ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο συσσωρευτής οργόνης του Βίλχελμ Ράϊχ. - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Ο συσσωρευτής οργόνης του Βίλχελμ Ράϊχ. - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Απέριττος30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
02/06/2007, 20:44:12
Πράγματι, πολύ ενδιαφέρον.
Θα ήθελα όμως να κάνω μερικές ερωτήσεις, ειδικά σε όποιον έχει έρθει προσωπικά σε επαφή με τον συγκεκριμένο συσσωρευτή. (απ’ ότι διάβασα JBG, έχεις φτιάξει ένα )
1.Παίζει ρόλος ό αριθμός των στρώσεων?
2.Yπό ποιες καιρικές συνθήκες λειτουργεί (κάτω από τις ακτίνες του ήλιου?, την νύχτα?, μόνο σε ανοιχτό χώρο?...) και αν έχει μετρηθεί η διαφορά θερμοκρασίας που τυχών να υπάρχει μεταξύ περιβάλλοντος και εσωτερικού του συσσωρευτή?

03/06/2007, 00:33:58

quote:

libero

Πράγματι, πολύ ενδιαφέρον.
Θα ήθελα όμως να κάνω μερικές ερωτήσεις, ειδικά σε όποιον έχει έρθει προσωπικά σε επαφή με τον συγκεκριμένο συσσωρευτή. (απ’ ότι διάβασα JBG, έχεις φτιάξει ένα )
1.Παίζει ρόλος ό αριθμός των στρώσεων?
2.Yπό ποιες καιρικές συνθήκες λειτουργεί (κάτω από τις ακτίνες του ήλιου?, την νύχτα?, μόνο σε ανοιχτό χώρο?...) και αν έχει μετρηθεί η διαφορά θερμοκρασίας που τυχών να υπάρχει μεταξύ περιβάλλοντος και εσωτερικού του συσσωρευτή?

ειχα φτιαξει, ακολουθωντας τις οδηγιες απο αυτο το μικρο μπλε βιβλιαρακι.

εφτιαξα πειραματικα το φορητο μοντελο, απλα για να δω αν λειτουργει.

με αυτο το σκεπτικο αυτοσχεδιασα και αναμεσα σε σανιδες εβαλα στρωσεις αλουμινοχαρτου και συρματος για τα πιατα.

αν θυμαμαι καλα, εβαλα 5 στρωσεις οργανικου υλικου και μεταλλου.

το αποτελεσμα που ευκολα διαπιστωνε οποιοσδηποτε, ηταν οτι απο την μοναδικη τρυπα εβγαινε ιονισμενος αερας, ή τουλαχιστον η αισθηση ηταν αυτη που εχεις αν βαλεις το χερι σου μπροστα σε εναν ιονιστη.

δεν γνωριζω αν ο συγκεκριμενος συνδυασμος θεραπευει ή σκοτωνει, αλλά γνωριζω οτι παρηγαγε κατι απο το τιποτα.

στις ερωτησεις σου αναλυτικα:

1. παιζει ρολο και ο αριθμος των στρωσεων, και το μεταλλο που θα χρησιμοποιησεις.
άλλα αποτελεσματα ο χαλκος, άλλα ο σιδηρος, άλλα το αλουμινιο και άλλα φυσικα οι συνδυασμοι τους.

2. ο Ραϊχ ειπε, παντα σε ανοιχτο χωρο και μακρυα απο τις πολεις.
κατι θα ηξερε, ε?

3. εγω προσωπικα δεν εκανα μετρησεις.
δεν ειμαι ερευνητης.
παιζω.

διαβασε και το κειμενο του χεντριξ με το οποιο συμφωνω:

hendrix
"μπορει φυσικα και να τους κατασκευασει οποιοσδηποτε πιανουν τα χερια του με φθηνα υλικα απο τα "Μαστορεματα" (χωρις να τους χρυσοπληρωσει - τα σχεδια ειναι πιο πανω)

διοτι το προβλημα δεν ειναι να τους βρεις, αλλα να τους χρησιμοποιησεις αφου οπως εχουμε πει και παραπανω οχι μονο η χρηση τους σε αστικο περιβαλλον ειναι μαλλον επικινδυνη αλλα και ο ραιχ τους χρησιμοποιουσε σε ενα ευρυτερο θεραπευτικο πλαισιο και μοντελο

κοινως: ακομα και με τις καλυτερες προυποθεσεις, αμα κατσεις μεσα δε σημαινει πως θα βγεις καλυτερα (υπαρχει δεν υπαρχει οργονη )

βεβαια ελευθεροι ανθρωποι ειμαστε και δεν χρειαζομαστε κεχαγια στο κεφαλι μας να μας λεει τι και πως"

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

hendrixΜέλος
07/06/2007, 13:08:46
τα αρχεια του FBI για τον Ραιχ (δημοσιευθηκαν ~το 2000)

http://foia.fbi.gov/foiaindex/reich.htm

789 pages

This German immigrant described himself as the Associate Professor of Medical Psychology, Director of the Orgone Institute, President and research physician of the Wilhelm Reich Foundation, and discoverer of biological or life energy. A 1940 security investigation was begun to determine the extent of Reich's communist commitments. In 1947, a security investigation concluded that neither the Orgone Project nor any of its staff were engaged in subversive activities or were in violation of any statue within the jurisdiction of the FBI. In 1954 the U.S. Attorney General filed a complaint seeking permanent injunction to prevent interstate shipment of devices and literature distributed by Dr. Reich's group. That same year, Dr. Reich was arrested for a Contempt of Court for violation of the Attorney General's injunction.

hendrixΜέλος
07/06/2007, 13:30:53
προς γενικοτερη ενημερωση:

http://en.wikipedia.org/wiki/Wilhelm_Reich

http://www.orgone.org/
πχ
http://www.orgone.org/articles/ax6-ioo1.htm
Microscopy in Orgonomic Research by Jürgen Wellhausen

hendrixΜέλος
09/06/2007, 00:39:35
εδω πρεπει να κανουμε μια παρατηρηση:

καποιοι στην προσπαθεια τους να απαξιωσουν πληρως τον ραιχ και τις ιδεες του υπηρετωντας δηθεν το δημοσιο συμφερον χρησιμοποιουν την παραπληροφορηση λεγοντας πχ πως ο ραιχ πουλουσε τους οργονοσυσσωρευτες ως πανακεια για καθε νοσο

αυτο εκτος του οτι ειναι χονδροειδες ψεμμα οδηγει και καποιους οι οποιοι αντιτιθενται αυτοματικα στην επισημη επιστημη να θεωρησουν πως πραγματι ο ραιχ ισχυριστηκε κατι τετοιο και πως πως πραγματι ο οργονοσσωρευτης ΕΙΝΑΙ πανακεια.

ας εχουν υποψη τους απλα πως ο ραιχ δεν ισχυριστηκε ουτε τεκμηριωσε ιδιοτητες πανακειας για τον οργονοσυσσωρευτη

μαλιστα ακριβως το αντιθετο: ο οργονοσυσσωρευτης κατα τον ραιχ μπορει να βλαψει εναν ασθενη η εναν υγιη και δεν υπαρχει ακριβης και τεκμηριωμενος μπουσουλας για την χρηση του ουτε οργανισμος που τον εποπτευει

ο καθεις πειραματιζεται ιδια ευθυνη με μοναδικο ερωτημα: σαν ιντα πραμα να 'ναι τουτο δω?

meteorΜέλος
12/06/2007, 15:06:52
Καλησπέρα.
Αγαπητέ Απέριττος, σου έχω στείλει προσωπικό μαίιλ για τον οργονοσυσωρευτή.
Μια και δεν έχω απάντηση, γράφω εδώ σε περίπτωση που δεν το έχεις λάβει.
Επίσης θα παρακαλούσα οποιονδήποτε φίλο γνωρίζει κάποιον που έχει καλές γνώσεις στον τρόπο κατασκευής και κυρίως χειρισμού, να με ενημερώσει.
Ευχαριστώ
Νίκος

Τry Harder

16/06/2007, 15:04:11
jonniebegood...
quote:
το αποτελεσμα που ευκολα διαπιστωνε οποιοσδηποτε, ηταν οτι απο την μοναδικη τρυπα εβγαινε ιονισμενος αερας, ή τουλαχιστον η αισθηση ηταν αυτη που εχεις αν βαλεις το χερι σου μπροστα σε εναν ιονιστη.

Δυστυχώς jbg δεν έχω δει από κοντά ιονιστή και δεν ξερώ πως λειτουργεί και τι αίσθηση δίνει. Απλά μου ‘κανε εντύπωση αυτό που έχεις γράψει:
quote:
Απεστάλη: 25/10/2005, 00:29:53

...προσωπικα δεν ειδα οργονοσυσσωρευτη σε βουνο που να μην παρουσιαζει "γαλαζωπες ανταυγειες" στο σκοτεινο εσωτερικο του...
ισχύει τελικά ή ήταν ψέμα

hendrixΜέλος
16/06/2007, 18:14:07
quote:
Επίσης θα παρακαλούσα οποιονδήποτε φίλο γνωρίζει κάποιον που έχει καλές γνώσεις στον τρόπο κατασκευής και κυρίως χειρισμού, να με ενημερώσει.

για τον τροπο κατασκευης υπαρχουν καποια ποστ παραπανω οδηγιες do it yourself! αυτον τον τροπο προτεινε και ο ιδιος ο ραιχ στα πλαισια μιας μορφης εργασιοθεραπειας: φτιαχτο μονος σου για να ιδρωσεις προσπαθωντας ξανα και ξανα να μαθεις το σωμα σου να εργαζεται...

οδηγιες χειρισμου, τι εννοεις? αν ψαχνεις θεραπευτικη μεθοδο μαλλον θα σε απογοητευσω: ο οργονοσυσσωρευτης δεν αντικαθιστα τον γιατρο και ο ραιχ (οντας γιατρος ο ιδιος) τον ειχε ενταξει σε ενα ευρυτερο θεραπευτικο συστημα το οποιο δεν περιελαμβανε μονο τον οργονοσυσσωρευτη ως πανακεια αλλα και δεν ηταν ολοκληρωμενο.

αν ομως θες να δοκιμασεις διαφορα "πειραματα κουζινας" ως ερασιτεχνης ερευνητης δεν υπαρχουν συγκεκριμενες μεθοδοι χειρισμου: κανε οτι καταλαβαινεις! εξαλλου αυτη ειναι και μια απο τις βασικες επιστημονικες μεθοδους: μεθοδος δοκιμης και λαθους ονομαζεται επιστημονικα

meteorΜέλος
17/06/2007, 21:15:58
Καλησπέρα,
αγαπητέ hendrix, ο Απέριττος κάπου πιο πάνω είπε ότι γνωρίζει κάποιους που τον κατασκευάζουν κάποια χρόνια τώρα (αν κατάλαβα καλά) και προφανώς έχουν γνώσεις και πείρα στην κατασκευή και την χρησιμοποίηση.
Κατά τα άλλα δεν έχω σκοπό να κατασκευάσω κάτι χωρίς να γνωρίζω τα ακριβή υλικά (οργανικά και ανόργανα υλικά υπάρχουν πολλών ειδών) και να βάλω μέσα σε αυτό τον εαυτό μου και να τον κάνω πειραματόζωο.

Προφανώς "επιστήμονες" έχουν ασχοληθεί εκτεταμένα με το αντικείμενο, και μέσα σε αυτούς πιθανότατα είναι και "γιατροί".
Εγώ δεν έχω ούτε τη μία ούτε την άλλη ιδιότητα.
Αν λοιπόν γνωρίζει κάποιος να με κατατοπίσει κατάλληλα θα ήταν ευχής έργο.
Γνωρίζοντας βέβαια το άπληστο φαρμακευτικό κατεστημμένο, εννοείτε ότι σε προσωπικό επίπεδο μπορώ να δώσω τα στοιχεία μου.

Ευχαριστώ
Νίκος

23/12/2007, 05:45:18
Η Οργόνη έχει θεαματικά αποτελέσματα στην τέχνη (όπως κι αν ορίζεται αυτή)
http://orgoni.blogspot.com/