- Βλέπει κανείς εκφράσεις στα πρόσωπα των νεκρών? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Αν θέλεις πες μας όσα εσυ θέλεις, με τον τροπο σου.
Πρέπει να είσαι πολυ ευαίσθητος άνθρωπος, και γενικά τα ανθρώπινα να σε λύπουν
Όταν είσαι κοντά σε ανθρώπους που υποφέρουν, Υποφερεις? τι άλλο βλέπεις?
Αν θέλεις...άπαντας. Σε ορισμένους, ίσως τα λόγια σου βοηθήσουν.
quote:
Γεια σου βρε Πλάτωνα!Πέρασε σχεδόν δεκαετία από την τελευταία φορά που ανταλλάξαμε έστω και έναν χαιρετισμό. Ελπίζω να είσαι καλά.
Θα ακολουθήσω την ροή που δίνει στην συζήτηση ο Πλάτωνας.
Καλα είμαι βρε! Γκρίζαρισσα λιγο, αλλα αυτα έχουν τα χρόνια. Κατεβαίνω τακτικά Αθήνα, αν είσαι για καφέ...Θησείο μεριά, θα σου πω.
Mrityam
Μείνει λοιπόν και γράψε μας τις (παραξενιές) σου, ίσως υπάρξει έμπνευση και για άλλους, η συνέχεια.
Mrityam
Απο σχολές σχολεία βιβλια και τέτοια έχουμε πιστεύω περάσει οι περισσότεροι. Και να σου πω κάτι, το καλύτερο κατα τι γνώμη μου είναι αυτο που κανείς. Στο κάτω κάτω κανένας δάσκαλος μα και μυστης μπορει να κάνει κάτι περισσότερο απο το να δώσει ενδείξεις. Ότι έχουμε να κάνουμε, όσο αφορα εμάς, είναι θέμα μας και κανενός άλλου.
Παντός σε αυτο τον μικρο κύκλο ανθρώπων που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τι στην ευχή συμβαίνει, σε καλοσωριζουμε, είμαστε ίσως λίγοι, παράξενοι, διαφορετικοί, εκεντρικοι, έχουμε όλα τα καλα και τα κακά των άλλων ανθρώπων, και, (ίσως) στο εσωτερικα γινόμαστε περισσότερο κατανοητοί, γιατι ακριβώς θα βρούμε ευκολωτερα κάποιο με τις ίδιες ανησυχίες.
Καλώς μας ήρθες λοιπόν.
-η ζωή μας δεν είναι μονάχα αυτό που βιώνει το φυσικό μας σώμα, με τις φυσικές μας αισθήσεις. Πλέκουμε,διαμορφώνουμε και ζούμε και σε μια άλλη(όχι αποδείξημη με τους τρόπους της φυσικής μας ζωής)μια διαφορετική εξίσου όμως αληθινή ζωή. Ρίχνουμε τόσο βάρος στην πρώτη και επειδή αισθανόμαστε ότι η δεύτερη δεν είναι αποδεκτή από την λογική που λειτουργούμε συνήθως την αφήνουμε να ατροφεί. Δεν πρέπει να χαθεί ο σύνδεσμος μαζί της και οι μόνοι που μπορούν να διακόψουν την επαφή είμαστε εμείς. Και μετά τι απομένει? Οι λογαριασμοί, τα παιδιά, ο εραστής και ο τάφος.(α και εγώ που μετά θα βλέπω στα πρόσωπα των νεκρών την μεάνοια , την λύπη ότι κάτι πήραν λάθος ότι δεν έκαναν αυτό που πραγματικά έπρεπε να κανουν σε αυτήν την πολύτιμη ευκαιρία που είχαν να ΖΗΣΟΥΝ)
Mrityam
Έφυγες η διαβάζεις ακόμα στο εσωτερικα?
Θέλω να σε ρωτήσω κάτι, αν και προσωπικό, θα το γράψω.
Mrityam
Στι αρχές του Δεκεμβρίου, βρήκε τη μητέρα μου εγκεφαλικό. Η αδερφή μου αμέσως μου τηλ. Πως ήταν η κατάσταση σοβαρή. Υπήρχαν ορισμένες σοβαρές εκκρεμότητες στο εξωτερικό που ζω, έτσι μπόρεσα να πάρω το αεροπλάνο λίγες ημέρες αργότερα. Η κατάσταση ήταν στάσιμη, έχει παραλύσει το μισό της σώμα, δεν μιλάει, και όλα δείχνουν πως είναι μόνο στιγμές παρούσα.
Όταν έφθασαν, η αδερφη μούρη όλες τις μέρες δεν έλειψε απο δυπλα της κατα τη διάρκεια της ημέρας, μου είπε πως οι γιατροί είπαν πως είναι θέμα χρονου, μια και είχε και ανεπάρκεια καρδιάς, και πνευμονικα προβλήματα.
Της είπα να παει να ξεκουραστεί, πως θα καθομουν εκει μέχρι να έρθει η νυχτερινή νοσοκόμα, και πως το πρωί, (6) θα ξαναγύριζα. Έτσι και έγινε, όλη την ώρα που ήμουν μαζί της, κοιμόταν, όταν άνοιγε τα ματια της, κοίταζε, μα δεν ήταν (εκει) η μητέρα μου. Ήταν ένα μικρο και αθώο παιδι. Της έβαζα μουσική, άκουγε, δεν ήθελε να το βγάλω. Κάποια στιγμή ήρθε η νοσοκόμα που έπρεπε να κάνει καθαριότητες, βγήκα ΈΞΩ, και μετα απο 1/2 ώρα, όταν τελείωσε, καθώς πήγα να κάθησω δυπλα της, κάτι είπε, την κοίταξα, και ήταν η μητέρα μου εκει.
Όταν της μιλάγα καταλάβαινε, γιατι μου έκανε νόημα με τα ματια η μου εσφηγκε το χέρι. Πέρασαν λίγα λεπτά, και ξανά εκει δεν ήταν η μητέρα μου, μα ένα μικρο παιδι...στο γράφω με σιγουριά αυτο, γιατι έχει μια προσωπικότητα, που φτάνει μια της ματια να σε δια περάσει ολόκληρο.
Έχω στη ζωη μου αρκετές παραξενιές εμπειρίες, ΈΞΩ και μέσα στο σώμα, πολλές φορές με παρακολουθώ απ ΈΞΩ...μα εκείνο το παιδάκι που μένει και χαμογελάει, είναι μια ζωτική συνηδειτοτητα μόνο...(του σώματος)
Ξέρω πως είναι δύσκολο ότι ρωτάω, έρχεται στο μυαλο ο ηρακλειτος που λέει πως τον κόσμο τουτον, τον οδηγεί ένα παιδι...
Αν βλέπεις ορισμενες συμπεριφορες, ίσως δώσεις ακόμα λιγο φως.
Περιττό να σου γράψω άλλο ένα απόφθεγμα του Ηρακλείου που εκτιμώ, αφάνταστα.
Ο θάνατος των νεκρών είναι η ζωη των ζώντων, και αντίστροφα.
Mrityam