ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η πολιτική εξουσία στην Ελλάδα - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Η πολιτική εξουσία στην Ελλάδα - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Dr Jekyll Mr Hyde31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
gilgameshΜέλος
23/01/2009, 02:15:39
Πιο συνωμοτικές θεωρίες έχω ακούσει αλλά και έχω διαβάσει. Απλά τις απορρίπτω. Δέχομαι ότι υπάρχουν γεωπολιτικά παιχνίδια και τα υποκεινούν κάποιοι που έχουν συμφέροντα και μπορεί να έχουν ιδρύσει κάποιο κύκλο εμπιστοσύνη μεταξύ τους αλλά δεν πιστεύω στις θεωρίες περί οργανώσεων συνωμοσιών.

Συγκεκριμένα να σου πω ότι έχω διαβάσει άρθρα και βιβλία των εξής συνομωσιολόγων: Ανέστη Κεραμυδά, David Icke, Des Griffin, Texe W. Marrs, David Emory και είχα διαβάσει και 2 βιβλία του Δημοσθένη Λιακόπουλου όταν αυτός πρωτοκυκλοφόρησε στο γυαλί της τηλεόρασης.
Να σου πω ότι τον απέρριψα με την πρώτη και δεν ξαναπήρα βιβλίο του. Πήρα ένα πακέτο στην αρχή να δω τι γράφει (γιατί μου αρέσει να διαβάζω κάτι και μετά να το απορρίπτω) και ύστερα δεν ξαναπήρα.

Από όλους τους παραπάνω πιστεύω ότι μόνο ο David Emory προσεγγίζει πιο ομαλά την πραγματικότητα.

Για να μην ξεφύγουμε από το θέμα, γιατί τα παραπάνω είναι άσχετα με αυτό, θα σε παρακαλούσα να ξανά διατυπώσεις την παρακάτω ερώτηση σου γιατί δεν την κατάλαβα.

quote:
Καλη η παγκοσμιοποίση.. με τον πληθυσμό τι γίνεται..?

Τι εννοείς τι γίνεται με τον πληθυσμό?
Αν πρέπει να τον παρακολουθεί η Παγκόσμια Κυβέρνηση?
Αν πρέπει να αντιδράσει ο λαός?
Ποία κουλτούρα να ακολουθήσει?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο που θα διαθέσεις να μου την επαναδιατυπώσεις.

Εδώ θα ήθελα να θέσω ένα νέο ερώτημα στην παρέα του φόρουμ σχετικά με τη πολιτική εξουσία στην Ελλάδα.

Πιστεύεται ότι ο Καραμανλής παραδίδεται αμαχητί στη Μπακογίαννη ή σε άλλες κομματικές φατρίες της Ν.Δ.?

Γιατί όταν πρωτοεκλέχθηκε μου φάνηκε δυναμικός. Το τελευταίο καιρό, (Εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον, απλά το τελευταίο καιρό έχει παραγίνει η κατάσταση.)
Βλέπω ούτε στα Μ.Μ.Ε. βγαίνει. Ούτε στα επεισόδια μετά το φόνο του Άλεξ απάντησε δυναμικά. Ούτε στην εκλογή Ομπάμα δεν βγήκε να τη χαιρετήσει δημόσια. Ούτε τους αγρότες φαίνεται να έχει το κουράγιο να αντιμετωπίσει. Ούτε στις τουρκικές προκλήσεις μίλησε στον κουμπάρο Ερντογάν. Τίποτα.

Τι πιστεύετε? Κουράστηκε, στεναχωρήθηκε, έχασε το κουράγιο του και παραδίδε αμαχητί?

Ή απλά μας έχει γραμμένους όλους στα.....παλία του τα παπούτσια και κάθεται και βλέπει DVD?

Εφόσον γεννήθηκες με σώμα θνητό, φρόντισε να αφήσεις πνεύμα αθάνατο.
Αριστοτέλης speaking

23/01/2009, 09:55:51
Καλημέρα σε όλους,

Πρώτα για την παγκοσμιοποίηση.
Θα συνφωνήσω απόλυτα με τον gilgamesh ότι αυτό που βιώνιουμε και "πολεμάμε" είναι η αμερικανοποίηση. Και όταν λέμε "αμερικανοποίηση" εννοούμε μια έννοια όχι τόσο σχετική με τις ΗΠΑ, όσο με τις δυνάμεις που δρουν μέσα στις ΗΠΑ. Τι οξύμωρο, η παγκοσμιοποίηση να "πολεμάται" μέσα από παγκοσμιοποιημένες ομάδες.....

quote:
Πιστεύεται ότι ο Καραμανλής παραδίδεται αμαχητί στη Μπακογίαννη ή σε άλλες κομματικές φατρίες της Ν.Δ.?

Αν και το πολιτικοποιούμε επικύνδινα το θέμα, προσωπική μου άποψη είναι πως στην παρούσα κυβέρνση παίζουν το παιχνίδι "καλός μπάτσος - κακός μπάτσος" όσον αφορά τις ΗΠΑ. Η Ντόρα και το Μητσοτακέϊκο γενικώς έχει άριστες σχέσεις με την οικογένεια Μπους, ο Καραμανλής είναι φανερό πως αποτελεί pain in the ass για τους σερίφηδες. Προσωπικά επικροτώ την στάση του Καραμανλή , έστω και αν παίζει με την φωτία (είναι προτιμότερη από ζεμπεκιές στον τούρκο υπουργό εξωτερικών και ευχαριστίες στις ΗΠΑ....)

quote:
Βλέπω ούτε στα Μ.Μ.Ε. βγαίνει. Ούτε στα επεισόδια μετά το φόνο του Άλεξ απάντησε δυναμικά. Ούτε στην εκλογή Ομπάμα δεν βγήκε να τη χαιρετήσει δημόσια. Ούτε τους αγρότες φαίνεται να έχει το κουράγιο να αντιμετωπίσει. Ούτε στις τουρκικές προκλήσεις μίλησε στον κουμπάρο Ερντογάν. Τίποτα.

Μα γι'αυτό υπάρχουν τα κυβερνητικά στελέχη φίλε μου. Υποτίθεται ότι μας κυβερνάει ένα κόμμα, όχι ένα πρόσωπο. Να απαντήσει τι στην περίπτωση του Γρηγορόπουλου ? Σε ποιά χώρα του κόσμου έχει βγει αρχηγός κράτους να πάρει θέση σε ένα αντίστοιχο συμβάν ? Μόνο οι δικοί μας καραγκιόζηδες βγήκαν και δικάσαν τον αστυνομικό πρωτού καν υπάρξει πόρισμα. Να βγει να χαιρετήσει δημόσια την εκλογή Ομπάμα ???? Αφού έστειλε επιστολή, πρέπει να κάνει και διάγγελμα ? Να μας βγει και κανένας μαλάκας ο Ομπάμα και να το έχει και βάρος ??? Να αντιμετωπίσει τους αγρότες ???? Και τους υπουργούς γιατί τους έχει ??? Με τον κουμπάρο Ερντογάν δεν ξέρουμε τι συζητά σε ιδιωτικό επίπεδο, δεν θα περίμενα όμως μια δημόσια δήλωση του τύπου "ρε κουμπάρε σταμάτα να προκαλείς". Υποτίθεται ότι τα χειρίζεται η Ντόρα αυτά τα θέματα.

Ένας πρωθυπουργός δεν διαφέρει σε τίποτα από έναν διευθήνων σύμβουλο σε μία εταιρεία. Τα στελέχη βγαίνουν προς τα έξω και κάνουν την δουλειά.... Το οτι δεν φαίνεται προς τα έξω ο διευθήνων σύμβουλος δεβν σημαίνει πως είναι στο γραφείο του και βλέπει DVD. Αυτά είναι για τον λαουτζίκο που διασκεδάζει με λάκηδες και πολυκατοικίες....

23/01/2009, 13:14:22
quote:
Ένας πρωθυπουργός δεν διαφέρει σε τίποτα από έναν διευθήνων σύμβουλο σε μία εταιρεία. Τα στελέχη βγαίνουν προς τα έξω και κάνουν την δουλειά.... Το οτι δεν φαίνεται προς τα έξω ο διευθήνων σύμβουλος δεβν σημαίνει πως είναι στο γραφείο του και βλέπει DVD. Αυτά είναι για τον λαουτζίκο που διασκεδάζει με λάκηδες και πολυκατοικίες....

Μπορεί όμως να σερφάρει στο διαδίκτυο και να παίρνει μέρος σε forum Για τον διευθύνων σύμβουλο λέω .

Όσο αφορά την εξωτερική πολιτική δεν υπάρχει περίπτωση οποία και να ήταν η κυβέρνηση να πήγαινε εναντία στους αμερικανούς και δεν θα ήταν και σώφρων το έχουμε δει άλλωστε και στο παρελθόν .
Χρειάζεται διπλωματία σε αυτά τα θέματα .

23/01/2009, 13:38:22
quote:
Μπορεί όμως να σερφάρει στο διαδίκτυο και να παίρνει μέρος σε forum Για τον διευθύνων σύμβουλο λέω .

Για μενα χτυπάει η καμπάνα ???

Διευθηνση πωλήσεων είμαι και ας όψεται η αναδουλειά που υπάρχει χρόνος...
Και ακόμα δεν είδαμε τίποτα...

Σε πληροφορώ πως ο Boss είναι κλεισμένος στο γραφείο του από το πρωί και ασχολείται με θέματα που εγώ δεν είμαι σε θέση να βοηθήσω (καράβια κλπ). Αυτος είναι ο ρόλος του, γιατί αφενός μεν το κομμάτι των εισαγωγών θα πάθει πανωλεθρία το πρώτο 6μηνο, αυτός όμως φροντίζει να βρει λύσεις σε άλλους χώρους για να μείνει όρθια η εταιρεία. Και ας μην τον πάιρνουν χαμπάρι οι υπάλληλοι και οι πελάτες

23/01/2009, 13:53:12
Άσε τον Big Βoss να βγάλει το φίδι απ την τρυπά και άμα έχει δουλεία θα τρέχεις εσύ και
Θα σερφάρει αυτός

23/01/2009, 14:00:11

Κάπως έτσι....

23/01/2009, 17:08:47
quote:
Τι εννοείς τι γίνεται με τον πληθυσμό?
Αν πρέπει να τον παρακολουθεί η Παγκόσμια Κυβέρνηση?
Αν πρέπει να αντιδράσει ο λαός?
Ποία κουλτούρα να ακολουθήσει?

Οχι.. τον πληθυσμο.. σαν ποσό που αυξάνεται.. ποιοι πιστεύεις οτι θα είναι αυτοί που θα επιλέξουνε να ζήσουν στο Φεγγάρι, στον Άρη κοκ..??

http://www.youtube.com/watch?v=V1smgz-px1Q&feature=related
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg

gilgameshΜέλος
23/01/2009, 18:16:10
H απάντηση σου με κάλυψε KERRY KING.
Απλά ο τωρινός πρωθυπουργός ακολουθεί ένα πρότυπο λίγο επίφοβο, με την έννοια ότι τα Μ.Μ.Ε. της Ελλάδος περιμένουν κάθε μέρα να δουν ποιανού πολιτικού θα "μασήσουν τις σάρκες".

Στη χώρα μας τα Μ.Μ.Ε. και ειδικά η τηλεόραση καθοδηγούν πολύ εύκολα αυτούς που τα παρακολουθούν χωρίς προσοχή. Τα Μ.Μ.Ε. δεν στέκονται στην ουσία των πολιτικών πραγμάτων της χώρας αλλά στο θεαθήναι των κινήσεων των πολιτικών.

Με αυτή την έννοια έχουμε δει πολιτικούς να μην έχουν κάτι ουσιαστικό να προτείνουν, αλλά να εξαγγέλουν ουτοπίες και να χρησιμοποιούν θεατρικές δηλώσεις για να φανούν στις ειδήσεις είτε πιο ενεργοί είτε πιο δυναμικοί, οτιδήποτε τέλος πάντων.

Από την άλλη σοβαροί πολιτικοί με έργο, δεν καταφεύγουν σε κινήσεις εντυπωσιασμού περιμένοντας ότι οι δημοσιογραφικοί όμιλοι και οι πολίτες ότι θα εκτιμήσουν το έργο τους. Αυτούς όμως τους πολιτικούς που δεν κάνουν θεατρικές κινήσεις βρίσκονται βορά στα άγρια θηρία των media.

Τώρα στην ερώτηση σου Dr Jekyll Mr Hyde.
Αν και δεν έχει σχέση με το θέμα αυτής της ενότητας θα δώσω μια απάντηση τι πιστεύω εγώ.
Τώρα εάν θέλουν και οι άλλοι συνομιλητές να ανοίξουμε ένα άλλο τόπικ για τα θέματα της Παγκοσμιοποίησης για να μην μπερδεύονται τα θέματα.

Καταρχήν πριν δώσουμε απάντηση στο ερώτημα ποίοι θα αποικίσουν στον Άρη ή στη Σελήνη ή και εγώ δεν ξέρω που (άκουσα και για κάτω από το νερό που ετοιμάζουν ήδη μια πόλη στην Αυστραλία) πρέπει να απαντήσουμε σε άλλα ερωτήματα.
Μπορούμε να αποικίσουμε τον Άρη?
Πότε θα γίνει αυτό?
Θα υπάρξει πρώτα μια δοκιμαστική αποστολή που θα τον "τεστάρει" πριν πάνε να ζήσουν οι κανονικοί άποικοι?
Νομικά τι γίνεται, σε ποίους νόμους θα υπακούν αυτοί εκεί πάνω?
Τι ποσά θα δαπανηθούν?
Τι δυνατότητες μας προσφέρει ο αποικισμός?

Αλλά όπως προείπα τα ερωτήματα αυτά είναι λίγο άκυρα σε σχέση με τη συζήτηση μας περί της πολιτικής εξουσίας στην Ελλάδα.

Εφόσον γεννήθηκες με σώμα θνητό, φρόντισε να αφήσεις πνεύμα αθάνατο.
Αριστοτέλης speaking

23/01/2009, 18:52:30
Πρωτού το γυρίσετε στο Startrek, μια επισήμανση.

Λες αγαπητέ gilgamesh :

quote:
Στη χώρα μας τα Μ.Μ.Ε. και ειδικά η τηλεόραση καθοδηγούν πολύ εύκολα αυτούς που τα παρακολουθούν χωρίς προσοχή. Τα Μ.Μ.Ε. δεν στέκονται στην ουσία των πολιτικών πραγμάτων της χώρας αλλά στο θεαθήναι των κινήσεων των πολιτικών.

Στην χώρα μας Μ.Μ.Ε. σημαινει ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ της αποβλάκωσης που έχει πάθει ο έλληνας. Κανένας υπεύθηνος πολίτης δεν μπορεί πλέον να εμπιστευτεί τα τηλεοπτικά (κυρίως) και ραδιοφωνικά Μ.Μ.Ε. Με τις εφημερίδες κάτι ψιλο-υποφέρεται αλλά και αυτές από την στιγμή που πρέπει να βρίσκονται στην γραμμή του νταβατζή εκδότη το πράγμα βρωμάει και εκεί. Μόνη ελπίδα στην σιχαμερή τους χειραγώγηση, η ενημέρωση από το διαδύκτιο, τα μπλογκς (ένα από τα καλά που μας ήρθαν από τις ΗΠΑ) και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διασταύρωση των πηγών. Υπάρχουν πολλά σοβαρά μπλογκς και ο καλύτερος τρόπος για να μαθαίνεις την αλήθεια είναι να γνωρίζεις τον αντίπαλό σου. Μάταια όμως, ο έλληνας αρνείται να ψάξει την αλήθεια... Όλα σερβιρισμένα στο πιάτο τα θέλει... Άρα όπως και με τους πολιτικούς, έχουμε τα ΜΜΕ που μας αξίζουν...

23/01/2009, 21:52:33
κάποτε βγήκε να μιλήσει ένας Έλληνας πολιτικός σε ένα μπαλκόνι στο Σύνταγμα. Αν δεν κάνω λάθος ήταν λίγο μετά το Α παγκόσμιο Πόλεμο.
Την περίοδο εκείνη ο λαός ήταν μοιρασμένος μισοί με τους Αγγλους και μισοί με τους Ρώσους. Τα πράγματα ήταν πολύ φανατισμένα και συνέχεια γινόταν φασαρίες και συμπλοκές στην Αθήνα και αλλού.
Όταν βγήκε να μιλήσει ο πολιτικός ήδη κάτω είχε μαζευτεί πολύς λαός αλλά φώναζαν και μάλωναν μεταξύ τους. Άλλοι έλεγαν ότι η Ελλάδα πρέπει να πάει με τους Ρώσους και άλλοι με του Άγγλους...
Λέει λοιπόν ο τύπος από το μπαλκόνι:
"όσοι είναι με τους Αγγλους να πάνε δεξιά και όσοι είναι με τους Ρώσους να πάνε αριστερά."
έτσι ο κόσμος μοιράστηκε δεξιά και αριστερά της πλατείας Συντάγματος ενώ στην μέση της πλατείας υπήρχε ένα τεράστιο κενό.

Τότε λοιπόν αναρωτήθηκε φωναχτά ο τύπος πάνω από το μπαλκόνι:
"Με τους Έλληνες ρε παιδιά ποιος είναι; δεν είναι κανείς;"

Δυστυχώς αν αρχίσω να γράφω όπως αισθάνομαι τώρα, μετά από 4 μέρες στο μπλόκο των αγροτών δηλαδή, θα στενοχωρηθεί η amalia διότι έβαλε ,και σωστά το έκανε, κάποιους κανόνες στο topic. Οπότε μια κουβέντα θα γράψω ακόμα και σταματώ.
Εχω την πεποίθηση ότι η πολιτική είναι η πόρνη της Αποκαλύψεως του Ιωάννη...
οπότε δεν περιμένω τίποτα από κανένα κόμμα και καμιά παράταξη "μπλοιό", που λένε και στο χωριό μου!

http://oliveoil.homedns.org

Edited by - ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ on 23/01/2009 21:54:31

23/01/2009, 21:59:57
quote:
Τώρα στην ερώτηση σου Dr Jekyll Mr Hyde.
Αν και δεν έχει σχέση με το θέμα αυτής της ενότητας θα δώσω μια απάντηση τι πιστεύω εγώ.
Τώρα εάν θέλουν και οι άλλοι συνομιλητές να ανοίξουμε ένα άλλο τόπικ για τα θέματα της Παγκοσμιοποίησης για να μην μπερδεύονται τα θέματα.

Καταρχήν πριν δώσουμε απάντηση στο ερώτημα ποίοι θα αποικίσουν στον Άρη ή στη Σελήνη ή και εγώ δεν ξέρω που (άκουσα και για κάτω από το νερό που ετοιμάζουν ήδη μια πόλη στην Αυστραλία) πρέπει να απαντήσουμε σε άλλα ερωτήματα.
Μπορούμε να αποικίσουμε τον Άρη?
Πότε θα γίνει αυτό?
Θα υπάρξει πρώτα μια δοκιμαστική αποστολή που θα τον "τεστάρει" πριν πάνε να ζήσουν οι κανονικοί άποικοι?
Νομικά τι γίνεται, σε ποίους νόμους θα υπακούν αυτοί εκεί πάνω?
Τι ποσά θα δαπανηθούν?
Τι δυνατότητες μας προσφέρει ο αποικισμός?

Ήταν "ερωτηση παγίδα" το ποιος θα πάει να αποικίσει πού. Η απάντηση είναι απλή:κανεις δεν θα θελε να μένει σε ένα μέρος σαν το φεγγάρι ή τον Άρη ακόμα και αν ήταν αποικίσιμο. Το ιδιο πιστεύω ισχύει και για τις υδρόβιες πόλεις. Αυτό λοιπόν αποδεικνύει το αυταπόδεικτο:οτι δηλαδη η ειρήνη είναι αδύνατη σε αυτό το πλανήτη εαν αυτός δεν εξελιχθεί ραγδαία(πολυυυ ραγδαία) όσον αφορά την τεχνολογία. Αλλα τεσπα αυτο ήταν μια παρένθεση.. Όντως πρεπει να ανοιχθεί άλλο θέμα για τέτοια συζήτηση..

http://www.youtube.com/watch?v=V1smgz-px1Q&feature=related
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg