ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μια ιδέα για διασκέδαση - μέρος δεύτερον - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Μια ιδέα για διασκέδαση - μέρος δεύτερον - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
30/09/2011, 11:54:29
quote:
Lixos

Γιάννη μου βλέπω έχεις κάνει fun club
Αλήθεια το I love to hate you των Erasure, αν δεν απατώμαι, το έχεις ακουστά ή απλώς κάρφωσα την ηλικία μου;;;

I like to know the killer isn't me!!!

30/09/2011, 12:15:14
quote:

pyramid

Φτου και ξανα φτου...να μην σε ματιάσω βεβαίως βεβαίως.

Το φτου! – φτού!, απο μόνο του δεν φτάνει,

Κάνε και δυο-τρεις επιτόπιες περιστροφές...για να πιάσει το ξόρκι !!

30/09/2011, 12:18:12
quote:
Τινα

Δεν γινεται να μην αναφερθω...μου εχεις γινει συνηθειεα πλεον...εξαρτηση..

Έλα βρε Τινάκι μου!!!
Μη με κάνεις να ...κοκκινίζω..
Δεν μπορώ καν να κρυφτώ, με πήρανε χαμπάρι όλοι

Ο βήχας και ό έρωτας δεν κρύβονται

30/09/2011, 12:49:40
quote:

gianipseftis

Mα πόσοι νομίζεις πια ότι γράφουμε σε τέτοια φορουμ...
Σου είπα ότι το δάκτυλό σου δεν σε καλύπτει επαρκώς?

lixosΜέλος
30/09/2011, 13:15:16
Α ρε τι κάνουν οι Παρασκευές στην ψυχολογία!

Ανεβασμένη οι φορουμάδες της ...ψυχής

30/09/2011, 13:35:31
quote:
Έλεγε ο γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης:
«η μετεμψύχωση βολεύει τους ανθρώπους, και ειδικά τους άθεους και τους άπιστους. Είναι η μεγαλύτερη πονηριά του διαβόλου. Τους κρατά ο διάβολος στην ζωή της αμαρτίας με τον λογισμό ότι η ψυχή έρχεται και ξανάρχεται σε αυτόν τον κόσμο. Έ, και αυτήν την φορά αν δεν πετύχεις, τους λέει ο διάβολος, «θα ξανάρθεις στην ζωή και θα πετύχεις την επόμενη φορά, και αν πάλι δεν πετύχεις, θα ‘ρθεις, θα ξανάρθεις, θα εξελιχθείς…». Οπότε και αυτοί λένε «δεν πειράζει κι αν κάνω και αυτή την αμαρτία» και το ρίχνουν έξω, ζουν απρόσεκτα και δεν μετανοούν. Βλέπεις πώς τους τυφλώνει ο διάβολος και τους γαντζώνει στην κόλαση! Δεν έχω δει μεγαλύτερη πονηριά και τέχνη του διαβόλου, για να μαζεύει τους ανθρώπους στην κόλαση! Κι αν σε γαντζώσει μια φορά ο διάβολος θα σε αφήσει να γυρίσεις πίσω; Αυτή είναι η χειρότερη θεωρία από όλες τις ινδουιστικές θεωρίες».

Ο Γέροντας καλά τα λέει. Δεν ασχολείται με το αν υπάρχει ή δεν υπάρχει μετανσάρκωση, κατι το οποίο θα μπορούσε να δημιουργήσει διαμάχες και πολλές ανούσιες κουβέντες, επισημάνει όμως πολύ σωστά το πώς η ιδέα της μετανσάρκωσης, μπορεί να λειτουργήσει σαν εργαλείο για το Εγώ μας, (δηλαδή τον διάβολο) προκειμένου να μείνουμε πίσω πνευματικά.
Απο κει και πέρα είναι προφανές ότι αν ο Ινδουισμός ήταν στο σύνολό του τέτοιος που να είναι επιζήμιος για το ανθρώπινο πνεύμα, ο θεός θα τον είχε εξαλείψει απο καιρό. (Αν και ο Ινδουισμός δεν είναι κάτι το συγκεκριμένο προκειμένου να το εξαλείψεις)

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 30/09/2011 14:09:49

30/09/2011, 13:43:34
Ψηλός
quote:
Καταρχήν, η Χριστιανική Πίστη, δεν είναι μόνο κοσμο-θεωρία, υπό την στενή ίσως έννοια του πώς θωρεί ο Χριστιανός τον κόσμο.

Η Χριστιανική πίστη δεν χωρά εμπεριστατωμένης εξήγησης καλή μου lixos.

Χωρά «εμπεριστατωμένη» εξήγηση αυτό που νιώθεις για τα παιδιά σου; Την αγάπη αυτή που έχεις για τα παιδιά σου, μπορείς να κάνεις να τη νιώσει, να την καταλάβει κανείς άλλος, εκτός από σένα; Να κάνεις να νιώσει το ίδιο πράγμα κάποιος που δεν είναι ακόμη γονιός;

Μόνο όποιος το νιώσει, το ζήσει, μόνο αυτός το καταλαβαίνει.
Γι’ αυτό σου είπα πως δεν μπορώ να σε πείσω, να σου δώσω να καταλάβεις τι σημαίνει για μένα το να προσπαθείς να ζεις Χριστιανικά. Και τονίζω το «προσπαθείς» γιατί το όνομα «Χριστιανός», από μόνο του, δεν σημαίνει τίποτα.
Η Χριστιανική Πίστη είναι κάτι που το ζεις, και επιτυγχάνεται όταν προσπαθείς να συμμετέχεις στη μυστηριακή ζωής της Εκκλησίας.
Ο Θεός φανερώνεται στον άνθρωπο και δεν προσεγγίζεται μέσω λογικών πράξεων και υπολογισμών.

Μάρεσε αυτή η παράθεση
30/09/2011, 13:52:00
Τίνα
quote:
O Χριστός δεν ήταν ούτε είναι Θεός...Ήταν απλά ενας πνευματικός άνθρωπος,ένας σοφός,ενας προφήτης
Διαφωνώ
quote:
ο οποίος μετέδιδε αυτό που πρέπει να διέπει τα πάντα,την Αγάπη..Για ποιες εκκλησίες,παπάδες και πράσινα άλογα...Ολα αυτα για το χρημα και την εξουσια γινοντα...
Η εκκλησία συχνά κάνει περισσότερο κακό απ' ότι καλό.. αλλά επειδή κάνει και κάποιο καλό.. γι αυτό υπάρχει ακόμα.

quote:

Επισης ,οταν καποιος πραττει εγκληματα με τη λογικη οτι κανω οτι γουσταρω και μετα στην αλλη ζωη βλεπουμε δεν παει ετσι...Ο νομος λεει πως οπως εστρωσες θα κοιμηθεις...Οποτε ή θα ζήσεις πολλα πολλα χρόνια στο αστρικό και θα σε βασανίζουν οι τυψεις αλλά και οι ψυχές που έβλαψες ή θα ξαναενσαρκωθεις σε μια κατώτερη ζωή με πολλά μαθήματα....ελευθερη βούληση...

Να με συμπαθάς..δεν νομίζω ότι έχουν ακριβώς έτσι τα πράγματα

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 30/09/2011 14:03:37

30/09/2011, 13:54:19
quote:

quote:

gianipseftis

Mα πόσοι νομίζεις πια ότι γράφουμε σε τέτοια φορουμ...
Σου είπα ότι το δάκτυλό σου δεν σε καλύπτει επαρκώς?

Μα το δήλωσα ήδη περίτρανα.
Δεν μπορώ πια να κρυφτώ.

Και τα ξόρκια, αν δεν είναι από έμπειρη Σμυρνιά, είναι άχρηστα, μην πω και βλαβερά.
Γιαυτό σου λέω πάλι, το φτου-φτου δεν αρκεί.

30/09/2011, 13:58:01
quote:

Α ρε τι κάνουν οι Παρασκευές στην ψυχολογία!

Ανεβασμένη οι φορουμάδες της ...ψυχής

Μόνο οι Παρασκευές γλυκιά μου..
Και οι ....Αθανασίες

Είναι πολύ σπουδαίο πράμα

lixosΜέλος
30/09/2011, 13:58:33

quote:
Να με συμπαθάς..δεν νομίζω ότι έχουν ακριβώς έτσι τα πράγματα[:)

Ποια είναι η δική σου θέση γιατί με μπέρδεψες λίγο. Καταλαβαίνω ότι τάσσεσαι μάλλον υπέρ της χριστιανικής θεωρίας ή όχι;

30/09/2011, 14:02:40
quote:
Και γιατί να μην είναι χαρακτηριστικό ή, όπως λες, «μηχανισμός της φύσης» η αναζήτηση του Θεού από τον άνθρωπο; Και το συναίσθημα άυλο είναι, όπως και η πίστη. Και αυτό που νιώθει ο πιστός, έχει να κάνει με την καρδιά του.

Πρόσεξε τι λέει ο Ιησούς:
αγαπήσεις Κύριον τον Θεόν σου εν όλη τη καρδία σου και εν όλη τη ψυχή σου και εν όλη τη διανοία σου.

Και σε αυτή την περίπτωση πρόκειται για ολική αγάπη, εξ όλης της καρδίας σου, εξ όλης της ψυχής σου και της διάνοιάς σου.

Εντάξει, μη νομίσεις πως αφού σου το λέω το νιώθω κιόλας. Όχι, δυστυχώς.

Είναι λίγοι νομίζω αυτοί που το ζουν αυτό στην "πληρότητα" του, την αγάπη του θεού δηλαδή. Είναι κάτι που θέλει συνεχή καλλιέργεια αλλά και αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό. Αυτό πάντως που εμποδίζει σε αυτό το ζήτημα πολλούς χριστιανούς, είναι η ειδωλολατρεία. Όταν λατρεύεις τον θεό σαν κάτι το εξωτερικό, όταν στρέφεσαι για τον θεό προς τα έξω αντί για προς τα μέσα, διαπράττεις ειδωλολατρία. Κάποιοι δηλαδή εσωτερικά αντιμετωπίζουν τον θεό κάπως έτσι: "Τον λένε Μανώλη, ζει στην Εκάλη, εχει 1,85 ύψος". Δε λέω ότι είναι κακό να έχουμε μια συμβολική περισσότερο εικόνα του θεού στο μυαλό μας, αλλά πολύ συχνά αυτόν ο οποίος διέπει τα πάντα, κινεί τα πάντα, και βρίσκεται πίσω απ' τα πάντα, τον αντιμετωπίζουμε πολύ ανθρώπινα και τον κατεβάζουμε στα μέτρα μας.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 30/09/2011 14:06:47

lixosΜέλος
30/09/2011, 14:04:11
quote:
Και οι ....Αθανασίες

Είναι πολύ σπουδαίο πράμα

Να υποθέσω ότι δεν μιλάμε για...ψυχικές αθανασίες αλλά για θηλυκές Αθανασίες ε;;;

30/09/2011, 14:07:35
quote:
Ποια είναι η δική σου θέση γιατί με μπέρδεψες λίγο. Καταλαβαίνω ότι τάσσεσαι μάλλον υπέρ της χριστιανικής θεωρίας ή όχι;
Εξαρτάται, ποια είναι η χριστιανική θεωρία;
lixosΜέλος
30/09/2011, 14:13:11
quote:
Και τα ξόρκια, αν δεν είναι από έμπειρη Σμυρνιά, είναι άχρηστα, μην πω και βλαβερά.

Σε αυτό το σημείο έχω την ηθική υποχρέωση να αναφέρω ότι η καταγωγή μου είναι Σμυρναίικη, καθώς και να συστήσω την προσοχή των απανταχού ....απειλούμενων!!!

30/09/2011, 14:13:16
quote:
Doctor

Απο κει και πέρα είναι προφανές ότι αν ο Ινδουισμός ήταν στο σύνολό του τέτοιος που να είναι επιζήμιος για το ανθρώπινο πνεύμα, ο θεός θα τον είχε εξαλείψει απο καιρό.

Βρέ Ντοκτορ τι λογική είναι αυτή?

Ο διάβολος δηλαδή μας λες – για να υπάρχει – θα πεί πως είναι μπατζανάκης του θεού.

Αυτό βέβαια για μένα είναι λογικό, αλλά εσύ έχω την εντύπωση το απορρίπτεις.

Πως τότε αιτιολογείς την ύπαρξη του?
Δεν μπορεί ο θεός να τον εξαφανίσει?
Είναι το σκιάχτρο του θεού που μας κρατά στην στρούγκα του?

Για πες

lixosΜέλος
30/09/2011, 14:15:35
quote:
Εξαρτάται, ποια είναι η χριστιανική θεωρία;

...δηλαδή να το πάμε από την αρχή τώρα το έργο;

TinaGRΜέλος
30/09/2011, 14:16:39
ο Λ.Τολστοι αναφερει στο βιβλιο του ''Τι ειναι Θρησκεια''οτι ο Χριστός
δεν ιδρυσε ουτε εκκλησία,υουτε κρατος.Δεν παρεδωσε κανενα νομο,καιμια κυβερνηση και καμια μορφη εξωτερικης αρχησ.Προσπαθησε να γραψει το νομο του Θεου στις καρδιες των ανθρωπων για να μπορεσουν να κυβερνουν οι ιδιοι τους εαυτους τους.Ο εκκλησιαστικός χριστιανισμος ειναι ο εχθρος του αληθινου χριστιανισμου.

Όπως επίσης αναφέρει,Θρησκεια ειναι η συγκεκριμενη σχεση που δημιουργει ο ανθρωπος μεταξυ της δικής του ξεχωριστης προσωπικοτητας και του απειρου συμπαντος ή της προέλευσής του..

lixosΜέλος
30/09/2011, 14:20:46
quote:
Πως τότε αιτιολογείς την ύπαρξη του?
Δεν μπορεί ο θεός να τον εξαφανίσει?
Είναι το σκιάχτρο του θεού που μας κρατά στην στρούγκα του?

Έλα μου ντε! και εγώ απορώ με την ανοχή. Γιατί δεν τελειοποιεί τα πάντα να τελειώνουμε; γιατί η διαδικασία και το μπέρδεμα; γιατί ο πόνος (σωματικός και ψυχικός) και όλα τα υπόλοιπα; Εφόσον ο Θεός είναι φιλάνθρωπος και μας έχει φτιάξει καθ' εικόνα και ομοίωση, γιατί μας ταλαιπωρεί;;; τι σόι "αγάπη" είναι αυτή;;; Διαστροφή θα έλεγε και ο Ντε Σαντ.

30/09/2011, 14:21:01
quote:

quote:

Σε αυτό το σημείο έχω την ηθική υποχρέωση να αναφέρω ότι η καταγωγή μου είναι Σμυρναίικη, καθώς και να συστήσω την προσοχή των απανταχού ....απειλούμενων!!!

Τώρα εντάξει!!
Έτσι ναι!!!

Την ευχή σου θέλω γλυκιά μου, να εξορκίσω το κακό ... μάτι

Μπας και δω και εγώ μια .. άσπρη μέρα

Υ.Γ
Ευχή έτσι??