Αυτός δηλαδή γιατί απαντάει όμορφα και πολιτισμένα;
Όπως βλέπεις απαντώ στα μυνήματά σου ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑ κάτι το οποίο ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ. Γιατί; Γιατί δεν έχεις κάτι ουσιαστικό να πείς.
Κλασσικός χριστιανός που όταν ταράζονται τα θεμέλια της πίστης του, σκυλιάζει απο το κακό του, ουρλιάζει, καταριέται, βρίζει.
Λοιπόν έχετε δίκιο, το τόπικ είναι άνευ ουσίας. Απαντήσεις απο το ποίμνιον του Γιαχβέ δεν πρόκειται να λάβουμε ποτέ.
ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑ
1/θα ηθελα να πω οτι σε οποια θρησκεια και να πιστευετε δεν υπαρχει λογος να τσακονομαστε μεταξυ μας!
2/θα ηθελα να τονισω οτι πολες θρησκειες εχουν φτιαχτει με στοχο καποιοι ανθρωποι να βγαλουν λεφτα για να πλουτισουν και αλλοι για να χασουν και αυτα τα λιγα που εχουν.
3/αλλα υπαρχει και αυτο που ολοι εχουμε μεσα μας που μας οδηγει και μας λεει που πρεπει να πιστευουμε για να πρωχωρησουμε και να εχουμε καποιο λογο για να συνεχιζουμε μπροστα!
Σας παρακαλω σχολειαστε και δωστε καινουργιες αποψεις πανω στο θεμα!
Deus Diavolus Inversus!
(O Διαβολος Ειναι ο Θεος Αναποδα)
quote:
Σε άλλες εποχές θα με είχες κάψει στην πυρά άθλιε!
Σιγά να μη σε είχε κάψει στην πυρά.. Ο φανατισμός είναι ίδιον άλλων, αλλά σε κάθε περίπτωση, προς τι ο αλληλοσπαραγμός;
Εδώ υφιστάμεθα επίθεση από όλα τα αντιΧριστιανικά στοιχεία, στο τέλος θα μας πούνε πως επιτιθέμεθα κιόλας.
Δεν έχω όμως καταλάβει καλά κάτι.. Το πρόβλημα υπάρχει με το δόγμα (Χριστιανισμός), με τους απλούς Χριστιανούς ή με τη θρησκευτική διοίκηση της Εκκλησίας (Ιερωμένους, κλπ);
Γιατί στο πρώτο μήνυμα κυρίως, αλλά και αργότερα υπάρχει μία διάχυτη κατάσταση, άλλοτε εναντίον της ιστορικής διάστασης του Χριστιανισμού, άλλοτε εναντίον του Δόγματος, άλλοτε εναντίον των Χριστιανών και άλλοτε εναντίον της Διοίκησης της Εκκλησίας.
Μία τέτοια στάση προφανώς συνιστά επίθεση άνευ όρων και ορίων κατηγορώντας συλλήβδην τους πάντες και τα πάντα, γεγονός που ενισχύει την άποψη περί φανατισμού και εμπάθειας.
Αν λοιπόν είσαι κι εσύ φίλος του Σβάμπε, μονοδιάστατος και μονόχνωτος, δίχως σεβασμό στην αξιοπρέπεια των Χριστιανών, τότε δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει πεδίο διαλόγου..
Αν πάλι χαλαρώσεις λιγάκι και θέσεις τα ερωτήματά σου με τον δέοντα σεβασμό, τότε να συζητήσουμε. Μέχρι τότε κάνε εσύ και οι φίλοι σου, θιασώτες της αλήθειας του εαυτού σας, την αυτοκριτική σας. Γιατί είναι εύκολο (και άσχημο) να κατηγορόύμε, η αυτοκριτική όμως είναι κομματάκι δύσκολη, έτσι δεν είναι;
Eσύ Wolfowitz φοράς παντελόνια; Πολύ αμφιβάλλω.
quote:
Ας προσπαθησουμε ολοι (απευθυνομαι σε ατομα που δεν εχουν τιποτα να πουν αλλα σκοπο εχουν να χαλασουν τη συζητηση) με νηφαλιο τροπο να ορισουμε καποια πραγματα πριν τις υβρεις που ειναι αναποφευκτες απο οτι βλεπουμε..
η οποιαδηποτε κοντρα ειναι ιδεολογικη και μονο. Εχετε επιχειρηματα υπερ των αποψεων σας; φερτε τα να συζητησουμε.
Οι προσωπικες επιθεσεις απο αρτι αφειχθεντα μελη ειναι ενοχες και υποπτες. Σαν να εγγραφονται μερικοι μονο και μονο για να κατηγορησουν χωρις να εχουν αυτα που γραφουν σχεση με το αντικειμενο της συζητησης.
ΑΝΕΡΓΕ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!
quote:
Αν λοιπόν είσαι κι εσύ φίλος του Σβάμπε, μονοδιάστατος και μονόχνωτος, δίχως σεβασμό στην αξιοπρέπεια των Χριστιανών, τότε δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει πεδίο διαλόγου..
Παρατηρω μια εμπαθεια κατα του φιλου schwabe (μα που χαθηκες; )
ο οποιος καθ αλλο παρα ειναι οπως τον περιγραφεις.
Αν ειναι να κατηγορησεις για τετοια καποιον καντο σε μενα (αυτοκριτικη)
οχι στον schwabe o οποιος εχει στωικη νηφαλιοτητα και υπομονη με φανατισμενους σαν και σας.
quote:
Καλησπερα σε ολους και ολες!1/θα ηθελα να πω οτι σε οποια θρησκεια και να πιστευετε δεν υπαρχει λογος να τσακονομαστε μεταξυ μας!
2/θα ηθελα να τονισω οτι πολες θρησκειες εχουν φτιαχτει με στοχο καποιοι ανθρωποι να βγαλουν λεφτα για να πλουτισουν και αλλοι για να χασουν και αυτα τα λιγα που εχουν.
Deus Diavolus Inversus!
(O Διαβολος Ειναι ο Θεος Αναποδα)
φιλε Εφιαλτη καλα τα λες, αλλα ο φανατισμος ειναι το μονο οπλο των πνευματικα αδυναμων ατομων οπως βλεπεις..
Το πρόβλημα ΓΑΡ έχει να κάνει με τον Χριστιανισμό σε όλες του τις προεκτάσεις.
ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩ, ΑΠΛΩΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ.
Αυτοκριτική κάνω συνέχεια στον εαυτό μου.
Όχι φίλος του Σβάμπε δεν είμαι, αλλά όπως κι'αυτός, θέτω ερωτήματα.
Αν νομίζετε οτι σας προσέβαλλα ή οτι ξεκίνησα επιθετικά ζητάω συγγνώμη και φτού κι'απο την αρχή. Εσείς θα μπορούσατε να ζητήσετε συγγνώμη ποτέ για τις ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ (ΚΑΙ εσύ ξέρεις για τι πράγμα μιλάω) άνανδρες επιθέσεις εις βάρος μου;
Και θα σας πώ και κάτι άλλο. Πίστευα και'γω κάποτε πολύ στο Χριστό. Παράλληλα όμως, η λατρεία μου για την αρχαία Ελλάδα και τους Θεούς της, κατείχε κι'αυτή ένα μεγάλο μέρος της καρδιάς μου. Όταν μελετούσα τους αρχαίους Έλληνες, η ψυχή μου γέμιζε φώς. Όταν διάβαζα τα χριστιανικά κείμενα μελαγχολούσα και έπεφτα συνέχεια σε ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ που κόντεψαν να με τρελάνουν. Όταν έβλεπα άγαλμα της Αθηνάς ή του Απόλλωνα, η ψυχή μου φτερούγιζε απο τη λάμψη και την ομορφιά τους και όταν έβλεπα αυτούς τους αγέλαστους, κακοδιάθετους και σκελετωμένους αγίους που έμοιαζαν με τοξικομανείς μου ερχόταν να αυτοκτονήσω. Όταν επισκεπτόμουν ένα αρχαίο ναό, έρχονταν δάκρυα στα μάτια μου και μόλις έμπαινα σε εκκλησία, ψυχοπλακωνόμουνα απο την μουντή και αποπνικτική ατμόσφαιρα. Μιλούσα με παπάδες για τις απορίες μου και μου έλεγαν οτι αυτά που ρωτάω τα ρωτάνε οι τρελοί ή μου έλεγαν "πίστευε και μη ερεύνα". ΗΤΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟ "ΣΟΦΟΥΣ" ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;;; ΟΧΙ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ!
Οι καιροί περνούσαν μέχρι που κατάλαβα οτι η φάση με το χριστιανισμό μπάζει απο παντού και έπρεπε τελικώς να επιλέξω. "Δεν χωράνε δυό πόδια σ'ένα παπούτσι" έτσι δεν έλεγε ο Ναζωραίος; Αυτό κι'έκανα. Σατανιστής φυσικά δεν έγινα, γιατί εξ'αρχής θεωρούσα τους Σατανιστές τη μεγαλύτερη φαρσοκωμωδία όλων των εποχών. Ούτε δωδεκαθεϊστής έγινα βεβαίως. Γιατί πως λατρεύουν κάτι (οι δωδεκαθεϊστές εννοώ) όταν δεν έχει σωθεί το παραμικρό τυπικό λατρείας; Ύμνοι στους Θεούς ναί, τυπικά λατρείας όμως; Αν κάνω σ'αυτό λάθος, διορθώστε με. Δεν ανήκω πουθενά, απλώς ψάχνω, αναρωτιέμαι. Βρίσκετε κάτι κακό σ'αυτό; Κι αν με ρωτήσετε αν πιστεύω στην ύπαρξη των Ελλήνων Θεών, ναί σαφώς και πιστεύω και τους τιμώ με ένα τελείως δικό μου προσωπικό τρόπο γιατί δε νομίζω οτι οι Έλληνες ήταν τόσο ηλίθιοι ώστε κουβαλούσαν χιλιάδες τόνους μαρμάρου απο τις πλαγιές της πάνσεπτης Πεντέλης ως τον Ιερό Βράχο για χάρη μιας...ανύπαρκτης Θεάς. Παράδειγμα τώρα.
Απο την μεριά μου βάζω τέλος στη διαμάχη και ζητώ συγγνώμη απ'όλους. Ελπίζω και'σείς.
Χαίρετε.