- ΓΙΑΤΙ ΔΙΩΧΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
ΑΝΟΙΓΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ,ΓΝΩΜΕΣ.
ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΟΠΩΣ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΚΑΡΠΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ.
ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ? ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ Η ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΙΣΩΣ ΜΙΑ ΑΛΛΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ?
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΑΛΛΗΝΗ,ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΡΙΕΤΑΙ Η ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΚΤΙΜΑΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!
H zωη ειναι ενα συντομο σχολειο...
quote:
ΓΙΑΤΙ ΔΙΩΧΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ?
Εκδοχές:
1.Γιατί στην κόλαση νιώθουμε πιο άνετα
2.Για να πάμε σ'αλλον παράδεισο και να τον κάνουμε κι αυτόν κόλαση.
3.Εδώ η κόλαση, εδώ κι ο παράδεισος

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΓΝΩΜΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ? ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΤΕ ΕΚΕΙ? ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΗΔΗΣΗ? ΑΠΛΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ? ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΓΗ. ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ.. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΒΟΛΗ?
(ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΑ)
και επειδη διωχτηκαν απο τον παραδεισο τι αλλαξε? εκτος απο το χασιμο της αθανασιας δηλαδη τι ειχε ο παραδεισος που δεν ειχε η γη? δεντρα,φρουτα,πουλακια και ποταμακια ολα εδω ειναι
quote:1900 για αλλη μια φορα θα συμφωνησω μαζι σου φιλε μου
Εδώ η κόλαση, εδώ κι ο παράδεισος
με την συνειδητοποιηση του κακου ισως να δημιουργηθηκε και το κακο αλλα επειδη υπηρχε (με την μορφη του φιδιου) ισως απλα να θυμωσε που το ανακαλυψαν
ο θεος θελησε να αλλαξει μερικα πραγματα γιαυτο υπαρχει η παλαια και η κενη διαθηκη (μηπως ουτε ο θεος δεν εχει το αλαθητο? τουλαχιστον διορθωνει ομως) ισως να καταλαβε οτι δεν επρεπε να τιμωρησει τα "δειγματα" του γιατι εψαξαν για την γνωση
"ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ" δηλαδη ειναι κακο να ξεχωριζεις αυτα τα δυο?
χωρις κακια βεβαια τι εχουμε? εναν αγαθο ανθρωπο (με την καλη εννοια)αν ανακαλυψει ομως το κακο τι εχουμε? εναν πονηρο ανθρωπο και ομως η γνωση δεν τους εκανε κακους μυγα δεν πειραξαν αυτοι οι δυο
ισως αυτη η ιστορια εχει να κανει απλα με το "ακου ή την εκατσες την βαρκα" και "προσεχε της επιλογες σου"
αυτη η ιστορια εχει πολλα να μας πει εκτος και αν πιστεψουμε οτι ετσι ακριβως εγιναν τα πραγματα οποτε χανουμε επεισοδια
Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
Edited by - ΠΛΩΤΙΝΟΣ on 03/11/2003 17:20:06
respect
"Ο ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟΣ ΚΑΡΠΟΣ"
....."ΣΑΝ ΠΑΛΙΟ ΚΑΛΟ ΚΡΑΣΙ"![]()
![]()

ειμαστε ο παραδεισος...
και η κολαση...
αναλογως πως δονουμαστε...
παναγαθος?μπα...
σατανας?μπα...
αγνωστος

ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...
quote:
ΓΙΑΤΙ ΔΙΩΧΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ?
Γιατί δεν είμασταν έτοιμοι φίλε μου!....δεν είμασταν έτοιμοι...
Εξ' άλλου ο παράδεισος -κατά προσωπική εκτίμηση- είναι η ατομική εσωτερική και ανώτερη επίτευξη για όποιον επιθυμεί να εναρμονιστεί με τις ιδιαίτερες δυνάμεις που τον δημιούργησαν...
Ο Παράδεισος είναι εντός μας...μόνο που δε τον έχουμε ανακαλύψει φίλε μου...ή δε τολμούμε να τον αναζητήσουμε...
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you
ΝΑ ΘΕΣΩ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ;
ΑΝ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΟΠΤΙΚΗ ΕΔΕΜ,Η ΟΠΟΙΑ ΩΣΤΟΣΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΕΙ;
ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΜΙΛΟΥΣΕ Ο ΥΨΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΔΙΩΓΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ;
ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΓΕΝΝΗΣΕ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ...
ΓΕΝΝΗΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΙΔΕΕΣ...
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΣΤΑΘΗΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΔΙΛΛΗΜΑΤΑ...
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ;
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!
quote:
ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΓΕΝΝΗΣΕ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ...
ΓΕΝΝΗΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΙΔΕΕΣ...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
τωρα μιλαμε.....................
from us
quote:
Εξ' άλλου ο παράδεισος -κατά προσωπική εκτίμηση- είναι η ατομική εσωτερική και ανώτερη επίτευξη για όποιον επιθυμεί να εναρμονιστεί με τις ιδιαίτερες δυνάμεις που τον δημιούργησαν...
Ο Παράδεισος είναι εντός μας...μόνο που δε τον έχουμε ανακαλύψει φίλε μου...ή δε τολμούμε να τον αναζητήσουμε...
~Γρηγόρης~
Αρα με αυτα που λετε οτι ο παραδεισος για τον καθενα μας θα επιστρεψει οταν εξελιχθουμε πνευματικα,δηλαδη να συνηδητοποιησουμε μονοι μας οτι πρεπει να ειμαστε αγνοι,καλοκαρδοι,συμπονετικοι.
Αρα υποθετω οτι για αυτο τον λογο περναμε οτι περναει ο καθενας μας στην γη. Παιρνουμε μαθηματα μεσα απο τις δυσκολιες και τις αντιθεσεις που συνανταμε ωσπου να καταλαβουμε ποιος ειναι ο σωστος τροπος συμπεριφορας στους συναθρωπους μας.
Τελικα το ¨ΕΓΩ" μας ειναι ο χειροτερος εχθρος μας!
Κοιταξτε τι χανουμε :

from us
Edited by - Κωστας on 08/11/2003 17:41:12
quote:
Καλα κανεις φιλε μου και αστειευεσαι.H zωη ειναι ενα συντομο σχολειο...
...ΤΩΡΑ ΔΕΣ:
ΠΟΣΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΠΗΓΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ....
ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΕΜΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΠΗΓΕΣ....
ΤΙ ΒΑΘΜΟΥΣ ΕΙΧΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ(ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ 'Η ΤΗΣ ΠΑΠΑΓΑΛΙΑΣ)
ΣΤΑ ΓΡΑΠΤΑ(ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ 'Η ΤΗΣ ΠΑΠΑΓΑΛΙΑΣ)
+ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΡΜΑ...
ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΔΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑ ΕΚΕΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΝΘΕΣΕΙΣ...
(ΓΡΗΓΟΡΗ....ΗΡΘΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ... 'Η ΦΕΡΕΙS ΤΟ ΒΕΛOΣ ΜΕ ΤΑ "ΔΙΚΑ ΜΟΥ" ...ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ "ΕΜΕΝΑ" ΜΕ -ΤΙΤΛΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ-! ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΒΓΕΙ ΤΟ "ΕΓΩ" ΤΩΝ!ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ...
ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.
ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ Ο "ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ" ΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ..ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ(ΚΙ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΑΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΚΑΡΠΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ....ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ...-ΕΔΩ, ΝΑΙ!ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗ ΝΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ!-)
ΤΗΑΝΧ ΒRΟ...)
ΑΤΜΑ JNANI
![]()

ΕΝ ΛΥΠΑΙΣ ΤΕΞΗ ΤΕΚΝΑ!ΕΙΠΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΑ.
ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΗ ΔΟΚΙΜΑΣΕ,
ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΣΠΕΡΜΑ ΤΟΥ ΩΦΕΩΣ.
ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ.
ΨΥΧΕΣ ΝΤΥΜΕΝΕΣ ΣΑΡΚΑ.
ΚΑΙ ΦΥΓΑΝ ΑΠ ΤΟΝ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΤΟΠΟ..
H ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΤΟΥ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΑΡΞΗ
Υπάρχει το Νέκταρ της δημιουργίας Του και όσοι μπορούν να τρυγήσουν θα πιούν δίχως να μπορούν να ξεχάσουν...
'
Για τα βέλη πάντως αποφασίζει ο έχων το Τόξο-της...
Καλημέρα...

~Γρηγόρης~
Edited by - reptilesalonica on 10/11/2003 04:46:49