- ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΡΟΜΟΥ! - - Κινηματογράφος -
...

Oι νεκροί ξύπνησαν...
Edited by - DAGON on 06/04/2006 23:05:58

...Οι νεκροί έφαγαν...

...Οι νεκροί επικράτησαν.

Η ΓΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ
Από τον Ανεπανάληπτο George Romero
Ειπαμε τα ΚΛΑΣΣΙΚΑ Friday the 13th (τα πρωτα 4) & Nightmare on Elm Street.
ολα τα αλλα απλως υπαρχουν...
...and the Predators will prevail...
urbis et orbis
Συνοπτικά
Υπόθεση μηδέν , Φόνοι - Αρκετά καλοί, Ηθικά Διδάγματα - Να είστε καλοί πατριώτες μην τυχόν ξυπνήσει κανένας νεκρός ήρωας της χώρας σας και σας "καθαρίσει".(Εγώ δεν είμαι-χεχε) Δείτε το αν έχετε πιει και τίποτα μπύρες, ουζάκια... ή και κάνα χασισάκι ή έξτασυ και έχετε κάνει κεφάλι,διότι αν το πάρετε στα σοβαρά, θα απογοητευτείτε. Πρωτότυπο(παρά την ηλιθιότητά του) αν μη τι άλλο και χαβαλετζίδικο..Σίγουρα η ταινία αυτή την έχει σαν πρώτυπο ο πιθηκάνθρωπος πρόεδρος των ΗΠΑ- Μπους με λένε, και όλα τα παιδάκια κλαίνε!!!

Μη σκοτώνεις τα κουνούπια...άλλοι σου πίνουν το αίμα...
Λεγεται "Tenebre" αλλά θα το βρείτε και ως "Shadows". Ως "Shadows" το έχω σε αυθεντικό dvd. Η υπόθεση τώρα...
Ο συγγραφέας Πήτερ Νηλ βρίσκεται στη Ρώμη για να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο "Σκιές".Κατά την παραμονή του στη Ρώμη, ένας φανατικός αναγνώστης του Νηλ ξενκινάει μια σειρά από βίαιες δολοφονίες που ακολουθούνται από ανώνυμα μηνύματα προς τον συγγραφέα. Η αστυνομία, ανίκανη να βρει τον δολοφόνο, απευθύνεται στο Νηλ προσπαθώντας να ακολουθήσει τον τρόπο σκέψης του συγγραφέα, ενώ ταυτόχρονα ο ίδιος ο Νηλ αποφασίζει να ξεκινήσει τη δική του έρευνα με τη βοήθεια ενός νεαρού Ιταλού και της βοηθούς του Αννας. Ομως,τα χτυπήματα αυξάνονται και η βιαιότητα ξεπερνά κάθε φαντασία.
Το αίμα σε μερικές σκηνές φαίνεται να είναι λιγάκι ψεύτικο(είναι παλιά η ταινία άλλωστε) αλλά δεν θα κολλήσετε εκεί καθώς η αγωνία είναι διάχυτη καθ'όλη τη διάρκεια της ταινίας. Και το φινάλε απρόβλεπτο για όλους(αν καταφέρετε και βρείτε το δολοφόνο θα σας κεράσω μπύρες). Να το τσεκαρετε οπωσδήποτε οι λάτρεις των θρίλερ με serial killers.

Edited by - Agnostic on 15/04/2006 01:39:06
Edited by - Agnostic on 15/04/2006 01:41:40
επισης το Repulsion και το rosemary's baby του polanski,the exorcist

το Rosemary's Baby το έχω δει παλιά και θυμάμαι ότι είχα ψιλοχεστεί από το φόβο-ήμουν και πιτσιρικάς-. Θυμάμαι ότι έχει πολύ τρομακτική και διαβολική ατμόσφαιρα. Ειδικά σε σκηνές που η Rosemary ακούει διάφορους σκοτεινου΄ς ήχους είχα τρομάξει αρκετά.
τον εξορκιστή τον παλιό τον είχα δει πολύ παλιά και δεν το θυμάμαι αλλα και το remake μια χαρά τα κατάφερε πιστεύω.
Τα άλλα δύο που αναφέρεις φίλε cult δεν τα έχω δει. Λένε τίποτα?
Τι εννοεις remake του εξορκιστη;Δεν εχω ακουσει για κατι τετοιο.Μηπως εννοεις την "εμπλουτισμενη" ας πουμε εκδοση του original ή το ανεκδιηγητο preauel του 2004;Γιατι οι διαφορες τους ειναι τεραστιες...
Edited by - cult on 19/04/2006 16:53:37
quote:
Για μενα ναι,για αυτο αλλωστε τις παραθεσα.Ειδικα το legend of hell house(υπαρχει σε dvd).
Τι εννοεις remake του εξορκιστη;Δεν εχω ακουσει για κατι τετοιο.Μηπως εννοεις την "εμπλουτισμενη" ας πουμε εκδοση του original ή το ανεκδιηγητο prequel του 2004 ή μηπως καποια απο τις συνεχειες του(και καλα);Γιατι οι διαφορες τους ειναι τεραστιες...Edited by - cult on 19/04/2006 16:53:37
Edited by - Agnostic on 19/04/2006 18:09:28
Και το The Tenant ("Ο Ένοικος") του Πολάνσκι, επίσης...
Δεν έχω δει το The Legend of Hell House, αλλά η υπογραφή του συγγραφέα Ρίτσαρντ Μάθεσον στο σενάριο συνήθως είναι εγγύηση.
No Method, No Guru, No Teacher
Πρόκειται για το “Necropolis” (τρομερός τίτλος ε?). Η υπόθεση έχει ως εξής: Πριν 300 χρόνια μια διαβολική μάγισσα, η Εύα, ετοιμαζόταν να θυσιάσει μια παρθένα σε μια τελετή σατανική ή έστω σατανοειδής, από την οποία θα κέρδιζε αιώνια ζωή. Για κακή της τύχη όμως δεν πρόλαβε να θυσιάσει την παρθένα και να ολοκληρώσει την τελετή αφού την πιάσανε και επιτόπου την κάψανε ζωντανή πάνω σε πάσσαλο.
Η ταινία έρχεται στη δεκαετία των 80’s όπου η μάγισσα Εύα επιστρέφει (!!!) από την κόλαση αλλά εκμοντερνισμένη σύμφωνα με το πνεύμα της εποχής. Δηλαδή, μηχανόβια, punk μαλλί και ροκ αισθητική ενώ παράλληλα εκπέμει και ερωτισμό του δρόμου για να σαγηνεύει τα θύματα της.
Η Ευά λοιπόν ξεχύνεται στους δρόμους του Μανχάταν και όταν σκοτεινιάζει αναζητά θύματα για να τους πάρει την ψυχή αλλά και μια παρθένα ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει την τελετή που ξεκίνησε πριν 300 χρόνια. Απ’ότι θυμάμαι έχει και κάτι περίεργους συνεργούς που φοράνε μαύρες κάπες οι οποίοι αν θυμάμαι καλά δεν βγαίνουν έξω μαζί της αλλά περιμένουν την αφέντρα τους να γυρίσει με το θύμα και να αναλάβουν και αυτοί δράση.
Οσοι/όσες ασχολείστε με μαγεία, σατανισμό, ξόρκια και τα σχετικά πιθανόν να το γουστάρετε πολύ. Εδώ το γουστάρω εγώ ο σκεπτικιστής. Χχεχε. Αρκεί μόνο να μην αντιγράψετε τις πράξεις της Εύας και κυνηγάτε αθώους πολίτες τη νύχτα στους δρόμους των ελληνικών πόλεων.

Lost in Necrooopoliiis....
Edited by - Agnostic on 21/04/2006 13:07:38
Κάποιες σκηνές από αυτη τη γιαπωνέζικη ταινία έκαναν το
αίμα μου να παγώσει...
quote:
@Agnostic Manilla Road ε;
Χαλαρά!!!!!![]()
![]()
![]()
Μ'επιασες.
Βέβαια στην ταινία Necropolis μην φανταστείς ότι εμφανίζονται τίποτα Manilla Road..![]()