ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σύνδρομο αιφνιδίου θανάτου!!! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Σύνδρομο αιφνιδίου θανάτου!!! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Αρχάγγελος_Εωσφόρος43 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
TwilightfairyΜέλος
25/05/2005, 15:37:50
Πω πω ! Τι αναλυση και αυτη ! Πρωτη φορα την ακουω αλλα είναι παρα πολύ ενδιαφέρουσα ! Θα την ξαναπάρω ...αχ τι μου κάνεις και ειχα πει να μην ξαναξοδέψω λεφτα σε ταινιες !

Ad astra per Aspera

stemixΜέλος
25/05/2005, 17:33:49
Μπράβο, ούτε στις πανελλήνιες, για να καταλάβουμε την κοινωνιολογία, δεν χρειαζόνταν τόσες επαναλήψεις...
Μου κινήσατε την περιέργια. Μόλις το βρω μπροστά μου, θα το πάρω...
TwilightfairyΜέλος
27/05/2005, 00:08:53
Φίλε Stemix , ποια κοινωνιολογία μου λες ...το έργο είναι γόρδιος Δεσμός .ΑΠο τις πλεον δυσνόητες ταινίες που έχω δει ...

Ad astra per Aspera

ConquerorΜέλος
27/05/2005, 05:15:48
Silenzio...

Εμενα μου την εδωσα στα νευρα. Μικρα κουτια και μαυρη δαιμονες. Μηλαμε.. οτι νανε

..Learn to listen and you will learn to learn...

27/05/2005, 14:23:39
quote:

επειδή έχει τύχει να την δω αρκετες φορές εχω καταληξη οτι
α)η τανια αποτελείτε από 3 μερη, στην αρχη ειναι το δευτερό μέρος όπου ουσιαστικά είναι ένα όνειρο οπυ βλέπει η πρωταγονίστρια με το πως θα ηθελε να είναι η ζωη της όσπου ξυπνάει.
β)μετά ακολουθεί το 3 μερός όπου ξυπνάει και αρχιζει να θυμάτε τη εχει γινει(1 μέρος) και καταλαβαινει την στιγμη που βλέπει το κλειδι οτι ο δολοφόνος έχει σκοτώσει την φίλη της, και από τις τύψης αυτοκτονεί.
βεβαια η ταινία έχει και πολους συμβολισμόυς οι περισότεροι είναι ακαταλαβίστικοι, οι γέροι στο τέλος μου φαινεται οτι είναι οι τυψης(ερινίες όπως τις έλεγαν οι αρχαιοί).

τουλαχιστον έτσι έχω καταλάβει ε΄γω την ταινία. τιποτα άλλο που να έχει προσέξει κανείς;

Ακριβώς έτσι πρέπει να είναι. Αλλοστε οι ταινίες που ξεκινάνε από τη μέση ή από το τέλος και μετά παρουσιάζουν παράλληλες ιστορίες είναι πολύ in. Βλέπε PULP FICTION απλά δεν έχει τους συμβολισμούς που πετάει στην ψύχρα ο Λυντς όποτε βρίσκει ευκαιρία.

Αλλο καταπληκτικο επιτευγμα του Λυντς η σειρά TWIN PEAKS όπου του δίνει και καταλαβαίνει σε μεταφυσικούς και εσωτεριστικούς συμβολισμούς.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
ixwrΜέλος
09/06/2005, 12:56:03
ρε συ VI.P . ο τυπος στην αρχη της ταινειας.....πισω απο το φαστφουταδικο αν θυμασε...μηπως ξερεις τι ρολο παιζει?
diosΝέο Μέλος
09/06/2005, 20:18:28
Πρέπει να την δεις μετά από λίγο αλκοόλ ή κάτι τέτοιο, να είσαι χαλαρός και προετοιμασμένος να μπερδευτείς λίγο. Το έργο είναι ένα ποίημα εικόνων και καταστάσεων. Τα γεγονότα μα τι λέω δεν υπάρχουν γεγονότα. Η ιστορία αρχίζει νορμάλ και μετά μπερδεύει παράλληλα σύμπαντα με την ψυχοσύνθεση των κοριτσιών και λίγο από το σύμπαν του twin peaks. Το κοκτέιλ είναι ψυχεδελικό και δύσκολο να χωνευτεί χωρίς βοήθεια. Παντός ο David πρέπει κάτι να βλέπει ή κάτι να πίνει που ακόμα δεν έχω προσδιορίσει. Μου άρεσε πολύ.

aenao to peperasmeno toy photos to phasma ths anarxikhw taxis toy tipota.

stemixΜέλος
09/06/2005, 20:35:59
quote:
aenao to peperasmeno toy photos to phasma ths anarxikhw taxis toy tipota.

Τώρα πάλι αυτό ρε dios τι είναι; Ποιο δυσνόητο και από την ταινία ακούγεται. Άσε που έπρεπε να βάλεις s αντί για w στο anarxikhw. Μου ήθελες και λατινικούς χαρακτήρες τρομάρα σου.

quote:
Παντός ο David πρέπει κάτι να βλέπει ή κάτι να πίνει που ακόμα δεν έχω προσδιορίσει. Μου άρεσε πολύ.

Χμμμ... Σου άρεσε πολύ ε; Λες να πίνετε από το ίδιο νεράκι; Αλλά τι λέω; Εδώ σου άρεσε και το Old Boy και μου το έδωσες να το δω για εργάρα.

Edited by - stemix on 09/06/2005 20:38:17

Edited by - stemix on 09/06/2005 20:40:11

ixwrΜέλος
10/06/2005, 01:53:44
σχετικα με το OLD BOY εχω το DVD εδω μπροστα μου και το σκεφτομαι....τι λετε...να το επιχειρησω???
diosΝέο Μέλος
10/06/2005, 09:55:01
quote:
Τώρα πάλι αυτό ρε dios τι είναι; Ποιο δυσνόητο και από την ταινία ακούγεται. Άσε που έπρεπε να βάλεις s αντί για w στο anarxikhw. Μου ήθελες και λατινικούς χαρακτήρες τρομάρα σου.

Δηλαδή εγώ φταίω που δεν ξέρεις τις βασικές αρχές του ΖΕΝ.
(Το W το διόρθωσα)

quote:
Εδώ σου άρεσε και το Old Boy και μου το έδωσες να το δω για εργάρα.

Το old Boy είναι εργαρα, αλλά αυτό είναι θέμα γούστου ή σου άρεσε τοσο πολύ που δεν θες να το παραδεχτείς. Μήπως χτύπησε κάποια χορδή της ψυχής σου που δεν θες να παραδεχτείς πως έχεις.

aenao to peperasmeno toy photos to phasma ths anarxikhs taxis toy tipota.

stemixΜέλος
10/06/2005, 13:32:10
quote:
Το old Boy είναι εργαρα, αλλά αυτό είναι θέμα γούστου ή σου άρεσε τοσο πολύ που δεν θες να το παραδεχτείς. Μήπως χτύπησε κάποια χορδή της ψυχής σου που δεν θες να παραδεχτείς πως έχεις.

Ναι. Της αυτοσυντήρησης. Παραλίγο να κόψω φλέβες. Ή μπορεί απλά να μην μου άρεσε...

quote:
Δηλαδή εγώ φταίω που δεν ξέρεις τις βασικές αρχές του ΖΕΝ.

Από το ΖΕΝ είναι αυτό; Φαντάσου δηλαδή τι έπινε αυτός που το έγραψε...

ixwr, μάλλον είναι όντως θέμα γούστου. Μόνο βλεποντάς το μπορείς να ξέρεις. Βάλε και μπαταρίες στο κοντρόλ του DVD. Θα σου χρειαστούν. Εγώ είχα συνέχεια πατημένο το FW.

Edited by - stemix on 10/06/2005 13:42:04

ixwrΜέλος
10/06/2005, 14:26:08
καταλαβα....του Αγγελοπουλου ειναι¨?
stemixΜέλος
10/06/2005, 19:10:52
Του Κορεάτη ξαδερφού του...
Αλλά δεν είναι ακριβώς θέμα υπνηλίας. Εκεί ο Αγγελόπουλος είναι αξεπέραστος.
Κάνε μία προσπάθεια όμως. Μην βασίζεσαι στο δικό μου γούστο.
ixwrΜέλος
11/06/2005, 00:39:51
οκ....θα το επιχειρησω....θα παρω και 2-3 RED BULL που δινουν φτερα ετσι για να ειμαι καλυμενος χεχε
stemixΜέλος
14/06/2005, 17:44:37
ixwr, το είδες; Για λέγε κριτική...
ixwrΜέλος
14/06/2005, 18:05:03
.... το ειδα.... δεν μπορω να πω οτι δεν μου αρεσε....αλλα ουτε τρελαθηκα κιολας

ενδιαφερον σκηνοθεσια...πολυ ενδιαφερον αποψη σκηνοθετικη...αλλα κατι δεν μου εκατσε...δεν ξερω.

εσυ τι λες?

λιγο με μπερδεψε οταν βγηκε απ το κελι...

μου αρεσε το βασανιστιριο με τα δοντια χεχε

stemixΜέλος
14/06/2005, 20:25:29
Δεν ξέρω... Ίσως ήμουν σε καλή διάθεση και δεν μου έκατσε τίποτα καλά. Παραήταν σαλταρισμένη ταινία για την διαθεσή μου.
Αυτή την στιγμή πάντως... και εμένα μια χαρά μου φαίνεται η σκηνή με τα δόντια. Και όχι μόνο.
Εσύ δεν έκανες το θέμα για το τι θα κάναμε αν ξέραμε ότι δεν υπάρχει Θεός; Εγώ ξέρω τι θα έκανα... Ε ρε Old Boy που χρειάζονται μερικοί... Με βλέπω για ποτά το βράδυ
ixwrΜέλος
15/06/2005, 17:21:52
χεχεχε μονο old boy χρειαζονται????

και mullholland drive και κατι αλλα ισπανικα almodovar..αν το γραφω σωστα

stemixΜέλος
15/06/2005, 17:46:32
Μωρέ mullholland drive και Αγγελόπουλο χρειάζονται, αλλά έχει χάρη που απαγορεύεται τέτοια κακοποίηση από την συνθήκη της Γενεύης.
ixwrΜέλος
15/06/2005, 17:53:55
ωπα!!! ουτε στο Γκουανταναμο δεν κανουνε τετοια!!!