- What if this was a womens world??? - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
quote:
ένας γελοίος παρλαπίπας κοκοράκος
που όπου με παίρνει και μένα κοκορεύομαι, ένας μικρός και ζαλισμένος ανθρωπάκος
μες του φαλλού μου το φολκλόρ να κοροϊδεύομαι!!!
και πιστευεις πως αυτος ο παρλαπιπας κοκορακος κυβερναει τον κοσμο??
μπα - cherche le femme

Και το άλλο πάλι ότι δεν είστε ξεκάθαρες σε αυτό που θέλετε να πείτε
Και ότι φιλία μεταξύ γυναικών δεν υπάρχει
Μια και ανάφερες το παράδειγμα με τα παιδικά παιχνίδια
Μην ψαχνής λοιπών να βρεις προτερήματα και μειονεκτήματα ανάμεσα στα δυο φύλλα γιατί ο καθένας πρέπει να παίζει το ρόλο του
Εν το μεταξύ σε διακρίνει μια παράξενη εμμονή λίγο πολύ στη σημερινή κοινωνία τα δικαιώματα είναι ίδια μου δίνεις την εντύπωση ότι θα ήθελες να μειωθούν τα δικαιώματα του άντρα
Αλλά ίσως η αιτία να είναι το ότι εγώ στη σκέψη ενός γυναικείου κόσμου, οραματίζομαι την έλλειψη εξουσίας και όχι την ανάληψή της από τις γυναίκες.Το συμμάζεμα του κόσμου όπως ακριβώς της οικογένειας από τη μάνα, φίλη, σύντροφο.
Ναι πιστευω ότι ένας γελοίος παρλάπίπας κοκοράκος κυβερνά τον κόσμο και τα παραδείγματα άπειρα (Χίτλερ, Μπους ο μεγάλος και ο μικρός, Σαντάμ κλπ κλπ). Δεν είναι τυχαίο ότι τα πραγματικά μεγάλα μυαλά απείχαν πάντα από την εξουσία και τους μηχανισμούς της.
Ίσως απλά να ονειροβατώ και να αναζητώ την ουτοπία, αλλά όπως κάποιοι κάνουν σενάρια για χρονοταξίδια και μέσω αυτών τη μεταβολή της σημερινής πραγματικότητας, έτσι κι εγώ δίνω τη δική μου εκδοχή.
Στη φαντασία κάποιου γεννήθηκε ο πλανήτης των πιθήκων.
Αυτό που ήθελα πάντως πιο πολύ να διαβάσω εδώ ήταν το τι πιστευεται ότι θα ήταν καλύτερο, τι χειρότερο και τι απλά διαφορετικο???
Δεν είμαι κατά των αντρών για κακή μου τύχη τον λατρευω τον παρλαπίπα κοκοράκο και θεωρώ τον τρόπο σκέψης του πολύ απλούστερο από την εξωνυχιστική ανάλυση των γυναικών.
Να 'στε καλά που συμμετέχετε. Ελπίζω να συνεχίσουμε.
Φιλικά
Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα
quote:
Ένα πες μου οι γυναίκες δεν έχουν την πονηριά στο αίματος
Και το άλλο πάλι ότι δεν είστε ξεκάθαρες σε αυτό που θέλετε να πείτε
Και ότι φιλία μεταξύ γυναικών δεν υπάρχει
Μια και ανάφερες το παράδειγμα με τα παιδικά παιχνίδιαΜην ψαχνής λοιπών να βρεις προτερήματα και μειονεκτήματα ανάμεσα στα δυο φύλλα γιατί ο καθένας πρέπει να παίζει το ρόλο του
Εν το μεταξύ σε διακρίνει μια παράξενη εμμονή λίγο πολύ στη σημερινή κοινωνία τα δικαιώματα είναι ίδια μου δίνεις την εντύπωση ότι θα ήθελες να μειωθούν τα δικαιώματα του άντρα
Δεν υπάρχει γυναικεία φιλία????????????????????????????????????????
Λυπάμαι πολύ αν αυτό πιστεύεις, αλλά δεν έχεις δίκιο καλέ μου.
Το ξεκάθαρο είνα πολύ σχετικό. Ίσως αυτό συμβαίνει επειδή αναλύουμαι πολύ τα πάντα, κάτι που το 99,9% των ανδρών δεν κάνει ποτέ.
Δεν με διακρίνει καμμιά εμμονή ως προς τα δικαιώματα του άντρα, καλώς και τα έχει.Αλλά πιστεύεις ειλικρινά ότι οι γυναίκες έχουν τα ίδια δικαιώματα ή καλύτερα την ίδια αντιμετώπιση από το κοινωνικό σύνολο???
Και σου δίνω το πολύ απλό παράδειγμα: είσαι κάπου μόνος και πας να πιεις ένα ποτό, μπορεί να γνωρίσεις και δυο τρία άτομα και να γίνετε ίσως και φίλοι, ή στη χειρότερη περίπτωση δεν θα σου δώσουν σημασία. Ξέρεις τι γίνεται όταν μι αγυναίκα πάει μόνη για ποτό. ΣΕΡΝΕΙ . Μήπως λοιπόν έχω κάποιο δίκιο???
Με εκτίμηση
quote:
Αλλά ίσως η αιτία να είναι το ότι εγώ στη σκέψη ενός γυναικείου κόσμου, οραματίζομαι την έλλειψη εξουσίας και όχι την ανάληψή της από τις γυναίκες.
Χμ.. τώρα αρχίζεις να ρίχνεις λίγο φώς..στην υπόθεση..
Εννοείς λοιπόν οτι η ανάληψη της εξουσίας απο τις γυναίκες .. θα είχε ώς αποτέλεσμα να εξαλειφθούν τα φαινόμενα τύπου Χίτλερ...
quote:
Δεν είναι τυχαίο ότι τα πραγματικά μεγάλα μυαλά απείχαν πάντα από την εξουσία και τους μηχανισμούς της.
Ναί αλλά δεν μπορείς να ξέρεις αν τα μεγάλα αυτά μυαλά είναι αρσενικού ή θηλυκού γένους.. οπότε τα νήματα τα κινεί.. μία γυναίκα..![]()
Καλά το ότι υπάρχει ένας μηχανισμός πίσω από την έννοια εξουσία που εγώ δεν τι δέχομαι σαν λέξη γιατί ο καθένας είναι κύριος του εαυτού του ανεξαρτήτου φύλου αλλά ποτέ θα το καταλάβει ο κόσμος ότι παίζουμε το παιχνίδι τους
Άσε ξωτικουλα (ωραίο nickname) γιατί αυτό εξαρτάτε από πολλά όπως το ντύσιμο το και άλλα
Και πιστεύω δεν είναι κακό να την πέσεις σε μια γυναίκα που σου αρέσει βέβαια χωρίς να την προσβάλεις
Δεν εισηγούμε ότι τα φαινόμενα τύπου Χίτλερ θα εξαφανιστούν, αλλά δεν αρνούμε ότι το ίσως αυτό μου φαίνεται ισχυρό.
Μου κάνει τρομερή εντύπωση που δεν συμμετέχουν γυναίκες στο θέμα.
Από τη μία θα μπορούσε να είναι απόδειξη της αποχής των γυναικών από παιχνίδια εξουσίας, από την άλλη ίσως τελικά είμαστε άξιες της μοίρας μας.
Καλό βράδυ σε όλους
quote:
Μου κάνει τρομερή εντύπωση που δεν συμμετέχουν γυναίκες στο θέμα.
Από τη μία θα μπορούσε να είναι απόδειξη της αποχής των γυναικών από παιχνίδια εξουσίας, από την άλλη ίσως τελικά είμαστε άξιες της μοίρας μας.
να λοιπόν μια γυναίκα στο θέμα!!!!
διάβασα προσεχτικά όσα γράφτηκαν έως τώρα!
να πω και εγώ τη γνώμη μου!
πιστεύω ότι μπορεί να ήταν και χειρότερα από ότι είναι τώρα καλά αν το δούμε σαν νοικοκύρεμα όπως λεει η ξωτικουλα αν όμως υπερισχύσει το εγώ μας?????
γιατί οι γυναίκες έγιναν πλέον και αυτές σκληρές και άκαρδες και δε μιλώ για 2-3 μιλάω για τις περισσότερες ευτυχώς καλώς η κακώς υπάρχουν ακόμη μερικες που φιλατουν Θερμοπύλες!
και μη σου φαίνεται παράξενο ξωτικουλα ούτε εγώ πιστεύω στη φίλια μεταξύ γυναικών !!
όσο για αυτό που λες ότι αντιμετώπισες όταν βγήκες μόνη το έχω βιώσει κανονικά και εγώ
υ.γ
αλλά θα μου άρεσε να βλέπω στη τv ένα παίδαρο ξετρελαμένο που ανακάλυψε το καλύτερο καθαριστικό για τους λεκέδες!!!!

Δε ζυγιάζω, δε μετρώ , δε βολεύομαι ! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι
Αλλά γιατί πιστεύεις ότι θα ήταν χειρότερος, το εγώ έτσι κι αλλιώς στην εποχή μας κοντεύει να γίνει μονόδρομος?
Ως προς το χαρακτήρα πολλών γυναικών συμφωνώ και επαυξάνω, αλλά όπως είπα η καταπίεση αιώνων ίσως να οδηγεί σε τέτοια φαινόμενα.
Όσο για τον παίδαρο δεν θα αργήσεις να τον δεις, είναι κι αυτό δείγμα των καιρών. Δεν πιστεύω όμως ότι τέτοιου είδους αντιστροφές ρόλων έχουν κάποιο νόημα.
Αυτό πυ λες για τη γυναικεία φιλία με προβληματίζει ιδιαίτερα, θα ήθελα πολύ να μου πεις (αν δε γίνομαι αδιάκριτη) γιατί δεν πιστεύεις στη φιλία μεταξύ μας (το μας φυσικά δεν είναι προσωπικά, αν και από τα γραφόμενα σου γενικότερα στα φορουμς, ευχαρίστως θα σου πρότεινα να γίνουμε φίλες)???
Με μεγάλη χαρά που ενδιαφέρει κι άλλους το θέμα
Ξωτικούλα
πολλές φορές αλλά λενε και αλλά εννοούν
εγώ πάλι μεγάλωσα αλλιώς και δε μπορώ να πω ότι είμαι έτσι με τους άντρες δεν είχα ποτέ πρόβλημα ( σε θέμα φίλιας εννοώ)
με τις γυναίκες μάλλον σκεφτόμαστε διαφορετικά (αν και γυναίκα)
εγώ ποτέ δε θα προσποιούμουν κάτι που δεν είμαι (πολλές το κάνουν) και αυτό με ενοχλεί
αλλά και αλλιώς να το δεις όταν μια παντρευτεί και αποχτήσει οικογένεια η φίλες συνήθως χάνονται
εγώ είχα φίλες πολλές τώρα μπορώ να πω ότι έχω γνωστές πολλές

Δε ζυγιάζω, δε μετρώ , δε βολεύομαι ! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι