- γιατι να καπνιζει καποιος? - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Eimai 15 eton kai 8a h8ela na mou peite tis apopseis sas gia 2 empeiries mou..!
1) Perisi to kalokairi sto eksoxiko mou sti Varkiza 8a tan 4,5 to proi..eimouna ksaplomenos akouga mousiki kai vlepo ksafnika ston ourano ena pragma stoggylo prasino pou fotize to eida gia 3,4 deuterolepta kai meta efyge pano ston ourano grhgora..!
2) Eixa dei ena oneiro pos htan h mhtera mou kai milage sto thlefono me ton Xristo kai tis elega ego "Vre mamma les psemata afou den yparxh Xristos.." kai meta apo ligo leei h mana mou sto Xristo "Pare me se 5 leptakia".Paei sthn kouzina mageireue kai eimouna mazi ths kai ka8omouna kai se mia stigmh xtypaei to thlefono kai pao sto allo domatio kai to sikono kai leo "nai..? nai..?" kai mou to kleise ..! Kai lei h mana mou apo mesa "Eides? esaina sto ekleise o 8eos to thlefono.." kai leo "afou den yparxh re mamma!" kai ekeinh ti stigmh mou emfanizete ena stroggylo prama apo pano mou san ka8refths..ashmi xroma kai htan ena prosopo apo mesa ..den fenotan kala htan kapos 8ampo..kai mou leei "Mhn me vrizeis kai pistepse se mena!!"
Perimaino apopseis..!
Edited by - johnnysk on 21/04/2002 16:23:04
Σε πολλούς ανθρώπους, ιδιαίτερα, σε παιδική ή εφηβική ηλικία συμβαίνουν περίεργα φαινόμενα. Τα περισσότερα από αυτά οφείλονται στον ψυχισμο που ωριμάζει σιγά, σιγά. Σε σπάνιες περιπτώσεις είναι κάτο που συνεχίζει και μπορεί να έχει κάποιον ανώτερο σκοπό.
Η δική μου συμβουλή είναι να προσπαθήσεις να μη δώσεις μεγάλη βαρύτητα στο φαινόμενο αυτό, και να παρατηρήσεις ήρεμα στα επόμενα χρόνια τι συμβαίνει. Αν είναι κάτι σημαντικό θα συνεχίσει. Αν, όχι, θα σταματήσει. Αν όμως το σκέφτεσαι συνέχεια και προβληματίζεσαι έντονα, υπάρχει περίπτωση να χάσεις την νοητική και συναισθηματική σου ισορροπία.
Πολλές φορές όταν κάτι το σκεφτόμαστε πολύ έντονα, το βλέπουμε συνέχεια μπροστά μας. Οπότε άσε στον χρόνο να δείξει αν αυτό το φαινόμενο είναι κάτι που έχει κάποια ιδιαίτερη αξία και σημασία.

Ίσως με την δική μου γνώμη, να σε στεναχωρήσω λίγο..μια και θεωρώ,ότι εκφράζει τα δικά σου διλλήματα για την πίστη,τα οποία είναι κάπως "θαμπά",χωρίς να βλέπω κάτι "παράξενο" ή κάποιον συμβολισμό ..
Το ότι η "κουβέντα" γινόταν γύρω από το πρόσωπο του Χριστού,είναι φυσιολογικό μια και η πίστη είναι το κεντρικό θέμα..κι ως χριστιανός,σε απασχολεί η ύπαρξη του Χριστού.
Θεωρώ λοιπόν,ότι φυσιολογικά και στην φυσιολογική ηλικία,έχεις τις απορίες σου,τις αμφισβητήσεις σου..και ψάχνεις απαντήσεις (γι αυτό και η παρουσία της μητέρας).Αυτήν την αγωνία,βλέπω εγώ..
Ακόμη κι ο "καθρέφτης",σαν σύμβολο στο όνειρό σου,συνηγορεί..Γιατί, τί βλέπουμε στον καθρέφτη φίλε μου,καθημερινά;Σκέψου..και θα 'χεις την απάντηση.
rosarium
ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΥΠΙΚΟ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ?ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΔΟΜΕΝΟ?
ΑΝ ΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΟ...
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΩΣ ΑΝ ΚΑΤΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ Τ'ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ...
ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΕΙΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ...ΣΟΥ ΤΟ ΒΕΒΑΙΩΝΩ..
ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΧΡΟΟΟΝΙΑ!ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΕΙ...
ΦΩΣ+ΑΓΑΠΗ
ΑΤΜΑ

'manava seva, madhava seva'
Για μένα το περίεργο δεν είναι το όνειρο. Απλά, θεωρώ σημαντικό ότι ένα όνειρο προβληματισμού που είδες σε αυτή την ηλικία, αφορά ένα φιλοσοφικό-εσωτερικό ζήτημα, πράγμα που ίσως σημαίνει ότι στον μελλοντικό σου δρόμο, θα σε απασχολήσουν έντονα τέτοια ζητήματα. Δηλαδή, στα όνειρα βγαίνουν κάποιες έντονες εικόνες του εσωτερικού μας όσμου, και σίγουρα οι εικόνες που έχει ο δικός σου κόσμος αφορούν και τον προβληματισμό σε αυτά τα θέματα.
αυτή...που τα κατάφερε!
Βλέπουμε πράγματα ,και ύστερα αναρωτιόμαστε γι αυτα!
Στην περιπτωση του φίλου μας δεν πρεπει να δωσουμε μια στεγνή εξήγηση, διότι δεν πρεπει να σταθούμε σε αυτό που έιδε αλλά σε αυτό που ένιωσε.. εφόσον είδε ότι είδε!Δεν είναι δύσκολο!
'NHΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΗΝ'
quote:
Ξέρω από την ορθόδοξη παράδοση πως εάν ένα όνειρο είναι όντως σταλμένο από τον Θεό ή από κάποιον Άγιο πρέπει να το δεις τρεις φορές. Εάν δεν το δεις τρεις φορές ή είναι απλά ένα όνειρο ή ο Διάβολος.
Ο γέροντας Παΐσιος έλεγε πως οτιδήποτε Όνειρο δεις (ακόμη και τον ίδιο το Χριστό), μπορείς να καταλάβεις αν είναι θεόσταλτο με το που θα ξυπνήσεις.
Αν ξυπνήσεις και είσαι αγχωμένος, τρομαγμένος ή οποιοδήποτε άλλο αρνητικό συναίσθημα νοιώσεις, τότε το Όνειρο δεν είναι θεόσταλτο.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.
Καταρχήν θέλω να ρωτήσω κάτι τον φίλο johnysk . Αυτό το πράσινο φως που είδες μπορείς να μας το περιγράψεις με περισσότερες λεπτομέρειες?
Ήθελα να κάνω μια παρατήρηση όσον αφορά το forum το οποίο από την πρώτη στιγμή έχω εκτιμήσει χωρίς όμως να προσβάλω κανέναν. Αισθάνομαι ότι οι γνώσεις μου όσον αφορά όλα αυτά τα θέματα είναι ελάχιστες. Βλέπω πως ειδικά οι συντονιστές έχετε απίστευτες γνώσεις για όλα τα ζητήματα. Διακρίνω όμως μια μικρή "αναξιοπιστία" όταν κάποιος αναφέρεται σε προσωπική εμπειρία. Δεν ξέρω αν χρησιμοποιώ την κατάλληλη λέξη αλλά αναφέρεστε σε τόσα πράγματα που είναι σπουδαία και όμως όταν κάποιος έχει να πει κάτι που του συνέβη που ο ίδιος το πιστεύει ότι έγινε υπάρχει μια μικρή αμφισβήτηση όχι για το αν συνέβη αλλά στην ερμηνεία που δίνετε.
Μπορεί να συμβαίνει αυτό γιατί προφανώς έχουν δει πάρα πολλά τα μάτια σας και να διαχωρίζετε το γνήσιο από το ψεύτικο.
Εγώ έχω εμπειρίες τις οποίες θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποια στιγμή για να μπορέσω να βρώ μια άκρη....
και θα το κάνω μόλις αισθανθώ έτοιμη.
Ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κούρασα![]()
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!