- Επιγνωση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Μονολογης
Αν εχεις να σχολιασεις κατι συγκεκριμενο απο τα βιντεακια ,και βεβαια να μας πεις και το γιατι ....ευχαριστως να το συζητησουμε
Και αν γινει αυτο θα σου πω και εγω για τις δικες μου επιφυλαξεις
Που ομως ειναι απλα επιφυλαξεις και οχι σιγουρια και αποριψη
Αν το κανουμε αυτο ,και στο βαθμο που θα το κανουμε και κατανοησουμε, η εσαωτερικη δουλεια θα συνδεεται ολο και περισσοτερο με την ζωη τις συμπεριφορες
Ολο και περισσοτερο θα συνειδητοποιουμετις αιτιες των συμπεριφορων μας ,και κομματια μας, που ενω καθοριζαν και καθοριζουν συμπεριφορες αγνοουσαμε την υπαρξη τους
Ετσι .........
Ο διαλογισμος γινεται αναγκη και οχι κατι που καποιος μας προτεινε
Το εγω αισθηση ειναι η μικροτερη μοναδα συστασης του εγω συμπεριφορα
Εγω αισθηση ενοειται οποιαδηποτε αισθηση υπονοει εγω
Ακομα και αυτες οι αισθησεις βλεπω ακουω κλπ
Πολλα τετοια εγω δημιουργουν αυτο που ειμαστε και το πως συμπεριφερομαστε
Αν καποια λειψουν η προστεθουν .........οι συμπεριφορες διαφοροποιουνται με την σειρα τους
Δυστυχως ο περισσοτερος κοσμος νομιζει οτι δρα και σκεπτεται αυτοβουλα
Σε αυτο συμβαλει η ελειπης και λανθανσμενη αντιληψη αποψη οτι σκεπτομαστε και αρα καθοριζουμε τις πραξεις μας
Αγνοειται ετσι το σημαντικοτερο μας κομματι που ειναι αυτο της συγκινησης ενστικτου και κινησης
Και ειναι αυτα που μεσω των ψυχολογικων μας διαδικασιων συνιστουν τις συμπεριφορες και τον ψυχισμο μας
Ειναι για τον αμυητο πολυ λεπτη για να γινει αντιληπτη η πραγματικοτητα οτι σχεδον ποτε δεν δρουμε μεσω της ακεραιας διανοησης
Τις περισσοτερες φορες ακομα και αυτη δρα συμφωνα με ΚΑΤΙ .......... αδιορατο για τον αμυητο ,
Και οχι μονο για αυτον αλλα και για........... αυτους......... εμας ........... που η γνωση αντιληψη και δουλεια δεν εχουν εξελιχθει σε τετοιο βαθμο που να επιτρεπουν τετοιου ειδους συνειδητοποιησεις
Ειναι αυτο το ΚΑΤΙ που καλουμαστε να ανακαλυψουμε αρχικα και μετα να μαθουμε να βλεπουμε την στιγμη που συμβαινει
Αυτο το κατι μπορουμε να το αντλησουμε μεσω αναρωτησης και απαντησης στο ερωτημα ........γιατι συμβαινει αυτο
Το οποιοδηποτε αυτο
Απο το πως με χειραγωγουν μεσω τηλεορασης ......γιατι δεν διαλογιζομαι συχνοτερα .....γιατι δεν μορω η δεν εχω ορεξη να διαβασω ....μεχρι και οποιαδηποτε αλλη συμπεριφορα
Τετοιου ειδους ερωτησεις και απαντησεις οταν γινονται ,μας τοποθετουν αυτοματα στο δικο μας επιπεδο εργασιας ,και μετα απο καιρο αντιλαμβανεται κανεις ποσο ανουσιο ειναι να ασχολειται με πραγματα που δεν κατανοει
Στο παιχνιδι του σχηματισμου των συμπεριφορων λαμβανουν ακομα μερος, και απλουστερες των αισθησεων
Οραση ακοη γευση αφη οσφρηση
Η διαδικασιες που συμβαινουν εσωτερικα ειναι πολυ σημαντικος παραγοντας στην διαμορφωση της συμπεριφορας μας
Σαν διαδικασια ενοειται .......... το πως επηρεαζεται ο ψυχισμος συμπεριφορα ............απο την κινηση διανοηση ενστικτοο συγκινηση σε εναν ατελειωτο και φαυλο κυκλο δημιουργιας συμπεριφορων
Περισσοτερο βεβαια σαν διαδικασια θα περιεγραφε κανεις αυτο που τωρα λαμβανει χωρα ,ομως στον χορο αυτο της δημιουργιας αυτου που ειμαστε λαμβανουν μερος και η καθε λογης αποθηκευση και επηρεια
Αυτες ανηκουν στο ενστικτο κεντρο
Οπως πχ ....επηρειες ,......απο φαγητο...... σεξουαλικοτητα........ συγκινησεις κατασταση υγειας
Ετσι διαδικασια ενοειται το πως αλληλοεπηρεαζονται η διανοηση απο την συγκινηση απο το ενστικτο απο την κινηση και βεβαια περικλυει και την απθηκευση η οποια ανηκει στις ενστικτες διαδικασιες του σωματος
Πως το καθενα απο αυτα επηρεαζει το αλλο
Να κατανοησουμε και να δουμε την αποθηκευση που συνεχως συμβαινει στο σωμα ,και εμεις χαρην συντομιας την αποκαλουμε ενταση
Στην αρχη αυτο θα γινει απλα παρατηρωντας γενικα και αοριστα οπως ο οποιοσδηποτε που αναρωτιεται.............. στο γιατι λειτουργουμε ετσι
Χωρις ταμπελες εσωτεριστου η οποιαδηποτε αλλον χαρακτηρισμο
Απλα επειδη θελουμε να μαθουμε
Οι παραπανω συνειδητοποιησεις αν και δεν ειναι κατι σπουδαιο αν κατανοηθουν στην πραξη ,ειναι ενα ασφαλες καταφυγια απο τον φοβο του αγνωστου ψυχισμου
Και παρολο που οι συμπεριφορες στην πλειονοτητα τους παραμενουν αμεταβλητες οταν γνωριζουμε πλεον τι γινεται δεν ανησυχουμε η ανησυχουμε πολυ λιγοτερο γιατι αυτες οι κατανοησεις ΟΙ ΣΥΝΔΕΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ δεν αφηνουν τον συναισθηματικο κοσμο να πεσει κατω απο ενα ορισμενο επιπεδο
Με αφορμή τώρα την τελευταία δημοσίευσή σας, θέλω να σας ρωτήσω..
Τι κάνει κάποιος ο οποίος δεν αντέχει άλλο τη ζωή;
Αναφέρομαι σε εμένα προφανώς..
Για μια δεκαετία και πλέον, αισθάνομαι πως έχει διαταραχθεί η ισορροπία μου, όπως έγραψε και ο Heretic..
Κατά καιρούς σκέφτομαι το θάνατο.. Σκέφτομαι πως δεν αντέχω άλλο τη ζωή και έχω κουραστεί να το θέλω τόσο πολύ (να φύγω απ' τη ζωή) και να μην μπορώ, να μην τολμώ να το κάνω λόγω ενστίκτου αυτοσυντήρησης και φόβου κυρίως..
Τα λέω αυτά, βάσει των όσων γράψατε σχετικά με την περιορισμένη ελευθερία που έχουμε τελικά στη βούληση, κάτι που το έχω ξανακούσει και από άλλους.. Υπάρχει γενικά σαν αντίληψη αυτό..
Αν μου βγαίνει τόσα χρόνια να θέλω να πεθάνω, θα υπάρχει μια εξήγηση για αυτό.. Ίσως με ωθούν ένστικτα και συγκινήσεις και δεν είναι αποτέλεσμα απλώς διανοητικών συμπερασμάτων για το μάταιο της ζωής που κι αυτό υπάρχει βέβαια σε μένα..
Καμιά φορά σκέφτομαι πως με καλεί ο άλλος κόσμος, γι' αυτό το θέλω τόσο πολύ.. Και χωρίς πλάκα σε αυτόν τον κόσμο δεν έχω να προσφέρω κάτι.. Είμαι παράσιτο!! Και δεν έχω όρεξη ούτε θέλω να προσφέρω τίποτα!! Περιφέρομαι σαν την άδικη κατάρα..
Κάποτε πήγαινα σε μια συστημική θεραπεύτρια που ασχολιόταν με ενέργειες ροζ, μωβ, πράσινες, μπλε και γενικά πολύχρωμες αύρες..
Αν και ο φίλος μου δεν τα πιστεύει αυτά και γέλασε όταν του το ανέφερα, θα το πω και εδώ..
Αυτή η κυρία μου είχε βρει μέσω συστημικών θεραπειών, πως είχα τρία αδέρφια τα οποία δεν γνώρισα και ίσως γι' αυτό θέλω τόσο πολύ να πεθάνω, για να πάω κοντά τους.. Δεν τα γνώρισα γιατί δεν γεννήθηκαν ποτέ.. Η μητέρα μου είχε κάνει τρεις εκτρώσεις και ποτέ δεν μας το είχε πει.. Εγώ το έμαθα από την θεραπεύτρια και μετά το επιβεβαίωσε και η μητέρα μου..
Και θα συμφωνήσω.. "Οι συνειδητοποιήσεις πάνω στην ύπαρξη δεν αφήνουν τον ψυχισμό να πέσει κάτω από ένα επίπεδο"..
Είχα προσωπική εμπειρία παλαιότερα πάνω στο θέμα των συνειδητοποιήσεων και ήταν περίοδος που αισθανόμουν πως πήγαινα πιο πέρα..
Δυστυχώς τώρα πια αισθάνομαι πως δεν μπορώ πλέον να μπω στην ίδια φάση..
Η ζωή μου είναι κλειστή που λέει και το τραγούδι..
Θέτω ερωτήματα κάθε μέρα στον εαυτό μου..
Κοιτάω το σώμα μου και αναρωτιέμαι, τώρα εγώ γιατί έχω αυτό το σώμα; γιατί έχω χέρια, πόδια και γιατί το εσωτερικό μου δεν μπορώ να το δω παρά μόνο με ακτινογραφίες και πάλι με αυτές όχι τελείως;;
Θέτω και άλλα ερωτήματα, όπως τι θέλω εγώ εδώ; γιατί ήρθα στη ζωή;
Μόνο που xristosxatz, δεν βρίσκω απάντηση!!
Και έχω κουραστεί, αλήθεια..
Ποια είναι η άποψή σας για κάποιον που αφαιρεί ηθελημένα τη ζωή του;
Δεν λέω ότι θα το κάνω.. Δεν τόλμησα τόσα χρόνια.. Δεν νομίζω πως θα το κάνω ποτέ.. Θα με προλάβει ο ίδιος ο θάνατος..
Απλά θα με ενδιέφερε να ακούσω την άποψή σας..
quote:
Για μια δεκαετία και πλέον, αισθάνομαι πως έχει διαταραχθεί η ισορροπία μου, όπως έγραψε και ο Heretic..
Αυτο που εσυ καλεις ισοροπια ειναι μια δυναμικη κατασταση με πολλες συνιστωσες που ποτε δεν μαθαμε τι ειναι
Ποτε δεν μαθαμε να επιδιωκουμε να συντηρουμε η να επαναφερουμε
Ο καθενας ξερει τι γινεται μεσα του ,ομως θα σου πω οτι στις κοινωνιες μας ειμαστε ,ολοι απο λιγο εως πολυ ανισοροποι
Και αυτο δεν ειναι μονο κακκο αλλα και καλο
Η μεγαλη ανισοροπια ,μας φερνει αυτοματα στην αρχη της αλλης καταστασης που ειναι η αναγκη να ισοροπουμε
Και βεβαια δεν ωφελει να προσαπτουμε χαρακτηρισμους διοτι και αυτοι προκαλουν με την σειρα τους και συνεισφερουν σε ψυχολογικες καταστασεις που κανεις μας δεν χρειαζεται
Η αποψη μου ειναι οτι
Η αισθηση εγω ....καθε αισθηση εγω ειναι μια απο αυτες ,και ειναι επισης το τελευταιο κομματι εκφρασης μιας προηγουμενης πορειας
Τι θελω να πω
Ενα μικρο παιδι αν μαθαινει απο την αρχη της ζωης του να ειναι εγωιστης υπερηφανο αλλαζονικο κλπ κλπ εχει ηδη βαλει γερες βασεις για το γκρεμισμα της ισοροπιας που εσυ ανεφερες
Δεν μαθαινει τιποτα απο αυτα που εχουν την πραγματικη αξια για την ζωη του
Δεν μαθαινει ουτε καν για την σωστη διατροφη ,και πως πρεπει ουσιαστικα να προφυλαχθει απο τον χειροτερο του εχθρο που ειναι το ιδιο το συστημα μεσα στο οποιο ζουμε
Αυτο θα αποτελεσει ενα ντομινο εξελιξεων που τελικα θα φθασει στο αποτελεσμα που σημερα υπαρχει για ολον σχεδον τον κοσμο Ετσι εχει συμβει με ολους μας
Και για να δωσω ενα μικρο παραδειγμα του τι σημαινει ντομινο
απλα θα ρωτησω αν ολα αυτα τα χαρακτηριστικα ειναι σε θεση να κανουν εναν ανθρωπο ανοικτο προς τους αλλους ανθρωπους η θα τον απομονωσουν
Αν ενας ανθρωπος απομονωθει θα πρεπει να βρει αλλα υποκαταστατα εκτονωσης της ενεργειας
Τα περισσοτερα απο αυτα θα τον οδηγησουν σε ρηξη της ισοροπιας του σε εναν φαυλο κυκλο ανανεωσης αυτης επειδη ακριβως οπως σου ειπα δεν γνωριζουμε τι εστι επαναφορα
quote:
Αν μου βγαίνει τόσα χρόνια να θέλω να πεθάνω, θα υπάρχει μια εξήγηση για αυτό.. Ίσως με ωθούν ένστικτα και συγκινήσεις και δεν είναι αποτέλεσμα απλώς διανοητικών συμπερασμάτων για το μάταιο της ζωής που κι αυτό υπάρχει βέβαια σε μένα..
Φυσικα και υπαρχουν εξηγησεις για ολα αυτα
Το σωμα μας απο οσο σου εχω πει ειναι μια αποθηκη συναισθηματων ,αλλα και σωματικων επισης συμπτωματων ασθενειων δυσλειτουργιων κλπ
Ολα αυτα μαζι μαζι με τις διαφορες συγκινησιαμες καταστασεις φτιαχνουν το εκρηκτικο μιγμα που λεγεται ψυχισμος
Η καταθλιψη πχ ειναι μια χρονια κατασταση αποθηκευσης τετοιας ,και εκφραζεται μεσω μιας αδιορατης για τον ανεκπαιδευτο αισθησης
Τιποτα απο οσα ζησαμε μεχρι τωρα ,δεν εξαιρειται απο αυτο
Ολα συμετεχουν στην δημιουργια του ψυχισμου
Νοοτροπιες και αγνοιαηταν η αιτια δημιουργιας της ανισοροπιας μας ,αλλα ειναι και οι ιδιες αιτιες που συνεχιζουν και θα συνεχισουν να τις συντηρουν αν δεν κανουμε κατι να αλλαξουμε την πορεια
Και βεβαια αυτο ολο δεν ειναι σε καμμια περιπτωση διανοητικο
Αυτο ενοουσα οταν ελεγα για την λεπτη διαχωριστικη γραμμη που δεν μας αφηνει να αντιληφθουμε ..........οτι ποτε δεν δρουμε μεσω καθαρης διανοησης ,........αν και ειμαστε πεπεισμενοι για το αντιθετο
Και παλι λογω καποιων πολυ συγκεκριμενων αιτιων
Απο οσο σου ειπα και πριν σε αυτο συμετεχει σχεδον ολα οσα εχουμε βιωσει μεχρι τωρα
Αλλα λιγο και αλλα πολυ
Το πρωτο που πρεπει κανεις να κανει αν θελει να βαδισει προς μια διαφορετικη πορεια ειναι η αλλαγη της διατροφης και δευτερευοντος η αλλαγη του τροπου σκεψης ,και εκμαθησης του πως λειτουργουμε
Εργο απο οσο ειπα αρκετα μακροχρονιο
quote:
Καμιά φορά σκέφτομαι πως με καλεί ο άλλος κόσμος, γι' αυτό το θέλω τόσο πολύ.. Και χωρίς πλάκα σε αυτόν τον κόσμο δεν έχω να προσφέρω κάτι.. Είμαι παράσιτο!! Και δεν έχω όρεξη ούτε θέλω να προσφέρω τίποτα!! Περιφέρομαι σαν την άδικη κατάρα..
Θα σου πω κατι να το θυμασαι παντα
ΣΥΝΕΧΩΣ .......ΣΥΝΕΧΩΣ ......ΣΥΝΕΧΩΣ .......ΔΡΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΑΤΙ ......ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΝΩ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
Αυτο ειναι ο υπνος της συνειδησης
Η αναπτυξη της υψηλης τεχνης της αυτοπαρατηρησης ειναι η μονη πραγματικη διεξοδο απο αυτο
Να μαθουμε να βλεπουμε και αρα να δεχομαστε αυτο που μας καθοριζει
quote:
Είχα προσωπική εμπειρία παλαιότερα πάνω στο θέμα των συνειδητοποιήσεων και ήταν περίοδος που αισθανόμουν πως πήγαινα πιο πέρα..
Να μου επιτρεψεις να αμφιβαλω
quote:
Δυστυχώς τώρα πια αισθάνομαι πως δεν μπορώ πλέον να μπω στην ίδια φάση..
Η ζωή μου είναι κλειστή που λέει και το τραγούδι..
Θέτω ερωτήματα κάθε μέρα στον εαυτό μου..
Συνεχωσ δρουμε συμφωνα με κατι ,και τα τραγουδια ....η συντριπτικη πλειοψηφια τουλαχιστον...... ελεγαν και σκορπουσαν εγκληματικα ψευδη
Και οταν λεω σκορπουσαν δεν ενοω την διανοητικγη οδο ,αλλα κυριως το οτι χρησιμοποιουν το συναισθημα
Και κοιτα το παιχνιδι ποδοσφαιρακι
Το συναισθημα ενεργοποιει την σκεψη να σκεπτεται συμφωνα με αυτο
Η σκεψη με την σειρα της το συναισθημα και .....ου το καθες εξης
Ν α βλεπει κανεις τηλεοραση και να προσπαθει να βλεπει πως τον χειραγωγουν ειναι μια εξαιρετη εσωτεριστικη προπονηση
Για οσους θελουν περισσοτερα να μαθουν βεβαιως βεβαιως
Και οσο αφορα αυτο το ποδοσφαιρακι το κανουν ολοι οσοι θελουν να μορφοποιησουν γνωμες και αποψεις
Κοινως να χειραγωγησουν
Χρωμα μουσικη θελκτικες βαθιες φωνες κλπ κλπ
Απελευθερωνουν ετσι τις εσωτερικες κολλασεις μας ,και μετα αναρωτιομαστε το γιατι
Οταν ομως αναρωτηθουμε ηδη θα εχει μαζευτει ενα βαρυ φορτιο αιτιων ,που θα πρεπει με υπομονη να ξεδιαλυνουμε
quote:
Ποια είναι η άποψή σας για κάποιον που αφαιρεί ηθελημένα τη ζωή του;
Πρωτιστως η αποψη μου ειναι οτι αυτος εγω εσυ ειμαστε κοιμισμενοι
Διακατεχομαστε απο αισθησεις που ενω μας κυβερνουν μας ειναι αδυνατο να τις δουμε
Η συνειδητη προσοχη εδω μπορει να σε περασει εστω και για λιγο απο την θεση στην αντιθεση
Που ειναι κατι πολυ πολυ σημαντικο
Θεση αντιθεση βλεπεις σε τι εισαι κολλημενος
Θεση αντιθεση επειδη ειναι μιας μορφης συνειδητη φαντασια επιτρεπει να δεις το κολλημα ΑΙΣΘΗΣΗ που συμβαινει ΤΩΡΑ
Εδω ειναι και η θεση του προσωπικου πειραματισμου
Θα αναφερθω μονο στο κυνηγι της αμεσης βιωματικης εμπειριας που ειναι σαφως ανωτερη απο ολα
Ακριβως επειδη μας οδηγει στο να αποδεχομαστε απλα αυτο που ειναι