ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ελευθερία - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Ελευθερία - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

AION31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
AIONΜέλος
23/09/2003, 10:14:45
Περπατώ στα εσωτερικά μονοπάτια και όλο νιώθω πως κάτι δεν έχω...ή... οτι έχω μαζέψει πολλά στο "καρότσι".
"Σκάσε και σπρώχνε..."
Κουράστηκα...
Το "ανεκπλήρωτο" και τα ερεθίσματα με βομβαρδίζουν και δημιουργούν νέες ανάγκες και οι ανάγκες δημιουργούν νέες υποχρεώσεις και οι νέες υποχρεώσεις άγχη,φοβίες και το χειρότερο...υποθέσεις.
"Αν γίνει αυτό σε συνδυασμό με αυτό που έγινε θα γίνει κάτι άλλο ?".
Τι ζώ ? Σε ποιό χρόνο ζώ ? Στο παρελθόν,στο μέλλον αλλά πολύ λίγο στο παρόν... Στην ουσία όμως μόνο το ΠΑΡΟΝ υπάρχει!
Για σκέψου το...

Βλέπω πως είμαι εξαρτημένος, απο τα μικρά και τα μεγάλα, απ'τα ασήμαντα και τα σημαντικά, απο δεδομένα,πλαίσια και στερεότυπα που δημιουργούν τα χειρότερα βαρίδια στα πόδια μου και δεν με αφήνουν να πετάξω...
Τι είναι η ελευθερία ?

" η απαλαγή απο τις εξαρτήσεις !"

23/09/2003, 12:03:49
Ναι θα συμφωνήσω , σχεδόν απόλυτα , η απαλλαγή από τις εξαρτήσεις .

Μα ποιες είναι αυτές οι εξαρτήσεις , από πού μα γίνονται βίωμα ;
Η οικογένεια παίζει το ρόλο της , το σχολείο το δικό του , η κοινωνία και η δομή της έρχονται να ολοκληρώσουν το έργο της δημιουργίας εξαρτήσεων .

Είναι πολλά αυτά που μας δένουν σε ένα κόσμο υλικό , σε ένα κόσμο αντιπαραθέσεων , μισαλλοδοξίας , υποκρισίας , στερήσεων .

Μα τελικά τι είναι ελευθερία ;

Ελευθερία είναι η δύναμη του ανθρώπου να πράττει ή να μην πράττει κάτι σύμφωνα με τη θέληση του , είναι το δικαίωμα του καθένα μας να πράττει ότι δεν αντίκειται στην ελευθερία και στην ηθική του άλλου .

Ο κακός λύκος

old tigerΜέλος
23/09/2003, 12:19:48
Καλημέρα

ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Είστε και παλιοί...

Πέρα από την πλάκα νομίζω ότι το παραπάνω θέμα, εάν δεν καλύπτει καθ’ολοκληρίαν αυτό που ζητάς φίλε AION, μπορείς να του δώσεις την διάσταση που ζητάς

Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE

23/09/2003, 12:32:12
Αιον....τι ομορφο θεμα!

Ελευθερια ναι....
Μα πρεπει να γενηθεις ελευθερος για να καταλαβεις καθε που κατι 'η καποιος σου στερει αυτη την ανασα...

Η Επιθυμια....
να κατι που δε φερει γαληνη και μαλλον διακινδυνευεις +την πτηση....
Τι ειναι η επιθυμια;
Μηπως και η αποκτηση της πολυποθητης χαμενης ελευθεριας σου..
δε φερει
ενταση....;
ανησυχια...;

Μεινε στο κεντρο σου
το ξερω πως θα ξαναπεταξεις...
το πρωτο πραγμα που φερει παλι μια αυρα ελευθεριας ειναι η προσεγγιση αυτου που καποτε ησουν.....
Αθωωτητα...;
(χμ...λες "η Νικη η ακεφαλη"-Σαμοθρακη-

η "αορατη Νικη "-Θασος-
να επιδεχονται εσωτερικης αναλυσης σε τουτο το δωματιο..;)

...θα συμφωνησω με τον αγαπημενο "Αποστολο" περι βολταιρικης αρχης...

Edited by - ΑΤΜΑ on 17/03/2004 14:57:40

old tigerΜέλος
23/09/2003, 13:04:48
Kαλή μου ΑΤΜΑ δώσε μου σε παρακαλώ μία διεύθυνση,
για να σου στείλω ψάρια, καρότα και ένα βρεγμένο σφουγγαράκι

Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE

AIONΜέλος
23/09/2003, 13:12:35
Γειά χαρά σε όλους
Μίλησα για εξαρτήσεις. Εχω λόγο που το κάνω αυτό...
Δεν θέλω να μιλάω για τον Αίον μόνο, αλλά για όλον τον άνθρωπο γιατι πιστεύω οτι ο άνθρωπος είναι μια διασπασμένη μονάδα.
Η μεγαλύτερη μάστιγα της σημερινής εποχής είναι η ΑΝΕΧΕΙΑ !
Ο άνθρωπος ανέχεται συνεχώς , έχει σκύψει το κεφάλι και ανέχεται "χνώτα" στο σβέρκο του... ανέχεται πολέμους,πείνα,πόνο,φοβίες,άγχη,καταπίεση...Γιατί όμως ?
Γιατι μετά απο τόσες χιλιάδες χρόνια, μετά απο τόση γνώση ,τόσο αίμα και πόνο... η ελευθερία παραμένει μια ουτοπία ?

και πάλι θα πώ εξαρτήσεις...που γεννάν άγχος...που γεννάει φόβο...που μας κλείνει στο μικρό καβουκάκι μας για να δούμε "την πάρτη" μας.
Περιοριζόμαστε, περιοριζόμαστε,περιοριζόμαστε και στο τέλος τι μένει απο τον Ανθρωπο ?
Ένα στείρο , μονόχνωτο μηχανικό ον.
Ξυπνάω,τρώω,κοιμάμαι...
Η μεγαλύτερη εξάρτηση είναι το οτι ο άνθρωπος ψάχνει για την ελευθερία έξω απο τον εαυτό του.
Ψάχνει με τον νού, με το μυαλό, με το σώμα, ανακυκλώνει ερεθίσματα τα οποία οδηγούν ΠΑΝΤΑ σε ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ αυτού που πραγματικά η ΨΥΧΗ του θέλει.
ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Το θέμα μου δεν είναι "ποιος νομίζει οτι είναι ελεύθερος" αλλά το ποιός θέλει να γίνει ελεύθερος.

Κάποτε νόμιζα οτι η γνώση θα με οδηγήσει στην ελευθερία...μεγάλη πλάνη αυτό...
Η ΦΩΤΗΣΗ θα με οδηγήσει στην ελευθερία !
και το κατάλαβα αυτό όταν άρχισα να "ακούω" με την καρδιά.
Λίγες φορές αισθάνθηκα κάτι απο την "ουτοποία" και αυτές ήταν ή την ώρα κάποιας προσευχής ή την ώρα της συνευρεσης μου με άλλους ανθρώπους.

Η ΦΩΤΗΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ !

μεγάλη κουβέντα αυτό...

23/09/2003, 15:57:46
(Αληθεια ....εχεις διαβασει την "Φυλακη της Ελευθεριας*"; )

*-Μ.Εντε-

24/09/2003, 01:42:19
Φίλε Αίον, ελευθερία είναι να τολμάς όταν κρίνεται απαραίτητο, αλλά όταν είναι απαραίτητο για σένα ίσως δεν είναι απαραίτητο να συμβεί...
Ελευθερία είναι να αψηφάς το φόβο και να προχωράς όχι απο πείσμα αλλά έχοντας επίγνωση του που πατάς και που πηγαίνεις...
Η ελευθερία πληρώνεται ακριβά και τις περισσότερες φορές αν δε νερώσεις το κρασί σου θα βρεθείς είτε τρελλός, είτε αποκομμένος, είτε νεκρός...
Η ελευθερία προυποθέτει αρετή και τόλμη...
...
Λίγοι άνθρωποι έχουν το σθένος να παραμείνουν ελεύθεροι...

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

24/09/2003, 02:11:47
Sorry δε κατάλαβα τι ακριβώς θές να πείς reptile

Ο κακός λύκος

elpidaΜέλος
24/09/2003, 09:57:49
Η έννοια της ελευθερίας απασχολεί τον άνθρωπο από την αρχή της ιστορίας μέχρι σήμερα. Όμως πολλοί διαφωνούν ως προς το περιεχόμενό της, ενώ στην εποχή μας φαίνεται αισθητά η απουσία της.

Τελικά ποια είναι η χρήση και ποια η κατάχρηση της ελευθερίας; Υπάρχει κάποιος ή κάτι, που μπορεί να μας διδάξει τη σωστή της χρήση; Υπάρχει κάποιος δρόμος που να οδηγεί στην ελευθερία;

Ελευθερία είναι το δικαίωμα της επιλογής, μια πραγματικότητα από τη στιγμή που αναρωτιόμαστε για τη ζωή και σκεφτόμαστε τις συνθήκες με τις οποίες θέλουμε να ζήσουμε.
Ελευθερία είναι η απαλλαγή από τις ανθρώπινες δεσμεύσεις που μας κυριεύουν και μας ελέγχουν.

Αυτός που με την συμπεριφορά του, υποδουλώνει άλλους και στηρίζει την υποτιθέμενη προσωπική του ελευθερία, με διάφορους τρόπους, δεν είναι στην ουσία ελεύθερος. Είναι σκλάβος του εγωισμού του.

Οποιαδήποτε ηθική ή νόμος ή κοινωνικός θεσμός, που έχει ως αφετηρία αρχές ανώτερες από την ανθρώπινη ζωή, την τοποθετεί σε μια κατάσταση απορρίπτοντας την ουσιαστική έννοια της ελευθερίας.

AIONΜέλος
24/09/2003, 10:13:38
quote:
Ελευθερία είναι το δικαίωμα της επιλογής,

Να ένα μεγάλο ερώτημα που ανακύπτει...
Υπάρχει ουσιαστικά αυτό που λέμε δικαίωμα επιλογής ?
Πνευματικά και έξω απο τον χωρόχρονο πότε εκδηλώνουμε την επιλογή ?
Μήπως η επιλογή είναι προιόν της υλικής συνείδησης,της διτότητας του αισθησιακού κόσμου ?
Και τι γίνεται όταν ανέλθει κάποιος πάνω απο αυτό το "πέπλο" ?
"ο Σοφός" λέει"δεν ταλαντεύεται...πορεύεται"
"ο Σοφός" λέει" δεν παρεμβαίνει...παρατηρεί"
Τι να σημαίνουν όλα αυτά ?

Να ξεκαθαρίσω οτι δεν θα ήθελα να δούμε το θέμα της ελευθερίας σαν απλοί άνθρωποι αλλά σαν Πνευματικές υποστάσεις, δηλαδή ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ!

ΠΑΝΜέλος
24/09/2003, 12:37:49
FILE AION H ANEXEIA POY ANAFEREIS PARAPANW SHMAINEI FTWXEIA
KAI ELLEIPSH PNEYMATIKWN KAI YLIKWN AGA8WN.MALLON TON OPO ANOXH
KAI ANEKTIKOTHTA H8ELES NA XRHSIMOPOIHSEIS.

H ELEY8ERIA EINAI SXETIKH ENNOIA.EKSARTATAI APO POLLES PARAMETROYS.
DYO EINAI OI PIO SHMANTIKES.H KOINWNIKH KATASTASH KAI TO POION,H POIOTHTA DHLADH,TOY ATOMOY.

POLY ENDIAFERON TO 8EMA POY ANOIKSES.8A EPANEL8W...

AIONΜέλος
24/09/2003, 12:57:26
όχι, Ανέχεια θελω να πώ.
και μου αρέσει που επεσήμανες την διαφορά.

και το είπα γιατι εμπεριέχει και το Υλικό...
Εχει επικρατήσει μια χριστοδιαστρεβλωτική άποψη "έχουμε λίγα και καλά και είμαστε ευτυχισμένοι","καμαρούλα μια σταλιά ..." ,"όποιος πονάει τώρα θα πάει στον παράδεισο" "σφάξε με πασά μου ν'αγιάσω" και δεν συμαζεύεται...
αυτή είναι η Ανέχεια... να είσαι σκύλος δεμένος συνέχεια στο δέντρο και να κάνεις χαρές στο αφεντικό !
Γίνεται ο Ανθρωπος να βιώσει έστω και λίγο μια σταλιά ελευθερίας όταν είναι λιγούρης, όταν είναι "καρπαζοεισπράκτορας", όταν ΦΟΒΑΤΑΙ?
Η ελευθερία προϋποθέτει ΜΕΓΑΛΕΙΟ !

theklatsΜέλος
24/09/2003, 14:23:29
Βασανιστήρια και θανατική ποινή -Πρόσφυγες -Γυναίκες και Παιδιά

Οι πόδες ημών οι περιπατούντες εν νυκτί και ημέρα εις τας εναγκαρεύσεις τας ασπλάγχνους τρέχουν εις απόκτησιν των δικαιωμάτων μας. Η κεφαλή μας η κλίνουσα τον αυχένα υπό τον ζυγόν τον απετίναξε και άλλο δεν φρονεί,ει μη την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ. Η γλώσσα μας η αδυνατούσα εις το να προφέρη λόγον, εκτός των ανωφελών παρακλήσεων, προς εξιλέωσιν των βαρβάρων τυράννων, τώρα μεγαλοφώνως φωνάζει και κάμνει να αντηχή ο αήρ το γλυκύτατον όνομα της Ελευθερίας. Εν ενί λόγω απεφασίσαμεν, ή να ελευθερωθώμεν, ή να αποθάνωμεν. Τούτου ένεκεν προσκαλούμεν επιπόνως την συνδρομήν και βοήθειαν όλων των εξευγενισμένων Ευρωπαίων γενών, ώστε να δυνηθώμεν να φθάσωμεν ταχύτερον εις τον Ιερόν και δίκαιον σκοπόν μας και να λάβωμεν τα δίκαιά μας. Να αναστήσωμεν το τεταλαιπωρημένον Ελληνικόν γένος μας. Δικαίω τω λόγω η μήτηρ μας Ελλάς.

THEKLATS

Edited by - theklats on 24/09/2003 14:43:54

theklatsΜέλος
24/09/2003, 14:27:23
"ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΠΛΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΙΩΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΤΥΧΙΕΣ".

THEKLATS

Edited by - theklats on 24/09/2003 14:31:15

AIONΜέλος
24/09/2003, 14:58:46

χμ... είπα πιο πάνω οτι θα ήθελα να δούμε τον Ανθρωπο σαν ολοκληρωμένη πνευματική υπόσταση και όχι "ενταγμένο" στα γήινα πλαίσια...
Φαίνεται πως πρέπει να τα ζωγραφίζω κιόλας...

theklatsΜέλος
24/09/2003, 15:03:39
ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙΣ

THEKLATS

TravellerΜέλος
24/09/2003, 16:14:10
ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΙΟΝ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΠΟΤΑΞΕΙ ΤΑ ΓΙΗΝΑ/ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥ ΥΠΟΣΤΑΣΗ.

ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ, ΚΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΣΩ

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΥΠΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ)

ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΗΣ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ Η ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ Η ΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ: "H ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ", ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΔΗΛΑΔΗ. ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ.

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ...

Edited by - Traveller on 24/09/2003 16:15:35

thothΙδρυτικό Μέλος
24/09/2003, 16:29:42
Να βοηθήσω ή θα μπερδέψω;;;

Γνωρίζετε πως συντάσσεται το ρήμα ελευθερώνομαι;

Σκεφτείτε... Λέμε "ελευθερώνομαι από..."

Μήπως η γενική έννοια της ελευθερίας μπορεί να γίνει πιο συγκεκριμένη και απτή όταν προσπαθήσουμε να ορίσουμε το από τι θέλουμε να ελευθερωθούμε;

Αλλιώς μπορεί να μιλάμε για παράλληλες ελευθερίες και να νομίζουμε ότι είμαστε μαζί!

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

TravellerΜέλος
24/09/2003, 16:53:23
Thoth,

ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ "ΑΠΟ" ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΜΕΜΩΝΟΜΕΝΟ "ΑΠΟ" ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ. ΕΙΝΑΙ Π.Χ. ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ Α) ΜΠΛΕ Β) ΚΟΚΚΙΝΟ Γ) ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ. ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΔΙΑΛΕΞΕ. ΚΑΙ ΕΣΤΩ ΟΤΙ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ. ΟΜΩΣ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ, ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΤΕΝΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΔΙΝΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΗΣ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. ΩΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ ΠΡΙΝ ΥΠΑΡΞΕΙ...

ΒΟΗΘΗΣΕΣ Ή ΜΠΕΡΔΕΨΕΣ??

TRAVELLER
THE INTERROGATOR

ΥΣ. ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ (ΔΕΣΜΩΤΕΣ) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΜΗΠΩΣ ΕΔΩ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΙΟΝ?